sunnuntai 5. syyskuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXLIV

1. Joka vanhoja muistaa… vaan muistetaanpa kumminkin

Aivan tuoreeltaan rikosylikomisario Christer Ahlgren vahvisti sen, minkä jokainen alkeellistakin ajattelukykyä omaava on vuosia tajunnut, eli Suomi on Ruotsin tiellä. Toisin sanoen maahamme on rantautunut tuontitavarana saapuneita kehitysmaalaisia väkivaltaisia rikollisjärjestöjä. Tämä ei ole tapahtunut aivan viime viikolla joten muistellaanpas, mitä sisäkurjistusministerimme Maria Ohisalo sanoi asian tiimoilta vajaa vuosi sitten:

Väite yksinkertaisesti pitää paikkansa. Asia on ollut poliisin – ja sitä kautta tietysti sisäministerin – tiedossa jo kauan joten ei voi päätyä muuhun vaihtoehtoon että Ohisalo on tietoisesti valehdellut. Tuskin linja muuttuu nytkään. Sen sijaan hotellin respassa odotellaan että Ohisalo suuntaa jonkinlaista jäynää kyseistä rikosylikomisariota kohtaan. Onhan kyseinen Ahgren kieltäytynyt vastuullisesta, interperspirationaalisen maailmankuvan mukaisesta valehtelusta. Taistellut kulisseja vastaan. Ja Ohisalon Suomessa vain kulisseilla on merkitystä.

2. Itse aiheutetusta ahdistuksesta ahdistumista

Eräänlaiseksi eläväksi ja hengittäväksi kestomeemiksi luonnehdittava kansanedustelija Veronika Honkasalo päätti taas kertaalleen jakaa omaa kovasti muodikasta ahdistustaan toisten nimissä.

Ensinnäkin väitän että Honkasalo valehtelee. Ei ole herännyt eikä pohtinut.

Ja toisekseen, kun veronikahonkasalot ovat vuosikausia syöttäneet nimenomaan lapsille omaa maailmanlopulla fantasioimistaan niin epäilemättä jotkut saattavat ahdistua. Elin itse sen kylmän sodan ajan jolloin pelättiin ydintuhoa mutta ei meille mukuloille silloinkaan ihan noin paljon pakkoahdistusta syötetty.

Hotellin respan johtopäätös asiasta hieman Honkasaloa mukaillen:

Meidän aikuisten äänestäjien on syytä tehdä seuraavissa vaaleissa kaikkemme vapauttaaksemme lapset noista oman muodikkaan ahdistuksensa sukupolvisiirtäjistä.

3. Onnea yrittäjille

Tänään, sunnuntaina 5.9. vietetään yrittäjän päivää. Hotellin respassa nostetaan lätsää suomalaisille PK-yrittäjille ja ihmetellään samalla että kuinka joku vielä uskaltaa yrittää maailman yhdessä yritysvihamielisimmistä maista. Siitäkin huolimatta että ne ovat kyseiselle maalle elinehto. Niin työllistäjinä kuin nettoverontuottajina.

Myös Pinnanmaalla yrittäminen on kunniassa. Kunniaa yrittäjille.


27 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Se tuo Jussi Halla-ahon nimen oikeinkirjoittaminen näyttää joillekin olevan ylivoimaisen vaikeaa.
Mitä tulee Vääriä Totuuksia puhuneen rikosylikomisarion tulevaisuuteen ollaankin jännän äärellä:
jos hänelle järjestetään paskaa niskaan, saattaa liian moni alkaa tehdä ikäviä kysymyksiä, kuten miksi tietyistä asioista ei saa puhua ja puhumisesta rangaistaan?

Uudin 2:
Mistä Lady Veronika tietää lapsensa heräilevän öisin pohtimaan ahdistustaan? Onko hänellä mukulan makuuhuoneessa tallentava valvontakamera vai nukkuuko 11-vuotias äippylin viekussa?

Uudin 3:
Suomen yrittäjille hatunnosto ja toivotus, että he jaksavat vastuksista huolimatta yrittää yrittää!

Anonyymi kirjoitti...

On helvetillistä elää aikaa, jolloin kehitysmaalaistumisen ongelmille olisi ollut vielä jotain tehtävissä, mutta sisäministeri-öljyprinsessa kieltäytyi näkemästä mitään. Kiitos Hlgrenille, että yritti.

Pahoittelut tulevaisuuden lukijoille vaikka 20 vuoden päähän: hullut saivat vallan kriittisellä hetkellä, eikä sille oikein demokratiassa mahda mitään. Hävettää se silti.

Valtsu

Toinen professori kirjoitti...

Muistan, kuinka 70- tai 80-luvulla kirjoitettiin, että päiväkodeissa tai esikouluissa penskat ahdistuivat, sillä ohjaajat ja opettajat kertoivat heille, kuinka kohta tulee ydinsota ja kaikki me kuolemme. Tämä kuulemma näkyi heidän piirustuksistaan ja muustakin. Omakohtaista tietoa minulla ei tästä ole, kun en ollut silloin päiväkodissa enkä esikoulussa. Minulle jäi käsitys, että sinänsä hyväntahtoiset mutta tyhmät aikuiset kaatoivat silloisessa yhteiskunnassa pinnalla olleet uhkakuvat lasten niskaan.

Ero 50-lukuun on suuri. Silloin Suomessa oli todellinen uhka siitä, että Neuvostoliitto valtaa Suomen, mikä siltä jäi 40-luvulla tekemättä. Vanhemmat tiesivät tämän, mutta eivät sälyttäneet huolta lasten kannettavaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Valtsulle ja Toiselle professorille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

1. Joo, Ohisalo ei osaa tuota kirjoitusta vieläkään. Ja veikkaisin, että poliisin kenttäpuolella on melkoinen kapinamieliala. Voi tosin olla, että se ei johda mihinkään sillä poliisinkin pääelinkeino on syöminen.

2. Veikkaan, että Lady Veronika yksinkertaisesti puhuu paskaa, koska tietää sen paskapuheen menevän hyvin läpi hänenkaltaisilleen. Se on sitä, mitä he haluavat kuulla.

3. Yep. Hats off!

Valtsu: Totta joo, tosin nämä ongelmat tiedettiin jo kaksikymmentä vuotta sitten eikä niille tehty silloinkaan mitään. Hulluus oli saavuttanut vallan jo silloin.

Toinen professori: Pystyn puhumaan vain omasta puolestani mutta minähän olin mukula tuolloin eikä me mitään maailmanlopun piirustuksia piirrelty. Vaikka sen ydinsodan uhka oli silloin todellinen. Eivätkä vanhemmat sitä maailmantuskaa niskaamme kaataneet. Elettiin ihan normaalia elämää. Taistolaisperheissä saattoi olla toisin. Sanoisin, että nykyinen pakkosyöttö on pahempaa kuin silloin. Ennen kaikkea meitä ei koulu vienyt väkisin minkäänlaisiin mielenosoituksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ohisalo oli köyhyystutkija ennen kuin pääsi hyville liksoille. Sitten Suomen köyhät unohtuivat. Eikä Veronikan liksoissakaan taida olla väheksymistä. Yhteistä molemmille, liksat tulevat veroista, mutta sitä ei lasketa. Sehän on taikaseinä josta pesee ja linkoaa.

Suomi on saanut useita huomautuksia sosialiturvan matalasta tasosta, mutta on ilmeisesti nootti jota ei tarvitse noudattaa. Ei Suomikaan ihan mallioppilas ole kun kysymys on omasta kansasta. "Direktiivejä" noudatetaan valikoivasti.

Otin puheeksi siksi, että kehitysapuun pistetään vuodessa jo n. 1,2 miljardia ja "pakolaisille" on valtiolla avoin piikki. Suomessa on jo ainakin miljoona köyhää jotka joutuvat valitsemaan ruoan ja lääkkeiden välillä joka ristuksen päivä. Heille ei meinaa löytyä muutamaa kymppiä kuukaudessa avuksi ei sitten millään. Paljonko saisivat, jos kehitysavusta joka enimmäkseen varastetaan, leikattaisiin vaikkapa kolmannes? Vai oliko se niin, että oma kansa ensin ajattelu on vaarallista. Veikkaisin, että toinen kansa ensin ajattelu on vaarallisempaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastohysterian ja pandemian lietsomisesta sanoisin, että ikkunasta katsellen en ole havainnut mitään ilmastokriisiä eikä ole ollut sellaisia ilmoja joita en olisi nähnyt tuhansia kertoja ennenkin. Lienee joku yksisuuntainen mielialahäiriö jonka ovat saaneet alulle ne joilla on mielessään suuri rahastus (puhallus). On kunnia tuntea myös yli 90 vuotias lady joka sanoi että katellaan taas kun on 40 astetta pakkasta onko ilmastokriisi. Jossain vilahtikin "uutinen", että ilmaston lämpeneminen voi aiheuttaa kovia pakkasia. Niin että häh, lämpeneminen pakkasia. Oisko kannabiksella osuutta uutiseen?

Ja flunssaa ei sitten ole sairastettu pariin vuoteen, vain koronaa. Ennen kun nenään tuli tippa, oli yskää kuumetta ja päänsärkyä, se oli flunssaa joka oli sairastettava. Nykyisin jokainen narahdus on "kriisi". Säälikää edes lapsia. Heissä on meidänkin tulevaisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Yrittäkääpä bongata teeveen uutis- tai ajankohtaisohjelmista joku privaattipuolen asiantuntija sanomassa jotain. Ei noita tarvitse katsoa montakaan minuuttia kun on sanansa sanonut jo monenmoista johtavaa asiantuntijaa, johtavaa neuvojaa tai neuvovaa johtajaa, johtavaa tutkijaa tai tutkivaa johtajaa. Aina ei mainita enää organisaatiotakaan missä "työskentelee". Veikkaan että ei ainakaan privaattipuolella ja niitä ei mainita häveliäisyys syistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kyllähän se lasketaan. Molemmat ovat verorahoilla eläviä yhteiskunnan tuhoajia. Sosiaaliturva maassa on mainio. Nimittäin etnisesti edistyksellinen sosiaaliturva. Tietysti on se ongelma että Suomessa ei tiettyjen ihmisten kannata mennä töihin kun sosiaaliturvalla saa sen saman rahan. Kehitysapu ei ole mitään muuta kuin länsimaisten utopistien egon ruokkimista. Se on pohjaton ja tarpeeton kankkulan kaivo. Ja Suomessa tosiaan eletään siinä tilanteessa että oma kansa ensin-ajattelu on rasismia ja tuomittavaa.

Ano2: Maailmassa ilmasto on muuttunut kautta historian. On ollut hyvin lämpimiä jaksoja ennen kuin on ollut ensimmäistäkään polttomoottoria. Korona on tällä hetkellä lähinnä kausi-influenssa ja sen varjolla tuhotaan suomalaisia pienyrittäjiä.

Ano3: Elämme aikaa jossa termi ”asiantuntija” tarkoittaa vihervasemmistolaista yhteiskuntateologia jolla ei ole asiantuntemuksen kanssa mitään tekemistä.

Juha Kivela kirjoitti...

Ohisaloon liittyen, lieneekö sitä Vihreää Valehtelua? Sitä Vastuullisen Valehtelun oikeaoppisuutta, josta ei ministerin asema heilu, kuten oikeissa demokratioissa ja länsimaissa on tapana? Sitähän meillä Suomessa saa Vihreänä sisä- ja ulkoministerinä ainakin harrastaa huoletta. Sitten on näitä valkoposkihanhille määrättyjä nurmikenttiä vaatineita. Tässä jälkimmäisessä lienee kuitenkin kyse lapsen tai typerän aikuisen aivopierusta. Lopputulema on kuitenkin, että mitä kriittisemmästä ministeriöstä (tai yhteiskunnan toiminnosta) on kyse, tulisi Vihreät olla hyvin kaukana siitä.

Ydinsodasta ja maailmanlopusta muistan hämyisesti lapsena olleen puhetta. Saattoi se hetkellisesti tuntua pelottavalta, mutten muista että sillä olisi liiemmin peloteltu. Ehkä olen edes siltä osin voinut elää onnellisen ja huolettoman lapsuuden. Nyt vallalla oleva ilmastokriisi ja koronahysteria ovat jotakin uskomatonta. Ilmiöissä on piirteitä ihmisoikeuksien loukkauksista, sillä sukupolvisiirtäjien lisäksi kyseessä ovat sukupolviriistäjät. Sukupolviriistäjien kohteeksi ovatkin maailman sivu joutuneet aika ajoin eri sukupolvet. Nyt vaikuttaisi että kyseessä on varsin pitkäkestoinen - sodankaltainen - tilanne.

Yrittäminen on tärkeää, sitä ei käy kieltäminen. Silläkin uhalla, että minut ymmärretään väärin (näin ei tulisi tarvita asiaa edes perustella, mutta elämme Suomessa) katson, että yrittämistä tuetaan nyt erinäisten koronatukien ja vastikkeettomien tulonsiirtojen (veronmaksajilta) suunnalta sellaisella agendalla ja ideologialla, että kyseessä ei ole markkinatalous, vaan eräänlainen suunnitelmatalous, jossa oikeauskoisuudesta ja suhdeverkostosta on ollut markkinoita ja sosiaaliekonomista yhteiskuntarakennetta vääristävä tilanne. Vähin vaatimus tässä tilanteessa on, että kaikista myönnetyistä ja myönnettävistä korona- ja vastaavista tuista tehdään valtionhallinnon toimesta täysin avoin tietokanta, johon kaikilla on mahdollisuus tutustua mahdollisimman reaaliaikaisesti.

Anonyymeiltä hyviä kommentteja. Itse katson, että kehitysapu ei tässä tilanteessa ole todellakaan oikeasuhteista ja kohtuullista, sillä oma kansa kärsii - ja kärsii nyt koronatukien ja vastikkeettomien tulonsiirtojen kohdentamisen johdosta entistä enemmän. Kansamme on täysin tietoisen kahtiajaon - jaon heihin ja meihin - kohteena. On toki paljon muutakin. On lisäksi selvä tavoite, joka toiminnalla on. Siitä - kuten muistakaan tärkeistä asioista - ei vain Suomessa puhuta.

Asioista vaietaan tietoisesti. Kulissien pystyssä pysymisen tähden. Asia ei ole oikein eikä kohtuullista.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Ohisalo tietää, että päin honkia ollaan menossa. Pakko vain valehdella kannatuksensa säilyttääkseen. Ei siinä mitään, lukemattomilla ihmisillä on sama pakko. Valitettavaa vain on, että kyse on valtakunnan tulevaisuuden kannalta yhdestä avainministerin paikasta.

Poliiseilla on leipä kyseessä joo, eivät kovin herkästi uskalla Hutisaloa haastaa. Ranskassa upseereilla oli munaa puhua sisällissodan todellisesta uhasta ja heti Macron laittoi vainon päälle. Macronissa tosin se hyvä puoli, että kansainvaelluksille hänellä tuntuu olevan tällä hetkellä nollatoleranssi.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Kuten Ykäkin totesi, niin tuskinpa tytär on öitään valvonut ilmastoahdistuksen kourissa . Toisaalta jos on, niin herää kysymys onko tyttärellä henkisellä puolella kaikki kunnossa? Onko perheessä mahdollisesti asiat pielessä? Oisko vanhemmilla mahdollisesti peiliin katsomisen paikka? Pitäisikö jonkun tehdä lastensuojeluilmoitus...niin paljon kysymyksiä...itsekin elin lapsuuteni viimeiset vuodet kylmän sodan viimeisten vuosien varjossa, enkä koskaan valvonut öitäni asiaa tuskaillen. Vaikka uhka oli huomattavasti ilmastoahdistusta konkreettisempi. Kaikki saattoi päättyä muutamassa vuorokaudessa ydintalveen, mikäli pahimmat pelot olisivat käyneet toteen. Eikä silti valvottu öitä. Ei ole normaalia, että tuon ikäiset lapset menettävät yöunensa sellaisen katastrofin johdosta, että sadan vuoden päästä keskilämpötila on asteen, pari ennustettua korkeampi.

Joppos123 kirjoitti...

Taitaapi olla niin, että nämä kaiken maailman Veronikat ovat se suurin ahdistus omille kakaroilleen.
Mitä tulee rouva mätikseen niin nythän se kurppa valuu suorastaan hunajaa jos ja kun a-maa siirretäänkin tänne. Edelleenkään ei ole sattumaa mitkä salkut menivät vihernatseille.
Nyt alkaa se viimeinen kiri jos meinaavat saada lisää kähtäviä Suomeen ja meinaavathan he.
Välillä on hyvä köllötellä täällä Kroatian rannoilla ja ihmetellä kaikkea ahdistusta mikä pientä Suomenkansaa vaivaa.
Ei näitä täällä mikään ahdista. Bisnes as usual.
Koronahysterialle on haistatettu pitkät jo ajat sitten.
Ero meihin lienee se, että tämä porukka oli sodassa reilut 20 vuotta sitten. Se laittanee asioita oikeisiin mittasuhteisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Äskettäin vilahti mediassa kuva, Emma Kari ladonovella. Löi hetken tyhjää, mitä se siellä. Poseerattu, ettei vaan muokattu kuva? Niin kuin ne jääkarhut pienen jäämöykyn päällä. Jos Emma pantaisiin latoon ja ovi kiinni, hänellä tulisi yksisuuntainen mielialahäiriö kuudessa sekunnissa. Parempi on Emmankin pysyä suuressa kaupungissa, siellä missä vihreiden kannatus on suurinta. Sieltä on helpompi säätää maalaisten elämää. Ovathan betoni ja asfaltti tunnetusti hyviä hiilinieluja.

Juha R kirjoitti...

Olisikohan tämä Ahlgren ottanut käyttöön cancel-kulttuurin omat aseet? Meinaan kiristyksen, lähinnä: "Jos poliisin määrärahoja leikataan, niin me ruvetaankin puhumaan totta".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle, Tapsalle vaan, Ano1:lle, Joppos123:lle, Ano2:lle ja Juha R:lle & kiitos kommenteistanne.

Juha Kivelä: Vastuullinen Vihreä Valehteluhan on jo ajattelun valtavirtaa kun sitä ei niin valtamediassa kuin valtakoneistossa kukaan kyseenalaista. Päinvastoin. Omassa lapsuudessani – niin kuin lapsilla yleensäkin – oli tietysti kaikkea ikävääkin mutta ydinsodan pelko ei kylläkään ollut tapetilla. Noista yritystuista ei sinänsä – ei nyt eikä ennen – taida mennä paljoakaan sinne varsinaisille PK-yrityksille.

Tapsa vaan: En muuten ole varma että tajuaako Ohisalo. Itselleen valehtelu kun on taiteista suurimpia. Ranskan upseereille täytyy nostaa hattua. Macron saattaa puolestaan kääntää takkinsa koska hyvänsä.

Ano: Hyviä huomioita.

Joppos123: Noissa maissa muistetaan se, mikä meillä on unohtunut. Mutta oikein mukavaa reisua sinulle.

Ano2: Olisko sulla linkkiä laittaa?

Juha R: Tätä voisi esiintyä enemmänkin.

Anonyymi kirjoitti...

Emma Kari
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008231662.html

Anonyymi kirjoitti...

"Ilmastokriisistähän" päästään kun annetaan vaikkapa 1 000 miljardia rahaa jollekin joka sanoo että hän pystyy maapallon ilmastoa säätämään. Sitten meilläkin on tasainen 20 astetta plussaa ympäri vuoden.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kiitokset. Samanlaista poseerausta kuin vihreät naiset Sipoonkorven luonnossa. Mutta noitten hirviöitten utopian mukaisesti tätä maata ollaan tuhoamassa.

Ano2: Hjuu, annetaan ne Suomen vihreille jotka antaa ne puolestaan Afrikalle törsättäväksi. Mutta ilmastokriisi loppui koska siitä oli poliittinen päätös.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei se tuo poseeraaminen aivan onnistunut;
Pikku Emmukka kykenee vain näyttämään olevansa itselleen täysin vieraassa ympäristössä.
Kuten tietysti onkin, ei siinä mitään.

Kriiseistä kun puhutaan, pelkäänpä pahoin, että Ranskan presidentti Oidipus on pitänyt tiukkaa maahantulolinjaa lähinnä koronahysterian nimissä.
Jahka sielläkin palataan normaaliin, taitavat rajat aueta taas taivast myäre.

Meillähän se on kuulemma edessä jo ensi kuussa, ellei tanhupalloministeri Kiukku onnistu kiukuttelemaan tahtoaan sulkujen jatkamisesta läpi. Siinä hänellä on kuitenkin vastassaan hilpeän Huti-Maisan jäätävän järkkymätön tahtotila Suomen kansan ja valtakunnan tuhoamiseksi.

Kohta alkaa kansainvaellus A-maasta.

Anonyymi kirjoitti...

Sitkeästi koittaa päivän Sanomat kääntää kaakonkulmalaisen katsetta perinteisen vainolaisen suuntaan otsikoimalla: ”Liivijengejä, huumeita ja itärikollisuutta”.

Ainoa parin sivun jutussa erikseen mainittu kansallisuus on venäläiset. Muista ei nyt tunnu olevan niin väliä juu. Yhdessä ainoassa lauseessa kerrotaan, että oma lukunsa ovat ulkomaalaistaustaisten muodostamat jengit. (Mutta nehän on siellä jossain pääkaupunkiseudulla. Ei ne tänne tule. Eihän?)

Itäraja taitaa tässä villityksessä olla kuitenkin se varmin. Lehtijutussakin todetaan, että esim. huumeita ei itärajan takaa juurikaan tule. Suunta on jopa toisin päin.

Ai niin, sitten vielä se ruotsalaisen öllerön mukana ympäristötietoisuuteen herännyt Suomen nuoriso.
Ainakin viikonlopun jälkeen parkkipaikolle jätetyn Mäkkärin rojun määrästä päätellen se sama nuoriso on vaipunut takaisin suloiseen uneen.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Eipä onnistunut niin. Emmukalle luontaisemmat paikat sijaitsevat muualla. Ja vihreät yleensäkin puhuvat luonnosta, josta eivät tiedä mitään. Eivätkä tiedä valtion pystyssä pitämisestäkään. Mutta heillä on valta, ja se on pelottavaa.

Tulee muistaa, että Macron masinoitiin presidentiksi ettei Le Pen pääse virkaan.

Kun A-maa aukeaa niin samalla puhkeaa kehitysmaiden Pönttövuori. Kas kun eihän Suomi erittele tulijoita. Ja meillähän on tilaa ja varaa.

voijumala: Venäläisen rikollisuuden vaarallisuutta ei tule vähätellä mutta se ei todellakaan vähene vähättelemällä kehitysmaalaisen tuontirikollisuuden vaarallisuutta.

Juha Kivela kirjoitti...

Ykä, ihan mielenkiinnosta noita yritystukia voisikin selvittää tarkemmin. Muistaakseni koronakriisin alkuvaiheessa Suomen Kuvalehti teki tutkivaa journalismia, mutta asia on sittemmin painunut unholaan. Toisaalta valtamedia on kovasti rummuttanut viime aikoina ja Alma Media ihan viime päivinä tutkivan journalismin nimeen, joten ottavat varmaankin kerrankin puolueettoman ja perusteellisen tutkivan journalismin tehtävän vastaan... ;)

Taitaa A-maa ja samalla kehitysmaiden Pönttövuori puhjeta heti kohta tuossa Saksan liittokanslerivaalien jälkeen? Eli palttia rallaa noin kolmen viikon kuluttua... Jälleen Ylen valikoivalta ja propagandistiselta uutistenlukijalta tietoinen valinta jättää mainitsematta AfD:n hienoinen kannatuksennousu ja toisaalta virheellisesti lukea graafia niin, että vasemmisto olisi pysynyt ennallaan kun sen kannatus oli lievästi laskenut. Kulmakerroin osoitti vasemmistolle saman verran - silmämääräisesti arvioituna - alaspäin kuin AfD:n kannatusta osoittava käyrä vastaavasti ylöspäin. Osaako kukaan selvittää Saksan demareiden SPD viimeaikaista nousua? Toki Armin Laschetia ei pidetä Angelan veroisena, mutta kuitenkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Ennen koronaa se yritystuki meni pääosin EK:n alaisille suuryrityksille. Saksa on niin aivopesty maa että siellä AfD jossain vaiheessa kielletään.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastotoimet, kiinnostaakohan vasemmistoliittoa äänestänyt.
Haaveilevaa uskoa että voidaan johonkin vaikuttaa.
https://yle.fi/uutiset/3-12082564

Ristiriitaista asuntosijoittaja vasemmistoliitossa.

https://www.kansalainen.fi/eduskunnan-ainoa-kommunisti-hyotyy-kapitalistisesta-jarjestelmasta-anna-kontulan-asuntosijoitukset-tuottavat-tuhansia-euroja/

Anonyymi kirjoitti...

Eläköitynyt kansliapäällikkö Erkki Virtanen kirjoitti taannoin, että yritystuet ovat mankeloitu valtion hallinnossa moneen kertaan läpi, vain päätökset puuttuvat. Kaikki tieto tuista ja niiden vaikutuksista on politikoille moneen kertaan annettu. Mutta kun päätöksiä (leikkauksia) pitäisi politikkojen tehdä, lähettää EK pari lobbaria torjumaan ajatuksetkin alkuunsa. Ihmettelen millä eväillä, uhkailemallako?

Ja toisaalla, Jaska Brown kirjoitti blogissaan Kari Suomalaisen ajatuksia jo 90-luvulta. "Iso raha miettii, että on halvempaa tuoda Suomeen halpatyövoimaa kuin siirtää tuotantoa halpamaihin", tai jotenkin näin. Tässä politikot ovatkin auttaneet kukin parhaansa mukaan. Suoraan tuota ei sanota julki tietenkään, teemat joilla halpatyövoimaa tuodaan vaihtelevat tilanteen mukaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Karmeinta tuossa on se, että kyseiset tättähäärät määrittelevät Suomea vuonna 2035 eli ne uskovat olevansa vallassa silloinkin. Kontula taas on arkkityyppi nomenklaturan edustajasta.

Ano2: Nimenomaan EK:n tavoite on poistaa Suomesta kilpailu kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuo Ruotsin tie todella pelottava sellainen. Jos muutakin kun valtamediaa lueskelee niin todella hurjaa alkaa touhu olemaan. Suomessa ei sentään vielä teloteta ihmisiä pizzerioihin tms. Mutta kunhan eri klaaneihin kuuluvia mätäpaiseita saadaan riittävästi samalle alueelle, niin olisi tyhmää kuvitella lopputuloksen olevan jotain muuta kuin tuolla länsinaapurin puolella.

Meidän mukulat ovat vissiin jotenkin hitaita, tai heillä vaan on lehmän hermot: eivät koe ilmastoahdistusta. Voisiko johtua siitä että emme kotona lietso noita hysterioita, ja jos joku ajankohtainen aihe askarruttaa niin asiasta puhutaan ihan järkevästi kärjistelemättä. Vähän niin kuin toisen ihmisen omaa ajattelua kunnioittaen.

t.Puupääukko