torstai 9. syyskuuta 2021

KOMMUNISTI JA ITSELLEEN VALEHTELEMISEN TAIDE

Vasemmistoliiton hetken aikaa opetusministerinä ollut Jussi Saramo pläjäytti ehkä tämän vuoden parhaimman. Liittyen Afganistanista tuleviin pakolaisiin. Eli:

Saramo jopa vihjasi, että pakolaisvirtojen mukana on tulossa korkeasti koulutettuja ihmisiä. Saramon mukaan Suomeen saattaisi saapua jopa tulevaisuuden Nobel-palkinnon voittajia.

– Pakolaisista voi tulla hyvinkin osaavaa väkeä. Kun katsotaan maailmanhistoriaa, vaikka nobelisteja, niin pakolaisuus voi ajaa ihmistä suorittamaan.

Tämä hakkasi sen aikaisemman huipun eli somalialaiset koneinsinöörit joiden todistukset olivat hukkuneet matkalla Suomeen. Hotellin respassa on seurattu yli kolmekymmentä vuotta kyseisiä etnisesti edistyksellisiä voimavaroja ja ne voimavarat ovat olleet verovaroilla pakkoelätettyjä ja heidän toimestaan sekä seksuaali- että väkivaltarikollisuus on Suomessa jatkuvasti lisääntynyt.

Koskahan perustetaan väkivaltaisen tutustumispenetraation Nobel-palkinto?

Onnea Saramolle vuoden tähän astisesta parhaasta pläjäyksestä. Hän uskoo asiaansa. Eikä mikään sitä horjuta. Mutta hänen kaltaisensa ihmiset ovat Suomessa vallassa.

46 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Saramon kommentti kertonee jotain oleellista hänen ja ehkä myös koko vihervasemmiston loogisesta ajattelukyvystä ja todellisuudentajusta.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi uskoo varmaankin Joulupukin venäläisvastineeseen eli Pakkasukkoon.
Huru-ukko

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Nuoresta Marxista olisi voinut tulla sosiologi klassisten sosiologien joukkoon, koska varhaisessa ajattelussaan häntä kiinnosti se tapa, jolla yksilö sulaa yhteisön jäseneksi, ja hän näki, että "työ" oli myös jotain "sisäistä", ihmiselle lajiolentona ominaista, ja jokin menee niin yksilön kohdalla kuin yhteiskunnassa vikaan, ellei tuota perustarvetta täytetä.

Samaan aikaan eurooppalaiset kansallisvaltiot kokivat rajuja muutoksia, kun sääty-yhteiskunnista tuli luokkayhteiskuntia. Talousajattelu tarjosi selityksille hyvän alustan, ja sitähän Marxin teoretisointi sitten oli: koko ihmisen historia oli mahdollista nähdä yhteiskunnallisten tuotantosuhteiden heijastumana -- ja tuo selitys sitten johti ohjelmaan: jos ja kun tuotantosuhteet korjataan, jokaiselle löytyy yhteiskunnasta paikkansa, ja uusi ihminen on syntynyt.

Ja valitettavasti se marxilainen ajatteluperinne oli niin vahva, että se elää yhä kaikenlaisen -- omassa ajassamme jo puhtaasti orwellilaiseksi muuttuneen -- tasa-arvoajattelun ja kulttuurimarxismin muodossa. Nämä ressukat kokevat yhä totena sen, että tarvitaan vain sosiaalista tasoitusta, niin yksilöt muuttuvat kuin taikaiskusta.

Kuinkas tuollaisia Suuria Historiallisia Valheita sitten voisi korjata? Valitettavasti ei oikein mitenkään. Jokaisella ajalla on valta-ajattelunsa, joka on olemuksellisesti hyvin pysyvää laatua. Ja kaikki kulttuuripiirin ajattelu vielä pohjautuu kunkin suuren kulttuurin jo ammoin omaksumille kognitiivisille perusratkaisuille, jotka eivär muutu miksikään edes satojen tai tuhannenkaan vuoden aikaperspektiivissä.

Eurooppalaisilla klassisilla sosiologeilla saattoi hyvinkin olla sosiaalisia sympatioita ja yritystä hävittää köyhyys maailmasta. Puhtaasti poliittiset intohimot valtasivat sosiologian vasta paljon myöhemmin. Syvyyspsykologiaa ne eivät vallanneet kunnolla koskaan -- Stalin esimerkiksi kielsi psykoanalyysin N-liitossa olikohan 1936. Ihmisen syvä ymmärtäminen ei sovi samaan kuvaan kuin kulttuurimarxismi.

Ja niiinhän tämä tässäkin esillä oleva tapaus taas kerran todistaa. Yhteiskunnalle vähän harmin paikka, että nämä kulttuurimarxilaiset -- joille "kulttuuri" on siis lähinnä poliittinen valinta, ohjelma ja jäsenkirja -- omaavat vielä valtaa ja toimivat kaiken lisäksi aloilla joissa yhteiskunta on aikalailla haavoittuvimmilaan, kuten koulun piirissä.

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti pakolaisten joukossa on myös korkeasti koulutettuja ihmisiä, esimerkiksi hallinnon tarpeisiin koulutettuja. Nämä veijarit ovat pääsääntöisesti kylläkin koulutettu muualla ja heillä on siteitä sinne muualle. Suomeenhan nämä tulevat yrittäjät ja koneinsinöörit eivät tule.

Anonyymi kirjoitti...

Erään demarinaisen mukaan tulijat voisivat liittyä suoraan Akavaan, mutta kyllä Saramo pisti vielä paremmaksi! Tässä on vähintään 30 vuotta jo odotettu niitä uusia fazereita ja sinebrychoffeja, mutta eipä ole ilmaantunut ensimmäistäkään. Pizzoilla ja kebabeilla ei luoda menestyviä suuryrityksiä ja ainoat asiat, joissa on maahanmuuttajien ”ansiosta” kasvua, on rikostilastot ja työttömyys. Saramo kommunistina unohtaa myös sen, että vanhaan hyvään aikaan tulijat eivät olleet kotoisin Lähi-idästä tai Afrikasta. Turvapaikanhakija/maahanmuuttaja tulevana oikean kovan tieteen nobelistina on sentään jo liian paksua! Onhan rauhanpalkintoja jaettu melko kyseenalaisin perustein ja kyllä maailma niin hulluksi on mennyt, että voisihan sellaisen saada joku ihmissalakuljettaja eli hyväntekijä, jolla on oikea ihonväri.

Jos ei ole hallituksen naisissa hurraamista, nii ei ole kyllä miehissäkään! Voi Suomi-parkaa!

Rouva Ano

Tinahattu kirjoitti...

Asiahan on niin että suomalaisista ei juuri löydy Nobel-palkintojen arvoisia henkilöitä. Vasemmistoliiton Ossi Saramo on sentään oivaltanut tämän tosiasian. Olen myös huomannut että jotkut valistuneemmat perussuomalaiset tunnistavat suomalaisten kehnouden ja huhuilevat tarvittavan ulkomaalaista talenttia.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Saramohan saattaa olla 110% oikeassa. Totta kai Afganistan on täynnään vastaavia huipputiedemiehiä kuin Eurooppa 1900-luvun alussa, joiden maine on kiirinyt maailmalle useiden merkittävien keksintöjen kautta jo vuosikymmenien ajan, ja nyt on Suomella mahdollisuus tehdä 30-luvun USA:t eli ottaa kaikki vainotut tänne tieteilemään. Planckit, Tellerit, Einsteinit, Bohrit, Newtonit, Maxwellit ja muut vain odottavat ottajaansa. Siinä jää Elon Musk surkeasti toiseksi kun suomalainen Hakmed da Vinci laittaa uuden renessanssin pyörät pyörimään ystävänsä Kamel Galileon ja Mahmut Kopernikuksen kanssa.

Yst. terv. Ano Nyymi

KLS kirjoitti...

Onko olemassa pakolaistaustaisia Nobelin palkinnon saajia?

Toistaiseksi tuli mieleeni yksi ainoa: Tenzin Gyatso, XIV Dalai-lama, joka vuonna 1959 joutui pakenemaan Kiinan miehittämästä Tiibetistä. Hänhän sai 30 vuotta myöhemmin Nobelin rauhanpalkinnon. Mutta mikäli Saramolla olivat mielessään tiedepalkinnot (mihin viittasi hänen mainintansa korkeasta koulutustasosta), niin onko niiden saajien joukossa tähän mennessä ollut yhtäkään pakolaistaustaista?

Fysiikanpalkinnon saajista ainakin Albert Einstein ja Enrico Fermi tosin joutuivat poliittisista syistä pakenemaan kotimaistaan, mutta vasta sen jälkeen kun he olivat jo palkintonsa saaneet. Samoin oli myöhemmin laita myös kirjallisuuspalkinnon saaneen Aleksandr Solženitsynin.

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmistoliiton logoksi voisi laittaa aivot narikassa. Kun liittyy tähän puolueeseen, niin vapautuu loogisesta ajattelusta. Sama vihreissä.

Anna mun kaikki kestää.

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Voisiko olla kuitenkin vain niin, ettei Surraamo usko sanaakaan puheistaan eikä valehtele itselleen, vaan vain Suomen kansalle ja nauraa päälle saastaisesta ilosta:

hän tietää, että taas vaikka kuinka moni suomalainen uskoi joka sanan kuin pieni lapsi.
Mikä hauskempaa, ne lapsiaikuiset myös toistelevat kuulemaansa jumlalallisena sanana, ja sekös Surraamon iloa lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Kommunistien stratekia on valehtelu, aina ollu ja on nykyäänkin. Saramon tapauksessa vakka on löytänyt kantena.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten on varmasti monta kertaa todettu, niin kyllä Nobelit on muualle jaettu kuin Lähi-Itään. lähde wiki: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Nobel-palkinnon_saajista

pikaisella silmäyksellä vuonna 1979 pakistaniin oli mennyt fysiikasta noobeli
ja heti perään 1999 egyptiläistä syntyperää olevalle amerikkalaiselle.

mutta raketti- ym. insinöörejä odotellessa Afganistanista saattaa aika käydä todella
pitkäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, lajitoverit!

Muistakaamme, että jo Wanha Cansa totesi, että kommunisti ei osaa laskea - jos se osaisi, se ei olisi kommunisti!

Vanhastaan on myös väitetty, että IQ korreloisi poliittisen kannan kanssa...

Muistuupa mieleeni kertomus 10-luvun syrjäiseltä metsätyömaalta, jossa savottajätkät olivat värjötelleet havulaavuissa jo viikkoja. Tuonnekin löysi tiensä solisalirattien akitaattori, joka asiakaslähtöisen markkinointiperiaatteen mukaisesti lupasi: "Viina vapaaksi ja vittua kaikille!" - ja mitäpä tuota ihmettelemään, kun vielä nykyäänkin voi "vappusatasella" ostaa puolueelleen kärkipaikan...

+ULFBERHT+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Professorille, Huru-ukolle, Seppo Oikkoselle, Ano1:lle, Rouva Anolle, Tinahatulle, Ano Nyymille, KLS:lle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, Ano2:lle, Ano3:lle ja ULFBERHTille & kiitos kommenteistanne. Kaiken kaikkiaan tuo lyhyt episodi kuvaa hyvin vihervasemmistolaista pakkomiellettä eli kehitysmaalaisia täytyy saada Suomeen koska kehitysmaalaisia täytyy saada Suomeen. Ja kun ei keksitä tolkun syitä niin sitten valehdellaan. Se toinen pakkomiellehän on Suomen elinkeinoelämän tuhoaminen että oma ego saa ruokaa. Me olemme Suomessa uhmaikäisten pentujen johtamia.

MikkoK kirjoitti...

Esimerkki Afganistanin korkeasti koulutetuista pakolaisista on suurlähettiläs Mohammad Razmyar. Hän tuli Suomeen kohtalaisen nuorena perheineen 1993, kun Afganistanin kommunistihallinto kaatui. Hänellä oli siis hyvä koulutus, hallinnollista ja diplomaattista kokemusta, kielitaitoa ja ennen kaikkea oikeaoppinen maailmankatsomus löytääkseen uuden työuran vihervasemmistolaisessa Suomessa. Miten lienee sitten työllistynyt?

Anonyymi kirjoitti...

Jospa ne tavoittelevat sitä Rauhallisuuden Nobel-palkintoa, siis ne jotka edes jotain järkevää päiväsaikaan tekevät.
Ainakin sen verran verkkaista yksinkertaisten työtehtävien valvottu suorittaminen työmailla on.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Kyseinen kommunistihallinnossa palvellut häiskä kävisi sinänsä kuin nenä päähän nykyiselle Suomelle mutta olisko niin että heppu on jättänyt suomen kielen opettelematta. Hänen tyttärensä on menestynyt sillä hänellä on erityisavuja eli hän on etnisesti edistyksellinen. Sehän Suomessa nykyisin riittääkin.

voijumala: Joo, mutta muulla ajalla sitten tavoitellaankin riehumisen Nobelia.

Joppos123 kirjoitti...

Ymmärtääköhän Saramo itsekkään miten säälittävä vätys se on? Maata johtaa peniskateellisten sukkahousukoppeloiden ja munattomien "miesten" joukko. Joutuupa sihauttamaan auki yhden ( 2 litran leka) Karlovatskon, jospa tämä ohimoissa jomottava ennakkovaroitus latvaräjähdyksestä menisi ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Marx ei tehnyt rehellistä työtä päivääkään..

Tinahattu kirjoitti...

Luulenpa tuhotytöillä ja -pojilla olevan olevan jotakin yhteistä vanhojen Etelä-Afrikan aktivistien kanssa. Minulle ennen tuntematon Nadine Gordimer esitellään tuossa. Eräs toinen on tietenkin kuuluisa ja kunnioitettu Helen Suzman.

Etelä-Afrikka ja varsinkin Rhodesia ovatkin nyt niin hienossa kunnossa etteivät sivistyneet ihmiset viitsi niitä oikein kehua ettei luultaisi kerskailuksi.


Nadine Gordimer
November 20, 1923–2014
by Milton Shain and Miriam Pimstone
https://jwa.org/encyclopedia/article/gordimer-nadine

In Brief
When Nadine Gordimer’s depictions of apartheid earned her the Nobel Prize for Literature, she used her fame to fund HIV prevention and treatment in her native South Africa. Gordimer published her first short story in the Johannesburg Sunday Express at age thirteen. When studying at the University of the Witwatersrand in 1945, she began exploring the black townships around Johannesburg, which led her to both black literature and the fight for equality. She became active in the African National Congress and wrote about apartheid’s impacts in her fiction, beginning with her first short story collection Face to Face (1949). Gordimer dedicated the later years of her life to the AIDS crisis, creating an anthology, Telling Tales, to raise money for prevention and treatment programs.


Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Anonyymi kirjoitti...

Voivoi... ei oikein irtoa muuta kommentoitavaa näihin. Kepu ja degrönakin päätyivät sitten pussauskoppiin ja pikkutyttövalta saa jatkua. Ei sillä että olisin oikeasti hallituksen kaatumiseen uskonut, mutta unelmoida saa? Uusia veroja/korotuksia tulossa, ja tuskin kukaan yllättyy että laskun maksaja on työssä käyvä keskiluokka. Vahtera oli uusimmassa blogissaan luetellut kiristyksiä, ja itseäni pelottaa aivan tuhottomasti kiinteistöveron kiristäminen "käypiin arvoihin" perustuvalla verotuksella. Sitä pandoranlipasta ei pitäisi avata. Antaa ihan liian paljon valtaa/mahdollisuuksia.

Tulonsiirto joka tapauksessa jatkuu kunnes koko Suomi on tasapäistetty.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Anolle, Tinahatulle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Jaa-a, en tiedä. Ehkä hän uskoo asiaansa oikeasti. Tai ajattelee sitten olevansa lastu koskessa ja menee sinne minne se vie. Minä sihautin auki nollakolmosen Sandelsin. Otan sen näin virtuaalisesti sinun seuranasi.

Ano: Ja harvempi hänen seuraajansa tekee nytkään.

Tinahattu: Se ero tietysti Suomen ja noiden maiden välillä – onneksi – on että suomalaiset eivät ole vielä maassaan vähemmistönä.

Puupääukko: Ei halllitus minnekään kaadu. Vihreät ovat valtansa huipulla ja kepu on huorapuolue joka menee saman peiton alle vaikka itsensä Perkeleen kanssa. Ja jossain vaiheessa sillä maksavalla keskiluokalla aukeaa perse. Mutta hallitus ei sitä ajattele. Se elää unelmaansa. Ja joo, ne ”käyvät arvot” ovat kovasti pelottava asia. Ne kun ovat määrittelykysymys. Ja kysehän on siitä, kuka saa määritellä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuli vaan hassu, asiaan liittyvä, juttu mieleen. Muistaako joku kuinka ensimmäisten kunniakansalaisinvaasioiden aikaan pelättiin kuinka ne "tulee ja vie meidän työt"? Miettikää kuinka naiiveja silloin oltiin; kunniakansalaiset tulossa töihin korkean sosiaaliturvan maahan! :D

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Muistanpa toki. Eiväthän he töitä vieneet. Heitä varten masinoitiin julkiselle sektorille mannekiinitöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kummat on tyhmempiä, demarit vai kommarit? Kumpi johtaa saramo vai se tyhmän eteläamerikkalaisen bussikuskin - siis diktaattorin, näköinen ääliö? Se, joka kertoi jokaisen julkisen puolen työntekijän vahvistavan julkista taloutta.

Jumalauta, eihän näitä voi edes parodioida. Kun luulee keksivänsä jotain tosi tyhmää, niin eikös vain joku kommari, vihreä tai demari into piukeana esitä just sitä.

Tyhmien puolue - latvian mulku partijan sisarpuolue- on suomen suurin puolue, sen osastot virheet de dorka, rasistinen kansanpuolue - rkp, demarit, kommarit, kepulit kilpailevat tyhmyydessä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Kysymykseen ei voi vastata eikä näitä voi parodioita. Ne kun tekevät sen itse. Paremmin kuin me käppäukot.

Anonyymi kirjoitti...

Uskossaan vahvat. Uskovat varmaan tosissaan
vaikuttavansa jotenkin. Eikö ole tietoa..
Budjettiriihi, ilmastotoimet.

Haaveilu huipussa 50 000 euroa sähköautoon.
Hyvällä palkalla ainoastaan.
https://yle.fi/uutiset/3-12092680

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vihreasta-kunnianhimosta-huolimatta-norja-ei-aio-luopua-rahasammostaan-uusien-oljyesiintymien-etsintaan-36-miljardia-euroa/ea4c9493-788b-450b-84a6-fb858e497b4e

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/australia-ei-luovu-hiilikaivoksistaan-aikoo-jatkaa-hiilen-kaivamista-ja-vientia-niin-kauan-kuin-sille-on-kysyntaa/8231142

Anonyymi kirjoitti...

Takavuosina oli menossa suomen tyhmin mies kisa, suomen tyhmin kimmo haussa. Johdossa sasi ja kiljunen, aika tasapisteissä. Tiukkaa vääntöä liki viikottain.

Kummankin olen tavannut ihan kasvokkain, palikka ja palikampi.

Sinänsä kummallista, nostaako politiikka tyhmiä esille vai mistä johtuu? Vai hakeutuuko politiikkaan tyhmiä erikoisen paljon.

Pyssymies

Arja Laine kirjoitti...

KLS:
noissa piireissä Aleksandr Solženitsyn on iha helvetin haram.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Pyssymiehelle ja Arja Laineelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Epäilemättä niin Norja kuin Australia tietävät että se vihreä vallankumous ei ole vielä ihan nurkan takana.

Pyssymies: Ainakin Järjestelmäpuolueen jäsenyys sopii tyhmälle ja ahneelle. Heillä kun on valmis sabluuna mitä sanoa ja ajatella.

Arja Laine: Viesti välitetty. Niitä Nobel-piirejäkö siis tarkoitit?

Trilisser kirjoitti...

Niin, joku voisi Saramolle kertoa, että yksikään muslimikulttuurin tuotos ei ole vielä voittanut ainuttakaan Nobelin tiedepalkinto. Aiemmin ketjussa mainittu pakistanilainen oli näet brittiyliopistojen tuote. Samaa voi sanoa mustan Afrikan tuotoksiin; kaikki mustat tiede-Nobelistit ovat käytännössä amerikkalaisia valkoisen kulttuurin tuotoksia.

Kun huomioi muslimien määrän, heidän panoksensa tieteissä ja tekniikassa on surkuhupaisa. Vertailukohtana vaikkapa juutalaiset.

Samaten voisi joku kysyä Saranolta, että jos nämä asylantit ovat järkiään niin huippulahjakkaita, niin miksi heidän kotimaansa ovat järkiään tieteen, tekniikan ja taiteen persläpiä? Jälleen kerran vrt. Israel.

Qroquius Kad kirjoitti...

Olikohan tuo Solženitsynin Nobel ennemmin tiedepalkinto Kielletyn totuuden paljastamisesta vai taidepalkinto sen tekemisestä hyvin luettavassa muodossa?

Anonyymi kirjoitti...

Marin kehuu seisovansa kehaririihen päätösten takana. Anahan se ssiellä on ollut. Takana. Saarikko toivoo, että en työllisyyspäätöset tehdään viimein ensi helmikuussa. Toivotaan toivotaa jne. Tai kauas pilvet karkaavat et niitä voi tavoitaa.
Sähköautpjen verot pois, mutta liikenteestä pitää se entinen määrä rahaa repiä, niin äkkiäkös sitä bensakoneille je nokivasaroille uusia veroja keksitään. Kun niitä sähköhimmeleitä on kuitenkin loppupeleissä niin helevatan vähän. Tulee se päästökauppa, keväällä viimeistään. No mie sit vähennän ajoja entisestään, nykyisin tankillisella pääsen 1000km, päästökaupan tultua pitänee ajaa 2000km tankillisella. Ja jos vessapapperin hintya nousee mie ruppeen tekkeen ku musulmaanit, en käytä paperii, pyyhin oikealla kädellä, vasemmalla sit syödään...
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Tuo on täysin totta. Ja yleensäkin islamilaisten maiden infra pysyy läjässä länsimaisen tekniikan varassa. En muista lukuja mutta myös islamilaisissa maissa julkaistujen kirjojen lukumäärä on murto-osan murto-osa länsimaihin verrattuna. Mutta siellähän eletäänkin maissa joissa maailma tuli valmiiksi vuonna 600 ja risat. Maissa, joilla ei ole meille mitään tarjottavaa.

Qroquius Kad: Eiköhän se ollut osittain myös Neuvostoliitolle kuittaileva poliittinen palkinto? Nobelin kirjallisuus- ja rauhanpalkinnoissa kun on tuokin näkövinkkeli.

Huru-ukko: Joo, olet oikeassa. Työllistämistä ei edistetä yrittäjien toimintaedellytyksiä tuhoamalla.

Trilisser kirjoitti...

Ykä, Biafran sota oli mainio esimerkki, miten uskonnoilla on todellakin eroja. Biafran itsenäisyyttä ajavat ibot/igbothan olivat kristittyjä, ja ne biafralaisia ladanneet musuja. Ja yksi olennainen ero oli siinä, että kun kristittyjen lähetyssaarnaajien kouluissa opetettiin niitä aineita, mitä länsimaisissa kouluissa yleensäkin opetettiin (vaikka koulut olivat vahvasti lähetyssaarnaajien luomia), niin vastaavasti musujen kouluissa keskityttiin Koraanin ulkoaopetteluun. Niinpä ibot/igbot ylivertaisesti sivistyneempiä ja sen takia Nigerian (ennen Biafraa) hallinnossa ja yhteiskunnan avainasemissa iboilla oli reilu osuus ja siksi myös Biafra oli Afrikassa keskivertoa paljon sivistyneempi. Ja se taas tietysti aiheutti kateutta musuissa ja nämä sitten reagoivat tyypilliseen tapaansa...

Låhde: Al J. Venter: Biafra's War.

MikkoK kirjoitti...

Jostain näkövinkkelistä perustellen Obamallekin annettiin heti presidenttikauden alussa Nobelin rauhanpalkinto. Siitä hänen olikin hyvä aloittaa runsas sotiminen. Syyriassa rähinöintiä hieman rauhoitti välillä paha Putin. Hänhän ehti hätiin sanomaan, että ratkaistaan tämä akuutti myrkkykaasukiista neuvottelemalla sen sijaan, että Obama aloittaa offensiivin.

Nyt taustapresidentti Obama voisi hyökätä Afganistaniin, sillä siellähän on joukkotuhoaseita ja panttivankeja. Todisteita ei tarvitse tällä kertaa edes keksiä, kun ne on itse sinne viety ja jätetty.

Muslimien tiedemaailma on tosiaan jo valmis, vähän samaan tapaan kuin meidänkin yliopistotutkijoilla. Joka muuta väittää, erotettakoon tai telotettakoon!
Meillä tutkimuksen huippuyksiköissä tosin sukupuolten lukumäärä vaihtelee päivittäin, mutta muslimit ovat siinä asiassa edellä kahden sukupuolen taktiikallaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Pitää paikkansa. Islam ei saa aikaan kuin kärsimystä. Silloin aikanaanhan Biafran kansanmurhaa uutisoitiin Suomessakin. Näinköhän nykyisin olisi? Kas kun islam on pop.

MikkoK: Ainut syy miksi Obama sai sen Nobelin rauhanpalkinnon oli hänen orvasketensä väri. Ja meillä taas yliopistot – nimenomaan yhteiskuntatiede – on siirtymässä hyvää vauhtia yhteiskuntateologian puolelle.

DuPont kirjoitti...

Itselle valehtelemisen taidetta kertonee ehkä myös tuo uutinen, jossa Timo Soini kieltäytyy Rauman kaupunginjohtajanviran hakemisesta:
https://yle.fi/uutiset/3-12089849
Tietääkseni KUKAAN ei tosissaan ole edes kysynyt häntä tuohon virkaan, mutta kieltäytyminen antaa kuvaa, että hän olisi poliittisesti varteenotettava henkilö...

Minäkin muuten kieltäydyn virasta seuraavan arkkipiispan jäädessä eläkkeelle, en ole käytettävissä, sanon tämän avoimesti medialle...

Tinahattu kirjoitti...

Yrjöperskeles 10. syyskuuta 2021 klo 18.28:
Trilisser: Tuo on täysin totta. Ja yleensäkin islamilaisten maiden infra pysyy läjässä länsimaisen tekniikan varassa.


Esim. Irakin tai Syyrian infra taitaa olla hajalla juuri länsimaisen tekniikan avulla. Sotakoneet kun ovat kovin teknillisiä nykyään.
Kuinkahan Libyassa pärjätään kun NATO pommitti sen paskaksi?

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Tinahattu kirjoitti...

Tämä sivu pysyttelee Hangon ja Nuorgamin välillä mutta kannattaa sentään verrata muihin maihin joissa sisäiset maanpetturit aukaisivat portit. Etelä-Afrikka on ollut esillä joidenkin radikaali-ihmisten kirjoituksissa joten esitän sitä vertaukseksi.


Mike Smith's Political Commentary
Where the truth hurts
19 June 2017
https://archive.fo/FkLCx#selection-279.1-473.12


On the 2nd of February 1990, the last white president of the Republic of South Africa, arch traitor F.W. de Klerk, having no valid reason whatsoever, unconditionally freed the terrorist scumbag Nelson Mandela and unbanned the Marxist terrorist ANC and the SA Communist Party, effectively allowing 7000 armed and trained Communist terrorists to enter South Africa.

The rationale for this idiotic step was the prospect of “peaceful co-existence” with a defeated and humiliated enemy instead of following through and finishing the job once and for all.

The ANC was given a new lease on life, allowed to grow strong and build itself up again. Death and chaos followed in the wake of their People’s War.

KLS kirjoitti...

Toissapäiväisessä kommentissani kumma kyllä unohdin toisen, varmaan vielä tunnetumman pakolaistaustaisen, joka myös sai kerran osan Nobelin rauhanpalkinnosta. Epäilemättä kyllä varsin ansiottomasti, sellaisesta sopimuksesta, joka ei ratkaissut mitään kiistakysymystä ja joka ei kauan pitänytkään. Nimittäin Jasser Arafatin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys DuPontille, Tinahatulle ja KLS:lle & kiitos kommenteistanne.

DuPont: Joo, näin on. Valtamediastamme kertoo muuten hyvin se, että kyseinen poliittinen ruumis kelpaa sille nyt uutisaiheeksi kun se haukkuu perussuomalaisia. Soini ei taida vieläkään tajuta että perussuomalaisia ei kannatettu hänen vuokseen vaan hänestä huolimatta.

Tinahattu:

Viesti1: Ja milläs tekniikalla se oli rakennettu ja rakennetaan uudestaan? Ei silti, se ns. demokratian pakkovienti oli äärimmäinen hölmön tölväys.

Viesti2: Ja seuraukset kertoo historia. Niin Rhodesian kuin Etelä-Afrikan kansanmurhasta ei valtamediamme kerro mitään.

KLS: Joo, siinähän oli se tunnettu rauhanmies…

Trilisser kirjoitti...

Rauhanmiehistä tuli mieleen muuan Nelson Mandela, suvakkien ihqu sankari. Mutta kuinka moni tietää, että kyseinen herra valtuutti toisinajattelevien =ANC:tä vastustavien) kohtelun ns. "kaulakorulla". Eli uhrin kaulaan pantiin autonrengas, sytytettiin rengas tuleen ja poltettiin uhri elävältä. Sellainen humanisti se Mandela. Ja jos asioita pohditaan, niin kumpikohan oli arkipäiväisessä elämässään paremmassa asemassa, eteläafrikkalainen neekeri 1970-luvulla vs. tavallinen neuvostokansalainen samaan aikaan...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Triliiser. Totta kaikki, mitä sanot. Erittäin vittumainen tapa kuolla. 1970-luvun vertailuun en osaa varmaksi sanoa mutta kyllähän Etelä-Afrikka on menossa hyvää vauhtia kehitysmaaksi. Sinänsä sillä 1970-luvun neuvostokansalaisella oli kohtuullisen hyvä elää omilla mittapuillaan. Kun ei vaan arvostellut vallitsevaa järjestelmää.

Ja joo, sekin vielä mitä ei valtamediamme mainosta. Eli bantuthan siellä Etelä-Afrikassa valittavat että valkoiset ryöstivät heiltä Etelä-Afrikan. Jep. Tosin vain vähän aikaa sen jälkeen kun pohjoisesta tulleet bantut olivat ryöstäneet saman alueen khoisan-kansoilta.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Kaikenkaikkiaan siis täydellinen menestys tuo Afganistanin evakuointiprojekti. Lähtien siitä, että listalla olleista 170 ihmisestä onnistuttiin evakuoimaan yli 400 henkeä.

Hesarikin ehti jo kirjoittaa sankaritarinan jostain nuoresta kansainvälisestä ja korkeakoulutetusta evakuoidusta. Pakomatka oli ollut rankka, sitä oli haitannut mm. se ettei tämä sankaritar pysty olemaan samassa huoneessa tuntemattomien miesten kanssa ilman omaan perheeseen kuuluvaa miestä. Juuri tällaisia kansainvälisiä ihmisiähän me Suomeen tarvitsemme!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, keski-ikäinen pikkupoika. Joo, näillä ihmisillä Suomi saadaan ennennäkemättömään nousuun.