tiistai 14. syyskuuta 2021

OIKEUSMINISTERIÖ HYSTEERIKKOJEN KÄSIKASSARANA

Oikeusministeriö on sitten laittanut pystyyn taas yhden antirasisti-kampanjan. Oikeusministeriönhän kuuluisi toimia, no, oikeusministeriön arvovallalla ja puhtaasti lakiin pohjaten mutta se lanseeraa kampanjassaan mm. termejä:

- Afrofobia

- Etninen profilointi

- Intersektionaalisuus

- Mikroaggressio

- Moniperusteinen syrjintä

- Rodullistaminen

- Vihapuhe

- Vähemmistöstressi

- Valkoisuusnormi

Ja näitä termejä ei löydy Suomen laista vaan ne ovat pelkästään erilaisten hysteeristen hörhöjärjestöjen ja asialla elantonsa tienaavien akateemisten suojatyöläisten iskulauseita ja hokemia. Täytynee onnitella oikeusministeriötä että se on onnistunut vetämään itsensä rähmälleen ja samaan lokaan noiden hörhöjärjestöjen kanssa.

Vaan nyt kun tuollaista kampanjaa käydään, niin täytynee täällä hotellin respassakin miettiä että ollaanko täällä antirasisteja? Ensiksi täytyy tietysti hahmottaa se, että minkälainen se antirasisti on.

- Antirasisti hyväksyy sen, että Suomi pumppaa miljardeja kansalaisilta imettyjä verovaroja täysin tarpeettoman etnisesti edistyksellisen väestönosan pysyvään ja taattuun elättämiseen. Samalla antirasisti esittää kirkkain silmin ja totaalipokkana että kyseinen väestönosa on Suomelle välttämätön voimavara jota ilman me emme tule toimeen.

- Antirasisti haluaa ja vaatii, että kyseisen etnisesti edistyksellisen väestönosan kantasuomalaisiin kohdistamat väkivalta- ja seksuaalirikokset sekä yleinen turvattomuuden lisääntyminen vaietaan ja kielletään niitten olemassaolo. Mikäli niitä jostain syystä ei voi vaieta, niin ne täytyy tulkita suomalaisten väärän asenteen ja rakenteellisen rasismin aiheuttamaksi hätähuudoksi.

- Antirasisti hyväksyy sen, että kyseisellä etnisesti edistyksellisellä väestönosalla on kantasuomalaisiin nähden ohituskaista sekä asunto- että julkisilla työmarkkinoilla.

- Antirasisti muistaa säännöllisesti ruokkia egoaan polvistumalla amerikkalaiselle Burn, Loot & Murder-rikollisuudelle. Toistan: rikollisuudelle.

- Ja ilman muuta antirasisti vaatii, että kaikki mielipiteet jotka ovat edes puoli piirua ristissä hänen korkealentoisen ja egoa ruokkivan tajunnanvirran kanssa on vaiennettava.

Ei. Ei hotellin respassa taideta olla antirasisteja. Ei sinne päinkään.

Mutta hotellin respassa on kyllä varsin hyvä käsitys siitä miksi oikeusministeriö alentuu noiden hörhöjärjestöjen tasolle. Voisihan oikeusministeriö tietysti kertoa perusteensa rehellisestikin. Eli:

Valtakoneisto on tehnyt viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana järkyttäviä virheitä maahanmuuttopolitiikassaan. Mutta näitä virheitä ei saa sanoa virheiksi eikä niistä saa edes puhua. Kulisseja on pidettävä yllä, ettei virheisiin syyllistyneet menetä kasvojaan ja – herregud – joudu vastuuseen tekemistään virheistä.

Täytyy muuten todeta, että Oikeusministeriö on onnistunut löytämään kampanjaansa kuvan joka kuvaa vaadittua ajan henkeä osuvasti. Tosin tavallisessa raappahousukansassa se tuskin herättää kovin suurta ihastusta:

Muistutetaan tuon kuvan tiimoilta muutamasta asiasta.

Ekaks: Tuo vasemmanpuoleinen nainen ei ole poiminut orjana suomalaisilla pelloilla koskaan grammaakaan puuvillaa eikä muutakaan viljelytuotetta. Päinvastoin, hänen kansanosansa elätetään suomalaisten toimesta ilman vastuuvelvollisuutta. Niin että kumpiko se oikeastaan olikaan se orja?

Tokaks: Tolla oikeanpuoleisella itsensä munaavalla miesoletetulla eikä hänen esi-isilläänkään ole koskaan ollut ensimmäistäkään minkään väristä orjaa.

Siks tokaks: Hyväksyntä, kunnioitus ja rakkaus ovat tunteita joihin vaaditaan kaksi osapuolta. Ne ansaitaan. Niitä ei saa vaatimalla, ruikuttamalla eikä varsinkaan pakottamalla. Pakottaminen saa aikaan vain pelkoa ja pelon automaattinen seuralainen on viha.

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve. Siskoni kanssa keskustelimme vakavasti siitä. Miten ohjaamme lapsiamme. He ovat, onneksi, aikuisiän kynnyksellä. Eli panostamme heidän koulutukseensa. Maksoi mitä maksoi. Punainen lanka on se, että korkea koulutus, ettei tarvitse sitten olla tekemisissä niiden kanssa. Kuten olen aiemmin lässyttänyt, ex vaimo on ruotsista. Paikallinen agentti. Suomi Oy ab on menossa päin hittiä. Kuten ruotsi. Meillä tehtiin päätös suvussa, että kaikki paukut lasten koulutukseen. käytämme yksityisiä. Julkisten lisäksi. Meidän suvun lapset ovat ns onnekkaita. Karmeaa on se, mihin helvettiin joutuvat valkoiset lapset lähiöissä. Saa ilmiantaa.

tira kirjoitti...

Oikeusministeriö on onnistunut paitsi löytämään osuvan kuvan, myös loistavan hankepäällikön eli Nitin Soodin. Ollut aikaisemmin Jani Toivolan avustaja, yhdenvertaisuustoimikunnan suunnittelija ja Julkisen Sanan Neuvoston varajäsen. Siis huippumeritoitunut kaveri, varsinkin kun ulkonäkö viittaa lähi-itään.

On tietysti hienoa, että ministeriö rohkaisee meitä mulliturpia arjessamme ottamaan aina ja kaikkialla huomioon sen miltä etnisistä tuntuu milläkin hetkellä, mutta ihan vaan Anna-Majalle tiedoksi, että on tässä vähän muutakin tekemistä kuin kuin alistua ministeriön puolesta kyttäilemään ja ilmiantamaan kanssasuomalaisia jos he sattuvat ohikulkiessaan a) katsomaan etnistä tai b) olemaan katsomatta. Kumpikinhan kun on rasismia, ettäs tiedätte. Yritetään tässä käydä töissä ja kasvattaa kakaroita, pitää horjutettua yhteiskuntaa pystyssä ja sen sellaista pientä itsekästä. Aika ei vaan riitä kaikkeen ja normi-ihminen hallitsee sellaisen päättäjille täysin oudon taidon kuin priorisoinnin.

Ja hankkeen kustannus? Ai niin, "emme voi laitaa hintalappua ihmisyydelle, tasa-arvolle jnejne".

Tuosta viimeisestä lauseesta en ole ihan samaa mieltä. Pakottaminen ei saa ainakaan minussa aikaan pelkoa vaan joko kiukkua, tulenpalavaa kiukkua tai avutonta raivoa, asian merkityksestä riippuen. Viha on liian henkilökohtainen tunne vaikka usein tuleekin sanotuksi "vihaksi pistää". Kuten joka päivä julkisissa kun katsoo nöyrästi maski päällä nököttäviä suomalaisia yrittämässä haukkoa happea, ja etnisiä jotka eivät mistään pakoista piittaa. Pakot koskevat vain meitä, eivät heitä koska? Rokotteista ei olla pätkääkään kiinnostuneita, kyllä me se immuniteetti saadaan noilta tyhmiltä suomalaisilta. Jos joku edes mokomaa ehdottaisi, alkaisi hirveä huuto: pitääkö meidän kaiken kokemamme kaamean kidutuksen jälkeen vielä kestää tuon rokotuksen aiheuttama sietämätön kipu!

Joppos123 kirjoitti...

Siinä vaiheessa kun korona todenteolla iski itä-helsinkiin niin olisi toivonut sen olevan juuri niin kaamea virus kuin meille on maalailtu. Olisi saatu luonnolista kautta harvennettua sitä roskasakkia ja ihan omasta pyynnöstään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, tira+:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Jaan huolesi tulevista sukupolvista. Valtiovaltamme ei sitä jaa.

tira+: Kaiken kaikkiaan hyvin todettu. Mutta jos pakottamiseen liittyy rangaistuksen uhka niin se saa aikaan myös pelkoa. Ja sitähän tavoitellaan.

Joppos 123: Kirjoitushan ei koskenut koronaa mutta tosiasia on kyllä että velvollisuudet koskivat vain meitä pottunokkia mutta eivät etnisesti edistyksellisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Asiata pikkasen sivuun, Usarissa oli tälläönen kirjoutus
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/iironordling/huumehorhot-nousemassa-enemmistoksi-demokratiassa-se-on-tie-vallankahvaan/

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jpt. Noista huumeasioista olen varmaankin todennut blogissani aikaisemminkin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tunnustan. Olen rasisti.

Yhä useammin bloggauksessa mainittuja asioita ja niihin syyllistyviä, maahamme tunkeutumaan päästettyjä ihmisryhmiä pohtiessani olen ajatellut:
"Ovatko nämä ihmisiä, samanlaisia kuin minä?"

Vastaukseni on nyt varma:
Eivät ole!

Afrot, arabit, afgaanit ja vastaavat eivät kuulu samaan lajiin kanssani. En voi odottaa heiltä ihmismäistä käytöstä, koska he ovat vaistojensa ja viettiensä varassa toimivia, ihmisen ja simpanssin kehitystasojen välillä lilluvia eläimiä.

Heidän asuinalueidensa laajamittaiset ydinpommitukset ja sariinikaasutukset eivät olisi mielestäni rikoksia ihmisyyttä vastaan, vaan erittäin haitallisten vahinkoeläinten hävittämistä.

Mielipiteelläni ei ole tietenkään mitään väliä, koska sen takana ei ole rippustakaan voimaa. Ei nyt eikä vastaisuudessa. Toisin kuin vastapuolella, jota edustaa vahvasti mm. Suomen tasavallan oiekusministeriö kuin myös muu valtioneuvosto.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Eivät he ole samanlaisia kuin me. Mutta heidän perseilynsä pitäisi hyväksyä. Minä en kaipaa kaupunkien pommituksia vaan sitä että heitä ei lasketa tänne. Ja joo, eihän meidän mielipiteellä ole rippustakaan voimaa. Meidän tulisi hyväksyä ja alistua.

Tinahattu kirjoitti...

Haluaisin huomauttaa Yrjöperskeleelle etteivät ne ole mitään hysteerikkoja vaan kylmäverisiä tappajia. Niitä esiintyy ihmisissä ja muissa apinoissa, esim. Jane Goodallin simpansseissa.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Eivät ne kyllä ole ketään tappaneet. Mahdollistaneet sen tosin.

Anonyymi kirjoitti...

Kun tätä painajaista täällä härmässäkin 24/7 seurailee, niin voisi olla hyvä optio tulla syväjäädytetyksi ja herätetyksi sitten, kun asiat ovat tolallaan. Tosin sen aika ei taida tulla ihan piakkoin, kun aina vaan hullumpaa projektia pukkaa ja pukkaa byrokratian yläkerrasta...

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Tuo olisi kyllä varteenotettava vaihtoehto. Valitettavasti siihen ei ole mahdollisuutta. Joudumme elämään tässä todellisuudessa.

Qroquius Kad kirjoitti...

1990-luvun alussa huvittelin ajatusleikillä, että potilas olisi vaipunut koomaan syksyllä 1988 ja herännyt keväällä 1992. Hän olisi aloittanut yrityksen ottaa menetettyä aikaa kiinni katselemalla ja lukemalla uutisia.

Olisi se ollut järkytys se uutispuuropadallinen, mikä olisi kaatunut hänen nieltäväkseen:

Berliinin Muuri murtunut ja Saksa yhdistynyt, mutta Varsovan Liitto ja Neuvostoliitto hajonneet! Itä-Blokin maat ovat itsenäistyneet monipuoluedemokratioiksi ja kaikki tämä käsittämättömän vähäisellä verenvuodatuksella lähinnä kansalaisprotestien kautta!

Potilas olisi epäilemättä ollut aluksi varma, että tässä välissä on käyty III maailmansota, jonka NATO on voittanut. Miten hän olisi muutenkaan voinut selittää tapahtuneen?

Se on kuitenkin suunnilleen ainoa lohtu tässä lohduttomassa maailmanajassa:
muisto siitä, miten todella isoja asioita saattoi tapahtua uskomattoman lyhyessä ajassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jep. Asiat voivat tapahtua nopeastikin. Myös asiat, joita pidetään mahdottomina.

Anonyymi kirjoitti...

Terveh,

tämänkertainen aihe on oikeusvaltiokäsitteen kannalta ihan h..tin tärkeä. Poliittisen ohjauksen viranomaisista oikeusministeriö on perinteisesti ollut se oikeusvaltion viimeinen lukko. Voimassa oleva perustuslaki ei tietenkään ole ikinä ollut ainoa moraalinen ohjenuora tuossa ministeriössä, vaan lainsäädännön pohjalla olevat ideat kuten a)ihmisoikeudet ja b)kansalaisoikeudet. Ja näihin luokkiin kuuluvat yhdenvertaisuuden periaatteet.

Nyt kumminkin ministeriö on ottanut ohjenuorakseen pseudokäsitteiden vastustamisen. Siis tekaistujen attribuuttien, joita lainsäädännön perusteissa ei mainita. Taitaa tämä juristien linnake olla jo vallan marxilaisen oikeusopin laudaturin suorittaneiden demlalaisten käsissä?

Terv. Achtung

Tinahattu kirjoitti...

Sitten vielä haluan marmattaa että ei Suomen hallitus ole tehnyt virheitä maahanmuuttopolitiikassa vaan on toiminut tehokkaasti käskyjen mukaan. Kalergi-suunnitelman toteuttamisessa on onnistuttu mitä parhaiten, vaikka ei ollakaan Ruotsin tasolla.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tässä aikoihin eletty kun Oikeusministeriökin on ajettu pois raiteiltaan. Suuri virhe oli myös antaa sisäministerin salkku vihreille. Kohtapuoliin lähiöön jalkautunut poliisikin on kannabista pössyttelevä musta. Norjastahan kuuluu parempia uutisia. Vihreät jäivät vaaleissa alle 4 % äänikynnyksen. Suomihan on aina seurannut muita pohjoismaita kymmenen vuoden viiveellä, että jotta jotain toivoakin voi näkyä tunnelin päässä.

Islam-maissa töitäkin tehneenä voin kertoa, kun nuoria kavereita kävi työmaalla, vaikka vain lyhyelläkin parin viikon keikalla niin sanoivat, jos et ole rasisti tänne tullessa niin lähtiessä olet aivan varmasti. Ja sama tapahtuu täällä. Emme me ole syntyperäisiä rasisteja. Meistä tehdään rasisteja.

Anonyymi kirjoitti...

Voi, millaisella paatoksella meille perusteltiin uusia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi! Otettiin mukaan tulevat sukupolvet ja heidän elinmahdollisuutensa ja suurin piirtein niin, että kun Suomi toteuttaa kunnianhimoisen suunnitelmansa olla ensimmäinen hiilivapaa yhteiskunta vuonna 2035, niin koko maailma voi huokaista helpotuksesta. Sen sijaan yhteiskunnan turvattomuuden hillintään ei ole muita toimenpiteitä kuin päinvastoin sitä kasvattavia. Mitä hyötyä lastenlapsillemmekaan on näistä miljardeja syövistä ja kansakunnan elintasoa kuristavista toimista, kun pahoinpitelyt, ryöstöt ja raiskaukset ovat arkipäivää, ulos ei uskalla enää mennä ja pelko estää normaalin elämän? Kuinka moni meistä haluaisi esimerkiksi asua Malmössä tai Göteborgissa? En minä ainakaan. Miksi poliitikot antavat tämän samanlaisen kehityksen tapahtua meille suomalaisille, joiden etua heidän kuitenkin pitäisi kaikissa päätöksissään ajaa?

Jos seuraava kunnianhimoinen ja kallis operaatio on olla ensimmäinen rasismivapaa yhteiskunta maailmassa, on prioriteetit taas pahasti hukassa.

Rouva Ano

faktapankki kirjoitti...

tuolla https://www.antirasismi.fi on aika hyvin kerrottu mistä antirasismissa käytännössä on kyse

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, onhan se kumma kun usko oikeuslaitosta kohtaan horjuu. Keeneri ei suomalaiseen viranomaiseen luota jo ihan synnynnäisesti ja kantasuomalaisen uskoa murennetaan koko ajan kiihtyvällä vauhdilla. Aivan uskomatonta toimintaa, ja kovasti ihmettelen kuinka notkea on oikeuslaitoksessa toimivan virjamiehe selkäranka. En ole niin naiivi että kuvittelisin kaikkien virkamiesten tekevän kutsumustyötä, mutta ihan noin opportunistiseksi ei ko. laitosta kuvitellut.

Tuo kirjoituksen kuva on loistava, ei sentään kaljupäistä käppäukkoa ole laitettu tekemisisään selittämään. Se menisi jo epärealistiseksi... Tuollainen sliipattu soijapoika ymmärtää woke-kulttuuria paljon paremmin ja pyytelee sujuvasti anteeksi kädet puuskassa seisovalta entisestiedistyneeltä.

Faktapankin linkkaama antirasismi-sivusto on erittäin hyvä. Kummalta tuntuu olla alinta pohjasakkaa näin pitkäaikaisena nettoveronmaksajana, mutta näin se vaan menee.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Tinahatulle, Anolle, Rouva Anolle, faktapankille ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Olet oikeassa. Suunta on järkyttävä.

Tinahattu: Sinä epäilemättä uskot yhden miehen suunnittelemaan käsikirjoitukseen.

Ano: Poliisin ylemmät kerroksethan ovat toistuvasti kaipailleet etnisesti edistyksellisiä poliiseja.

Rouva Ano: Olet oikeassa. Paradoksaalisinta on että kuvitellessaan pelastavansa maailman tulevaisuuden tuo sakki tuhoaa Suomen elinkelpoisuuden ja sitä myötä tulevaisuuden.

faktapankki: Kiitos linkistä. Tuo osuu ja upottaa.

Puupääukko: Maailman sivu on nähty mihin tottelevainen virkakunta pystyy. Ja kuva on enemmän kuin kuvaava.

Anonyymi kirjoitti...

Niin minusta tuo oikeusministeriön kampanja on vittuilua esim "syväitkää" oletuksen sekä ystävänsä tärviön osalta, joka haukkui suomalaisia roskasakiksi. Ja sanokaa sanoneen, että pikkuhiljaa muokkaavat lait sellaisiksi, että jopa PS puolueena vaaditaan lopetettavaksi. Nämä tällaiset työryhmät tulevat juuri sieltä, jotka haluavat vaientaa. Voin kertoa, itseänikin sivulauseessa uhkailtiin, kun lähiomaiseni joutui rikastuksen uhriksi. Ja monet ovat vaienneet. Miksiköhän? Itse auon päätäni varmasti. Totuuden puolesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Vittuilua ja pakkoalistumista. Ja tuo persuveikkauksesi pitää paikkansa. Jossain vaiheessa se pyritään kieltämään.

Anonyymi kirjoitti...

Ei nuo oikeusministeriön virkamiehet ajattele taipuvansa, vaan vilpittömästi kuvittelevat tekevänsä suoraselkäistä työtä paremman maailman eteen. Kyse on akateemisissakin piireissä aina vallinneesta komformismista.

On helppo taipua sinne, minne tuuli puhaltaa. Vaan pelkkä taipuminen ei riitä. Jollain Pohjois-Amerikan inkkariheimolla oli käsitys, että tuuli syntyy siitä, kun puut kollektiivina lietsovat tuulta taipuen samaan suuntaan. Tämä idea heijastuu ihan keskijärkevänkin ihmisen käsitykseen niin, että hän kokee velvollisuudekseen osallistua tuulen tekemiseen omalla heilullaan.

Erityisesti historiaan on jäänyt kertomus Jan Husin roviolle risusylillistään tuoneesta vanhasta ja kurjasta naisesta - jolla kaiketi ei voinut olla mitään teologista oppia voidakseen arvioida Husin vääräoppisuutta. Hus, roviopaaluun sidottuna, tokaisi "O sancta simplicitas!" Tämä on hiukan harhaanjohtavasti käännetty "Oi pyhä yksinkertaisuus", jossa yksinkertaisuus olisi sinänsä synonyymi tyhmyydelle. Ajan käsitteistön merkityksin oikeasti Hus lausui: "Voi pyhä vilpittömyys!" Simplicus, vilpitön, sai hiukan hölmöä tarkoittavan konnotaation vasta parisataa vuotta myöhemmin.

Onko tämä tilanne sitten jonkun Kalergi-salaliiton tekosia? Vaikka olisi, eivät nämä toteuttajat sitä tietäisi, vaan asiat tapahtuvat heidän päissään. Ja mitä mädätystä rahoittavien multimiljardöörien motiiveihin tulee, uskon heidänkin toimivan ihan opportunistisesti. Lopputuleman kannalta tämä kysymys on kutakuinkin yhdentekevä.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung. Lisäisin tuohon sen, että nykyiseen virkakoneiston johtoon ei edes haluta ihmisiä jotka ajattelevat. Vaan ajatuksettomia ja mielipiteettömiä tyyppejä joille annettu ohjeistus on kyseenalaistamaton oma ajatus. Noita risusylillisen tuojia muuten nykyisin riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Puupääukko, se selkäranka siellä virkaheittomiehistössä on kuminauhaa, siksi se taipuu niin moneen. Ja kuten Yrjö usein on todennut, heidänkin pääelikeinonsa on syöminen. Ja mitä paremmin se kuminauha taipuu, sitä parempaa ruokaa saavat syödä.
Tässä kun olen seuraillut, niin puten oiva reni alias tinahattu on sama kuin nimimerkki kalergisuunnitelma suomen uutisten sivuilla mouhova, no jääköön sanomatta. Ilmanoos on siirtynyt/siirretty sieltä sivuun.
Achtung mainitsee tuossa nuo mainiot inkkarit, siihen liittyen, paikalliset ovay nyt keksineet hyvän cancel jutun, squaw walleyn hiihtokeskuksen nimi on vaihdettu koska se oli länkkäreiden antama nimi ja naisia sortava jne. O sancta simpilisitas!!!
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Tuo kuminauhavertaus on kyllä osuva. Tinahatusta en lähde sen kummemmin arvelemaan. Mutta joo, Squaw Valley näyttää olevan nykyisin Palisades Tahoe. Ketähän sekin vanha nimi sitten loppujen lopuksi loukkasi?

Qroquius Kad kirjoitti...

Maailman Suomessa toimivat Nuoret Älykkäät Naiset yr. (yritetty rekisteröidä) vaatinee seuraavaksi itse Kanadaa muuttamaan nimensä, koska

1) nimen alkuosaa on usein käytetty kuvaamaan typerää, kotkottavaa naista, jollaisia ei ole intersektionaalisen feminismin mukaan olemassakaan sekä
2) nimen loppuosaa on joskus väitetty ns. pissaliisojen (joita ei interfemin mukaan ole olemassakaan!) käyttämäksi täytesanaksi, joskin pitkällä vokaalilla.

Näin ollen Kanadan nimi loukkaa kaksinkertaisesti kaikkia maailman Nuoria Älykkkäitä Naisia, ja jos he eivät tätä tajua, ovat he pelkkiä pissiskanoja!

No! Eikö se nimi jo muutu, kun jo hetki sitten käskettiin!?
Taas nähtiin, miten kaikki maailman miehet yhteistuumin sortavat maailman kaikkia naisia!!
Näy, näyh!! Räyh!!

Anonyymi kirjoitti...

Afrofobia mainittu, entäs agorafobia, amforafobia, arachnofobia, xoofobia tai xenofobia? Miksi suvakit on sitä mieltä, että fobiat on rikoksia? Sairaus on rikos, mielenkiintoista, Entäpä onkos hoplofobia vakavakin rikos? Miksei?

Muslimit kärsivät kynofobiasta, onkos se rikollista?

Miksi etninen profilointi on pahapaha – mitä muita rikostutkinnan keinoja on tarkoitus kriminalisoida?

Intersektionaalisuus – mitähän vittua tämäkin tarkoittaa?

Mikroaggressio – mitähän vittua tämäkin tarkoittaa, oikeasti.

Makroaggressio – tätä ne neekeriroikaleet harjoittaa hakkaamalla porukalla suomalaisia hengiltä ja raiskaamalla porukalla suomalaisia. EVVK paremmiston melestä.

Moniperusteinen syrjintä – Joo, tätä olen harjoittanut, en päästänyt pultsaria sisään putiikkiin. Päissään kuin ankka, paskat housussa, paskaa tippui maahan ja haisi. Kuten haisi tenukin. Mölysi ja ärisi, sekasin ku seinäkello, olisi pelottanut asiakkaita.

Rodullistaminen – MIKÄ? Mitä vittua tämäkin on tarkoittavinaan?

Ei tätä uuskieltä jaksa enempää. Ministeri vaihtoon ja virkamiehiä viralta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, itsekin sitä mietin, että kuka ja mitä. Ehkäpä se loukkasi niitä henkilöitä joista taidetaan laulaa meilläkin jossain, että ei laaksoa ei kukkulaa, tasaista kuin, no pohjanmaalla.
Johan se nimikin squaw walley viittaa naisiin joilla on ns. naiselliset muodot. Luulisin.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Voi vittu... vai on Squaw Walley:sta mennyt jollain hiekkaa genitaaleihin. Tätä hysteriaa voisi nopeuttaa muuttamalla kerralla kaikki paikan nimet ja urheilujoukkueet muotoon: asuinpaikka + koordinaatit pituus/leveys -muodossa, urheilujoukkueet sitten vaikka lajin ja sijainnin mukaan. Hirvittävä hoppu on hävittää länsimaista kulttuuria kaikilla mahdollisilla rintamilla, siis sitä kulttuuria joka kuitenkin on hyvin suuren osan nykyhyvinvoinnista luonut.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Inkkareita on iänkaiken vi eiku harmitanut matujen kielitaidottomuus, ovat käsittäneet ja kääntäneet nimiä ihan miten sattuu. Esimerkiksi Tatanka Yotanka on käännetty Istuvaksi Häräksi vaikka se on, kuten kaikki tietävät, Preerialla vaeltava biisonin henki. Mitä lie Squaw Valley tarkoittanut alkukielellä.

Koskahan villitys tulee suomeen. Padaskoki saa alkuperäisen nimensä Palasjoki - palas, saamea, tarkoittaa polkua, kulkuväylää. se väylä on kulkemut vesijaon kautta Vanajan vesistöön, "polkukoskea" pitkin Päijänteeseen, Tai Sodankylä palaa Soankyläksi. Ihodesta tulee Ihothe - eiku tuohon tarvitaan uusi kirjain aakkosistoon.

pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Huru-ukolle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Siis daa… vaan joo, kyllä NÄN vihastuu aivan mistä tahansa. Miksei tuostakin.

Pyssymies: Siinä oli newspeakia määritelty osuvasti. Ideahan on se, että on joku asia, jota ei olekaan, mutta kun olemattomalle kehitetään termi niin sitten pitäisi alkaa uskoa että se joku onkin olemassa.

Huru-ukko, Puupääukko & Pyssymies: Yleensäkin nimien jatkuva kääntely on naurettavaa. NFL-seura Washington Redskins on nykyisin Washington Football Team. Minusta se Redskins siinä nimessä oli itse asiassa kunnioittavaa. Kuvasi voimaa, sitkeyttä ja soturihenkeä. Nykyinen nimi on taas kuin maho lehmä veteen paskantaisi. Liipaisimella on myös ainakin NHL-seura Chigago Blackhawks.

Tinahattu kirjoitti...

Qroquius Kad kirjoitti...
Maailman Suomessa toimivat Nuoret Älykkäät Naiset yr. (yritetty rekisteröidä) vaatinee seuraavaksi itse Kanadaa muuttamaan nimensä, …
15. syyskuuta 2021 klo 21.47


Kanadan nimen alkuperälle on monenlaisa selityksiä. Itse suosin tarinaa espanjalaisesta aivokirurgista joka oli tutkinut kanadalaisen pääkoppaa ja huokaissut “kah, nada”.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Muistaakseni Veikko Huovinen kirjoitti jotain sellaista että muinaisvenäläinen oli Kanadan rannikolla, näki lintuja ja totesi että ”kana, da”. Varsinainen nimi lienee tullut jostain tuollaisesta:

https://www.canada.ca/en/canadian-heritage/services/origin-name-canada.html

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuosta Squaw Valleyn alkuperäisen nimen pohdinnasta löytyy tieto, että kun vuoden 1849 kultaryntääjät saapuivat tähän laaksoon, he kohtasivat Washoe-intiaanikansan naisia ja lapsia miesten ollessa metsästämässa kauempana.
Niinpä he nimesivät laakson Intiaaninaisten Laaksoksi.

"Squaw" itsessään on ilmeisesti väärinymmärrykseen perustuva sana;
se ei tarkoita naista millään intiaanikielellä.

Laaksolle ei siis nyt voitu palauttaa alkuperäistä washoenkielistä nimeä, koska sitä ei tunneta ilmesesti Washoen kansanperinteessäkään. Näin ollen laakson alkuperäinen nimi todellakin OLI Squaw Valley, kunnes piti keksiä oikean nimen tilalle omasta päästä keksitty.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon squaw-sanan alkuperä selitetään englanninkielisessä Wikipediassa (https://en.wikipedia.org/wiki/Squaw) näin:

Se on kyllä peräisin eräistä intiaanikielistä, tarkemmin sanottuna algonquian-kielistä. Niissä se esiintyy eri kielissä ja murteissa hieman toisistaan poikkeavissa muodoissa kuten squa, squaw, esqua ym. Mutta niissä se ei ole erillinen sana vaan ainoastaan morfeemi, sanan osa. Tarkemmin en tiedä mistään muustakaan lähteestä, mutta tällä perusteella voisi päätellä, että sen lähin vastine suomen kielessä ei ole sana nainen vaan johdin -tar, kuten sanoissa kuningatar sekä ainakin ennen vanhaan näyttelijätär, laulajatar jne, jotka tosin ovat jo vanhahtavia. Ja englannissa sen lähin vastine on ehkä johdin -ess, kuten sanassa princess.

Näin ollen, kuten Qroquius Kad totesi, se on väärinymmärrykseen perustuva sana. Varhaiset siirtolaiset ilmeisesti luulivat tuota intiaanien puheessa kuulemaansa morfeemia itsenäiseksi sanaksi.

Joka tapauksessa ainakin nykyisin sanaa pidetään loukkaavana, kuten tuossa samassa artikkelissa sanotaan heti alussa. Sanan alkuperä eli etymologia selitetään siinä vasta myöhemmässä kohdassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, oheisen linkin/artikkelin mukaan noita nimenvaihtoja olisi tehty ainakin jo 15. Chicago Blackhawks joukkueen omistaja on toistaiseksi, käsitykseni mukaan isojen sarjojen omistajista ainoana, pysynyt lujana joukkueen perinteisen nimen puolesta. Olisi mukava kuulla alkuperäiskansojen aidoilta edustajilta kuinka loukkaavina nämä nimet kokevat, ne kun oikeasti on valittu yleensä kunnioituksesta jotakin kohtaan. Alkuperäiskansojen edustajalla en nyt tarkoita mitään woke-kulttuurilla ratsastavaa intiaaniheimon Miisa Nuorgamia.

https://www.thewrap.com/sports-teams-dumped-racist-names-mascots-indians-redskins/

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne. Kaiken kaikkiaan en ymmärrä, että mikä noissa kaikissa loukkaavaa on. Onkohan seuraava vaihe sitten loukkaantua siitä, että nuo nimet on muutettu ja sillä tavoin ignoroitu vähemmistöjä?

Anonyymi kirjoitti...

Mikä nimitys on loukkaava ja mikä ei?

Riippuu selvästikin sekä sanan käyttäjästä että siitä, jota sillä tarkoitetaan.

On sanoja, joita yleensä käytetäänkin nimenomaan halventavassa tarkoituksessa. Sellaisia ovat esimerkiksi tyhmä ja typerä, lukemattomine synonyymeineen. Lukemattomia muitakin sanoja voidaan käyttää varta vasten halventavassa merkityksessä, suomen kielessä etenkin, jos niiden eteen lisätään sana "senkin".

Mutta vielä enemmän on sanoja, joita toisinaan käytetään tarkoituksella halventavaksi, toisinaan ei, mutta ne, joilta niillä tarkoitetaan, saattavat silti kokea ne loukkaavina. Merkillisintä kaiketi kuitenkin on, että jopa sama sana, muuntuneena vain sen verran kuin lainasanat yleensäkin muuntuvat siirtyessään kielestä toiseen, käsitetään toisessa kielessä loukkaavana, toisessa kielessä täysin hyväksyttävänä. Missä on se pieni ero, jonka vuoksi toista sanaa pidetään halventavana ja loukkaavana, toista samaa tarkoittavaa taas ei, ei läheskään aina piile sanan alkuperässä eli etymologiassa.

Hyvä esimerkki tästä on Venäjän omakielinen nimi, aikaisemmin Rus, nykyisin Rossija, joka on lainautunut useimpiin muihinkin kieliin, esimerkiksi ruotsiin muodossa ryss, englantiin muodossa Russia tai Russian ja suomeen muodossa ryssä. Lähes kaikissa muissa kielissä tämä on täysin hyväksyttävä ja korrekti nimitys, käyttäväthän sitä venäläiset itsekin, mutta suomessa se onkin saanut haukkumasanan merkityksen.
Ja käytettiinhän sanaa vielä 1800-luvun alussa virallisissakin yhteyksissä, esimerkiksi Haminan rauhansopimuksen (1809) suomennoksessa.

Mitähän asiasta mahtavat ajatella venäläiset itse?
Suomen venäläiset varmaankin pitävät sitä loukkaavana, mutta vain siksi, koska heille on kerrottu, että suomen kielessä ryssä onkin saanut haukkumasanan merkityksen. Suomeen muutettuaan ja kuullessaan sanan ensimmäisen kerran he ovat ehkä tunnistaneet sen, sehän on heidän maansa omakielinen nimi suomen kieleen mukautuneena, mutta vasta myöhemmin he ovat oppineet, miten siihen "pitäisi" suhtautua.
Mutta miten on laita kaukana Suomesta, Moskovassa tai vielä kauempana asuvat? Epäilen vahvasti, että siellä harva edes tietää, että Suomessa sitä pidetään loukkaavana. Jos siellä joku sattuu kuulemaan ryssä-sanan paikalla sattumoisin käyvän suomalaisen turistin suusta, he ehkä tunnistavat sen, mutta tuskinpa reagoivat siihen mitenkään kielteisesti.

Tietääkö joku: onko maailmassa muitakin vastaavia esimerkkejä, siis tapauksia, joissa jonkin maan ja kansan omakielinen nimi onkin naapurimaan kielessä saanut haukkumasanan luonteen?

Yleisempäähän on viime vuosikymmeninä ollut, että jokin maa vaatii, että siitä on ulkomaillakin käytettävä maan omakielistä nimeä ulkopuolisten antaman nimen sijasta. Sen vuoksihan entinen Siam on nykyisin Thaimaa, Persia Iran ja Abessinia Etiopia. Mitä jos Putin joskus keksisi vaatia, että Venäjästä on vastedes suomessakin käytettävä maan omakielistä nimeä, siis Ryssä tai jotakin muuta samantapaista?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Loukkaantumisen mahdollisen aiheen keksiminenhän on Suomessa nykyisin ammatti mutta jos näitä termejä mietitään niin venäläisethän haukkuvat suomalaisia tsuhniksi ja se on suhteessa vielä halveksuttavampi termi kuin ryssä suomalaisten sanomana. Noin henk koht totean siihen että ihan yksi lysti. Siinähän tsuhnittelevat. Ei se minun elämää muuta. Tiedän muuten jonkun verran täällä asuvia venäläisiä ja he eivät tsuhnittele vaan tuumivat että tämä maa on paratiisi Venäjään nähden.

Anonyymi kirjoitti...

Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että ihmisillä on liikaa aikaa vatvoa jonninjoutavia asioita siitäkin huolimatta, että elämä on niin kiireistä ja hektistä. Jotkut ovat tehneet sanojen vääntelystä ja asioiden uudelleen nimeämisestä itselleen suorastaan ammatin.

Kiireestä sen verran, että minua ärsyttää tapa, joka on pesiytynyt moneen kaupunkiin. Vaikka kiire on monesti itse aiheutettua, on kai trendikästä (?) esitellä tärkeänä täyteen buukattua aikataulua kaupungilla hörppimällä kulkiessa kahvia pahvisesta mukista. Virkistävän kahvihetken tarkoitus on sekin käännetty päälaelleen.

Hyvää viikonloppua kaikille! Itse menen pienten poikien jalkapalloturnausta seuraamaan. Siellä ei tapella.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Totta, mutta tuosta jonninjoutavuudesta kun on tosiaankin tullut nykyisin kannattava ammatti. Kiireestä ajattelen samoin kuin sinä. Onko niin, että moni ihminen ei minellä menestyvänsä jos hänellä ei ole kiire? Ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin.

Anonyymi kirjoitti...

Kotona tuppukylässä vaihteeksi, mökillä alkoikn jo tulla kylmä. Ainakin kuistilla, tykkään suvella nukkua ulkona ja kuisti on kuivempi kuin teltta. Lady of the House alkoi jo vihjailla, että mökkikausi alkaa riittää ja olis syytä siirtyä sisälle nukkumaan. No, töissäkäynti mökiltä on vähän pitkästyttävää, kun pitää ajella toista sataa kilometriä suuntansa alle viidenkymmenen sijasta. vaikkei etätöiden takia kauaa tarvi työpaikalla kökkiä.

No, työmatkan varrella pikkukillit treenasi potkupalloa lähikentällä ja piti niitä ihmetellä. Viisivuotiaita ja kova into päällä. Taitoa ei ihan välttämättä mutta intoa oli senkin edestä. Jotenkin nämä ipanat on viihdyttävämpiä kuin miljardöörit kentällä. Inostuivat keskenkaiken jostain koppakuoriaisesta kentällä, koko porukka ihmettelee koppista, valmentajat repii pelihousunsa. Paitsi se valmentajista fiksuin, meni piiriin mukaan ihmettelemään.

Saunassa pitää vielä käydä, sitten on pävä täynnä.

Kiireestä on hyvä muistaa yhden kiireenhallintakursin vetäjän aloituslause:"kiire - minne?"

Tuota sopii miettiä kaiken kiireen keskellä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pysssymies. Jalkapallohuomiostasi tuli mieleem meikäläinen ja kaverit pikkupoikana. Ja minulla ei ole aikoihin ollut kiirettä minnekään.