maanantai 13. syyskuuta 2021

ANTERO LÄRVÄNEN JA HYVYYSPÄÄOMA

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä ja aiheenamme on tällä kertaa hallituksemme aikaansaama jymypaukku jolla käännetään kerralla kaikki velat saataviksi. Edessämme on loputtoman runsauden ja hyvinvoinnin aika josta riittää yllin kyllin jaettavaksi muillekin. Valitettavasti emme saaneet yhtään ministeriä haastatteluumme sillä kaikki olivat sattumoisin ostamassa biodynaamista parsaa ja sateenkaarisukkiksia. Mutta tietoa sylttytehtaalta ja jännän ääreltä antaa jälleen saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, nainen vallan korkeimmilta portailta jotka ovat naisitettu pelkästään naisilla. Tervetuloa suoraan lähetykseen, Lennipirkitta.

- Kiitos, Antero ja terveiset teille pinnanmaalaisille jotka ette vieläkään ole ymmärtäneet interperspiraationaalisen feminismin välttämättömyyttä ja väistämättömyyttä.

- Eiväthän he vielä ole mutta he voivat luottaa siihen, että asiaan liittyvä valistus ei lopu. Muun muassa hiljattain 95 vuotta täyttäneen Ylen ja muun valtamedian toimesta. Mutta kuinkas hallituksemme onnistui muuttamaan vekselivetoisen Suomen uuden ajan runsaudensarveksi?

- Asioitten uudella määrittelyllä. Toisin sanoen hyvyyspääomalla.

- Mitä se hyvyyspääoma tarkalleen ottaen tarkoittaa?

- No tietenkin sitä että absoluuttiseen hyvyyteen käytettyjä rahamääriä ei jatkossa enää mielletä käytetyiksi rahoiksi koska niitä ei saa mieltää käytetyiksi vaan tienatuiksi. Nehän on käytettu absoluuttiseen hyvyyteen. Hyvyyspääomaksi määriteltynä ne lisäävät valtion määriteltyjä kassavarantoja ja niistä voidaan jakaa aina enemmän ja uudestaan. Absoluuttiseen hyvyyteen.

- Mitäs nämä absoluuttiseen hyvyyteen käytetyt rahat sitten ovat?

- Niitä rahoja, joilla ruokitaan vihervasemmistolaisen ihmisen hyvyyden tunnetta ja egoa. Mikä on oikein sillä vain hän tietää, mikä on oikein ja hyväksyttävää.

- Eli tähän absoluuttiseen hyvyyteen kuuluu sekä maahanmuuttoteollinen kompleksi ja sen myötä aina lisääntyvän kehitysmaalaisväestön kuskaaminen Suomeen elätettäväksi että ilmastohysterian aiheuttama totaalinen persnetto suomalaiselle elinkeinoelämälle? Jokainen hukkaan heitetty riikintaaleri onkin tienestiä?

- Nimenomaan niin. Nuo asiathan – jotka sinä jostain syystä miellät negatiivisiksi – kuuluvat absoluuttiseen hyvyyteen. Tietysti mukana on myös kaikkea mahdollista ehdottoman välttämätöntä LGBTQTiiTyytä sekä yhteiskuntateologisia akateemisia ammatti- ja tapaloukkaantujia ja sillä kaikella tienataan aivan tolkuttomasti kun se oikeaoppisesti määritellään. On muutenkin aika päästä eroon insinööritodellisuuden määritelmästä siitä, mikä on viivan alla plussaa. Plussa on myös ei-materiaalista ja nimenomaan siihen on satsattava.

- Onhan tietysti niin että kun puhutaan absoluuttisesta hyvyydestä niin silloin ei tule takertua yksityiskohtiin. Mutta kysynpä kumminkin kun tämmönen nykyisessä mediakentässä hyvin harvinainen käppäukko olen. Kun tuo tuhlattu hyvyyspääoma on tienatuksi tulkittua ja sitä tienatuksi tulkittua sitten jaetaan uudelleen avokätisesti eikä se kuitenkaan ole tienattua vaan puhdasta persnettoa niin milläs konstilla sitä miinusta sitten oikeastaan jaetaan plussana?

- Verotuksella tietenkin. Milläs muullakaan? Luvassa on ainakin ylimääräinen hyvyysperusteinen polttoaineverotus, lämmitysverotus, viilennysverotus, talo-, tontti- ja manttaaliverotus, nelipyöräverotus, kaksipyöräverotus, vessanpönttöverotus, ulkohuusiverotus, orgasmiverotus, kaljupääverotus, maastapoistumisveroitus, heteroverotus, aseverotus, kumisaapasveroitus, raappahousuverotus, karvahattuverotus, käppäukkoverotus sekä erillinen yleislaaja yleisharkintaverotus.

- Niin joo, onhan se selvää että kun absoluuttisella hyvyydellä tienataan niin siinä ei hintaa lasketa eikä se ole muutenkaan persaukisten hommaa se.

- Eihän se ole. Nyt tienataan, maksoi mitä maksoi. Mutta hallitus haluaa muistuttaa, että kaikki nämä verot ovat tilapäisiä.

- Kuinka hallitus määrittelee tilapäisen?

- Aurinkokuntammekin on vain tilapäinen.

- Eli tilapäinen verotus kestää siihen saakka että absoluuttinen hyvyyspääoma muuttuu määritellystä hyvyyspääomasta ihan oikeiksi tienatuiksi riikintaalereiksi?

- Juuri näin.

- No siinähän sitten kaksi kovaa koettelee keskenään. Kumpi tapahtuu ensin? Nielaiseeko neljän miljardin vuoden päästä laajentunut aurinko Maan vai kohtaako sitä ennen Suomea etnisesti edistyksellinen rahatulva? Mutta tämän logiikan myötä voitaisiin tehdä niin että annetaan kaikille Helsingin etnisesti edistyksellisille astalot ja repullinen kiviä ja sanotaan heille että menkää veikkoset hajottamaan kaikki mahdolliset ikkunat. Kun ikkunoita vaihdettaisiin niin sehän maksaa ja se työllistää joten kyseessähän olisi absoluuttisen hyvän aikaansaamaa hyvyyspääomaa eli silkkaa tienestiä. Ainakin bruttokansantuotetta se nostaisi.

- No mutta tuohan on aivan loistava idea! Minä ilmoitan sen hallitukselle välittömästi. Sehän voidaan määritellä plussaksi ja vain oikealla määrittelyllä on merkitystä. Ja ennen kaikkea oikeilla määrittelijöillä.

- Näin on. Ja niinpä minä määrittelen tämän haastattelun päättyneeksi. Saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, maassa, jossa on päästy tilaan että mitä pahemmin vituttaa, sen parempi on olla. Siitähän on The Päätös. Siirto rutioon.

Kiitos keski-ikäiselle pikkupojalle inspiraatiosta.


18 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Ehkäpä pahin vitutus helpottaa, jahka kannabis tässä kohtapuoleen laillistetaan. Sitten saa lillua pilvessä, jossa kaikki vaan naurattaa.

Sen myötä Suomen paras pääministeri tuhanteen vuoteen voisi muuttaa hiukan nimeään kansainväliseen suuntaan alkamalla kirjoittaa sen muotoon Canna.

Koska maassamme on nähty jo yksi Canna, voi tulla tarpeelliseksi erottautua korostamalla uudella sukunimellä olevansa uutta, parempaa kehitysversiota:
Bis!

Minkä vaikutuksen se tekeekään kautta maailman:

"My name is Bis. Canna Bis!"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Niin kuin olet varmaan huomannut niin vastustan kannabiksen laillistamista jo työni puolesta. Sen jatkona on muidenkin huumeiden laillistaminen.

Mutta tämä Canna? Voiko kyseessä olla sama Sanna-niminen typykkä johon törmäsin Feissarimokat sivustolla joskus? Tyttö joka häpesi suomalaisuuttaan ja sanoi että kun hän täyttää 18 niin hän muuttaa nimensä Cannaksi. Johon todettiin että se lausutaan Kana.

Myöhemmin hän muutti nimensä muotoon Sannah ja mainosti ulkomailla olevansa kanadalainen. No, yleensäkään jos haluaa pitää edes pienen uskon ihmiskuntaan niin ei ehkä kannata lukea feissarimokia. Vai tarkoititko jotain ihan muuta Cannaa?

Suomessa on muuten ollut aikanaan yksi ihan käyttökelpoinen bis. Eli MiG-21 bis.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kyseessä oli nimenomaan feissari-Canna ja Bis oli nimenomaan viittaus MiGiin.
Ja huumeiden laillistamista vastustan itsekin, nimenomaan mainituista syistä.

Sarkasmi on netissä vaikeaa, kun se ei välttämättä ilmene tekstistä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvyyspääoma ei näytä maailmasta loppuvan. YK'n pääsihteeri kehottaa auttamaan Afganistania. Vasta sitä 20 vuotta autettiin ja rahaa paloi, vaikea sanoa, olisiko tuhat miljardia. Kannettu vesi ei Kabulin kaivossa pysy.

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt raappahousuveroja sentään, meikä perseilee kotioloisssa vanhoissa kunnon pierujogginseissa, postilaatikolle ilkee muttei kylille. Saisko niihin jonkun erivapauden että kotioloissa ja verhot kiinni?
Ihmettelijä.

Anonyymi kirjoitti...

Pääministeristä puheen ollen, sopisiko tämän tarinan lopetuskappaleeksi kolmisointuorkesteri Dead Kennedys ja kappaleensa Moon over Marin.
Ajalta, jolloin Amerikassakin meni vielä oikeastaan ihan hyvin.
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa oli 1700-luvulla ikkunavero. Oli kahta laatua, isoista enemmän pienistä vähemmän. En nyt muista millä mitattiin. Käyttämätön voimavara valtiolle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1;lle, Ihmettelijälle, voijumalalle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Sarkasmia on nykyisin vaikeaa muutenkin harrastaa kun todellisuus menee oikealta ohi. Mutta tuo kyseinen Sanna / Canna / Sannah saavutti kyllä parodiahorisontin tahtomattaan.

Ano: Joo. Annettaiskos heidän vaihteeksi yrittää omin neuvoin? Tietysti siitä ei saa hyvyyspääomaa.

Ihmettelijä: Muista, että tiedostavaisto vihaa raappahousujätkiä. Minähän pidän pitkiä kalsareita aina juhannukselle ja heti taas juhannukselta. Ja tässä tulee muistuttaa kalsarikänneistä:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/09/kalsarikannit.html

voijumala: No mikä ettei, tosin minä en punkista perusta. Tosin sitten kun tuli se rap niin se sai punkinkin kuulostamaan fuusiojazzilta.

Ano2: Ja muistelen, että Pietari Suuren aikaan oli Venäjällä partavero. Jos piti liian pitkää vanhanmallista partaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvyyspääoma vaatii itselleen turvallisen tilan. Aina kun kuulen tämän ilmaisun, niskakarvani nousevat pystyyn. Tietää että silloin ollaan tekemisissä hardcore utopistien kanssa.

Vasta jouduin kuuntelemaan sellaisia ja silmissä loisti sellainen kiihko, ettei paremmasta väliä. Rasismia oli heidän määrittelynsä mukaan vain yksisuuntainen aggressio valkoisesta mustaa kohtaan. Hohhoijaa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Amerikkalaisissa yliopistoissahan näitä turvatiloja jo on. Niihin voi paeta, jos tulee henkinen pipi. Epäilemättä ovat tulossa tännekin. Ja kiihko on vahvaa meilläkin. Reaalimaailmaa vihataan ankarasti.

Qroquius Kad kirjoitti...

Höpöheinän puolesta on tehty oikeitakin nimenmuutoksia:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a826933f-e760-4eab-bbe4-7b53ab771297

Minusta Elina Kukinto ei ole ollenkaan niin hauska kuin Canna Bis, jota pidin itse parempanakin vitsinä. Ei se sitten ollutkaan sellainen.
Eikä kyllä liittynyt bloggaukseenkaan oikein millään tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä kyyneleistä märkiä poskia kuivaillessani totean vain Uuno Turhapuron sanoin, että huumorin kukka on maailman kaanehin kukka. Kiitos Ykälle ja kommentoijille, että sain taas kerran näin hilpeän aamunavauksen! Tästä on hyvä jatkaa, vaikka maailman menoa seuratessa ja kaiken tämän mielettömyyden keskellä hymy hyytyy kyllä aika äkäseen.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Se hymy hyytyi välittömästi, kun menin Suomen Uutisten sivuille. Oikeusministeriö on polkaissut käyntiin nuorille aikuisille suunnatun kampanjan ”Olen antirasisti”. Tästä Suomen suurimmasta epäkohdasta tulee myös tietoiskuja Ylellä ja hallituksen rasismin vastaisen ja hyvien väestösuhteiden toimintaohjelma on tarkoitus hyväksyä syksyn aikana.

Kirjoitin muutamia vuosia sitten Ylelle, että voisivat tehdä televisoon ja radioon tietoiskun siitä, että vanhat ihmiset eivät avaisi oviaan vieraille tai antaisi puhelimessa/netissä koskaan pankkitilin numeroita tai tunnuslukuja niitä pyytäville. En saanut edes vastausta. Tässäkin nähdään, mitkä asiat ovat valtakunnassa tärkeitä. En tarkoita sitä, etteikö rasismi olisi väärin, mutta sekin käsite on tarkoituksella hämärretty. Suomessa(kin) vain valkoihoinen voi olla rasisti, mutta edes se ei pidä paikkaansa. Jos väärät vitsit ja kanssaihmisten ilmianto alkavat olla arkipäivää, olemme jo pitkällä totalitarismin syleilyssä.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuon hyvyyspääoman merkityksen ymmärsi jo aikanaan Käteisen hallitus kun totesivat Kreikan ensimmäisestä konkurssipaketista kuinka sillä tienataan. Velkahan on tunnetusti sitä persaukisten pääomaa, ja sitä Suomella riittää.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni Turussa eräs sivukirjasto on julistautunut rasismivapaaksi. Oma ajatteluni ei muuttunut sen tiloissa yhtään intersektionaalisemmaksi, joten voisivat harkita interiöörin säätämistä siten, että sisälle pääsisivät laitoksen maksaneet eli kantasuomalaiset. Voisi edes hetken silmät levätä vanhojen hyvien aikojen asiakasrakenteessa.

Teuras

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Rouva Anolle, Puupääukolle ja Teuraalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ai että on ihan sukunimi vaihdettu pilven takia? Onkohan sitten alkoholin kannattajien puolella esim. nimi Heikki Huikka? Canna Bis oli ihan hyvä juttu, mutta minulla tuli vaan siitä niin elävästi mieleen se Sanna / Canna / Sannah,

Rouva Ano: Kiitokset sinullekin. Ja tuosta antirasismikampanjasta tulee tosiaan muistaa että se on oikeusministeriön kampanja joka käyttää kampanjassaan – oikeusministeriön vaikutusvallalla – termejä joita ei ole laissa ollenkaan. Tuo Ylen suhtautuminen ihan asialliseen esitykseesi oli ihan käsittämätön.

Puupääukko: Joo, noista sössimisistä on jäänyt elämään se legendaarinen termi ”me tienataan tällä”.

Teuras: Ennen vanhaan kirjastoissa oli hiljaista. Varsinkin suuremmissa kaupungeissa tilanne on päivitetty uusiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Kun oikeusministeriö elin&työministeriön kera julistavat ilmianto kulttuuria, niin ilmiannan itseni, ettei blogistin ja kommentoijien tarvitse vaivautua. Olen rasisti. Olen sitä, koska minua kohtaan ollaan rasisteja. En suunnittele mitään hakaristi lippujen salkoon nostamista. Enkä ole Suutarilla käynyt saappaisiin metallikorkoja hakemassa. Lisäksi, kun olen omakohtaisesti kokenut rikastuksen, auon päätäni loppuun asti. Nykymenoa kohtaan. Ja erityisesti lasten vuoksi. Missä paskastaniassa ne joutuvat elämään? Harva se päivä, on joukko sitä ja tätä. Urheilua myöten. Jos minut ilmiannetaan, siitä vain. Lippu korkealla menen oikeuteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minä en ilmianna ketään, mutta jaan huolesi tulevista sukupolvista.