lauantai 1. toukokuuta 2021

JÄMÄKKÄ HUULIPUNAMIINUS

Hotellin respassa törmättiin huulipunahallituksen työllistämisohjelmaan. Ohjelmahan julkaistiin taktisesti hyvään aikaan sillä perjantaina kansalaiset juovat vappuhumalaa ja lauantaina kärsivät vappukrapulaa ja siinä välissähän ehtii tulla jo muita kiinnostavia otsikoita mm. tosi-tv:n parista. Huulipunahallituksen ohjelmassa oli kolme pääkohtaa. Käydäänpä niitä hieman läpi:

1. Vaikutuksiltaan merkittävimpiin hallituksen työllisyystoimiin kuuluu työvoimapalveluiden siirto te-toimistoilta kunnille (7 000–10 000 lisätyöllistä).

Koska hotellin respassa eletään insinööritodellisuudessa niin täällä muistetaan että julkisen sektorin byrokratian siirtäminen julkisen sektorin yhdeltä osiolta toiselle osiolle ei lisää työpaikkoja vaan korkeintaan byrokratiaa. Kyse on samasta asiasta jos siirtää meisselin puntista toiseen ja kuvittelee, että se kasvaa siinä pituutta.

Mainittakoon muuten tuo newspeakin suosittu sana ”työllinen”. Mitä se tarkoittaa? Ei ainakaan työssäkäyvää.

2. Jatkuva oppiminen (10 000-10 500 lisätyöllistä).

Mitä tämä ”oppiminen” itse asiassa tarkoittaa? Sitäkö, että lisätään opiskelijoitten määrää? No kai se sitten tarkoittaa, että lisätään niitä, jotka kouluttautuvat varsinaiseen ammattiin eikä yliopistolliseen oppiarvoon? Vaikkei niille ammattiin koulutetuillekaan pätevyys takaa työpaikkaa. Jos niitä ei kerran ole.

Vai voisiko ”oppiminen” tarkoittaa sittenkin sitä, että hallitus oppii virheistään, lopettaa ilmastohysterian myötä tapahtuneen yritysten kyykyttämisen, alentaa reilusti polttoaineveroa, tukee vaikkapa turpeen tuotantoa ja muutenkin tekee kaikkensa että yritykset voisivat investoida toimintansa kasvuun ja uusien työntekijöiden palkkaamiseen?

No, sitten hotellin respassa herättiin, laskettiin kissi ulos ja tajuttiin että ”oppiminen” on vain tarpeellista newspeakia joka ei tarkoita mitään eikä sen ole tarkoituskaan tarkoittaa mitään. Se kuulostaa vain hyvältä. Ainakin noille hallituspimuille. Sillä noilla pimuillahan on unelma ja visio. Ne ovat pelottavia sanoja nuo unelma ja visio. Mutta mennäänpä sitten osaan 3 eli jackpottiin:

3. Työperäisen maahanmuuton edistäminen (10 000 lisätyöllistä).

Kysymys: Mistä meillä Suomessa on pulaa?

Vastaus: Suomalaisten työpaikoista. Varsinkin sellaisista, joilla hankitaan maalle verotuloja.

Kysymys: Mistä Suomessa ei ole pulaa?

Vastaus: Pysyvän elatusautomaatin pariin tulleista kehitysmaalaisista.

Kysymys: Mitä huulipunahallitus haluaa?

Vastaus: Lisää pysyvän elatusautomaatin piiriin tulevia kehitysmaalaisia.

Ja huulipunahallitus esittää tällaista jonkinlaisena toivottavana ratkaisuna. Muistakaapa kansalaiset muutama asia:

1. Jos ihminen näkee harhoja ja kuvittelee ne todeksi, niin hänen mielenterveytensä kyseenalaistetaan. Ehkäpä lääkäri jopa kirjoittaa M1-lähetteen.

2. Jos huulipunahallitus näkee harhoja ja kuvittelee ne todeksi, niin huulipunahallituksen harhojen arvostelu on vihapuhetta ja koko maan tulee elää noiden harhojen mukaisesti.

3. Kyseinen huulipunahallitus on vallassa vuoteen 2023.

Ehkä pidempäänkin.


32 kommenttia:

Rane kirjoitti...

Mitä perkelelettä tässä voisi lääkkeeksi tarjota? Ihmiset, tavan kansalaiset on niin perinjuurin kyllästetty Ylen soopalla ja tositv hömpällä! Eivät tajua tuon taivaallista kuinka viedään kuin pässiä narussa! Suomen hallitus on jotenkin koukussa " isompien" käskyläisenä! Ihan sama mikä on kokoonpano! Halla ahon porukkakin alkaisi kummasti muuttaa periaatteitaan jos vallankahvaan päästäisiin! Sanon tämän ps jäsenkortin omaavana!

KKi kirjoitti...

Työperäinen maahanmuutto tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajat työllistävät ainakin sen satamontakytviistuhatta kyöstiä ja kalkkunaa. Lisäksi Martelan tuotanto kasvaa huomattavasti.

Voihan tuo huulipuballe olla ylläripylläri kun hallituskausi päättyy siihen kun mustasalkkuiset sedät tulevat kertomaan totuuksia. Lieneekö tarkoituskin saada talous siihen kuntoon, jotta tämä meidän periferia muuttuu almuja anovaksi pohjoiseksi kehitysmaaksi.

Kovin monelle vasemmistoidealistisesti johdetulle maalle on käynyt niin.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Tytöt tietävät jo varsin hyvin, mitä työn tekeminen on. Se on huonelihana istumista, josta palkka maksetaan liittovaltion luomana fiat-rahana.
Täysin automatisoituun avaruusluksushomokommunismiin ei ole enää pitkä matka, joten valtioittenkaan ei tarvitse maksaa koskaan velkojaan, paitsi joittenkin.
Arvatkaas, tarviiko Suomen? Ja jos Suomella ei olisikaan rahaa, niin voi tietysti maksaa myös luonnossa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jatkuva oppiminen ja osaajapulan vähentäminen.

Silmiin särähti Ylen uutinen naisesta, joka kirjoitti ylioppilaaksi 47-vuotiaana ja valmistui lääkäriksi 53-vuotiaana.
Onnea hänelle.

Mutta. Miltähän tuntuu siitä alle 20-vuotiaasta ylioppilaasta, joka oli paras pääsykokeissa heistä, jotka eivät päässeet Oulun lääkikseen. Hän olisi ollut valmistuessaan reilusti alle 30-vuotias ja työvuosia ikänsä verran edessäpäin.

Ja sitten se kysymys, jonka aina itselleni esitän jonkun jutun luettuani: miksi tuo juttu on kerrottu. Miksi lääkäriksi valmistuminen piti tuoda esiin ja miksi juuri nyt?

Veikkaan, että syy löytyy Yrjön blogista.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkuva oppiminen terminä taisi tulla käyttöön tilanteessa, jossa työelämän nopean muuttumisen takia, työntekijöiden on jatkuvasti päivitettävä omaa osaamistaan. Siis niiden henkilöiden, jotka jo ovat töissä, täytyy päivittää osaamistaan.

Yhtään uutta työpaikkaa/työllistä ei tällä synny. Tietenkin on olemassa se mahdollisuus, että koko termi tarkoittaa nykyään jotain ihan muuta - jos edes sitä. Uusia termejä tulee politiikan kieleen jatkuvasti eikä niiden merkitykset taida aueta vaalikarjalle. Poliitikoille ne antavat kuitenkin mahdollisuuden noudattaa poliitikon kultaista ohjetta; "Jos ajatus joskus katkeaakin, puhe ei milloinkaan."

maallikko

Olavi Koskela kirjoitti...

Eihän tässä taida olla enää jäljellä mitään parodiahorisonttia ylitettäväksi. Orpokin puuhaa välikysymystä hallitukselle, kun kehysriihen kehyksistä ei pidettykään tiukasti kiinni. No, puhutaanhan siinä sadoista miljoonista - mutta sama mies käskytti joukkonsa äänestämään elvytyspaketissa tyhjää, jotta hallituksen ajama esitys menisi läpi eduskunnassa. Siinähän puhutaan vuosista ja miljardeista - ja eihän tämä paketti kuitenkaan jää kertaluontoiseksi, vaikka sitä on vannottu ja pyhästi vakuutettu. Toinen TÄRKEÄ syy välikysymykselle on, että hallitus ei ollut käyttänyt VM:n työllisyysarvioita, vaan jotain muuta lähdettä. Mahtaako Orpo ihan tosissaan uskoa, että tämä välikysymyssavuverho oikeasti peittää hänen vastuuttoman ja typerän ja pelkkää tympeää poliittista peliä olevan vaatimuksensa tyhjän äänestämisestä elvytyspakettiasiassa?

Janne kirjoitti...

Jonkun median edustajan (tiedän että on turha toive) tulisi kysyä P. Lipposelta että kuinka kiven kovasta sosialista (vastusti mm. Suomen EEC-jäsenyyttä) tuli kiven kova EU:n kannattaja. On tosissaan ikävä noita vanhan ajan valtiomiehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Olet väärässä Yrjö. Kyllä työllisyyspalvelujen siirto kuntiin lisää työpaikkoja, onhan joka kuntaan palkattava työttömien kiusaajat ja niille pomot. TE-keskuksiin äskettäin palkattiin lisää väkeä siihen tarkoitukseen, mutta he säilyttävät entiset "työnsä" ja kuntiin palkataan uudet. Siitä tuo työpaikkojen lisäys.
Sitten tämä tuontitavara. Puhuvat hienosti päätösperäisidtä, kun oikeammin ne on päästöperäisiä, lisääntyväthän päästöt huomattavasti, kun täällä ei tarkene asua savimajassa ja asuntoja tarvitaan lisää. Rakentaminen saastuttaa, kaikenlainen rakentaminen ja etenkin liikenneinfran rakentaminen.
Meri-Rastilaan suunnitellaan rakennettavaksi pieniä yksiöitä, eli jokainen yksintullut "lapsi" saa heti oman asunnon, arvelen minä. Mihinkäpä sitä lähi-itään muuten lähes sataa pientä kämppää tarvittaisiin?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ranskassa ollaan huomattavasti pidemmällä tuossa työperäisen maahanmuuton elvyttävässä vaiheessa!
https://yle.fi/uutiset/3-11909104

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

No mutta kunnathan voivat ulkoistaa työttömien palvelut! Työvälitystoimisto oli kyllä hyvä nimi joskus, niin kuvaava ja siihen ei sotkettu muuta kuin opintoneuvonta. Miksi se piti romuttaa? Tosin jos ei ole töitä tarjolla, ei siihen kunnat tai mitkään voi kuin sen typeryyden mitä 80-luvun lopussa, kun kuntien ja valtioiden piti laitoksiinsa pakkotyöllistää pitkä aikaistyöttömät vaikka peukaloita pyörittämään. Nyt kunnille on tulossa sanktiot, jos ei pitkäaikaistyöttömälle rapajuopolle työhaluttomalle töitä löydy. Ehkä uusitaan peukalonpyörittäjäin palkkaaminen?

Anonyymi kirjoitti...

1. ”Vaikutuksiltaan merkittävimpiin hallituksen työllisyystoimiin kuuluu työvoimapalveluiden siirto te-toimistoilta kunnille (7 000–10 000 lisätyöllistä).” - Mitä vittua? – kysyy Maakansa ja jatkaa – onko tarkoitus palata systeemiin, jossa kunnan piti työllistää työttömiä? Risusavotta kutsuu työttömiä?

”2. Jatkuva oppiminen (10 000-10 500 lisätyöllistä).” - Lisää kursseja aiheesta ” Näin tee työpaikkahakemuksen”, Ehkä saamme myös kurssin ” Kopiokoneen käyttö” . ” Näin vastaan puhelimeen” lie myös suunnitteilla.

”3. Työperäisen maahanmuuton edistäminen (10 000 lisätyöllistä).” - Miten lisätyövoimaa tuomalla vähennetään työttömyyttä? Onko tarkoitus kenties palkata matuille pari henkilökohtaista avustajaa, tulkki & kulttuuritulkki per matu.

Pyssymies

Strix Senex kirjoitti...

Menokehys on osoittautunut käytännössä pelkäksi fraasiksi. Ainakin tämän hallituksen käytännössä. Se siirtelee maalitolppia, kun tarvetta tuntuu olevan, ja tarvettahan näyttää olevan jatkuvasti. Se kyllä keksii ahkerasti selityksiä ja niillekin on jatkuva tarve. Se yrittää vieläpä luoda illuusiota vastuullisesta ja suunnitelmallisesta taloudenhoidosta, mutta siihen eivät taida uskoa sen enempää puhujat kuin kuulijatkaan. Tällä kertaa on kyllä ohitettu yksi virstanpylväs, jonka ohittamista on tähän astiset hallitukset ovat sentään visusti välttäneet. Ennusteet toimenpiteiden työllisyysvaikutuksista on haettu huutokaupasta ja poimittu korkeimman tarjouksen tekijälöltä. Se tieteellisyys, jota tämä hallituksen edustajat niin mielellään julistavat, näyttää edustavan sitä Neuvostoliitosta tuttua Lysenkolaista tiedettä. Seuraavana lienee vuorossa neuvostotyyppinen tilastojen manipulointi ja tietysti myös vastaava neuvostotyyppinen talouskehitys.

Anonyymi kirjoitti...

Hallitus luulee, että menokehys tarkoittaa sitä, että vähintään tämän veran on saatava menoja aikaiseksi. Ja jos se ei muuten toteudu, keksitään lisää menoja.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ranelle, KKi:lle, Catilinalle, Veijo Hoikalle, maallikolle, Olavi Koskelalle, Jannelle, Huru-ukolle, Voi Ajoille Voi Tavoille, Anolle, Pyssymiehelle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Rane: Persuthan eivät ole vielä päässeet vallan kahvaan ja sinänsä se porukka koostuu muista kuin broilerikoneiston tuotteista. Järjestelmäpuolue tekee tietysti kaikkensa etteivät persut pääse edes yrittämään.

KKi: Joo, maahanmuuttoteollinen koneisto palkkaa järkyttävän määrän akateemisia suojatyöläisiä ja eihän niitä kortistoon saa laittaa. Ja ne maailmanpankin salkkujätkät voivat jossain vaiheessa tulla hyvinkin sekä käymään että olemaan.

Catilina: Määrittelitpä tietyn – valitettavan suuren – ihmisryhmän käsityksen työstä erittäin osuvasti.

Veijo: Huomasin kyseisen jutun itsekin ja mietin että mikä oli sen pointti. Saattoihan se olla keskisormen osoitus vanhoille pitkäaikaistyöttömille. Että piruako siinä ruikutatte. Lukekaa ittenne vaikka lääkäriksi.

maallikko: Totta puhut ja luulen että kyseistä termiä käytetään uuskielenä eli sana joka ei sano mitään mutta jota mielellään käytetään.

Olavi: Orpolla on ongelma juu. Pitäis esittää oppositiojohtajaa mutta niin, ettei EU hermostu. Lopputuloksena on sitten juuri tommosta tahatonta komiikkaa.

Janne: Olisko niin että P. Lipposella ja p lipposilla pääasia onkin että täytyy olla joku taho, jolle kumartaa?

Huru-ukko: Joo, viime vuoden puolellahan näitä kiusaajia palkattiin muistaakseni 50 miljoonalla. En oikein tiedä noitten miniasuntojen tarkoitusta. Tuontitavarallehan pitäis olla yli sadan neliön asuntoja. Ehkä tuosta pyritään saamaan aikaan jonkunlainen muoti. Tietysti jos joku viihtyy miniyksiössä niin mikäs siinä. Ei se minulta pois ole. Kunhan antavat minun olla omalla tontillani rauhassa. Ja taisit muuten määritellä menokehyksen aika hyvin.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Nuo ranskalaiset upseerit ovat oikeassa. Kun maahan köijätään tarpeeksi suuri määrä maalle ja sen kansalle vihamielistä väestöä niin jossain vaiheessa rähinän kynnys ylittyy aivan varmasti.

Ano: Kuinkahan moni nykyisin oikeastaan työllistyy kyseisten palvelujen kautta? Tulee muuten muistaa, että eivät läheskään kaikki pitkäaikaistyöttömät ole työhaluttomia rapajuoppoja.

Pyssymies:

1. Veikkaan, että tavoite ei ollut mitään. Olipahan vain näennäistekemistä. Plus tietysti byrokratian lisäämistä.

2. Joo, ja työharjoittelua kuusikymppiselle hepulle yhdeksän euron päiväpalkalla.

3. Erittäin hyvä kysymys.

Strix Senex: Juuri näin. Ja lisätäänpä tuohon vielä neuvostotyyppinen sananvapaus.

Anonyymi kirjoitti...

Ano pahoittelee. Kävi kuin politiikolle konsanaan, nyt joutuu selittelemään.

Ei ollut tarkoitus yleistää pitkäaikaistyöttömiä rapajuopoksi, vaikka alkoholisteissa onkin paljon työttömiä, pitkäaikaistyöttömiä. Karmean huono sanavalinta, koetin viitata vain siihen ryhmään, joka ei edes työttömien listoille kuulu, vaan pikemminkin voisi antaa armoa porukalle, josta tiedetään etteivät ikinä työllisty oikeasti työelämään ja keskittyä parantamaan heidän elämänsä kohtuulliselle tasolle, jolla voivat sitten elellä tai halutessa hakea töitä. Työkyvyttömyyseläke on monelle oikea paikka, ei tuhlaantuisi viranomaisten aikaa toivottamaan ja tämän työkyvyttömän löysässä hirressä roikuttamisen aiheuttama inhimillinen tuska väistyisi epävarmuuden ja jatkuvan paperisirkuksen aiheuttaman tuskan osalta. Nöyrä anteeksipyyntö vielä. Itse pidän työttömen ihmisarvoa yhtä korkealla kuin työssäkäyvienkin, myös niiden, joilla on erilaisia ongelmia elämässään. Tiedän kortistossa olevan paljon pitkäaikaissairaitakin, jotka eivät sinne kuulu, eivät kykene työhön, mutta työkyvyttömyyseläkekin kielletään ja vuosikausia ovat oravanpyörässä uupumassa.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Meillä ei oikein ole enää sellaisia "tavallisia" työmiehiäkään. Penaalien terävimmät kärjet eivät enää löydy mistään universtailta, vaan niistä isoista pakuista, joista sekunneissa purkautuu pienen tehtaan kokoisia verstaita väsäämään ja remppaamaan vaikka mitä. Pokspokspoks ja pihaterassi on tunnissa valmis, ja kärpän näköiset miehet kurvaavat kohti seuraavaa urakkaa. Tuskin nämä tyypit ovat vaivautuneet mitään lukiotakaan käymään. Kukapa välittäisi olla neljän approbaturin ylioppilas Jyväskylän yliopistossa?

Joppos123 kirjoitti...

Hallituksen unelma lähestyy päivä päivältä. Maa konkurssiin ja matut riehumaan kaduille.
Haistakoot paskan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Catilinalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ymmärsin kyllä pointtisi ja olet ihan oikeassa. Tähän voisi lisätä sen että Suomessa on kasvava määrä nuoria narkomaaneja joista ei koskaan työelämään ole. Lisäksi voisi lisätä sen, että aivan tavallinen 50 vuotta täyttänyt on elämänsä viimeisessä työpaikassa koska sen jälkeen häntä ei enää palkata minnekään. Kokemuksella ja osaamisella ei ole enää merkitystä.

Catilina: Olet täysin oikeassa. Nämä persvakomiehet pitävät Suomen pystyssä.

Joppos123: Se ei ehkä ole hallituksen unelma koska nuo pimut eivät elä reaalimaailmassa. Mutta noin tulee noiden unelmoijien vallan alla lopulta tapahtumaan. Ja ne kuuluisat jotkut toiset joutuvat korjaamaan jäljet. Ja joo, haistakoot pitkän paskan.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen pentuna 1960 ja 70-luvulla tonkineeni kotona piirongin laatikoita. Siellä säilytettiin virallisia asiapapereita, talon kauppakirjoja, veroilmoituksia ym.

Isäukolla oli ammatiksi käsin kirjoitettu monissa noissa papereissa "työmies". Hieman myöhemmin se muuttui "kirvesmieheksi".

Silloin oltiin köyhiä ja nuo isäukon ammatit hieman hävetti muiden seurass. En tiedä miksi. Muiden pennut oli hienompia; sähkömiehen poika, tuomarin poika, kauppiaan poika...

Nykyisin tuntuu, että noista rehellisistä käsityöammateista pitäisi ja pitää olla ylpeä. Työmies --- sopii ja tuossa on jotain reilua työntekemisen makua.

heppa

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Persvakoäijät seisovat monttujen reunoilla ja nakkisormillaan harovat jäistä paskavettä, josta he pian löytävät sulkuventtiilit käsikopeloilla. Laittavat pumput ja lapiokourillaan sitten vääntävät vialliset osat irti ja toiset tilalle.

Kärppämiehiä, jotka myös voisivat tehdä sen, ei kuitenkaan löydy, muuta kuin astronomiseen hintaan. He käyvät pystyttämässä katoksen sinne, tekemässä laiturin tuonne, ja jatkavat aloittamaan valmistalon sisätyöt tänne. Kaikki saman päivän aikana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys hepalle ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne.

heppa: Joo, ja sitten vähän myöhemmin termiksi tuli sekatyömies. Työmiehiä tarvitaan edelleenkin.

Catilina: Persvakoäijät pitävät maan toimimassa.

Anonyymi kirjoitti...


Lisätyöllistä lisää, tätäkin voi kummastella
tämä määrä riitä mihinkään.

MT joskus hyviä mielipiteitä, eihän missään
oikein uutista ole kuinka vähän suota turvekäytössä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/artikkeli-1.1342537

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/mielipide/artikkeli-1.1373272


Todellinen maailma. Ja tuodaan ulkomailta poltettavaa.
Toivoisin oikein kylmää talvea, millähän kuvittelevat vihreät
tai hallituksemme lämmityksen hoitavan.

Kovin laajasti ei ole sitäkään uutisoitu, että Venäjä olisi
kieltämässä hakkeen viennin maastaan.

"Hienoa nähdä täällä suomalaisia turverekkoja, kohta meillä on vain venäläisiä

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1384497

Anonyymi kirjoitti...

"Lisäksi voisi lisätä sen, että aivan tavallinen 50 vuotta täyttänyt on elämänsä viimeisessä työpaikassa koska sen jälkeen häntä ei enää palkata minnekään. Kokemuksella ja osaamisella ei ole enää merkitystä."

Poikkeuksena ovat kuitenkin usein ne, jotka jo sitä ennen ovat nousseet johtavaan asemaan, joko sitten korkeassa valtion virassa tai jossakin yksityisessä yrityksessä. He saattavat kyllä vielä 60-vuotiainakin siirtyä toisen firman tai toisen viraston johtajiksi.

Mutta se on kyllä totta, että useimmille muille irtisanotuksi tuleminen yli 50-vuotiaana on yleensä taloudellinen katastrofi. Itsekunkin sopii vain toivoa, ettei potkuja tule, ainakaan vielä Sen jälkeen uudesta työpaikasta ei enää juuri ole toivoa, vaan kaikki hakemukset, lähettipä niitä kuinka paljon tahansa, hylätään suoralta kädeltä pelkästään iän vuoksi. Kuka sanoikaan, että siinä iässä työnhakuun auttaa enää vain kasvoleikkaus ja väärennetty passi.

Anonyymi kirjoitti...

Catilinan kommentteihin voisi lisätä minun ihailuni mm. niitä miehiä kohtaan, jotka moottorisahojen kanssa kiipeävät puiden latvoihin myrskytuhoja korjaamaan ja estämään tai ohjaavat helikopterissa sirkkeliä, joka karsii liian lähelle sähkölinjoja kasvaneita puita, miehiä jotka ajavat järkyttävän kokoisia perävaunullisia rekkoja, palomiehiä, jotka menevät sisään palaviin rakennuksiin ja pelastavat ihmisiä tai kolaripaikoilla irrottavat loukkaantuneita ja kuolleita ruttaantuneista autoista. On paljon toiminnan miehiä, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä; monissa tarvitaan energiaa ja sen hintaa hallitus tyhmyydessään nostaa koko ajan, kun ei muuta osaa.

Eräs tuttu urakoitsija kertoi, että kun hän menee kadun alle tutkimaan tai korjaamaan rikkoutunutta viemäriputkea, siellä on ihan mukavaa kun saa tehdä töitä kaikessa rauhassa. Ei ole mikään menestysperformanssi, eikä tule neuvojia, ihmettelijöitä tai kyselijöitä paikalle, virkamiehistä/naisista puhumattakaan...

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita.

Ano2: Poikkeus vahvistaa säännön ja niitä poikkeuksiahan on hyvin vähän. Ja taitaa olla niin että se ikäraja vaan päivä päivältä pienenee.

Rouva Ano: Juuri näin. Joskus ollaan kavereitten kanssa tuumailtu että maahan kannattaisi laittaa pystyyn viikon mittainen ns. persvakolakko. Siinä saattaisi varsin hyvin hahmottua, että ketkä pitävät maata pystyssä.

KKi kirjoitti...

Persvakolakko, niinpä niin.

Ikävä tosiasia on nyt kuitenkin niin, että lakkoileville pervakoäijille löytyy kilpailukykyiset korvaajat litsulatioista, ,romanioista ja sun muista bulgarioista. Eli ei toimi enää.

Sitä paikallista sopimistakin haetaan juuri siksi, että Suomalainen persvako alkaa olla pikkasen kallis. Tosin niin alkaa kuulemma olemaan kalevboekakin.

Pohjimmiltaan on ongelmana on tämä hieno vapaan liikkuvuuden EU. Palvelut, tavarat ja ihmiset liikkuvat vapaasti alueelle jossa on melkoisen huimat elitasoerot. Ette ikinä arvaa mistä tavarat ja etenkin palvelut silloin ostetaan.

Siinä on Suomalainen persvako hiukkasen heikolla kun lituslatu myy saman palvelun kolmanneshinnalla. Tämä on se hinta jonka Suomalainen persvakoäijä maksaa EU ihanuudesta ja etenkin EU itälaajenemisesta.

Aikanaan toki toki tilanne tasoittuu. Vaan arvatkaapa nouseeko lituslaialaisten elintaso vai laskee Suomipersvaon elintaso.

Tämähän toki on ollut koko EU:n tarkoituskin. Samoin kuin tämän EU:n ulkopuolisen työvoiman haalimisen tarkoitus. Suomesta on saatava kilpailukykyinen.

MikkoK kirjoitti...

Jos tavoitellaan halpaa persvakotyövoimaa, niin miksi ei samalla tavoitella halpaa muutakin väestöä?
Jos maan koko väestö vaihdetaan kehitysmaalaisiin, saataisiin valtavat säästöt. Onhan niin, että kehitysmaissa pärjätään olemattomilla tuloilla. Suuri osa kansaa pärjäisi keräily-metsästyksellä ja kerjäyksellä. Kehitysapuakaan ei olisi tarpeen maksaa, sillä kehitysmaat olisivat jopa kehittyneempiä kuin ankaran ilmaston Suomi. Yliopistojen humanistitiedekuntiin voitaisiin saada järkeä. Kyllä silloin suomalaisten kelpaisi!

Anonyymi kirjoitti...

Joskus hamassa menneisyydessä eräs vanhanliiton mestari määritteli rakennustoiminnan toimeksi, jossa materiaalia siirretään OIKEA-AIKAISESTI pisteestä A pisteeseen B.
Tähän määritelmään nähden Suomessa ei ole rakennettu juuri mitään enää pariinkymmeneen vuoteen.

Suurimpana syynä tolkun häviämiseen on juurikin tämä ylenpalttinen halpuuttaminen yhdistettynä vuokratyövoiman ihannointiin.

Ei ole enää väliä mitä materiaalia ja milloin tontille otetaan. Orjakonttoristahan voi aina tilata vaikka tusinan halpoja ukkoja raahaamaan rojuja lihasvoimalla kerroksesta toiseen.
Ongelma on tosin siinä, että jonkun pitäisi olla tätä hitaasti tapahtuvaa moniosaamista jatkuvasti paimentamassa. Eihän nyt Ahmed ja Mehmed ominpäin.

Onneksemme talibaneja tarvitaan taas jo heti, kun on saatu joku osa-alue myytyä halvalla pitkän rekisterikilven miehille. YLLÄTTÄEN asennushintaan kuuluu vain ja ainoastaan valmiiksi paikalle tuodun osan kiinnitys valmiiksi valmistellulle paikalle. Väkisin ja vinoon.
Ja taas rahaa palaa ja parta kasvaa.

Surkuhupaisinta ruletissa on, että halvimmillaan se pyörii jouluna jaettavalla kympin konjakkipullolla.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, MikkoK:lle ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Tuohon suuntaan ollaan koko ajan menossa. Ja samaan aikaa suomalaisten elinkustannukset eivät ainakaan laske.

MikkoK: Piru vie, jos suvaitsevais-tiedostava henkilöoletettu lukee kommenttisi niin sehän tuumii että tässähän on uusi Nokia potenssiin kaksi…

voijumala: Näin taitaa olla.

MikkoK kirjoitti...

Lisäisin vielä noihin totaalisen väestönvaihdon etuihin rasismin poistumisen. Jos uusi väestö olisi ns. rodullistettua laatua, ei voimassa olevan määritelmaän mukaista rasismia enää esiintyisi, vaikka etnisyyksien välisissä mellakoissa kuolisi satatuhatta ihmistä vuodessa. Eihän Amerikassakaan lasketa mustien keskinäisten otteluiden ruumiita.They don't matter.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Totta puhut ja kuinka ollakaan minulla tulee kommenttiasi sivuava postaus huomenna klo 00.01. Siinä mennään Afrikkaan… onnelliseen Afrikkaan… siellä tanssia ja laulaa saa…

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Nämä kärppämiehet, joita tunnen muutamia, ovat hyvin älykkäitä. Sen lisäksi heillä on luonnonlahjana saatu myös käsityötaito. He olisivat helposti voineet hankkiutua valitsemalleen akateemisille urille, mutta ovat valinneet toisin. He istuvat kyllä varsin luontevasti persvakoäijien kanssa samoissa lounaskahviloissa, mutta tarvittaessa saavat myös tyylikkäät puvut päälleen.

VK:ssa on muuten paljon hauskoja venäläisiä rakennus- ja rempparyhmiä. Pakko myöntää, että se monasti varsin hutera osaaminen kuitenkin tuottaa tekijöilleen vilpitöntä iloa. Suomalainen ei jotenkin kehtaa esittää mitään, missä yksikin oksankohta on jäänyt päällipuolelle ja jokainen ruuvin kanta ei ole tiukasti rivissä, vaikka kyseesä olisi vain kesämökin pihavaja.