maanantai 4. syyskuuta 2023

JÄTEKUSKI JA VIHREÄ RYÖNÄ

Huitsinnevadan keskustaajaman itäosissa ajeli jätehuoltofirma Pinnanmaan Läjä & Löyhkä Oy:n jätekuski Jannes Pärstävärk päivittäistä kierrostaan. Tällä kierroksella tyhjenneltiin lähinnä omakoti- ja rivitalojen jäteastioita joten kokeneelle kuskille työ oli helppoa. Olihan täälläkin toki aikanaan käynyt joitain virallisia kompostitarkastajia maakunnan ulkopuolelta kiusaamassa omakotitalojen asukkaita mutta kun heille oltiin annettu parituntinen pinnanmaalainen tervetuliaiskylpy suolla niin heitä ei ollut enää aikoihin näkynyt. Asetukset kuulemma vaativat tarkistuksia mutta vapaaehtoisia ei enää löytynyt.

Tänään Janneksen kierrokselle tuli kuitenkin ylimääräinen tehtävä. Firman toimistosta soitettiin ja osoitteessa Karkean Sukan Katu 14 oli ongelma. Jäteongelma. Ja kuulemma varsin paha. Kyseisessä omakotitalossa asui aivan tuoreeltaan Helsingistä Huitsinnevadaan muuttanut perhe joten mahdollisimman hyvä palvelu oli samalla tervetuliaistoivotus.

Jannes ajoi jäteautonsa talon pihaan ja soitti ovikelloa. Ehkä nelikymppinen mies aukaisi. Jannes tervehti:

- Ja päivää vaan. Jannes Pärstävärk jätehuollosta. Teillä on kuulemma paha jäteongelma. Eikä ole ymmärtääkseni mikään putkivuoto.

Mies, joka esittäytyi Urmes Vikvookiksi totesi:

- No onhan meillä… olohuoneen katossa… sellaista… en osaa sanoa… ikinä ennen nähnyt… mutta me ei saatu sitä itse pois… ei niin millään… no, tulkaa itte kattomaan.

Jannes siirtyi sisään ja katsoi olohuoneen kattoa. Jaahah, tuttu tapaus, joskaan tuota ei aikoihin ollut täälläpäin. Rumaltahan se kyllä näytti.

- Jaahah, teillähän on katto täynnä vihervasemmistolaista ryönää. Sattuiko teillä olemaan televisio auki ja joku valtamedian kanava päällä?

- No oli joo. Vahingossa. Ja vielä Yle. Meidän pikkutyttö aukaisi sen kun me tehtiin ruokaa eikä huomattu. Ei me yleensä olla noita kanavia katsottu. Mutta ei meillä Helsingissä telkkarista koskaan tuollaista ryönää tullut kattoon leijumaan.

- Kyllä teillä itse asiassa tuli. Te ette vaan nähneet sitä. Huoneenne olivat tosiasiassa aivan täynnä sitä. Ei ihme jos alkoi siellä oleminen ahdistaa. Mutta Pinnanmaalla jokaisen talon sisäpinnat täytyy käsitellä läränormaalilla blärpätillä. Se saa aikaan sen, että tuo punavihreä ryönä tulee näkyväksi. Sitä ei haluta tänne koska jatkuva altistus sille mädättää ihmisten ajattelukyvyn ja moraalisen selkärangan. Erityisesti sillä määräyksellä suojellaan lapsia. Eikö teillä ollut ryönänesto päällä?

- Eihän me sellaista olla älytty hankkia.

- Asian saa korjattua nopeasti. Ei muuta kuin soitto Läjä-Tek Oy:hyn ja sieltä tulee ammattimiehet asentamaan teille telkkariinne ryönänpoistaja-mielenrauhoittajan joka lyö telkkarin heti pois päältä mikäli vahingossa menette vahingollisille kanaville.

- Hienoa. Täytyy hankkia ensi tilassa. Mutta mites me saadaan tuo leijaileva ryönä katosta pois? Eihän sitä kattele pulkkinenkaan. Ei siihen ole auttanut harja, ei luuttu, ei imuri, ei rumat sanat, ei niin mikään. Siinä se vaan leijailee.

- Ei tuota ongelmaa. Pieni hetki vaan. Käyn hakemassa tarvittavat välineet.

Jannes kävi hakemassa jäteautostaan myös Läjä-Tek Oy:n valmistaman antiryönäättisen Pasvex-imurin ja meni sen kanssa Vikvookien olohuoneeseen. Hän selitti imurin toimintaa:

- Katsokaas tämä Pasvex-imuri ensiksi hajoittaa tuon vihervasemmistolaisen ryönän läränormaalilla säteilyllä pulverimuotoon ja sen jälkeen sen voi imuroida tänne ylipuolivälipaineistettuun säiliöön.

Jannes laittoi suojanaamarin päälleen ja käynnisti ryönäimurin. Vihervasemmistolainen ryönä muuttui välittömästi leijailevaksi pölyksi ja Jannes imuroi sen säiliöön. Olohuoneen katto oli puhdas minuutissa.

Vikvookit katsoivat tehokasta työskentelyä ihmeissään ja Urmes totesi:

- No kaikkee se pinnanmaalainen keksii!

- Älä muuta virka.

- Mutta tästä varmaan tulee meille kallis lasku.

- Ei tule. Tämä kuuluu Pinnanmaan luonnottomuuskatastrofien lain piiriin joten kustannukset tulevat maakunnalle, ellei luonnottomuuskatastrofia ole tietoisesti aiheutettu. Ja teillähän kyse oli puhtaasta vahingosta.

Jannes hyvästeli kiitolliset Vikvookit ja laittoi Pasvex-imurin komuutissa olevaan suojattuun tilaan. Kun säiliöitä olisi kertynyt tarpeeksi, niin firman auto kävisi viemässä ne Äkkölämäkölän kuntaan monialayrittäjä Son Lönsönille. Lönsön viljeli laajoja peltoja transfobista slurria joihin vihervasemmistolainen ryönä nesteytettynä pumpattaisiin. Son Lönsönin mukaan kyseinen ryönä hakkasi ravinnerikkaudessaan niin oikean paskan kuin apulannan. Nyt tulee paskaa tuutin täydeltä, oli tapana Lönsönin peltotyöläisten sanoa kun säiliöitten sisältöä pumpattiin pelloille.

Jannes käynnisti autonsa ja jatkoi kierrostaan. Työmotivaatiota lisäsi kohtuullinen palkka mutta tällaiset hetket lisäsivät sitä entisestään. Jannes tunsi olevansa tärkeässä palveluammatissa ja niinhän hän olikin. Tärkeässä ja välttämättömässä. Maakunnassa, jossa hipit ei hillu eikä anarkistit askartele.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli muistoihin tapaus, kun asuin sörnäisissä Vaasankadulla. 90 luvulla. Naapuri pimahti ja heitti telkkarin parvekkeelta ns kaaressa. Taustalla olikin sitten jääkiekko maajoukkueen katkera tappio Ruotsille sekä tv lupatarkastaja. Jälkeenpäin naureskellut tuolle tapaukselle. Kun tulee tuota kokkailua harrastettua kotona, niin radio on siinä auki. Silloin tällöin yle kanava. Kyllä siinä omasta käytöksestä on tullut huomattua, että kolina voipi hieman äänekkäämpää, kun esim joku pyöreä pöytä tulee eetteristä ja Stiller paasaa juttujaan tai eräs hazardi. Eräänkin kerran kokkailin lihaa konjakki kastikkeeseen, niin tuli ryypättyä koko pullo. Pinna oli kireällä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, Ylen ohjelmistosta ei ainakaan mitään aperitiivia saa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei siinä mitään, jos Riikka ja Petteri on päätä lyhyempiä. Sehän oli vain parempaa kivapuhetta. Mutta se on todella gauheeta, jos 15 vuotta sitten mainitsi turkkilaisapinasta.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne. Olette täysin oikeassa molemmat. Ikävää vaan että siitä Ylen vihervasemmistolaisesta ryönästä joutuu jokainen maksamaan.

Bogreol kirjoitti...

Ronald Reagan on sanonut "If fascism ever comes to America, it comes in the name of liberalism". Bidenin Amerikka näyttää saavuttaneen jo tason, missä liberaali on muuttunut autoritaariseksi ja mielivaltaiseksi vastustajien vainoamiseksi. Trump yhtenä esimerkkinä.

Kun katsoo tätä antifa-marssia ja rasismihysteriaa, mihin YLE koko rahalla osallistuu, voi sanoa samaa Suomesta. Vihervasemmistolaista ryönää leijuu ja tunkeutuu joka tupaan, vaikenemasta kieltäytyvä mielenosoitus ylpeästi nostaa tuhottavat kansanviholliset banderolliin maalattuina yhteisen halveksunnan kohteeksi. Todeksi eletään myös näkemys, että aikamme pahinta rasismia on antirasismi ja pahinta fasismia on antifasismi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Bogreol. Täysin totta tuokin. Saas muuten nähdä, että onnistuvatko jenkkien demokraatit torpedoimaan Trumpin presidenttiehdokkuuden. Yritys on ainakin kova.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Joo, valtamedia tykkää mielellään liioitella noita lukuja. Ja Saksassahan luovuttiin ydinvoimasta kun vihreät niin vaativat.