perjantai 24. syyskuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXLVI

1. Oikeaoppista alaleuan väpätystä

Jos ns. kulttuurihenkilö haluaa varmaa julkisuutta valtamediassa niin sehän kannattaa tehdä pyytämällä anteeksi oikeaoppisia asioita. Ja sillä reseptillä toimii laulajatar Chisu jonka avautumisesta otsikoidaan Ilta-Sanomissa komeasti:

Chisu tajusi tehneensä valtavan virheen Vain elämää -ohjelmassa – pahoittelee asiaa jo etukäteen

– Kaiken tän haluun nyt tuoda esille ja pyytää anteeksi tekemääni virhettä, sanoo laulaja Chisu somessa.

Ja mikähän se oli se virhe? Jotain vakavaa epäilemättä, ainakin otsikosta päätellen. Ja olihan se, lähes kuolemansynti sillä kyseinen laulajatar pyytää anteeksi sitä, että hän on käyttänyt pikkulettejä. Sehän on sitä kulttuurista apprpörpörröttämistä joka loukkaa syvästi afrikkalaisia sivistyskansoja.

Hotellin respassa tuumitaan suuren myötähäpeän lisäksi että jos ihminen pyrkii kumartamaan olemattomalle vielä syvempään, niin näyttää siltä kuin hän yrittäisi kohottaa päätänsä.

Hotellin respassa tuumitaan myös että miksi afrikkalaisilta sivistyskansoilta ei vaadita anteeksipyyntöä muutamista heidän omimista asioista jotka eivät tietenkään ole ihan yhtä merkittäviä kuin pikkuletit eli länsimaisesta tekniikasta, vaatetuksesta, lääketieteestä ja infrastruktuurista yleensäkin.

Muistutetaan muuten että afrikkalaisten sivistyskansojen edustajat ovat suivaantuneet aikanaan siitäkin että valkoiset naiset twerkkaavat eli kulttuurisesti apprpörpörröttävät. Eli siis heiluttavat persettään. Päätellen Afrikan väkiluvun kasvusta afrikkalaiset sinänsä osaavat sen valkoisia paremmin.

Entäs Predator? Koska se pyytää anteeksi lettejään?

2. Leikkipartisaanit iskevät jälleen

Eli Egokapina seikkailee osa X: Nyt tämä pelleporukka uhkaa sulkea Mannerheimintien kymmeneksi vuorokaudeksi. Jos tuota elämysmatkailua ei estetä, niin se on todiste siitä että ns. oikean asian edustajia ei tässä maassa lait koske. Sen sijaan, niin kuin kommentoija Joppos123 totesi:

Mietin vaan kauanko saisi tavallisista ihmisistä koostuva sakki istuskella jos vaatimuksena olisi vaikkapa "matuhätätila" jossa vaadittaisiin loppua suomalaisten raiskauksille, tappamisille, ryöstöille ja pahoinpitelyille.

Aikaa ei tarvitsisi mitata varmaankaan päivissä vaan ihan sekkari riittäisi siihen kun K9 järsisi kinttua ja kyynelkaasu lentäisi.

Kyseinen pellelauma haluaa siis sulkea Manskin kymmeneksi vuorokaudeksi. Mitä se saa aikaan maailman ilmastolle?

No sen, että ne sulkevat Manskin kymmeneksi vuorokaudeksi. Plus saavat itselleen hyvän leikkipartisaanin mielen.

3. No ny meni jauhot suuhun

Kokoomuksen Sirpa Pietikäinen jota jotkut sivistymättömät siat joihin kuulun itsekin pitävät surullisenkuuluisana Sirpa ”selvin päin en ajaisi kännissä” Pietikäisenä on pamauttanut meille muurahaiskansalaisille sellaiset argumentit EU:n puolesta että kyllä tässä vallan hiljenee:

Ei se komissio siellä istu kiusatakseen Suomea, vaan se yrittää ratkoa ja saada tukea rakentaville ratkaisuille. Ei Hämeenlinnankaan kannata yksin hoitaa korkeakoulua, yliopistollista keskussairaalaa ja puolustusvoimia, ja kun valtion pitää, niin kyllä silloin hämeenlinnalaistenkin pitää siitä maksaa pikkuisen.

Muistutettakoon että kyseistä Pietikäistä äänesti viime eurovaaleissa 77.588 suomalaista.

4. Uusia ammattinimikkeitä

Hanhien muutto on jälleen käynnissä. Valitettavasti valtamedia ei vittuile ympäristöministeri Mikkoselle hänen loistavasta hanhipeltoajatuksesta vaan vaikenee siitä kohteliaasti. Siitä meinaten joutaisi vittuilla taajaan ja enemmän. Sinänsä hanhiasiassa auttaisi haulikot sekä tuli vapaa-komento plus oikeus syödä ampumansa hanhet. Mutta eihän niin voi tehdä. Kun se olisi käppäukon mielestä viisasta ja silloin se on lähtökohtaisesti väärin. Mutta onhan asian tiimoilta tullut uusia ammattinimikkeitä:

Hotellin respassa jäädään odottamaan että palkataan sukkahousuteollisuuden valvonnan haarakiilantarkastajia. Tässähän sitä olikin näin viikonlopun aluksi. Hyvää viikonloppua kaikille.


43 kommenttia:

Pate kirjoitti...

Kun harrastan rumpujen soittoa, niin pyydän anteeksi, että olen ominut joskus vaikutteita afrikan rytmeistä. Pietikäinen on täysin ylensyötetty ylimielinen turhake. Anteeksi nyt vain. Kun nyt on saatu työllisyyttä nousuun oikein hanhikoordinaattorilla, niin mitähän seuraavaksi? Hiilidioksidihaistelija. Kuten viineissä.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös leikkipartisaanit julkaissut jo jonkinlaisen julkisen työilmoituksen? Siinä haettiin täsmähenkilöitä esim. Manskun valtausta varten. Kaikille oli tarjolla jos jonkinlaista roolia hienoine engelsmanninkielellä olevine nimikkeineen.

Ai että mä haluaisin nähdä livenä, miten roolitus toimisi, kun Omon-joukot saapuisivat paikalle vähän "harjoittelemaan" YYA-hengessä. Siinä olisi Hesan mellakkapoliisien toiminta isänmaallisia mielenosoittajia kohtaan kevyttä kauraa. Luulen, että roolituksia voitaisiin sen jälkeen miettiä täysin uudella tavalla.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

jälleen kerran sanattomaksi vetää Ykän uutiset. Miten vitun tyhmä tämä kansakunta on, koska päästää moiset idiootit päättämään yhteisistä asioista? Sananvapauden kyllä suon typeryksillekin, mutta kuinka ihmeessä näin on päässyt käymään????

Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Hanhipaimenkoordinaattorin homma voi olla yksinäistä, varsinkin kun Nils Holgersson lähtee reissuilleen. Sellainen tarvitsisi ilman muuta kaverin helpottamaan yksinäisyyttä ja ratkaisu on tässä: verorahoilla ostetaan joku kiva eikä erityisen hulppea hirsimökki vaikka Saaristomereltä. Hanhipaimenkoordinaattori, pyöriäistarkkailija ja Hamelnin pillipiipari (työnimi, työnkuvan täydennys on vielä kesken) voisivat sitten istuskella siellä ja tarkkailla ympäristöä. Talvella sitten jos on kehnot säät niin voidaan mennä Susi-Pulliaisen tukikohtaan Lappiin visiitille.

Yst. terv. Ano Nyymi

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Ei perkele, missä mää oon? Hullujenhuoneelta vaikuttaa, ja vissiin onkin. Miksei kukaan tee mitään? En tarkoita Ykää ja kumppaneita, vaan ns. virkakyöstejä. Ja kuin tää on päästetty tällaiseksi? No, saihan Pietiläinen suuntaa-antavasti ääniä, niin että ehkä ase selventää asiaa. Ja vielä varmemmaksi vakuudeksi: Ei perkele, missä mää oon?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle, Tapsalle vaan, Sepille, Ano Nyymille ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Joo, ja eihän valkoinen saa soittaa rokkiakaan. Ainakaan anteeksi pyytämättä. Sehän pohjautuu puuvillapeltojen mustien orjien lauluun. Koska Rolling Stones pyytää anteeksi? Entä Hurriganes? Pietikäisen menestys on minullekin täysi arvoitus. Ehkä se seuraava ammatti on väärän mielialan haistelija?

Tapsa vaan: Tuota en ole nähnyt. Oliskos mahdollista linkkiä? Ja luulen, että ei tuossa Omonia tarvittaisi. Oma poliisimme osaisi kyllä jos se saisi valtuudet.

Sepi: Täytyy muistuttaa, että tämä hallitus ei olisi päässyt valtaan ilman huorapuolue Kepua.

Ano Nyymi: Minähän kehittelin muutama vuosi sitten tällaisen unelma-ammatin. Eli muovivartija Pohjanlahdelle:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/05/pohjanlahden-muovivartijat.html

Terho: Sinä olet Suomessa. Sen kansalaiset eivät varsinaisesti ole hullujenhuoneen kamaa mutta ne äänestävät kyllä niin. Ja pelkään, että vuonna 2023 ei mikään vielä muutu.

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Ehtipä jo pikku Christelille suomaan vahvan tukensa kukas muukaan kuin Suomen Olojen Erityisasiantuntija Fat I'm Diarrhea:

https://www.is.fi/viihde/art-2000008288343.html

Lukijapalaute tosin oli identtistä Crisuliinin itkaisu-uutimen kommentoinnin kanssa.
Mitähän Fat I'm mahtaisi vastata, jos häntä tultaisiin henkilökohtaisesti käskemään lopettaa tuo valkoisen miehen luoman kulttuurin hedelmien omiminen?

Uudin 2:
EgoNapinalle on luonnollisesti ilmoitettu heillä olevan sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministerin herself myöntämä lupa egonapinoida kymmenen (10) vuorokauden ajan poliisin häiritsemättä. – Kysymys siitä, kauanko kansallismieliset saisivat maata kadulla osoittamassa mieltään on absurdi:

kansallismieliset EIVÄT haittaa yhteiskunnan perustoimintoja osoittaessaan mieltä.

Uudin 3:
Tuon Pirpakaisen vuolaan Ajatusten Tonavan loisteliain kohta kiteytyi mielestäni tähän lauseeseen:
"Suomi on alkanut suhtautua EU:hun kuin ruotsinlaivan buffet-pöytään."

Joko Pirpakaisen todellisuudentaju on horjunut huolestuttavasti tai hän ei tiedä mikä seisova pöytä on.
Ulkomuoto vihjaisi kyllä kovasti ensinmainittuun vaihtoehtoon. – Ainahan on toki mahdollista, että hän vain valehtelee miettimättä viestiään sen kummemmin.
Ja moni kuitenkin uskoo aina aivan kaiken...

Uudin 4:
Näyttää hanhipelleilyllä olevan hieman työllistävää vaikutusta.

Hanhipaimenkoordinaattorien esimiehinä toimivat varmaan hanhipaimenkoordinaattoriesimiehet ja näiden esimiehinä hanhipaimenkoordinaattoriesimieskoordinaattorit.
Hierarkian huipulla on valtakunnanhanhipaimenkoordinaattori.

Anonyymi kirjoitti...

Verkkouutisissa oli juttu. Linkki alla. On siinä härmänkielisiäkin nimikkeitä mukana.

https://www.verkkouutiset.fi/elokapina-varvaa-mielenosoittajia-syyskapinaan-tallaisia-henkiloita-haetaan/#333ddba5

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan.

Qroquius Kad:

1. Ja tulee muistaa, että kyseinen Fatim ei olisi Suomessa yhtään mitään ilman oikeaa orvaskeden väriään.

2. Kansallismieliset eivät haittaa. Ja silti poliisi – käskystä – kyttää heitä enemmän kuin tuota pelleporukkaa.

3. Kyseinen naishenkilö taitaa olla arkkityyppi nykyajan poliitikosta. Eli hänellä ei edes ole omia mielipiteitä mutta hän lahjakkaasti levittää muiden mielipiteitä. Uskoen niihin ominaan.

4. Pannaan tähän kohtaan hieman musiikkia:

https://www.youtube.com/watch?v=VwiG1Z6UT28

Tapsa vaan: Voi hyvä luoja. Vaan kovasti on organisoitunutta toiminta.

Nils- Aslak kirjoitti...

Nyt tulee vielä tuo Sote, joka maksaa jo nykyisen arvion mukaan 1.000 miljoonaa vuodessa lisää terveydenhoitoon. Tulee maakuntavaalit, joissa vain harva aikoo äänestää. Valitaan sinne ihmisiä 400€ kokouspalkkioilla ja kuukausipalkalla ja erilaisia virkoja syntyy tuhansia ja tuhansia.

Sirpa Pietikäinen johtaa oman hyväntoivonalueensa kokouksia omena suussa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Nils-Aslak. Joo, näin tulee tapahtumaan. Sillä mitä julkisen sektorin ”uudistus” aina tarkoittaa? Vastaus: lisää akateemisia suojatyöntekijöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ihmeessä tuota läskiä, juoppoa kommari lähiövalasta kukaan äänestää? Ja miksi se on "oikeisto"puolue kokoomuksen listoilla? Gretaa lainatakseni "How dare you". Perkeleen petteri kaniinit.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Ehkä hän on elävä esimerkki siitä, mitä kokoomus todellakin on. Moni kuvittelee vieläkin äänestävänsä kypäräpappipuoluetta. Ja kuvittelee, että kokoomuksesta tulisi jonkinlainen pelastus.

Strix Senex kirjoitti...

Muuten olen sitä mieltä, että termi EU-syöttiläs kuvaa harvinaisen hyvin tuota Pietikäistä. Sen sijaan sitä en ymmärrä, miksi Kokoomus pitää häntä listoillaan viemässä Kokoomukselle tarkoitettuja ääniä vihervasemmistolle.

Nils Holgersson i. Hulk Niggerson kirjoitti...

Tulipa välittömästi tuosta kännikaaharin kuvasta mieleen sana jokinorsu. Nyt ette enää voi ei-nähdä sitä mielessänne!

Lukemani mukaan valkopaskahanhia ammuttaessa niiden höyhenturkkia tai lihaa ja elimiä ei saa käyttää ravinnoksi vaan ruhot pitää merkitä jollain virallisella merkillä ja haudata maahan tai polttaa.

Nyt haluan kysyä, jos hanhen ruho poltetaan niin miten merkin käy?

Jos hanhen nylkee ja nahan sisään tunkee paperipussin missä on sahajauhoa ja puutikuilla sulkee kuvun ja sitten hautaa, niin miten hanhidekkarit saavat selville, että lihat on jo syöty? Ja mitä tapahtuu viralliselle merkille?

Anonyymi kirjoitti...

https://www.is.fi/viihde/art-2000008286222.html
"Samalla hänelle selvisi, että värilliset ihmiset ovat joutuneet pikkulettiensä takia kokemaan työttömyyttä, asuntopulaa tai jopa väkivallan uhkaa. Ajatus siitä sai laulajan pysähtymään."

Ei siis tullut mieleenkään, että pikkuletit valkoisella naisella olisivat voineet saada valkoiset suhtautumaan myönteisesti värillisiin pikkuletillisiin ihmisiin.

Jokin samankaltainen ilmiö manifestoitui myös "neekeripusuissa". Sanan käyttö nähtiin pahana, vaikka pusut loivat myönteisiä mielikuvia nimensä niille antaneista ihmisistä. Näin kokonainen rotu menetti yhden Suomessa imagoaan parantavan asian.


"Laulaja kertoo ymmärtäneensä asian vasta erään keskustelun myötä..."

Keskustelu lienee ollut hyvin painostava. Nyt jää arvattavaksi oliko erään keskustelun toinen osapuoli valkoisia suvakkeja vaiko värillisiä.

Mutta tyytykäämme päätökseen. Laulajatar ei nyt edistä afrikkalaista kulttuuria eikä osoita sen olevan jopa jäljittelemisen arvoista.


Acc

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuosta lettipäälaulajasta kuviakin tuolla jossain, eli ei ne letit mitään sellaisia ole joita hän pyytää anteeksi, paksuja ja pitkikä valkoisia tekoutkkalettejä. Mallia eloveena-tyttö. Ura taitaa olla laskusuunnassa ja mainostaa samalla ohjelmaa jossa esiintyy, kas kun ei taida kiinnostaa, vaan nyt kaikki katsomaan ja ihmettelemään lettipäätä. Ja mainostajat kiittää, samalla lehtikin sai klikkauksia.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Hanahet

Hanhilla suomi nousuun! Nyt pitää palkata joka kuntaan hanhisihteeri, tietenkin hanhilautakunnan avuksi. Hanhipaimenia paimentamassa jo onkin hanhipaimenkoordinaattoreita, tarvitaan myös johtava hanhipaimenkoordinaattori, Myös hanhipaimenasiamies olisi syytä saada ja hanhipaimenasiamiehen toimisto, muutamia - ehkä noin 25 apulaishanhipaimenaasiamiestä. Maakunnalinen hanhivero tietysti rahoittamaan toimintaa.

Hanhipaimenten toiminnaohjausohjelma - tietysti Hannu - pitää tietenkin tilata. Aluksi riittää pari miljardia budjetiksi, sillää saadaan beta-versio. Hannu 2 saadaan kymmenen vuoden kuluttua ja 50 miljardin kuluttua.

Mihin voin toimittaa tilinumeroni? Konsultoin ihan pikkurahaa, 10k / h, vastaan mielelläni hanketta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Nils Holgerssonille, Acc:lle, Huru-ukolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Vaan kokoomushan ON vihervasemmistolainen puolue. Monet onnettomat vaan kuvittelevat sen olevan oikeistopuolue.

Nils Holgersson: Hyviä huomioita ja kysymyksiä. Lisätäänpäs tähän se, että niitä hanhiahan sai poikkeusluvalla ampua pienoiskiväärillä. Ja pienoiskiväärin käyttö varsinaisessa hanhenmetsästyksessä on kiellettyä. Että mites päin se menikään?

Acc & Huru-ukko: Jos haluaa olla ns. oikeaoppinen ihminen niin sosiaalinen painehan on valtava. Voi olla, että kyseiselle laulajalle on huomautettu asiasta ja laulaja on päättänyt nöyrtyä ennen kuin joukkorääkyminen on alkanut. Se kun voisi tietää romahdusta keikkarintamalla. Suvaitsevais-tiedostavaistohan vihaa luopioitaan vielä verisemmin kuin meitä rehellisiä käppäukkoja.

Pyssymies: Loistava idea! Ja jos joku ihmettelee, että millä tämä kustannetaan niin vastaushan on että verottamalla, veikkoseni, verottamalla.

Joppos123 kirjoitti...

Tässä kun on vielä aikaa noin 15 kuukautta ennekuin lyödään sotilaspassi kouraan niin musta tulee isona hanhipaimen.
Ihan jäätävän hyvä titteli käyntikortissa. "Majuri evp, luojan armosta. Nykyinen täysivaltuutettu hanhipaimen".
Vieläkö olisin poikamies niin voi sitä mimmien tulvaa.
Kävin tuossa joutessani kouvostoliitossa moikkaamassa vanhaa kaveria. Piti pitää rapukekkerit ja olihan meillä rapujakin.
Yhtään rapua ei syöty vaan jouduttiin "Mutteriin", eikä laulettu.
Hyvä reissu. Sopivasti kaksi varttihullua faitteria keksii kaikenlaista.

Qroquius Kad kirjoitti...

No ghâsh, sanoi Mordorin örkki, kun uutta oppi. Oppii sitä ihminenkin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kollektiivinen_mielenh%C3%A4iri%C3%B6

Jotain ajallemme niin perin tuttua tuossa on, kuten tämäkin Nuoren Älykkään Naisen sormenheristys muistuttaa.
Tälläkään kertaa lukijakommenteissa ei ole osoitettu ihailua Suurelle Rasisminvastaiselle Kapinatyölle vaan päinvastoin. Mikä ei ole pelkästään mukavaa:

onko ensi viikon pääuutisaihe Nuoren Älykkään Taiteilijattaren rohkean ulostulon aiheuttama Rasistinen Maalittaminen, jonka uhriksi joutuivat myös Ansioitunut Kaupunkipoliitikko ja Tähtitoimittajatar?

Ja jos on, onko se taas askel kohti Lakia Julkisuudessa Toimivien Henkilöiden Maalittamisen Kieltämiseksi (Lex Chrisu), joka puolesta taas saatiin niin paljon todistusaineistoa;
miksi muuten artikkeleiden kommenttikentät olisi pidetty auki näin kauan?

Joppos123 kirjoitti...

On kyllä vanhasta rattijuoppo Pietikäisestäkin vallan kabinetit tehneet helvetinmoisen emakon. Se oli nuorempana ihan kivan näköinen nainen.
Nyt menee jo luokkaan , päällä ei pysy, takaa ei yllä ja alle ei uskalla.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kyllähän nyt Pirpakaisestakin saa ajokelpoisen näköisen aikuisen daamin laittamalla:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sirpa_Pietik%C3%A4inen#/media/Tiedosto:Pietik%C3%A4inen_Sirpa.jpg

Paino sanalla "näköisen", ja laittamistakin tarvittaneen aika lailla. – Toisaalta, kun käytössä ovat maskeraattorit ja photoshoppaajat täytyy melkein ihmetellä, miksei Pirpakainen halua näyttää kaikissa kuvissaan yllä esitetyn näköiseltä, kun kerran voisi?

Ekku kirjoitti...

Nyt sitä sitten valitetaan, kun metsästäjät eivät ammu hanhia. No, eipä tietenkään, jos niitä ei saa syödä. Jos taas metsästäjät urakan ottaa niin sitten vingutasn Hesarissa, että: "metsästäjät tappaa tappamisen ilosta".

Aina menee väärin.

Unknown kirjoitti...

Jos oikein muistan, niin tämä Hämeelinnan lahja politiikalle sanoi joskus aikaa sitten: Tarkoituksenamme on, että kodin kemikaalien pH:t saadaan nollaan!" Asiantuntija selvästikin.

Joppos123 kirjoitti...

Ekulle tiedoksi.
Kyllä hanhia metsästetään ja parveen sattuu joskus eksymään muitakin kuin valkopaskahanhia.
Ei metsästäjien pakastimia ratsailla ja kas kummaa ne harvinaiset aika useasti jätetään rauhaan ja valkoposket otetaan.
Eihän sellaista maailmanmahtia ole joka voisi asiaa valvoa.
Mullakin pakkasessa 4 hanhea ja kas kummaa, kaikki ovat valkoposkia.
Äijät antoivat kun kävin moikkaamassa.
On vähintäänkin vajakkimaista polttaa tai haudata käypää einestä vain siksi, että ituhipit vaativat.
Aika yleistä toimintaa nykyisin ja hulluuden lisääntyessä vain omatoimituus kasvaa.
Antaa ituhippien syödä Perusta tuotua "härkkistä" kun se on niin ekologista.
Sähkö tulee seinästä ja ruoka kaupasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Qroquius Kadille, Ekulle ja Unknownille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: 15 kuukautta eläkkeeseen? Tunnustan äärimmäisen kateellisuuteni. Palveluksessa sotavaltiolla on puolensa.

Qroquius Kad: Minähän en ole psykiatri ja psykologeja en noteeraa muutenkaan mutta on pakko sanoa että nykyisessä hysteriassa on kyllä noita kollektiivisen mielenhäiriön aineksia. Vieläpä niin, että ne, jotka eivät ole mukana siinä mielenhäiriössä ovat väärinajattelijoita ja – piru vie – ehkä tulevaisuudessa sairaaksi diagnosoituja. Olihan se Neuvostoliitossakin se hiipivä skitsofrenia.

Joppos123 & Qroquius Kad: Minullehan on ihan yks lysti minkä näköinen poliitikko on kun se vaan puhuu järkeviä. Sirpa Pietikäistä ei voi laskea siihen porukkaan.

Ekku: Metsästäjät ovat liipasimella. Niin kuin ammuntaharrastajat ja ressuampujat. Lopullinen tarkoitushan on riisua aseet kaikilta.

Unknown: Joku muistikuva tästä on. Ei ole kemia ihan hallussa. Tulee mieleen Annika Lapintien matematiikka eli jos seitsemän Itämeren maata vähentää päästöjään seitsemän prosenttia niin vähennys onkin jo 34 prosenttia.

Joppos123: Totta joo. Metsähanhethan muuten erottaa lennossakin. Ne ovat paljon hiljaisempia kuin valkoposkihanhet. Ja täysin syötävän ruuan hautaaminen on enemmän kuin naurettavaa. Se on nykyaikaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Itse olen kuullut tuon "yrittäkää saada pH nollaan" muodossa, että sen lausui Muuan Ympäristöministeri vieraillessaan vientiteollisuuden tuotantolaitoksessa, jonka henkilöstö kehaisi saaneensa poistoveden pitoisuuden tasolle pH 5.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tämä Itämeren rasitusmatematiikka meni Lapsukka-Annin mielessä tarkasti ottaen, että jos jokainen yhdeksästä rantavaltiosta vähentää neljä prosenttia, päästään 36 % vähennykseen.

Pahempi oli hänen ilmeisesti täysin vakavissaan tekemä kuuluisa eduskuntakysely silloiselle sisäministeri Itä-Villelle (KaKo), miten tämä aikoo estää kenen tahansa luottokortin omistajan tilaamasta ulkomaisista nettikaupoista rajaamattoman määrän itseladattavia kertatulikonepistooleja.

Pahin oli se, että tämänkin fiaskon jälkeen hän aloitti erään eduskuntapuheensa:
"Tunnen oikein hyvin Suomen ampuma-aselainsäädännön!" Sitten seurasi hörölöröä kuin keitetystä lampaanpäästä.

Eikä sekään ollut kaikkein pahin.

Se oli, että ASE-Lehden mukaan aserajoituspolitiikan alkaessa metsästäjät olisivat olleet riemulla mukana! Asenne kuulemma oli, että hähhähhäää, siitäs saatte senkin pyssyrambot ja sodanleikkijät!
Jostain syystä ei ymmärretty, että tarkkuus- ja reserviaseiden kieltoa seuraisi metsästysasekielto.

Tämä asia lienee jo ymmärretty metsästyspuolellakin. Mutta sen esiintuominen oli kyllä melkoinen, joskaan ei ensimmäinen kylmä suihku niskaan suomalaisen kansalaisyhteiskunnan tilan suhteen.

Ekku kirjoitti...

Olen kyllä tietoinen, että ei rauhoitettuja hanhilajeja metsästetään, mutta tarkoitus oli, että hoitakoon nämä suojelijat sen valkoposkihanhiongelman vaikka ihan itsekseen. Huomaavat, että ei se nyt niin vaan onnistu ilman metsästystä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Viesti1: Saattoi olla muuten noin.

Viesti2: Joo, näin se taisi olla ja kyseinen Lapintie on ollut uransa aikana tahattoman huumorin arkkityyppi. Mutta se killing joke on se, että hän on aina saanut äänestäjiä.

Ja totta on se, että metsästyspuoli kuvitteli selviävänsä kuin koira veräjästä kun aseharrastajia ja ressuja kyykytetään. Ei se siihen jää. Kaikkien pitää toimia yhdessä mielettömyyttä vastaan.

Ekku: Totta. Vaan asiasta lienee tullut periaate. Käppäukko haluaisi metsästää hanhia. Näin ollen hanhia ei saa metsästää. Kaikki, mitä käppäukko ajattelee, on väärin. Haulikko on muuten pirun hyvä hanhikarkoittaja pellolta. Muutama laukaus ja parvi ottaa ritolat.

Tinahattu kirjoitti...

Sarjasta pörröpäisiä uutishavaintoja.
En kuvitellut Philadelphian katuja aivan tuon näköisiksi.

Onko Helsingissä tuon näköistä? Onko tuo tulevaisuuden näkymä jos liitytään Natoon? Katuihmisille syötetty heroiini on tuotettu suuressa määrin urheiden natopoikien Afganistanissa kasvattamasta oopiumista.

Video, Kensington, Philadelphia, Pennsylvania
20 minuuttia: https://www.youtube.com/watch?v=UK5n7pqNdKY

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Niin, ja pyssyvauhkoilu on paljolti amerikkalaista vientitavaraa. Seurasin vuosia sitten Vesan metsästyssivua ja muita verkossa kun Eduskuntatalossa pidettiin pyssyseurat. Mikäpäs sinne ilmesyi ellei poppoo nimeltä Handgun Control Inc. Washingtonista. Jotkut vitsailivat amerikanserkkujen tulleen antamaan neuvoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tearvehdys, Tinahattu. Kalifornian kaduilla on vieläkin pahempaa. Ja sinä se jaksat sitä Natoa jauhaa kyllästymiseen saakka. Olikos tosiaan niin että oopiumia alettiin kasvattaa Afganistanissa vasta kun jenkit tulivat sinne? Ja Suomessa se narkkaaminen on lähtenyt käsistä ihan omin neuvoin. Lyö kyynärpää kiveen niin helpottaa. Yhdysvaltain asetilanne vaihtelee osavaltioittain suuresti.

Joppos123 kirjoitti...

Ihan hyvä vaan kun päästävät tämmöset vanhat työjarrut eläkkeelle. No ikää on siinä kohtaa vähän vajaa 56 vuotta.
Tossa juuri laskeskelin kuinka monta luunmurtumaa ja missä on ollut ja kuinka paljon kidassa on alkuperäisiä leegoja.
Meikässä ei ole juurikaan luuta mikä ei jossain vaiheessa olisi ollut paskana ja ainoastaan takahampaat ovat alkuperäisiä.
Junnut saavat jatkossa hoitaa ja nehän hoitaa. Hyviä poikia meillä on ja paljon.
Ne vähän virne naamassa kunnioittaa tämmösiä vanhoja kehäraakkeja.
Kyllä ne muutaman operaation jälkeen tietävät mitä ja miksi olen heitä yrittänyt opastaa.
Kummipoika lähtee Lähi-Idän operaatioon keväällä ja on ollut aika kiinnostunut tietyistä asioista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Kyllä myös meikäläinen vanhana työjarruna läksisi mielellään eläkkeelle. Ja minun alallani kun ne junnut ovat lähinnä sosionomi AMK-koulutettuja naisia. Alalla, jossa on muutenkin viety kaikki valtuudet. Sääliksi käy heitä.

Joppos123 kirjoitti...

Vaimo on mielenterveyspuolella ja ei kauheasti niistä asioista puhu mutta joskus avautuu.
Kuulemma aika paljon huumeilla nuppinsa sekoitteina ja koronahysteerikkoja nykyisin. Toki ongelmia on ollut jo ennen koronaa.
Matuja on kanssa paljon mutta ne ovat niitä huumetapauksia.
Musu ei juo viinaa mutta hepo on kuulemma ihan ok.
En pystyisi tekemään päivääkään vaimoni duunia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Vaimosi on oikeassa. On meinaan työn puolelta kytköksiä sinnekin. Huumeet ovat se suurin ongelma. Ja alaikäisten kohdalla se, että niille ei ole psykiatrisen hoidon paikkoja. Niitä pompotellaan lastensuojelulaitosten ja psykiatristen osastojen välillä kuin lentopalloa.

Anonyymi kirjoitti...

Mie olen kiitollinen siitä, että en ole enää vuosiin ollut tuolla pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä hommissa. Jo silloin kun siellä olin, parikymmentä vuotta sitten, jo siloinj oli sekopäitä kulkemassa ihan tarpeeksi. Ja mitä nyt olen lueskellut, ns. valtamediasta, niin tilanne on sellainen etten päivääkään olisi. En edes pakolla.
Olren jo onneksi muutenkin päässyt työnorjuudesta ja oleillut joutomiehenä vuosikymmenen, että ei silleen hätää mitään, lapset ja lastenlapset kasvaa ja karttuu ja saaneet olle terveinä. Ittestä ei niin väliä:) Eli ei tiedä terveeksi kehua, mutta kun pysys edes tämmösenä.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Vanha menneen kesän älyttömin uutinen.
Mutta kuitenkaan aina ole lämpiämässä.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008076263.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo, ei se ollut herkun leipää siellä se matkustaminenkaan. Onneksi on kohdaltani kaukaista historiaa.

Ano: Eihän niitä kiukaita jätetä rauhaan. Jäämme odottelemaan kunnallisia saunatarkastajia.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuo alaleuanväpätys taitaa olla aika hyvä merkki uran kääntymisestä laskusuuntaan. Tuohon pätee sama kun toiseen suosion mittaukseen eli äänestämiseen, on se kumma kun menee täydestä joihinkin.

Tuo Pietikäisen ph 0 tavoitteena oli päässyt unohtumaan, pakko myöntää että hymyilytti edelleen. Oli pakko tarkistaa minkälaista ainetta pitää olla että tuohon lukuun päästään, ja akkuhapon vahvuisesta myrkystä olisi jo kyse. Ihan samalainen klassikko kun kokkaripoliitikon matemattiika jolla 400 teur on puolet 400M eurosta.

Kyllähän noita hanhia riittäisi ihan pataan ammuttavaksi, mukava kuulla että jossain toimitaan terveen järjen mukaan vaikka rangaistuksen uhallakin. Pääkaupunkiseudulla homma on mennyt niin hullukis että olen kuullut tapauksista joissa kerrostaloyhtiön huoltomies on saanut ympäristövirastolta yhteydenoton kun on hävittänyt rakenteilla olevan lokinpesän talon katolta. Oli kuulemma viereisen talon asukkaista tullut ilmianto tähän rikoksista kamalimpaan. No, siellähän paskovat sitten ja syövyttävät kattopellit.

Jopposta käy kateeksi, itse olen laskenut että näillä eläkeiän nostoilla ei taida 70v riittää vielä itselleni.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Oliko kysymys kodin kemikaaleista? Vai muistanko oikein, että kun puhuttiin järvien happamoitumisesta, hän tuli sanoneeksi, että järvivesien pH pitäisi saada nollaan.
Sehän vasta olisikin suoranainen ympäristökatastrofi.
Hän taisi kuvitella, että pH olisi nolla silloin, kun vesi ei ole lainkaan happamoitunut. Mutta eihän asia niin ole.
(Siltä varalta, että joku tätä blogia seuraava ei tietäisi: puhtaan veden pH on 7. Jos veteen on liuennut happoja, sen pH on pienempi kuin 7, ja sitä alempi, mitä happamempi liuos on kyseessä. Niinpä pH 0 merkitsee jo varsin väkevää happoa. Jos taas veteen on liuennut emäksiä, pH on suurempi kuin 7.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Tai sitten se on sosiaalisen paineen aikaansaamaa. Meillähän ei nuivia taiteilijoita virallisesti paljoa ole. Siis virallisesti. Veikkaan että esmes suomalaiset heavy-piirit eivät kauhean mokuttavia ole. Ovatpahan vaan puhumatta asiasta. Vihreää luontojärkyttymistä kuvaa hyvin tämä Anni Sinnemäen järkytys:

https://www.verkkouutiset.fi/anni-sinnemaki-jarkyttyi-kanahaukka-soi-variksen-valtioneuvoston-katolla/#6357f6ac

Ano: Taisi olla järevesistä. Olen siinä käsityksessä että niin Järjestelmäpuolueen poliitikoilla kuin toimittajilla ei yleistieto ole kovin kovassa kurssissa.