sunnuntai 12. syyskuuta 2021

MIES JA KÄSITTÄMÄTÖN VALINTA

Laitanpa tässä joutessani postauksen joka sisältää puhdasta tuumailua eikä osaa antaa tuumailuun minkäänlaista vastausta. No, onhan minulla tietysti sellaisia muutenkin. Moni asia hämmästyttää kummastuttaa pientä ja vähän isompaakin kulkijaa. Mutta tämänkertaisen tuumailun ja ihmettelyn aihe on se, että Atte Harjanne valittiin vihreitten de röda varapuheenjohtajaksi. Tuumailun aihe ei ole varsinaisesti Harjanne itse eikä hänen valintansa, vaan se, että hän edustaa tiettyä ihmistyyppiä. Eli:

1. Hän on mies.

2. Hän on diplomi-insinööri.

3. Hän toimii vihreissä.

Yleensäkään mies ei ole niin herkkä innostumaan kaikenlaisesta tunnevetoisesta hysteriasta kuin naiset. Toisekseen, jos tyyppi on koulutukseltaan diplomi-insinööri niin silloin hänen täytyy ymmärtää hieman lukujen päälle. Ja silloin hänen täytyy ymmärtää pari itsestäänselvyyttä.

1. Suomi on jo luonnonvarojen nettotuottaja ja vihreitten masinoima Suomen elinkeinoelämän romuttaminen ilmastohysterian nimissä ei vaikuta globaalisti mitään mutta Suomelle se on tuhoisaa.

2. Jatkuva kehitysmaalaisten rahtaaminen Suomeen pysyvän elatusautomaatin piiriin on tuhoisaa sekä Suomen taloudelle että myös suomalaisten turvallisuudelle. Ja tässä turvallisuuden romuttamisessa vihreät ovat aivan eturintamassa sillä kyseinen puolue haluaa kaikkein innokkaimmin salata suomalaisiin kohdistuvan tuontiväkivallan ja pitää yllä valheellista mielikuvaa monikulttuurisuuden ihanuudesta sekä välttämättömyydestä.

Jonkun verran ajattelukykyisenä henkilönä hänen täytyy myös ymmärtää, että noita kahta asiaa kritisoivat ihmiset eivät ole ääri-, laita- eivätkä vinkkelioikeistolaisia vaikka rääkyvä vihreä ämmälauma niin väittäisikin.

Tietyillä tahoilla Harjannetta on sanottu vihreitten mittapuulla fiksuksi. Jos hän on fiksu, niin miksi hän ei ymmärrä, että täydellisen estrogeenivallan alla olevassa puolueessa mitkään fiksut ideat eivät etene. Tämän ymmärsivät aikanaan ne vihreät miespuoliset pioneerit jotka olivat oikeasti ympäristöihmisiä, pysyivät ympäristöihmisinä ja sen vuoksi ottivat ritolat hirviöksi muuttuneesta valvonta-, kontrolli- ja alistamispuolueesta.

Koska itse en ole pelkästään jalat maassa vaan jalat polvia myöten reaalimaailman suossa elävä käppäukko niin en kerta kaikkiaan käsitä, kuinka joku ajattelukykyinen mies voi toimia vihreissä. Puolueessa, joka on romuttamassa kaiken sen, mitä maassamme on kymmenien vuosien aikana rakennettu. Hysteeristen naisten puolueessa.

Osaavatkohan he selittää sen itsekään? Tietysti – niin kuin on monesti tullut todettua – nykymaailmassa itselleen valehtelemisen kyky on taiteenlajeista suurin. Ja varmaankin myös menestyshaluisille se välttämättömin. 


35 kommenttia:

Catilina kirjoitti...

Kannattaa tutustua kansainvaellusajan roomalaiseen ja gallo-roomalaiseen aristokratiaan, niin ilmiö on täysin ymmärrettävä ja analoginen.

Qroquius Kad kirjoitti...

Harja-Atte liittyi hippivihreisiin 2012, eli kenties kyseessä oli puhdas opportunismi:

hän osasi haistella vihervasemmiston nousevan lähitulevaisuudessa Suomen hallitsevaksi poliittiseksi voimaksi, joka voi betonoida valtansa vaaleista riippumattomaksi.

Paskat siitä, mitä tuhoa se saa aikaan. Eihän Harja-Atte siitä itse joudu nomenklatuuran jäsenenä kärsimään.

Catilina kirjoitti...

Tietäisikö Homo-Pekka?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Catilina:

Viesti1: Nykypäivässä on kieltämättä yhtymäkohtia Rooman rappioon.

Viesti2: Niin. Oliko hän tuollainen jo nuorena vai tekikö pitkä ura politiikassa hänet tuollaiseksi?

Qroquius Kad: Kyseisen häiskän ajatuksenjuoksua en tiedä mutta onhan niin että jos ihminen valitsee itselleen poliittisen uran minkä tahansa Järjestelmäpuolueen osiossa niin hänen on pakko hylätä kaksi asiaa. Ja nehän ovat järki ja moraali.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä isoista ja hienoista insinööriasioista en ymmärrä tuon taivaallista. Luotan kuitenkin Tuomas Maliseen sekä vielä suuremmissa ympyröissä Kari Enqvistiin.

Uskoni insinööreihin taas hävisi pysyvästi jo -90 luvun alussa, kun opintotuutti työnsi minut samasta laitoksesta ulos kuin heidätkin. Ei se pelkkä titteli. Jotain muutakin pitää olla.

Työelämä on taas opettanut, että ainoa ero insinöörin ja di: n välillä on se, että di hiukan ymmärtää, että kaikkea ilmaista viinaa ei ole pakko juoda heti.
Asiaton? Saattaa olla.

voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

OT: Teknikko - AMK inssi - taitaa, inssi tietää, dippi-inssi taitaa tietää. Vanha viitakon viisaus.

Erottuminen on yksi tapa edetä uralla. Toisaalta naisvoittoisessa sakissa ns. pilde-huolto on turvattua. Ja nyt se hemmo on puheenjohtajistossa, muut puoluet kenties ovat halukkaampia toimimaan kanssaan, epäilevät kenties fiksummaksi mielipitelitään. Nostetta uraan. Kumman itse haluaisit tuuraamaan pääministeriä, iiris-rukan vai aten?

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kukaan ei ole niin viisas kuin ihminen, paitsi insinööri sanottiin menneinä aikoina. Pilkattiinko siinä insinöörejä, en tiedä, luultavasti.
Tämä virheiden touhu tulee menemään niin, että Atte saa johttaan puolueen maakuntavaaleihin aj sisäministeriksi nostetaan Iiris-rukka. Koska Atte puhuu ajoittain järkeviä ja lupaa muuttaa puolueen suuntaa pois liiallisesta lahkolaisuudesta, jota varsinkin miehet vierastavat. Iiris sijaistaa sisäkanisteria, koska hän on naisoletettu aj aivan yhtä seko kuin viran nykyinenkin haltija ja yhtä mamu- ja interrseksuaalikiimainen kuin Maria magdalena konsanaan. Toivon, että olen väärässä, mutta pahaa pelkään, että olen oikeassa.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys voijumalalle, Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

voijumala: Minulla kun ei ole insinöörikoulutusta niin en osaa tarkkaan vastata. Uskoisin silti, että insinöörin tulisi ymmärtää lukemia. Ainakin paremmin kuin yhteiskuntateologi.

Pyssymies: Omalla alallani sinänsä AMK tulkitaan että auta minua käytännössä. Yliopistokoulutettuja meillä on sitten vain johdossa. Niille tosin pitäisi antaa laitoksiin lähestymiskielto. Luulisin että pillupoliittiset syyt vaikuttavat lähinnä alle kolmikymppisiin. Ja onneksi kumpikaan heistä ei tuuraa pääministeriä vaan sisäministeriä. Paha se on sekin.

Huru-ukko: Minäkin toivon että olet väärässä mutta yhtä lailla pahoin pelkään, että olet oikeassa.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt kun taas olen palannut pikkutyttöjen hiekkalaatikolle nimeltään (toistaiseksi) Suomi niin huomasin Vihreiden keksineen poissaollessani uuden Nokian.
Kyseessähän on meidät pandemian kourista nostava huippuinnovaatio nimeltään laajamittainen kannabiksen viljely ja valtion kontrolloima myynti.
Vihreiden rajoittuneisuuden kysynnynnän ja etenkin mahdollisen tarjonnan osalta jäö taas kunnianhimoisuuden puolesta telineisiin.
Nyt kun teletapit ovat juhlallisesti luvanneet lopettaa oopium-unikon kasvatuksen ja sitä kautta heidän hallinnassaan olevan johtavan markkina-aseman heroiinikaupassa niin tässä se uusia Nokia olisi.
Kaikki perkeleen pellot ja kasvihuoneet unikolle ja perkeleelliset hepotehtaat pystyyn.
Olisimme maailmankauppaa ajatellen aivan loistosijainnilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Niin kuin blogistani on varmaan käynyt ilmi niin vastustan jo työni puolesta kannabiksen vapauttamista. Siitä seuraava askel on muidenkin huumeitten vapauttaminen. Ja minua ei kiinnosta se, että huumeet ovat vaarallisia käyttäjilleen. Vaan se, että niiden huumeitten käyttäjät ovat vaarallisia muille. Tietysti monet ihmiset jotka pitävät oikeutenaan päihtyä juuri haluamallaan tavalla ovat eri mieltä kanssani.

Frank kirjoitti...

Eiköhän se ohisalokin fiksu ole ei taatusti usko yhteenkään juttuun mitä suustaan päästää ideahan on vaan olla niissä asemissa missä saa valtiota kupattua mahdollisimman paljon jäämättä kiinni ja huudella kaikkea paskaa millä viedään huomio muualle ja saadaan idioottien äänet, mikäs sen parempi kun olla vihreissä ja ohjailla valtion rahoja kavereille, nekin "bisnekset" on aina oma väki tarkastanut...

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tämä attehan on joku "ilmastotutkija", Ilmahöpölaitoksen edustaja ja kasvatti. Eli opportunisti niin ammatin kuin politiikan puolella. DI-porukassa on ne pahimmat hörhöt, niillä kun on opportunismin ja uskonnollispolliittisen kiihkon lisäksi hieman käytännön järkeäkin. Saavat aikaan pahimmat tuhot, sellaiset joihin nämä latvasta vajaat ja logiikkavammaiset yhteiskuntateologit eivät pysty kun eivät osaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Frankille ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Frank: Minä kun vähän luulen, että hän uskoo aivan kaikkeen mitä sanoo. Tietysti jos sillä tienaakin niin aina parempi.

Thorvald Eskilinpoika: Ilmastotutkija taitaa nykyisin olla poliittinen ilmastotutkija. Ja voi kyllä todeta että ne yhteiskuntateologit nykyisin sanelevat sen, mitä mieltä inssin – ainakin vihervasemmistolaisissa puolueissa – tulee olla.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin vahingossa pätkän Ohisalon puheesta puoluekokouksesta, jossa hän riemuitsi siitä, että EK:lla ja Elokapinalla on yhteiset tavoitteet. Vihreät - de höna.


Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä on varmaan maskotti. Harjanne on vähän niinkuin Rydman kokkareissa. Kerää ääniä ihmisiltä, jotka kuvittelee, että ehkä siellä vielä jossain järjen valo voisi loistaa noissa puolueissa ja he saavat muutosta aikaan.

Ei loista eikä tule muutosta.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Huomasin tuon itsekin. EK:han edustaa vain suuryrityksiä mutta jos elinkeinoelämämme on samaa mieltä elopelle-leikkipartisaanien kanssa niin voi suurinpiirtein sanoa että kaikki on menetetty.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Ehkä kyseessä on samanlainen juttu kuin monella kommunistilla aikoinaan; ihan sama mikä aate, mutta jos se tuottaa ruutuvihkoon laskutoimituksen 2+2 tulokseksi 4 edes jollain todennäköisyydellä, niin silloin ei ole väliä kenen joukoissa seisot. Pääasia että voit sanoa sitten joskus, että onneksi olin oikeassa, tai vaihtoehtoisesti, että valitettavasti tällä kertaa en huomannut, että kyseessä olikin 2-2, paperi oli vaan suttaantunut.

Yst. terv. Ano Nyymi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Tapsalle vaan ja Ano Nyymille.

Tapsa vaan: Meni kommentit ristiin. Tuo on mahdollista mutta se vaatisi vihreiltä loogista ajattelukykyä ja sitähän niillä ei ole.

Ano Nyymi: Voi olla, tosin vihervasemmisto on vapauttanut itsensä kaikesta mahdollisesta loogisesta ajattelusta. Siellä ei jyllää muu kuin estrogeeni.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"jos elinkeinoelämämme on samaa mieltä elopelle-leikkipartisaanien kanssa niin voi suurinpiirtein sanoa että kaikki on menetetty." Herlin on. Sanoo näin haastattelussa ihan itse ilman mitään tulkintaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Thorlvald Eskilinpoika. Tuo Kone Oy:hän on kunnostautunut kaiken mahdollisen paskan tukemisessa. Toivotaan, että se ei edusta koko elinkeinoelämää.

Anonyymi kirjoitti...

Harjanteesta tekisi mieli lainata Joe Rogania: Male feminist...you can't run fast. You can't pick things us. But you still like to fuck...kyllähän moinen keskinkertainen diplomi-insinööri on suorastaan oraakkeli vihreissä. Uravalinta on varmaan sillä periaatteella tehty, että mieluummin sitä on tähtipelaaja kolmosdivarissa kuin vilttiketjulainen mestaruussarjassa. Koneen mestarista tulee mieleen, että siinä menneisyyden ukko vain lätisee paskaa jonka uskoo olevan muodikasta vielä huomennakin. Epäilenpä ampuvan omaan jalkaansa. Jos ei niin eihän moisilla pampuilla ole fasismissa huolen häivää...ne on pienempiä kaloja jotka joutuvat kärsimään.

Frank kirjoitti...

Niin herlin eli ek tukee tuotta vasemmistoa tasan siksi kuten marin sanoi, että ek vaati että tukipaketti hyväksytään eli herlin vaati sitä ja siksi se tukee vasemmistoa, että saa kupattua itsellensä ne rahat ja tulevat sitä ei kiinosta paskaakaan vaikka suomalaiset maksaisivat ne kymmenkertaisina takaisin.. https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/elokapina-on-taytta-asiaa-sanoo-keskustan-jasen-lihakarjaa-kasvattava-ilkka-herlin-joka-on-pannut-miljoonia-itameren-ja-ilmastotyon-hyvaksi/

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Se ole eri firman Herlin kun tukee Elokutinaa: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008239794.html

Antilla on nuita kiertotalous-harrasteita.

Vähän ehkä pilkkua silleen, mutta se on enemmän kai se tämän päivän Koneen Säätiö joka sitä kaikkea mahdollista jne...

https://koneensaatio.fi/koneen-saatio/historiaa/

Anonyymi kirjoitti...

Insinöörin politiikkaan meno on mielestäni aika selvä juttu. Son rahasta kiinni. Insinöörien palkkaus on kärsinyt inflaation. Alkupalkaksi tarjotaan 2 500 kk ja vähemmänkin. Jos harrastelee politiikkaa, on mahdollisuus päästä nopeasti viiden- kuudentonnin liksoille ja hyväveli -sisko verkostoon joka järkkää siistit sisähommat vaikka putoat pöydältä. Et joudu viranomaisen aktivointiin. Palkkauskin noissa suojatyöpaikoissa ei putoa. On vähintään tuplat, 5 000 kk, verrattuna oikeaan työhön eikä tarvitse vaivata päätään. (vrt. laborantti Lindström). Jos pääset julkiseen "johtavaan" virkaan, tai vaikka yliasiamieheksi palkka lasketaan jo kymppitonneissa per kk. Tuollaisia liksoja ei saa täällä realimaailman puolella.

Frank kirjoitti...

Niin tuohon viimeisimpäänsi; Ei Herlin yksin edusta koko ekoota onhan sielä Ollilakin joka on samanlainen nilkki tilaisuuden tullen laittamassa suomalaiset maksamaan vaikka sisäelimillään..

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, vihreiden varapuheenjohtajavaali oli oikeasti lähes pelottavan järkevä poliittinen liike. Feministien ohella kaikkein naisvaltaisin yhden asian puolue voi puheenjohtajan loman aikana "näyttää toisenlaista puolta itsestään" ennen kun palataan taas arkeen. Ehkä sillä jopa muutamaa soijapoikaa saa kusetetuksi äänien muodossa. En ihmettelisi vaikka, uskoakseni puheenjohtajaa tuuraava, Atte-poika lämmittelisi ainakin virallisessa hömpässä välejä myös kepuleiden suuntaan. Siellä on vähän sellainen tilanne päällä että molempien on vähän hankala koko ajan loukkaantua ja kuitenkin myöntyä toisen suuntaan. Näin Hutisalon tai muiden kovemman linjan vihreän ei tarvitse hoitaa tätä vastaantuloa. Ja mitä Atte-pojan puoluevalintaan tulee, niin veikkaisin että vientiä on vihreiden neitien keskuudessa, luulisi inssipojan matikan tässä taipuvan 2+2=5:een.

Tuo Herlinien ja muiden viherhurahdus lienee seurausta liian maallisen hyvän karttumisesta. Jos ovat jollain life coachilla käyneet niin niin eettiset ja moraaliset kysymykset käsitellään varmasti muodikkaan hyväntekemisen kautta. Olen itse nähnyt vähän turhan monta tuollaista "sitä on saanut niin paljon että tekee mieli antaa jotain takaisin" -tyyppiä korkeissa johtotehtävissä. Kumman usein se jokin on sen hetkistä muotia syleilevää, ja siten maksimaalisesti omaa kilpeä kiillotavaa puuhastelua.

t.Puupääukko

Veijo Hoikka kirjoitti...

Atte, harjanne. Eipä ole Julkun julkaisuja nykypäivitettyinä. Tämä Atte, h, saattaa olla kattavia voimia julkaisun ideoinneissa. Nyt hän laajentaa kaskupohjaa vihreillä niityillä. Julkun tulevissa numeroissa saanemme vinkkejä. Jospa attesta kuoriutuu vuosituhannen humoristi teekkarihuumorin saralla. Sitä odottaen, kiitos Atte.

Koneen bossin sivutoimisena maanviljelijänä antaman lehtihaastattelun mukaan hiilidioksidi ei ole hyvä sen paremmin ihmisille kuin luonnollekaan. Hän tietää ja koneportaat rullaavat, muutenhan ne eivät rullaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Atte kumiorava - varo imuketta!

Virheillä de dorka on ongelma, liiallinen vasemmistolaisuus. Atte on oikeistolaisempi kuin ääärilaitavasemmistolaiset akat. kat. Tuo äänestäjiä ja ehkä kepuleita voi kusettaa hieman kauemmin. Niin, ja kokkareetkin on into piukeana - se vihreä porukka on kuin onkin kokoomuksen puisto-osasto.

Nyt jo pössyttelijäjipit ja kauppakamarinulikat löysivät toisensa. Hasis vapaaksi ja suomi suureksi. Ehkä kohta aletaan vaatia unikonviljelyn ammattilaisia afganistanista lisää suomeen. Sinivalkoinen hepo valtaa maailman - olisiko Hakkapeliita-hepo hyvä nimi eurooppaan? Win-win tilanne vihreille & kokkareille, bisnestä ja pakolaisia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Koneen perustaja herliini oli juoppo ja kärsi mielenterveyden ongelmista. Samaa lie jälkeläisissäkin. Toinen syy suvakkiuteen on markkinointi. Pikkurahoja säätiön kautta suojelurahoiksi woke-kahjoille.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Frankille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano2:lle, Puupääukolle, Veijo Hoikalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne. Niin kuin Puupääukko totesi, nämä hyväntekijämiljardöörit – joille persaukisuus tai edes sen pelko on täysin vierasta – tykkäävät panna rahaa menemään ja tietenkin mahdollisimman muodikkaisiin kohteisiin. Egon kohotusta ja eräänlaista woke-suojelurahaa niin kuin Pyssymies totesi. Ja kyseisen Harjanteen valinnalla herätetään mielikuvia vihreistä joka ei olekaan niin sekaisin kuin mitä se vaikuttaa olevan. Joillekin ne mielikuvat menevät läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos nyt jotain sanoisi... Ei Atte tyhmä ole hän tietää tasan tarkkaan mitä tekee ja tekee sen silti ihan puhtaasta vallan halusta. Hänelle on täysin sama mitä seurauksia hänen ajamansa politiikka tuottaa. Hän yksin ja hänen valtansa. Muistakaa nyt kuitenkin että punaviherällä blokilla on todellisuudessakin valtava enemmistö suomalaisia jotka äänestävät heitä fanaattisesti.

:tiedät kyllä kuka

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tiedät kyllä kuka. Joskaan en kyllä tiennyt että kuka. Ehkä Atte tietää mitä tekee. Tosin varsinaista punavihreää blokkia ei vieläkään äänestä suomalaisten enemmistö. Se nyt on muuten vaan vallassa.

Sledge Hammer kirjoitti...

No, lyhyt vastaus tuohon miten on mahdollista -kysymykseesi: harhaluulo, johon älykkäimmät - varsinkin nuorempina - helposti lankeavat, on usko siihen, että olisi mahdollista suunnitella ja toteuttaa täydellinen ja virheetön yhteiskunta. Tästä sitten voi seurata aktiivisuus oudossakin poliittisessa liikkeessä.

Din Poh (ymmärettävästä syystä) kirjoitti...

Anonyymi aamuvarhain totesi:
"Insinöörin politiikkaan meno on mielestäni aika selvä juttu. Son rahasta kiinni. Insinöörien palkkaus on kärsinyt inflaation."

Työnantaja vaihtoi insinööriliiton työehtosopimukseen.
- En ainakaan yhtään ihmettele inflaatiota kun nyt olen niistä sopimuksen eduista päässyt nauttimaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sledge Hammerille ja Din Pohille & kiitos kommenteistanne.

Sledge Hammer: Voi hyvinkin pitää paikkansa. Ja kerta toisensa jälkeen he unohtavat että täydellisyyden tavoittaminen saa aikaan täydellisen dystopian.

Din Poh: En osaa ottaa sen enempää kantaa kun en tiedä insinöörien työehtosopimuksia.