perjantai 3. syyskuuta 2021

KÄPPÄUKOT JA HERMOHEIKKOJEN VALTAKUNTA

Taempi Hyijärvi, Uusi Hyisiana, Pinnanmaa, näitä päiviä…

Taemmalla Hyijärvellä sijaitsevan pienen mutta viihtyisän saunan savupiipusta kohosi ilmoille jälleen kerran pelottava pienhiukkasten hyökkäys joka leijaili tunneilmavirtojen mukana ja sulatti yhtäaikaa julmasti sekä Arktista että Himalajan jäätiköitä. Ympäristövastuuttomasta tihutyöstään häikäilemättömästi tippaakaan välittämättömät käppäukot Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis eivät – ryökäleet – kantaneet globaalia fiilisvastuutaan vaan lisäsivät kiukaan pesään lisää halkoja ja siirtyivät hyvin pienen pukuhuoneen puolelle viettämään taukoa.

Käppäukot olivat olleet Taemman Hyijärven maastossa muutaman päivän metsästämässä rasvalettisorsia ja saunassa he olivat ohimennen tuumineet sitä että suomen kielen viikonpäivät eivät soundanneet oikein rytmissä keskenään. Korjattu versio menisi näin:

Maanantai

Tiistantai

Keskentai

Torstantai

Perjantai

Lauvantai

Sunnuntai

Tosin toverukset päättivät olla julkaisematta ajatelmaansa julkisesti. Kielitoimisto saattaisi nimittäin ottaa ideasta kiinni ja palkata asiaa miettimään tusinan verran virkakyöstejä ja niitähän on muutenkin liikaa niin kuin kollikissoja Simo Salmisen kappaleessa Alle Lujaa. Joitten päälle saattaisi ajaa sinisellä bussilla.

Pukuhuoneessa Lötjönen aukaisi Tsuhnan Koston ja totesi Ykälle:

- Niin minä sitä tuumailin… sitä niin mistä sinäkin postauksen rykäisit… sitä Raija Toiviaista… ja sen ajattelua että jos joku loukkaa toisen määriteltyä ihmisarvoa ja yhdenvertaisuutta niin se on ilman muuta rikos… ainakin jos näin tulkitaan ja määritellään… syyttäjän toimesta meinaan ja sehän kyllä tulkitsee ja määrittelee… niin kyllä Suomen muutenkin ruuhkaiset käräjäoikeudet menee sitten lopullisesti tukkoon.

Ykä aukaisi oman Tsuhnan Kostonsa, totesi että myöntää täytyy ja jatkoi:

- Vaikkei se loukkaantuminen koskisikaan kuin oikeauskoisia. Tapauksia tulisi silti valtavasti. Arkkityyppi olisi toimittelijatar Titityy joka kirjoittaisi valtamediaan provosoivaa horinmummoa. No, siihenhän herrat Äks, Yy ja Tset kirjoittaisivat vastineita joissa perustelisivat kiistatta että horinmummoahan tuo horisee ja osoittautuu idiootiksi. Mutta koska Äks, Yy ja Tset olisivat osoittaneet että Titityy on idiootti niin sehän olisi Titityyn ihmisarvon ja yhdenvertaisuuden loukkaamista eli ei enää pelkkä asianomistajarikos. Ja sehän lupaa raastupaa.

- Näin epäilemättä olisi. Ja samalla lakikäytännöllä tietysti päästään kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Jos nuo herrat Äks, Yy ja Tset tekisivät julkaisuja, joissa selkeästi osoitettaisiin islamin pikkuista rankemman haasteellinen suhtautuminen niin ihmishenkeen, ihmisoikeuksiin ja erityisesti naisten oikeuksiin niin sehän lupaa raastupaa. Tosin ei niitten islamilaisten takia.

- Häh-hää, eihän toki. Vaan nyt loukattuna olisi se suuri suvaitsevais-tiedostavaisten puolestaloukkaantuva leegio joka on jatkuvasti julistanut että islam on itse asiassa pohjoismaista lällysosialidemokratiaa. Kun sitten heidän jatkuvan julistamisensa pohjalta Äks, Yy ja Tse latovat pöytään lukuja joiden perusteella kyseistä leegiota voi hyvin perustellusti pitää idiootteina ja vieläpä hyödyllisenä idiootteina niin koko kyseisen suvaitsevais-tiedostavan kansanryhmän tunteita on loukattu. Julkinen kasvojen menettäminenhän loukkaa heidän ihmisarvoaan ja yhdenvertaisuutta. Joten tässäkin tapauksessa faktateksti lupaa raastupaa.

Lötjönen totesi että näin on, sytytti voimasavuke Bostonin ja jatkoi sitten:

- Vaan tämähän toimii tietysti vain oikeauskoisten kohdalla. Jos joku pahalle interperspiraatiolle haiseva tättähäärä kirjoittaisi että muuan Ykä on natsi joka ihan selkeästi suunnittelee suurimittaista joukkotuhontaa ja jos sinä marssisit kyseisen tekstin kanssa poliisilaitokselle niin sinulle todettaisiin että kyseessähän on vain voimakas mielenilmaisu ja sitten sinut naurettaisiin ulos.

- Toki naurettaisiin, toki. Mutta käräjille siinä mentäisiin kumminkin. Kas kun minä en tosiasiassa menisi tinanappien luo vaan toteaisin itse että jos lausuman esittäjä tunnustaa typeryytensä siinä määrin ettei ymmärrä, mitä natsi tarkoittaa niin voi vain todeta, että ei kumikuitti puraise. Ja mitäs se saisi aikaiseksi?

- Piru vie… joo… jos sinä et edes vaivautuisi puolustelemaan ja selittelemään niin sehän olisi selkeää halveksuntaa ja selvä loukkaus tättähäärän loukkausyritystä ja sitä myötä ihmisarvoa sekä yhdenvertaisuutta kohtaan. Ja sehän puolestaan lupaa taas raastupaa.

- Ei voi oikein todeta muuta kuin että me olemme siirtymässä loukkaantuvien ja puolestaloukkaantuvien hysteeristen hermoheikkojen pakkovallan alle. Porukan, jolle loukkaantuminen ja puolestaloukkaantuminen on sekä elämäntapa että kasvavassa määrin veronmaksajien kustantama ammatti. Ja porukan, jonka kannattaisi etsiä uuden loukkaantumisen sijasta niitä ilmeisiä ongelmia omien korvien välistä. Muuten koko maa, tai ainakin sen varsinaista työtä tekevä osa kulkee pian kasvomaskin sijasta jeesusteippi suun edessä. Ettei vaan vahingossakaan tule loukattua ketään. Eiköhän lähdetä taas löylyyn?

Käppäukot siirtyivät jälleen löylyn puolelle puhumaan saunomisen ohella pulinaa josta äänitettynä kertyisi useita kymmeniä sivuja ihmisarvoa ja yhdenvertaisuutta loukkaavaa esitutkintamateriaalia. Mutta onneksi täällä ei ollut loukkaantumisen syitä epätoivoisesti etsiviä kuuntelijoita. Mitä nyt muutama rasvalettisorsa rannassa eivätkä ne pulinasta välittäneet. Täällä Pinnanmaalla, johon hermoheikkojen pakkovalta ei vielä ollut levittänyt lonkeroitaan, vaikka mieli sillä tekikin. Mutta kun se osannut tietä eikä kukaan ollut sitä kertonut.


27 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Käsitteellä "tasa-arvo" ei tosiaan ole mitään määriteltävissä olevaa sisältöä -- kaikki arvonmuodostus näet on hierarkkista, ja jos olisi jotenkin mahdollista tasoittaa arvonmuodostuksesta porrasteisuus, häviäisi "arvon" käsite maailmasta.

Ajatushistoriallisesti tuo arvohierarkkisuus on metka juttu, se kun syntyi eurooppalaisen ihmisen tajunnassa vasta uudella ajalla. Keskiajan ihminen ei hahmottanut maailmassa syvyyspespektiiviä, vaan sen korvasi maalauksissa niin sanottu "arvoperspektiivi", mikä tarkoitti sitä, että tärkeämmät ihmiset ja asiat piirrettiin suurempina, ja vähemmän tärkeät pienempinä.

Visuaaliset kognitiiviset kyvyt olivat syvällä keskiajalla kokonaan kadoksissa, ja vasta toisella vuosituhannella ne elpyivät, niin että alettiin taas tajuta peräkkäisyyttä, päällekkäisyyttä, porrasteisuutta, hierarkiaa ja priorisointia -- myös arvojen priorisointia.

Nyt ajattelumme on taas taantumassa keskiaikaisen skolastisen käsiterealismin ominaisuuksiin, ja aikamme akateemiset oppineet noituvat ymmärrystään sellaisilla käsitteillä, jotka eivät omaa muuta kuin jonkinlaisen maagisen merkityssisällön.

Ja kuten olemme huomanneet, noitaoikeudenkäynnitkin elpyvät jälleen.

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoisia sotaveteraaneja nämä emmakarit ja iirissuomelat jo nuorella iällä. Loukkaantumisista tulleita haavoja on enemmän kuin talvisodan komppanialla joulukuussa 1939.

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Johan me olemme eläneet hermoheikkojen valtakunnassa jo pitemmän aikaa.

Alussa oli atomi.
N-Liitto alkoi tehdä ydinkokeitaan Novaja Zemljalla ja muualla lähialueilla, ja Suomessa kuultin käsite atomi.
Se pelotti monet suunniltaan. Atomia ei voi nähdä, mutta se lentää! Sitä ei pääse pakoon! Atomeja saattaa olla vaikka leivässä, eikä kukaan voi mitään!!

Kun suomalaiset alkoivat vähän rauhoittua, räjähti Tšernobyl ja taas hysteria levähti:
ilmaan on päässyt pekkerelliä! Se on vielä pahempaa kuin atomi!!

Kun pikku hiljaa päästiin pekkerellikauhusta yli, tuli keeni! Keeni manipuloidaan, ja siitä seuraa kauheita!! Ehkä edes Hallitus ei voi pelastaa keenin hirveyksiltä?!

Sitten tuli ilmastohysteria, jota seurasi sen kanssa päällekkäin covid-hysteria;
molemmat on kehitetty jo uususkonnoiksi, joilla riittää niin pappeja kuin tolaltaan peloteltuja hysteerikkoja seurakuntalaisiksi.

Missä vaiheessa Talvisodan sankarikansasta tuli hermoheikkojen hysteerikkojen kansa, joka pelkää hirveästi asioita joissa ei ole pelättävää, eikä osaa vähääkään pelätä pirullisen tuhoisan vaarallisia asioita?

Anonyymi kirjoitti...

"Pienhiukkasten hyökkäys joka leijaili tunneilmavirtojen mukana ja sulatti yhtäaikaa julmasti sekä Arktista että Himalajan jäätiköitä." Eikä tässä vielä kaikki! Sama ilmiö jäähdyttää antarktista. Ja aiheuttaa hirmupakkasia texasiin.

Kyllä se sauna pitäisi löytää ja piippu tukkia, suomen pitää tuntea ilmastovastuunsa!

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ei menetetä hyvää paniikkia. Ei mitään syytä rauhallisuuteen.

Kirja: Totuus, paskapuheen lyhyt historia kertoo:
”Singaporessa puhkesi 1967 (hyvä vuosi muuten) kutistuvan peniksen paniikki. Yhdessä sairaalassa ilmoitettiin, että oli hoidettu jopa 75 miestä päivässä. He uskoivat, että heidän kullinsa kutistui ja lopulta katoaisi täysin. Nigeriassa puhkesi vuonna 1990 katoavan peniksen paniikki…”

Omakohtaiset havainnot viittaavat siihen, että se on täällä taas.
voijumala###

Pate kirjoitti...

Terve! Asiasta toiseen, onko pt median sivuille hyökätty tms? Kun klikkaan sivuille, pelkkää sotkua. Tai epäselvää tekstiä. Koneeni on ihan kunnossa jne. Huomasin tämän heti kun uutisoitiin lukion joukkotappelusta. Kunhan kysyn. Edes yhteystietoihin ei pääse. Omituista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, voijumalalle ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Tämä ajattelun taantuminen on totta ja valitettavasti juuri sitä pidetään edistyksenä.

Tapsa vaan: Joo, loukkaantumissotien sankariveteraanit…

Qroquius Kad: Ehkäpä koko kansa ei ole sellaista mutta kuinka nämä hermoheikot hysteerikot saivat maassamme vallan?

Pyssymies: Hysteerikot etsivät ne asiat jotka tukevat heidän hysteriaansa ja unohtavat kaiken muun.

voijumala: Taitaa mennä hankintaan tuo kirja.

Pate: Olen huomannut saman mutta syytä en tiedä. Toivotaan, että ovat vain tilapäisiä teknisiä hankaluuksia.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jussi Halla-aho aikoinaan pohdiskeli tätä hysteeristen ainesten esiinmarssia.

Hän lähti siitä, että näillä leveysasteilla selvitäkseen ihmisillä on oltava ongelmanratkaisijan aivot;
eteläisemmillä latitudeilla rittää potkaista kolmesti päivässä leipäpuun kylkeen.

Toisaalta etelässä on vaaroina mm. trooppisia tauteja sekä myrkyllisiä ja muuten vaarallisia eläimiä. Nämä olosuhteet eivät kannusta pitkäjänteisyyteen, vaan elämään hetkessä, joka voi olla viimeinen.
Pohjoisessa on sen sijaan kyettävä suunnittelemaan elämänsä siten, että selviää talven yli.

Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on poistanut kansalaiseltaan tarpeen suunnitella elämäänsä pitkäjänteisesti, mutta ongelmanratkaisijan aivot jäävät. Ne alkavat jossain vaiheessa toimia itseään vastaan:
"Miksi meillä on hyvinvointia, mutta toisilla ei?"

Yhteiskunnan naisistuessa kysymykseen ei enää vastata kylmällä järjellä ja faktoilla, vaan estrogeenisella hoivaviettitunteella:
"Me pahat olemme vieneet hyvinvointimme riistämällä sen pois noilta pikku suklaasimmuilta!"

Mitä pidemmälle yhteiskunta naisistuu, sitä vähemmän siellä kuunnellaan järjen ääntä vaikka se tulisi naistenkin suusta. Estrogeeni jyrää järjen ja logiikan, ja asiat päätetään yhä enenevissä määrin tunteella.

Alati vain palaan epämiellyttävään ajatukseen, että kansakunnan on elinkelpoisuutensa säilyttääkseen jouduttava kokemaan sota vähintään joka toisella sukupolvellaan.
Muuten edessä on veltostuminen.
Fyysinen ja älyllinen.

Pate kirjoitti...

Kyllä. Kuten aikaisemminkin ollaan otettu tapaus janitskin esiin, niin en sentään uskoisi pt:n osalta. Itse en janitskinista jne oikein digannut, mutta olihan se karmea esimerkki. Mihin valtio kykenee/,tekee, jos ideologiaa uhataan. Toivotaan parasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta päivälistastahan puuttuu kollontai. Se voisi vaikka olla virallinen loukkaantumispäivä.

Ilmastonmutos on joka paikassa kaksi kertaa niin nopeaa kuin muualla, arktiksella, andeilla, mato grossossa, saharassa, tuppukylässä, megongjoen suistossa, idahossa, färsaarilla ... on se niin kamala juttu tuo ilmastonmutos.


Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Janitskin kun mainittiin, ihmettelin alkuun kovasti miksi Ilja jätti MV-Lehden kaikista mahdollisista desantti Bätmänin aseenkantajan Anus Putkosen käsiin. Vaan miksipä ei olisi:

Iljaa oli syytetty Venäjän ruplatrolliksi silloinkin, kun mies oli pahoissa talousvaikeuksissa. Kaiken ajojahdin ja muun jälkeen, kun Punaisen Kuoleman Naamion takaa oli kuulunut julma tuomio "Syöpä!" hän päätti ottaa lopullisen voiton antamalla MV-Lehti nimenomaisesti Venäjän ruplatrollille.

Operaation keskeisin hupi oli saada nähdä huomaisivatko Aron pillittävät siskokset Jessi-rukka ja Pimpsa sekä muut trollittelijat lainkaan tapahtunutta, vai jatkaisivatko vain Iljan solvaamista?
Eiväthän nuo huomanneet.

Anus Putkoselle suon ainoat pisteet siitä, että hän muutti lehden nimen UMV-Lehdeksi.
Toivoisin kovasti, että tämä nimitys voisi vakiintua yleiseen käyttöön erotuksena Iljan ansiokkaaseen ja hänen myötään edesmenneeseen julkaisuun.
Näinhän Anus itsekin tekee.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli ajatuksiin muuassa kertomuksessa oleva, nazaretilaisen puusepän pojan lausumaksi merkitty sanoma: Antakaa heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä puhuvat. Tai jotenkin sinne päin...
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon PT-median ongelmaan tai ongelmaan, ne liittynevät ns. svakkimedian faktan tarkistukseen tai sellaiseen, en tiedä. Itse olen päässyt sivuille melkoisen helposti, joskus on hieman tökkinyt, mutta hetken päästä kuitenkin on sivut avautuneet.
Liekö pääsyyn vaikuttanut se, että Paavo on ottanut käyttöön moderoinnin, eli ne pahimmat öyhöttöjät siivotaan pois ja se aiheuttaa pientä viivästystä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Patelle, Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos Kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo oli kyllä kohdalleen mietitty. Tunne ja naisellinen alaleuan väpätys on korvannut järjen.

Pate & Qroquius Kad: MV-lehti oli hyvä esimerkki siitä mihin järjestelmä on valmis jos joku yksityinen tekijä onnistuu haastamaan valtamedian. Janitskinin kohdalla voi todeta, että jos Venäjän tiedustelupalvelu olisi halunnut trollin suomalaisia hämäämään niin ei sen sukunimi todellakaan olisi ollut venäläinen.

Pyssymies: Pinnanmaalle harkitsin myös lälläntäitä. Ja ilmastohan on muuttunut aina. Nyt siitä on ensimmäistä kertaa tehty hysteerinen muoti.

Huru-ukko: Valitettavasti he taitavat tietää, mitä puhuvat. Ja uskovat vielä puhumaansa. Ja voi olla, että PT-media on muuttamassa jotain ulkonäköasetuksia tjmv ja sivusto on siksi hetkisen vähän sekavan oloinen.

Anonyymi kirjoitti...

QK:lle
Melekinpä ainoat jutut tuosta Donetskinin tiedotusministeriön julkaisusta, siis joita voi voi ottaa lähes todesta ovat tämän Jonatan Widellin jennkien tapahtumista ketovat. Ne ainakin poikkeavat meikäläisten "valemedioiden" tarinoista melkoisesti. Ja mikä parasta, ainakin ielestäni on se, että niissä ei tuputeta mitään, kerrotaan aisat kuten ne sikäläisissä medioissa kerrotaan. Päätelmät jätetään lukijoille.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Myöntää täytyy, veli Huru-ukko, että olen lukenut UMV:tä sen verran että tiedän Jonathan Widellin.

Arvostan hänen paneutumistaan USAn edellisen presidentinvaalin ilmeisen selkeän vaalivilpin perkaamiseen.
Hieman turhan paljon on kyllä tullut asianomaiselta sellaistakin kansalaisjournalismia, mitä en aivan jaksa arvostaa. Sanomassa on ollut joskus Astian Makua ja pahimmillaan hieman Mahorkan Tuoksua.

Rajoittaen viimeisen kappaleen seikat sekä artikkeleidensa tarpeeton pituus hän olisi mielestänikin loistava kansalaisjournalisti.

Pate kirjoitti...

Kommentoin tähän heti. Ymmärrän kyllä , jos pt media ns sensuroi tms, mutta. Minä itse olen aina sanonut asiat niin kuin ne ovatkin. Eli suoraan. Ilman mitään lässytyksiä. Niin. On aina vittuiltu siitä , ettei pitäisi puhua omista kokemuksistaan. Minä sanon suoraan. Minun vaimoni Joukko raiskattiin Turussa. Piste. Ja vittuilen siitä loppuun asti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko & Qroquius Kad: Täytynee vilkaista tuota. Minulla ku on sen UMV:n seuraaminen ollut jo pitkään hyvin vähäistä.

Pate: Olen kovasti pahoillani tuosta. Ja siitä saa kyllä metelöidäkin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tiedätkös veli Pate, kun sinun pitäisi kertoa tuosta asiasta meille?
Me emme todellakaan vittuile tuollaisen rikoksen uhreille saati omaisille.

Pate kirjoitti...

Joo. Jos ja kun pt media on joutunut ns valtion sensuurin kohteeksi, niin vittuilempa entistä enemmän. Ja otan selvää mihin liittyä. Terveisiä valtiolle.

Anonyymi kirjoitti...

PT-medialla on jotain teknisiä ongelmia, CSS:n kanssa kai.

Mutta miksi tämä sivuto on niin toksisen maskuliininen, että on kuva vain uropuolisesta Anas Presleysensistä. Kyllä pitää olla kuva myös naaraasta ja ei-osaa-sanoa ja 37 muusta sukumoniosta.

Pyssymies

PS johtuukohan nykyinen loukkaantumisherkyys ilmatonmutoksesta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Patelle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Pate: Totta. Täällä ei sellaisesta vittuilla. Enkä ymmärrä, että minkälainen idiootti yleensäkään haluaisi moisesta vittuilla.

Pyssymies: Nyt PT-media näyttää palanneen normikuosiin. Pinnanmaalla muuten sukupuolia on vain kaksi, joten siksi tällainen ratkaisu. Se rasvalettisorsan keesi tulee muuten japanilaisesta rockabillykulttuurista joten kyllähän blogissa on vähän tuota kansainvälisyydenkin tynkää:

https://www.messynessychic.com/2015/01/07/the-tokyo-subculture-of-1950s-rockabilly-gangs/

Loukkaantumisherkkyys taitaa johtua siitä että yhteiskunta vaurastui liikaa ja alkoi asiakseen elättää ammatti- ja tapaloukkaantujia.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies

PS johtuukohan nykyinen loukkaantumisherkyys ilmatonmutoksesta?

Olet aivan oikeassa. Siitä ja vain siitä se johtuu, ja siksipä "kansanedustajan" lapsikin siitä ahdistuu.
Ja Yrjölle: tuo japsien kulttuurikuvaus, no se on täysi kymppi!!
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, nyt on sitten joku niljakas hinttari pahastunut siitä, että virallinen paha ihminen on päässyt tv-ohjelmaan mukaan. Ilta-Paska paheksu, että kristitty on päässyt perheohjelman mukaan. Niljaisen hinttarin pönötystä pereheohjelmassa ei paheksu kukaan, ei ainakaan julkisesti.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Kansanedustajan lapsi taitaa enempi ahdistua äitinsä jakamasta maailmantuskasta.

Pyssymies: Tyyppi puhui vielä vuosikymmenien sotimisesta. On tainnut elää liikaa pumpulissa. Ja jos joku asia tuntuu vastenmieliseltä niin pitäiskös meidän valehdella? Ei se vähemmän vastenmieliseksi siitä muutu.

Unknown kirjoitti...

Moro Ykä. Reilu kymmenen vuotta olen tätä lukenut, hienoa tekstiä, hienoa työtä olet tehnyt. Niin ilo on lukea näitä sun juttujasi. Kerta kaikkiaan jumalauta. Ei mulla tällä erää muuta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown, ja lämmin kiitos kannustuksesta.