torstai 21. syyskuuta 2023

TYÖN ORJAT SORRON YÖSTÄ NOUSKAA

Myös täällä hotellin respassa ollaan hyvin tietoisia että sekä Helsingin Yliopisto että Kallion ilmaisutaidon lukio on vallattu opiskelijoiden toimesta. Kas kun ne opiskelijat vastustavat hallituksen leikkauksia ja – enpä olis arvannut – koko homma on vasemmistoaktiivien pystyyn pykäämää.

Mutta yllätys yllätys: Täällä hotellin respassa tuetaan noita valtaajia ja kehotetaan heitä jatkamaan taisteluaan. Jopa niin pitkälle että he mielenosoituksellisesti lopettavat opiskelunsa.

Se nimittäin tietää Suomelle vielä huomattavan paljon suurempia säästöjä. Meinaten, kuinka monta nettoveronmaksajaa lukija uskoo tuosta porukasta aikanaan kehkeytyvän?

Ja puolestaan: kuinka monta akateemista suojatyöntekijää?

Vastaukset osoitteeseen Poste Restante, Huitsinnevada.

Eli se lyhyesti tällä kertaa.

Akateemisen suojatyön orjat varsinaisen työn sorto välttäkää!

Niin tarkalleen ottaen kenen rahat?


44 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta onhan kyldyyri tärkeää, ei sitä saa tukahduttaa!
Miten tulevat näyttämötaiteilijat osaisivat tehdä vaikkapa "Kirsikkapuisto"-tulkinnan jossa juostaan ympäri lavaa alasti sulka pyllynposkien välissä törröttäen, ellei heitä ole jo lapsesta asti määrätietoisesti koulutettu?

Saattavat muuten tehdä jopa jonkinlaisen tylsän setämiestulkinnan, Neiti varjele ja Rouva paratkoon!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Totta joo ja tulee muistaa että Suomihan ei pärjää ilman valtiotieteitten maistereita.

Anonyymi kirjoitti...

Finis Finlandiae


-Tvälups-

Heikki kirjoitti...

Varmaan tajuavat elävänsä yleensä loppuelämänsä yhteiskunnan rahoilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Heikille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Toivottavasti ei. Tosin noistakin leikkipartisaaneista tulee uusia suomalaisia poliitikkoja.

Heikki: Joo, ja pelkäävät ettei tilanne jatkuisi tulevaisuudessakin samanlaisena.

Anonyymi kirjoitti...

SAK nosti punalipun salkoon. Alkaa taas poliittiset lakot, kun on vääränlainen hallitus. Kesän tuulet saa uutta muotoa syksyn puhureissa.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ykän kanssa samaa mieltä että, ilmaisutaito ei taida olla niitä ensimmäisiä mitä Suomessa tarvitaan. Selkeä asioiden ilmaisu on kyllä hyve mutta kokemukseni mukaan se hallitaan jo aika hyvin Esson baarissa ilman korkeakoulututkintoakin.

Mitä nykyiseen hallitukseen tulee, se säikäytti valtion velalla ja voitti vaalit niukasti koska D'Hondt menetelmä. Oppositiossa kannattivat suurimpia menoeriä, koronatuet, ei taida 10 miljardia riittää, Ukrainan tuet ja puolustusvoimien menot ja hankinnat. Voi sanoa että heidän velalla kauhistelu on nyt jeesustelua.

Suomen valtion velka ei ole suuri jos verrataan "länsimaisiin arvoyhteisöihin". Suomella on edelleen varallisuutta enemmän kuin velkaa ellei Petteri pistä tuottavia lehmiä lihoiksi malliin Sipilä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä menee kyllä aika vahvasti osastoon ottiatuota. Sanot tuossa, että lopettaisivat opiskelun, no senhän he ovat tehneet jo aikoja sitten, mutta nyt on suuri suru ja itku ja poru siitä, aivan, juuri siitä että valtio/yhteiskunta tekee saman eli lopettaa maksamasta sitä ikuisesta opiskelusta.
Hyvän esimerkin yhteiskuntatanhumisen opinnoista on tämä muuan tsadin pravdan esiinnostama "tohtori". Valmitui ollessaan 26v ja edelleen työtön ollessaan 41v. Olisikohan "väärän alan tohtori"?
Sama vaivannee näitä lakkoilevia opiskelijoitakin. Ollaan opiskelevinaan, kuitenkin oleskellaan pääasiassa, kunhan vain joku maksaa eli yhteiskunta. Miksikään/mihinkään tuottavaan ammattiin ei valmistuta ja näitä, Yrjön sanoin, yhteiskuntatanhuamisen tohtoreita/maistereita on joka paikka pullollaan.
Nykyinen hallitus ainakin aikoo lisätä resursseja koulutukseen sinne "rukkaspuolelle" eli ammatilliseen koulutukseen.
Kun lie huomattu, että ei ne perkeleen fileen maistajat (FM) saa sitä helevatan patteriautoo tallista/pihalta mihinkään vaikka kuinka lukisi loitsuja:)
Huru.ukko

Anonyymi kirjoitti...

Joo ja se vielä. Tuo yliopiton ylipelle (rehtori) kehui hallituksen budjettia, että siinä hienosti luvataan/lisätään rahaa tutkimukseen, kehitukseen jne muihin OIKEISIIN asioihin. Ja sitteen tämä "ämmäke" sanoo näille että just joo, lakkoilkaa vaan "hyvän asian" puolesta.
Lienee päässyt virkaansa "ansioilla"??
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Vihervasemmisto röyhkeästi jatkaa kesällä aloittamaansa ulkoparlamentaarista toimintaa, jonka tarkoituksena on kaataa hallitus. Vihervasemmisto ei halua osallistua taloustalkoisiin, vaan vaativat vanhan, hulvattoman menon jatkamista lainarahalla. "Joku muu saa maksaa korot ja lyhennykset".

Anonyymi kirjoitti...

Menee samaan sarjaan vakavuudessaan kuin sivarien lakkoilu. Ei edes ylittäisi uutiskynnystä, ellei media olisi saman agendan takana ja pumppaisi siihen ilmaa.
Tiivistettynä: Hyödyttömät yhteiskunnan varoilla loisijat ottivat valtaansa hyödyttömiä yhteiskunnan varoilla loisivia instituutioita.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, olen edelleen teollisuusliitossa, koska eläkeukkona on ilmaisjäsenyys ja saan pikku etuja sillä. Ajattelin lypsää nekin edut pois, niin kauan kuin elän ja saan niitä, vaikka en aatteen mies olekaan. Noh, tänään tuli sitten sähköpostiin oikein kunnon kiihotuskirje, pitäisi nousta taisteluun hallituksen toimia vastaan...

Anonyymi kirjoitti...

Akat laitettu asialle. Suuret johtajat lymyilevät vielä nurkan takana. WOKE ylen aamussa sak:n täti ja ek:n setä olivat samaa mieltä ainoastaan siitä, että tänne tarvitaan lisää työperäistä maahanmuuttoa. Eivät kertoneet mitä tekemään. Voimme olla rauhassa, haudankaivajat on varattu.

kt

Antifilatelisti kirjoitti...

Huru-ukko: On fysiikan tohtori. Eli kovien tieteien puolelta siis. Jos siellä on noin epätoivoista, niin kuinka paha tilanne on huuhaahumanisteilla?

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Eräs "valtaaja" kritisoi ajattelutapaa, jossa opiskelijan pitää elää köyhyysrajan alla ja samalla käydä töissä opintojen ohella, vaikka pitäisi keskittyä opintoihin. Aivan. HS:n toimittajan mieleen ei ilmeisestikään juolahtanut kysyä tältä kansankynttilältä miksi tavallisen työtätekevän suomalaisen perheineen pitäisi elää köyhyysrajan alapuolella, jotta hänen kaltaisensa saisivat elää herroiksi ja opiskella ikuisesti keskittyen mieluummin istumaan Mannerheimintiellä pizzalaatikoiden kanssa kuin vastata itse omasta elämästään ILMAISESSA koulutuksessa (siis veronmaksajien rahoilla! kustannetussa).

Punaiseen (tietenkin) hameeseen pukeutunut Helsingin yliopiston rehtori, ensimmäinen nainen tehtävässä (tietenkin), Sari Lindblom kävi puhumassa läpiä päähänsä tukien opiskelijoita heidän vaatimuksissaan. Rehtori itse on syntynyt kultalusikka suussa rikkaaseen perheeseen. Hänen isänsä on SDP:n Seppo Lindblom ja isoisänsä SDP:n Olavi Lindblom, joten hän perheineen kuuluu siihen vasemmistolaiseen korkeaan aateliin, joiden lasten ei tarvitse alistua tavallisen ihmisen palkkapussiorjuuteen.

Nämä henkensä eteen elinoloistaan taistelevat "opiskelijat" eivät varsinaisesti ole herättäneet sitä kohua, jonka heidän toimintansa olisi pitänyt aiheuttaa, joten he poistunevat hiljaa yhteiskunnan kustantamiin koteihinsa twiittaamaan tästäkin epäoikeudenmukaisuudesta.

Niin se käy.

Muuten olen sitä mieltä, että kaikki korkeakoulutus Suomessa pitäisi lakkauttaa ja koulutus aloittaa kokonaan uudelleen keskittyen vain koviin tieteisiin. Me emme tarvitse bantumurteita tutkivia "intellektuelleja". Meillä ei ole sellaisiin varaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Ano1:lle, Huru-ukolle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, kt:lle, Antifilatelistille ja alianor d´aquitanelle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan & Ano4: Hjuu. Jos SAK haluaa todellakin tuon vihervasemmistolaisen hallituksen takaisin valtaan niin Loimaan kassa alkaa olla hyvin varteenotettava vaihtoehto.

Ano1: Niitä tuottavia lehmiä on kyllä pantu varsin paljon jo lihoiksi ja se velan määrä on kuitenkin suuri.

Huru-ukko, Antifilatelisti ja alianor d´aquitane: Nimenomaan niihin koviin tieteisiin tulisi keskittyä – samoin siihen rukkaspuoleen – ja lopettaa koko yhteiskuntatanhuaminen.

Ano2: Täysin totta. Vihervasemmistolle nousi se neljän vuoden absoluuttinen valta pahasti nuppiin,

Ano3: Totta.

kt: Se työperäinen maahanmuutto joka on tosiasiassa sosiaaliperäistä maahanmuuttoa on noille pakkomielle.

Strix Senex kirjoitti...

Kovin oli taas monta plakaatia, mutta koko sanoma olisi voitu tiivistää yhteen palkaatiin "Antakaa meilla rajattomasti rahaa ilman mitään velvotteita". Ja oikeastaan sitähän niissä sanottiinkin, mutta monisanaisemmin ja sekavammin.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä yhteistä on ilmaisutaidon lukion tytöillä ja muslimimaahantunkeutujajätkillä?
Molemmat huutavat
"Antakaa meille meidän rahat!"
tarkoittaen sillä muiden rahoja.

Mitä eroa heillä on?
Ilmaisutaidon lukion tytöt eivät ole yhtä suurissa määrin tuhoisia, paitsi mikäli heistä tulee viherkommunistien kansanedustajattaria.

Anonyymi kirjoitti...

Siitä fysiikan tohtorista tuli mieleen tällainenkin seikka:
Voisiko pitkäaikainen työttömyys osittain johtua siitäkin, että työnantajat eivät mielellään palkkaa sellaisia henkilöitä, jotka ovat tehtävään nähden "ylikoulutettuja"?
Olisiko hänen kenties kannattanut, ainakin joitakin työpaikkahakemuksia jättäessään salata se, että hän on opiskellut tohtoriksi saakka, ja näyttää vain kandidaatin paperit? Tottahan hänellä nekin on.
Jos hän vaikkapa sillä tavalla olisi saanut jonkin työpaikan, olisihan siitäkin kertynyt työkokemusta, joka ainakin yhdessä tohtorin arvon kanssa olisi voinut myöhemmin olla eduksi jotakin vaativampaa työpaikkaa haettaessa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Törmäsin itse tuohon ylikoulutusjuttuun 1990-luvun lamassa. Työnantajat eivät palkkaa duunariammattiin akateemisia, vaikka olisivat kuinka hyviä duunarinpuuhassa. Sain työpaikan valehtelemalla koulutustani alaspäin.

On murheellista, että tällaista tapahtuu, mutta tämä on yksi työelämämme perversioista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Qroquius Kadille, Anolle ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Täysin totta.

Qroquius Kad: Totta. Ne muslimijätkät kun ovat oppineet ottamaan ne rahat lupaa kysymättä.

Ano & Antifilatelisti: Osittain varmaan joo. Omalla alallani ylikoulutus on suorastaan standardi. Ei ole kysymys siitä että osaatko työn, mutta sinulla täytyy olla AMK-paperi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä aika moni kuvataiteita opiskellutkin taitaa päätyä yksityisen sektorin töihin, nimittäin mainosgraafikoiksi tai -kuvaajiksi.
Monet siihen päätyneet kylläkin valittavat, etteivät suinkaan ole mielihommissaan (tosin: kuinka moni muukaan on?), mutta siitähän yksityiset firmat kyllä maksavat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olisko niin että yksityiset firmat maksavat tuloksesta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, trukkilavallisia rahaa. Vaan edelleen, kuinkahan monta nettoveronmaksajaa tuosta lössistä on tullut?

Anonyymi kirjoitti...

Pitää noiden Kallion lukion alumnien puolustuksesksi sanoa että osa ollut politiikasta ihan hiljaakin. Suutari pysyköön lestissään, eikös se niin mene sanonta?
Ehkä ne joiden mielipiteet eivät sovi alan yleisvasemmistolaisuuteen, ovat niitä hiljaisia, vaikkapa näyttelijöissä.

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta eihän kaikkea voi nettoveroeuroissa mitata?
Katso nyt näitä kaikkia entisiä oppilaita:

Katju Aro (poliitikko),
Tarja Halonen (juristi, Suomen tasavallan 11. presidentti),
Veronika Honkasalo (kansanedustaja),
Krista Kosonen (näyttelijä),
Ina Mikkola (toimittaja),
Anu Silfverberg (toimittaja, kirjailija),
Anni Sinnemäki (Ultra Bra -sanoittaja, poliitikko),
Jani Toivola (näyttelijä, poliitikko),
Maija Vilkkumaa (muusikko) ja
Benjamin Pitkänen (vegaaniaktivisti).

Mitä jos he eivät olisi saaneet opiskella ilveilyä?
Ehkä olisimme menettäneet heidät kaikki joihinkin tylsiin porvarillisiin ammatteihin sen sijaan että olisivat saaneet rikastuttaa meitä niin mahtavasti!

Joppos123 kirjoitti...

Tohtorintutkinto ei sellaisenaan ole mikään osoitus kyvykkyydestä yhtään mihinkään. Olen aikaisemminkin kirjoittanut näistä tohtoreista joilla on ollut mitä mielikuvituksellisimpia aiheita väitöskirjaansa.
Enenmmän se näissä höpötapauksissa kysyy väikkärintekijän perseen istumiskestävyyttä ja taitoa kirjoittaa liirumlaarumia.

Kovan tieteen tekijöiden tapauksessa kun pitäisi sillä väikkärillä pystyä tuottamaan jotain uutta ja lisä-arvoa niin juttu onkin jo paljon haastavampi.

Siksi noita humanistitohtoreita on työttömänä kun ne eivät voi tuoda mahdolliselle palkkaajalle mitään hyödyllistä mukanaan. No poikkeuksiakin löytyy.
Vaimon sisko väitteli talouteen ja johonkin kansainväliseen kauppaan liittyen.
Laitettiin humanististen tieteiden kategoriaan mutta ei ole ollut päivääkään työttömänä ja ottajia yritys-/rahoitusmaailmasta löytyy.

Mikä mahtanee olla ilmaisutaidonlukion opetusohjelma? Mitä ne siellä ilmaisee ja ketä se niinku jatkossa kiinnostaisi?
Urheilulukion ymmärrän täysin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, jos on oikeistolaisesti ajatteleva kulttuurihenkilö niin hänen ei kannata hirveästi mainostaa oikeistolaisuuttaan.

Qroquius Kad: Totta joo, täydellisiä luojanlahjoja Suomelle ja suomalaisille.

Joppos123: Hyviä huomioita.

Joppos123 kirjoitti...

Voi olla taasen snadisti ot mutta urheiluun liittyen:
Jäkiksen pelaaja lensi taannoisessa ottelussa suihkuun ja sai yhden ottelun pelikiellon "rasistisen käyttäytymisen vuoksi".

Jossakin tilanteessa rangaistu pelaaja oli lausahtanut vastustajalle " vitun hintti" ja sen seurauksena nyt kaikki Suomen jääkiekkomaailmassa hyperventiloi paperipussiin.

Jäkiekkoliitto haluaa kuulemma päästä eroon jääkiekossa rehottavasta " toksisesta äijäkulttuurista".
Mitähän mieltä mahtavat olla kaikki ne jääkiekkoa seuraavat " toksiset äijät" jotka kustantavat koko lystin.
Pehmot voivat pelkällä ilmoituksella vaihtaa lajia vaikkapa ringetteen ja ottaa faninsa mukaan.

DuPont kirjoitti...

Kyllä arvostan yliopiston ideaa. Olenhan itsekin tusinamaisteri. Silti täytyy sanoa, että olisihan yliopisto parempi, jos puolitettaisiin väki (sekä hallinto, että opiskelijat) vähän pätevyyden mukaan.

Yliopisto on paisunut liikaa. Se ei ole kansankynttilä enää, se on vihervasurien leikkikenttä. Itse en tuota hyväksy. Yliopisto on laitos joka tarvitsisi leikkauksia ja järkeistämistä isolla kädellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja DuPontille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Sanoisinko että alennustilaa kohden mennään siinäkin. Kielletäänköhän seuraavaksi taklaukset ja ennen matsia vaaditaan BLM-polvistuminen?

DuPont: Samaa mieltä. Arvostan erityisesti kovia tieteitä. Yhteiskuntatieteet ovat menneet juuri vihervasemmiston leikkikentäksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kiitos lisäyksestä. Noihin stondisjuttuihin en jaksa ottaa sen enempää kantaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Jääkiekosta aivan asiallisesti olen kyllä sitä mieltä, että se paranisi lajina valtavasti, jos siihen iskostunut roistokulttuuri kitkettäisiin pois.
Tarkoitan tällä sitä, että jääkiekossa Tosi Pelimiehen odotetaan rikkovan sääntöjä tekemällä väkivaltaa ja halveksimalla vastustajaa.

Jos rugbyssa tapahtuisi samanlaista mitä jääkiekossa joka toisella pelikatkolla, olisi se skandaali.
Jääkiekossa tätä roistokäyttäytymistä perustellaan kovalla kontaktipelillä, jossa miehiset miehet ottavat täysillä mittaa toisistaan;
johan siinä sappi kiehahtaa ja nyrkki alkaa heilua!
Miksei sitten rugbyssa, jossa miestä otetaan vähintään yhtä kovaa ja ilman suojuksia?

Jääkiekko on hienoa urheilua sääntöjenkin mukaan pelattuna:
kamppailua operatiivisesti joukkue joukkuetta vastaan, taktisesti kentällinen kentällistä vastaan, henkilökohtaisesti mies miestä vastaan.
Yli- ja alivoimineen, kulmavääntöineen, taklauksineen kaikkineen.
Aivan kuten rugby on.
Siinä vastustajaa kunnioitetaan.
Kuten kamppailulajeissa yleensäkin.

Sen sijaan jääkiekkoon iskostettu roistokulttuuri ei ole kenellekään eduksi.
Mitä hienoa on siinä, että asenteena on yhteisesti päätettyjen sääntöjen tahallinen rikkominen yhteisesti sovittuna toimintatapana?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, rugbyssä ei kyllä mitään ylimääräisiä tappeluja ole. Siellä NHL-kiekossa tietysti ne goonit ovat tietysti osaltaan suojelemassa niitä kymppimiljoonan sopimuksella pelaavia ykkösmiehiä. Minulle sinänsä lätkä kelpaa ilman tappelujakin.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
Että rugbyssa ei tarvita gooneja, koska lajien pelikulttuurit ovat eri maailmoista.
Kuten vaikkapa nyrkkeilijä, joka yht'äkkiä potkaisee vastustajaansa jalkoväliin ja alkaa tuulettaa yleisölle hienoa voittoaan;
miten sellaiseen suhtauduttaisiin?

Sama asia toisessa asiayhteydessä, ettei menisi off-topiciksi:
miten suomalainen yhteiskunta suhtautuu
lukiolaistyttöihin, jotka julistavat menneensä lakkoon ja
suurimpaan työmarkkinajärjestöön, joka uhkailee mahdollisella yleislakolla ellei väärin äänestettyä hallitusta vaihdeta parempaan tai ainakin erilaiseen, hieman yhtä entistä lukiotyttöä mukaillen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Se yleislakkopuuhaaminen on kyllä pelottavaa. SAK näyttää haluavan vihervasemmistolaiset takaisin absoluuttiseen valtaan. Ja kuinka paljon se palvelee niitä SAK:n jäseniä?

QroquiusKad kirjoitti...

SDP:n asevelisosialistien suurimmaksi yhteistyön hedelmäksi oikeiston ja keskustan kanssa on mainittu torpata kommunistien sodanjälkeinen yritys ay-liikkeen kaappaamiseksi.
Mutta sitten tuli Rafael Paasio, joka halusi reivata puolueen "pari piirua vasemmalle".
Eihän se pariin piiruun eikä asteeseenkaan jäänyt.
Seurasi kommunistien sisäänmarssi samalla, kun asevelisosialistit heivattiin ulos.

Perussuomalainen Puolue jatkaa nyt asevelisosialistien perinnettä, ja siksi sitä vihataankin niin syvästi.
Myös SAK:ssa, jossa sitä pitäisi paremminkin kannustaa.
Mutta kuten muuan uskonpuhdistaja totesi roviollaan:
voi pyhä yksinkertaisuus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet täysin oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain ihan muuta:

Forgotten Battlefields kanava esittelee Tino Struckmanin opastuksella Kievin taistelupaikkoja 1941 / 2022.

Mitä osasto nostoväkeä parin eeveepeen johtamana saa aikaiseksi?
Paikallispuolustus vs teknoarmeija...


-Tvälups-

Antifilatelisti kirjoitti...

YP ja QK: Jos urheilija on koulukiusaaja, hän on poikkeuksetta joko lätkäjanari tai futari. Tai pahimmassa tapauksessa molempia.

Kyse on Jaska Brownin sanoin joukkueottelu-lajeista. Silloin, kun lajin henkeen kuuluu sikailu ja sääntöjen tietoinen rikkominen, se luo myös joukkueisiin omanlaisensa sairaan kulttuurin jossa henkilökohtainen vastuu häviää täysin ja joukkue suojelee omiaan ja jopa juhlii mitä onnistuneemmasta sikailusta on kyse. Joukkueessa tyhmyys tiivistyyy.

Lienee tarpeetonta mainita, että tuo sama käyttäytymiskulttuuri näkyy myös siviilielämässä. Monille koululaisille "urheilija" on kirosana, juuri tuon kiusaamis- ja sikailukulttuurin vuoksi. Eikä ole yksi eikä kaksi futaria tai lätkäjanaria, jotka ovat joutuneet lain, päihteiden tai molempien kanssa vaikeuksiin kun ura on loppunut.

Kyse on paitsi lajikulttuurista, myös urheilijoiden sekä sivullisten oikeusturvasta. Dementia pugilistica on ex-lätkäjanarien keskuudessa oikea riesa - varsinkin niiden tappelijoiden.

Joppos123 kirjoitti...

Jääkiekko pitää jättää wokelluksen ulkopuolelle.
Miettikääpäs ihan vaan hetki jos sinnekkin pääsee wokellus sekaan.
" anteeksi kun taklasin ja otin kiekon"
Ei vittu saatana. Sori huono ranskani.

QroquiusKad kirjoitti...

Wokeltelua ei jääkiekkoon tarvita, mutta roistomaisuuksien karsimista sitäkin enemmän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Antifilatelistille, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Minä olen sinänsä varsin pitkän elämäni aikana tavannut paljon sadistisia kusipäitä jotka eivät harrasta mitään urheilua.

Puosuvaari kirjoitti...

"Antifilatelisti kirjoitti...
YP ja QK: Jos urheilija on koulukiusaaja, hän on poikkeuksetta joko lätkäjanari tai futari. Tai pahimmassa tapauksessa molempia."

Näin peruskoulunopettajana ja joukkuepallopelivastaisena ei voi muuta todeta kuin: aina, kun tapaan oppilaan, jolla on jonkin pölöpallojoukkueen verkkarit päällä, poistan aseestani varmistimen. Yleensä nämä pölöpalloilijat käyttävät liikuntatunnit vittuiluun, sikapeliin, löysäilyyn ja nenänkaivuuseen ja sitten todistusten yhteydessä oppilas ja vanhemmat vinkuu, miksi liikuntanumero on 6 tai 7, vaikka piltti on mestariluokan pelaaja pölöpallossa. Jostain syystä nämä pölöpalloilijat asettuvat muutoinkin gaussin vasempaan laitaan, kun oikealta löytyy pääasiassa yksilölajien edustajat.

Vuosien saatossa on muutama harva poikkeus ollut, jotka eivät ole aiheuttaneet ongelmia.