torstai 11. helmikuuta 2021

MIELENPUHDISTUS

Radanvarsikaupungin hallintopalatsi, tuonnempana…

Se oli vaatinut valtavan työn. Mutta se oli ollut sen arvoista. Liittovaltio-Suomen saattoi sanoa tulleen puhdistetuksi rasismin julkisista muodoista kokonaan. Avoimesti – niin julkisesti kuin sosiaalisen median kautta – rasismia ja Järjestelmäpuolueen vastaista propagandaa esittäneet oli lopulta saatu kaikki kiinni ja vaimennettu pitkillä vankilatuomioilla. Normaalisti vankeustuomioita vältettiin ja pyrittiin auttamaan rikoksen polulle joutuneita sopivilla terapiamuodoilla. Mutta nämä väärinajattelijat olivat uhka kaikille. Heitä terapia ei auttanut. Heidät täytyi eristää. Yleinen turvallisuus ja hyvyyden ideologia vaati niin.

Pelottava esimerkki vaiensi julkisen arvostelun. Asiaa auttoi tietysti suurten mediayhtiöitten äärimmäisen tiukka vihapuheen ja sellaiseksi tulkittavan vastainen linja. Muutama harva viha-ajattelija oli onnistunut pakenemaan vastuutaan Baltian maihin ja Itä-Eurooppaan mutta internet oli Liittovaltion alueella viranomaisten tarkassa valvonnassa joten noiden väärinajattelijoiden pateettiset valitukset eivät tavoittaneet suomalaisia. Eivät suomalaiset tosin uskaltaneet niitä enää etsiäkään sillä järjestelmän vastaisen propagandan seuraamisesta seuraisi yhtä lailla vankilatuomio.

Mutta intersektionaalisen feministisessä Suomessa ymmärrettiin että tärkeintä ei ollut päämäärä vaan jatkuva pyrkimys parempaan. Vielä oli paljon työtä tekemättä. Maassa oli vieläkin valitettavan paljon mikro- ja puolimakroaggressioita. Järjestelmä suhtautui niihin armottomasti vaikka ne saattoivat olla tahattomiakin ja yksi tärkeä henkilö tuon armottoman työn suorittajana oli Annika Kirskiö, yhteiskuntatieteitten maisteri joka toimi yhdenvertaisuusviraston häpeärangaistusosaston osastopäällikkönä.

Avoin rasismi johti ilman muuta vankilaan. Tai tilanpuutteen vuoksi perustetuille uudelleenkasvatusleireille. Mikro- ja puolimakroaggressiota vastaan puolestaan toimittiin julkisilla häpeärangaistuksilla. Toisin sanoen kyseisiin aggressioihin syyllistynyt joutui lukemaan kameran  edessä julkisen anteeksipyyntölausunnon jota kutsuttiin nimellä mielenpuhdistus. Mikäli kyseinen mielenpuhdistus ei kiinnostanut, sitä seurasi työpaikan menetys ja sitä myötä elintason romahdus. Yhdenvertaisuusviraston valta äärimmäisen tasa-arvon Suomessa koski myös yksityistä sektoria joten yrittäjänkin oli pakko irtisanoa työntekijänsä jos niin määrättiin. Jos vastaanhangoittelija oli perheellinen, niin kieltäytyminen oli merkki avoimesta rasismista ja se tiesi lasten välitöntä huostaanottoa. Työttömille – joita oli paljon – ja eläkeläisille taas luettiin niin ankarat taloudelliset sanktiot kieltäytymisestä että se tietäisi jo nälän näkemistä. Jossa sosiaalihuolto ei auttaisi. Heille häpeärangaistuksen vaihtoehtona oli meno kerjuulle.

Häpeärangaistuksen teho oli kiistaton koska se oli julkinen. Sen tukena olivat ihmismielen niljaisimmat piirteet eli tirkistelynhalu ja vahingonilo. Kaikki mielenpuhdistukset olivat nähtävillä yhdenvertaisuusviraston Häpeäkanava-sivuilla. Sivuilla, joilla kukaan ei tunnustanut käyvänsä mutta joissa oli viikottain satoja tuhansia kävijöitä. Julkinen häpeä ja sen pelko oli tehnyt ihmisistä korostetun varovaisia, varsinkin kun kameravalvonta kattoi kaikki taajamat lähes sataprosenttisesti. Mielenpuhdistukseen joutuneet joutuivat kohtaamaan ilkeät huhut, selän takana puhumiset ja joutumiseen eristetyksi töissään vaikka he niitä saivatkin rangaistuksen kärsimisen jälkeen jatkaa.

Annika katsoi tämänpäiväistä lähetysaikataulua. Lähetettävät mielenpuhdistukset olivat toki edellisenä päivänä ennaltanauhoitettuja. Suora lähetys olisi antanut joillekin uskalikoille mahdollisuuden mielenilmauksiin ja sitähän riskiä ei häpeärangaistusosasto ottanut. Lähetys alkaisi perinteisesti klo 17.10 jolloin uudet mielenpuhdistukset tulisivat julkiseen levitykseen. Jahah, katsotaas…

1. 46-vuotias Senja Essinen oli tullut kulman takaa, nähnyt vastaantulevan afrosuomalaisen naisen ja kääntänyt nopeasti päänsä toiseen suuntaan välttäen ystävällistä katsekontaktia. Tapaus oli tallentunut valvontakameraan ja kyseessä oli selvä puolimakroaggressio.

2. 60-vuotias Martti Miettilä oli ollut asiakkaana afrosuomalaisen taksikuskin kyydissä. Miehet olivat ajomatkan aikana keskustelleet jalkapallosta. Miettilä oli kehunut taksikuskin hyvää kielitaitoa. Mikroaggressio oli tallentunut taksin valvontakameraan josta yhdenvertaisuusviraston valvonta-algoritmi oli sen välittömästi poiminut. Taksikuski oli itse ilmoittanut, ettei hän tuntenut tulleensa millään tavoin loukatuksi mutta mikro- ja puolimakroaggressioitten kohdalla ei tunneta poikkeuksia.

3. 72-vuotias eläkeläinen Liisa Hennesjärvi oli hymyillyt vastaansa tulleelle burkhaan pukeutuneelle arabinaiselle selkeän osoittelevaa teennäistä hymyä vaikka arabinainen oli Hennesjärvelle täysin vieras. Tällä mikroaggressiollaan Hennesjärvi osoitti, ettei hän pitänyt arabinaista yhtä lailla suomalaisena kuin hän itse ja syyllistyi näin rodullistamiseen ja toiseuttamiseen.

4. 38-vuotias opettaja Lasse Mortteinen oli ilmoittanut verkkokeskustelussa että miehillä ja naisilla oli jo kauan ollut yhtäläiset mahdollisuudet edetä työelämässä. Lausunto sotii täysin intersektionaalisen feminismin uhriutumisperiaatteita vastaan joten kyseessä oli häpeärangaistuksen vaativa mikroaggressio.

5. 22-vuotias Minna Einestö oli vaihtanut kadun toiselle puolelle nähdessään vastaansa tulevan kolme arabisuomalaista miestä. Hän oli myös selkeästi pitänyt tiukasti kiinni käsilaukustaan. Tämäkin tapaus oli tallentunut valvontakameraan. Raskauttavaa mikroagressiossa oli se, että toisella puolella katua häntä vastaan tuli kaksi suomalaista miestä eikä hän väistänyt heitä vaan valvontakamerassa näkyi, että hän hymyili eikä enää pitänyt kiinni käsilaukustaan. Tämä osoitti selvästi, että Minna Einestö piti arabimiehiä rasistisin perustein uhkana itselleen ja syyllistyi rodullistamiseen ja toiseuttamiseen.

6. Radanvarsikaupungin Yliopiston opettaja Heikki Tavallainen oli sanonut oppitunnillaan että se, mikä on ihmisellä jalkojensa välissä määrittelee hänen sukupuolensa. Yhteiskuntatieteitten opiskelija Anniina Innittät oli joutunut tämän järkyttävän hyökkäyksen seurauksena hakeutumaan yliopiston turvatilaan rauhoittumaan ja tehnyt ilmoituksen puolimakroaggressiosta minkä myös kameratallenne vahvisti.

7. 58-vuotias Raisa Kuronen oli ostanut Radanvarsikaupungin kauppakeskuksen kahviossa kahvin ja leivoksen. Hän suoritti maksun käteisellä ja kun afrosuomalainen naismyyjä antoi hänelle vaihtorahat, hän laski ne tarkasti myyjän edessä osoittaen äärimmäisen epäluottamuksen myyjän rehellisyyttä kohtaan rodullistavalla periaatteella. Niin myyjä, kuin tilanteessa omaa vuoroaan jonottanut Järjestelmäpuolueen vasemmisto-osaston aktivisti vaatii tästä puolimakroaggressiosta häpeärangaistusta.

Ja senhän ne, piru vie, saavatkin, totesi Annika Kirskiö. Laki ja vallitseva käytäntö sekä vaatii että takaa sen. Annikalla oli käytössään suuri määrä valmiita katumussabluunoita ja Kuronen oli joutunut lukemaan seuraavan:

- Viime tiistai oli elämässäni niin häpeällinen että toivoisin katoavani maan päältä. Ymmärrän nyt että loukkasin supisuomalaista afrosuomalaista ylimielisellä käytökselläni, niin kuin me valkoiset olemme aikanaan loukanneet mustia sisaria ja veljiämme orjuuden ja siihen liittyvän väkivallan kirouksella joka koskee meitä suomalaisia aivan samalla lailla kuin suurempia siirtomaamaita.

- Laskemalla vaihtorahani esitin samalla epäilyn siitä, että myyjä, joka ahkerasti ja tunnollisesti suoritti palvelustehtäväänsä olisi mahdollisesti pimittänyt ja varastanut minulta rahaa. Samalla esitin myös selkeän epäilyn siitä että epäilin hänen laskutaitoaan ja tällä tavoin esitin loukkauksen hänen ihmisarvoaan kohtaan.

- Pyydän anteeksi ja kadun syvästi. Ymmärrän samalla sen, että minulla ilman omia ansioita etuoikeutettuna valkoisena ihmisenä on vielä paljon oppimista intersektuaalisen tasa-arvon tiellä. Vanhat mädäntyneet ja onneksi jo historiaan jääneet kouluopetukset eivät ole vielä kokonaan lakanneet vaikuttamasta minuun ja siksi kiroan ne menneet sukupolvet jotka syöttivät minulle aikanaan tätä rasismin ja epätasa-arvon synkkää myrkkyä. Mutta pyrin kaikin keinoin poistamaan sen myrkyn mielestäni ja tulemaan paremmaksi ihmiseksi.

- Vielä kerran: pyydän anteeksi. Täydestä sydämestäni.

Mielenpuhdistus onnistui tyydyttävällä tavalla vasta kolmannella yrittämällä ja silloin Kuroselta pääsi jo kyyneleitäkin. Epäilemättä ne eivät päässeet aidon katumuksen ja ojentumisen vuoksi vaan vihasta ja katkeruudesta mutta lähetyksessä ne näyttivät kyllä silti erinomaisen hyvältä. Varsin hyvin olivat onnistuneet nuo muutkin mielenpuhdistukset ja ihmisten tirkistelynhalu ja vahingonilo hoitaisivat loput. Annika oli työhönsä hyvin tyytyväinen. Hän tunsi tekevänsä järjestelmän kannalta ensiarvoisen tärkeää sekä rankaisevaa että ennaltaehkäisevää työtä.

ATK-valvoja Vertti Laatikainen kävi ilmoittamassa Annikalle että kaikki oli kunnossa ja lähetys saattoi alkaa normaalisti. Annika Kirskiö nyökkäsi ja poistui omaan toimistoonsa. Vertti jäi valvomaan lähetystä ja ajatteli samalla että hän teki puhtaasti huoran hommaa, tosin ne perinteiset huorat olivat asiakkaalleen rehellisempiä. Mutta Vertillä ei ollut vaihtoehtoa. Joko tämä työ tai sitten siirtyminen persaukisena parakkiasuntoon.

Annika Kirskiötä Vertti suorastaan pelkäsi. Ei siksi että Kirskiö olisi varsinaisesti käyttäytynyt mitenkään epäkohteliaasti tai ylimielisesti. Lähinnä hänellä oli kasvoillaan sellainen tyhjä mallinuken hymy. Pelottavaa oli, että hän oli kopio niin monesta johtajasta joihin Vertti oli törmännyt. Ajatukseton ja mielipiteetön tyhjä paperi jolle hallitseva järjestelmä ja sen vallitseva todellisuus oli se ainoa mahdollinen todellisuus. Hän ei kyseenalaistanut sitä sillä hänellä ei ollut päässään mitään, millä sitä kyseenalaistaisi. Lisäksi hän oli täydellisen huumorintajuton ja omasi hänen omaksumansa epistolan ulkopuolelta äärimmäisen huonon yleistiedon. Eihän hän sellaista tarvinnutkaan. Hän oli täydellinen johtajapiika järjestelmälle. Hän vain suoritti annetut tehtävät uskoen niiden absoluuttiseen oikeellisuuteen ja oli siitä ylpeä. Epäilemättä hän nukkui yönsä hyvin.

Mutta Vertti ei nukkunut. Hänen syöpänsä oli kyky ajatella ja hän tiesi, että virkakoneisto ei intersektionaalisen feministisessä Suomessa ollut enää kansalaisten palvelu- vaan sortokoneisto joka tuhosi ihmisten elämiä ja saattoi ihmiset pelon vallassa varomaan toisiaan. Häpeärangaistus oli osa – ja tehokas osa – sitä. Se saattoi häpeän kohdanneet ihmiset vankilaan jonka kaltereita ei näkynyt mutta jotka olivat kaikkialla ja kulkivat heidän ympärillään. Kaltereita pitivät yllä ne pari sukupolvea jotka olivat kasvaneet kaikenlaisten tosi-tv-ohjelmien parissa ja oppineet nauttimaan toisten epäonnistumisesta, häpeästä ja ahdingosta. Häpeäkanava oli luontaista jatkumoa sille, tosin se ei ollut enää pelkkää sairasta tirkistelyviihdettä vaan siinä oli kyse ihmisten oikeasta häpeästä ja ahdingosta. Ja niin kovin monelle ihmiselle se oli tosi-tv:täkin koukuttavampaa viihdettä. Mikä teki siitä parhaan mahdollisen aseen ja pelotteen Järjestelmäpuolueelle.

Näin ajatteli myös Vertin työkollega, Nigeriasta Suomeen muuttanut Ekene Duruaku. Joskaan ei koskaan julkisesti. Mutta kun hän aika ajoin ryyppäsi ja saunoi Vertin kanssa hän palasi aina samaan:

- Olen hyvä työntekijä mutta ei minua arvosteta sen vuoksi mitä työssäni osaan. Ei minua itse asiassa arvosteta ollenkaan. Minua pelätään ja minut on nostettu pelon jalustalle ainoastaan pärstäni värin vuoksi. Vain ja ainoastaan sen. Minä olen vallitsevan järjestelmän lemmikki ja halinalle. En minä tätä halunnut. Minä haluan olla mies. Työmies ja isä. Hyödyllinen ja tarpeellinen. Nyt minä olen vain järjestelmän friikki jolle kaikki kumartavat koska pelkäävät häpeärangaistusta.

Vertti tiesi myös että intersektionaalista päämäärää täysin rasismivapaasta Suomesta ei koskaan saavutettaisi koska sitä ei edes haluttaisi saavuttaa. Sen saavuttaminen tarkoittaisi että valtavaksi kasvanut valvonta-, propaganda- ja syyllistämiskoneisto muuttuisi tarpeettomaksi. Eikä kyseisen koneiston nomenklaturaan kuuluvista ihmisistä olisi koskaan mihinkään varsinaiseen työhön. Siksi koneisto pidettäisiin voimassa ikuisesti ja sen myötä tavoiteltavan rasisminvastaisen päämäärän rajoja venytettäisiin loputtomasti. Tarvittaisiin aina vain uusia ihmisiä jotka joutuivat julkisesti häpäisemään itsensä. Että heidän häpäisijät saisivat elantonsa.

Tavallisten ihmisten häpeä oli tämän järjestelmän polttoainetta. Järjestelmän, joka oli betonoinut valtansa eikä sitä voinut enää pysäyttää eikä syrjäyttää. Toki Vertti ymmärsi että tämä järjestelmä tulisi aikanaan hajoamaan omaan mahdottomuuteensa joko täydellisen talousromahduksen tai ahneeksi käyvien islamilaisten aloittaman sisällissodan myötä. Mutta se veisi oman aikansa. Pitkän ajan. Ehkä Vertti sen ehtisi nähdä, ehkä ei. Mutta sitä hän ei koskaan ymmärtänyt että tämä intersektionaalisen feminismin hirviö oli aikanaan päässyt valtaan vaalien kautta.

Mitä helvettiä ne ihmiset olivat silloin aikanaan oikein ajatelleet?



22 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Vähän tuollainen Vertin kaltainen virkailija on myös se Stasin rivityöntekijä Gerd Wiesler, jonka elokuvantekijä Florian Henckel von Donnersmarck kuvaa vuonna 2007 valmistuneessa filmissään "Muiden elämä", joka juuri eilen tuli -- yllätys yllätys -- YLE:n Teema kanavalta. Rivivakoilija, salakuuntelija, joka ei ihan itsekään uskonut järjestelmän arvoihin eikä varsinkaan sen julmiin käytäntöihin, mutta joka ei tietenkään missään vaiheessa voinut mihinkään avoimeen vastarintaan ryhtyä. Sitäkin koskettavammilta sitten näyttivät ne pienet inhimillisyyttä osittavat valinnat, joita tämä hiirenharmaa virkamies onnistui työssään tekemään.

Vaikka noista totalitaristisen järjestelmän ominaisuuksista on sosialismin romahduksen jälkeen puhuttu ihan älyttömän paljon, kukaan ei edelleeenkään tunnista tapaa, jolla totalitarismin voimat yhä edelleen elävät keskuudessamme. Esimerkiksi niin sanottua "Tiitisen listaa" ei edelleenkään ole julkaistu, ja julkaisemista koskenut keskustelu on ollut melkoinen tragikomedia, jonka tyly lopputulema on toistaiseksi ollut, että "oikeusvaltion" nimissä yhä peitellään tapahtuneita kyseenalaisuuksia.

Stasilla taisi olla suunnilleen satatuhatta Verttiä hommissa, ja parisataa tuhatta vakoilijaa, jotka etsivät ilmiantoja. Luvut kertovat jotain siitä miten totaalista totalitarismi olemuksellisesti on. Seikka joka järjestään tupataan unohtamaan on se, että totalitarismi on aina hyvin yleisesti vaikkakin hiljaa hyväksyttyä "valtavirta-ajattelua", joka nimenomaan pysyy "totuutena" siksi että se on eräänlaista Suurta Yhteistä Valhetta, jota kannattelee laadultaan tunnustuksellinen ajattelu. Ei missään totalitarismissa ole totalitaristeja, vaan vain oikeassaolijoita.

Totalitarismi on ikuinen ilmiö -- se on olemuksellisesti syvä sosiopsyykkinen taantuma, valtajärjestelmän taantuma, joka voi toteutua millä vuosisadalla tai -tuhannella tahansa ja minkä ikinä nimisten oppien aatteellisissa kulisseissa. Nythän me olemme taantumassa totalitarismiin nimenomaan noiden "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" nimissä.

Kuin sattumoisin "Muiden elämä" -elokuva on sijoitettu tapahtumaan DDR:ssa Orwellin vuonna 1984. Tuskin sattumaa. Orwell on yhtä ikuinen kuin totalitarismi, ja hän elää edelleenkin. En malta tässä olla suosittelematta hyvää kirjoitusta Sarastus-lehdessä -- hän on taas ajankohtainen, ja hänen terävänäköisyyttään juuri nyt tarvittaisiin. Mukavaa että hän nousee ennen suomentamattomien tekstien muodossa taas esiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Seppo. Tämäntyyppisissä tarinoissa olen juuri tuumaillut noita Verttejä ja sitä kuinka hyvin epätodennäköisetkin yhteiskunnat voivat taantua totalitarismiin. Väitän, että se voi tapahtua aivan missä tahansa. Tuo lauseesi:

”Seikka joka järjestään tupataan unohtamaan on se, että totalitarismi on aina hyvin yleisesti vaikkakin hiljaa hyväksyttyä "valtavirta-ajattelua", joka nimenomaan pysyy "totuutena" siksi että se on eräänlaista Suurta Yhteistä Valhetta, jota kannattelee laadultaan tunnustuksellinen ajattelu. Ei missään totalitarismissa ole totalitaristeja, vaan vain oikeassaolijoita.”

Kertoo osuvasti sekä Suomen nykyisen tilanteen että sen, mihin se on etenemässä.

Vasarahammer kirjoitti...

Tuo "Muiden elämä" kannattaa Ykän katsoa ennen seuraavaa tulevaisuusdystopiaa. Siinä on tosin paljon samaa kuin näissä dystopioissa ennestään on.

Seppo puhuu tunnustuksellisista ideologioista. Voiko mikä tahansa ideologia taantua tunnustukselliseksi. En tiedä, mutta tunnustuksellisille ideologioille tyypillistä on se, että ne edustavat joko historiallista vääjäämättömyyttä tai ideologiaa, jolla maailma pelastetaan varmalta tuholta. Niissä pyritään sellaiseen täydellisyyden tilaan, joka ei inhimillisin toimin ole mahdollinen.

Tunnustuksellinen ideologia ei nähdäkseni ole kultti kuin ehkä alkuvaiheessa. Päästessään yhteiskunnalliseen valtaan se alkaa muokkaamaan kaikista ihmisistä kultin jäseniä. Osa liittyy ilolla, osa teeskentelee, osa vastustaa ja osa on välinpitämättömiä. Järjestelmää valvova salainen poliisi etsii pettureita jokaisesta ryhmästä. Vastustajat tietysti nujerretaan ensin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Tuota elokuvaa on mainostettu minulle sekä blogissa että blogin ulkopuolella joten täytynee katsoa. Nämä täydellisyyteen pyrkivät ideologiat ovat niitä vaarallisimpia. Me tavalliset ihmiset emme etsi täydellisyyttä. Riittää kun pärjää suht koht.

Ja nämä täydellisyyteen pyrkivät ideologiathan alkavat tietysti jossain vaiheessa vainota myös kannattajiaan jos ne eivät olekaan ideologisesti täysin puhtaita ja esittävät epäilyjä ideologiaa kohtaan. Edes vähäisiä. Ilmiön näkee jo suomalaisessa vihervasemmistossa.

Strix Senex kirjoitti...

Ilmiö on nimeltään lakeijamentaliteetti. Lakeija, kuten tunnettua, on henkilö jolla on kova pomottamisen halu mutta ei kykyä isännäksi omilla kyvyillään ja ansioillaan. Niinpä hän toimii isännän nimissä, todellisen tai keksityn, isännän tahtoa toteuttaen tai sellaisen itse keksien. Totalitäärisissä järjestelmissä tällaisia henkilöitä käytettiin leirinvartijoina ja muissa vastaavissa tehtävissä. Demokraattisissa yhteisöissä heillä on vaikutusvaltaa vain, jos isäntänä on sellainen lullukka, joka katsoo moista menoa sormiensa läpi eikä ymmärrä antaa lakeijalle potkuja. Uskonnollisissa yhteisöissä nuo veijarit ilmoittavat käyttävänsä jumalan ääntä. Kaikissa näissä versioissa lakeija pukeutuu jokseenkin poikkeuksetta runsaasti koristeltuun tekopyhyyden kaapuun. Paras tuntemani kuvaus tällaisesta tyypistä on Voltaisen Tartuffe, mutta aika lähelle osuu myös Dickensin David Copperfieldissä esiintyvä Uriah Heep.

Anonyymi kirjoitti...

Vietän nykyään suht paljon aikaa autossani. Parhaita hetkiä on juuri ne kun saa olla yksin autossaan ja polttaa tupakkaa hiljaisella autereisella parkkipaikalla take-away kahvin kanssa.

Silloin tulen miettineeksi sitä mahdollisuutta että laittaisi pakin päälle ja lähtisi pois ruudusta ja painaisi vain pohjoiseen norjaan asti. Tai etelään lautalla viroon suoraan... Miten olisi kaupallinen palvelu joka auttaisi suomalaisia sijoittumaan viroon. Auttaisi kaikissa käytännön järjestelyissä asunnon hommaamisessa ja työpaikan etsinnässä ja viranomaisten bumagoissa jne. Vähän kuin maan-alainen rautatie ja sen päätepysäkkinä vapaus.
Vaoaudessakin pitäisi jollain pärjätä joku hanttihomma esim ja päästä paikalliseen systeemiin kiinni.

Pelkkä leipaisu Viinistun satamaan pikaveneellä on matkan helppo osa. Sen jälkeen miten asia toimii yms on ihan toinen asia.

T labrotta

Pinlaareni kirjoitti...

"Tarvittaisiin aina vain uusia ihmisiä jotka joutuivat julkisesti häpäisemään itsensä. Että heidän häpäisijät saisivat elantonsa.

Tavallisten ihmisten häpeä oli tämän järjestelmän polttoainetta. Järjestelmän, joka oli betonoinut valtansa eikä sitä voinut enää pysäyttää eikä syrjäyttää."

Ja mitähän himputtia maailmassa taas tapahtuu?!! Tämä(kin) näkemys on sellainen, että toivon tulevaisuudessa olevani vielä keppostelukunnossa, sekä kykenevä suojelemaan lapsiani. Kovin valitettavan totuudenmukainen. Kiitos Ykälle, ja muille veljille ja siskoille näkemyksistänne.

Jos ikävä rähinä syntyy viherpunikkien, sekä heidän lemmikiensä vs. tavallisten ihmisten välille, toivotan vaan onnea mekkoeinareille ja muille intersektioanaalisille.

Anonyymi kirjoitti...


https://www.is.fi/autot/art-2000007795351.html

- Luonnollisesti! Kuten lyijykielto ammuntaa/metsästystä harrastaville niin samaa herkkua on tiedossa myös kaikille muillekin harrastajaryhmille.

YK:n Agendat 21 sekä 2030 etenevät ja samaa tavoitetta edustaa myös WEF:n the Great Reset eli SUURI Nollaus!

Nuo em. allekirjoitetut sekä sovitut asiakirjat tekevät KAIKESTA harrastamisesta kuten elämisestäkin, ellei täysin kiellettyä niin vähintään siksi kallista, että on vain helpompi lopettaa turhan yrittäminen: periksiantaen, vetäytyen osoitettuun radanvarsi-derkkukuutioon, siellä sisältököyhää elämäänsä kompensoiden läträämällä aivonsa piloille alkoholilla, pillereillä, mahd. ganjalla sekä ravintoköyhin valmisaterioin samalla tosi-teeveetä tuijotellen...

Eikö kuulostakin sisältörikkaalta sekä optimistiselta tulevaisuudelta?

"Et omista mitään! Etkä koskaan ole ollut onnellisempi"

Ykän dystopiat ovat kuin suoraan em. asiakirjoihin perehtyneille tulevaisuudenkuvaa, jota emme valitettavasti voi välttää. Maailman raharikkaat sekä poliittinen "eliitti" on luonnollisesti poissuljettu normikansalaiselle suunnitellusta elämästä neukkukuutiossa.

Edesmenneen George Carlinin sanoin: "It`s a Big club and you ain`t in it!"


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, labrotalle, Pinlaarenille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Tuo lakeijamentaliteetti pitää paikkansa ja sellaiseen olen täällä Suomessakin törmännyt. Mutta nyt täytyy tunnustaa yleistiedon puutteeni sillä luulin että Uriah Heep on vain heavybändi. Mutta näkyy olevan muutakin.

labrotta: Tuollainen palvelu saattaa joskus vaikka syntyäkin jos poismuutto kasvaa. Itse jään joka tapauksessa Suomeen sillä ei tässä iässä enää uusia hommia opetella ja muutenkin olisin ulkomailla kuin orpo piru.

Pinlaareni: Siinä mahdollisessa rähinässähän ei vihervasemmistolla olisi mitään mahdollisuutta mutta kysymysmerkki on että olisiko väkivaltakoneisto sen puolella?

Tvälups: Vaikka kuinka yrittäisi ajatella niin ei tuollaiselta tulevaisuudenkuvalta voi välttyä.

QroquiusKad kirjoitti...

Meillä suomalaisilla on lukuisia ominaisuuksia, jotka tekevät meistä uskollisia palvelijoita, uutteria työmiehiä ja urheita taistelijoita. Valitettavasti nämä samat ominaisuudet tekevät meistä huonoja johtajia.

Jatkosodan aikana saksalaiset totesivat upseereistamme, että he ovat loistavia joukkueenjohtaja-komppanianpäällikkötasolla, keskinkertaisia pataljoonan- ja rykmentin komentajatasolla, huonommanpuoleisia perusyhtymän komentajatasolla ja lähestulkoon epäpäteviä suuryhtymän komentajatasolla.

Tiivistäen:
suomalainen osoittaa leijonankyntensä kuraportaassa ja työnjohtajatasolla, mutta siitä korkeammille organisaatiotasoille kohotessa meikäläisten johtajankyvyt ikävä kyllä alkavat aivan liian nopeasti hiipua.

Tämän on voinut empiirisesti havaita kuluvan vuosituhannen hallituksistamme:
kun on kuvitellut, että uusi hallitus kertakaikkiaan EI VOI olla edellistä huonompi, se on ollut ja on! Puistattaa kuvitella, millainen paska leivässä meillä on toukokuussa 2023.

Jos silloin enää pidetään mitään vaaleja. Ehkä ei pitäisikään pitää, vaan yrittää löytää Suomelle joku hyvä Isäntä, jonka järkeviä käskyjä totella 100 % ylittävällä tasolla.
Vaan mistä sellainen löydettäisiin?
Ainakaan nyt ei sellaista ole näköpiirissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kun olen täällä siviilipuolella julkista sektoria seurannut kymmeniä vuosia niin siellä jo komppanianpäälliköt ja joukkueenjohtajatkin valitaan ajatuksettomista, mielipiteettömistä ja mielikuvituksettomista pelkistä määräyksien välittäjistä.

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään kyllä mutta sitä edeltää ennennäkemättömän suuri perussuomalaisiin kohdistuva haisunäädän kusimyrsky josta ovat vastuussa sekä järjestelmäpuolue että ennen kaikkea valtamedia. Ja varmasti tulossa on myös vaatimuksia persujen kieltämiseksi.

Ja lopputuloksena voimme tosiaan saada vielä huonomman hallituksen kuin nyt vaikka ajatus teoreettisenakin tuntuu mahdottomalta.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä tätä herkkua taas tulee:
https://yle.fi/uutiset/3-11780353

Pala palalta harrastamisesta tehdään mahdotonta ja edunvalvojamme (hah!) eivät tule edes yrittämäänkään tämän estämistä.

Kaikki suomalaisille paha otetaan eu:sta kansalliseen lainsäädäntöön ASAP kun taas ne hyvät asiat jätetään käyttöönottamatta; niistä käydään jopa vuosikausia oikeutta eu:ta vastaan ettei vain suomalainen pääse mistään vahingossakaan hyötymään!

Päälle vielä tulonsiirto-unioni ja maksamme veroja sekä velkaa ettei toisten tarvitse!

Turve Suomessa paha-paha! Mutta kun Suomen valtio kustantaa turvevoimalan Ruandaan niin se onkin hyvä-hyvä?!

Helvetti on järjen mahdottomuus...

https://rodionr.vuodatus.net/lue/2021/02/lisaa-paperittomia-nokijoita-suomeen-turvaan
vs.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miksi-valtio-jakaa-kunnille-ehka-ekstramiljardin-sanna-marin-vastasi-kysymykseen-nelja-kertaa-en-mina-pysty-taman-selvemmin-tahan-asiaan-vastamaan/8007540

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Ei lisättävää. Elämme järjettömiä aikoja.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuosta Manna Sariinin tukalasta tilanteesta tuli mieleen pienen Gretan suurin hetki, joka kääntyi saman tien katastrofiksi:

pikkuisen pidettyä YK:ssa pelotellun lapsen "How dare You?!" -julistuksensa hänet tuotiin koko maailman yhdistyneen valtamedian eteen kertomaan nyt aivan omin sanoin, mitä Lapsimessias tästä kaikesta ajattelee?

Tukala oli tilanne, kun pikkuinen olikin aivan ymmyrkäisenä:
missään ei näkynyt sitä teleprompteria, josta olisi pitänyt lukea vastaus eikä kukaan ollut antamassa edes lappua, josta lukea.
Seuraavassa tapahtumassa Madridissa Lapsimessias olikin sitten ympäröity medialta kuin koronalta konsanaan, ja hän antoi jalomielisesti muiden puhua nyt vaihteeksi, hänen ollessaan vaiti.

Näinhän tuossa Manna Sariinillekin kävi. Tällaisten tilanteiden varalta hänelle pitäisi antaa taskuun lunttilappu, josta voi lopottaa sisälukuna jotain asiaan liittymätöntä, kuten hilpeä Huti-Maisa tekee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuo on kyllä täysin totta ja valtamedia on tehnyt niin Gretasta kuin Marinista jumalan. Kuvaa hyvin aikamme sairautta.

Tinahattu kirjoitti...

Suomessa koulutetaan hurjasti maistereita. Kehitys on samansuuntaista kuin 'epyktissä' ( maisterinkieltä ).
Väkiluku on kasvanut vain miljoonalla sinä 50. vuotena jona olen ollut sieltä pois mutta jostakin ihmeen syystä maata vaivaa ulvova, kiljuva työvoimapula.


Good Morning, Albania!
Linh Dinh • February 9, 2021 • 2,900 Words • 140 Comments
https://www.unz.com/ldinh/good-morning-albania/
[…]
Promising a job to every college graduate, Nasser created a huge bureaucracy of state employees who did almost nothing. His universal welfare triggered a huge population explosion, so now, there are over 100 million Egyptians on a land meant for a fraction of that.
[…]

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Näyttääpä siis siltä että meillä Suomessa ollaan oltu jo kauan hyvin nasserilaisilla linjoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Lainaus by Timpe Ahonen
.
>>2h ·
"Korona" on tappanut Suomessa vuodessa 58 kappaletta alle 70-vuotiasta ihmistä. Loput muutama sata "koronakuollutta" kuolivat käytännössä vanhuuteen. Muihin syihin kuoli 54 tuhatta ihmistä.
‍‍
Emeritaprofessori Marjukka Mäkelä sanoi Lokakuussa, että heidän pätevää lääketieteellistä tutkimustaan kasvomaskeista vääristeltiin ja tehtiin toinen, täysin tarkoitushakuinen "tutkimus", jossa poimittiin vain sopivat kohdat heidän tutkimuksestaan, jolla saatiin näyttämään että maskeista olisi muka jotain hyötyä viruksen torjunnassa. Tällä saatiin Suomeen aikaiseksi "maskisuositus".
https://www.kaleva.fi/kohutun-maskiselvityksen.../2983706...
‍‍
Samoin Saksan Jenasta julkaistiin "tutkimus" maskien hyödyistä, kun maskipakko oli asetettu Huhtikuulle juuri siihen kohtaan, kun joka kevät influenssa alkaa muutenkin laantua. "Tutkimus" katkaisi tartuntagraafin juuri siinä kohdassa, jossa saman maskipakon aikana tartunnat lähtivät uudelleen räjähdysmäiseen kasvuun.
‍‍
Viruksen torjunnassa täysin hyödyttömiä maskeja pakotetaan jo lapsillekin, huolimatta siitä että Saksassa julkaistiin tutkimus lasten maskien käytöstä, ja 68 prosenttia (tutkitusta 20 tuhannesta) lapsesta sai niistä erilaisia oireita. Happivajeen ja kohonneen veritulppariskin yhteydestä on myös selkeää näyttöä.
https://www.researchsquare.com/article/rs-124394/v2
‍‍
Nuppineulan päähän mahtuisi 4 000 000 000 000 koronavirusta – se on 100 000 kertaa enemmän kuin viruksessa on atomeja. Ja kuvittelette bakteereja keräävän maskin estävän tämänkokoisia partikkeleita? Saahan sitä kuvitella, jos uskoo keskiaikaiseen hokkuspokkus-tieteeseen ja siihen, että hölmöläiset oikeasti kantoivat säkeillä valoa pimeään tupaan.
‍‍
MITÄÄN näyttöjä ei ole maailmalta, että edes lockdowneista olisi hyötyä. Ruotsi ei päässyt Euroopan kuolleisuuslistalla edes top-kymppiin, vaikka ei asettanut keväällä mitään rajoitteita. Tiukkojen lockdownien Belgiassa kuolleita tuli merkittävästi enemmän per capita, kun Ruotsissa tuli kuolleisuudessa täysin normivuosi.
https://www.newsweek.com/covid-lockdowns-have-no-clear...
‍‍
Mutta lisää pakkoja, lockdowneja ja yhteiskunnan sulkemisia suunnitellaan. Nyt suunnitellaan "ulkonaliikkumiskieltoa", kun THL:n tilastojen mukaan tänään on tehohoidossa 18 ihmistä koko Suomessa. Lääkärilehden mukaan TUHAT tehohoitopaikkaa saadaan tarvittaessa kasaan. https://www.laakarilehti.fi/.../rdquo-tuhat.../...
‍‍
Miten paksua sontaa ihmisille Suomessa voidaan koronan varjolla syöttää? Ja miten paljon ihmiset ovat valmiit luovuttamaan perusoikeuksiaan pois poliittisen mediaviruksen takia? Ja koska tulee Ano Turtiaisen lisäksi esiin toinen rohkea poliitikko, joka toteaa sen itsestäänselvän asian, että tässä touhussa ei ole mitään järkeä tai suhteellisuudentajua? Se jää nähtäväksi.
Katsellaan ja odotellaan. Slaavilaiseen tapaan.<<

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

ja ptkl ilmastokin senkus jatkaa lämpenemistään!

https://www.express.co.uk/news/weather/1397093/uk-cold-weather-forecast-river-thames-london-picture-freezing-snow-winter-video-met-office


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Eikös kuulosta ihan kohtuulliselta?

"Suomen luontopaneelin puheenjohtajan Janne Kotiahon mukaan suomalaisten tulisi leikata kulutustaan 75 prosenttia siinä missä globaalisti kulutusta on raportin mukaan leikattava 40 prosenttia."

https://yle.fi/uutiset/3-11784727

On prkl "ruusuiset" lähitulevaisuudennäkymät!


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Timpe Ahonen kirjoittaa asiaa niin kuin yleensäkin. Ja tuo ilmastoasia on muuttunut uskonnoksi jossa eio järjellä ole mitään tekemistä. Se kyseinen Kotiahokin jätti tarkoituksella sanomatta että Suomi on luonnonvarojen nettotuottaja koska täällä on pinta-alaan sopiva väestömäärä.

Anonyymi kirjoitti...

Laitan tämän tänne, voit siirtää ajankohtaisempaankin paikkaan

"They live different kinds of lives outside of the city"
My biggest concern is all the people who do not live in our city. Those we lost on the way. Those who decided that it became too much, all this technology. Those who felt obsolete and useless when robots and AI took over big parts of our jobs. Those who got upset with the political system and turned against it. They live different kind of lives outside of the city. Some have formed little self-supplying communities. Others just stayed in the empty and abandoned houses in small 19th century villages.

Once in awhile I get annoyed about the fact that I have no real privacy. No where I can go and not be registered. I know that, somewhere, everything I do, think and dream of is recorded. I just hope that nobody will use it against me.

All in all, it is a good life. Much better than the path we were on, where it became so clear that we could not continue with the same model of growth. We had all these terrible things happening: lifestyle diseases, climate change, the refugee crisis, environmental degradation, completely congested cities, water pollution, air pollution, social unrest and unemployment. We lost way too many people before we realised that we could do things differently.
https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/

Yrjöperskeles on esitellyt kuutioasumukset ja kaukana erämaasa asuvien jutut jo aikaa sitten.
Ei tosiaan ole olemassa mitään mitä joku ei kuvittelisi ja joku toinen toteuttaisi tai ainakin yrittäisi toteuttaa