perjantai 24. marraskuuta 2023

HÄPEÄN NÄYTÖS

Tästä on jo kirjoiteltu muualla mutta laitetaan lyhyesti tältäkin nurkalta. Eli:

1. Hallitus on ilmoittanut että rajaa ei voida täydellisesti sulkea läpsyttelijöiltä missään tilanteessa. Ei edes sotatilassa. Perusteena Suomen kansainväliset ihmisoikeusvelvoitteet.

Jos kuulette kaukaista paskaista naurua niin se kuuluu Moskovasta, jossa toisella kädellä pyyhitään silmistä naurun kyyneliä ja toisella nostetaan yläpeukkua Suomen humanistiselle linjalle.

2. Migri teki sitten päätöksen häätää Oulusta täysin rauhalliset ukrainalaiset Kemijärvelle ja Raaheen. Ja häätö tapahtuu siksi, että saadaan Ouluun tilaa noille itärajalta tuleville jätkille. Viimeisten tietojen mukaan Migri saattaa ehkä ottaa takapakkia mutta asia kertoo hyvin siitä, ketkä ovat Migrille niitä Pyhiä Lehmiä.

Noin lyhyesti voisi todeta että jos häpeä olisi palavaa polttoainetta niin sillä lämmittäisi koko Suomen pari seuraavaa talvea.


Lisäys lauantaina: Kuukkeli-Jussi laittoi linkin joka kertoo että asia ei ole vielä ollenkaan selvä. Pyrkikö Iltalehti tekemään klikkiuutisen vai pyrkiikö se tekemään ikiomaa rajapolitiikkaa on vielä arvoitus.

49 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Punastuin häpeästä, kun luin tuosta ukrainalaisten kohtelusta. Mikä maapaska tämä on - kunnon ihmiset kärrätään stalinin joukkovainojen tapaan kylmään korpeen, että saadaan paskapökäleille lämpimät tuvat:-((( Itsepäisyyspäivästä ei mulle enää kannata tulla puhumaankaan... Persuministeritkin ovat ihan kuin muut, ei eriäväää mielipidettä ja toimittajia pakoillaan - syystäkin. Perkele, että ämmät ovat saaneet tämän kunnon maan ihan vituralleen. Puuttuu enää Putlerin armonisku - ja siinä se on!

Anonyymi kirjoitti...

Itse tunnen tajutonta myötähäpeää noille jotka huutelee että rajat kiinni. Mutta vaikka raja menisi kiinni, se kun ei auta mitään. Tollo hallitus nimittäin pyysi "apua" lähes pahimmalta mahdolliselta eu järjestöltä, Frontexilta, tuo järjestö on kaikille tuttu jotka on seuranneet Libyan lähimerellä tapahtuvaa taxilaivojen suhailua jossa esimerkkinä, frontexille päivystää aina kymmenkunta laivaa jotka noukkii lähes libyan rannasta isis äijät ja kuljettaa ne Italian, kreikan ja espanjan rannoille. Noita matuimureita tulee siis 50 "apuun" eli ne kerää läheltä suomen rajaa kaikki isis ukot ja toimittaa ne vokkien lämpöön suomeen. Eli miten se rajonen kiinnipisto auttaisi? Ei sitten mitenkään, sillä matut imetään on sitten kiinni tai ei. Minä olent tuon takia menettänyt toivoni koko hallitukseen, taitaa persuja kiihottaa enemmän hillotolpat.

QroquiusKad kirjoitti...

Kerkesin kommentoida tätä edellisbloggaukseen, mutta siellä se on jahka julkaistuu sinne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. En tiedä, mitä hallituksessa on tapahtunut ja kuinka persut on peloteltu. Selvää ainakin on että Suomi on hirttänyt itsensä niihin ”kansainvälisiin sopimuksiin” ja ennen kaikkea niiden tulkintoihin. Voi sanoa että Suomen vaarallisimmat ihmiset ovat tällä hetkellä ne ”oikeusoppineet”.

QroquiusKad kirjoitti...

Näinkö se kesän raivoisana jatkunut rassissmista huutaminen sitten toimi?

Anonyymi kirjoitti...

Persut on kyllä vaarallisen hiljaa...

Viro ja Norja kyllä saavat rajansa heti kiinni ilman suurempia vaikeuksia. Täällä se ei meinaa onnistua kirveelläkään.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Rastuitse.Hyvä kun olet Ykä tuon suomen uuden lipun julkaissut.Osoittaa muille valtioille kuinka munattomia olemme! Ps.Vaarallisimmat ihmiset ovat Suomen päättäjät, jotka tottelevat näitä "oppineita" katsomatta maan etua.terv.Rami.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole tarkoitus hieroa suolaa kenenkään haavoihin mutta muistetaan myös että LÄNSIRAJALLA ei voi tapahtua hybridioperaatioita, lainausmerkeillä tai ilman, joten siellä suunnalla ei nähdä edes epäonnistuneita yrityksiä. Tietenkin nämä kaksi suuntaa jakavat Ykänkin lukijoita ainakin kahteen leiriin mutta ehkä tästä yksimielisyys: NÄIN EI VOI JATKUA.
-jussi n

Heikki kirjoitti...

Mitä hirveätä tapahtuu, jos muka rikomme kv "sopimuksia"?

Anonyymi kirjoitti...

Älä usko trollia; ei asia aivan noin ole!

Anonyymi kirjoitti...

Orpo ei ole muuttanut linjaansa vuodesta 2015 puhui paskaa kuten joka vaalien alla tähänkin asti ja näköjään pettää hallitusohjelmaakin... ihan kuin olisi joku uusinta menossa samoja kovia puheitahan niillä kokoomuslaisilla oli silloinkin vaalien alla jutta oli kyllä paras kun viimeisenä yritti kopioda jotain persujen teemoja huutamalla lähetyksen lopuksi silloin joskus myös.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Tapsalle vaan, Ano1:lle, jussi n:lle, Heikille, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne. Edelleenkään en tiedä, mitä helvettiä hallituksessa on tapahtunut mutta niin kuin eräs kommentoija totesi, näin ei voi jatkua. Suomesta ei tule hylkiövaltiota jos se toimii niin kuin vaikka Viro. Latvia, Liettua ja Puola. Se suurin vihollinen tällä hetkellä taitaa löytyä maamme sisällä. Mutta selvää on että Moskovassa nauretaan röhönaurua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Toki on pitkälti niin mitä sanoit. Mutta en oikein usko että se suoranaisesti vaikuttaa tähän tilanteeseen. Tuskin esmes WEF pystyy vaikuttamaan Venäjän toimiin. Suomen kohdalla taas kyse on ihan omasta idioottimaisuudesta jota on jatkettu jo vuosikymmeniä ja sen purkaminen kestää kauan.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Tavallisen kansan viha on nousemassa Euroopassa. Hollanissa "äärioikeisto" sai kunnon voiton parlamenttivaaleissa ja Dublinissa "äärioikeisto" ryhtyi väkivaltaiseksi kun maahanmuuttaja puukotti 3 lasta. Douglas Murray on todennut, että jos poliisi ei tee mitään eikä armeija tee mitään kansa itse tekee. Eurooppalaisen vihervasemmiston puntit tutisevat kun rupeaa selviämään, että hillopaikat katoavat heiltä jollei suunta muutu. Persujen olisi todella syytä muistaa tämä. Ja kansan, että heillä todella on valta. Jos eivät persut kykene täytyy katsoa kuka kykenee.

kauko kaipuu kirjoitti...

Ehä se yksi torstainen turvapaikanhakija olisi mahtunut vaikka jonkun edistyksellisen porstuaan.

Gottihan Se kirjoitti...

No niin, ryssät kyllä nyt alkaa tukehtumaan nauruihinsa. Täähän meni heidän kannaltaan paremmin kuin olisivat koskaan osanneet kuvitella. Voin vain kuvitella, kun uutiset kantautuivat ryssien päättäjille. Kyllä siinä varmaan pari kertaa lähetti joutui toistamaan uutiset, ennen kuin uskoivat mitä kuulivat. Ellei jopa eka lähetti mahdollisesti lähetetty Siperiaan valehtelusta!

Nyt kyllä on sitten tiedossa mitä tapahtuu, kohta meillä on 100000 moniosaajaa lisää. "Rakas" naapurimme on sitten pienelle osalle niistä antanut myös sabotaasitehtävät, joita sitten ajankuluessa kompliitataan tasaisin väliajoin. Nuo muut sitten pelaa ryssien pussiin jo ihan normaalilla käyttäytymiselläänkin. "Rakas" naapurimme vie meitä ihan 100-0 ja annamme tämän ihan itse tapahtua.

Tuo ukrainanlaisten kohtelu kyllä kertoo kaiken oleellisen missä meidän prioriteetit on. Kaikki valtion konttorit on kyllä niin mädätetty, että en tiedä miten tuota enää pystyy korjaamaan, muuten kuin vain pommi kylkeen ja aloitetaan alusta. Samalla niitä saisi karsia aika paljon ja kaikki suojatyöpaikat heittää helevettiin.

Muuten Irkkulassakin tuo ukrainanlaisten kohtelu on aikalailla samaa. Esim. pistivät niitä pieniin kyliin ja heti kun integroituvat paikkaan ja voittivat paikalliset puolelleen, niin valtio halusi siirtää ne muualle. Myös ovat ottaneet niitä maahan enemmän kuin pystyvät asuttamaan, jonka takia täällä ukrainalaisia asuu kaduilla. Mukavaa meininkiä...

Olen huomannut, että jonkin verran jotkin "paremmat" ihmiset ihmettelee, että minkä takia "rasistit ja natsit" hyväksyvät ukrainalaiset pakolaiset, mutta eivät näitä elintasosurffareita ja terroristeja? Noh, onhan se varsin kova pähkinä purtavaksi näille joilla on korvienvälissä musta aukko.

Anonyymi kirjoitti...

Maassa toimitaan juuri sillä tavalla kuin äänestäjät ovat tahtoneet.
Ehkä äänestävät ensi kerralla toisin. Tai sitten ei.
Sitä saa mitä tilaa, oliko yllätys?

Kuukkeli-Jussi kirjoitti...

https://www.suomenuutiset.fi/sisaministeri-mari-rantanen-torppaa-itarajan-tayssulkua-koskevan-iltalehden-uutisen/
Niinpä niin, en tiedä kenen asialla Iltalehti on. Ei näköjään kaikki (kommentoijatkaan) ole vielä oppineet sitä ettei kaikki ole totta mitä lehdissä sanotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuukkeli-Jussi taitaa olla oikeassa. Valtamedia jatkaa yritystään kaataa hallitus yhdessä vihervasemmiston kanssa. Siltä suunnalta on kuultu myös sellainen aivopieru, että poliittinen lakko on ihmisoikeus.

Rouva Ano

Gottihan Se kirjoitti...

Joo-o, näköjään VMP on vajonnut niin syvälle suohon, että en pysty enää sitä käsittämään. Siis onko niin, että VMP on oikeasti lähtenyt siihen, että autetaan vaikka Venäjää, kuhan vain hallitus kaatuu?

QroquiusKad kirjoitti...

Kas vain, Iltalehtikö julkaisi valeuutisen.
Missä lie oikaisu, enpä huomannut sellaista missään äsken.
Mukavaa olisi myös, että tuo mainittu sisäministeriön muistio julkaistaisiin, että kaikki voisivat lukea mitä siinä todellisuudessa sanotaan.

Mitä tulee oikeudellisiin arvioihin, aiempi apulaisvääryysgangsterin lausunto oli pelkkä asianomaisen lausunto, joka ei sido hallitusta yhtään mihinkään.
Se oltaisiin voitu kirjata eriävänä mielipiteenä ja jatkaa vaikkapa Viron malliin.

Näin ei toimittu, vaan lausunto esitettiin kansalle muka hallitusta sitovana.
Sekin oli vale, mutta hallituksen suunnalta.

Kuka enää puhuu totta missään asiassa?

Anonyymi kirjoitti...

Riikka Purra olisi voinut iskeä nyrkin pöytään ja antaa vaihtoehdot, raja kokonaan kiinni tai hallituskriisi. Petteri Orpo on sen verran veltto kaljanjuoja, ettei siitä ole johtajuuteen. Mutta ei Purra uskalla. Nyt taitaa mennä ennemmän ääniä persuilta. Mekin päätettiin, että oli vika kerta lun persuja äänestettiin. Oli vissiin liian kiire kurittaa köyhiä ja tuhota loputkin sotet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys alianor d´aquitanelle, kauko kaipuulle, Gottihan Se:lle, Ano1:lle, Kuukkeli-Jussille, Rouva Anolle, Qroquius Kadille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne. Niin kuin Kuukkeli-Jussi linkitti, ei asia olekaan vielä täysin varma. Arvoitus on, että halusiko Iltalehti klikkiuutisen vai tekeekö se ihan omaa rajapolitiikkaa. Ne rajat pitäis nyt joka tapauksessa saada kiinni ja heti.

Anonyymi kirjoitti...

Blogger Qroquius Kad sanoi...Kuka enää puhuu totta missään asiassa?
Minä ilmoittaudun heti. Minä puhun niin tottakuin osaan. VAROITUS!!!
Olen savolainen suvultani ja heimoltani. Ja kuten hitaat hämäläiset sanovat: Aina kun savolainen aukaisee suunsa vastuu siirtyy kuulijalle:)))
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

No rajataan hieman:
kuka valtaapitävä puhuu enää totta missään asiassa?

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se menee... oikeastaan hallitukset ovat pelkistetysti vain hankintatoimistoja, joiden tehtävänä on hankkia veronmaksajien palvelut. Palvelut ovat siis sisäinen- ja ulkoinenturvallisuus, koulutus, terveydenhoito yms... Jos veronmaksajat havaitsevat esim sisäisen turvallisuuden romahtaneen niin silloin on riskinä, että veronmaksajat ottavat toimen takaisin itselleen .. tai teoriassa he voivat antaa sen toiselle toimijalle hoidettavaksi... Irlanti siis näyttää edelleen olevan valtio jossa on toimintakykyiset veronmaksajat...
-Lukija

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille ja Lukijalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko & Qroquius Kad: En tiedä, ovatko valtaapitävät olleet koskaan täysin rehellisiä. Mutta Huru-ukkoon luotan sataprosenttisesti.

Lukija: Hallituksen pitäisi olla juuri sellainen kuin sanoit. Ei koko maailman sosiaalitoimisto.

29051453 kirjoitti...

Risto Ryti oli valtiomies, samoin Edvin Linkomies. Nyt meillä on vain poliitikkoja ja äänestäjien osana on kärsimys.

Anonyymi kirjoitti...

Hallitus se näyttää hyppäävän somessa silmille kun jossain narahtaa. Hallitus esittää ja eduskunta päättää miten ollaan. Sitä varten edustajalla on pulpetissa kolme nappia joita painamalla hän päättää. Jaa Ei tai Tyhmä.

Hallitus ei valvo lakien noudattamista. Sen tekevät viranomaiset virkavastuulla lakia tarkkaan noudattaen. Hallitus voi antaa lakia täydentävän asetuksen mutta sekin pitää perustua voimassa olevaan lakiin. Viranomaisia voi ao ministeriö ohjeistaa jos lain tulkinnassa on epäselvää.

Rajavalvojat noudattavat ymmärtääkseni lakia. Heidän on otettava tulijat vastaan ja selvitettävä miksi tulivat. Näin tehdään. Jos he saavat määräyksen pistää raja kiinni, he pistävät rajan kiinni.

Tässä Venäjäjältä tulevien asuttamisessa vastuussa on Migri, viranomaiset. Lakia ehkä noudattavat mutta ihmeellistä on meininki. Venäjältä tulijat ansaitsevat mielestään paremman asumisen kuin ukrainalaiset. Mutta eihän tämä ole priorisointia, eihän. Duunareillekin saadaan parakkikylä korpeen parissa päivässä mutta ei näille "siirtolaisille". Taustoja päätöksilleen on vaikea ymmärtää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, 29051453:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: No joo, valtamediahan pitää huolta nimenomaan valtamedian sananvapaudesta. Ei muiden.

29051453: Totta. Mutta tuohon aikaan heillä oli mahdollisuus toimia valtiomiehinä. Nykyisin se on huomattavasti heikompaa.

Ano2: Tässähän on juuri se ongelma että nykyinen hallitus joutuu toimimaan niitten lakien mukaan joita aikaisemmat hallitukset ovat tehneet.

KKi kirjoitti...

Kun vertaa Ukrainalaisten ja ählämeiden/neekereiden kohtelua, tulee mieleen josko sittenkin on olemassa "nansojen kastumisilmiö". Voisiko tosiaan olla, että ruskeat silmät ja tumma tukka kovin hädänalaistaa palleron. Tokihan migripullerolla on velvollisuus pullahalata hädänalaista palleroa.

Ukrainan naiset ja lapset eivät taida niin perustaa pullahaleista. Jostain hyödyksi olemisesta enemmänkin .

(Sviddu, että vittumainen kirjoitta tällä hintahtavalla hipsterilelulla. Odotan innolla päivää kun en työn vuoksi enää älytöntä härpäkettä tarvi. Kokeilen miten teinilelu kestää kun ajaa viitisen tonnia Nokia E vetopyörää yli.)

Anonyymi kirjoitti...

Lakeja voidaan muuttaa. Eduskunnan tehtävä on säätää lakeja. Ei luulisi olevan ongelma kun niin suuri osa kansanedustajista on huolissaan rajaturvallisuudesta.
Ei tule tapahtumaan. Miksi ?
Täällä yleisin päättely on että syyllisiä ovat: vasemmisto, vihreät, suvakit, Eu, kansainväliset sopimukset, Suomikuva, usual suspects.
Väärin. Vasemmisto, vihreät, suvakit, ovat vähemmistössä eikä heillä ole rohkeutta oikeasti puolustaa niitä arvojaan kun ympäristön paine on riittävä.
Ketään ei Euroopassa kiinnosta mitä Suomessa tapahtuu tai tehdään ellei siitä ole taloudellista haittaa EUlle. Olen koko viikon lukenut Eurooppalaisista lehdistä juttuja Suomen itärajan tapahtumista.
Suomikuva on nykyään pieni Itä-euroopan maa,samassa kastissa Viron, Latvian jne kanssa.
Siis mikä estää Suomea käännyttämästä pakolaisia ?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, KKi:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Jep. Eli Alko tukee terroristeja. Kukahan perkele senkin siinä pulaakissa keksi?

KKi: Tämä on käynyt itsellänikin mielessä. Minä muuten kirjoitin tämän läppärillä. En vieläkään omista mitään älykännykkää. Enkä aio hankkiakaan.

Ano: En ymmärrä, mikä estää. Suomikuvasta olisi aivan turha välittää. Ei se maailmalla ketään kiinnosta.

Qroquius Kad on n-sana kirjoitti...

"KKi: Tämä on käynyt itsellänikin mielessä. Minä muuten kirjoitin tämän läppärillä. En vieläkään omista mitään älykännykkää. Enkä aio hankkiakaan."

Älä tapa minua nauruun, vitun buumeri!

Anonyymi kirjoitti...

"Persut on kyllä vaarallisen hiljaa...

Viro ja Norja kyllä saavat rajansa heti kiinni ilman suurempia vaikeuksia. Täällä se ei meinaa onnistua kirveelläkään.

Tapsa vaan"

"Eurooppalaisen vihervasemmiston puntit tutisevat kun rupeaa selviämään, että hillopaikat katoavat heiltä jollei suunta muutu. Persujen olisi todella syytä muistaa tämä. Ja kansan, että heillä todella on valta. Jos eivät persut kykene täytyy katsoa kuka kykenee."

"Riikka Purra olisi voinut iskeä nyrkin pöytään ja antaa vaihtoehdot, raja kokonaan kiinni tai hallituskriisi. Petteri Orpo on sen verran veltto kaljanjuoja, ettei siitä ole johtajuuteen. Mutta ei Purra uskalla. Nyt taitaa mennä ennemmän ääniä persuilta. Mekin päätettiin, että oli vika kerta lun persuja äänestettiin. Oli vissiin liian kiire kurittaa köyhiä ja tuhota loputkin sotet."

Nähtävästi tämänkin henkisesti sisäsittoisen poliittisen kaikukammion taulapäät ovat pikku hiljaa Persujen osalta heräämässä siihen mitä minä täällä sanoin jo monta kuukautta sitten. Vähän aikaa siinä tosin meni, mitä lie mielen ja ymmärryskyvyn hitautta sekin sitten on.

Anonyymi kirjoitti...

Joku kirjoitti hallituskriisillä uhkaamisesta. Ei pelaa. Lindtmanin demarit olisivat Orpon kyydissä ennen aamuyhdeksän uutisia. Paljon on nyt Rantasen kykyjen varassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qqroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommeteistanne.

Qroquius Kad: Ja mitähän sinä tuollakin tarkoitit?

Ano1: Ja mitä sitten tilalle?

Ano2: Hyvin todennäköistä.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuota en kirjoittanut minä, vaan nikkivaras;
se sama joka isänpäivän alla tienasi itselleen nimeksi Perspillu.

Anonyymi kirjoitti...

Tapsa vaan: "Persut on kyllä vaarallisen hiljaa..."

Muistan hiljaisuuden vuoden 2015 invaasion aikana. Toistuuko nyt sama. Tekeekö Purra "soinit".

Anonyymi kirjoitti...

Ukrainasta on tullut naisia ja lapsia sotaa pakoon, Venäjän kautta nuoria miehiä pakoon mitä? Missä nyt ovat tavallisesti suuna päänä olevat feministit? Osoittamassa mieltään Hamasin kannattajien kanssa?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, että olen taas täällä, mutta on ihan pakko laittaa muutama rivi asiasta, jonka juuri äsken luin. Iltasanomat nimittäin julkaisi jutun, jossa kerrottiin Jussi Halla-ahon pitäneen Kiovassa puheen ukrainaksi ja väki parlamentissa nousi seisaaltaan osoittamaan suosiotaan. HS uutisoi samasta aiheesta, mutta eipä ollut kanttia mainita mitään puheen kielestä eikä sen saamasta vastaanotosta.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia Yrjöperskeles hyvistä kirjoituksista olen lukenut monta vuotta tätä blogia nyt kommentoin ensimmäistä kertaa. On vähän kaksi puolta tässä että on nämä osuvat ajan tasalla kirjoitukset ja sitten pimeä maa yms. oli tuossa reilu vuosi ettei tullut seurattua blogiasi niin luin uudestaan ne tässä
, sujuvaa kerrontaa yhtiömme toivoo lisää niitä👍. Mutta keep up a good work kirjoitat mitä kirjoitatkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Rouva Anolle, ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: No hitto vie, niinpä olikin. En ollut tarkkaavainen. Pahoittelen. Se buumeri on muuten harvinaisen toimimaton haukkumasana kun ei se vaikuta mitenkään. Vähän sama kuin käppäukko joka oli olevinaan haukkumasana mutta joka adoptoitiin tänne voiman pimeälle puolelle heti.

Ano: En usko.

Rouva Ano:

Viesti1: Eivät ainakaan osoittamassa mieltään ukrainalaisten puolesta.

Viesti2: Älä suotta pyytele anteeksi. Kommenttisi ovat aina tervetulleita. Ja laitetaanpa tuosta asiasta vielä linkki:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010017124.html

Ano2: Lämmin kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Uutisissa myös Halla-ahon puheesta kertova juttu. Sen huomioi myös Ukrainan parlamentin puhemis.
Ukrainan puhemies julkaisi koskettavan videon puhemies Jussi Halla-ahon vierailusta
Tuossa videossa näkyy kuinka sikäläiset parlamentaarikot taputtavat seisten Jussille hänen astellessan puhumaaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Totta joo. Ja Riikka Purra laittoi hyvän päivityksen tilanteesta. Hallitus joutuu toimimaan aikaisemman hallituksen lakien mukaan ja kun mädätystä on jatkunut jo 30 vuotta niin selvää on, ettei asiat käänny hetkessä.

https://riikkapurra.net/2023/11/26/mita-rajoilla-tapahtuu-miksi-ja-mita-hallitus-tekee/

Anonyymi kirjoitti...

Juu, mie luin myös tuon Riikkan kirjoituksen. Täyttä asiaa, varsinkin se, että paljolti joudutaan toimimaan edellisen hallituksen säätämien käsikirjoitusten (lakien) mukaan.
Eikä niitä lakeja noin vain muuteta sormia napsauttamalla. Kuten jotkut tuntuvat olettavan/luulevan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Jep. Tämä tulisi muistaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän lakeja tarvitsekaan muuttaa, sanoi Riikka itse tuossa bloggauksessaan.
Päinvastoin Riikka sanoi suoraan, että rajavartiolaki antaa nyt mahdollisuudet toimia.

Kuitenkaan ei toimita, koska kuulemma ministeri ei voi käskeä, ja muu tottelisivat.
No, körinäsulussa se tapahtui juurikin niin.
Ministeri käski ja koko maa lyötiin kiinni ja varusveijarit tiesuluille.

Riikka valittaa ettei voi mitään kun apulaisvääryysgangsteri.
Eihän se ollut mitään muuta kuin lausunto, joka olisi voitu merkitä pöytäkirjaan.
Ei se mitään estä.
Nyt siihen vedotaan;
ei voitu mitään kun se esti kaiken vaikka ei sillä ollut mitään estovoimaa.

Lopuksi Riikka pyytää istumaan ja odottamaan.
Itse itseäni toistaen, körinähysterian aikana ei tehty niin vaan tyttöhallitus näytti ja käytti voimaa, eikä ketään haitannut.

Joten anteeks ny vaan, mutta ei aivan, ei aivan puolustuspuhe onnistunut tässä kyllä nyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Koronatouhun teki aikaisempi hallitus. Ei persut olleet siinä osallisia. Ja me emme muuten tiedä, että minkälaista tappelua käydään hallituksen sisällä. Tässä pyritään kuitenkin muuttamaan jotain joka on ollut 30 vuotta pyhää.