maanantai 27. syyskuuta 2021

TURHAA JA TUPLATEN

Laitetaan postaukseen pari irrallista asiaa jotka kuitenkin liittyvät toisiinsa. Ensimmäisenä se – ei niin yllätyksellinen – tieto että Suomessa on liikaa kaikenlaisia yhteiskuntatanhuamisen tutkijoita joita sitten palkataan erilaisiksi akateemisiksi suojatyöntekijöiksi. Nyt taitaa sekin piikki olla täynnä eli kyseisistä yhteiskuntatanhuajista ja poliittisista teologeista on ylitarjontaa. Sen tunnustaa Ilta-Sanomatkin jonka graafikko taitaa tietyllä tummennuksella hiukan piruilla:

Sinänsä vahinko on jo päässyt tapahtumaan ja kyseisellä porukalla on Suomessa aivan liian suuri – ja haitallinen – vaikutus. Pahimpana esimerkkinä tietysti nämä sukupuolenhässijättutkijat joitten aikaansaannoksia näkyy seuraavassa otsikossa:

Ja uutinen jatkaa:

Tänä syksynä minua on hyväntuulisesti muistutettu jo moneen otteeseen, etten saa puhua tytöistä ja pojista luokissa, joissa moni on epävarma omasta sukupuolisuudestaan. Minua on valistettu panseksuaalisuuden ja queerseksuaalisuuden eroavaisuuksista ja siitä, että kutsumanimellä on suuri merkitys identiteetin kannalta eikä ristimänimi ole kiveen hakattu vaan itselleen voi keksiä uudenkin nimen.

Elämme aikaa, joilloin pienen ryhmän hysteerinen muoti / muodikas hysteria on muuttumassa pakolliseksi normiksi. Se on pirun pelottavaa se. Kertoo siitä, kuinka pienet porukat voivat saada kokonaiset kansakunnat vituralleen kun ei ollut tarpeeksi niitä, jotka panevat hanttiin.

Eikös sellaista ole tapahtunut historiassa ennenkin?

35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei varsinkaan miesopettaja uskalla puhua perinteisesti tytöistä ja pojista, niin sitten vaan pukemaan hametta päälle mokoma arkajalka.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Itseäni paheksuttiin käytettyäni 'kympin tyttö' kielikuvaa. Saatoin vain todeta, että jokainen meistä tietää koulusta ylikunnolliset tytöt, enkä näe termissä mitään ongelmaa. En aio lopettaa sen käyttöä.

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

Tere Tapsa vaan. Vai tarkoitatko kuitenkin ehkä miesoletettua opettajaa?
Ei liity just aiheeseen mutta tavallaan kyllä. Eloapinat aikovat sulkea helsingin yhden pääväylän eli manskun. Ja nauravat polliisille päin naamaa pasilassa "neuvottelussa". Samaan aikaan ovat autoihmiset järjestämässä torvikonserttia samaan paikkaan, ja ovat ennalta jo polliisille ilmoittaneet asiasta ja että pari tuntia torvet soi. Ja että jos ei tie aukea lähetään huitsin nevadaan tai johonkin jos polliisi sannoo. On siinä ero, toiset rikkoo lakia mistään piittaamatta, toiset tekkee niiku polliisi sannoo.
Kiva ootella hutimaisan kommentteja ja reaktiota.
No, annas ku mä arvaan. Hutimaisa sannoon soo soo näille autojen kanssa liikenteen tukkineille ja voi voiii näille apinooille, että kun kyllähän me julistetaan vaikka mitä mutku noi toiset ei haluu....
Huru-ukko

Olavi Koskela kirjoitti...

Tapahtui kyllä. Mutta ihan selvää ei ole, johtuiko hanttiin panemattomuus arkuudesta tms vai siitä, että kanssaihmisiä ei moinen koheltaminen voinut vähempää kiinnostaa. Kun aattelee minkälaiset mahdollisuudet tavan häiskillä on nykyäänkään oikeasti vaikuttaa yhtään mihinkään, niin tuo EVVK -asenne käy kyllä ihan ymmärrettäväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miesopettajasta muistui mieleen ala-asteajoilta puutöiden ja historian miesopettaja. Rauha hänenkin muistolleen. Jostain syystä saimme häneltä myös sukupuolivalistushetken.

”Siinä missä pojilla on pultti, tytöillä on mutteri.”

Näitä MIESopettajia kaivattaisiin lisää, sillä näillä tiedoilla on tähän ikään pärjätty.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Valtsulle, Huru-ukolle, Olavi Koskelalle ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Vaan entäs jos opettajalla on se tilanne, että mikäli et nöyrry, niin ammatti loppuu? Syöminen on pääelinkeino opettajallakin ja heilläkin on perheet elätettävänä. Ja siihen suuntaan ollaan menossa. Yksikään valtakoneistomme edustaja ei uskalla sanoa että nyt on ylitetty mielipuolisuuden rajat.

Valtsu: Meitä on vähintään kaksi.

Huru-ukko: Tuo leikkipartisaaniporukka on oppinut että se saa tehdä mitä huvittaa. Kaikenlainen protesti sitä vastaan on toivottavaa. Ja voi olla, että poliisi puuttuu torvensoittajiin mutta ei leikkipartisaaneihin.

Olavi: Tuo EVVK-asenne pitää pitkälti paikkansa. Näkyy mm. siinä, että nukkuvien puolue on Suomen suurin puolue. Niin pitkään kun on katto pään päällä ja ruokaa jääkaapissa ei millään muulla ole mitään väliä.

voijumala: Tuli tuosta takauma jonnekin kansakouluaikoihini jolloin opettajina oli vielä sotaveteraaneja. Niillä miehillä oli sellainen karisma että ei heidän tarvinnut edes ääntänsä meille mölleille korottaa. Ruoto pysyi suorana muutenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Polliisi ei puutu torvensoittajiin sanoo niiden puuhamies, ei pete.
Noista opettajien hommista muistuma: Silloin oli vielä ns. tarkkiksia ja kyseinen, enimmäkseen pojista koostunut ryhmä tuli ruokailusta kohti omaa "kotiaan". Muuan noin sammuttimne kokinen tyyppi muksi sitä opettajaa koko ajan, potki nilkoille jne. Ope tempaisi kaverin rinnukksista vasten seinää ja sanoi, että mut et kuule muksi etkä potki, ja nosti vielä vähän ylemmäs seinällä, ja mahtoi siinä tulla hengenahdistustakin kaverille. Vaan oli nöyrää kun sanoi, että joo, en mä enää. Ja siihen se loppui mitä itte seurasin, ja kaveri kielteli toisiakin sen jälkeen. Olin silloin ns. pihamiehenä seillä koululla, eli vähän kuin aputalkkari niisä pihahommissa. Silloin ei vielä osattu huutaa isoon ääneen, että en voi hengittää, kuten nykyään, kun henki kulkee vaikka kuinka hyvin. Ei kai sitä ääntä muuten "lauluvarresta" tule?
Mutta joo, saa tosiaan nähdä hutimaisan kommnetit kumpaankin juttuun.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Näin toki Ykä jos ollaan ihan selkä seinää vasten. Mutta suurin osa nynnyilee jo varhaisessa vaiheessa ja sen takia nämä avohoitopotilaat saavatkin pitää nyt rauhassa valtaa Suomessa.

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuota ensimmäistä jutunaihetta kun Appelsinin Aviisista luin, katsoin mistä ammateista olisi sitten huutavin pula. Osasin jo etukäteen odottaa listalta löytyvän ylilääkäri, erikoislääkäri ja hammaslääkäri, ja oikeassa olin.
Että siitä vaan pitkäaikaistyöttömät lääkiksen penkille, siellä ne työt luuraavat!

Toisen aiheen tiimoilta palaan taas viimeviikkoiseen kommenttiini, jossa totesin yhteiskunnan alati kasvavan naisistumisen johtavan luontevasti yhteiskunnan lapsistumiseen, koska naiset hormonitoimintansa johdosta näkevät lapsissa ominaisuuksia joita heillä ei ole.
Eräskin ruotsalainen mamma oli saanut tyttärensä näkemään hiilidioksidia.

Tästähän nyt sitten juurikin on kyse, kun opettajaa aletaan opettaa oppilaidensa toimesta.
Lapset on nostettu aikuisten yläpuolelle, ja heitä on kuunneltava ja toteltava.
Aloin miettiä, onko tällaista tapahtunut ennen maailmanhistoriassa suuremmassa mitassa?

Onhan sitä. Pol Pot ja Punaiset Khmerit;
nimenomaan heidän uusaatelinsa "Toveri Lapset", joiden yläikaraja oli 12 vuotta.
He saivat komennella Kuoleman Kenttien odotushuoneissa raatavia aikuisia, koska eivät olleet vielä ehtineet turmeltua kapitalismin saastasta.

Tuolla sitä ollaan pian meilläkin tällä menolla.

klova kirjoitti...

Ainakin itse olisin syyllistänyt opettajia täysillä jos se olisi ollut silloin mahdollista.Ei ollut eikö tuolloin edes tiedetty 31.sukupuolesta.Näsäviisastelu opettajille on ikiaikainen asia.Tuolloin opettaja saattoi viheltää pelin poikki ja heittää luokasta,nyt opettaja ei voi kuin hymyillä epätoivoista hymyä ja laskea kymmeneen.

Varmasti niitäkin teinejä on joita kiinnostaa Afganistanin ihmiaoikeudet ja kymmenien sukupuolten kokema sorta.Ihan kuten silloin joitain kiinnosti kommunismin voittokulku ja porvarien kataluus.Mutta eiköhän enemmistöä kiinnosta vain se vastakkainen sukupuoli ja tuleva viikonloppu.

Ja jos enemmistö ihmisistä uskoo tuohon idiotismiin,niin sitten ei ole kauheasti tehtävissä.Täytyy pitää vaan omat asiat kunnossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Muistan toki tarkkailuluokat. Sitten humanistit saivat päähänsä että tottahan normaalilla oppilaalla on oikeus olla kusipäitten rääkättävinä. Ja niinhän on toimittu siitä eteenpäin. Jumala siunakkoon humanisteja.

Tapsa vaan: Nyt ollaan siinä vaiheessa että aletaan olla selkä seinää vasten. Valitettavasti. Kynnys puuttua mielettömyyteen on noussut korkeaksi. Tavallinen opettaja ei sitä uskalla tehdä.

Qroquius Kad: Lääkäripula on kyllä osittain keinotekoinen. Olen siinä käsityksessä että Lääkäriliitto vastustaa aloituspaikkojen lisäämistä. Korjatkoon joku jos olen väärässä. Ulkomaalaisten lääkäreitten ammattitaitoa en epäile mutta jos yhteistä kieltä ei löydy niin kusessa ollaan. Mitä tulee kommenttisi toiseen osaan niin olet oikeassa. Tuskin nyt mihinkään Kambodzhan tasolle täällä päästään mutta mielettömyyden viimeistä rajaa ei olla nähty. Ja niin koulussa kuin lastensuojelussa asian oikeaa tilaa määrittelevät sellaiset ihmiset jotka eivät sitä varsinaista työtä ole koskaan tehneetkään.

klova: Ei tämä kehitys varsinaista opetustyötä tekevien opettajien syytä ole. Mutta mitä tulee tuohon kommenttisi viimeiseen kappaleeseen niin pakko olla samaa mieltä. Mutta en usko enemmistön uskovan siihen. Sen sijaan uskon, että enemmistö ei välitä yhtään mistään.

klova kirjoitti...

Niin,oman kokemukseni mukaan suurin osa on kiinnostunut vain ja ainoastaan omaan elämään suoranaisesti liittyvistä asioista.Ehkä poliittisen laitojen neljännes on kiinnostunut abstraktimmista asioista,vihreät maailman pelastamisesta ja vastanapa nykyisen maailman pelastamisesta.

Mutta suuri enemmistö katsoo tanssii tähtien kanssa tosi-tv;tä ja se vaan on hyväksyttävä.Vaaditaan aina joko pakko tai kriisi,että suuri yleisö kiinnostuu.

Näin se vaan on.Ja ihmiset ovat aina valmiita myymään pitkän tavoitteen hyödyt hetkellisen hyödyn saavuttamiseksi.Srkin kannattaa pitää mielessä,ei taviksilla riitä mielenkiinto mihinkään mahdollisesti tulevaisuudessa tapahtuvaan hyvään jos sen voi vaihtaa nyt taoahtuvaan pieneen hyvään.

Anonyymi kirjoitti...

Opettajalla on oikeus omaan arvomaailmaansa ja hän voi sen tuoda julki. Tiedän opettajan, joka on uskaltanut tehdä voimakastakin vastarintaa ja on edelleen opettajana. Lakien puitteissa voi toimia hyvinkin pitkälle konservatiivisesti.

Jos muutosta halutaan, pitää toimia rohkeasti eikä vain ajatella sitä jääkaapin valoa ja pelkästään kirjoitella täällä netissä. Jos muistellaan vaikka kommunististen maiden vapautumista, niin kyllä se kansalaisista lopulta lähti. Suomessakin noin puolet ihmisistä on arvokonservatiiveja, mutta vastarinta on siihen nähden vielä pientä.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs vittua minä juuri luin, lapsia ei saa nimittää tytöiksi tai pojiksi, eikä nimelläkään, kun matti on teppo tai stina tai zorg mielestään. Aha. Lapsikin lie syrjivä termi. Olisko "kädelliset" sopiva nimitys? Tai primates, ei tuu raajarikoille paha mieli.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Sihteereitä on työttöminä paljon, lääkäreistä pulaa. Hm, jospa lääkärit eivät tekisi sihteereiden hommia vaan lääkäreiden hommia. Villi idea, myönnetään. Apuna voisi käyttää vaikka sanelukonetta. tai mikseivät toimisi työparina, ajanvaraukset, todistukset, labrat yms. sanelun mukaan samantien.

Tällälailla toimittiin polilla munuaissiirron valmistelussa, hoitaja ja läkäri samassa huoneessa. Käynti, lääkärin arvio, ajanvaraus, labrapyynnöt ja tarvittavat todistukset yhdellä käynnillä, samantien koko homma.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, Tapsalle vaan ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

klova: Valitettavasti tilanne on nykyisin juuri tuollainen. Ehkä se on aina ollut.

Tapsa vaan: Se kommunistinen järjestelmäkin oli vallan betonoituaan vallassa seitsemänkymmentä vuotta.

Pyssymies:

Viesti1: Idea kai lienee siinä että se paha mieli on vaan kerta kaikkiaan löydyttävä. Sitä ei voi koskaan tyydyttää sillä se paha mieli on itsetarkoitus. Syy olla elämässä.

Viesti2: Totta. Lääkärithän ovat valittaneet aika laajalti että heistä on tehty lääkärin palkalla toimivia sihteereitä ja siihen sihteerin hommaan menee puolet ajasta. Säästöä, you know. Nyt säästetään. Maksoi mitä maksoi. Ja vaikka menis hommat vituralleen.

Anonyymi kirjoitti...

Menneinä aikoina oli ihan oikeasti , ainakin sairaaloissa sihteerit jotka lääkärin saneluja purkivat paperille. Lääkäri teki niitä lääkärin töitä ja sihteerit sihteerin töitä. Osastosihteeri oli melkoinen "herra", hoitajatkin melkein niiasivat hänen luonaan käydessään. Nyt ei tarvitse ilmoittautua kenellekkään kun esim. menet polille tuonne isoon sairaalaan, se on nääs ulkoistettu potilaalle se homma.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Miksi lääkäreistä on pulaa? Ei ainakaan siksi, että vain harva haluaisi ryhtyä lääkäriksi. Halukkaista ei ole pulaa. Sen osoittavat lääketieteellisten tiedekuntien pääsykokeisiin osallistujien suuret lukumäärät. Mutta heistähän vain pieni osa otetaan sisään.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, olipas yllävä lista! Eli jos vedetään yhteen niin ylitarjontaa on luovista vitunvirkkaajista ja puute oikeista tekijöistä. Jostain syystä tuossa ylitarjontaosiossa ei ole yhtään ammattinimikettä joka päättyy sanaan "mies": kirvesmies, putkimies tai sähkömies esimerkiksi. Nuo neljä alinta + toimittajat ovat juuri sellaisia koulutuslinjoa että kun lisätään ravitsemustieteilijät niin kasassa alkaa olla kaikkein naisvaltaisimmat alat. Nuo painajat, sitojat yms. eivät kauhean paljon sille voi että aika ajoi heidän ohi.

Kumman kauan tällaiset suorittavaa työtä tekevät umpimieliset ukkelit ovat saaneet vedettyä noita elämysmatkailijoita perässä. Vähän pelottaa se hetki kun pohja tulee vastaan.

t.Puupääukko

Strix Senex kirjoitti...

Olisiko syytä olla huolissaan? Ainahan ne penskat ovat pyrkineet opettajiaan valistamaan, milloin pelkästään nenäkyyttään, milloin jonkun laumamuodin sanansaattajina. Huolestuttavaksi asia menee vasta sitten, jos opettajat eivät enää ymmärrä, mikä on opettajan ja oppilaan roolien ero vaan antavat munan opettaa kanaa. Ja tietysti vielä huolestuttavammaksi, jos opettajat itse hurahtavat jonkun ääriryhmän kelkkaan ja alkavat itsekin opettaa kateederiltaan jotakin pseudotiedettä ja huuhaata. Toisaalta, onneksi penskat ovat myös osanneet huomata herkällä korvalla, milloin opettaja on omaksunut jonkun huuhaa-lahkon nuotin. Se opettajan rooli nimittäin on sellainen, että se auktoriteetti pitää sekä ottaa että ansaita. Eiköhän meistä jokseenkin jokainen muista kouluajoiltaan, keneltä se onnistui ja keneltä ei.

Enemmän minä olisi huolissani tästä toisesta muodista, että yhä suuremman osan ikäluokasta pitäisi istua yhä suurempi osa elämästään koulun penkillä ilman käytännön kokemusta oikeasta työstä, yrittämisestä ja omaa elämäänsä ja toimeentuloaan koskevasta vastuusta. Siinä toimitaan kuten hölmöläiset tuvanteossa. Kun tupa oli pimeä eikä valoa saatu sisään säkillä kantamalla, Matti neuvoi tekemään reiän seinään, että valo pääsisi sisään. Neuvon mukaan tehtiin ja se myös toimi. Siitäkös hölmöläiset innostuivat tekemään lisää ja suurempia reikiä seiniin, kunnes tupa romahti. Näin käy, kun mekaanisesti toistetaan samaa aluksi hyvin toiminutta reseptiä ymmärtämättä itse asiaa. Tämä ilmiö tunnetaan yleensä katoavan rajahyödyn lakina. Se koskee myös koulun penkillä istumisen määrää. Kun samaa ratkaisua toistuvasti toistetaan, saatava hyödyt pienenevät ja haitalliset sivuvaikutukset kasvavat. Tätä eivät näy ymmärtävän kapeakatseiset koulubyrokraatit, vielä kapeakatseisemmista politrukeista puhumattakaan. Siinä on kyse fakki-idiotismista ja alkeellisesta ajattelusta. Ja kun ajattelua alkeellistetaan ajamalla yksiulotteista ajattelumallia ylhäältä alaspäin, siitä on oikeasti syytä olla huolissaan. Mutta sen ruotiminen onkin sitten jo oma tarinansa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Vanha ilmiöhän se todellakin on, että touhuaa vain omia asioitaan välittämättä vähääkään ympäröivästä yhteiskunnasta.
Juuri sitä tarkoitti alunperin termi "idiootti":

sillä nimellä kutsuttiin antiikin Kreikassa niitä, jotka eivät osallistuneet kaupunkivaltionsa, kreikaksi "polis" yhteisten asioiden hoitoon eli politiikkaan vaan keskittyivät pelkästään omiin asioihinsa, kreikaksi "idios".

Olisikin suotavaa palauttaa termille sen alkuperäinen merkitys:
idioottimaisuuttahan se on, että yhteiskunnan sortuminen ympärillä ei voi vähempää kiinnostaa, kun näissä omissa touhuissa on niin paljon toimitettavaa.

Ei ymmärretä tai ei haluta ymmärtää, että se niiden omien asioiden touhuaminen käy aina vain vaikeammaksi, mitä enemmän yhteiskunta hajoaa ympärillä.
Lopuksi on pantava pää pensaaseen, kun anarkia on tullut jo niin lähelle, ettei sitä voi olla näkemättä.
Pää pensaassa sitten lauletaan:
"Ei ole mitään vaaraa, ei ole sutta metsässä!"

Sitten itketään, kun susi puree pystyssä pyllöttävään perseeseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle, Puupääukolle, Strix Senexille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Ja ei tuosta loppujen lopuksi kovin pitkäkään aika ole.

Ano: Niin kuin aikaisemmin totesin, olen siinä käsityksessä että Lääkäriliitto vastustaa koulutettavien määrän lisäämistä. Hehän pitävät tietynlaista monopolia käsissään.

Puupääukko: Aivan totta. Kertonee sitä että valtakoneistomme koostuu ihmisistä jotka kuvittelevat asioitten tapahtuvan itsestään ilman että jonkun pitää ne tehdä. Eivätkä ymmärrä, että se mainitsemasi pohja saattaa hyvin tulla vastaan.

Strix Senex: Oikeita huomioita. Jos silloin kauan sitten kun minä kirjoitin lunta huusin katolle oli se käsitys että maa voi sitä paremmin mitä enemmän koulutetaan maistereita. Ja nythän pitäisi puolet ikäluokasta kouluttaa sellaisiksi. Ihmisiksi, joilla on oppiarvo mutta ei ammattia eikä minkäänlaista osaamista. Tästä lasken tietysti pois kovien tieteitten edustajat jotka ovat toki tarpeellisia.

Qroquius Kad: Kiitos tiedon pläjäyksestä. Tuo oli minulle uutta. Se susihan puree sitten nimenomaan kaupungeissa. Haja-asutusalueella on tilanne toinen. Ainakin siinä, että ei kulttuurinrikastuttajat tänne eksy.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan meillä mennyt ammattikoulutus ihan persiilleen, kun ei Suomesta tunnu osaavaa työvoimaa löytyvän? Menneinä vuosina säästettiin ja vähennettiin opettajia, oli hyppytunteja keskellä päivää ja netistä käskettiin kotona opiskella. Ei käytännön työtä opetella itsekseen, se nyt on päivänselvää ja tässä taitaakin sitten olla tulos, ainakin osittain. Onneksi Li Anderssonin johdolla pidetään koulun penkillä kaikki alle 18-vuotiaat, maksoi mitä maksoi ja oli sitten oppimismotivaatio olemassa tai ei. Kuka tahansa kehitysmaasta tuleva kultamuna ja työvoimapulan paikkaaja tuntuu olevan arvokkaampi kuin suomalainen nuori, joka on osittain jätetty oman onnensa nojaan. Jotkut sen sijaan nauttivat sisäministerin erikoissuosiota ja kohta poliisit kantavat taas hiki hatussa maijaan yhteiskunnan toivoja, jotka haluavat telttailla keskellä katua ja haitatata tarkoituksellisesti liikennettä. Toivon kylmiä ja sateisia päiviä, eikä varmaan vesitykkikään olisi yhtään hullumpi ase tätä joutavanpäiväistä joukkoa kohtaan!

Rouva Ano

Qroquius Kad kirjoitti...

Susi oli toki vertauskuvallinen. Mitä EgoNapinan touhuihin tulee, touhu on karmeampaa kuin osasin kuvitellakaan:

https://www.suomenuutiset.fi/salainen-video-elokapina-kiristaa-poliisia-esittaa-suoria-uhkauksia-ja-nauraa-paalle-jos-ne-yrittaa-estaa-meidan-menemisen-mannerheimintielle/

Tämä porukka on siis siinä määrin hyvän poliisiministerittäremme ja tyttökavereiden suojeluksessa, että poliisin ei ole vain katseltava päältä;
ei, tämä sakki voi siis käskyttää ja uhkailla poliisia!

Ja mikäpä on touhutessa? Eihän kukaan tee mitään estääksenkään.

Anonyymi kirjoitti...

Lääkäripula johtuu naislääkäreiden tavasta pitää äitiyslomia ja ennenkaikkea tavasta tehdä lyhyttä työpäivä ja lyhyttä työviikkoa. Pula on terveyskeskuksissa, ei yksityispuolella. Työ julkispuolella ei kiinnosta, todistusrumba kyllästyttää ja muu byrokratia. Tilannetta pahentaa lääkäripula takamettien terveyskeskuksissa, ei ketään kiinnosta mennä syrjäkylän ainoaksi lääkäriksi, siis ainoaksi paikalla olevaksi. Tilannetta ei ainakaan paranna kylähullujen ja pultsareiden hinku käydä terveyskeskuksissa, ilmaista hupia saamassa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Viime kesänä aamupuolella yötä sairaalassa havahdun kahden yöhoitajan käytäväkeskusteluun: ”Aamutyttö hoitaa sen.” Tytöttely huvitti kun se tapahtui naisten kesken. Eihän nykyään saa.

Anonyymi kirjoitti...

Te autoiskuja tehneet muslimiterroristit, ohoi!
Missä luuraatte?
Tähän saakka olette saaneet aikaan vain haittaa ja tuhoa. Sitä saisitte hävetä. Mutta nyt teille tarjoutuisi kerrankin myös hyödyllinen tehtävä. Ottakaa se vastaan, niin voitte sillä tavoin korvata tai kompensoida edes osan tähän mennessä aiheuttamistanne vahingoista.

Hankkikaa jostakin kuorma-auto ja ajakaa sillä noiden luvatonta tiesulkua ylläpitävien elokapinallisten päälle. Ja tehkää täten loppu heidän laittomasta liikenne-esteestään.
(Joka, jos sitä ei lopeteta kesken, ei suinkaan sulje tietä vain niiltä paljon parjatuilta yksityisautoilijoilta vaan yhtä lailla myös julkisilta kulkuneuvoilta ja vieläpä jalankulkijoiltakin.)

Sillä tavoin voitte itse asiassa jopa hieman vähentää niitä hiilidioksidipäästöjäkin, joista ne Elokapinalliset ovat niin huolissaan. Tosin vain marginaalisen vähän, mutta kuitenkin. Kun autoilijoiden ei tarvitse moisen tiesulun vuoksi ajaa kiertotietä, polttoainetta säästyy sen verran kuin mutkikkaamman reitin vuoksi muutoin kuluisi. Ja pakokaasuja hiilidioksideineen tulee vastaavasti vähemmän.

Ja jos vastaavia luvattomia tiesulkuja vielä myöhemminkin ilmaantuu, tehkää niille samoin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano & Qroquius Kad: Olette oikeassa. Tuosta pellelaumasta tein juuri lyhyen postauksen.

Pyssymies: Mahdollista. Sinänsä niitä kylä/kaupunkihulluja ja pultsareita löytyy kyllä kaupunkienkin päivystyksestä. Ja eihän pultsareita enää olekaan. ne ovat sekakäyttäjiä kaikki.

Ano1: Jos tuon olisivat sanoneet miehet niin lööpin ainekset olisivat kasassa.

Ano2: Mitenkä mulle tulikin mieleeni tuosta kommentistasi tämä Blues Brothers-pätkä:

https://www.youtube.com/watch?v=ZTT1qUswYL0

Qroquius Kad kirjoitti...

Vanha äitimuorini kertoi miten hänen hoituriaikoinaan Tuppukylän syrjäkylien tai paremminkin -talojen alkoholisoituneet asukkaat käyttivät arvauskeskusta taksipalveluna:

ensin soittamaan hätänumeroon, että rinnassa tuntuu kauhea puristava kipu. Lanssin oli lähdettävä hakemaan lain velvoittamana. Perillä kipu oli ilahduttavasti tiessään eikä pumpustakaan löytynyt sen kummempia.
Sitten vain kotiin kunnan maksamalla taksikyydillä Alkon kautta.

Touhu oli ratkiriemukasta, varsinkin kun vuosien mittaan oppi tietämään, että taas tulee sirralle turha viinanhakukeikka, jonka aikana joku saattaisi oikeasti tarvita sitä. Mutta minkäs teit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Nykyisin ongelmana ei liene nuo taksikyydit vaan erityisesti polilla päihtyneiden asiakkaiden aikaansaama väkivallan uhka.

Trilisser kirjoitti...

Pultsareista: Pitäisi palauttaa rikokseksi häiritsevä juopumus julkisella paikalla. Henkilö joka jää siitä kiinni määrättäisiin kuukaudeksi 3 x 3 m selliin vedelle ja leivälle. Kolmannesta juopumustuomiosta lopetuspiikki. Suomalainen yhteiskunta suhtautuu aivan liian sallivasti em. roskasakkiin. Saman lakimuutoksen yhteydessä käyttöön otettaisiin viinakortti. Viinaa saisi myydä ainoastaan viinakortin haltijalle ja kortin menettäisi juopumustuomiosta. Kortittomalle viinaa myynyt/jakanut tuomittaisiin automaattisesti ehdottomaan vankeuteen kovennettuna.

Mitä tulee tuohon alkuperäiseen ylituotantokuvaajaan, niin on hullua, että niin kauppaopistot kuin ammattikorkeatkin suoltavat koko ajan uusia markkinoinnin ja sihteerialan tutkinnon suorittaneita. Herää oikeasti kysymys, miksi koulutusjärjestelmä reagoi niin hemmetin huonosti kysyntään. Nykysysteemi on rakennettu vielä suosimaan "kympin tyttöjä", jotka voivat valita sellaisen mielikuvaltaan ihqun alan ja yhteiskunnallisesti tärkeämmille aloille joudutaan jakamaan jämiä. Esimerkiksi ihminen, joka on huono matikassa mutta hyvä kielissä saattaa joutua matemaattispainotteiselle alalle kun se kympin tyttö (yhtä hyvä kielissä ja matikassa) valitsee sen kielipainotteisen.

Trilisser kirjoitti...

Tuosta nukkuvista vielä. Tunnen itsekin monia nykymenosta kauhistuneita ihmisiä, mutta se ei tunnu joko vaikuttavan puoluevalintaan mitenkään tai jopa jättävät äänestämättä samalla valitusvirrellä "ei kannata äänestää".

Lisäksi voi kyllä syyttää PS:n surkeaa julkisuuspeliä. Puolue ei edes yritä lähestyä niitä ihmisiä, jotka ovat Ylen ja sanomalehtien varassa. Puolueen pitäisi ehdottomasti ennen vaaleja joka talouteen jaettava vaalilehti, jossa selvennettäisiin puolueen linja ja sen perusteet sekä kertoa ihan esimerkeillä mitä muitten puolueitten linjaukset tarkoittavat ihmisten jokapäiväisessä elämässä. PS on ihan liikaa viserrysten ja naamakirjan varassa, mikä altistaa sen valtamedian vääristelyille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Triliiser.

Viesti1: Ei pultsareita enää edes ole vaan paljon vaarallisempia sekakäyttäjiä. Ei niihin mikään viinakortti toimi. Sinänsä olen samaa mieltä kovista otteista. Lopetuspiikki on sinänsä scifiä. Mitä tulee tuohon toiseen asiaan niin olen pitkälti samaa mieltä. Tarpeetonta on turhaa kouluttaa. Mutta miksi oppilaitokset tekevät niin? Kas kun niiden rahoitus on kiinni valmistuneiden määrästä. Miksi muuttaa jotain, joka toimii? Niiden näkökulmasta.

Viesti2: Totta joo. Mutta kuinka moni itse asiassa lukee puolueitten lähettämiä aviiseja?

Anonyymi kirjoitti...

Moi Ykä!!!

Tuossa korostetussa ammattikunnassa näkyy tietyn neuvostoliittolaisen ohjausmetodin seuraus: kun haikaillaan, että ikäluokasta 50%:lla on akateeminen koulutus, niin opiskelupaikkoja on helpoin lisätä sellaisille aloille, jossa massaluennot ja kirjatentit ovat toimiva väline. Yhteiskunnalla vaan ei ole tarjota hienoja työpaikkoja näille valmistuville.

Tämän monitahoisen juttusi yksi teema on tämä LGBTtitityy-maailma ja nimenomaan sen trans- ja gender osio. Tunnen jokusen trans-ihmisen. Yhdellä näistä oli ilmiselvä fysiologinen peruste muutosprosessin teettämiseksi. Tulos on ilmeisen onnistunut ja henkilö on onnellinen elämässään. Muilla taas alkuperäinen ongelma on ollut käsitykseni mukaan noin metriä ylempänä.

Näillä kokemuksilla sitten seurasin kriittisenä, kun Pride-yhteisön viimeisimpänä vaatimuksena tuli esille tarve alentaa reippaasti sukupuolen muutosprosessin alaikärajaa.

Mietin silloin, että Jaaha taaaaaa...aaa....aas se alkaa. Siis järjetön kouhottaminen. Kolmisenkymmentä vuotta sitten Suomessa oli lastensuojelupiireissä pedifiliahysteria. Sen kohteina olivat tavallisten perheiden isät. Pääprofeettana oli Saatanan Oma Enkeli, Leena Muranen. Ei tämä muotisuunnittelija vaan vuonna 1945 syntynyt hullu fasisti.

Mikäli sinun Ykä, taustasi on todellakin lastensuojelun parissa eikä se ole vain sopiva peitetarina, niin nimi varmahkosti tuli esille 25-30 vuotta sitten. Vähän kun kyselet vanhemmilta kollegoilta ja saat silloin julkaistuja haastatteluja, niin tulet huomaamaan miten rinnasteisia nämä ilmiöt ovat.

Työlästähän se olisi, mutta hyvällä onnella tällainen perusteltu julkistettu rinnastus voisi havahduttaa ihmisiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Muistan tuon ajan, nuo tapahtumat ja kyseisen naisen. Silloin tuhottiin monen miehen elämä kun kyseistä syytöstä käytettiin avioeroissa puhtaana ja perusteettomana koston välineenä. Ja silloin valitettavan monella nimenomaan naispsykologilla oli se linja että syyllisyys päätetään etukäteen ja lasta johdatellaan kertomaan syyllisyyttä tukevia asioita. Rikollista toimintaa.

Ja muuten, minulla on ollut tämä blogi kohta 15 vuotta. Olishan se aika höhlää pitää keksittyä peitetarinaa yllä.