tiistai 25. toukokuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXL

1. Kallis ja turha ikiliikkuja

Lukija on hyvin perillä siitä, kuinka järjetön suomalainen turvapaikanhakujärjestelmä on. Hallituksemmehan tietysti parhaansa mukaan pyrkii tekemään siitä vielä järjettömämmän. Vallitsevasta tilanteesta tuli hyvä muistutus Keskisuomalainen-lehden jutussa. Juttuhan on maksumuurin takana mutta aina valpas Hommaforumi kaivoi esille olennaisen. Kiitos Hommaforumille. Vaan mitä jutussa kerrotaan? Aloitetaan. Boldaukset omia:

Mohammed Al-Majidi, 41 on asunut Salmirannan vastaanottokeskuksessa Jyväskylässä kohta kuusi vuotta. Suomeen ja Jyväskylään Al-Majidi saapui syyskuussa 2015. Turvapaikkahakemuksen Al-Majidi on tehnyt kolme kertaa. Joka kerralla hän on saanut kielteisen päätöksen.

– Kolmannen kielteisen päätöksen sain kaksi viikkoa sitten. Valitan päätöksestä hallinto-oikeuteen, irakilainen Al-Majidi kertoi Keskisuomalaiselle tulkin välityksellä.

Jollain tavalla järjellisessä maailmassa elävä henkilö ajattelisi tietysti että jos muualta tulleet jätkät ovat saaneet turvapaikkahakemukseensa hylsyn, niin silloin heillä ei ole enää asiaa oleskella Suomessa ja kyseiset tyypit tulisi poistaa maasta ennen kuin muste on kuivunut kielteisessä päätöksessä. Mutta suomalainen systeemi mahdollistaa uuden, uuden ja aina vaan uuden valituksen tekemisen. Ja tämä kolme hylsyä ei ole millään tavoin ennätys:

Suomessa henkilö voi tehdä turvapaikkahakemuksen niin monta kertaa kuin haluaa. Moni turvapaikanhakijoista on tehnyt Lehdon mukaan neljä tai viisi turvapaikkahakemusta ja tiedossa on jopa 11 hakemuksen yksittäistapaus. Migrin mukaan Suomen nykyisistä turvapaikanhakijoista noin 2 800 on tullut maahan vuonna 2015.

Yksitoista peräkkäistä hylsyä? Järjestelmä todellakin mahdollistaa sen, että mikäli olet saanut itsesi hilattua Suomeen, niin pois täältä ei tarvitse lähteä. Sinulla on ikuinen notkumis- ja elatusoikeus. Siitä pitävät huolta sekä maahanmuuttoteollinen kompleksi että lakimiehet joille molemmille nämä maassa notkuvat jätkät tarjoavat ikiliikkujan joka takaa mukavasti elannon. KSML:n kirjoituksessa tietysti haettiin sitten human interestiä eli ihqua esimerkkiä:

Afganistanilaisen Amin Teimourin, 22 tilanne on hieman valoisampi, vaikka Teimourikin on tullut Suomeen vuonna 2015 eikä hänelle ole myönnetty turvapaikkaa. Kotina on nyt noin viisi vuotta ollut Salmiranta.

– Tulin Keuruun vastaanottokeskuksesta Jyväskylään koska tulin tänne opiskelemaan 2016. Olen opiskellut peruskoulussa ja nyt olen ammattikoulussa. Olen saanut paljon apua ja hyviä suomalaisia ystäviä.

Tällä hetkellä Teimouri on työharjoittelussa jyväskyläläisessä päiväkodissa.

Ei millään pahalla kyseistä häiskää kohtaan mutta tiettyjen ja toistuvien tapahtumien vuoksi kyseinen työharjoittelupaikka ei herätä varsinaisen vilpitöntä ihastusta. Ja laitetaanpa sitten vielä lehtijutusta jotain, jonka tulisi kai herättää säälin tunnetta:

Salmirannan vastaanottokeskuksessa Jyväskylässä yksin asuva eritrealainen Weldit Gebtendiras, 44, kuvailee turvapaikkaprosessia ja odotteluaikaa henkisesti raskaaksi. Italiasta Suomeen noin neljä vuotta sitten tullut Gebtendiras odottaa Maahanmuuttoviraston ratkaisua kolmanteen turvapaikkahakemukseensa. Sairaus estää miehen mukaan hänen työntekonsa. Gebtendiraksen lapset ja muu perhe asuvat Eritreassa.

Säälin sijasta mieleen tulee kyllä ajatus että ei hepulla taida ihan mieletön ikävä sitä perhettään kohtaan olla.

Muistutetaan muuten siitä että jokaisesta hylsyn saaneen tyypin tekemästä väkivalta- ja seksuaalirikoksesta on vastuussa tekijän lisäksi järjestelmä joka mahdollisti tyypin jäämisen Suomeen. Järjestelmä, ja siinä olevat ihmiset joka hyötyvät siitä taloudellisesti.

2. Mitä tähän sitten otsikoisi?

Kirjoituksen pohjaksi: meikäläinenhän on niitä metsästäjiä. Sen myötä minulle on jo pienestä opetettu riistan kunnioittaminen. Eläimiä ei kiduteta. Sellainen on mielipuolisten sadistien hommaa se. Samalla on tietysti tullut opittua varovaisuus. Sellainen kysymys kuin ”miksi et ampunut” on täysin turha. Jos sen joku kuitenkin sattuu kysymään niin vastaus on ”en ollut varma laukauksesta”.

Kun on oppinut kunnioittamaan eläimiä niin sen vuoksi varsin tuore uutinen tuntuu enemmän kuin vastenmieliseltä. Kysehän on siitä, kun varusmiehet – tai yksi varusmies – tappoi sammakon sekä seivästämällä että elävältä polttamalla. Ja kyseinen episodi vielä kuvattiin. Videon voi katsoa tästä mutta jos ei katso niin voin todeta että se on juuri niin vastenmielinen kuin julkisuudessa on mainittu.

Jos videon katsoo, niin huomaa että tämä sadistinen sankari on tuontitavaraa ja äkkikatsomalla näyttää Afganistanin – siis käytännössä Iranin – hazaralta. Mutta se ei ole pääasia. Sillä tapahtumassa on mukana ainakin ryhmän verran suomalaisia varusmiehiä. Mieleeni nousee kysymys että eikö niissä ollut tarpeeksi miestä lopettamaan tuo järjettömän luontokappaleen kiduttaminen ennen kuin se alkoikaan? Ei ollut miestä niin, vaan siinähän ne videolla hörisevät mukana. Tyhjähousut paskat.

No, joka tapauksessa nythän voidaan katsoa että onko sillä eläintensuojelulailla mitään merkitystä. Se kun mahdollistaa varsin pitkätkin vankeusrangaistukset.

3. Vielä lisäys hetkeä myöhemmin

Valtamedia tekee sitä, minkä se parhaiten osaa eli yrittää tehdä persuskandaalia. Tällä kertaa näin:

77.800 euroa on skandaalin paikka mutta se kankkulan kaivoon heitettävä kuusi miljardia onkin sitten peanuts. Siis se summa joka on jotain 80.000 kertaa suurempi kuin tuo, mistä skandaalia viritellään.

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen Hannu Lauerman pitäneen esitelmän psykopaateista jotka ovat täysin tunteettomia toisten kärsimyksille. Mistä sitten tunnistaa psykopaatin? Jos näet jonkun kiduttavan eläimiä, se on siinä.

YLE näyttää kauhistelevan Ryanairin koneen kaappausta Minskiin. Unohti varmaan, että Bolivian presidentin Evo Moralesin kone "kaapattiin" Wieniin 2013, vaikka juttu löytyy heidän omilta sivuiltaan. Eihän tuosta mitään sanktioita tullut EU'lle. Naureskeltiin vain typeryksille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Se on kyllä varsin selvä merkki. Tuo Moralesin juttu on mennyt minulta ihan ohi.

Catilina kirjoitti...

Meillä on pian muutama kymmenen tuhatta täysin laitostunutta keski-ikäistä miestä, jotka eivät pysty edes omaa vessaansa siivoamaan ja ruokaa itse suuhunsa laittamaan. Pitäkää ne vaan mieluiten yhdessä paikassa odottamassa tuulen kääntymistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Catilina. Totta. Ja ja mahdollisimman pienillä ulkoilumahdollisuuksilla.

Vasarahammer kirjoitti...

Kun miettii, ketä nykyinen turvapaikkajärjestelmä ja siihen liittyvät oheistoiminnot palvelevat, ainakin suomalaisen veronmaksajan voi laskea joukosta pois. Järjestelmä ei itse asiassa palvele edes turvapaikanhakijoita, koska kielteinen päätös on edelleen mahdollinen.

Järjestelmä palvelee lähinnä niitä, jotka saavat järjestelmän pyörittämisestä elantonsa. Esimerkkinä otan turvapaikanhakijoita oikeudessa edustavat lakimiehet. Heille maksetaan suoraan veronmaksajan piikistä ja oikeudenkäyntikulut nousevat vuosien kuluessa merkittäviksi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Weldit kokee elonsa henkisesti raskaaksi. Ehkäpä hänen pitäisi muuttaa hieman sanomaansa ja julistaa tulleensa henkisesti raskaaksi. Koska sukupuolenvaihdos, korjaan, "-korjaus" on nykyään vain ilmoitusasia, ei pitäisi olla pienimpiäkään vaikeuksia myöntää Welditille väliaikainen oleskelulupa siihen asti, että hän on henkisesti synnyttänyt.

Uudin 2:
Oikeuspsykiatri John Macdonald havaitsi aikoinaan sarjamurhaajilla esiintyneen lapsuudessa kolmenlaisen epänormaalisuuden yhdistelmää, joka tunnetaan nykyään ns. Macdonaldin triadina:

eläinten rääkkäämisestä nauttiminen,
tarve sytytellä tulipaloja ja
huomattavan vanhaksi jatkunut vuoteenkastelu.

Tuossahan nuo kaksi ensimmäistä elementtiä olivatkin jo kohdallaan. Tarvinnevatko kusiherätyksiä?

Uudin 3:
Minkäpä Nuoret Älykkäät Naistoimittajat ikään ja sukupuoleen katsomatta numerotaidottomuudelleen voivat:
tottapa 77 800 on valtavan paljon suurempi numero kuin pelkkä kuusi.

Asia pitäisi esittää heille yhä uudestaan muodossa kuusi tuhatta tuhatta tuhatta euroa.
Mahtaisikohan sittenkään mennä jakeluun? Tuskinpa.

Anonyymi kirjoitti...

Vasara tuossa mainitsi nämä turvisvalitus ym. sotkuja sekoittavat lakimiehet. Eikös se sen suuren puhalluksen aikaisen sisäministeri orpopojan vaimo ole juuri yksi näistä. Ja siksipä silloinen sisäministeri orpo kielsi turvisten motiivien arvostelun. Väittäen, että se on rasimia.
Minulla heräsi ajatus, että siinä taidettiin, tuolla päin kun oltiin, antaa lentäjälle muistutus Ukrainasta. Ja sanoa, että kurvaapa misnkiin tai. Ja päräytettiin pari sarjaa koneen eteen, noin malliksi.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Tuo on täysin totta ja olisi hyvin mielenkiintoista tietää, paljonko tuo tyhjän paskan hiertäminen kustantaa suomalaisille.

Qroquius Kad:

1: Piru vie, tuo saattaisi olla hepulle se tarvittava kikka kuutonen. LGBTQTiiTyy-yhteisö ja sen tamponinnarussa roikkujat tulisivat fanaattisesti häntä tukemaan.

2. Jotenkin vaan kyseinen episodi kuvastaa täydellistä pahuutta. Ja ehkä samalla tyhmyyttä. Tajusiko se jätkä edes mitä teki? Sarjamurhaajakin tajuaa.

3. Kyseinen kirjoitettu numero voisi saada aikaan sen akateemisen painetilan. Mutta valtamedia yrittää parhaansa. Se ei sinänsä tajua, että se tekee parhaansa myös itsensä munaamisessa.

Huru-ukko: Orpopojan vaimo oli, tai ehkä vieläkin on juuri näitä. Siihen ampumiseen en usko. Se tekisi sen väitteen pommiuhasta hiukka kyseenalaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

No miksei sitten lakia muuteta, ettei valituksia voisi tehdä ollenkaan?

Ja vielä parempi, miksei lakeja muuteta, ettei Suomi ottaisi turvapaikkaturisteja yhtään vastaan?

Niin miksi?

Olen tietävinäni vastauksen ja Ykäkin varmaan on tietävinään sen. Mutta ehkä meiltä konservatiiveilta vaan puuttuu lopulta se Palanen palapelistämme, että emme kykene ymmärtämään kunnolla, mitä suvakkien aivoissa tapahtuu ja miksi tällainen systeemi Suomeen on luotu.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Löytyyköhän tästä valtakunnasta toista asiaa, jossa saa tehdä valituksia samasta asiasta nonstopina vuodesta toiseen? Järkyttävää ja turhaa oikeuden kuormitusta; eikö se jo kerros vilpistä, että perustelut turvapaikan saamiseen joka kerta muuttuvat? Tämähän on suorastaan oikeuslaitoksen halventamista, mutta laittaa senkin erikoiseen asemaan, kun tällaiseen pelleilyyn suostuvat. Jos laki on huono, ei se ole kiveen kirjoitettu, mutta ei tunnu kenelläkään olevan kanttia vaatia tämän tasa-arvoa loukkaavan ja ainoastaan asianajajien, tulkkien ja maahanmuutossa hääräävien tahojen tilipusseja lihottavan systeemin muuttamista.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Muistanpata tuota jostain lukeneeni, että eritrealaisilla on joku siirtomaa-ajan perua oleva oikeus muuttaa Italiaan. No, sieltä tietysti pääsee vaikka Suomeen hakemaan turhapaikkaa. Koko järjestelmä on rikki ja se pitäisi uudistaa ja smalla kumota Suomea "sitovat" kansainväliset sopimukset.


Huomenna alkaa ennakkoäänestys. Muistakaa käyttää äänioikeuttanne ja vieläpä oikealla valinnalla.

Qroquius Kad kirjoitti...

Niiden oikeasti olemassaolevien kansainvälisten sopimusten mukaan jokaisella ON oikeus hakea turvapaikkaa, mutta sitä EI OLE mikään pakko myöntää.

Hylsystä on oikeus valittaa, mutta se valitusoikeus voidaan rajoittaa yhteen vaatimalla esitettäväksi kerralla KAIKKI perusteet, miksi päätöstä pitäisi muuttaa, eikä kymmentä eri perustetta yhtä monessa hakemuksessa.
Valituksen käsittelyyn ei ole mikään pakko kulua kuukausia, vaan asianomainen tuomioistuin voi käsitellä sen saman tien, ja sitten terve menoa takaisin isien maille.

Hakijalla ei ole mitään oikeutta lonnia pitkin katuja varsinkaan tunnistamattomana, vaan hänet voidaan maahantulon jälkeen internoida odottamaan hakemuksen ja siitä valituksen käsittelyjä.
En ole varma, onko mitään pakkoa edes ottaa vastaan hakemusta tunnistamattomalta, mutta ellei hakijaa voida tunnistaa, voidaan hänet pitää internoituna lukkojen takana kunnes henkilöllisyys selviää tai hakija pyytää maastapoistumislupaa.

Kaikkeen tähän antaisivat mahdollisuuden ne oikeasti olemassa olevat kansainväliset sopimukset. Niitä ei vain haluta noudattaa, vaan mieluummin niitä joita ei ole koskaan ollut olemassakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Menee vähän ohi aiheen, mutta menköön. Sanna on maksattanut aamiaisensa ja ukkosa ja muksunsakin aamiaiset ja lie äitiensäkin veronmaksajilla. Niin on tehneet muutkin sanoo sanna. Ja luettavissa sieltä rivien välistä, että en minä ole kaupassa käynyt.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Rouva Anolle, Anolle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Niin. Lakia ei voi muuttaa sillä silloinhan tunnustettaisiin että The Unelma on ollut perseellään alusta pitäen. Ehkä on hyvä, että meiltä puuttuu se palanen. Jos sellainen laitettaisiin meidän aivoihin niin saattaisi verisuoni katketa.

Rouva Ano: Luulenpa että mikään muu asia ei niissä turhanvalituksissa pääse edes lähelle. Ja totta tuo muuttuvat perusteet. Jo sellaisten olemassaolo pitäisi automaattisesti riittää siihen että valitusta ei oteta edes käsittelyyn. Pauli Vahterahan aikanaan laski että kokonaisuudessaan haittamaahanmuuton kustannukset ovat yli kolme miljardia euroa vuodessa.

Ano: Jonkunlainen muistikuva asiasta minullakin. Oliko se vain Somalia vai Somalia ja Eritrea? Ja ennakkoäänestämässä käydään meidänkin huushollissa.

Qroquius Kad: Asia on juuri niin kuin sanoit. Mutta vihervasemmisto noudattaa kirjaimellisesti niitä sopimuksia jotka se on itse laatinut korviensa välissä.

Huru-ukko: Veikkaan että näitä luontaisetuja on vaikka minkälaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad kirjoitti muun muassa:
"Minkäpä Nuoret Älykkäät Naistoimittajat ikään ja sukupuoleen katsomatta numerotaidottomuudelleen voivat:
tottapa 77 800 on valtavan paljon suurempi numero kuin pelkkä kuusi."

Usein niitä valtion maksettavaksi tulevia suuria rahamääriä voi helposti havainnollistaa, kuinka suuria ne ovat henkeä kohti. Toisin sanoen jakamalla ne suomalaisten (joko sitten nettoveronmaksajien tai kaikkien Suomen asukkaiden) lukumäärällä. Kun Suomessa on noin 5 miljoonaa asukasta, niin tuo kuuden miljardin tukipaketti merkitsee noin 1200 euroa henkeä kohti, tuosta yötä myöten jatkuneesta keskustelusta johtuneet kustannukset sen sijaan vain 1,5 senttiä henkeä kohti. Tällaisia laskelmia voisi olla syytä esittää lehtijutuissakin havainnollisuuden vuoksi. Niin kuin joskus tehdäänkin, mutta kovin harvoin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Hemmetin hyvä huomio ja kun tuon tukipaketin summan jakaa suomalaisten nettoveronmaksajien määrällä niin se kasvaa vielä huomattavasti.

Trilisser kirjoitti...

Tukipaketin nettohinnaksi per vuosi oli jossain mainittu n. 200 miljoonaa. Se on siis n. 550 000 € per päivä. Pikaisena päässälaskuna reilut 20 000 €/h.

Juha Kivela kirjoitti...

Niin.. Suomella (lue: veronmaksajilla) on jossakin kummallisessa jemmassa äärettömän paljon rahaa ja varallisuutta, josta riittää jaettavaksi mihin vihervasemmistolainen hallituksemme yhdessä keskustan kanssa sitten päättääkään tuota rahaa jakaa. Harmi vaan, ettei toimittelija kysynyt eilen keskustan puheenjohtajatar Annkika Saarikolta, että missä ja kuinka paljon tuota rahaa on, kun sitä näyttää puheiden mukaan riittävän jaettavaksi sinne ja tänne, ei aina (läheskään) niiden veronmaksajien toivomalla tavalla.

Mitä noihin useaan kertaan uudelleen ja uudelleen tehtäviin valituksiin, tulee, niin on se nyt ihme ja kumma, ettei kantaväestön laillisten oikeuksien selvittämiseen ja hoitamiseen niitä rahoja, varoja ja resursseja kuitenkaan löydy! Kuntien oikeusavutkin ovat nyt ruuhkautuneet ja keskittäneet kaiken tarmonsa pysyvälle elatusautomaatille haalittujen avustamiseen. Siinä sitten kantaväestö kokekoon tämä epädemokratian oikeusmurhat ja hoitamatta jäävät toimeksiannot valtiomme järjestelmällisinä ihmisoikeusrikoksina.

Ne kuuluisat kansainväliset arvoyhteisöt eivät kantaväestöä auta. Miksi kuulua arvottomiin kansainvälisiin yhteisöihin, joilta ei kantaväestömme saa apua tarvittaessa? Siinä sitten joustavat jopa ne todelliset allekirjoitetut kansainvälisetkin sopimukset kantaväestön tappioksi. Ettei vain olisi niin, että Valko-Venäläisen diktatuurin ja tyrannian kehittyneempi muoto onkin Suomi ja Euroopan unioni? Ystävämme Saska Saarikoski muuten kirjoitteli tänään Hesarissa vähän tuota diktatuuria ja tyranniaa kompeten, että sitten ne oikeudet sosiaaliseen mediaan kirjoittelusta viedään, jos kirjoittelu ei edusta The Järjestelmän Arvopohjaa. Muuan Donald Trump oli kuulemma vain maailmanlaajuiseen näkyvyyteen yltänyt ongelmatapaus, jolta tuo oikeus piti viedä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Järkyttäviä lukemia. Ja kiitos sähköpostista. Tutustun siihen lähipäivinä.

Juha: Tuo on kaikki täysin totta ja muistutetaanpa varallisuudesta että italialaisilla – jotka saavat rahaa Suomelta – on perhekohtainen varallisuus suurempi kuin suomalaisilla. Mitä Trumpiin tulee niin hänen suurin rikoksensa oli että hän tuli valtaan hiekkalaatikon ulkopuolelta. Olisko sulla tarjota linkkiä siihen Saarikosken kirjoitukseen?

Anonyymi kirjoitti...

Median uutiskynnyksen ylittää jos muslimi ei saa käyttää armeijassa huivia tai poliisin hommissa pitäisi olla muslimeille erilainen virka-asu. Kunniamurhiakin pitäisi saada tehdä kun ne kuuluvat kulttuuriin eikä sitä oikeutta saa viedä.

Siis nythän on niin, että islamilaisten oppien maahantuonti on lopetettava. Sitä ujutetaan tännekin kaikilla keinoilla ja mediakin komppaa. Kun ottaa vielä huomioon syntyvyyden ei meillä kantasuomalaisilla ole parinkymmenen vuoden kuluttua edes enemmistöä jolla torpata vieraat tavat. Typerien ihmisten johtaman maan voi vallata vaikka nussimalla kunhan pääsee rajojen sisäpuolelle. Moniavioisuus auttaa siinäkin. On yksi "virallinen" ja muutama jalkavaimo joita meillä sanotaan yksinhuoltajiksi.

Maassa ollaan maan tavalla tai maasta pois. Maahanmuuttaja sopeutuu meidän kulttuuriin, ei päinvastoin. Jos tämä ei kelpaa voi mennä sinne missä heidän tapansa hyväksytään. Meidän ei tarvitse. Jos anoo "turvapaikkaa" ja saa hylsyn, uutta yritystä voi kokeilla maan rajojen takaa. Ei niin, että jäädään tänne notkumaan ja tekemään uusia yrityksiä. Annetaan helvetin huono signaali maasta jossa yksi viranomainen antaa hylsyn ja toinen antaa jäädä maahan.

Miksi ulkomaalaislakia ei noudateta. Käsittääkseni siinä joku viranomainen tekee helvetinmoisen virkavirheen, mutta niistä tuomitaan valikoivasti. Lakihan on kaikille sama, vain tuomiot vaihtelee.

Anonyymi kirjoitti...

Millä rahalla nuo vainotut maksaa asianajajiensa palkkiot? Onko verot maksettu? Todella, idea: ano, valita vain kerran - sitten ulos olisi hieno ja tarpeellinen. Eihän monenkertaisesta turvapaikan / maleskeluluvan anelussa ole mitään järkeä.

Olisikohan eritrea valmis ottamaan vastaa moniosaajia, sopivaa avustusta vastaan tietenkin. Tonni per kärsä olis kai passeli. Haluaisiko UK ottaa uudisasukkaita Etelä Georgiaan, siellä saarella ei olisi kukaan ainoamassa eikä vainottavana.

OT: Pitäisikö persujen myöntää hillotolppa lenkkimakkarakäädyin manna sarinille. On nimittäin tehnyt niin hyvää vaalityötä ahmimalla aamiaista."Ahmaise ananas, hotkaise pyy, demari loppusi lähestyy"

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kun näin sen kirjoituksesi liitteenä olevan kuvan venytetystä ja silmukaksi ikään kuin liimatusta setelistä, tuli piankin mieleeni kysymys: onko kyseessä niin sanottu Möbiuksen nauha? Ja onko sillä tässä jokin symbolinen merkitys?

Mikä on Möbiuksen nauha, käy ilmi esimerkiksi täältä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/M%C3%B6biuksen_nauha
Sellainen saadaan aikaan, jos pitkä ja kapea paperipala tai muu tarpeeksi pitkä ja kapea nauha kierretään renkaaksi ja sen molemmat päät liimataan yhteen sen jälkeen, kun sitä on toisesta päästä kierretty ympäri puoli kierrosta. Silloin alkuperäisen nauhan toinen puoli jatkuu sen toisella puolella. Tästä syystä sanotaan usein, että sillä on "vain yksi puoli". Sen "toiselle puolelle" voidaan nimittäin piirtää viiva, jota tarpeeksi pitkälle jatkettaessa se lopulta päätyykin samaan kohtaan "toisella puolella". Ja sellaisella nauhalla on useita muitakin varsin yllättäviä ominaisuuksia.

Mutta tarkemmin katsottuna huomasin: ei siinä kuvassa ollutkaan kyseessä Möbiuksen nauha vaan "tavallinen" silmukka. Sitä pitkin edettäessä ei "toiselta puolelta" milloinkaan päädytä "toiselle".

Tuli vain mieleeni: voisiko Möbiuksen nauhaa ja myös tuota kirjoituksessasi näkyvää kuvaa käyttää vertauskuvana jollekin? Esimerkiksi sille, että ne, jotka ensin näyttävät olevan kovin eri mieltä keskenään jostakin asiasta, tarkemmin asiaa pohdittuaan toteavatkin olleensa jostakin vielä oleellisemmasta oikeastaan samaa mieltä. Samoin kuin Möbiuksen nauhaa pitkin siirryttäessä päädytään lopulta "toiselta puolelta" "toiselle". Mutta kun tuo kuvio ei olekaan Möbiuksen nauha vaan "tavallinen" silmukka, symboloiko se sitä, että olet aivan todella, etkä vain pintapuolisesti, jyrkästi eri mieltä kuin ne, joita arvostelet? Kävikö tällainen vertauskuva edes mielessäsi?

Juha Kivela kirjoitti...

Tuo esihenkilö Saska Saarikosken kolumni löytyy linkistä alta:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007993008.html

Järjestelmälle ilmeisesti "arvaamattomat" oppositiopuolueiden edustajat eivät nauti vastaavista oikeuksista kuin The Järjestelmään kuuluvat kuuliaiset vastaavat. Täytyisi kaiketi vain hyväksyä The Virallinen Totuus ja jauhaa yhtä ja samaa p**kaa kuin muutkin. Sitten "puolueeton" valtamediamme olisi tyytyväinen?

Unohdin muuten edellisestä sellaisen, että nythän virallisen totuuden mukaisesti elävät kuuliaiset ja järjestelmään hyväksytyt poliitikot ymmärtävät, että Isänmaata ei enää ole, vaan eilisestä puheenjohtajatentistä keskustan Annika Saarikkoa lainaten:

On "koti" ja "maa" ehkä kotimaa. Sanaktarkasti en muista, mutta suurin piirtein se noin meni, että "koti" ja "maa" = "kotimaa", ei siis enää väsynyttä ja aikaansaelänyttä Isänmaata. Tuo siis keskustan varmaankin virallinen kanta asiasta? Se ei tietenkään jälleenkään tullut selväksi, että kenelle kaikille tämä Suomi on avoinna "kotimaaksi"...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Pyssymiehelle, Ano2:lle ja Juha Kivelälle & kiiros kommenteistanne.

Ano1: Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

Pyssymies: Ne asianajajien palkkiot maksetaan sinun rahoillasi. Eritrea on meitä fiksumpi eikä ota noita tyyppejä takaisin. Miksi ottaisi, kun on kertaalleen niistä eroon päässyt?

Ano2: Ikiliikkujaa siinä kuvassa tarkoitettiin ja kuva oli valittu siksi että siinä oli euron seteleitä. Ei siinä sen kumemempaa vertauskuvaa ollut.

Juha: Kiitos linkistä. Saarikoskea ei tarvitse koskaan ottaa vakavasti. Hän on ylittänyt sen rajan jo aikaa sitten. Mitä tulee Trumpiin, hänen syntinsä oli se, että hän tuli hiekkalaatikon ulkopuolelta. Saarikko ja kepu tekevät parhaansa karkoittaakseen viimeisetkin maaseutuäänestäjät. Ja kaupunkiäänestäjiähän kepulla ei ole koskaan ollutkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tänne voi vaan tulla Eritreasta, keksiä jonkun syyn.
Pitäisi olla mitään mahdollisuutta laittaa hakemusta.
Mutta Suomi maana tämän mahdollistaa. Todellinen
turisti.

Paljonko maksoi 9 - päiväinen kehysriihidraama?

Mikäs se maksu nyt oli en muista.

250 euroa joka esti jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei eritrea tai muu paskastania ottaisi, kun pää-jefe saa hynää ja hemmon jolla saa tehdä ihan mitä lystää. Elinkautisen orjan maatilalleen tai kaivoskeen tms. miinanpolkijan.

Miksi verovaroista pitää anomuksia maksaa? Kanainväliset sopparit - mutta mitäs me niistä kanoista. Kun tuuli kääntyy, loppuu pelleily - veikkaan ma. Viimeistäään valuuttarahaston pukumiehet kertoo, että monoa anelijoiden perseelle ja "juristeille" passitus leipäjonoon.

Pyssymies

Juha Kivela kirjoitti...

Pyssymies. Pahasti veikkaan, että juuri päinvastainen on tarkoituksena. Eli että kansainväliset - ehkä valuuttarahastonkin - pukumiehet laittaa viimeistään Suomen ottamaan ne laskennalliset 62 miljoonaa maahantunkeutujaa, ellei Euvostoliittoa edustava rikollisjärjestö EU-Komissio ehdi ensin? Ja tuolloin jos milloin niillä juristeilla vasta koittaakin tilipäivä - ei sillä etteikö nytkin olisi viime vuodet olleet erityisen kannattavia.

OT. Youtubessa oli loistava dokumentti liittyen NextGenerationEU -tuki/avustus/lahjoitus/lahjusrahastoon liittyen:

https://www.youtube.com/watch?v=8j1tnC-7arA&t=2673s

Nyt vain sitten tuota tukipakettia vastaan äänestäneet kansanedustajat tekemään asiasta virallista tutkintapyyntöä? - Vai onko niin, että koko touhu olikin kaikkien puolueiden osalta yhtä suurta teatteria?

Nyt on viimeinen hetki nähdäkseni palauttaa Suomessa edes perustuslain ja EU:n perussopimusten kunnioittaminen käytäntöön. - Vai olemmeko todellakin jokin banaanivaltio, jossa talouspoliittinen eliitti rellestää rikollisjärjestönä kansan kustannuksella? Mielenkiintoisena anekdoottina nimittäin se talousihmisten "painostus"julkaisu avunannosta maanpetokseen? - Nyt todellakin koeponnistetaan, onko Suomi kansanvaltainen demokratia, oikeusvaltio- ja laillisuusperiaatteita kunnioittava Suomen tasavalta, vai rikollisjärjestöjen villi temmellyskenttä!

Tinahattu kirjoitti...


Ollakseni kiusallinen jankuttaja …
Kyllä sittenkin noudatetaan Kalergi-suunnitelmaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Pyssymiehelle, Juha Kivelälle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hyvä kysymys. Paljonko kehysriihivenyttelyyn paloi?

Pyssymies & Juha: Veikkaanpa että ne pukumiehet eivät sinänsä pakota suomalaisia ottamaan lisää elätettäviä vaan ne keskittyvät lähinnä velkaantumiseen ja järkyttävän turvonneeseen julkiseen sektoriin. Ja joo, kyllä me olemme jo se banaanivaltio.

Tinahattu: Sallin sinulle toki mielipiteesi mutta en lähde asiasta itse jankuttamaan.