torstai 2. kesäkuuta 2022

EPÄILYKSEN PIRU JA VIRALLINEN LOINEN



Kumpula, Helsinki, interperspirationaalinen nykypäivä…

Katon rajassa leijaileva Epäilyksen Piru katseli kun viihtyisässä kerrostalokaksiossaan iltaa viettävä 38-vuotias Unnukka Riipetti naukkaili tiesmonetta punaviinilasiaan, katsoi tietokoneensa näyttöruutua jota hän oli selannut punkun avustuksella jo toista tuntia ja huokaisi kaivosyvään tiesmonennenko kerran. Unnukka oli Helsingin yliopistosta valmistunut yhteiskuntateologian, selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan tutkijatohtori joka oli hiljattain julkaissut tutkimuksensa ”piilotettu rasismi ja misogynia vaniljapohjaisessa jäätelömainonnassa” ja sehän oli saanut varsin ylistävää arvostelua niin akateemisissa piireissä kuin valtamediassa. Molemmilla tahoilla kehuttiin että Unnukka kaatoi vaiettuja tabuja ja toi esille tuoreita interperspirationaalisia näkökulmia.

Mutta se ei Unnukkaa lohduttanut. Hän oli nimittäin jo hyvän aikaa tehnyt sitä, mitä hänen kaltaisensa ei pitäisi koskaan tehdä. Hän oli tutustunut interwebin ihmeellisessä maailmassa Voiman Pimeän Puolen ajatuksiin. Ja koska yksi virhe johti helposti toiseen, hän oli tehnyt sen ratkaisevan virheen että hän oli alkanut ajatella. Ajatella uraansa, sen tarpeellisuutta ja koko siihen astista maailmankuvaansa.

Ja niin ei missään nimessä olisi saanut tehdä. Että ihminen voisi olla onnellinen suvaitsevais-tiedostava yksilö, se vaatisi nimenomaan sitä, että ei koskaan ajatellut. Ainoastaan hyväksyi mitään kyseenalaistamatta sen, mitä piti hyväksyä ja minkä toiset samanlaiset yksilöt hyväksyivät. Absoluuttinen ja lopullinen totuus ei vaatinut ajattelemista. Se vaati vain hyväksyntää. Se oli ajattelun yläpuolella.

Jaahah, ajatteli Epäilyksen Piru joka oli tarkkaaillut Unnukkaa. Oli aika alkaa duunit. Mutta koska yksilöllä on normaalista kohderyhmästä poiketen selvää kuplan ulkopuolista ajattelua niin jätetäänpä kaikenlainen pirunkuri tällä kertaa sikseen ja diskuteerataan, sano, diskuteerataan. Se lehahti Unnukan kirjoituspöydälle eikä Unnukka edes hätkähtänyt. Se oli hyvä merkki.

- Olet sitten selvästi alkanut fundeeraamaan?

- Joo… onhan tässä tullut fundeerattua… ja sondeerattua… ja tehtyä, piru vie, johtopäätöksiä… vaikka kovillehan ne ovat ottaneet…

- No, miltäs se monikultturismi maistuu tällä hetkellä. Vieläkö se on rikkaus? Ja välttämättömyys? Ja väistämättömyys?

- Ei ole niin… on toisilleen sopimattomien kansojen ja kulttuurien pakkosekoittamista… joka saa aikaan yhteiskunnan rapautumista… niin taloudellisesti kuin henkisestikin… ja joka johtaa aina vain kiihtyvään väkivaltaan… ja josta perkele soikoon on tullut minun piireissäni muoti josta ei saa olla toista mieltä… äläkä viitsi vittuilla minulle siitä että minä just väitöskirjassani julistin aivan toista totuutta…

- No enhän minä. Vaan mitenkäs se ilmastohysteria? Pelastaako Suomi maailman ja saa siitä kaikkien kansakuntien laakerinlehdet päähänsä?

- Eipä pelasta… tuhoaapaa vain oman taloutensa… koko elinkeinorakenteensa… aiheuttaa ihmisille tarpeetonta kärsimystä… ja kaikki turhaan… eihän ne tilastot valehtele… Suomi on jo hiilinegatiivinen… kaikki tämä vain sen takia että ruokitaan vihervasemmistolaista egoa… joka menee tässäkin asiassa muodin perässä… hitto vie, minä tunnen itseni Bay City Rollers-faniksi joskus 1970-luvulla… olisin ostanut risaiset Hai-saappaat jos niihin joku vaan olisi teipannut skottiruutuja…

- Mutta sinä Unnukka olet kuitenkin ahkerasti jaksanut vaatia koko Suomen kattavaa ilmastohätätilaa.

- Mmmhh… niin… kun ne muutkin vaati… en minä ensimmäisenä… joukon jatkona tietysti…kukas se aplodit ensimmäisenä uskaltaa lopettaa… ja minä muuten arvaan että seuraavaksi kysyt LGBTQTiiTyystä… no muotihan sekin on… ensimmäinen muoti joka vaatii mielenterveysongelmaisia silvotuttamaan itseään… samalla kun me muodin mukaiset aplodeerataan sille silpomiselle… miettimättä että mitä me oikeastaan saadaan aikaiseksi…

- No, mitenkäs se feminismi? Varsinkin se interperspiraationaalinen feminismi?

Unnukka huokaisi, otti pitkän huikan punkkua, huokaisi taas ja sanoi sitten:

- Kai tuohon tiedät itsekin vastauksen? Kun katsot meitä misogyniasta kirkuvia feministejä. Itseään täynnä olevia toimistossa istuvia turhantärkeitä ämmiä jotka tuottavat putipuhtain käsin aina vain samanlaista ruikutusta joka on olemassa pelkän ruikutuksen vuoksi. Ja siksi, että me pyrimme nostamaan itsemme ruikutuksellamme kaiken arvostelun yläpuolelle. Ja myös siksi, että se ruikutus tuo meille elannon. Elannon, jonka kustantavat ne meidän halveksimamme persvakoäijät. Jotka pitävät yhteiskunnan pystyssä. Meistä yksikään ei ole koskaan maksanut ensimmästäkään veropenniä. Me olemme yliarvostettuja loisia. Riittikö vastaukseksi? Tuliko mielipide selville?

Epäilyksen Piru katsoi Unnukkaa varsin inhimillisen lämpimällä katseella ja sanoi sitten:

- Sinut kuule otetaan siellä Voiman Pimeällä Puolella lämpimästi vastaan.

Unnukka puolestaan katsoi Epäilyksen Pirua katseella jossa oli paljon vähemmän inhimillisyyttä kuin Epäilyksen Pirulla. Sitten hän sanoi kylmällä äänellä:

- Mikä sai sinut kuvittelemaan että minä siirtyisin julkisesti Voiman Pimeälle Puolelle? Kansallismieliseksi? Konservatiiviksi? Käppäakaksi?

- Et sitten aio siirtyä. Kaikki ajattelusi menee hukkaan. Miksi?

- Minähän vastasin jo. Olen loinen. Yliarvostettu ja ylipalkattu loinen. Mutta minä olen virallinen loinen maassa jossa minun kaltaiset loiset ovat aatelisia. En minä osaa tehdä mitään muuta kuin kirjoittaa täysin tarpeetonta ruikutusta ongelmista jotka eivät ole ongelmia. Luuletko että minusta olisi tekemään jotain varsinaista työtä? Minä olen liiaksi turvonneen yhteiskuntaruumiin oheistuote. Kun se kasvoi liian suureksi niin se alkoi kasvattaa loisia. Ja loisellahan on hyvä olla. Ei se pärjää ilman isäntäruumista.

Epäilyksen Piru raapi leukansa parransänkeä saaden aikaan äänen joka muistutti kahden teräsharjan kirskuttamista vastakkain. Sitten se totesi:

- Vaan oletkos koskaan ajatellut että jos ne persvakomiehet jotka elättävät sinut ja kaltaisesti rupeavatkin yleislakkoon? Te kuolisitte nälkään. Saattaisi olla hyvä olla julkisesti heidän puolellaan. Ennen kuin sellainen tapahtuu.

Unnukka joi lasinsa tyhjäksi, kaatoi lisää ja otti itselleen katseen jossa näkyi ns. pelottava ymmärrys:

- Niinpä kuolisimme. Mutta sitä yleislakkoa ei koskaan tapahdu. Katsos kun ne persvakomiehet ja käppäukot ovat erilaisia kuin me. He ovat vastuuntuntoisia ihmisiä. He kantavat vastuuta muistakin kuin itsestään. Samalla he kantavat vastuun meidänkin elatuksestamme ja me taas emme ole vastuuntuntoisia. Me olemme härskejä hyväksikäyttäjiä. Jos kerran ne persvakomiehet mahdollistavat sen että me olemme hyvin ruokittuja ja jalustalle aateliasemaan nostettuja loisia niin mikä minä olen sitä asiantilaa muuttamaan? Minä puhun ja kirjoitan edelleenkin monikultturismin, ilmastohysterian. LGBTQTiiTyyn ja ennen kaikkea feminismin nimessä ja syytän misogyyneiksi kaikkia jotka ovat edes desimaalin verran eri mieltä minun kanssani. Ja teen sen toisten elättämänä.

- Vaikka tiedät olevasi väärässä ja kannatat jotain joka on Suomelle ja suomalaisille tuhoisaa? Eikö sinua yhtään omatunto soimaa?

- Omatunto?

- Niinpä niin. Sinuun voitaisiin asentaa omatunto mutta se vaatisi henkisen selkärangan johon se voisi kiinnittyä. No, mutta vaikka oletkin häpeämätön huora joka tosin huoraa korviensa eikä jalkojensa välillä niin olethan sinä kumminkin rehellinen. Ainakin minulle. Siksi minä annan sinulle lahjan. En kyllä alun perin ajatellut antaa sitä sinulle mutta olet sen selvästi ansainnut. Huomaat sen kyllä. Ehkä me tapaamme vielä. Som´helvetillinen moro.

Epäilyksen Piru katosi keltaiseen, rikinkatkuiseen pilveen ja Unnukka mietti että mikähän se lahja mahtoi olla. Sitten hän katsoi peiliin. Jaahah… no, kai sitä käsikopelollakin pystyy meikkaamaan…

Lämmin kiitos kommentoija Mito Islamille inspiraatiosta.


28 kommenttia:

JJR kirjoitti...

Tämä oli kai parodia kokoomuksen Arvo Pohjan eduskuntavaaliehdokasrekrytoinnista.
Toveri Vartiainen ja kommunistigimmat saivat sitten tahtonsa läpi Helsingin kaupunginvaltuustossa - taas kerran.

Mito Islam kirjoitti...

Kiitos vaan kiitoksista, hyvän jutun taas kerran sorvasit. Harvempi taiteilija kai umpiossa elää ja taiteensa vain korviensa välistä ammentaa, eiköhän se tuotos muodostu kaikesta mitä aisteillaan ympäriltään havaitsee. Terävän yhteiskunnallisen analyysin lisäksi tuotat senverran hyvää fiktiota, että kyllä sinut jonkisortin sanasepoksi lasken.

Anonyymi kirjoitti...

Mistähän johtunee, että tämä kirjoitus sai minut yhdistämään sannan matkan bilderbergien parveutumiseen ämerikässä??
Hyi minua, taas viha-ajattelua. Eihän sanna muuta halua kuin itsensä parasta. Ja pääkirtunvartija kehottaa kansaa kiristämään vyötä, tai hänen kohdallaan kuormaliinaa?
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys JJR:lle, Mito Islamille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

JJR: Niin no, sopisihan tämä kokoomuslaisillekin. Siellä selkäranka on vain haittana. Mikä tuo Helsingin juttu on? On mennyt minulta ohi kun siellä päätetään paljon ja kaikenlaista.

Mito Islam: Kiitokset vielä. Vallitseva todellisuus antaa ikävän paljon aiheita.

Huru-ukko: Kieltämättä nuo päättäjiemme Bilderberg-reissut hyytävät. Ne kun eivät ole siellä päättäjinä vaan käskyläisinä.

QroquiusKad kirjoitti...

Palveluntarjoajattaret, joita vulgaarisuomessa huoriksikin kutsutaan, antavat ammatikseen asiakkailleen sitä, mitä Nuoret Älykkäät Naiset ikään ja sukupuoleen katsomatta kieltäytyvät heille antamasta.
Se perustuu kysynnän ja tarjonnan lain pohjan muodostavaan perusviettiin, amerikaksi Basic Instinct:
mies haluaa pillua ja nainen haluaa rahaa.

Suvakkihuorat sen sijaan vain ottavat.
He eivät anna kenellekään mitään, vaan ottavat itselleen kaiken mitä saavat ja vaativat lisää. Sen saatuaan he vaativat mahdottomia.
Sen saatuaan he vaativat vielä vaan lisää.

Palveluntarjoajattaret ovat minulle myös hupakkoja tai sihteerikköjä edesmenneen Sihteeriopisto- kauppapaikka-foorumin mukaan.
Suvakkihuorille pitäisi oikeastaan keksiä joku muu nimitys:

heidän toimintansahan on täysin päinvastaista kuin palveluntarjoajattarien, jotka muuten mielestäni ovat yksi tärkeimmistä ammattikunnista maassamme.

Nuoret Älykkäät Naiset sen sijaan lähettäisin mieluusti afrojen, arabien ja afganistien kehitysmaihin yrittämään toteuttaa omaa perusviettiään ilman valkoisen persvakomiehen suojelua.

Anonyymi kirjoitti...

Muutama kommentti tuohon viherkuplaeläjän mentaliteettiin liittyen:

Minulla on itsellä ollut noin 6-7 vuoden mittainen vaihe, jolloin olen yliopistoelämässä palvellut ja tuottanut absoluuttista paskaa. Muistan tuolta ajalta sen, että kritiikin sietäminen oli aivan tasan nollassa, koska toimeentulo riippui siitä että kupla pysyy ehjänä. Sitten tuli, tietyistä syistä, mitta täyteen todellisuuden ja kuplan ristiriidan kärjistyessä. Lähdettiin molemmat, sekä minä että vaimo, muualle ja uuteen elämään.

Mutta tästä vaiheesta jäi käteen tärkeä havainto: ihminen pystyy vain äärimmäisen harvoin tunnustamaan, että tekee työkseen äärimmäistä turhuutta ja pötyä; hän kaivaa viimeiseen asti tekemisilleen oikeutuksen ja perustelutjos hänellä ei muuta vaihtoehtoa ole. Edellä mainittuna ajanjaksona tunsin muitakin "kuplalaisia" runsain määrin, enkä oikeastaan koskaan törmännyt aitoon epäilykseen toiminnan järkevyydestä tai moraalisesta perustasta. Kaikkein viheliäisimmillä pyrkyreilläkin oli betoninluja käsitys siitä, että he edustavat tieteen eturintamaa ja muovaavat toimillaan parempaa tulevaisuutta.

Eli pointti on tämä: he tunnustavat tilanteen ja oman tilansa vain äärimmäisen harvoin, ja senkin jälkeen yleensä ajautuvat uuteen punaviherkuplaan. Siten pidän Yrjön fiktiossa esiintyvää henkilöä - jos en nyt mahdottomuutena, niin ainakin hyvin lähellä sitä olevana poikkeustapauksena. Itseni ja vaimoni lisäksi muistan vain yhden henkilön, joka päätyi samaan kuin me. Jos tätä ajattelua sovelletaan poliitikkojen vallan- ja rahantäyteiseen elämään, niin voi käsittää vielä selvemmin kuinka lujassa poliitikkojen muuttuminen on. Pidän sitä sulana mahdottomuutena.

Kuulen mielelläni vastaväitteitä ja niitä tukevia esimerkkitapauksia.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Bilderberg tapaamisiin näyttää olevan "päättäjillä" kova hinku. Jos sinne mennään yksityisissä pisneksissä omalla rahalla niin en vastustaisi, mutta kun meidän piikkiin.

Noissa tapaamisissa "vaihdetaan ajatuksia", sanotaan. Uskon. "Päättäjä" menee sinne omien ja äänestäjiensä ajatusten kanssa ja tulee takaisin Bilderberg ajatusten kanssa. Ajatukset on vaihdettu.

Jos katsoo asiaa henkilökohtaisesta tulokulmasta, niin kukapa ei katsoisi omaa etuaan kun siihen tarjotaan tilaisuus. Sannallekin on nyt tie auki uusiin sfääreihin. Aika näyttää unohtuuko äänestäjät jotka nostivat vihreälle oksalle. Seuraako Erkki Liikasen viitoittamaa tietä.

Anonyymi kirjoitti...

PS-lehdenjakajan hyvään kommenttiin, en väitä vastaan, sanon vaan, että muutos vaatisi niin suuren määrän poliitikkojen, talouselämän johtajien sekä median vaihdosta, että muutos on melkein täysi mahdottomuus. Niin lujasti valta on betonoitu. Superlobbari Anders Blom sanoi joskus, kunpa joku edes vähän viitsisi raapaista hyväveli-verkkoa. Nykyisin sekään ei enää käy. Verkosto on alkanut suojautumaan lainsäädännöllä kriminalisoimalla arvostelunkin. Tilalle tarjotaan hömppää kansalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, PS-lehdenjakajalle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Niin no, huoraamista on monenlaista ja ne perinteiset huorat ovat asiakkaalle rehellisimpiä. Minä olen muuten eri mieltä tuosta pillu/raha-kahtiajaosta. Kyllä ihmisen elämässä on paljon muutakin.

PS-lehdenjakaja: Kommenttisi sisälsi erittäin hyviä huomioita eikä minulla ole siihen vastaväitteitä. Uskon sanomaasi. Ja omat kokemukset elämässäni ovat samanlaisia. Kyseinen fiktiohahmo oli, no, fiktiohahmo jolla vähän määriteltiin vallitsevaa todellisuutta.

Ano1: Hyviä huomioita. Ja sanoisin että suomalainen päättäjä ei mene sinne vaihtamaan ajatuksia vaan vastaanottamaan ajatuksia.

Ano2: Olet oikeassa. Tarvittaisiin valtiomiesten paluuta. Mutta muottikin taitaa olla hajoitettu.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuota noin, ihmiselämäänhän siis kuuluu vaikka mitä, toisilla enemmän, toisilla vähemmän mutta kaikilla yhtä ja toista.
Ihmiselämää ohjaavat silti kaikilla kaksi perusviettiä:
eloonjääminen ja lisääntyminen.
Ensinmainittuun kuuluvat syöminen ja taistele-pakene, jälkimmäinen tulikin jo käsiteltyä.

Jälkimmäinen on silti miehelle tärkeämpi kuin naiselle, koska mies kykenee siittämään koko elämänsä, naisen lisääntymisikä on rajallinen ja siksi naiselle tärkeämpää on eloonjäämisen varmistaminen.
Siihen tarvitaan resursseja.

Siksi mies haluaa yhtä ja nainen toista.
Noin niin kuin perusviettien painotuksena siis, kaiken muun ohella.

Anonyymi kirjoitti...

Missä on se ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos? Missä ovat ne kiusatut matut? Missä ovat ne kiusatut sukupuoliongelmaiset ihmiset?

Kauheaa vouhotusta näistä riittää, mutta paljon porua ja vähän villoja. Tekohengityksellä ylläpidetään näitä keinotekoisia ongelmia, jotta ei paljastu todellisuus ja oman ajattelun onttous. Nämä ihmisryhmät ovat muka sorrettuja, mutta todellisuudessahan heitä paapotaan kuin pikkutenavia, kuten tiedämme.

Tavallisilla kantiksilla kun on todellisia ongelmia, kuten vaikeuksia maksaa bensa- ja sähkölaskuja tai huoli oman asuinalueen ghettoutumisesta, niin todetaan vain, että pitäkää tunkkinne tai mitäs läksitte.

Virallisista loisista saataisiin hyvinkin pian ns. käppäukkoja, kunhan napanuora katkaistaisiin eli ansiotulon maksu pankkitilille suojatyöpaikoista lopetettaisiin. Jos Kela lakkautettaisiin, niin vihervasemmiston piirissäkin jouduttaisiin pohtimaan arvoja uusiksi aika lailla. Ituhipit olisivat silloin kuin Mikki merihädässä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ymmärrän pointtisi mutta minusta sinä yksinkertaistat. Elämässä on muutakin. Ja on tätä elämän tahkoa tullut itsekin kierrettyä niin että kokemuspintaa asiaan jonkin verran on.

Tapsa vaan: Hyvään kommenttiisi ei oikeastaan ole mitään lisättävää.

QroquiusKad kirjoitti...

Silläkin uhalla että tämä menee jaanaamiseksi, niin kyllähän minäkin nimenomaan korostin että elämään mahtuu kahden perusvietin lisäksi jokaisella ihmisellä vaikka minkälaista, vai enkö korostanut?
Perusvietit ovat se kivijalka, jolle elämän koko kirjo rakentuu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Et korostanut. Mutta mainitsit kumminkin. Ja sinänsä kun ihminen vanhenee niin ne perusvietit eivät ole enää kovinkaan tärkeitä.

Anonyymi kirjoitti...

Valtamedia on päättänyt, että seuraava pm on Marin. Sellaista on kampanjointi. Tai jos ei pm, niin rahaministeri. Sisäministerinä, luultavasti RKP:n Henriksson. Eli meno jatkuu nykyisellään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano. Tämä tuntuisi olevan valtamedia kova halu. Tosin sisäministeriksi se haluaisi edelleenkin vihreän. Eli suomennettuna Ohisalon.

Anonyymi kirjoitti...

PS-lehdenjakajalle ja muillekin: akateeminen status on kärsinyt sellaisen inflaation että poliittinen korrektius on välttämätöntä. Titteli sinänsä ei takaa mitään. Jos sen vaarantaa väärillä mielipiteillä on vähintään kaksinkertainen idiootti. Onneksi muualla on repeämiä, mahdotonta nähdä että Suomesta alkaisi "paluu todellisuuteen". Siis laillisin keinoin rauhan aikana. -jussi n

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jussi n. Näin taitaa olla. Ja sen myötä termi ”asiantuntija” on myös kärsinyt totaalisen inflaation. Yhteiskuntatieteessä tutkija ei ole enää tutkija vaan julistaja.

Anonyymi kirjoitti...

Mainiota tekstiä. Tai oikeastaanhan se on riemastuttavia kielikuviaan (huokaisi kaivosyvään!) lukuunottamatta ihan fakta-artikkeli.

Kävi nimittäin niin, että yltiösuvaitsevaisella työpaikalla työskentelevä kaverini meni sanomaan intranetissä, että 'neekeri on vanhahtava termi'. Siitä sitten yltiösuvaitsevaisto tietysti pillastui täysin, koska oli menty kirjoittamaan n-sana! Vitunkaan väliä, että myöskään kaverini ei ilmiselvästi pitänyt sanaa enää kovin hyvänä, ja oli siten yltiösuvaitsevaiston kanssa aika samaa mieltä.

Kuvitelkaa, 2020-luvun Suomessa on sanoja, joita ei saa ollenkaan sanoa ääneen! Viimeksi vastaavaan on kyetty taikauskoisessa agraari-Suomessa, jossa vaikka 'karhun' tokaiseminen tuotti huonoa onnea. (Siksi suomen kielessä on niin tajuton määrä karhun synonyymejä).

Valtsu

QroquiusKad kirjoitti...

Itse asiassa karhu on myös yksi kyseisen varottavan pedon kiertonimityksistä, viitaten alunperin mahdollisesti karheaan turkkiin.

Elukan alkuperäinen nimi oli "oksi", joka taipuu kuin "kaksi";
siitä on kehittynyt nimitys "otso":

oksi => ohta => (väärinymmärrettynä/kuultuna) ohto => (väärintulkittuna itämurteelliseksi muodoksi ja kirjakieleen päätyvä muoto) => otso.

Anonyymi kirjoitti...

Kun Helsingin yliopistosta valmistunut yhteiskuntateologian, selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan tutkijatohtori palkataan nönnönnööprojektin suojatyöpaikkaan, siis sihteerin hommiin. Niin tottakai sille pitää hommata joka perkelen Adoben kikkula, hinnasta viis. Ja sekään ei haittaa, ettei se akka osaa niitä käyttää, Photari, Lightroom, Adobe Creative Cloud, Premiere Pro, Illustrator, Adobe Express. Asiaankuuluvasti näitä ei kaikki koskaan edes käynnistetä, olla pitää kumminkin.

Ja asennuksen hitaudesta nillitetään, pitää olla HETI käytössä. Juurihan se tilattiin. Paitsi, ettei tilattu, ei tilannut kukaan siihen oikeutettu, maksuhalukas, oikeaa kanavaa pitkin.
Unnukka Riipettille tulee pikkuyllärinä se, ettei Unnukka voi tilata kallista ohjelmaa ja saada sitä samantien käyttöönsä. Pitää tietää kustannuspaikka, Unnukka Riipettin tunnus, Unnukka Riipettin koneen nimi ja mahdollisesti IP-osoite ja fyysinen osoite- Niin, ja olla lupa tilata.

Koneen levyllä pitää olla tilaa, teratolkulla joskus. Kissavideoita täynnä oleva kone ei mahdollista asennusta. Koneen pitää olla päällä ja vapaana. Yllättäen kone, joka ei ole verkossa ja päällä ei voi sada asennusta.

Ja se pieni, sievä ja nätti pikkuläppäri – sen muisti ei riitä, levylle ei mahdu, eikä näytönohjaimen vääntö piisaa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

OT, mutta jankohtainen:

Turkki ei halua enää olla turkey, no olkoot sitten vaikka shitjay – paskanärhi siis. Tai vaikka chicken, russian´s pet chicken.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Valtsulle, Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommencteistanne.

Valtsu: Ja niitten sanojen määrä on koko ajan kasvussa.

Qroquius Kad: Kiitos lisäyksestä. Tuo oli minulle uutta.

Pyssymies: Kuulostaa kovasti julkiselta sektorilta.

Anonyymi kirjoitti...

Polttoaineet maksavat lokakuussa 6e/litra jos niitä vielä jostain saa pumpatuksi.
Meinaan se uutisoitu lappilaisten 90km tankkausmatka suuntaansa lienee vasta alkua tälle alasajolle...

https://yle.fi/uutiset/3-12472950

Säännöstely tulee! Oletko valmis?

Turhaa länkytystä tuossa lopussa paperiversioista ja huoltamotyöntekijöiden puutteesta sillä älypuhelimeesi ladattava "appsi" mahdollistaa oman korttiannnoksesi tankkauksen!
Jos olet vailla älykännykkää niin se on voi-voi koska tulevassa ihanneyhteiskunnassa Sinulle ei ole enää käyttöä.

Mikä ihmeen "the great reset" ja "yk:n agenda 2030"..?

Tahti kiihtyy!

-Tvälups-

Jk urkit ottavat pataansa, ja nato-optiokin tuli jo nollattua.

QroquiusKad kirjoitti...

Minä puolestani suosittelen Turkille nimeksi Porkiye, ja höpöfaarao Erdo-kaanin arvonimeksi suurpekoni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Eihän tuo hyvältä näytä. Ja jos tuo ”väliaikainen” säännöstely tulisi niin olisiko se yhtä väliaikainen kuin autovero. Itselläni muuten ei ole älykännykkää enkä meinannut hankkiakaan. Mitä muuten meinasit urkeilla? Ja nato-asiahan on kesken. En ota siihen sen suurempaa kantaa.

Qroquius Kad: Sinänsä käy sääliksi Turkkia. Sehän oli aikanaan vissiin ainoa islamilainen suht tolkullisesti toimiva sekularistinen maa. Nythän siitä on tulossa samanlainen paskastania kuin muistakin. Ja sekin muuten tapahtui äänestämällä.

Anonyymi kirjoitti...

Ukrainalaiset on urkkeja kun taas isoryssät örkkejä.
If Russians are z's does that make Ukrainians not z's?

En muuten kannata kumpaakaan sotivaa osapuolta noista neukuista.

BTW Javelin myyntihinta darkwebissä 30k taalaa, sijainti Kiova ja samalla myyjällä paljon muutakin itäistä ja läntistä sotilasrompetta...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Olemme monesta asiasta samaa mieltä mutta tästä emme. Venäjä on kumminkin se hyökkääjävaltio eikä se Ukraina ole vielä pahemmin pataansa saanut. Ennemminkin toisinpäin.