maanantai 15. helmikuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXXXV

Normaalisti blogin aihepiiri pysyy mielellään Hangon ja Nuorgamin välissä mutta laitetaan pari juttua muualtakin. Perusteena on ns. kusi ja lauta-ilmiö eli se, mitä tapahtuu maailmalla valuu ajan myötä myös meillekin. Väistämättä ja vuosi vuodelta aina enemmän. Mennään ensimmäisenä Saksaan jossa Itä-Saksa on tekemässä voimakasta paluutaan. Tällä kertaa koko yhdistyneen Saksan alueelle.

Saksan tapahtumistahan kertoo laajasti Ylen hyllyttämä toimittaja Pertti Rönkkö joka uutisoi maasta sitä, mitä oma valtamediamme haluaa pimittää. Laitetaanpa Pertin viesti sellaisenaan:

Saksan kotimaantiedustelu vaatii Focus-lehden mukaan työntekijöitään ilmiantamaan luottamuksellisesti ystäväpiirissään mahdollisesti olevat AfD-puoleen kannattajat. Jutussa kerrotaan tiedusteluviraston uudesta koulutuksesta, jossa testataan nyt uudelleen moninkertaisten turvallisuustarkastusten läpikäyneiden ja valan vannoneiden työntekijöiden poliittista ajattelumaailmaa ja luotettavuutta. Heidän on vastattava mm kysymykseen, miten toimisivat, jos osallistuvat yksityishenkilönä privaattiin partyyn, jonka isäntä kertoo muukalaisvihamielisen vitsin. Focus-lehden mukaan tiedustelupalvelun työntekijät pitävät laitoksen johdon toimintaa ”puhtaana poliittisten asenteiden nuuskimisena“.

Poliittista ajatusmaailmaa ja luotettavuutta? Tiedustelupalvelussa? Vai ehkä salaisessa valtionpoliisissa?

Mainittakoon että kyseinen AfD eli Alternative für Deutschland on Saksassa sallittu ja laillinen puolue. Kyseinen tapaus  tulee mitä varmimmin olemaan esimerkkinä myös suomalaiselle valtakoneistolle. Hotellin respassa jäädään odottamaan että kumpi puolue pyritään kieltämään ensin, AfD vai perussuomalaiset. Tulee muistaa että kummassakin maassa – Saksassa vielä astetta enemmän – on valtakoneisto syyllinen mielettömään maahanmuuttopolitiikkaan joka rapauttaa maitten taloutta ja ennen kaikkea saa aikaan mittaamattoman määrän inhimillistä kärsimystä. Toki nuo koneistot tekevät kaikkensa välttyäkseen vastuusta teoistaan.

Siirrytään sitten rapakon taakse jossa yliopistoista leviävä wakewokecanceljotakin-kulttuuri on menossa aina vain hurjemmaksi, muuttuen jo pian valtavirraksi ja esitellään suositeltavia sukupuolineutraaleja pronomineja:

Ruotsissahan puolestaan innolla pyritään ottamaan käyttöön pronominimuotoa "hen". Hotellin respassa tunnetaan kieltämättä aitoa vahingoniloa siitä että suomessa ei ole muuta yksikön kolmatta persoonamuotoa kuin ”hän”. Mikä tahtoo sanoa sitä että oma – yhtä lailla asiassaan innokas – LGBTQTiiTyy-porukkamme ei pääse rustailemaan ikiomia sukupuolineutraaleja pronomineja. Mutta toisaalta, onhan meille tulossa sukupuolineutraalit henkilötunnukset.

Ja palataan takaisin Suomeen ja muistutetaan sitten aikatauluista joilla EU aikoo parhaansa mukaan vaikeuttaa metsästys- ja ampumaharrastusta täällä Suomessakin. Euroopan unionin kemikaalivirasto julkaisi ehdotuksensa 3.2. 2021:

- Lyijyhaulit kielletään kokonaan 5 vuoden siirtymäajalla

- Lyijyluodit kielletään suurissa kaliipereissa 18 kuukauden siirtymäajalla (≥ 5.6 mm sisältää esim. .222rem ja .223rem)

- Lyijyluodit kielletään pienissä kaliipereissa 5 vuoden siirtymäajalla (< 5.6 mm ja reunasytytteiset yleisesti esim. .22lr ja .17hmr)

Rajoitusehdotuksesta on rajattu tällä hetkellä pois ainoastaan lyijyn käyttö viranomaistoiminnassa sekä sisäampumaradoilla. Lyijy olisi ehdotuksen mukaan sallittua myös esimerkiksi olympiaurheilussa tiukkaan rajatuissa olosuhteissa ja urheiluammunnassa, jossa on mahdollista käyttää luotiloukkuja.

Kannattaa ruveta hamstraamaan patruunoita ja samalla alkaa selvittää että minkälaiset ne poliisin mahdolliset oikeudet suorittaa henkilöön käyvä tarkistus jossain metsämaastossa oikein ovatkaan.

EU:n ympäristövillitys tulee jatkossa aiheuttamaan ongelmia myös suomalaiselle kalastukselle. EU:n SUP-muovidirektiivin mukaan Euroopassa – siis Suomessakin – tulee aloittaa laajamittainen kalastusvälinejätteiden keräys ja jätehuolto sekä kalastusvälineiden sisältämien materiaalien kierrättäminen. Vastuu tästä on kalastusvälineiden valmistajilla ja maahantuojilla. Koko järjestelmä tulisi pistää pystyyn tyhjästä ja sen kustannukset näkyvät sitten varmasti kuluttajahinnoissa.

Selvää on, että Tyynenmeren valtiot pumppaavat meren täyteen muovia mutta hotellin respassa ei ymmärretä, että miksi Euroopan ja varsinkin Suomen tulee rangaista siitä itseään. Varsinkin kun suomalaiset ylitottelevaisina rankaisevat itseään vielä yli vaaditun. Sillä kyseinen direktiivi on tarkoitettu koskemaan merialueita ja kaupallista kalastusta. Mutta Ympäristöministeriö on lisäämässä Suomessa sovellettavaan lakiin sisävedet ja vapaa-ajankalastuksen että alamaismentaliteetti tulisi oikein perusteellisesti toteen näytettyä.

Suomi on EU:ssa se kiltein ja höynäytettävin maa. Muistakaa, kansalaiset. Me ollaan päästy niihin päättäviin pöytiin. Kuuntelemaan, mitä siellä päätetään. Meidän asioista. Ja sitten tottelemaan. Annetaanpa Tytti Tuppuraisen vielä muistuttaa siitä meitä siirtomaakansalaisia:

Niin. On loogista ja oikein todeta, että osalle – suurelle osalle – valtakoneistosta ei itsenäistä maata nimeltä Suomi ole enää olemassa ja silloin on luonnollisesti toimittava uuden emämaan parhaaksi kaikilla mahdollisilla tavoilla. Kyllähän siinä reuna-alueet – niin kuin eräs Suomi – saattavat kuihtua mutta täytyy ajatella niitä kuuluisia suurempia kokonaisuuksia. Niin kuin kunnon Gauleiterien kuuluukin.


24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai se auta kun mennä töihin ja kuunnella Valkoisen Suomen lauluja.

https://m.youtube.com/watch?v=VvDBKPADpT8

Vaikka laulu onkin hieman wanhemmalta ajalta sopii nuo sanat "...ja alas punakaarti..." tähänkin päivään kovin mainiosti.

-Pseudonyymi

AaJii kirjoitti...

Ei taida patruunojen määräykset tavallista kansalaista paljon koskettaa tuolla kaupungistuneissa keskieuroopan maissa. Sen takia nämä menee siellä helpommin läpi.
Mitenköhän tuolla Puola-Unkari -linjalla. Noinkohan sielläkin tavallinen metsästäjä luopuu lyijystä? Tai että siellä pätkääkään viranomainen valvoisi millaisella luodilla joku villisika ammutaan?
Ja sitten tämä kalahomma. Ymmärrän, että on oikeasti ongelma jos kalastuslaivueet dumppaa rikkinäiset verkot, nuotat yms suoraan vaan mereen. Mutta tämä ongelma ei varmaankaan ratkea sillä, että aletaan laittamaan jotain lisäympäristöveroa johonkin kesämökkiläisen mato-onki -settiin (ei varmaan saa olla lyijypainojakaan enää?)

Anonyymi kirjoitti...

Tytti Tuppurainen - Suomen lahja EU:lle! Tässä kohtaa ei pidä väheksyä muitakaan hallituksen naisia; ovat vaan osaamisensa suhteen ihan väärässä paikassa. Suomen hallituksen kun ei pitäisi olla ei työharjoittelupaikka, eikä ainakaan omien ideologien toteuttamisen foorumi oman maan ja kansalaisten vahingoksi.

Rouva Ano

Juha Kivela kirjoitti...

Tärkeä viesti Pertiltä koskien Saksaa. Suomi tosiaan seurannee perässä Supon saadessa uuden organisaationsa viritettyä käyntiin ja toimintavalmiuteen?

On äärimmäisen huolestuttavaa, että Supo ei tunnista ja puutu Suomessa todelliseen kansallisen turvallisuuden uhkaan: lakeja ja sääntöjä rikkovaa Euroopan unionia ja sen epädemokraattista nyrkkiä EU-komissiota. Tämä on nyt erityisen tärkeää aikana, jolloin parlamentaarisen eduskuntamme kansan(?)edustajat eivät uskalla omaan henkilökohtaiseen ja perheen turvallisuuteen kohdistuvan ulkoisen toimijan vihan ja väkivallan pelon johdosta äänestää omantunnon mukaan liittyen mm. äänestykseen EU:n elpymisvälineestä, elpymisrahastosta ja elpymispaketista.

Toisaalta Suomessa toimii nyt myös kansallisen turvallisuuden uhkana äärivasemmistolainen ja ääriongelmallinen hallitus, jonka valta-aseman ja mandaatin takaa Suomen Puolustusvoimien kenraalikunta. Erikoista on, että Suomessa on ajauduttu eräänlaiseen Myanmarilaiseen tilanteeseen. Suomen tilanne ei kuitenkaan huolestuta kansainvälistä oikeutta ja järjestöjä, lähinnä kaiketi sen vuoksi, että sotilasjuntta suojaa ja toteuttaa Suomessa globalistisen eliitin agendan ja intressit.

AfD:n tavoin Ruotsissa on noussut mielenkiintoinen AfS-puolue, joka pyrkii tervehdyttämään Ruotsin äärimmäisen vakavaa ja yhteiskuntarauhaa horjuttanutta vuosikymmeniä jatkunutta äärihaitallista ja -ongelmallista politiikkaa.

Kansalaiset muistavat edelleen - kuten eräs kommentoija täällä viestiketjussa reilu vuosi sitten mainitsi - muistuttaa Suomen Puolustusvoimien kenraalikunnan erikoista osallistumista maanpetokseen Suomeen kohdistuneiden laittomien maahantunkeutujien ja miehittäjien laukunkantajina. Tämä on myönnetty ja tunnustettu teko, joka tosin on ylipäällikön ylennyksin ja palkankorotuksin palkitsema.

Yhdistäviä tekijöitä suomalaisessa politiikassa ovat usein lakien ja sääntöjen rikkominen. Rikoksia suojellaan tarvittaessa vaikka väkivaltakoneiston suunnalta. Suomalaisina elämme maassa, joka ei noudata demokratian, oikeusvaltio- ja laillisuusperiaatteiden hyveitä. Sellaiset yhteiskunnat kehittyvät yleensä joko kohti totaalista diktatuuria tai romahduksen kautta palaavat rakentamaan aitoa demokratiaa ja kansanvaltaa.

Poliittisesti niin Saksassa, Ruotsissa ja Suomessa, kuten EU:n piirissä yleisesti ja erikseen, pyritään säännönmukaisesti turvautumaan lakien ja sääntöjen rikkomiseen. Tämä historiallinen kehityssuunta voi mahdollistaa myös sen, että todellisiin ongelmiin ja niiden ratkaisuun pyrkivät puolueet pyritään kieltämään myös Suomessa. Toivottavaa olisi, että kansa vihdoin ymmärtäisi asioiden todellisen ja vakavan tilan ja valitsisi vaalien kautta sellaiset edustajat, jotka kykenevät välttämään romahduksen ja silti palauttamaan Suomeen aidon oikeusvaltiokehityksen: demokratian, oikeusvaltio- ja laillisuusperiaatteet ihmisoikeuksineen.

Unohtamatta tarvetta korjata kantasuomalaisen omassa synnyinmaassaan, Isänmaassaan, kohtaamaa täysin epätasa-arvoista asemaa, jonka yhdenvertaisuuslaki nyt laittomasti mahdollistaa. Tämä rikkoo mm. kansainvälisiäkin jakamattomia ihmisoikeuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Euroopan unioni on toteuttanut vanhan juopon unelman, velatkin ovat muuttuneet saataviksi. YLE'kin uutisoi, katso suorana mihin Suomi aikoo käyttää elvytysmiljardit. Otsikossa lienee virhe, po katso minne Suomi aikoo lähettää elvytysmiljardit. Ihan teknisestikin ottaen, EKP saa painaa rahaa, mutta saa antaa painetun rahan vain Oy Liikepankki Oy'lle. Ja sitten rahat ovatkin pankkisalaisuuden takana. Siis, emme tiedä emmekä koskaan tule tietämään minne annamme elvytysmiljardit.

Ekku kirjoitti...

Joku erikoinen viety mystic noilla sakuilla on kaikenlaisiin ääriaatteisiin. Ne on varmaan kansakuntana niin järjestyshakuisia?

Monella muulla kansalla nuo totalitarismi-hankkeet tyssää viimeistään ruohonjuuritasolla, kun tavalliset pieneläjät nakkaa niille paskat. Nimellisesti voidaan pitää yllä teatteria, mutta käytännössä toimitaan toisin.

Tänä lyijykielto on kätevä tapa käytännössä estää yksityisten kansalaisten aseenkanto. Ympäristösyyt on vain tekosyy. Sehän se kansalaisen oikeustajuun sopiikin hyvin että viranomaisen lyijyluodit ei saastuta.

Ilmeisesti kohta alkaa isomman mittaluokan kotimainen ase - ja ampumatarvikekätkentä. Sitten saadaan hysteeriset otsikot, että jokainen aseenomistaja on rikollinen.

Taas nähdään, kuinka munattomia alan etujärjestöt on. Ei ole paljon vastatoimia näkynyt vai eikö ne pääse tiedotusvälineisiin?

lyijypaino kirjoitti...

Vastaavasti tasoittavana tekijänä voi pitää, että tuulimyllujen kierrätystä ei ole mitenkään järjestetty. Kaikilla valmistajilla on ilmeisesti omat materiaalinsa valmistukseen. varmasti mukana on myös myrkyllisiä muoveja ja lyijyjuotteita.

Jäi vähn epäselväksi onko tuo siis totaalikielto myynnille, säilytykselle ja käytölle noissa lyijyprojektiileissa? Jos siirtymäaikana ei saa kuteja tuhlattua, niin ne on hävitettävä?

Anonyymi kirjoitti...

Muuten olen sitä mieltä, että Euroopan unionin kemikaalivirasto joutaisi lopettaa.

Lyijyhaulikielto oli jotenkin käsitettävissä. Siis sopivissa oloissa kymmeniä grammoja kerrallaan, sinne tänne hauleja huiskiva harrastus näyttää kemistin silmissä pahalta. Siis kapeakatseisen, ahdistuneen, vihreän ympäristökemistin silmissä.

Mutta luotiaseiden lyijykielto eo ole mitään muuta kuin tekemällä tehtyä kiusantekoa ja kiero konsti lopettaa ammunta- ja metsästysharrastus.

Lyijyä korvaavaa materiaalia ei oikein ole näkyvissä esimerkiksi suusta ladattavien aseiden luodeiksi. Historiallisilla aseilla ampuminen on kulttuurinen harraste ja yläpitää museoaseiden käyttöä. Vanhat, kaliberiltaan suuret metsästysaseetkin kärsivät kiellosta. Kaliberiltaan esimerkiksi 45-70 ase on erinomainen hirvensurma. Iso hidas luoti ei sinkoile pikku heinänkorren takia pois lentoradaltaan vaan osuu maaliinsa ja tappaa tehokkaasti ja nopeasti. Toimii hyvin lyijyluodilla, ihan pelkällä lyijyllä tai vaippaluodilla.

Mutta myös modernit kaliberit vaativat lyijyä toimiakseen, kupariluodin poikkipinta-alapaino ei vasta lyijytäytteisen luodin vastaavaa. Lyhyille etäisyyksille tämä ei ole suuri ongelma mutta kauemmas on. Putkiluoti on tietysti yksi tapa ratkaista olematonta ongelmaa mutta putkiluodin pitkä kantama ja poikkeava lentorata tuo omat ongelmansa. Miten putkiluoti laajenee maalissa? Volframin seostamisen luodin materiaaliin saadaan ainakin kallis luoti. Ja panssariluotikin on sitten paranoidien mielestä tuommoinen wolframseosteinen.

Luontoon kuparikuoressa 10g annoksina hajautettuna jaeltava lyijy ei ole ongelma. Ei ole 28 – 53g erissä hajahuiskittu haulikuormakaan ollut. Kaikki korvaavat materiaalit ovat pirusti kalliimpia kuin perinteiset, lyijyyn perustuvat rakenteet.

Pienoiskiväärin muovi & wolfram-luoti on ihan varmasti kallis ja mahdollisesti myrkyllisempi kuin lyijyluoti. Eikä siitä voi valaa uusia lyijyluoteja. Mihin on kierrätys onohtunut?


Pyssymies

MikkoK kirjoitti...

Mitä enemmän demokratiasta puhutaan, sitä enemmän siitä tosiasiallisesti pyritään eroon. Kansanvaltaa koetetaan ehkäistä jo ennakolta kieltämällä toisinajattelevat puolueet. Jos kieltämiseen ei riitä edes välttäviä perusteita, demonisoidaan näitä ”demokratiaa” häiritseviä puolueita. Niiden kannattajista tehdään "juutalaisia", joita ilmiannetaan ja kiusataan ja uhkaillaan vapaasti. Viimeisin konsti on väärentää vaalitulos ja sehän onnistuu, kun ”oikeuslaitos” ei ota kuuleviin korviinsa selviä todisteita. Reseptiin kuuluu myös kansan riisuminen aseista, mistä "demokraatit" unelmoivat jopa USA:ssa.

Ei globalistinen järjestelmäpuolue demokratiaa kaipaa, vaan valtaa, korruptiorahaa veroparatiiseihin sekä nomeklatuuralle kuuluvia erityisetuja. Ajatelkaa pääministeriämme jossain EU:n höpöedustusvirassa: asiaa vähän, mutta glamouria ja ihailevia juttuja kiiltäväsivuisissa lehdissä paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyään puhutaan paljon Tyynenmeren jätepyörteestä, joka suurelta osin koostuu muoviroskasta. Tuskin Suomessa käytetyt kalastusvälineet kuitenkaan sinne päätyvät edes siinä tapauksessa, että ne hajoavat ja virta vie niissä olevat muoviosat mennessään. Eivät muoviroskat Itämeressäkään mitenkään hyväksi ole, vaikka siellä niitä onkin paljon vähemmän.

Mutta päätyvätkö suomalaisten pois heittämät muovikassit ja -pakkaukset Tyynenmeren jätepyörteeseen? Tietysti voidaan heti sanoa, että Suomen osuus asiaan on merkityksettömän pieni. Mutta onko se pyörre edes yhdeksi tuhannes- tai kahdestuhannesosaksi suomalaisten aikaansaannosta?

Sama Mikko Paunio, jonka eräs kirjoitus äskettäin poistetiin Uuden Suomen sivustolta, on selvittänyt tätäkin aihetta jo useammassakin kirjoituksessaan. Esimerkiksi:
https://oikeamedia.com/o1-108805
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/274762-ylen-i-love-muovi-kampanja-on-humpuukia/
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/257906-muovigate-ja-totuusmedia/

Ja vastaus on hieman yllättävä.

Jos ne heitetään sekajätteeseen, ne tuskin päätyvät sinne. Mutta jos ne laitetaan ohjeiden mukaisesti erilliseen muovinkeräyslaatikkoon, niin saattaa hyvinkin tapahtua. Eli täsmälleen päinvastoin kuin ehkä luulisi. Eli onko siis sittenkin ympäristöteko, jos muovipakkauksen laittaakin sekajätteisiin?

Selitys: Monilta paikkakunnilta sekajätteet kuljetetaan polttolaitoksiin, jotka samalla tuottavat sähköä. Muovikin palaa täysin, joten ainakaan muoviroskaa niistä polttolaitoksista ei leviä ympäristöön, ei kauas eikä lähellekään.

Sen sijaan muovien kierrätys ei käytännössä toimi, muun muassa siitä syystä, että elintarvikkeita ei hygieenisistä syistä voida pakata uusiomuoviin. Muutoinkin kerätty muovi olisi pestävä painoonsa nähden kolminkertaisella määrällä vettä.
Lisäksi Suomessa tai ilmeisesti koko Euroopassakaan ei ole sellaisia tehtaita, jotka valmistaisivat kierrätysmateriaalista uutta muovia. Niinpä vielä muutama vuosi sitten kerätty muovi kuljettiin suurelta osin Kiinaan saakka. Niin pitkä kuljetus sinänsäkin aiheuttaa tietysti myös melkoisesti kasvihuonekaasupäästöjä.
Mutta Kiina on lakannut ottamasta sitä vastaan – ympäristösyistä. Ja silloinkin kun sitä siellä vielä otettiin vastaan, vain pieni osa siitä voitiin käyttää hyväksi; suurin osa päätyi lopulta jokien kuljettamina valtamereen. Nyt kun Kiina ei enää ota sitä vastaan, sitä kuljetetaan muihin maihin vielä alkeellisempiin olosuhteisiin, joista ne vielä suuremmalla todennäköisyydellä päätyvät meriin.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Hejpä Hourulan Hullulaa !
Kannattaa katsoa YLE Areenasta erinomainen filmi Saatanan temokraattisesta tasovallasta (Das Leben der Anderen = Muiden elämä). Näkyy siellä vielä tovin aikaa.
Onhan tuo TeeTeeÄr kuollut ja kuopattu, mutta muistanpa hyvin takavuosikymmenien matkoiltani, miten siellä elettiin... Ne, jotka ei muista, katsokaa filmi !

Mikä piru tätä virallista suomea vaivaa, kun pitää väkisin hankaloittaa omien kansalaisten elämää ja ottaa väriviallisia kahmalokaupalla halattaviksi!!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pseudonyymille. AaJiille, Rouva Anolle, Juha Kivelälle, Ano1:lle, Ekulle, lyijypainolle, Pyssymiehelle, MikkoK:lle, Ano2:lle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Pseudonyymi: Ei Vöyrin marssin sanoma ole minnekään vanhentunut.

AaJii: Totta joo. Liekö kyseessä se tyypillisen ikävä ajattelutapa että ”kun tää ei minua kiinnosta, niin ei sitä tartte kenenkään muunkaan tehdä”. Itä-Euroopassa ainakin pantiin hanttiin asialle. En tiedä, kuinka asia siellä etenee. Tuskin se on ainakaan viranomaisten prioriteettina. Ja siinä direktiiviehdotuksessahan tosiaan luki että ”lyijystä valmistettujen luotien, haulien sekä kalastuspainojen rajoitusehdotus” joten taitaapa ne huiskaongetkin olla siinä mukana.

Rouva Ano: Tuppurainen tuntisi olonsa kotoisaksi missä tahansa diktatuurissa. Kun hän vain itse saisi olla siellä käskijäpuolella.

Juha: Hyvin pitkälle näin. PV:n kohdalla oli tietysti se ongelmallinen tilanne että jos se olisi kieltäytynyt suorasta käskystä niin sehän olisi tiennyt eräitäkin potkuja. Normikapiaisia se tilanne varmasti kyrpi enemmän kuin sen verran.

Ano1: Täysin totta. Sinänsä siitä Suomen ”saamasta” rahasta muistaakseni 1,2 miljardia oli korvamerkitty ”vihreään siirtymään” eli suomennettuna murrin perseeseen.

Ekku: Varmaankin kyse on siitä että saksalaiset ovat kansana demonisoineet itsensä Natsi-Saksan vuoksi niin totaalisesti että natsismia välttääkseen ajavat maansa toisenlaiseen totalitarismiin. Itse en ainakaan ajatellut aseitani luovuttaa jos niin vaaditaan. En minä niillä ole mitään töpeksinyt. Järjestöt tietysti soittivat kovasti asiasta poskeaan mutta eihän niillä ollut mitään varsinaisia painostuskeinoja.

lyijypaino: Joo, katselin erästä dokumenttia ja siinä selkeästi kerrottiin että niin tuulimyllyt kuin erityisesti aurinkopaneelit ovat pahemman luokan ongelmajätettä. Käsittääkseni se sitten tarkoittaa totaalikieltoa mutta millähän suomalaiset poliisit valvovat sitä minkälaisia pateja miehillä on repuissaan.

Pyssymies: Koko Euroopan Unionin joutaisi lopettaa. Puhtaasta kiusanteosta tässä on kysymys. Ja pyrkimyksestä tuomiojalaiseen yhteiskuntaan jossa aseita on vain viranomaisille. Kiitos hyvistä lisäyksistä.

MikkoK: Aivan totta. Ainoa asia, mihin Järjestelmäpuolue haluaa demokratiaa on sen vallan vahvistaminen joka neljäs vuosi.

Ano2: Erittäin hyviä huomioita.

Terho: Olen itse katsonut kyseisen elokuvan hiljattain ja suosittelen sitä myös lämpimästi. Virallinen Suomi on utopistien vallassa ja niitähän ei reaalimaailma pahemmin haittaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tulipa mieleen harvinaisen kelju skenaario, jolla Suomi voisi päästä eroon Euroopan Unionista:

Homo-Pekka on siis käynyt Moskovassa soittamassa luikurin jenkan ja sottiisin;
sehän häneltä tunnetusti käy. Huonompi juttu on, että hän on siellä isotellut EU:n kuvitellulla suuruudella ja mahdilla:
on 27 jäsenmaata, ja ne kaikki vetävät yhtä köyttä! Että pidä sinä Imperialistinen Roistovaltio Ryssä vain pikku pääppysi kiinni, kun Suomelle puhut!

Suomi käyttäytyy siis ikään kuin se olisi NATO-maa, jonka liittolaiset olisivat vielä Kylmän Sodan voimissaan. Mutta kun asia ei näin ole kummassakaan tapauksessa, ja silti Suomi ehdoin tahdoin huonontaa suhteitaan Venäjään pullistellen Brysselin kuvitelluilla muskeleilla.

Skenaario tulee tässä:

Imperialistinen Roistovaltio Ryssä päättää näyttää Ympärileikatun Imijä Bryssälle sen todellisen paikan Euroopassa pitämällä Suomen rajalla massiiviset sotaharjoitukset, jotka saavat kauhistuttavan käänteen Venäjän pimentäessä Suomen sähköverkon ja tietoliikenteen!
Sen jälkeen sotaharjoitusjoukot ajavat Suomen rajalta rajalle kohtaamatta muuta kuin paikallista vastarintaa.

Sitten Putin ja Lavrov kääntyvät Imijä Bryssän puoleen ärähtäen:
"Mitä aiotte nyt tehdä? Hä?! Mitä?!!"
Kun vastaus on vain vapiseva änkytys, tulee seuraava ärähdys:
"Eikö Suomi olekaan EU-maa?! Mitä häh?!!"

Siihen tuleekin vikkelä vastaus:
"Ei ole, ei ole ei ole ei ole!! Suomi on tällä kellonlyömällä erotettu Euroopan Unionista kaikkien 26 jäsenmaan yksimielisellä päätöksellä!!!
Ettehän tee meille pahaa??"

Näin se voisi aivan hyvin käydä. Keljuinta on, että meikäläisistä löytyy aina vaan sellaisia, joiden mielestä se olisi hyvä juttu:

https://twitter.com/hirvisaarijames/status/1361006581639487500

turbojuudas kirjoitti...

Tuosta lyijyn käytön valvonnasta vielä, että ainahan poliisi voi vielä hitusen nipistää perustoimintojensa hoidosta. Niitä netin törkyrynnäkkösarjatulivihaviestejä sentään pystyy seulomaan siirryttäessä ampumaradalta ja erämajalta toiselle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja turbojuudakselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Täytyy sanoa, että en ymmärrä tuota Hirvisaaren twiittiä. Mutta jos mietti itse kommenttiasi niin näinhän siinä kävisi. EU:n omat armeijat ovat rapakunnossa eikä niistä mitään apua tulisi. Meidät heitettäisiin surutta susille.

turbojuudas: Väärinajattelun seuraaminen näyttää olevan ikävällä tavalla poliisin yksi pääprioriteeteista. Ehkäpä sisäministeriö aikanaan komentaa poliisit sitten kyttäämään metsästäjiä ja ampujia. Ne varsinaiset poliisin työt jäävät sitten kyllä tekemättä.

Pate kirjoitti...

Toistan itseäni. Mutta kyllä ollaan menossa kovaa vauhtia kohti ongelmia, jossa ulkona liikkuminen on ns vaarallista. Toki ainahan se on ollut. Kyllähän niitä hörhöjä sekä vaarallisia tapauksia on omastakin takaa. Mutta että vapaaehtoisesti otetaan vakavasti otettavia terroristeja, on hulluutta. Juuri luin esimerkiksi Pihan teesit. Koskien Stadia. Mikäs siinä. Mutta kunhan kantaisivat sitten vastuunsa. Turha luulo. Kuten Oulun grooming osoitti, eivät ne välitä. Pari milliä annettiin Ouluun. Mihinkähän taskuihin nekin meni? Jostain luin ihan faktaa, että ruotsi nro 1 raiskauksissa jne. Siis ruotsi. Tuo stubidon ylistämä. Kyllä laittaa ns ketuttamaan. Ihan sivujuonteena. Lueskelin tuossa beevorin Berliini kirjan. Jossa kuvailtiin miehittäjien raiskauksia kantaväestöön kohdistuvia. Ok, Samut tekivät vastaavaa, en sitä puolustelee kummankaan osalta. Mutta jotain tuttua siinä oli. Jos näin kärjistäen sanotaan. Ei uskalleta arvostella/ puhua suoraan islamin vaaroista.

Anonyymi kirjoitti...

QK'n kommenttiin lisää. On tyhmyyttä soittaa suuta suuremmilleen. Eivät ne tällaisista kirppuvaltioista välitä jos eivät rupea isottelemaan ja sitähän Suomi tekee kun käsketään. Venäjällä olisi meille miljardimarkkinat ihan vieressä mutta kauppaa ei saa käydä kun EU, eiku Amerikka kieltää. Suomihan noudattaa aina pilkuntarkasti kaikkea mistä meille on eniten haittaa.

Kauppapakotteissa on aina ketunhäntä kainalossa. Pelataan tyhmät (Suomi) pois markkinoilta ja saadaan paremmat kaupat. Kaikkea voidaan kiertää. Elintarvikkeet, ja mitä tahansa, voi pakata uudestaan vaikka Valkovenäjällä ja avot, kauppa käy. Venäjä hyötyy pakotteista. Teollisuuskin siirtyy pikkuhiljaa sinne. Aasiassa on suuremmat markkinat kun persaukisessa Euroopanunionissa. Tämä pysyy pystyssä kun EKP painaa kerran vuodessa tuhat miljardia uutta rahaa pankeille. Siis pankit pysyvät pystyssä, ei muut. Ei Lavrov turhaan Eurooppaa arvostellut. Persaukinen ja epäluotettava kumppani se on.

Turvatakuisiin on turha luottaa. Tällaisia tyhmiä puskurivaltioita aina tarvitaan. Ne saavat mennä kivikasaksi, mutta koskaan ei anneta tilanteen eskaloitua suurempiin maihin. Jos sellainen uhkakin olisi, neuvottelut pannaan käyntiin välittömästi ja kätellään asia pois päiväjärjestyksestä. Kivikasoille lausutaan kyllä syvät pahoittelut ja YK antaa jyrkän lausunnon tapahtuneesta. Ja sitten onkin kiire illan juhlallisuuksiin tai mennään nukkumaan. Käännetään kylkeä ja pieraistaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Totta. Ei lisättävää.

Ano: Totta tuokin. Erityisesti Suomen elintarviketeollisuus on kärsinyt niistä pakotteista. Eikä EU tosiasiassa mitään turvatakuita ole edes antanut. Se on suomalaisten kuvitelmaa.

Anonyymi kirjoitti...

No niistä turvatakuista: Ei niitä anna eu, ei sillä ole muskeleita, ei niitä anna natokaan. Kaskun siellä on se käsitys ja suunta, että ittellä pittää olla rautaa rajalle ja amitioonia. Ja jos pommit uhkaa loppua niin myydään teille asevelihintaa niitä lisää.
Hirvi on onneksi jäänyt saarelleen, ja toivottavasti pysyykin siellä.
Vöyrin marssi on edelleen validi nykyisessä maailmassa.
Huru-ukko

Tinahattu kirjoitti...

Yrjöperskeles:
[…]
Mennään ensimmäisenä Saksaan jossa Itä-Saksa on tekemässä voimakasta paluutaan. Tällä kertaa koko yhdistyneen Saksan alueelle.
[…]

Luulenpa että molemmilla puolen on ollut sama komento 1940-luvulta lähtien. Länsipuolella on ollut paksumpi makkara ja löysempi kuri mutta nyt alkaa piiska viuhua.
___________________________________________

Re:
Juha Kivela kirjoitti...
15. helmikuuta 2021 klo 9.46

Kentraalien monet touhut huomattiin kirjoituksissa parikymmentä vuotta sitten.

Niin, ja luminekrujen on turha kuvitella olevansa jotenkin arvokkaita vaikka amerikkalaiset ovatkin taputtaneet pyllyä ja kehaisseet että olettepa sotureita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: EU:n armeijat ovat tosiaan tällä hetkellä aivan rapakunnossa.

Tinahattu: Kyllähän se länsipuolen komento oli Saksassa löysempi.

Pinlaareni kirjoitti...

Kun tänne hankitaan "köyhiä", ja samalla lisätään köyhien (lue: etuuksien varassa elävien huippuosaajien) määrää, saadaan Suomen kansantalous viherpunikkien matematiikalla nousuun. Kun samoin tein "poistetaan" toksinen isänmaallisuus ja kansallismielisyys, on kaikki sateenkaarenväristä auvoisuutta. Samalla saadaan viherpunikeille lisää äänestäjiä. Win-win, vai mitenkäsenyoli. Tuppuraislogiikalla.

Naurattaisi, jos en olisi huolissani lasteni, ja muiden Suomalaisten lasten tulevaisuudesta. Sekä heidän tulevien sukupolviensa sateenkaaren värisestä todellisuudesta. Ihan sellaisesta kuin Jesidit ovat saaneet jo kokea intersektionanaalisessa ihanneyhteiskunnassa.

Snowcamo kirjoitti...

Sellainen näkökulma vielä lyijyluoteihin, että MIKÄ on se uhka, jota tällä säädöksellä torjutaan?

Jo keskiajalla tiedettiin 'Sola dosis facit venenum' eli kaikki aineet ovat myrkyllisiä liian isoina annoksina ja vastaavasti mikään ei ole tarpeeksi pieninä. Sen sijaan ideologisesti vastustettavista viha-aineista atomikin on toki liikaa.

Lyijystä nimenomaan varmuudella tiedetään että toisaalta varsin isoinakaan pitoisuuksina (lyijyllinen bensiini, koehenkilöinä koko ihmiskunta) se ei aiheutta yhtään mitään ja toisaalta että luodista ei liukene käytännössä minkäänlaista pitoisuutta luontoon. Itse asiassa luodeista liukenee vähemmän lyijyä kuin siitä lyijymalmista, josta luodit on tehty. Pitäisikö kaikki lyijymalmi siis kerätä pois luonnosta ja valaa siitä luoteja?

Elektroniikkateollisuudessahan lyijylliset juotteet korvattiin huomattavasti ympäristöhaitallisemmilla ja epäluotettavammilla korvikkeilla. Ilman ensimmäistäkään toteennäytettyä syytä. Mutta epäluotettavuus tuottaa suoraan lisää kassavirtaa, joten vastustajia ei esiintynyt.

Kyllä luotikielto haiskahtaa taas aika selvästi tutulta sylttytehtaalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pinlaarenille ja Snowcamolle & kiitos kommenteistanne.

Pinlaareni: Jep, kyse on siitä Curley-ilmiöstä jota toteutetaan miettimättä mitä se saa aikaiseksi.

Snowcamo: Haisee tiedostavalta muodin ja hysterian sekoitukselta jossa halutaan poistaa joku, josta ei itse asiassa tiedetää mitään. Ja hyvänä lisänä on tietysti se, että siviileiltä viedään kaikki aseet.