perjantai 28. toukokuuta 2021

ÄÄRIMÄÄRITTELIJÄT

Kuusi kansanedustajaa eli Veronika Honkasalo (vas.), Erkki Tuomioja (sd.), Saara-Sofia Sirén (kok.), Hanna Kosonen (kesk.), Iiris Suomela (vihr.) ja Eva Biaudet (r.) ovat taas vaihteeksi varoitelleet eduskunnassa äärioikeiston vaarasta. Äärioikeistollahan siis tarkoitetaan natseja jotka eivät ole äärioikeistoa vaan jonkun sortin sosialisteja hekin mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin.

Sillä eivät niihin takerru myöskään nuo kuusi kansanedustajaa. He tietävät oikein hyvin että Suomessa on ehkä muutama kymmenen natsia jotka ovat erikoistuneet lähinnä tarrojen liimailuun ja netissä kiroiluun. Tosiasiassa tämä porukka ja hyvin moni heidän kaltaisensa haluaa laajentaa äärioikeiston käsitettä niin että siihen kuuluu joka ainoa, joka ei hyväksy heidän utopistista maailmankuvaansa.

Silloin äärioikeistolaisia olen minä, olet sinä, on Hentun Liisa ja ennen kaikkea perussuomalaiset. Nämä kuusi Järjestelmäpuoluetta edustavaa kansanedustajaa pelkäävät, että jossain vaiheessa hiekkalaatikko ei olekaan enää yksinoikeudella heidän. Kun he eivät pärjää perussuomalaisille faktoilla niin jotain muuta täytyy yrittää.

Se ei ole pelottavaa, että Suomessa on muutama kymmenen oikean kainalon tuulettajaa.

Mutta se on pelottavaa, että noiden kuuden fanaatikon kaltaiset ihmiset ovat saaneet oikeuden määritellä sen, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. Heidän unelmavaltakunnassaan ei ole oppositiota eikä väärinajattelua.


37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä nyt heilattiin urakalla toissapäivänä ku kävin riimut tempasemassa lipukkeeseen.
Nyt mietin jos rasistisesti polkasis natsimarkettiin olutostoksille.
Kiva ois jos joku vihertilhi tulis tuputtamaan vaaliläpyskää.

Anonyymi kirjoitti...

Natsit OVAT sosialidemokraatteja ilman sitä ”kansallis”-osaa ( KANSALLIS-sosialistinen työväenpuolue ).
Isänmaassamme toimi puolue nimeltä Suomen Kansallissosialistien liitto vuoteen 1944. Kyseinen puolue ei täällä meillä saanut koskaan oikein tuulta siiven alle ja niinpä se lopetti toimintansa yhdistyen SDP:hen, ”…koska meillä on samat tavoitteet.”
Tästä solisalirakkeja muistutettakoon aina kun ne yltyvät natsia muille huutelemaan!


Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue perustettiin KOTIMAISEKSI VAIHTOEHDOKSI vahvasti itään – Neuvostoliittoon – nojaavalle sosialidemokraattiselle puolueelle Saksassa!
Hitlerin ja NSDAP:n johdonmukaisena ajatuksena oli yhdistää kaikki Manner-Euroopan germaaniset – heidän vokabulaarillaan arjalaiset – kansat samaan valtakuntaan, mutta sattuneista syistä homma levisi aiottua laajemmalle tunnetuin, katastrofaalisin seurauksin.

+ULFBERHT+

Anonyymi kirjoitti...

Kolkytluvun kuva paikallisen ns. paremman oppikoulun eli lyseon penkkarikuvassa koko auton lavallinen näkyi olevan näitä kainalon tuulettajia. Kamapukset "herroilla" kuin suoraan natsipuolueen kuvista otettuja. Silloisia tulevia päättäjiä kaikki.
Kuva juuri äskettäin ilmestyneestä koulun historiikista jota paikallinen aviisi mainosti. Kuva oli juurikin sopiva näin vaalien alla, ei yhtään persua mukana, kun ei ollut vielä olemassakaan. Vaan Kosolan "poikia" luultavasti sitäkin enemmän.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, ULFBERHTille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Riimut on rustattu täälläkin ja saunassa ollaan. Ei tule meidän manttaalille vihertilhejä eikä sukkahousukoppeloita.

ULFBERHT: Tällainen muistikuva on minullakin. Tosin nuo ihmisethän eivät etsi natseja, vaan natsiksi tulkittuja. Ja heitähän löytyy paljon.

Huru-ukko: Veikkaan tosin että samaan aikaan Neuvostoliitossa tukkamalli lienee ollut ihan samanlainen. Ja se IKL ei saanut kuin muistaakseni maksimissaan 18 kansanedustajaa.

Nils- Aslak kirjoitti...

Tästä linkistä näkyy, ketkä tosiaan ovat äärioikeistoa ja kannattavat Hitleriä.


https://samnytt.se/hitlerthegreat-blev-paroll-for-muslimer-pa-twitter-under-konflikten-i-israel/

Ilmasto- Greta kutsuu Hamasin terroristeja marttyyreiksi, vaikka kokp muu maailma on julistanut ne terroristeiksi.


https://samnytt.se/splittring-i-gretas-klimatrorelse-kallar-palestinska-jihadister-martyrer/

Anonyymi kirjoitti...

Ei taas maalaisjurpo ymmärrä.

Kun ”äärioikeistolla” ei ole näkyvää toimintaa, saatikka näkyvää johtajaa, vallitsee äärioikeiston uhka.

Kun Pekka Siitoimen ja kumppaneiden toiminta oli leveimmillään, ei ollut uhkaa, vaan YLE teki aiheesta dokumentin.

Kun Azovin poppoossa- selkeästi äärimielinen- taistellut agitaattori vangitaan Valko-Venäjällä, on demokratia TAAS vaarassa.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nils-Aslakille ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

Nils-Aslak: Totta. Uhka juutalaisia kohtaan tulee islamilaisilta jotka oikein mielellään veisivät loppuun sen, mikä A. Hiltuselta jäi aikanaan kesken. Ja oma tiedostavaistommehan symppaa tässä asiassa vanhaasta muistista arabeja kun nehän olivat aikanaan Neuvostoliiton tukemia arabisosialistisia maita. Gretaa minun käy sääliksi. Se ressukka tulee vielä sekoamaan.

voijumala: Eihän tässä etsitäkään äärioikeistoa. Vaan äärioikeiston nimissä väärinajattelijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Somaa on meininki. Aina vaan isompaa vaihdetta silmään.

Jos tässä maassa jokin on uhka, , niin se on kyllä järjestelmäpuolueiden idioottimaisten älynväläysten tuottama uhka kansalaisten mielenterveydelle. Tässä maassa kun olisi oikeitakin ongelmia. Tosin niistä ei saisi puhua, kun ovat vihapuhetta.

Voi kärmehen jäljet...

T: YmmiYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ymmi. Sekä mielenterveydelle että taloudelle jota ilmastohysteria on hyvää vauhtia tuhoamassa.

Hessu kirjoitti...

Kun kauhistellaan Saksan 1930-lukua ja ihmetellään, miksi natseja äänestettiin, niin kannattaa muistaa, mitä puolueita saattoi äänestää 1932. Keskellä oli perinteiset valtapuolueet, jotka vastaavat suunnilleen meidän SDP:ta, kepua ja kokoomusta. Nämä puolueet veivät Saksan maailmansotaan, jossa satojatuhansia miehiä oli kaatunut. Samat puolueet toivat myös hyperinflaation ja 1930-luvun laman.

Näihinkö äänestäjän olisi pitänyt luottaa? Äänestäjä oli saanut pelkkää kurjuutta ja kauheutta, mutta tällä kertaa emne petä? Puolueet olivat näyttönsä antaneet.

Vaihtoehtoina vanhoille puolueille oli kommunistit ja natsit. Neuvostoliiton oloista tiedettiin 1930-luvun alussa jo riittävästi. Tavallinen porvari tiesi menettävänsä omaisuutensa ja ehkä henkensäkin. Maajussi menettäisj maansa ja liittyisi kolhoosiin. Joo, ei kiitos. Kommunistit siis tunnettiin ja jäljet pelottivat.

Jäljelle jäivät natsit, joita ei tunnettu. Jos Hitler olisi kuollut 1938 Itävallan liitoksen jälkeen, hän olisi voinut jäädä historiaan suurena saksalaisena.

Mitä siis tavallisen saksalaisen olisi pitänyt äänestää niillä tiedoilla, joita hänellä oli eri vaihtoehdoista vaaleissa 1932?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos lähdettäisiin tätä keissiä nyt kuitenkin perkaamaan sieltä käsitteistä blm, antifa, stadin etnonuoriso ja stadin mellakkapoliisi? Nehän ne on viime aikoina lähinnä hutkineet. Mites olisi kuusikko?

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Tässä ollaan taas hyvää vauhtia ottamassa käyttöön eräissä edistyksellisissä yhteiskunnissa hyväksi havaittua tapaa: kun syyllinen on tiedossa niin tarvitsee enää keksiä rikos. Ja tässähän on keksitty sellainen rikos mihin voi syyllistyä tietämättään ja etu- ja takakäteen.

Yst. terv. Ano Nyymi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hessulle, Tapselle vaan ja Ano Nyymille & kiitos kommenteistanne.

Hessu. Tuo on totta. Natsismia ei oltu koskaan kokeiltu. Aivan samoin kuin ykkösrähinän jälkeen ei oltu kokeiltu kommunismia. Nyt meillä ei ole tarjolla natseja vaan tervejärkisiä kansallismielisiä. Jotka vanhat puolueet tuomitsevat natseiksi.

Tapsa vaan: Jep. Siitä suunnasta sitä väkivaltaa on tullut ja tulee jatkossakin.

Ano Nyymi: Tämä on valitettavan totta. Alkoi jo Halla-ahon tuomiosta. Räsänen tulee olemaan seuraava esimerkki.

QroquiusKad kirjoitti...

Termi "äärioikeisto" on Stalinin NKP:n propagandan harhautustermi, jonka tavoitteena oli luoda hitlerismistä mielikuva stalinismin äärimmäisenä vastakohtana, juurikin siksi että niiden yhtäläisyydet olivat kiusallisen ilmeisiä.

Niinpä Venäjällä ei vieläkään saa käyttää termiä "kansallissosialismi", vaan on puhuttava pelkästään fasismista, ikäänkuin Mussolinin mustapaitadivisioonat olisivat edenneet Moskovan porteille.
Onpa sana kärsinyt Lännessäkin samanlaisen arvonalennuksen kuin "propaganda" ja "keskitysleiri", jotka olivat vielä II maailmansodan alussa jokseenkin neutraaleja käsitteitä.

Ja kuitenkin kansallissosialismin, kansallisen sosialismin tai kansallissosiaalisuuden nimeen ovat vannoneet tällaisetkin puolueet:

https://en.wikipedia.org/wiki/Czech_National_Social_Party
https://en.wikipedia.org/wiki/Czech_National_Socialist_Party
https://en.wikipedia.org/wiki/National-Social_Association
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Party_(UK)
https://en.wikipedia.org/wiki/Social-National_Party_(France)

Kuten voimme huomata, yhdelläkään ei ole ollut mitään tekemistä hitlerismin kanssa, ei edes strasserilaisen kansallissosialimsin.
Mutta kiitos yllämainitun, nykyään on erittäin vaikeaa ja suorastaan mahdotonta yhdistää kansallismielisyyttä ja sosialismia puolueen aatteena, saati nimessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Näin on, ja termihän jäi elämään koska oikeus seuraa vain ja ainoastaan voittajan miekkaa. Ja silloin roistovaltiostakin tulee sankari. Sinänsä sitä sosialismia meistä kumpikaan ei varmaankaan kaipaa. Ei niin kansallisena kuin kansainvälisenä versiona. Sen suuret menestystarinat on jo nähty.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Hesarikin julkaisi ylioppilaskirjoitusten äidinkielenkokeen josta oli päjähtänyt täydet pisteet. Ei haitannut kielioppi- tai kirjoitusvirheet kun ajatusmaailma oli oikein.

Hyvin on oppi mennyt pojalle perille: PS paha, vihervassarit hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Kai minäkin nyt kuulun tähän pelättyyn äärioikeistoon, kun lähetin postitse Toveri pääministerille Kesärantaan paketin kauraryynejä tulevia aamiasia varten. Siis jos populistit yrittävät näännyttää nälkään rakkaan ja arvostetutn Toveri pääministerimme perheineen eväämällä häneltä ja perheeltään heille oikeutetusti kuuluvan verovapaan kylmän aamiaisen. Kyllä kuuma kaurapuuro aina kylmät eväät voittaa. 300€ / 0€.

Vasarahammer kirjoitti...

Kuten olen joskus aiemmin sanonut, natseja tarvitaan. Me tämän blogin lukijat emme toki tarvitse natseja mutta valtaeliitti tarvitsee. He tarvitsevat mörön, jota vastaan taistella sekä leimakirveen, jolla voi tahria poliittisia vastustajia.

Natseille on enemmän kysyntää kuin natseista on tarjontaa.

Rodunjalostuksessa Ruotsin sosiaalidemokraatit pääsivät paljon natseja pitemmälle. Myö s vihreällä liikkeellä on natsijuuret.

Neuvostoliiton perua taas on kutsua kansallissosialisteja fasisteiksi, jotta natsien aatteellinen yhteys sosialisteihin häivytettäisiin. Natsismi oli kilpaileva sosialisimin lahko, joka tuhosi itsensä II maailmansodassa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mitä äärioikeisto on? Tänäpäivänä kaikki jotka ovat erimieltä tai oikein vaarallista äärioikeistoa jos rohkenee julkisesti kritisoida. Mustinta vaskismia edustaa väki joka sijoittautuu tannerilaisen sosiaalidemokratian ja alkiolaisen maalaisliittolaisuuden akselille puhumatta meistä vanhavennomalaisista pientalonpojista. Ja jos kunnioitat perhettä, kotia, uskontoa ja isänmaata sekä kristillisiä arvoja ja moraalikäsitystä syöksyy oma Vysiskimme hameenhelmat lepattaen niskavilloihin. Tuo keskusteluryhmä on sellainen ettei oikein kärsisi ruveta tikulla kaivelemaan menneitä kuten vaikka riemuylioppilas jätte bra Evalta tai maailmankaikkeuden ainoalta oikeassa olijalta Erik the Rediltä. Veronika ja Iiris rukka ovat ehdotonta huippua eduskunnan asiasta kuin asiasta mielensä pahoittaneista, ehkäpä Dome Karuķoski tekee seuraavan elokuvan eduskunnan mielensä pahoittajista kun EU huiputukseen kyllästyneet kansalaiset antoivat vaskistien rölliarmeijana palautetta arkadian portailla.

Anonyymi kirjoitti...

Jutussa otettiin esimerkiksi USA:n kongressitalon valtaus, jonka selvittäminen ja uhrien kuolinsyyt lienevät vielä lapsenkengissään. Tiedostavaiston alaleuka väpättää vieläkin tästä häpäisystä, vaikka jotain outoa oli siinä, että väen annettiin tulvia sisään kenenkään estämättä maassa, jossa aseet kaivetaan esille vähemmästäkin. Unohdettu on ilmeisesti myös kokonaan BLM-liikkeen kuukausia jatkuneet väkivaltaiset mellakat, kauppojen ryöstelyt, autojen ja muun omaisuuden tuhoaminen, patsaiden kaataminen ym., joista ”kepposista” ei ainakaan Suomen media ole hintalappua ilmoittanut. Taisi ruumiitakin tulla, mutta jos olivat poliiseja tai valkoisia, niin so what?

Meillä tällaista ”kansalaistottelemattomuutta” on nähty vain sen porukan esittämänä, joka kiipeili taannoin eduskuntatalon pylväisiin. Ne tuskin olivat äärioikeistolaisia ja koko sen tusinan nimet taitaa jo olla poliisin kirjoissa. Eipä ole senkään jälkiseurauksista kuulunut mitään (vai onko mennyt minulta ohi?), kuten ei monesta muustakaan tapauksesta, joka on koskenut median ja päättäjien lemmikkejä; Kaivohuoneen tapon tekijätkin ovat valvontakameroista huolimatta kadonneet kuin tuhka tuuleen. Ehkä he ovat painuneet isiensä maahan, niin vaaralliseen ettei siellä voi elää tai josta täytyy sodan takia paeta, mutta jossa voi kuitenkin kokon perheen voimalla käydä lomailemassa. Mistähän muuten sekin porukka pitää lomaa? Voiko joutenolostakin vielä olla lomalla? Kun joutenolosta on lomalla veronmaksajien rahoilla, siitä ei tule mieleen mitään muuta kuin ennen vanhaan kirkonkirjoissa käytetty sana ”loinen”.

Nyt meni taas asian vierestä, mutta menköön! Parasta lähteä pihalle, aurinko paistaa ja taitaa tulla kesä. Jonkunlainen lohtu se on sekin. Mukavaa viikonloppua kaikille!


Rouva Ano

Strix Senex kirjoitti...

Kovasti kulunutta on tämä kuusikon touhu, mutta tekeepä mieleni silti sitä vähän arvioida. Perusasetelma on tietysti se vanhoista sodankäynnin oppaistakin tuttu, huomio ja häly täytyy kohdistaa sellaiseen uhkaan, jota ei ole tai joka on mitätön, jottei huomattaisi sellaista uhkaa, joka on suuri ja lähellä tyyliin: ”Vahtikaa nyt tarkoin pelolla ja vavistuksella tuota pientä kärpästä ja jättäkää huomiotta tämä täällä möyryävä suuri härkänen”.

Liikkeellä oleva porukassa näkyy tällaisilla manöövereille varsin tyypillinen jako kolmeen: ammattivallankumoukselliset, tunteittensa varassa heiluvat höyrypäät ja hyödylliset idiootit. Tuomioja ja Honkasalo ovat niitä ammattivallankumouksellisia, jotka hankkivat leipänsä kaivamalla maata yhteiskunnan perustusten alta. Sitä he ovat tehneet koko aikuisen ikänsä. Biaudet ja Suomela ovat niitä tunteidensa varassa liehuvia, joilla on kova pyrky olla jotakin mutta ei pitkäjänteisyyttä eikä itsekriittisyyttä kehittyä yhteiskunnan rakentajiksi, joten heistä saadaan tällaisten ääriliikkeiden helppoa työvoimaa. Intoa on, pyrkyä on, järkeä ei ole. Sitten ovat hyödylliset idiootit Kosonen ja Siren jotka saadaan painostettua mukaan koska he pelkäävät, että heitä muuten pidettäisiin taantumuksellisina. Heitä voitaisiin luonnehtia sellaisiksi hyväntahtoisiksi hölmöiksi, joilla ei oikeastaan ole mitään tietoa asiasta eikä siis myöskään perusteltua eikä mietittyä näkemystä siitä ja jotka sen takia saadaan houkuteltua joukon jatkoksi käyttämällä vähän imartelua ja vähän painostusta.

Tällaisen yritelmän motiivi on tietysti selvä. Keskustelu halutaan saada suunnatuksi johonkin muuhun kuin sellaisiin ikäviin ja merkittäviin asioihin kuten talous, sote-sotku, kaupunkien nopeasti kasvava väkivalta- ja jengirikollisuus, umpipoliittiset virkanimitykset, julkisen hallinnon korruptio, …… Noita nyt löytyy jonoksi asti, kun lähtee vähänkään katsomaan. Ja nimenomaan sitä katsomista tällä halutaan välttää ja suunnata huomio hyttysten kuurnimiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa ei oikeasti ole oikeaa oikeistoa. Mistä helevetistä olisi löydettävissä äärioikeistoa? Siis oikeasti. Muutama oodinin poju ei ole kovinkaan uhkaava äärioikeisto.

Se, että höperö dementikkodemari ja muutama tuulimyllynlämittäjä on keskustelua vaatimassa kertoo kaiken keskustelun tarpeesta.

Keskustelua pitäisi käydä vaikka umpihullusta valtakunnansyyttäjästä, joka päässee kohdakkoin USA:n pakotelistalle. Muiden diktaattorin kätyreiden seuraan.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys keski-ikäiselle pikkupojalle, Anolle, Vasarahammerille, Patelle Pankavaarasta, Rouva Anolle, Strix Senexille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

keski-ikäinen pikkupoika: Joo, huomasin. Sinänsä kävi mielessä että olikohan heppu piruuttaan lyönyt kirjoitukseensa kaikki kootut kliseet.

Ano: Sinänsä kyseinen aamiaiskohu ei hallitusta kaada ja tavallaan sen myötä unohtui se pikkunen kuuden miljardin kupru minkä hallitus meni tekemään.

Vasara: Hyvin tiivistetty. Ja se turvallisin ja samalla käyttökelpoisin natsi on se kuviteltu natsi.

Pate: Totta. Oikeastaan voisi sanoa että joku 1970-luvun eduskunta oli taistolaisia lukuunottamatta nykyisen määritelmän mukaan äärioikeistolaisia. Veronika ja Iiris ovat kyllä alaleuan väpätyksen kiistattomia mestareita. Kauheaa vaan, että nykyinen yhteiskunta ottaa heidät tosissaan.

Rouva Ano: Juuri mainitsemastasi suunnasta se väkivalta tulee. Ja sen lomailun tulisi automaattisesti johtaa notkumisoikeuden poistumiseen. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin.

Strix Senex: Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi, tosin sijoittaisin Honkasalonkin niihin tunteittensa varassa heiluviin höyrypäihin.

Pyssymies: Eipä ole oikeistoa niin. Kokoomus pitää yllä oikeistoimagoa vaikka on samanlainen verotus-, valvonta- ja kontrollipuolue kuin vasuripuolueetkin. Joillekin vaan vieläkin se imago menee läpi.

QroquiusKad kirjoitti...

Nyt täytyy veli Pyssymiestä muistuttaa siitä, ettei "äärioikeisto" tarkoita todellista äärioikeistoa, eli äärivasemmiston äärimmäistä vastakohtaa.

Lähtiessämme etsimään missä sellainen oikeasti luuraisi saamme vastaamme aluksi libertaarit. Siellä on Audi-miehiä vaatimassa sosiaaliturvan lakkauttamista saadakseen kaduille kerjäläisiä, joiden yli ajaa AudiBemareillaan heitellen samalla seteleitä sivuikkunasta;
onhan sen perkeleen kerjäläisen rahansa ansaittava!

Seuraavana, ja kakkosena ennen ykköstä tulevat minarkistit, joiden mielestä valtiolla ei ole eikä voi olla muita tehtäviä kuin ulkopolitiikka, maanpuolustus ja raha-asiat. Kaikki muut asiat on hoidettavissa yksityisten yritysten ja kansalaisjärjestöjen kautta.

Äärioikeiston ykköspaikkaa pitää anarkokapitalismi, jonka mielestä valtio ei ole mitenkään tarpeellinen mihinkään ihmisyhteisöjen asiaan, vaan ne ovat kaikki syntymästä kuolemaan hoidettavissa yritysten ja järjestöjen kautta.

Tiedä häntä.
Maailmanhistoriassa on ollut ainakin yksi järjestön perustama ja ylläpitämä valtio, eli Baltiaa keskiajalla hallinnut Saksalainen Ritarikunta. Vaan voidaanko sitä laskea;
sehän oli valtio.

Toisaalta parast'aikaa on menossa todellinen libertaarikokeilu, eli Somalia;
siellä eivät verovoudit kiusaa Audimiehiä eikä KoskiSuskeja, vaan jokaisella on oma, henkilökohtainen ja täydellinen Vapaus tehdä itsestään Ihan Mitä Vaan – kaikki on vain ja ainoastaan itsestä kiinni.

Jostain syystä se ei tunnu kelpaavan useimmille Audimiehille ja KoskiSuskeille...

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Strix analysoi tuon kuusikon loisteliaasti. Yritän nyt omaa analyysiani.

Lady Veronika on meille kaikille niin rakkaan Psykologi Jaanan sielunsisko:
omaksunut teini-ikänsä hurjissa hormonimyrskyissä Aatteen joka tuntui silloin hyvältä, ja yhtä hyvältä se tuntuu edelleenkin antaessaan oikeuden viettää PMS-päiviä kuukauden ympäri.

Edistyksen Erkki tekee sitä, mitä on tehnyt siitä asti kun joku ryökäle pölli häneltä allakan vuonna 1972, sanoi Ykä.
Voisiko olla kuitenkin niinkin, että Edistyksen Erkillä on pahemmanlaatuinen ikävä sinne, missä hän saattoi ainakin kuvitella olevansa shaahinkaataja?

Iiris Rukka oli se ensimmäinen Nuori Älykäs Nainen, ellen vallan väärin muista?
Iiris Rukkaa ajaa eteenpäin valtava tarve saada itseään esiin Huomionkipeän Lapsen tavoin:
ensin huudetaan. Jos ei vastata, huudetaan törkeyksiä. Jos ei saada vastakaikua, vetäistään televisio lattialle hajalle!
Ai iiihi-hihihii, kun nyt saatiinkin huomiota! Laadusta ei väliä...

Piéru-Eva on minusta jotenkin alentuneesti syyntakeinen. Tämä nainen on antanut minulle jo edellisvuosituhannelta vaikutelman jossain ikiomassa epätodellisuudessaan eläjästä, joka joskus realiteetit kohdatessaan törmää niihin niin kovaa, että Raivo yllättää Evan!!!

Saara-Sofiasta ja Hannasta en osaa sanoa mitään. Paitsi että toivoa, ettei heille kävisi kuin Katri Kuoriämpärille.
Kunhan eivät vaan olisi seuraavassa hallituksessa juurikin siinä asemassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad.

Viesti1:Minullehan kelpaisi se suomalainen 1970-luvun yhteiskunta. Ei se täydellinen ollut mutta siinä pärjättiin. Ja täydellisyyden tavoittelusta tuppaa seuraamaan täydellinen tuho. Vaan mitenkäs muuten, saattoikos muinaista Hansa-liittoa pitää valtiona?

Viesti2: Tuo osui kyllä hyvin kohdalleen. Mutta se nainen, jonka kohdalla ensimmäisen kerran kuulin termin ”nuoret älykkäät naiset” ja joka oli esitetty ihan tosissaan oli Ronja Salmi.

QroquiusKad kirjoitti...

Hansa ymmärtääkseni aloitti eräänlaisena yritysliittona ajalla, jolloin yritykset olivat mitä paikallisimpia. Kehittyessään Hansa laajensi toimintaansa ulospäin värväämällä uusia hansakaupunkeja sekä sisäisesti hankkimalla pääkonttorikaupungit tukikohdikseen.
Olihan Hansalla omat asevoimansakain, vaan erosivatko ne Blackwaterista.

Ei Hansa ollut valtio, mutta se oli mielikuvitusta kiehtova todellinen yritysten yhteistyön valtionkaltainen muodostelma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Oikeastaan ne kaikki armeijat olivat jonkun sortin Blackwatereja ennen Ranskan vallankumousta ja asevelvollisuusarmeijan kehittämistä.

Tinahattu kirjoitti...

Voisiko äärioikeiston manata pois tällaisella suolarituaalilla?

Ilta-Sanomat
Turun seutu
TS: Yliopiston sukupuolentutkimuksen laitoksella yritettiin puhdistaa tulehtunutta työilmapiiriä New Age -suolalla
Åbo Akademin johto lausui, että ilmapiirin kohentamistapa oli ”valitettavan huonosti valittu”.
https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006053196.html

QroquiusKad kirjoitti...

Ruotsi oli eräänlainen asevelvollisuuden kehittäjä ruotulaitoksensa kanssa, jossa talonpoikaisto velvoitettiin muodostamaan 2-4 -talosta muodostuva ruotu asettamaan sotamies varusteineen ja majoituksineen Kuninkaallisen Jalkaväen palvelukseen.

Ratsuväki hankittiin aatelin täydennykseksi myöntämällä verohelpotuksia tiloille, jotka ottivat ylläpitäkseen ratsuväkisotilaan varusteineen.
Tämä helpotus oli n. 30 riikintaaleria, ja vastasi ammattiratsusotilaan vuosipalkkaa. Se oli niin mittava, että moni pääsi sillä verottomaksi ja jotkut saivat jopa kantaa ylijääneen veron!

Kunnian kentillä ruotusotilaita nähtiin kovasti vähemmän:
suurin osa heistä miehitti linnoja. Kenttätaisteluissa niin Kustaa II Adolfilla ja muillakin oli suurin osa henkilöstöstään paikan päältä värvättyjä palkkasotureita.

Hakkapeliittoja oli Breitenfeldissä n. 1 000 ja Lützenissä enää n. 700. Antoivat kuitenkin määräänsä nähden molemmissa melkomoisen suorituksen.

Tinahattu kirjoitti...

Niin, ja 'kainalon tuulettajat' kaikkoavat jos paiskaa suolaa kainaloon, joko omaan tai natsin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu: Muistan tapauksen. Ja moni feministihän mainostaa olevansa noita. Kuinka niitä voi ottaa vakavasti?

Qroquius Kad: Kuinkahan paljon kaikkiaan suomalaisia palveli Ruotsin armeijan riveissä? Ja kuinkahan moni kaatui? Liekö tuosta tehty minkäänlaista tutkimusta?

Trilisser kirjoitti...

Kuinka moni on perehtynyt IKL:n puolueohjelmaan ja etenkin sen perustuslakiluonnokseen? Kannattaa perehtyä, voisi silmät avautua oulasilvereitten progandan onttouteen.

Mitä tulee asiaan kansallissosialismi vs. kommunismi, niin yleensä unohdetaan muutama seikka. Ensiksikin, kansan enemmistö oli täysin tyytyväinen kansallissosiastiseen järjestelmään, sillä se toi järjestyksen yhteiskuntaan, antoi kohtuullisen leivän ja ei todellisuudessa puuttunut kansalaisten yksityisasioihin lähellekään yhtä paljon kuin kommunismi. Kylmä tosiasia on, että Hitlerin Saksassa omien kansalaisten valvontaan käytetty koneisto oli paljon pienempi kuin kommunistimaiden vastaava.

Järjestelmien erosta käytännön esimerkki. Virolainen Harri Rent kertoo muistelmissaan (hän palveli Waffen-SS:ssä) tapauksesta, jossa hänen yksikkönsä tuli käsky muodostaa kunniakomppania tms. Himmler in vierailua varten. Rent hämmästelee, että kenenkään heidän taustojaan ei tutkittu ja syynätty, vaikka olivat ulkomaalaisia. Rent toteaa, että jos samana vuonna olisi Puna-armeijassa ollut vastaava ja vieraana Berija, jokaisen tausta olisi syynätty pieteetillä. Rent käyttää em. esimerkkiä vertailuna luottamusperiaatteesta. Tähän asiaan liittyy tapaus, kun Stalinille esiteltiin 1943 esiteltiin uusia pannsareita. Jokaisesta miehistöstä yksi mies oli korvattu NKVD:n agentilla. Että semmoista.

QroquiusKad kirjoitti...

Muistan jostain lukeneeni, että kolmikymmenvuotiseen sotaan lähehettiin kaikkiaan noin 200 000 suomalaista, joista suurin osa jäi palaamatta.

Mitä tulee natsi-Saksan ja harppi-Saksan yhteiskuntajärjestelmien eroavaisuuksiin omia kansalaisia kohtaan, on kuvaavaa, että Stasilla oli n. 70 000 virkailijaa ja kaksi miljoonaa ilmiantajaa.
Gestapolla oli n. 40 000 virkailijaa, ja toimialueena lähes koko Eurooppa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Joo, ei IKL:ää voinut sanoa varsinaiseksi natsipuolueeksi. Ja mielestäni se näki suurimpana uhkana kommunismin, mitä se tietysti olikin. Mitä tulee tuohon muuhun asiaan niin siinä on kieltämättä pointtinsa mutta eihän Natsi-Saksaakaan voinut pitää kovin inhimillisenä yhteiskuntana jos asiaa kysyy sen ajan toisinajattelijoilta ja etenkin juutalaisilta. Ehkä maata olisi voinut verrata arabidiktaattoreiden maihin. Siellä tavallinen tyyppi pärjäsi varsin mainiosti kun piti huolen omista asioistaan eikä arvostellut järjestelmää julkisesti. Sen sijaan Neuvostoliitossahan kansanvihollisten määrä tuppasi olemaan jo ennalta laskettu ja sen mukaan toimittiin. Jos muuten Neuvostoliitto olisi hävinnyt sodan niin ukrainalaisten holodomoria muisteltaisiin ihan samalla lailla kuin juutalaisten hävittämistä.

Qroquius Kad: Jos tuo luku pitää paikkansa niin se oli aikamoinen apuharvennus. Nykyisinhän kun eletään sitä jatkuvan anteeksipyytämisen aikaa niin eikös Ruotsin pitäisi pyytää anteeksi suomalaisilta kun se tapatti meikäläisiä omissa sodissaan? Mitä tulee Stasiin niin tulee vielä muistaa että DDR:ssä oli vain 16 miljoonaa asukasta. Siellä vahdittiin toisiaan oikein urakalla.

Anonyymi kirjoitti...

Raimo Myöhänen: Suomalaiset 30-vuotisessa sodassa
"Koko sodassa kaatui runsaat 60.000 suomalaista sotilasta, mikä on melkoinen määrä alle puolen miljoonan asukkaan kansakunnasta. Vaikka sodan alussa suomalaisia oli mukana vain noin 20.000 sotilasta, niin pahimmillaan heitä oli Saksassa noin 60.000."
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/roskanpoimija/23045-suomalaiset-30-vuotisessa-sodassa/

Napuen taistelussa (Kyrön tappeluksessa) 1714 kaatui 2950 suomalaista ja 500 jäi vangiksi.
Suomen sota 1808 – 1809: Mukana 13 000 suomalaista sotilasta ja kaatuneita n. 3500.

Sukutaulussani lukee 30 nimen kohdalla "kuoli Napuen taistelussa".

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Johan. Aika hurja lukema. Varsinkin kun eihän suomalaisia kiinnostaneet ruotsalaisten suurvaltahaaveet pätkääkään.