keskiviikko 8. syyskuuta 2021

KARILLA


Aika ajoin valtamediassa on juttuja jotka kertovat oikein mainiosti kaupunkivihreän ajattelusta. Niin kuin hiljattain Ilta-Sanomissa ollut juttu jossa muuan kirkassilmäinen piipertäjä Emma Kari kertoo meille tavallisille suomalaisille kuinka meidän on hänen näkemyksensä mukaan elettävä ja mehän elämme koska vihreillä näyttää olevan Suomessa täydellinen valta huolimatta siitä että niillä on vain kymmenen pinnan kannatus. 

Otsikko jutussa on komeasti Vihreiden uudet vaatimukset: Kolmannes maasta suojellaan – ja kaikki vanhat metsät

Soita haluttaisiin takaisin luonnontilaan miljoona hehtaaria ja uudet turvepellot kieltää.

Kolmannes Suomesta on siis 110.000 neliökilometriä ja risat. Muutamia siteerauksia ja omia ajatuksia:

– Luonnon monimuotoisuuden suojelu edellyttää, että kaikki luonnonmetsät suojellaan, sanoo vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari.

– Tästä on pidettävä kiinni. Kuinka muuten voidaan vaatia Amazonin suojelua tai ylipäätään mitään köyhiltä mailta.

Noin ensikseen tulee taas kerran muistuttaa että Suomi on jo biokapasiteetissaan maailman terävintä kärkeä. Ja sitten voidaan todeta, että – kun Amazonista puhutaan – että jos Suomi tuhoaa elinkeinoelämänsä esimerkin vuoksi niin Brasiliassa todetaan asian tiimoilta että what is Finland anyway? Ja sitten herää kysymys: kuinka kaupunkivihreät määrittelevät luonnonmetsät? Niiltä köyhiltä mailta muuten voimme vaatia sitä että ne eivät lähetä tänne porukkaa elätettäväksi. Ja nostamaan sitä hiilijalanjälkeään. Joka on vihreille suomalaisen kohdalla perin tärkeä mutta kehitysmaalaisen elätettävän kohdalla taasen ei.

– Suomalaiset rakastavat meidän luontoa, Kari sanoo.

Suomalaiset rakastavat omaa luontoaan, ei kaupunkivihreitten määrittelemää luontoa. Kaupunkivihreitten, jotka eivät ole siellä luonnossa käyneetkään. Ja jotka eivät ymmärrä, että ihmisille metsä ei ole vain abstrakti käsite, vaan siitä myös eletään. Sen tulee olla muutakin kuin kaupunkivihreän egoa ruokkiva suojelualue.

Hänen mukaansa Suomen kaltaisella vauraalla maalla on mahdollisuus toimia edelläkävijänä.

Mahdollisuus tietysti on, mutta tarvetta ei ja vihreitten utopia saa aikaan sen, että suomalainen teollisuus siirtyy muihin maihin joten vaikutus suomalaisille on tuhoisa ja sille ilmastollekin negatiivinen sillä niissä muissa maissa päästörajoitukset tuskin ovat suomalaista tasoa. Muistutetaan myös että Suomessa ei mikään asia ole mahdollinen vihreitten tuottamilla verovaroilla. Ne eivät niitä tuota, eivätkä edes ymmärrä mitä nettoveronmaksaja tarkoittaa. Loinen vain imee elantonsa isäntäeläimesta. Ja muistutetaan myös siitä, että jos maa on vauras, sen ei tarvitse pyörittää yliturvotettua julkista sektoriaan velkarahalla.

Karin mukaan kaikki arvokkaat luontokohteet valtion mailla pitäisi suojella.

– Jos ei onnistuta edes valtion omistamilla muilla, kuinka sellaista voidaan vaatia yksityisiltä maanomistajilta, Kari sanoo.

Herää kysymys että minkäslaisia vaatimuksia Kari aikoo kohdistaa yksityisiin maanomistajiin ja heidän henkilökohtaiseen omaisuuteensa jos he eivät suostu vapaaehtoisesti suojeluun ts. pakkososialisointiin? Ja toinen kysymys: Kuinka kaupunkivihreät määrittelevät arvokkaat luontokohteet?

Uusia turvepeltoja ei pitäisi raivata. Miljoona hehtaaria suota pitäisi ennallistaa.

Niin. Suomella on turpeessa valtava energiamäärä mutta sitä ei voi käyttää koska se on vihreille haram, mutta ulkomailta tuotu energia käy kyllä. Muistutetaan muuten ihan muuten vaan että Helsingin Energia ilmoitti kaukolämmön hinnan nousevan 29,9%. Johtuu vuoden alusta voimaan astuneista valmisteveromuutoksista sekä kohonneista päästöoikeuksien että polttoaineiden hinnoista. Vihreä unelma saapuu Helsinkiinkin.

Kari kehuu nykyhallituksen toimia ympäristönsuojelussa.

– Tämä hallitus suojellut enemmän kuin mikään aikaisempi ja luonnonsuojeluun käytettyjen rahamäärä kaksinkertaistanut.

Tässä on sama logiikka kuin ”kotouttamisessa” eli mitä enemmän verorahoja on saatu poltettua, sen paremmin asia on onnistunut. Tuli muuten mieleen että olikohan jutun oikolukijalla hieman passiivista vastarintaa sillä tuo Karin lause oli kyllä hiukkasen epäselvä.

Budjettiriihessä Emma Kari odottaa nousevan esiin lähinnä ”luontopääoman saamisen mukaan kansantalouden kirjanpitoon”.

Se tarkoittaisi esimerkiksi sitä, että luonnonmetsä arvotettaisiin talousmetsää arvokkaammaksi. Asia on monin mutkainen ja tuskin etenisi selvitystä pidemmällä hallituksen jäljellä olevan kauden aikana.

Tässäkin oli havaittavissa oikolukijan passiivista vastarintaa. Mutta suomennetaan: Kyseessä ei ole luontopääoma, vaan kaupunkivihreän henkilökohtainen egopääoma. Ja sehän nykyisessä Suomessamme menee ylitse kaiken muun. Nimenomaan Suomessa, koska vain täällä kansa suostuu siihen että se elää suomalaisen kaupunkivihreän egon oikkujen mukaisesti. Eikä kaupunkivihreä ymmärrä että yliopistokaupunkien ulkopuolella ihmisten tulee elää oikeasta työstä. Joka työ puolestaan elättää sen kaupunkivihreän. Mutta ei hän välitä. Hänen egonsa saa nyt tarpeeksi ruokaa ja hän uskoo, että se jatkuu loputtomiin.

Suomelle vahingollinen vieraslaji kaupunkivihreä tutustuu itselleen outoon ympäristöön. Jo ilme kertoo että hänellä on paljon, paljon suunnitelmia ja ideoita. Ja mikä on nykyisin pelottavampaa kuin se, että kaupunkivihreä saa idean?


40 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse aloittaisin tuon luonnontilaan palauttamisen Franfurtin lentokentästä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kyllähän elämä ja evoluutio ovat ihmeellinen ilmiö. Juuri oli lehdissä uutisia siitä, että laboratoriossa oli nokareeseen ihmisen aivosoluja upotettu mukaan kantasoluja, ja systeemi kehitti niistä ikään kuin itselleen alkeelliset silmät.

Mikä lie se elämänvoima, käsky, ohjelma, tai mikä nimi sille sitten onkaan sopivin, joka piilee esimerkiksi noissa kantasoluissa, jotka jostain vain "tietävät" mitä niiden missäkin ympäristössä pitäisi tehdä. Taitaa olla toistaiseksi aika lailla pelkän ihmettelyn aihe.

Mutta nämä cityvihreäthän tietävät koko joukon elämää, evoluutiota ja ekologiaa koskevia asioita. Jos vihreitä kuuntelee, ne tietävät senkin, että luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on itseisarvo. Joku on sen niille kertonut.

En tiedä kuka, mutta ei ainakaan Luonto itse. Luonnossa evoluutio on ollut nimenomaan lajien karsimista, monimuotoisuuden karsimista. Ihmisellä ei riitä kantti kertomaan miksi, mutta vihreiden kantti kyllä riittää kertomaan että he ovat oikeassa ja Luonto on ollut väärässä.

Kunpa meillä olisikin sellaisia vihreitä, joita luonnon ihmeellisyys ihmetyttaoso ja hiljentäisi. Mutta meillä on vain vihreitä, jotka ompelevat yhä suurempia sateenkaarilippuja.

Ja Röllipeikon tavoin pelottelevat lapsiaan ynnä muita herkkäuskoisempia kanssasisariaan kulloinkin vaikuttavilla maailmanlopun muunnoksilla, niin tehokkaasti, että ihan aidosti itsekin pelkäävät.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenhä pitkälle mettään tuokin pitäs viedä että eksyy löytymättömiin. Riittäskö 100 metriä?
Ihmettelijä.

Juha Kivela kirjoitti...

"Tuli muuten mieleen että olikohan jutun oikolukijalla hieman passiivista vastarintaa sillä tuo Karin lause oli kyllä hiukkasen epäselvä".

Eilistä A-studiota kuunnellessa tuli kyllä selväksi, että epäselvyyden lisäksi logiikka oli kyllä kyseiseltä Emma Karilta kateissa. Suusta tuli sanoja ilman laajempaa merkitystä. Sama toki koski toista haastateltavaa muuan kansanedustaja Juha Sipilää, liekö samasta puolueesta, kun ei puheiden perusteella eroa voinut tehdä. Tärkeintä haastateltaville vaikutti olevan, että ajankohtaisimmat mantrat ja asioiden nimet oli opeteltu ulkoa. Valitettavasti Ylen toimittelija ei kyennyt tekemään varsinkaan Sipilän horinoihin liittyen tarkentavia kysymyksiä ja täsmennyksiä.

Yhteiskuntateologian opetus saanee lisää opetuspaikkoja?

[https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008243334.html]

""Yrityksiä johtivat aiemmin ekonomit, insinöörit ja juristit, mutta nyt alkaa olla myös yhteiskuntatieteilijöiden aika”, sanoo LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa".

Elämme mielenkiintoisia aikoja...

Nils- Aslak kirjoitti...

Helsingin sähköyhtiö Helenin päästöt ovat yhtä suuret kuin kaikkien Suomen henkilöautojen. Ja vain siksi, venäläinen musta kivihiili tuottaa niin valtavat voitot Helsingin vihreille.

Aivan kaupungin rantoja pitkin menee kaksi isoa putkea Saksaan, joita pitkin kulkee puhdasta maakaasua. Vihreät eivät sitä kallista kaasua ota, vaan mustaa sauhua syoksevät neljä hiilivoimalaa ovat heidän täyttynyt unelmansa.

Euroopan kivihiilivoimalat tappavat joka ikinen vuosi jotain 150.000 ihmistä. Ydinvoima vain muutama tuhat, jos sattuu onnettomuus.

Qroquius Kad kirjoitti...

"[Kaupunkivihreän ego] saa nyt tarpeeksi ruokaa ja hän uskoo, että se jatkuu loputtomiin."

Alikersantti Yrjö Lahtista mukaillen:
"Uskoo. Ei se mitään usko. Se tietää".

Yksi ja toinenkin on povaillut Kepulien lähtöä hallituksesta pelastamaan maaseudun kannatuksensa.
Eihän sen tarvitse välittää siitä vähääkään, koska maaalaisliittolaiset äänestävät sitä Kari Suomalaisen Maajussia samoin kuin vanhat kokoomuslaiset Kypäräpappia, vaikka kumpaakaan ei ole enää aikoihin ollut olemassa.

Huvittavimpia ovat olleet Hippivihreiden uhittelut oppositioon lähdöstä. Aivan kuin täydellisen vallan haltija heittäisikin vallan menemään!

Tuhotyttöjen hallitus suunnittelee touhujaan vuoteen 2035, koska tietävät saavansa halutessaan istua sinne asti. Vaaleja käydään, mutta jos ja kun PS ei saa yli 50 % äänistä, se hylätään oppositioon ja tuhotyttöjen hallitus jatkaa salkkuja kierrättäen ja välillä uusia naamoja mukaan ottaen.

Tätä meille on luvassa, sillä emmehän me mitään tee tämän estämiseksi.
Äänestämään meitä on liian vähän ja kapinaan ei suomalaisista ole koskaan ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Ei aivan heti uskoisi, että nyt justiinsa maapallon ilmaston säätäminen on hallituksemme huolenaihe numero yksi, mutta kyllä se on. Meidän vaikutushan maapallon ilmastoon on jossain nollan ja tyhjän puolivälissä ja tällaisesta kohkaamisesta olisi 80-luvulla viety pakkohoitoon. Se hänelle nyt kertokaa, kun itse en mä voi.

Jospa joskus tulee köyhien, asunnottomien ja duunareiden sekä köyhien duunareiden vuoro saada huolensa hallituksen käsittelyyn. Tai sitten ei. Siltä se nyt näyttää. Maailma muuttuu, Eskoseni.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Sanoisin, että kaupunkivihreälle "Luonnonmukainen Metsä(TM)" on sellainen jonne ei pääse metrolla. :D

Anonyymi kirjoitti...

Luinpa taannoin kirjan ”Seitsemän tuntia erämaata”, siinä käytiin suomen ainoassa vanhassa metsässä. Petsamon lähellä, venäjän puolella oli tämä erämaa muistaakseni. Kyllä sen joutaa suojella,

Kaikki suomen metsät ovat olleet tai ovat talouskäytössä. Ihan kaikki. Pieniä, aika hiljattain suojeltuja metsikköjä tietysti on, mutta nekin ovat olleet talouskäytössä. Niistäkin löytyy umpeen kasvaneita ojia, sammaleisia kantoja – sahalla kaadettujen puiden kantoja. Saha ilmestyi metsiin 1800 luvun lopulla / 1900 luvun alussa. Inarissa käytiin suojelusotaa ikimetsästä, joka oli hakattu 1910-luvulla. Etelämpänä ikimetsä oli hakattu 1930-luvulla, toki suojelua vaadittiin tällekin. Riittääkö 50 – 60 vuotta tekemään metsästä ikimetsän? Luonnontilaisen metsän? Mikä on luonnontilainen metsä, samat ”suojelijat” vinkuu, että metsä on puupelto ja sitten vetävät henkeä, nyt sama metsä onkin luonnontilainen ja pitää suojella.

Kuinka moni on nähnyt vanhaa, luonnontilaista metsää? Yksi paikka, jossa ainakin jokin aika sitten oli semmoinen ryteikkö, ryteikkö jossa liikkuminen on mahdotonta ja jossa ei ole lintuja tai mainittavaa aluskasvillisuutta – marjoja, on Visavuoren tien vieressä. Ei houkutellut kävelylle läpitunkematon rytö.

Suojeluinto on aika hassua perusteluiltaan, mitään ei sovi rakentaa kun kyseessä on ”ainutlaatuinen luontokohde”, Näitä ainutlaatuisia paikkoja on joka helevetin hehtaarilla niin ettei teitä voi rakentaa, eikä talojakaan tai muuntoasemia, kaivoksia, kesämökkiä – mutteivät ole kumminkaan niin ainutlaatuisia,että olisivat suojelijat maksamaan rahaa suojelusta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

”Soita haluttaisiin takaisin luonnontilaan miljoona hehtaaria ja uudet turvepellot kieltää.” - Suo palaa luonnontilaan ihan itekseen. Ojat kasvaa umpeen ja soistuminen jatkuu, tulee uusiakin soita tietysti. Vielä 70-luvulla soita ojitettiin valtion rahoilla, nyt sitten pitäisi soistaa soita. Valtion rahoilla. Velkarahalla.

Onkohan nämä nokkelat suojelijat kuulleet pakettipelloista? Nyt ne 60-luvun pellot on metsitetty tai umpeen kasvaneet omia aikojaan. Osa on soistunut,, varsinkin suopelloilla ojat on sortuneet ja kasvaneet umpeen, pelto on palannut luonnontilaan. Raivattu, viljelty, paketoitu, umpeen kasvanut - kaikki yhden ihmisiän aikana.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

13 prosenttia Suomen pinta-alasta on jo Natura aluetta sanoi YLE. Se ei sitten riitä. Lisää suojellaan kunnes koko Suomi... Vihreät suojelee meidät hengiltä.
https://yle.fi/uutiset/3-6292358
Seurasin aikanaan yhtä Natura tapausta aika läheltä. Puolet yhden metsänomistajan luonnonmetsistä pantiin Natura alueeksi. Hinnasta neuvoteltiin pitkään. Virikkeenä oli lehtiuutiset joissa Natura alueista oli maksettu muhkeita korvauksia. Tästä ei maksettu. Vastassa oli kuulemma flanellipaitaisia pitkätukkia jotka virkamiehen valtuuksilla sanelivat hinnan.
Metsänomistaja mietti sanoisiko, että siellä korvessa on metsälammen rannalla hirsikämppä, metsästysmajaksi tehty, ilman rakennuslupaa. Sanoi ja pyysi siitä lisähintaa. Flanellipaidat sanoivat että ei siellä ole mitään hirsikämppää eikä lisähintaa tule. No siihen metsänomista, ensi viikolla siellä ei sitten ole kämppää. Puran ja vien pois. Mutta ei onnistunut. Flanellipaidat hakivat olemattoman kämpän purkukieltoon. Siellä se nyt on ovet auki kaikkien käytettävissä.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät voi toteuttaa utopioitaan rauhassa, kun keskusta on joukko selkärangattomia vätyksiä. Jos joku poikkeaa ruodusta, niin palautetaan pakolla hiljaiseksi. Niinkuin viikko pari sitten joku uskalsi puhua mamuloisista, niin pullatäti Saarikko pakotti miehen julkisesti luopumaan "rasistisista" puheistaan.

Lisäksi demarit on maailman tappiin asti toisten taskuilla, joten lisäveroja ja ympäristövaatimuksia on vihreittenkin mukava keksiä lisää ja lisää, kun punavihreä Marin ne kuitenkin siunaa.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kuva on mainio, kuvassa mustiin pukeutunut pissis – ei oikein sovi suomen kesään, luonnon helmaan tuo tyyli. Eikä sukkahousut, repeää risuihin. Paarmoja kiinnostaa tuo tyyli. Rakennus on joku ”liiteri” – muuten hyvä muttei latoja tai liitereitä ole tavattu punamullata. Hirsirunko kestää 100 vuotta käsittelemättä. No, ehkä pitää 50 vuoden välein kengittää alin hirsikerta. Miksi ihmeessä oven SISÄpuoli on tarvinnut punamullata? Miksi liiterissä on matto?

Epäaitous lie kuvan sanoma. Missä lie kesämökillä kuvattu.

Pyssymies

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Ja mikä on nykyisin pelottavampaa kuin se, että kaupunkivihreä saa idean?"

Se että muut poliitikot ovat veteläpolvisia lampaita jotka hyvesignaloinnissaan kielipitkällä & housut nilkoissa nuolevat kaupunkivihreiden nahkasaappaita ja sallivat kaupunkivihreän idean toteuttamisen.

Kuten tulevan Miljardi-Sillan Helsingin Hakaniemi-Kruunuvuori välille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, Juha Kivelälle, Nils-Aslakille, Qroquius Kadille, Ano3:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Pyssymiehelle, Ano4:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Pannaanko Heathrow ja Charles De Gaulle samaan syssyyn?

Seppo: Mikäänhän ei ole niin viisas kuin kaupunkivihreä omasta mielestään ja hänen mielenoikkujen mukaan me kaikki joudumme elämään.

Ano2: Tuskin menee niin pitkälle. Ainakaan ilman opasta.

Juha Kivelä: Jos yhteiskuntateologit pääsevät härkkimään firmojakin niin voi todeta että Herra varjele. Ja eihän Yle tosiaan esitä epistolan julistajille hankalia kysymyksiä. Yle kun on itse se suurin epistolan julistaja.

Nils-Aslak: Totta.

Qroquius Kad: Näinhän tilanne on eikä se lähiaikoina mihinkään muutu. Mitä tuohon kapinaan sinänsä tulee niin en ennusta mitään mutta suomalaisia pidettiin myös ennen vuotta 1918 lauhkeina ja hyväuskoisina lampaina.

Ano3: Joo, 1980-luvulla tämä olisi ollut silkkaa Pahkasikatavaraa. Ja suomalaiset köyhät eivät ole muodikkaita. Kun ne puhuvat hitto vie suomea. Ei niillä ole eksoottisuuspisteitä.

VNV:

Viesti1: Totta joo, ja nehän pitää saada suojelun alle.

Viesti2: Totta tuokin.

Pyssymies:

Viesti1: Pääosin on kyllä noin. Väittäisin kulkeneeni pohjoisessa luonnontilaisissa metsissä mutta niittenkään täyttä historiaa ei tiedä. Ja niin kuin sanoit, varsinkin etelässä suojeltu – ts. hoitamaton – metsä muuttuu ryteiköksi.

Viesti2: Muistan toki peltojen paketoinnin ajan. ”Ennen oli suo, kuokka ja Jussi. Nyt on pelto, paketti ja bussi”.

Viesti3: Eikä siellä liiterissä kyllä näyttänyt olevan halkojakaan.

Ano4: Vihreille ei riitä ennen kuin koko maa on pelkkä reservaatti. Ja tuo kertomasi kuvaa ajan henkeä osuvasti.

Tapsa vaan: Niin keskusta kuin kokoomuskin. Ja demarithan ovat aivan samanlaisia vihervasemmistolaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Blogger Juha Kivela sanoi...

"Tuli muuten mieleen että olikohan jutun oikolukijalla hieman passiivista vastarintaa sillä tuo Karin lause oli kyllä hiukkasen epäselvä".

Jospa sillä oli oikosulku?
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Vai oliskos kyseessä akateeminen painetila?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

@Pyssymies

Kuva lienee otettu jossain Evon retkeilyalueella tai jossain lähettyvillä (Vihreiden eduskuntaryhmän kesäkokous elo-syyskuun vaihteessa).

Iltalehden politiikkapodcastin mukaan peuhasivat siellä paljussa iltapuhteikseen.
(Maria skippasi kuulemma palju-peuhut.)

Anonyymi kirjoitti...

Terve! On uskomatonta, miten 10 % virhepuolue ns kyykyttää oy suomi finland ab kansaa. Tai sellainen mutu on. Valtamediapuolueen avustuksella. Tai no, 80 % tätä haluaa väittävät. Tuo mielikuva karista, joka näytti vaasankadun ammattilaiselta ( jotkut tietävät mitä tarkoitan ) , oli naurettava. Joku joskus totesikin, että kun niille näyttää kuusipuun sekä mäntypuun, cityvihreä ei erota kumpikampi. Ja asiasta toiseen, kun saadaan näitä rikastajia sekä voimavaroja paikkaamaan ns hoitajavajetta, niin lyön vetoa, että kyllä ne sielläkin saavat aikaan joukkotappelun. Esim lääkekaapista pää sekaisin bisnesten jälkeen. Omaiseni totesi, että oltuaan 35 vuotta alalla, paska lentää tuulettimeen. Ja että häntä ei viedä laitokseen. Ne ovat paskoneet esim taksialan. Laivaristeylyt joukkotappeluineen paskottu. Hoitoala tulossa. Jne jne. Aika hyvin näin pikaisesti arvioituna vihervassureilta. Ja tämä on vasta alkua.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ja Voila!
Taisin löytää Emman Liiterin?

https://www.evonluonto.fi/evon-eraliiteri/
https://www.evonluonto.fi/evon-rauha/

Liiterimäinen kokoustila ja sen matto näyttävät kovasti samanlaisilta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa otsikkokuvassa on Karin omakuva
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Evon Rauha, sopivaa korpimetsää cityvihreille, kaikilla nykyajan mukavuuksilla ja nopealla WiFi yhteydellä. Ei tule cityvihreälle aivan heti äitiä ikävä.

Pate kirjoitti...

Lisään vielä, kun omat hermot vielä riittävät. Eli mutu tuntuma. Pääministeri vakuuttaa kauniilla kasvoillaan. Valtionvarain ministeri vakuuttaa jne. Opetusministeri. Ei mitään ongelmia. Ulkoministeri. Kaikki hyppivät hänen mukaansa. Ja budjettia korotetaan. Sisäministeri. Haistakaa paska suomalaiset. Budjettia leikataan ja korotetaan. Ns oikeaan suuntaan.

Joppos123 kirjoitti...

Emma kuuluu siihen vihreiden klikkiin joilla se ultimate luontokokemus on tapahtunut Espan puistossa, halpaa skummppaa juoden kun samaan aikaan kirvat paskantaa niskaan.
Pulu on lokin rinnalla eksoottisin ötökkä mikä nyt rotan jälkeen on tullut vastaan.
Ei Emmma horinmummoa jauha vaan sitä agendaa miksi vihreä liike ylipäätänsä on olemassa.
Sen sakin tavoite on edelleen tuhota maamme talous ja sisäinen turvallisuus.
Ganjaa pössyttelevä ituhippi ei sitä tajua eikä myöskään meidän suojeluksessa meuhkaava femakkolehmä.
Taidanpa ihan vaan verenpaineen vuoksi ottaa toisen lasin bisseä ja kohta kohti grillatun mustekalan valtakuntaa.

Joppos123 kirjoitti...

Vihreät ovat lähinnä rakennekynsillä melskaavien kaupunki-akkojen, kuhnureiden ja hinttien yhteenliittymä ja sillä sakilla ei todellakaan ole mitään tekemistä luonnon kanssa.
Se sakki kun nakattaisiin vaikkapa tunturiin muutamaksi tunniksi niin puolet olisi vainaita ja loput terapiassa lopun ikäänsä.
Taitaa ne kaikki siinä terapiassa olla muutoinkin, eikös se ole nyt se in juttu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano1:lle, Huru-ukolle, Ano2:lle, Patelle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

VNV & Ano2: Joo, Evolla oli. Yleensäkin sukkahousukoppelo on kaupunkieläin. Ei sitä pitäisi viedä itselleen vieraaseen ympäristöön. Se kärsii siellä. Aivan kuin käppäukko kärsii Helsingissä.

Ano1: Olet oikeassa etkä ole ainoa joka tätä asiaa ihmettelee.

Huru-ukko: Vai olisiko koko Suomen nykyinen omakuva?

Pate: Ei mitään ongelmaa joo. Valtamedia varmistaa sen.

Joppos123:

Viesti1: Todennäköisesti siihen klikkiin kuuluu. Tosin en itse usko salaliittoteoriaan. Vihervasemmistolaiset eivät yksinkertaisesti ole tarpeeksi älykkäitä siihen. He vain seuraavat muotia kun eivät muuhun pysty.

Viesti2: Totta. Tunnetaan luonnontieteessä nimillä sukkahousukoppelo, liimatilhi, punavihervästäräkki ja punapäähysteeri. Kaupunkilajeja, jotka eivät selviä luonnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tämä viherkierouman ajatusmalli ei toivottavasti koskaan minulle aukea. Kehä III:n ulkopuolella pitäisi kieltää kaikki normaali metsien harvennus ja lopulta maatalouskin. Kehän sisällä taas jokainen luonnossa kasvava puu pitäisi kaataa ja muuttaa kerrostalojen katot viherkatoiksi. Ei siitä edes ole pitkä aika kun Helsingin keskuspuiston osittaista raivaamista vakavasti suunniteltiin (sosiaalisen)asuntorakentamisen tieltä. Kyse on kuitenkin Helsingin keskusta-alueen suurimmasta viher- ja ulkoilualueesta. No, saivat vanhan maaliikennekeskuksen sitten temmellyskentäksi, ja kyllä sinne nyt nouseekin kerrostaloa.

Asiaan liittymättä, mutta koska alueen (mukaan luettuna Länsi-Pasila) vuokrataso on varovaisesti arvioiden korkea, pitäisin todennäköisenä että veronmaksajien varoilla asuvia saadaan ko. alueelle, minkä jälkeen keskuspuisto muuttunee raiskauspuistoksi. Harmi, oikein viihtyisän oloinen alue ja tosiaan hyvät liikuntapuitteet. Samalla opetusministerimme perään kuuluttamaa tasapäistämistä saadaan taas edistettyä laskemalla yhden asuinalueen arvoa ja viihtyisyyttä.

Kaipa sitä sittem on pakko muuttaa kehäteiden ulkopuoliset metsät virkistysalueiksi, kun ei pk-seudulla moisia kohta ole ollenkaan.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Sukkahousuja käyttävät naiset saavat minulta epäluottamuslauseen. Erotiikka loppuu jos joutuu makkaraa kuorimaan.
Ihmettelijä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle ja Ihmettelijälle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Kiitos hyvästä katsauksesta. Ei se viherkierouma aukene minullekaan.

Ihmettelijä: Muistutan poikamiesten vanhasta viisaudesta eli joka vitun valkkaa se vähän nai.

R Leon kirjoitti...

Ihan kaikkea en kerennyt lukea, luen myöhemmin. Mutta näin vanerin tekijänä vituttaa nuo viherfemakot. Ne ei todellakaan tajua mistä se raha tulee.

Uhosin vuosi pari sitten, etten mene enää ikinä töihin ennenku persuilla on 51%. Nyt päätinkin yrittää tehä fyrkkaa. Täältä laitokselta muuten menee 90% vientiin ja vetoa olis niin paljon kuin vaan pystyt täs tekee, siksi rekrytään kymmeniä lisää.

Eiköhän myö tää metsä case voiteta. Suomi pysähtyy ilman metsä ja puuteollisuutta. En voi nähdä muuta lopullista ratkasua.

Anonyymi kirjoitti...

Kummallinen juttu tämä jatkuva hokema työvoimapulasta,
työvoimaa lisää ulkomailta. Eikö nuokaan tiedä tilastoja...
Työvoimaa kyllä riittäsi.

https://yle.fi/uutiset/3-12089897

https://yle.fi/uutiset/3-12089704

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Seuraavaksi sitten keksitäänkin, että tuo egopääoma pitää liittää kansantuloon sillä sehän on jopa arvokkaampaa kuin kapitalistin tavoittelema raha tai tavara.

Jokainen Kelakorvausten piiriin lennätetty matu tuo egopääoma vihreille joten lopultakin pystytään näyttämään laskelmin, että mehän tienataan tällä.

Anonyymi kirjoitti...

Hieman mukailtuna vanha vitsi:

-Mitä yhteistä on kaupunkivihreällä ja salamalla?

-Aina kun välähtää tulee miljoonavahingot

---
Sepeteuksen poikain isä.

KLS kirjoitti...

Eilen klo 17.12 muuan anonyymi kirjoitti:
"Joku joskus totesikin, että kun niille näyttää kuusipuun sekä mäntypuun, cityvihreä ei erota kumpikampi."

Viittaatko muutaman vuoden takaiseen lehtijuttuun, jonka mukaan jossakin peruskoulun yläasteella tehtiin kyselytutkimus sen selvittämiseksi, tuntevatko koululaiset tavallisimmat puut? Kuvissa oli muun muassa kuusen ja männyn oksanhaarat neulasineen. Läheskään kaikki eivät niitä tunnistaneet, vaan moni arvasi väärin.
Kuvat eivät kuitenkaan olleet valokuvia vaan piirrettyjä. Kun asiaa oli lehdistössä jonkin aikaa ihmetelty, joku huomautti, että niissä kuvissa oksanhaarat tosiaan oli huonosti piirretty, niin että ne molemmat vaikuttivat jonkinlaisilta kuusen ja männyn välimuodoilta (tai kenties joltakin ulkomaiselta havupuulta, jota Suomessa ei kasva). Tämän huomautuksen kirjoittaja sanoi, että kyllä hän luonnossa ensi silmäykseltä erottaa kuusen männystä, näkipä hän sitten kokonaisen puun tai vain maahan pudonneen oksanhaaran, mutta niistä kuvista asia ei ollut lainkaan yhtä selvä. Kun ne kuvat silloin näytettiin lehdessäkin, sanoisin omasta puolestani samoin.
Sitä paitsi: eiköhän ainakin kuusen luulisi olevan kaupunkilaislapsillekin tuttu, ellei muuten niin ainakin joulukuusena.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kerrottiinhan aikoinaan vitsiä metsäinsinööristä, joka aina päivän aluksi avasi kirjoituspöytänsä lukitun laatikon, otti kellastuneen lapun ja tuijotti sitä viitisen minuuttia ennen varsinaisiin töihin lähtöä. Olipa häneltä kysyttykin, mitä lapussa on, mutta koskaan ei kertonut.

Lopulta kollegat tiirikoivat laatikon auki ja lukivat lapusta:
"Mänty - pitkät neulaset. Kuusi - lyhyet neulaset".

Vitsi on epäilemättä epäoikeudenmukainen kelpo metsäammattilaisiamme kohtaan, vaan toisaalta kun muistelemme sitä vanhaa 1980-luvun loppuun käytössä ollutta Metsästäjän opasta, ei senkään kuvituksen tarkkuus ollut parasta laatua.

Kuulinpa jopa väitteen, että useampikin lintutieteilijä olisi sanonut, ettei olisi pystynyt pelkästään niiden kuvien perusteella lajinmääritykseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys R Leonille, Anolle, keski-ikäiselle pikkupojalle, Sepeteuksen poikain isälle, KLS:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

R Leon: Eniten vain asiassa ihmetyttää että teollisuus ei metelöi enempää tätä nykyistä villitystä vastaan. Sillä Suomi todellakin pysähtyy ilman metsä- ja puuteollisuutta.

Ano: Suomalaiset on vaan valtakoneiston toimesta unohdettu. Suomalaista työtöntä ei ole olemassakaan.

keski-ikäinen pikkupoika: Piru vie, tuollahan Suomi syöksyy ennennäkemättömään nousuun…

Sepeteuksen poikain isä: Tai kaupunkivihreän kohdalla miljardivahingot.

KLS & Qroquius Kad: Eiköhän se Anon heitto ollut enempi yleisluontoinen heitto. Mutta joo, minäkin olen metsästäjän tutkinnon suorittanut yli neljäkymmentä vuotta sitten ja juuri sen vanhan Metsästäjän oppaan aikana eikä sen kuvamateriaali ollut kyllä kovinkaan kaksista.

Anonyymi kirjoitti...

Metsästäjän oppas oli hieno kuvitukseltaan. Sen lentokuvien perusteella oli helppo erottaa päiväpetolinnut: Venäjän vaakunakotka, saksan vaakunakotka, joku muu lintu. Se oli oikeasti hauska, sitten ne pilas sen ja laittoi näköisiä kuvia. Plääh.

No, oli pohjolan linnut kuvina myös aika hassu. Siitä oli isot kuvataulut koulussa, niillä kuulusteltiin läksyjä ja käytettiin kokeissa. Tiltaltti ja uunilintu oli helppo erottaa, toinen katseli oikealla ja toinen vasemmalle. Vakavahenkiset ornit tiesi, että uunilintu istuu lehtipuussa ja tiltaltti havupuun oksalla.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Sillä vanhallahan minä sen tutkinnon suoritin. Harmi, että ei ole ollut anää aikoihin tallessa.

Catilina kirjoitti...

Minä kyllä mieluimmin aina yövyin teltassa.
Nyt harjoittelen kävelyä. Aion joku kesä kävellä Berlevågiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Catilina. Berlevåg olis kyllä hieno paikka käydä.