torstai 23. syyskuuta 2021

YLE JA NOUSEVA TÄHTI

Koska Yle on pakkoverorahoitteinen pakkosyöttökoneisto niin se pitää oikeutenaan etsiä, löytää ja ennen kaikkea esitellä omia sankareitaan joita sitten nostetaan jalustalle muurahaiskansalaisille esimerkkinä, oppina ja opastuksena. Näitä sankareitahan ei löydy pitkän työuran tehneistä raappahousuäijistä eikä käppäukoista. Eikä käppäeukoistakaan. Eikä yleensäkään ihmisistä jotka pitävät maatamme pystyssä.

Eihän toki, sankareitten täytyy mieluiten olla nuoria fanaattisia yliopistossa opiskelevia naisia. Yksi nainen, tai no, tyttö jolla on kova noste Ylessä ja valtamediassa yleensäkin on muuan Ellen Ojala. Hänestä – siis nimenomaan hänestä – kertovissa lukuisissa jutuissa on pidetty huoli että hänestä otetaan mahdollisimman paljon valokuvia. Niin joo, hänhän on ns. ilmastoaktivisti jos jollekin jäi epäselväksi.

Tuorein juttu hänestä oli sellainen diakuvatyyppinen Ylen juttu jossa mainostettiin että hän on ilmastoaktivisti vasten tahtoaan. Hän vaan mieltää, että tilanne on pakottanut hänet siihen vaikka ei huvittaisikaan. Kai vähän niin kuin sotilas, joka on viety rintamalle kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Tosin kyseinen Ojala kertoi Iltalehdelle aikaisemmin:

Aktivistiksi ei kuitenkaan yleensä ajauduta ilman kimmoketta. Ojalan kohdalla kimmokkeita oli kaksi: vuosi 2018 ja Thunbergin ilmestyminen kotimaiseen ja kansainväliseen uutisointiin sekä maaliskuussa 2019 järjestetty ensimmäinen nuorten kansainvälinen ilmastolakko. Lakkopäivään osallistui yli miljoona ihmistä 120:stä maasta.

Suomen suurin lakkotapahtuma järjestettiin tuolloin Helsingissä, jossa mielenosoitukseen osallistui noin 3 000 nuorta. Ojala osallistui tapahtumaan Tampereella, jossa hän oli “katsomassa, onko tämä hänen juttunsa.”

Ja kyllä oli.

– Siitä ei ollut enää paluuta.

Juu. Ei ollut pakkoa. Hän löysi juttunsa. Hyvässä ja samanmielisessä seurassa. Eli nuori neito löysi tavan ruokkia egoaan ja leikkiä partisaania. Turvallisissa olosuhteissa ja ympäristössä. Katsokaapas meinaan tuota Ylenkin juttua jossa häntä kuvataan monesta, monesta kulmasta. Missäs he toimivat? Missä on heidän taistelunsa? No Suomessa. Maassa, joka on ilmastoasioissaan maailman ehdotonta kärkeä. Kyseinen Ellen toteaa:

Miten pahasti päättäjät ovat epäonnistuneet, kun minä joudun tekemään tätä?

Mutta eiväthän päättäjät ole ollenkaan epäonnistuneet. Ainakaan Ellenin kohdalla. Ellen kaltaisineen tekee juuri sitä mitä nykyinen hallituksemmekin haluaa. Toimii sen puolesta, että ilmastohysterian nimissä tuhotaan Suomen elinkeinoelämää ja sitä myötä Suomen elinkelpoisuutta. Sen Suomen, joka elättää kyseisen Elleninkin. Ja nimenomaan Suomen, koska missään muualla heillä ei ole minkäänlaista vaikutusvaltaa. Missään muualla he eivät pystyisi ruokkimaan egoaan. Missään muualla heistä ei nakata paskaakaan.

Ja nimenomaan egon ruokkimisesta tässä on kysymys. Ns. ilmastoasiantuntija Ellen Ojala totesi aikaisemmin Iltalehdelle että väestöräjähdys ei ole ympäristöön ja ilmastoon liittyvä ongelma:

– Ongelma on kapitalismissa ja liikakulutuksessa eikä missään väestön määrässä.

Eli väestöräjähdys ei ole ongelma. Päästiin sylttytehtaalle ja asiaan joka kovasti miellyttää nuorta mieltä. Niin kuin minuakin joskus kauan, kauan sitten. Tosin minä paranin. Kapitalismin vastakohta sosialismihan on tunnetusti ollut äärimmäisen ympäristöystävällinen. Mutta joo, hotellin respassa tuumitaan että jokainen saa tietysti ajatella mitä lystää. Mielellään omilla rahoillaan ja elatuksellaan. Antaa tytön ruokkia egoaan kaikessa rauhassa. Ympäristön ja ilmaston kannalta maailman parhaassa maassa. Mutta kun pakkoverorahoitteinen Yle tarjoaa meille säännöllisesti näitä sankareita ihailtavaksi ja tekee samalla härskiä vihervasemmistolaista vaalityötä niin kai siitä saa hieman huomauttaa?

Vai onko sekin vihapuhetta ja maalittamista?

Joka tapauksessa kyseisen Ellenin tulemme näkemään aikanaan eduskunnassa. Hän on nouseva tähti. Valtamedian suurella avustuksella. Ja joo, koska kyseinen Ellen haluaa mahdollisimman suurta näkyvyyttä pärställeen asialleen niin tokihan häntä auttaa myös Yle peräti seitsenosaisella tv-sarjalla.

Nämä ovat niitä elämysmatkailevia sankareita joita Yle meille tarjoaa. Sankareita, jotka pyrkivät näivettämään sekä heitä että Yleä ruokkivat kädet.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ellen saa sua koskettaa, ellen saa sua...

Ykäkin joutuu näköjään välillä vilkaisemaan reporadion "uutisia".

Odotan sitä päivää, kun Yleltä napanuora katkaistaan, eli verorahoitus loppuu. Sama juttu kansankirkon kohdalla. Siinä on johtajilla aikamoiset löysät housuissa. Oikeita uutisia pitäisi ryhtyä tekemään ja kirkollisilla muutakin julistamaan kuin moderneja hapatuksia.

Tapsa vaan

Seppo Oikkonen kirjoitti...

No ei tämä marttyyriroolin omaksuminen ja uhriajattelsta saatava voimaantuminen mitään "egon buustaamista" ole. Se on sitä, että varhaisen lapsuuden kehityksessä ollaan jääty primaarinarsimin asteelle, jolloin mitään "minää" ei vielä ole eriytynyt eikä pääse siis kehittymäänkään. Nämä jutut kannattaisi jokaisen selvittää itselleen, sillä nykyisen aikamme -- kulttuurisen narsismin ajan -- ymmärtäminen ymmärtämnättä varhaislapsuuden merkitystä on aikalailla mahdotonta.

Syntymän jälkeen lapsi elää vielä pitkään täydellisessä symbioottisessa yhteydessä häntä hoivaavaan henkilöön, ja lapsen kokemusmaailma on vielä jäsentymätön -- se on eräänlaista "kaikkiallista" olemassaoloa, jossa hoitaja edustaa "kaikkivoipaisuutta". Nämä elämäntunnot ovat juuri niitä, joihin psyyke myöhemmässäkin elämässä aina palautuu kun syystä tai toisesta kriisiytyy. Esimerkiksi maialman kaikki uskonnot rakentuvat näille perustuntemuksille.

Ja kun nykyisin käy yhä useammin niin, ettei varhaisen lapsuuden primaarinarsismista kasveta irti, vaan koko olemassaolo ja kokemuksellisesti "objektin" -- vaikutteiden ja vaikutelmien vastaanottajan -- rooliin, siksi erilaiset uhriajattelun muodot ja samaistuminen uhrirooleihin ovat nykyisin sitä kaikkein voimaannuttavinta, mitä narsistisen ihmisen alitajunta voi tietoiselle "minälle" antaa.

Ja siksi nuo kokemukset ovat juuri tuota esitettyä muotoa: "En valinnut tietä, tie valitsi minut." -- Eli jäsennetään kokemuksellisesti maailmaa sieltä objektin roolista käsin.

Terveitä toimijasubjekteja ei tässä ajassa enää juurikaan ole. Kaikki narsismin oireet ja tunnusmerkit sen sijaan ovat kaikessa julkisesssa elämässä päällimmäsinä ja määräävinä. On efektihakuista elämyksenmetsästystä, matkustetaan kerta toisensa jälkeen maailman ympäri, viehätytään tois- ja toiseuskulttuurisista. -- Kaikelle tälle on kyllä ihan yksinkertainen syvyyspsykologinen selitys.

Ja kyllähän sitä toivoisi, että kansanvalistuslaitos YLE joskus myös ottaisi ohjelmistoons oppitunteja näiden nykyajan ideologisten ismien varsinaisista synnyistä syvistä. Mutta sitä ei taida tapahtua. Freud ja Durkheim ovat näille vain vanhoja setiä, jotka eivät ymmärtäneet mitään maailman tuhoutumisesta tai ihmisarvosta ja -oikeuksista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Itse asiassa sain tuon linkin kaverilta sähköpostissa. Mutta joo, sitä päivää odotan minäkin. Tosin se ei onnistu ennen kuin koko järjestelmä romahtaa (todennäköisempi vaihtoehto) tai se kaadetaan nurin äänestämällä (epätodennäköisempi vaihtoehto).

Seppo: Mainitsemasi varhaisen vuorovaikutussuhteen häiriöt ovat minulle sinänsä työn puolesta enemmän kuin tuttuja. Mutta en lähde sinänsä analysoimaan yhtä ihmistä eikä se ollut postauksen pääpointti. Vaan se, että valtamedia – Yle kärjessä – etsimällä etsii näitä elämysmatkailijoita ja nostaa ne jalustalle.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitäpä outoa tässä. Yhteiskunnan naisistumisen saavutettua tietyn asteen on seuraava vaihe lapsistuminen:

pienten lasten äideillä on taipumus nähdä pikkuisissa ominaisuuksia, jotka eivät ole muiden havaittavissa. Jotkut saattavat joutua olosuhteiden pakosta mukailemaan asiaa:

veljentyttäreni ollessa vauva alkoi velipoika puhua hänestä taaperona. Kysyin hämmästyneenä joko Pikkuinen kävelee? Ei toki, mutta oli silti jo taapero, vastasi velipoika katsahtaen nopeasi vaimokullan suuntaan. Totesin lyhyesti jahah ja vaihdoin puheenaihetta.

Edelleen veljenpoikani, perheen ensimmäinen siis, ollessa sylivaavi eräs äidinpuoleinen sukulaisnainen ihasteli kovin ja kysyi minulta, joko olen saanut vaihtaa vaipat?
Kysyin anteeksi mitä? Hän toisti kysymyksensä, johon vastasin etten pidä omankaan perseeni pyyhkimisestä, miksi sitten muiden? Hän oli vallan ymmyrkäisenä.

Nämä johtuvat naisten hormonitoiminnan eroista miehiin:
miehen on kyettävä metsästämään ja taistelemaan, molemmat edellyttävät johtamista.
Naisen on kyettävä synnyttämäåän ja hoivaamaan. Siksi naisilla ei ole samanlaista selkeää hierarkiaa.

Naisten saadessa yhteiskunnallista valtaa he edelleen näkevät lapsissa olemattomia kykyjä. Ilmiö toivottavasti saavutti huippunsa pienen Gretan tapauksessa.
Alkoi jo tuntua, että kohta YK muutetaan maailmanhallitukseksi, johon pieni Greta on liian vanha:
ikäraja on kahdeksan vuotta, ja avustajakaartin naiset ihastelevat maailmanpääsihteeri Girley Girlianin (viisi vuotta) ihmekykyjä.

Ehkä tässä on nähty jo pahin, vaikka Ellenit saavat jatkaa vielä kauan – ellei tapahdu jotain samaa kuin 1980- ja 90-lukujen taitteessa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ja joo. Menossa on yhteiskunnan naisistuminen. Jonka seurauksena ”mä haluun”-ihmiset ovat vallassa ja nostettuina jalustalle. Sen sijaan ”mitäs sitten tapahtuu, kun saat haluamasi”-ihmiset ovat tiedevastaisia ja viha-ajattelijoita. Ja minä vaan veikkaan, että sitä pahinta ei ole vielä suinkaan nähty.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Olen pitkään miettinyt sanovani käsitykseni naisista politiikassa. En ole tohtinut, koska sovinistin leima on ikuinen, mutta tämä totuus kestää vain Ykän seuraavaan blogiin asti. Sanonpa siis.
Nuoret elämästä mitään tietämättömät naiset pääsevät helposti ja nopeasti politiikan huipulle vain siksi, että ovat nuoria naisia. Ei tarvitse ymmärtää mitään, ei omata loogista päättelykykyä ja etenkään ei tarvitse ymmärtää lukuja ja niiden merkitystä. Siksi tämä Ellenkin pokkana väittää, ettei väestöräjähdyksellä ole mitään vaikutusta ilmastoon eikä ympäristöön. Voiko kukaan olla noin vähän asioita ymmärtävä.
Vaikka mies tekisi kuinka suuren elämäntyön ja vaikuttaisi positiivisesti yhteiseen elämäämme, hän ei ole mitään. Hänestä ei tehdä juttuja ja hänen asiansa ei saa mitään julkisuutta.
Ellen on nuori nainen, jolla ei ole mitään ansioita yhteiskunnassa. Ainoa plussa tässä YLEn hehkutuksessa on se, että yleensä sankaritarinoita tehdään maahanmuuttajista, jotka ovat juuri 25-vuotiaana saaneet peruskoulusta todistuksen. He osaavat lukea ja ehkä myös kirjoittaa. Siis sankareita ylitse muiden.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pauli. Olen täysin samaa mieltä kanssasi ja iskit asian ytimeen. Nuori nainen voi olla täysi idiootti mutta hänet nostetaan jalustalle koska hän on nuori nainen. Vain, ja ainoastaan siksi. Koskahan keisarinnan alastomuus tunnustetaan julkisesti? Ja joo, minä en muuten pelkää sovinistin mainetta ollenkaan. Kun idiootti määrittelee täysjärkistä niin idioottia ei kannata kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta Ykä, kehtaatkin arvostella oikeaa leikkipartisaania!

Minua kiinnostaisi mistäs tuo typsy tietää lämmön seuraavan hiiidioksidia? Eikä päinvastoin, niin kuin jäänäytteet viittaavat. Mistäs päättelee lämpenemisen olevan paha juttu? Onko saharan vihertyminen paha vai hyvää juttu? Ja miten niin väestönkasu ei vaikuta mihinkään negatiivisesti?

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkin on kummallinen artikkeli.
Patriarkaatti taas, joku kommentoi
taas yksi äärifeministinen artikkeli.
No kuitenkin suostuvat.
https://yle.fi/uutiset/3-12109668

Miksi Hassanista on tehty ohjelma.
Areenassa on Hassan Zubierista kolmiosainen
dokumentti, tuli telkkarista toistamiseen
ensin teemalta sitten ykköseltä.

Vasarahammer kirjoitti...

Jokainen totalitaristinen ideologia tarvitsee stahanovinsa eli pyyteettömän uhrautujan, joka antaa kaikkensa ainoan oikean ideologian puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tästä neidistä onkin tarpeellinen jo sanottu. Yleisesti (pun intended) mitä harhaisempi narsisti sen kiihkeämmin Yle ottaa omakseen, eikä ole ainoa media. Kun Iltapulun nettiversion avasin tänä aamuna niin eiköhän Sannatyhjäpään naama helottanut, täydelliseksi fotoshopattuna, etusivulla kun tämä idiootti julisti Suomeen "vapautta koronan jälkeen". Jännästi sekin saadaan Pikkusannan ansioksi käännettyä sen jälkeen kun ovat ko. operaatiota ensin kohtuuttomasti pitkittämneet vallanhimoissaan.

Suunnilleen seuraavassa jutussa kerrottiinkin että Ylen(annon) lempipellet ovat taas leiriytymässä Manskulle. 10 päivän visiittiä suunnittelevat tällä kertaa, ja lupaavat palata jos poliisi välillä hakee pois. Eikö tuo riitä syyksi pitää tallessa vaikka koko 10 päivää kun toiset jo ennakkoon asian kertovat? Vitsi, vitsi... eiköhän poliisi ole saanut käskyn tyytyä seuraamaan tapahtumaa vaan sivusta ja turvaamaan näiden idioottien elämysmatkailun. Mahtaa olla yhtä juhlaa myös poliisin kenttäväelle! Eiköhän joku (Iltapulu?) tarjoa suoraa lähetystäkin seurattavaksi.

t.Puupääukko

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Voi sen seittmän vitun perkelettä!

Vilkaisin eilen itsekin sen Ellen-Diaraaman YLE:ltä.
Vaan tuo 7-osainen vaalimainos-ohjelmien sarja jäi löytämättä.

Tällaisina aamuina en halua törmätä keneenkään, siinä voi herkimmät saada laakin ärräpäistä.

Anonyymi kirjoitti...

No niin, päivän pläjäys is. Lauleskelija pyytelee anteeksi hiustyyliään afrikaanoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Sillä välin Afghanistanissa: amputaatiot ja julkiset hirttäjäiset palaavat rikoslakiin. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/03e11cbd-76e0-4074-83bb-d83356c2888c - oliko kenellekään yllätys?

Mutta joo. Olisi joko kannattanut tarttua rynchesteriin ja taistella, jos tuo ei miellytä - tai sitten Afganistanilla todella on juuri sellainen hallinto, mitä he ovat kaikki nämä vuodet halunneet ja kaivanneet. Se toki kertoo afgaaneista itsestään enemmän kuin Taliban-hallinnosta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos äänestät vasemmistoa (vaikka miesehdokastakin), niin luovutat valtaa kettutytöille. Näin se vaan menee!

Joppos123 kirjoitti...

Sisäkanisteri hutimaisan ikioma leikkipartisaaniosasto tosiaan ilmoitteli 10 päivän egotripistä manskulle ja aikoo myös toteuttaa kansalaistottelemattomuutta.
On se ihqua kun hutimaisallakin on oma partisaanisakki somaliin katutappekuosasto Antifan lisäksi.
Poliisi on varmaan ohjeistettu tarkkaan ettei mihinkään saa puuttua eli taitaa perseen hinkkaus kestää sen luvatun 10vrk.
Mietin vaan kaunako saisi tavallisista ihmisistä koostuva sakki istuskella jos vaatimuksena olisi vaikkapa "matuhätätila" jossa vaadittaisiin loppua Suomalaisten raiskauksille, tappamisille, ryöstöille ja pahoinpitelyille.
Aikaa ei tarvitsisi mitata varmaankaan päivissä vaan ihan sekkari riittäisi siihen kun K9 järsisi kinttua ja kyynelkaasu lentäisi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Pieni valonpilkahdus yleisessä synkkyydessä tuon Chisu-lauleskelijattaren nöyrässä anteeksipyytelyssä kulttuurisesta omimisestaan, eli tuossa

https://www.is.fi/viihde/art-2000008286222.html

oli kommenttiosio:

pikku Christel Ankdammen ei saanutkaan osakseen itselleen epäilemättä kuuluvaksi katsomaansa intersektionaalista ihailua, vaan kommentit olivat suorastaan nuivia yhtä epämääräistä ja yhtä ilmeisen sarkastista lukuunottamatta.

Ehkä tämä kuitenkin tästä pikkuhiljaa? Joskus. Ehkä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Ano1:lle, Vasarahammerille, Puupääukolle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: No, kyseinen typsy ei sentään näe hiilidioksidia paljaalla silmällä niin kuin myöhempien aikojen jumalatar Greta.

Ano1: Yle tekee sitä mitä parhaiten osaa ja kukaan ei estä.

Vasara: Juuri näin. Tosin kyseisen pyyteettömän uhrautujan uhrautuminen tullaan aikanaan järjestelmän toimesta palkitsemaan avokätisesti.

Puupääukko & Joppos123: Ja tuo helvetin lössi on vielä ilmoittanut että he tekevät mitä lystäävät. Todennäköisesti sisäministeriöstä tulee käsky että niinhän ne elopellet saavat tehdä.

VNV: Verenpaineen nousua on liikkeellä.

Ano2 & Qroquius Kad: Kyseisen lauleskelijan teennääinen alaleuan väpätys herättää lähinnä myötähäpeää. Ja myös kysymyksen että oliskos ura alamäessä kun tuollaisilla konsteilla pitää etsiä julkisuutta. Ja niin kuin QK totesi, olivat kommentit varsin kyisiä.

Ano3: No, tätähän kyseisen maan asukkaat ovat halunneet. Nyt ne sitä saavat.

Ano4: Naulan kantaan.