keskiviikko 27. syyskuuta 2023

TRANSTUPUTUS JA LAPSET

Lukijahan on tietoinen että Helsingissä järjestettiin syyskuun alussa ruotsinkielisten alakoulujen oppilaille sukupuolineutraalit yleisurheilukisat. Sekään ei liene lukijalle varsinainen yllätys että tytöt eivät kisoissa pokaaleilla pahemmin juhlineet. Tätä transjärjetöntä ideaa on selitetty parilla seikalla.

1. Kehitysidea lähti myös siitä, että tutkimuksen mukaan alakouluikäisten lasten ero urheilusuorituksissa ei johdu todennäköisesti biologiasta vaan kasvatuksesta.

Ja olis varsin kiva tietää onko nämä niitä samoja tutkimuksia kuin että lääketiede tunnistaa jo 30 eri sukupuolta tyyliin Katju Aro. Ja missä se tutkimus on tehty?

2. Sukupuolineutraalit urheilukilpailut haluttiin järjestää, jotta myös ne lapset, jotka eivät koe olevansa tyttöjä tai poikia, voisivat kokea urheilukisat omakseen.

Ja tällaiselle käppäukolle herää kysymys että oliko kyseessä ihan oikeasti lapsilta tullut pyyntö vai oliko kyseessä transmuotiin hurahtaneiden aikuisten ajattelu näiden lasten puolesta? Niiden hurahtaneiden aikuisten jotka parhaansa mukaan sotkevat pienten lasten päänuppeja?

Eikö lapset saisi olla rauhassa ihmisiltä joilla on Visio ja Idea?


25 kommenttia:

Tapio Suhonen kirjoitti...

Juuri näin, lapsilta tuskin kysyttiin.
Ehkä kuitenkin niin, ohjaten, kuten päiväkodissa: "Voi lapset! Te varmasti haluatte yhteiset urheilukisat, tytät ja pojat. Se on ihanaa, eikö olekin...." etc.

Heikki kirjoitti...

Wokeltajilla on ihan oma käsitys biologiasta.


Antifilatelisti kirjoitti...

Tästä tuloksesta voidaan tehdä kaksi johtopäätöstä:

1. Joko alakouluikäisten tyttöjen ja poikien fyysisessä suorituskyvyssä todella on eroja poikien hyväksi ja/tai
2. Tyttöjen liikuntakasvatus ja urheiluvalmennus on huonommalla tolalla kuin poikien ja heikompaa.

Kumpikin johtopäätös on ikävä. Ykkösestä seuraa, että naisurheilu on rinnastettavissa vammaisurheiluun, eli tasoltaan heikompaa ja vaatii erilliset suojellut ja eristetyt sarjat heikommille osallistujille. Kakkosesta seuraa, että tyttöjen liikuntakasvatusta on laiminlyöty surkeasti, ja satujumppa pitäisi korvata lentopallolla ja telinevoimistelulla.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaiseen puuhasteluun uhrataan aikaa ja energiaa, kun peruskoulussa on pahoja oppimattomuus- ja väkivaltaongelmia. Ehkä nämä ongelmat eivät kuitenkaan sitten koske ruotsinkielisiä kouluja, joissa on vähän tai ei ollenkaan kehitysmaista tulleita oppilaita. (Tämä herättää kysymyksen, miksi kaikki maahanmuuttajat laitetaan virallisesti kaksikielisessä maassa suomenkielisiin kouluihin?) Se, että joku liikunnanopettaja suuttui tyttöjen huonosta menestyksestä, kertoo vain siitä, ettei ole tehtäviensä tasalla. Huvittavinta oli, että hän kertoi erojen johtuvan kasvatuksesta. Ihan tavallinen pulliainenkin olisi osannut sanoa, miten kisoissa käy, eikä tuloksista pidä ainakaan vetää hernettä nenään. Se on biologinen tosiasia, vaikka lapset olivatkin ala-asteikäisiä ja murrosikää lähestyessä kasvavat ja kehittyvät kovin eri tahtiin.

Rouva Ano

Teutjärvi kirjoitti...

Silloin kun minä olin lapsi oli häpeä hävitä tytölle, kun nyt joku poika häviää
tytöille kuitenkin, niin minkälaisen trauman se aiheuttaa, vaan mitäpä
femakot siitä välittää.

Strix Senex kirjoitti...

Rouva Ano jo tässä sanoikin ne kaksi olennaista asiaa, ensinnäkin sen, että on vastuutonta, kun aikaa ja energiaa tuhlataan tällaiseen hömppään, kun kouluissa on kasvavia väkivaltaongelmia ja oppimisongelmia ja toiseksi sen, että kun tulokset eivät olleetkaan sitä, mitä puuhastelijat toivoivat, eron väitettiin johtuvan kasvatuksesta. Kuinka paljon ne koulun ongelmat johtuvat tästä vinoutuneesta tuputuksesta, on kyllä yksi asia joka todella kaipaa pätevää selvittämistä. Mutta onko näille asenteisiinsa lukkiutuneille dogmaatikoille tehtävissä jotakin, on sitten se toinen kysymys, johon ei taida ainakaan helppoa vastausta löytyä. Näitä "kun tosiasiat eivät vastaa mielipiteitäni, sitä pahempi tosiasioille" tyyppejä alkaa olla vähän liian tiheässä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kissanpennuilla, jotka sntyvät sokeina, on tehty kokeita sellaisten seikkojen selvittämiseksi millaiset hyvin varhaisessa lapsuudessa saadut vaikutteet ovat välttämättömiä jotta jokin tietty aisti tai havaintotoiminto ylimalkaan kissalle kehittyisi -- ja tällaisissa kokeissa saatu tieto voisi olla ideologisessa mielesä hyödyllistä wokwltajille kun he luonnonvoimista viis veisaten yrittävät rakentaa ihanteidensa mukaisen Uljaan uuden ihmisen.

Tuollaisissa kokeissa varmistuu nimittäin kauniisti käsitys meistä lajielävistä olentoina jotka ovat jo syntyessään erilaisia ja tarvitsevat varhaisessa vaiheessaan ihan tiettyjä ärsykkeitä kehittyäkseen sellaisiksi jollasiksi evoluutiohistoria on meidät rakentanut. En ryhdy kertaamaan esimerkkejä, mutta mainittakoon vaikka kissojen antamista opetuksista se, että jos pennun käpälänliikkeet estetään ja se avaa silmänsä kyvyttömänä tunnustelemaan mitään tassuillaan, se ei koskaan opi kunnolla tai edes ollenlkaan erottamaan kohteita taustastaan.

Ihmisen pennuista tyttölapset rupeavat hymyilemään aikaisemmin ja paremmin kuin poikalapset, ja sehän on jo sellainen sukupuoliero, jonka wokeltajat varmaan voisivat sopivilla varhaisen kasvatuksen metodeilla ihmisolennosta hävittää. Ei muuta kuin päättäväisesti vain toimeen, ja hienoilta säätiöiltä apurahoja anomaan ratkaisevia tutkimuksia varten. Harrson Bergeron elää!"

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Nauratti kovasti tämä "tutkimus" jossa väitettiin että alakoululaisten ikäisissä tyttöjen ja poikien välillä ei olisi fyysisen suorituskyvyn osalta eroja. Olen varmaan sitten aivan outoa sukua ja tuttavapiiriä, mutta en ole nähnyt yhtään samanikäisiä tyttöjä heikompaa poikaa koskaan. Toki tiedän sellaisia olevan ja sellaisia miehiä olevan ihan aikuisenakin jotka eivät pärjäisi edes heikolle naiselle, mutta täsäm nyt tuskin puhuttiin heistä, vaan keskiarvosta tai jotain.

Otan esimerkin eräistä lapsen lapsistani joista yksi on viisivuotias tyttö ja toinen hänen kolmivuotias veljensä. Kuten sisarukset yleensäkin, he nahistelevat ja kinastelevat melkoisesti. Varoitin tätä vanhempaa jo pari vuotta sitten olemaan härnäämättä ja tökkimättä veljeään kokoajan, koska kohta tulee takaisin sen verran lujaa että ei kannata. Tuo kolmivuotias on jo painavampi kuin siskonsa, ja aivan helvatan paljon vahvempi, eikä sisko enää uskalla tökkiä häntä, henkisesti eikä fyysisesti, tulee meinaan vastapalloon sen verran lujaa. Ei ole puhettakaan kumpi heistä tulee pärjäämään paremmin kouluiässä urheilukilpailussa. Veli on niin paljon vahvempi jo nyt, vaikka on kaksi vuotta nuorempi, ettei mitään rajaa. Ja tämä on ollut suunnilleen se mitä olen vuosikymmenien aikana ympärilläni havainnut, ehkä suurin ero, mutta kukan pikkupojista joita suvulla ja ystävillä on ollut, ei ole ollut ikäisiää tyttöjä heikompi.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottoman oikeasuuntaista kehitystä.

Bra oss!

-Tvälups-

Bogreol kirjoitti...

Sukupuolineutraali osoittautui tässä vähemmän neutraaliksi ja erotti pojat tytöistä. Koulun opetuksen ohjeet ammennetaan nykyään Setan vinoutuneista ja intersektionaalisista poliittisista opeista. Konkreettisissa kokeissa kuten urheilukilpailuissa teoriat lässähtävät, mutta elävät vahvasti idealismissa, eivätkä ehkä ihan pian katoa luokkahuoneista. Toivoisi kyllä ylemmällä olevan kommentinkin mukaan asiaa tutkittavan. Miten paljon koulun opetustuloksiin ja järjestykseen vaikuttaa gender-ideologian ujuttaminen opetussuunnitelmiin. Missä määrin gender-ideologia on indoktrinaatiota, millä oppilaan minäkäsitystä manipuloidaan? Kuinka lapsi ymmärtää sukupuolineutraaliuden? Muuttaako sukupuolineutraalius koulun arvoja ja mihin suuntaan? Tästä aihepiiristä keksisi tutkimusasetelmia helposti, tutkimuksia ei vain näytä yliopistoissa syntyvän tästä näkökulmasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapio Suhoselle, Heikille, Antifilatelistille, Rouva Anolle, Teutjärvelle, Strix Senexille, Seppo Oikkoselle, Thorvald Eskilinpojalle, Taisteluvälineupseerille ja Bogreolille & kiitos kommenteistanne. Noin lyhyesti voi todeta että kyseessä on mielettömyys josta tuli ensin muoti ja sitten normi. Ja se, että sitä pakkosyötetään lapsille on lähinnä rikollista.

Heikki kirjoitti...

Jotenkin tuntui epäuskottavalta että tälläinen höpsismi menee ñykyään läpi internetin aikana.taisin olla hyväuskoinen

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Kaikki mitä Uusi Uljas Maailma tuottaa USA:ssa tulee viiveellä Suomeen ja täällä toistetaan jokaista pilkkua myöten huolellisesti ne virheet, joita muualla on tehty.

Joten me odotamme, että gender-ideologia ehtii koulujen jumppatunneilta vankiloihin ja saamme myös täällä nähdä lesbiaanisia transnaisia, joilla on miesten sukupuolielimet ja jotka on tuomittu kiven sisään raiskauksista, istumassa rangaistustaan naisten puolella. Sillä heidän ihmisoikeutensa tulee nähdä tärkeimpänä asiana ylitse tavallisten "cis-naisten" oikeuksien.

Pyhän Typeryyden palvonta on hyvällä tolalla Suomessa, ei hätää.

-TR- kirjoitti...

Jokin rytminen kilpavoimistelu lienee laji jossa tytöt ovat oikeasti parempia kuin pojat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heikille, alianor d´aquitanelle, E.H:lle, Qroquius Kadille ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Heikki: Taitaa olla niin että nimenomaan somen välityksellä se höpsismi leviää.

alianor d´aquitane: Jep. Pyhän Typeryyden palvonta ei osoita lievenemisen merkkejä.

E.H: Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä kommentti.

Qroquius Kad: Minullakin on ruotsi pahasti ruosteessa. Ihan oman elämänkokemuksen myötä on kyllä vaikeaa uskoa väitteeseen.

TR: Liekö miehillä sitä rytmistä voimistelua muuten ollenkaan?

QroquiusKad kirjoitti...

Wiki kertoo englannista kääntäjän kautta:

Rytminen olympiavoimistelu on tyypillisesti rajoitettu naisiin, vaikka Japani on alkanut kehittää ohjelmia, joissa miehet voivat kilpailla.
Ranskassa miehet saavat osallistua naisten kilpailuihin;
ranskankielinen Wiki ei mainitse tästä mitään.
Espanjassa järjestetään miesten rytmisen voimistelun kansalliset mestaruuskilpailut;
espanjankielisen Wikiin ei saanut kääntäjää.
FIG ei kuitenkaan ole vielä virallisesti tunnustanut miesten ohjelmaa, eivätkä miehet voi kilpailla olympialaisissa.

KLS kirjoitti...

Tuosta Qroquius Kadin linkittämästä tutkimuksesta: hän ymmärsi kyllä oikein, mitä siinä sanotaan. (Eri asia tietenkin, pitääkö siellä sanottu paikkansa.)
Sivun 30 alalaidassa (kuva 10) vertaillaan 10-vuotiaiden poikien ja tyttöjen saamia pistemääriä neljässä fyysisessä suorituskykytestissä. Tekstissä on testitulosten jakaumakäyriä eri ikäisille pojille ja tytöille.

Sen mukaan 10 vuoden iässäkin pojat saavat keskimäärin suuremman pistemäärän kuin tytöt,
mutta ero ei ole kovin suuri ja jakaumat ovat pitkälti päällekkäisiä. Sen sijaan 13 vuoden iässä erot poikien välilläkin ovat suuret, kun taas 16 vuoden iässä ero poikien ja tyttöjen välillä korostuu.

Kappale, joka ruotsiksi alkaa: "som tydligt framgår" kuuluu suomennettuna suunnilleen näin:
"Kuten kuviosta 10 selvästi ilmenee, on tyttöjen ja poikien jakaumien päällekkäisyys 10 vuoden iässä lähes täydellinen ja huippupistemäärä (käyrien oikea päätepiste) on sama tytöillä ja pojilla. Tämän vahvistavat muun muassa kokemukset urheilusta, jossa tytöt ja pojat aivan hyvin voivat kilpailla yhdessä ja toisiaan vastaan sekä yksilö- että joukkuelajeissa." (Niin siis tämän tutkimuksen mukaan, mutta Yrjöperskeleen linkittämän uutisen mukaan asia taitaa olla toisin...)

"Mutta 13 vuoden iässä poikien välillä on suuria eroja eli hajonta on suuri (kuvion 11),
mikä voidaan selittää sillä, että tässä iässä on yksilöitä, jotka ovat jo täysin
käyneet läpi puberteetin ja joilla on kehittynyt hyvät lihasvoimat ja suorituskyky,
mutta on myös yksilöitä, joilla puberteetti ei ole vielä alkanutkaan.
Sen sijaan 16 vuoden iässä erot poikien ja tyttöjen välillä ovat jo varsin suuret.
Sekä poikien ja tyttöjen keskiarvot että kumpienkin korkeimmat pistemäärät ovat kaukana toisistaan."

QroquiusKad kirjoitti...

Kiitoksia selvennyksestä.
Tuo tutkimus oli siis riikinruotsalainen, joten ehkäpä pojat siellä ovat pletkumpia ja tytöt kovempia kymmenvuotiaina tai sitten tutkimus on tehty ruotsalaisella asenteella mahdollisimman tasa-arvoa kunnioittavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Voi voi. Oliko Ykällä sattunut näppisvirhe otsikossaan "Transtuputus ja lapset"?

Ämm-kirjain jäänyt vahingossa pois? Otsikkona minusta paremmin kuvaisi tapahtumaa tämä: "Transtumputus ja lapset".

Siellä kun on joku queer/trans/tasa-arvo-ope kiihottunut märän unen verran selvästikin tästä omasta yhdenvertaisesta ideastaan...

No, tämä oli (osin huono) vitsi.

heppa

Snowcamo kirjoitti...

Mistä tiedetään, että tytöt menestyivät kisassa huonommin?

Vai oletettiinko sitten kuitenkin, vaikkei pitänyt?

Tuossa olisi ollut monta hauskaa jäynän paikkaa lapsilla ilmoittaa identifioitumisistaan tulosten selvittyä. Esim. tilanne jossa KAIKKI mitalit olisivat menneet joko pojille tai tytöille olisi ihan eri luokan uutinen, eikä toimittaja voisi ilmeisintäkään pilaa ääneen paljastaa.

Mutta vakavammin: lasten rauhaanjättäminen ihan minkä vaan aateen hulluimmilta kiilusilmiltä olkoon jatkossakin kaikkien järkevien aikuisten luovuttamaton velvollisuus. Ahdasmieliseksihän siinä tulee leimatuksi, mutta hyvän asian puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Mutu arvio on, että ehkä yksi 100 000:sta lapsesta saisi päähänsä itsekseen todellisesti epäillä sukupuoltaan ilman tärähtäneistön propagandaa. Hetkellisiä päähänpistoja voisi olla, mutta ne ovat asia erikseen.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

On siihen aivan oikeitakin syitä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Transsukupuolisuus#Syyt

Transseksuaalisuus on kehityshäiriö, samanlainen kuin vaikkapa autismi, ja sellaisena siihen pitäisi suhtautua.
Nykyvouhotus ei ole kenenkään tästä häiriöstä oikeasti kärsivän etu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, KLS:lle, hepalle, Snowcamolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä. Lieneekö mainittu tutkimus niitä jossa ensin tehdään johtopäätös ja sitten hankitaan sitä tukeva aineisto. Mutta se pääasia on että sukupuoli ei ole mikään mielialakysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Hetkinen nyt!

Onko tässä menty olettelemaan näiden lasten sukupuolia..?-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos linkistä.

Tvälups: Joo, tuokin vielä. Piru vie… niin…