perjantai 21. toukokuuta 2021

HALLITUS TURVALLISUUSUHKANA

Hallitus sitten taas kertaalleen julkaisi turvallisuusselontekonsa. Niin kuin arvata saattaa, vaikka Suomea kehuttiin kovasti turvalliseksi maaksi niin poissaolollaan selvityksessä loisti haittamaahanmuuttajien tavallisiin suomalaisiin kohdistuva arkipäivän terrori niin väkivalta-, seksuaali- kuin huumerikollisuuden muodossa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kysyi sisäministeri Maria Ohisalolta tästä arkipäivän terrorista ja mitä Ohisalo vastasi:

- Aivan keskeistä on se, että yksikään ihminen ei jää ulkopuolelle tässä yhteiskunnassa.

Toisin sanoen Ohisalo ei vastannut mitään. Epäilemättä hän tietää tämän tuontitavaraterrorin mutta hänen mielessään teoria ja käytäntö eivät kohtaa sillä käytäntö ei ole utopian mukainen niin vastaus on tuollainen. Komppasihan asiaa myös muuan pääministeri Sanna Marin:

- Ei ole niin, että jokainen muualta tullut olisi väkivaltarikollinen.

Ja kukahan niin oli väittänytkään? Mutta tällä kysymys sitten väistettiin. Koska todellisuus ei sovi monikultturistiseen utopiaan.

Hallitus korosti vielä nykyistä parempaa kotouttamisen tarvetta. Tuo sanahirviö ja sen sisältö sekä käytäntö ovat menneet viimeiset kolmekymmentä vuotta jatkuvasti päin persettä ja vähintään kerran vuodessa tuon sanahirviön tarvetta on silti korostettu. Niin että mikseipä korostettaisi nytkin. Kuulostaahan se hienolta. Vaikka tiedetään, että jos se olisi onnistuakseen, se olisi jo aikaa sitten onnistunut. Mutta saahan sen kotouttamisen hokeminen joillekin aikaan mielikuvan että tehdään jotain. Jotain samaa mitä ei olla tehty koskaan ennenkään. Ja ne ”kotoutettavat” nauravat paskaista naurua suomalaisten typeryydelle.

Mutta mainitaanpa pari seikkaa, jotka hallituksen mielestä aiheuttavat myös sitä turvattomuutta. Ensimmäinen on ”syrjäytyminen ja eriarvoisuuden lisääntyminen yhteiskunnassa”. Tämähän on totta. Sillä nimenomaan suomalaisia syrjäytyy jatkuvasti yhteiskunnan ulkopuolelle. Ja hallitus, niin kuin edellisetkin hallitukset luottavat siihen että nämä syrjäytyneet toimivat niin kuin aina ennenkin eli ryyppäävät itsensä kiltisti hengiltä tai vetävät itsensä kaulakiikkuun. Niin kuin he ovat aina tehneet.

Tosin hallitus ei tajua, että tämä jatkuvasti kasvava syrjäytyneiden joukko on hallituksen listassa pahnanpohjimmaisena. Ja ne pahnanpohimmaiset tajuavat että se tietty etnisesti edistyksellinen joukko, jonka rikollisuudesta ei haluta puhua on taas intersektionaalisessa uhriutumispyramidissa huomattavasti heitä korkeammalla. Suomalaiset ovat eriarvoisia. Alempiarvoisia. Nimenomaan suomalaiset. Syrjäytyminen ei tarkoita typeryyttä. Kyllä he tajuavat. Syrjäytymiseen liittyy myös toinen hallituksen mainitsema uhka eli ”ilmastonmuutos”.

Sekin on totta. Tosin toisella tavalla kuin hallitus kuvittelee. Uhka ei ole ilmastonmuutos vaan hallituksen ilmastohysterian nimissä aikaansaamat suomalaista elinkeinoelämää tuhoavat toimenpiteet. Kas kun ne vihervasemmistolaisen pakkomielteen aikaansaamat toimenpiteet saavat aikaan työttömyyttä, pitkäaikaistyöttömyytta ja, just, juuri sitä syrjäytymistä.

Mainittakoon muuten että Ylen asiaa koskevassa jutussa kysyttiin kahdelta henkilöltä että minkälainen turvallisuustilanne Suomessa on. Toinen oli somali ja toinen Suomen lähetysseurassa töissä oleva pappi.

Oliskohan ollut joitain muitakin haastateltavia?

Joka tapauksessa hallitukselta unohtui turvallisuusselonteostaan yksi olennainen, ehkä olennaisin asia:

Yksi suurimpia suomalaisten turvallisuutta heikentäviä tekijöitä on Suomen hallitus, sillä se ylläpitää ja edistää tuontitavarana hankittua väkivalta-, seksuaali- ja huumerikollisuutta ja aiheuttaa toimillaan tietoisesti työttömyyttä, pitkäaikaistyöttömyttä ja rapauttaa toimillaan yhteiskuntarauhaa. Kansallisen turvallisuuden nimessä hallituksen tulisi erota tehtävästään välittömästi.

Ohisalo totesi vielä näin:

- Turvallisuus on muun muassa liikkumisvapautta ja sananvapautta.

Hotellin respasta kysytään: Oliko se niin että se sananvapaus koskee vain valtakoneistoa ja valtamediaa? Niinhän se taisi olla?


36 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Kyseisellä "selonteolla" voi pyyhkiä berberiä. Sen on tuottanut mätäsalon avustajakunta, ministeriön ollessa vain kumileimasin.
Huvittavaa on myös kuinka siinä vaakutaan 800 uutta polisiia mutta samaan aikaan tytsit leikkaavat poliisin rahoitusta.
Taitavat laskea sen varaan, että kaikki ne 800 uutta sheriffiä rekrytoidaan jo maassa läpsyttelevistä sotilaskarkureista.
Pistetään niille palkkaa alle puolet nkyisestä mutta annetaan samalla ikäänkuin laillinen "nautintaoikeus" haalia rahaa muilla keinoin kuten monessa kehitysmaassa on tapana.
Tavoitteenahan on jokatapauksessa tehdä Suomesta mahdollisimman nopeasti kehitysmaa.
Poliisista olisi näppärä aloittaa kun mätämaisa ei saa kitinästään huolimatta armeijaa kaduille kyykyttämään kansaa.
On se saatanan nauta mutta tavoitteissaan kylmän analyyttinen, tehtävä kirkkaana mielessä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliitin asenne on vähän vaikuttanut olevan, että jokainen ääärrrrioikeistolainen on potentiaalinen väkivallan tekijä ja uhka yhteiskunnalle. Ja ääärrrrioikeistolaisiahan ovat kaikki muut kuin vihervasemmistolaiset.

Tietäväinen ja tiedostavainen toimittelija iloitsee terrorismilainsäädännön tiukentumisesta, vaikka myöntää ettei sillä olekaan todellista vaikutusta:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007991617.html

Pelkäänpä pahoin, että on sillä:
sitä sovelletaan ääärrrrioikeistolaisiin ja muihin persuihin.

Wait till they get the load of me, sanoi Jokeri.
Tuhotyttöjen hallituksen latauksen olemme jo saaneet naamallemme, ja tiedämme lisää tulevan.

Anonyymi kirjoitti...

"Ilmastokriisi" on kaksisuuntainen mielialahäiriö josta pitäisi vaikeimmissa tapauksissa määrätä pakkohoitoa.

Juha Kivela kirjoitti...

Kiitos Ykä jälleen erinomaisesta kannaotosta tärkeään aiheeseen. Ja asiahan tosiaan on niin, että "syrjäytyminen ja eriarvoisuuden lisääntyminen yhteiskunnassa" on sekä totta että äärimmäisen vakava asia.

Sinällään sisäministeri Ohisalo on oikeassa todetessaan, että "Aivan keskeistä on se, että yksikään ihminen ei jää ulkopuolelle tässä yhteiskunnassa". Mutta kuten todettua on, on suomalainen viranomainen nykyään olemassa lähinnä tuontitavaraa varten, ja kaikella yhteiskunnan kaksoisstandardeilla ja vastaavilla täysin tietoisesti syrjäytetään kantaväestöä (kantasuomalaisia) yhteiskunnassamme.

Niin sisäministeri Ohisalon kuin pääministeri Sanna Marinin hallituksella ei ole aikomusta korjata tätä juurisyytä, joka aiheuttaa kantaväestön ja kantaväestöä edustavien ihmisten jättämisen ulkopuolelle yhteiskunnassamme.

Tällöin sisäministeri Ohisalon ilmaisu voidaan nähdä myös hyvin eriarvoistavaa ja syrjivää politiikkaa ajavana ja edistävänä. Todellisuudessa yhteiskuntamme ei huolehdita, että yksikään ihminen ei jäisi yhteiskunnassamme ulkopuolelle.

Yhteiskunnassamme suorastaan tiputetaan kantasuomalaisia ihmisiä väliinputoajiksi ilman että yksikään viranomainen tai oikeudellinen instituutio asiaan puuttuisi. Tästä voimmekin kysyä, että mikä Suomen yhteiskuntajärjestelmä todellisuudessa on?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on turhaa pohtia, että karkasiko se pirun korona Wuhanin laboratotiosta tai saman kylän eläintorilta. Sanna sen keksi siinä viime metreillä, että korona karkasi ilmaston muutoksesta. Ja varsikin persujen vastustamasta ilmastonmuutoksesta.
Sillä eihän kukaan "täysijärkinen" vastutsa ilmastonmuutosta. Vain ja ainosastaan persut Halla-ahon johdolla. Johan sen todisti Juudas-Soini ja muut siniuuvatit aikoinaan.

Huru-ukko

Lissu vaan kirjoitti...

Katsoin keskiviikkoisen kyselytunnin. Kylmäävää - sisäministerin suosimaa ilmaisua lainaten. Ideologian sumentamat ministerisnaiset, jotka kylmäverisesti kiertävät totuuden ja kun eivät parempaan pysty, niin haukkuvat ja syyttävät takaisin. Ongelma onkin totuuden perään kyselevien asenteessa!

Alhaista demokratian halveksimista.
Ihmettelenpä, kuinka kukaan itselleen rehellinen, aikuinen ihminen tosissaan uskoo näiden puheisiin.
Paljon kasaavat tunnolleen nämä vallanhaltijat.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Esimerkki liikkumisvapaudesta (turvallisesti):

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201803202200824087

Videossa nähtävissä kansalaisten vapaa liikkumisoikeus, joka tosin katkeaa joidenkin kulkijoiden osalta, koska ihmisoikeudet.


Esimerkki sananvapaudesta (turvallisesti):

https://www.youtube.com/watch?v=TkpFORWY4D4

Ja toinen perään: https://mvlehti.net/2016/08/27/paivan-video-natsien-katyrit-kytat-siat/

Ja yhdistelmä, joissa tulee esiin turvallisuus, sananvapaus ja liikkumisoikeus.

https://www.youtube.com/watch?v=2nAO0U5llg4

Onneksi nuo ovat menneitä aikoja, ja tuonaikaiset ongelmat on saatu hävitettyä rakentavalla vuoropuhelulla. Kiitos siitä sisäministeriölle ja heidän rivihenkilöstölleen.

Voimme keskittyä ilmastonmuutoksen aiheuttaman koronaepidemian salaliittoteorioiden paljastamiseen, kukin vakaumuksensa vimmalla.
Gangesissa muuten alkaa kausiflunssapotilaiden uimavuoroilla olla ikävä tungos.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se Suomi vielä suhtkoht turvallinen, jos länsinaapuriin verrataan. Mutta perässä tullaan hyvää vauhtia. Aivot on jätetty narikkaan, pelataan mielikuvilla ja mennään laput silmillä. Marinkin eilen vaan yritti epätoivoisesti mustamaalata persuja yleisen ulkomaalaisvihamieliseksi ja kerätä pisteitä hyvänä ihmisenä. Marinkin on kuitenkin kuullut varmaan kymmeniä kertoja termin haittamaahanmuutto. Sillä persut pyrkivät erottelemaan jyviä akanoista. Halla-aho olisi voinut heti seuraavassa puheenvuorossa antaa kunnon kuitin Marinille, mutta hän tyytyi tällä kertaa puhumaan asioista yleisemmällä tasolla.

Sananvapautemme on ns. neuvostomallia a la Stalin. Voit sanoa vapaasti, mutta sen jälkeen vapautesi voikin olla vähän niin ja näin. Kuka tahansa utopisti voi helposti leimata puheesi ns. vihapuheeksi ja viedä esitutkintaan ja valtakunnansyyttäjä sitten vie sen innolla tuomioistuimeen. Vielä ei ole vankileirien saaristoa rakennettu toisinajattelijoille, mutta ahdistella voi muillakin tavoilla, kuten työnantajaa painostamalla. J.Lokkakin totesi, että hänen ei juuri kannata mennä töihin tämän takia. Voi sitä ulvonnan määrää työnantajalle, mitä siitä seuraisi.

Ohisalon liikkumisvapaus koskee myös ja ennen kaikkea ulkomaan eläviä. Tietystä suunnasta tulevat otetaan automaattisesti ja iloiten vastaan Virheiden vaalikarjaksi. Virheillä taitaa tosin vielä olla parempi kokonaistulos ulkomaalaisvahvistuksien suhteen puolueessaan kuin demareilla, joilla lähes kaikki puolueeseen kytköksissä olevat matut ovat poliisin tuttuja. Heistä ei vain tullut niitä lällydemareita, vaikka kuinka toivottiin.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Koska en halua loukata intersektionaalista sananvapautta, jätän sanomatta, mitä mieleni tekisi. Sitä paitsi sananvapaus kuuluu vain sitä oikeinkäyttäville. Ihan niin kuin lapselle annettu lahjaraha: saa tehdä sillä mitä aikuinen käskee haluta, toisin sanoen laittaa säästöön.

Nils- Aslak kirjoitti...


Tässä sopiva filminpätkä Eskilstunasta. Kaupunki on Porvoon kokoinen ja viime sunnuntaina siellä oli kymmeniä järjestelmällisesti sytytettyjä tulipaloja. Jengijohtaja vangittiin ja jengin jäsenet syrjäytyivät huumekaupasta.

TV- 3:lla on sellainen Efterlyst (etsintäkuulututettu) ohjelma. Eilen he olivat kuvanneet vanhempaa naista, joka käyttää rullatuolia ja jonka auto poltettiin sunnuntaina. Paikalle saapui ja osallistui ohjelmaan arabin oloista roikaletta, jotka rupesivat uhkailemaan uusilla tuho-ja murhapoltoilla. Ei heidän osumisensa paikalle mikän sattuma ollut, Eskilstunan tapaisissa kaupungeissa heitä on niin paljon, että ne jo päättävät kuka saa kuvata ja liikkua missäkin.


https://nyheteridag.se/rullstolsburen-kvinna-fick-sin-bil-sonderbrand-i-eskilstuna/

Anonyymi kirjoitti...

Kun se tiedetään, että Ohisalo vastaa kysyttäessä ihan mitä vaan, vosi häneltä ksyä ihan mitä vaan, asiaan mitenkään liittymätöntä. Kuten esim. että kumpi on koronaturvallisempaa kuiviketta karjalle, turve vai turve?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuossakaan "selonteossa" ei nähdä turvallisuus uhkien juurisyitä. Niitä ovat kehitysmaista tapahtuva ryntäys Euroopan elatusautomaatille joka johtuu väestönräjähdyksestä noissa maissa, joka taas johtuu noiden maiden läpimädästä ja läpeensä korruptoituneesta hallinnosta. Poliitikot "avustajineen" varastavat kaiken mitä irti saavat ja kansalaisten "sosiaaliturvaksi" jää henkiin jääneet lapset jotka toivovat voivansa auttaa vanhentuvia vanhempiaan vaikka uimalla Eurooppaan, tai edes itseään. Kehitysapu auttaa pitämään korruptoitunutta hallintoa pystyssä, eivätkä Eurooppaan tunkeutuneetkaan löydä aina laillista työtä. Vain aniharvat.

Tätä systeemiä hallituksemme haluaa jatkaa lisäämällä "työperäistä" (=päätösperäistä) maahanmuuttoa kehitysmaista sadallatuhannella tai miljoonalla persoonalla puolueesta riippuen. Ja sitten alipalkkaus ja työntekijöiden härski hyväksikäyttö tulee joka vuosi viranomaisille yllätyksenä, jota enimmäkseen harjoittaa toinen maahanmuuttaja. Ratkaisu ongelmiin on täälläkin sama kuin kehitysavussa. Lisätään määrärahoja muutama satamiljoonaa "opetukseen" miten täällä pitäisi olla. Kehitysmaiden hallintoon kukaan ei näytä edes yrittävän vaikuttaa. On ilmeisesti joillekin hyvää pisnestä.

Joppos123 kirjoitti...

Lisää vaan raiskareita, ryöstäjiä ja muita mulkkuja. Mätäsalo valuu hunajaa.
Edelleen. Miksi, missä ja keiden toimesta vihreä liike on perustettu?
Ei ole sattumaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Qroquius Kadille, Ano1:lle, Juha Kivelälle, Huru-ukolle, Lissulle vaan, Veijo Hoikalle, Tapsalle vaan, Ano2:lle, Nils-Aslakille ja Ano3:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne. Nils-Aslakin laittama linkki kertoo oikein hyvin mihin maamme tulee päätymään. Hallituksemme suosiollisella avustuksella. Ja varmaankin varoittelijat määritellään aina enemmän äärioikeistolaisiksi vihapuhujiksi. Vaara ei ole vaara, mutta vaarasta varoittaminen on vaara.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa negatiivistä ajattelua. Verotushan laskee, saramo ite kertoi. Kun tulee maakuntavero voidaan muita veroja laskea. Ja kun manna sarin kun tekee kunnallisverosta progressiivisen, ei tarvitse veroja korottaa.

Loistava tulevaisuus odottaa. Venezuelan tie on suomeenkin tie!

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kehitysapu on yksi pakkomielteistä johon ei järkipuhe tehoa. Matti Kääriäinen kirjoitti kirjan "Kehitysavun kirous" neljänkymmenen vuoden kokemuksella. Muistelen Heidi Hautalan sanoneen että kirja avasi silmät. Ilmeisesti vain pers'silmän koska sama meno jatkuu. Vuosikymmeniä rahaa on kylvetty "kehitysapuun" joka ei ole koskaan tavoittanut kohderyhmäänsä, Afrikan köyhiä, vaan valuneet eliitin taskuihin.

Jokaisen politikon tulisi lukea kirja, vaikka en usko senkään mitään muuttavan. Tärkeintä on, että ulkoministeriön kaverit saavat elää erilaisten "projektien" siivellä Afrikassa kuin siirtomaaherrat. Kyllä miljardilla aina jotain viikarointia keksii.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies. Joo, Suomen tulevaisuus lähentelee taivasta. Eikä meillä ole edes öljyä niin kuin Venezuelalla. Mutta onhan meillä toivioenergiaa.

Ano: Totta. Sen lisäksi mitä sanoit on kyseessä pakkomielteeksi muuttunut aneraha.

Anonyymi kirjoitti...

Veikko Hoikalle:
Mistä oli kysymys tuossa Rautatientorilla kuvatussa tapauksessa? Miksi muutamat ihmiset pidätettiin kovin ottein ja vietiin Mustiin Maijoihin?
Oliko se kenties jokin silloin paljon huomiota osakseen saanut tapaus, jonka kuitenkin olin jo täysin unohtanut?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kysymys välitetty. Se taisi olla sitä kokoontumiskiellon vastaista mielenosoitusta mutta Veijo osannee vastata paremmin.

Joppos123 kirjoitti...

Joskus tekisi mieli antaa koko maan valua anarkiaan ja kaaokseen. Jokainen pitäisi huolta itsestään ja läheisistään. Vahvimman laki ja se määrää kellä riittää raadollisuutta, vittumaisuutta ja välineitä.
Me ammattisoltut oltaisiin aika vahvoilla mutta veikkaan , että sukkahousuhallitus olisi aika heikoilla.
Kun se meidän antama turvallisuus pyyhittäisiin kerralla pois niin ei noi tytsit kovin pitkään vittuilisi omille suojelijoilleen päin naamaa.
Suomen demokratiassa on valuvika.
En minä ole äänestänyt Sannaa pääministeriksi eikä ole kukaan muukaan.
Taas vituttaa niin ettei veri kierrä.

Strix Senex kirjoitti...

Tärkeimmät asiat joista hallituksen pitää huolehtia ovat talous ja turvallisuus. Nyt meillä on hallitus, jossa pääministeri tuhoaa talouden ja sisäministeri turvallisuuden. Hallituksen sisäisen puoliväliriihen ohella tarvitaan kansanäänestys, jossa punnitaan hallituksen luottmus kansan keskuudessa. Osittain, mutta vain osittain, tätä tarkoitusta palvelevat nyt kuntavaalit.

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä siis hallituksen juhlallinen turvallisuusselonteko, jonka mukaan tulijoista (käytän nyt tässä tällaista korrektia sanaa vaikkakin joppoksen käyttämä kähtävä on kivempi, en tiedä mistä sana tulee (armeija?) mutta merkitys selvä) ei ole sitten minkäänlaista uhkaa. Ja sitten perään näinkin loogisesti "hallitus korosti vielä parempaa kotouttamisen tarvetta". Vielä parempaa? Jos jo nykyisellään suomalaisten turvallisuustilanne tulijoiden osalta on ok, mihin sitä parempaa kotouttamista sitten tarvitaan? Ehkä nyt ruvetaan kotouttamaan suomalaisia turvallisiksi tulijoille, etteivät joudu kärsimään tästä hirveästä rasismista jonka pääsääntöiset ilmentymät ovat nyrpeä ohimenevä mulkaisu tai epäkunnioittava keskittyminen ihan vaan omiin juttuihinsa eikä ihastelemaan sitä vastapäätä istuvaa mölisevää laumaa. - Muuten, ihan vaan vinkkinä te selonteon laatijat: menkääs parin päivän ajaksi ajelemaan itämetroon. Sitten steissille, Itikseen ja Kontulaan, Rastilaan. Rumat ja vanhat akat älkööt vaivautuko (saako sellaisia edes enää missään instansseissa olla? Ei kyllä Kännö ja Santavuori Ellen kannessa keekoilleet)) eivätkä tietenkään miehet paitsi homot. Jos olette sitten edelleen samaa mieltä, no joo, hallituksen selontekohan tämä olikin. Ei eduskunnan. Ja jos ei, niin miksi muuten ei?

Olen syrjäytynyt ja eriarvoinen suomalainen. Maahan ramppaa jatkuvasti mantran "Suomi kaatuisi ilman heitä" mukaisia halpaduunareita rupumaista väärennetyillä testitodistuksilla ja koska tuokin keppostelu on jo vihdoinkin jouduttu myöntämään, niin tottakai Suomi tekee - ja maksaa - heille rajalla testit. Jos suomalaisen pää hajoaa ja pakko päästä eroon nykymenosta, ainoa mahdollisuus päästä valtiollisen lentoyhtiön koneeseen on testi jota ei suomalainen julkisella puolella edes saa. Hinta privaatilla 238 euroa. Samainen Finnair myi kivoja viikon ja kahden perhelomia etelään, lisäkustannukset testistä 4-henkiselle perheellä vain vajaan tonnin. Nyt jouduttu jo lentoja perumaan. Bonarit toki Finskin dirikoille entiset. Ei korruptiota, vaan verkostoitumista.

Isänmaa on ruma sana koska persut ja kokoomus kehtaavat käyttää sitä. Mutta kummasti sitten syytetään epäisänmaalliseksi jos haluaa maasta edes vähäksi aikaa pois. Tällä hirvittävällä isänmaan hädän hetkellä jonka ilmastonmuutos on meille koronan muodossa tuonut.

Te hallituksen naisviisikko, jotka olette kuohineet siellä jokaisen miehen tehokkaasti ja määrätietoisesti, saisiko esittää pienen pyynnön: kun puhutte, pitäkää edes omat korvanne auki että kuulisitte mitä se suu suoltaa. Ettei sitten taas täytyisi selitellä ja uhriutua mediassa.

Suomen kieli on valtavan vivahteikas. Vain yhden kirjaimen ero: kotouttaminen vai kotiuttaminen.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Strix Senexille ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Tällä menolla maa vielä saatetaan siihen kaaokseen saadakin. Varsinkin jos sama vihervasemmistolainen linja jatkaa vuoden 2023 jälkeen. Kiitokset yv:stä ja peukkuja.

Strix Senex: Juuri näin. Hallituksella on oma pakkomielteinen utopia ja se seuraa sitä ilman että reaalimaailma sitä millään tavoin häiritsisi.

tira+: Siitä on jotain kymmenen vuotta kun joku toimittaja tai joku muu sellainen mainosti että kotouttaminen koskee nimenomaan kantasuomalaisia. Meidän täytyy kotoutua ihanaan toiseuteen. Selonteon laatijat tuskin menevät mainituille alueille ilman poliisisaattuetta. Niitä maahanramppaajia tulee, koska hallituksella on Unelma. Unelma siitä ja usko siihen, että me olemma kaikki samanlaisia maailman lapsia. Faktojen ääneen puhuminen taas on Unelman vastaista ja siksi se halutaan kieltää tai jopa kriminalisoida.

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senex: Ongelmahan on aina tämä sama ja ikuinen: aatteet ja ahneus menevät priorisoinnin edelle. Vuosi toisensa jälkeen kansa kertoo nöyrästi oman vaatimattoman tärkeysjärjestyksensä: turvallisuus, maanpuolustus, koulutus, terveydenhuolto ja sosiaaliturva. Nähin ihmiset hyväksyvät nipottamatta veromarkkojensa käytön. Talous hieman eri asia, omaa talouttaan ihmiset eivät mielellään antaisi politiikan tumpeloille koska normi-ihminen ei esim. voi ottaa lainaa muiden piikkiin/jättää sitä maksamatta.

Suomessa ei kansanäänestyksiä ole historiankaan aikana ollut monta. Kansahan on niin tyhmää että on äänestänyt juuri meidät vallankahvaan.

En oikein osaa jakaa edes osittaista positivismiasi kuntavaalien merkityksestä kun olen tutustunut oman kaupunkini ehdokkaisiin. Siellä ei ollut yksikään noista meidän rahvaan priorisoinneista listalla. Toki maanpuolustus ei sinne kuulukaan.

Stadin porkkuvaihtoehdot: joka strada vain fillareille- ja bulevardeja kun kerta Berliinissäkin (ei muuten ole) Sinnemäki, Suomen vika kun mun iskä ei 30 vuodessa ole saanut oppia suomea Razmya, Eva förlåt, jag fattar inte Biuadet, Juhani "ai onks mä nyt taas Ruotsin demareissa vai missä, rokkisävyinen "mis mun nahkakuula, Liverpool on rautaa Arhinmäki. Missä mun Jeesus Päivi, missäs tv-ohjelmassa mä tänään taas olenkaan Hjallis ja sitten hännänhuippuna se punaposkinen puolikalju nieleskelijä joka asuu törkeästi Eirassa ja kehtaa puhua Puhoksen slummista.

Miten tuollaisista voisi valita?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Tuontiväkivalta Kaivopuiston teko oli järjetön ja rasistinen.
Mikä lienee tälläiseenkin vaikuttanut.
Rasismi taaskin eihän se ole kuin meidän valkoisten puolelta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Nuo mainitsemasi asiat varmaan sopisivat kaikille verotuksen perusteeksi. Niiden vuoksihan verottaminen on aikanaan alkanutkin. Jos antaisin oman – velattoman – talouteni hallitusviisikon hallittavaksi niin huusholli olisi pian miljoonan perseellään.

Mutta tota… punaposkinen puolikalju nieleskelijä? Miksi pilkata asiaan liittymättömiä henkilökohtaisia ominaisuuksia? Halla-aho on kuitenkin tehnyt aika huikean työmäärän suomalaisten eteen. Tuollainen alatyyli ei ole yleensä sinun tapaistasi.

Ano: Niin oli eikä tekijää/tekijöitä ole löytynyt. Kuinkahan suurella intensiteetillä niitä on etsittykään?

Tapsa kirjoitti...

Tuolle halllituksen viisikolle en antaisi edes firman kahvikassaa hoidettavaksi...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa. Joo. Kaverille voi aina tiukan paikan tullen lainata satasen mutta jos näille lainaa niin huomaakin olevansa itse niille kaksisataa velkaa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Miten minusta tuntuu, että jotain jää sanomatta?
Rivien välistä sen luen...

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000007970768.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Joo, jotain olennaista taisi jäädä sanomatta. Mitähän se mahtoikaan olla…

Tinahattu kirjoitti...

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000007970768.html
Lukijoiden postista voi päätellä suomalaisten olevan hölmöläissakkia. Sinne kirjoittavat saattavat tosin olla valittua väkeä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Hesarin kommenttiosiossa on käsittääkseni melkoisen tanakka ennakkosensuuri. Niin että niitä valittuja taitavat olla.

Anonyymi kirjoitti...

Varjele mikä moka minulta, pahoittelen syvästi. Unohdin lainausmerkit tuosta Halla-ahon määritelmästä joka ei todellakaan ollut omani vaan sitaatti usarin blogikommentoinnista, sieltä miedoimmasta päästä. Arvostan Halla-ahoa suuresti koska hän on ihan oikeasti fiksu mikä on aika harvinaista poliitikoissa. En äänestänyt häntä EU-parlamenttiin koska en kannata aivovuotoa maasta pois. En myöskään äänestä häntä pormestariksi koska stadissa on nyt valtakamppailu vihreiden ja kokoomuksen välillä ja hampaita kirskutellen joudumme äänestämään Vartiaista koska vihreä Sinnemäki olisi se viimeinen niitti kaupungin rahanjakoon.

Kiitos ykä nuhtelusta, se oli aiheellinen. Jatkossa muistan ne lainausmerkit.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Tämä selvensi kyllä asiaa. Enkä usko että Jussi edes tosiasiassa pyrkii pormestariksi. Sotkeepahan vaan pelin mukavasti. Mutta minun käy kyllä sääliksi helsinkiläisiä. Siellä kun löytyy paljon järkevää ja asiallista väkeä. Mutta vaaleja ajatellen ei valitettavasti tarpeeksi. Helsinki kun kerää kaikki realismivajauksesta kärsivät ympäri Suomea.

Anonyymi kirjoitti...

Ne realismivajaathan ovat lähinnä parikymppisiä vaikutuksille alttiita opiskelijoita, jotka joutuvat valitsemaan "joko olet meidän puolella tai meitä vastaan (kuulostaako tutulta)". Ja heitä opastavat ne edelliset maalta tulleet sukupolvet samoin systeemein. Juuri siksi pitäisikin korkeakouluja ja tiedekuntia hajauttaa ympäri maata. Kaikkinainen akateeminen viisaus ei todellakaan asu stadissa eikä Turussa eikä Oulussa. Tampereesta luulin parempaa mutta sen kaupungin taannoinen ylipapitar ei oikein ole vakuuttanut.

Ilman opiskelijoita vihreiden äänimäärä olisi stadissa ja muullakin sen jälkeen parin prosentin luokkaa. He kun ovat selkeä menoerä kunnalle. Maaseutukunnat eivät jaksa olla niin kärsivällisiä, että odottaisivat että sieltä se sitten kymmenen vuoden opiskelun kuluttua naistutkija puhkeaa kukkaan. Tai se miesnuttura löytää omimpansa.

Sääliä emme stadissa kaipaa - kiitos kuitenkin - vaan järkeviä ja asiallisia poliitikkoja sitäkin enemmän. Ja ihan sellaisia ihmeotuksia jotka jotain taloudesta tietävät. Ei vaan näitä ihmetyyppejä jotka kertovat että kun sun Reiskan viereen tossa nyt laitetaan kolme julkisen hallinnon tyyppiä kyttäämään että onhan se vipu ihan oikeasti asennettu niin tämä se vasta taloutta nostaakin!

tira+Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Hokemahan on tuttu taistolaisajoilta. Minä olin kumminkin aika pieni poika vielä silloin enkä osaa sanoa että oliko se touhu silloin niin mahdotonta kuin nyt. Ainakin voin sanoa että taistolaiset eivät silloin sentään päässeet valtaan.

Helsingin tilanne on juuri tuollainen. Se on se hallinto- ja yliopistokaupungin ongelma. En tiedä, tulisiko tiedekuntia hajauttaa vai pitäisikö ennemminkin täysin turhia uskonnollis-poliittisia tiedekuntia karsia rankalla kädellä.

Helsinki tarvitsisi niitä järkeviä ja asiallisia poliitikkoja mutta siellä persuilla on kyllä kivinen tie edessään. Se kun on valitettavasti se Suomen suvaitsemis-tiedostamisen keskus. Jossa henki on just se että jos et ole puolellamme olet meitä vastaan.