lauantai 4. marraskuuta 2023

MITÄ NE VANHUKSET RUUALLA TEKEE?

Eli pari ei niin ylentävää tuokiokuvaa Suomesta

Ensimmäisenä julkisen sektorin säästöjä ts. palvelujen ulkoistamista:

Tuli vaan mieleen että oliskos asiassa jotain korjaamista? Tuohan ei ole ainoa esimerkki. Ei läheskään ainoa. Paljonkos meillä menikään vuodessa etnisesti edistyksellisten elättämiseen? 3,4 miljardia ja luku kasvaa. Oliskos siinä jotain siirtämistä eläkeläisille?

Toinen kuva: Terveysterroria niille, jotka eivät voi panna hanttiin:

Idea tuskin tuli palvelutalon asiakkailta. Tuli vaan tästäkin mieleen jotain. Meinaan sitä, että nuo ihmiset aikanaan ruokkivat ja vaatettivat meidät kun me oltiin pentuja. Oliskos heillä oikeus syödä vanhoilla päivillään mitä huvittaa? Ilman että joku virastopelle määrittelee sen heidän puolestaan?

Ja tuli sekin mieleen että lukijoista jokainen on aikanaan mahdollisesti vanhuksena tilanteessa jossa on täysin toisten armoilla. Ei kuulosta nykymaailmassa kovin houkuttelevalta. Toivottavasti omalla osalla kuolema korjaa ensin. Ja no, onhan omalla kohdalla asekaapissa keinot sen jouduttamiseksi.


52 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pilaan taas päiväni lukemalla näitä kurjuuksia kotimaastani. Tuolla ravintoköyhällä ja proteiinittomalla moskalla on tarkoitus kuihduttaa vanhukset nopeammin pois rasittamasta yhteiskunnan varoja. Kuuntelen vanhoja Karpoja, mikään ei ole Suomessa muuttunut, ainakaan parempaan. Suomi on yhä pikku-neukkula, jossa päättäjien sen hetkiset omat intressit vaikuttavat, siis oma etu. Suomi on myös pelkureiden maa, ei uskalleta puuttua epäkohtiin erilaisista itsekkäistä syistä.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole kehumista noissa pöperöissä. Onnekseni ainakin vielä soppakauha pysyy hyppysissä ja saan sellaista sapuskaa mitä suu kutsuu. Ja perikunta on luvannut, että minun ei tarvitse lähteä mihinkään ikäihmisten säilytysyksikköön toisten vaivoiksi.
Ja, kuten Yrjö mainitsi, hänellä on avaimet asekaappiin, minulla taasen lääkekaappiin. Siältä löytyy aineita lähteä ankeasta maailmasta jos tarve tulee.
Huru-ukko
PS. Tulevan isänpäivän Menu: Pippuripihvi hevosen sisäfileestä, kermaiset valkosipuliperunat, juomana Tarapaca Gran Reserva, kiilaruokana (jälkkäri) Tarte Tatin.
Itte tehtynä tietysti:))

Joppos123 kirjoitti...

Sitä älämölöä ja rasiminujeltamista jos tuollaista ruokaa syötettäisiin vokkien kädellisille.
Vanhus on, olipa hän sitten hoitokodissa tai kotihoidossa vain turha kuluerä kun vanhuksen omaisuus on kupattu valtiolle.
Valtiolle paras tilanne olisi jos vanhus kuolisi samantien kun rahat on pumpattu pois ja kiinteää omaisutta pääsisi samantien verottamaan perillisiltä.
Jos haluaa ihmisarvoisen vanhuuden ja kuoleman niin ei sitä kannata Suomeen jäädä odottelemaan.
Jos taas iskee paskamainen tauti päälle niin Ykän mainitsema ratkaisu voi olla ihan fiksu ratkaisu.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Pauli Vahtera:

SOTE-sopasta tuli kaikkien aikojen katastrofi

Kuinka monta miljoonaa euroa logoihin?

Miten tällainen katastrofi on onnistuttu luomaan? Onko kyse poliittisesta vallanhimosta, ahneudesta, välinpitämättömyydestä vai osaamattomuudesta. Vai kaikista noista. Aikaisempien julkisen sektorin kokemusten perusteella sen tiesi, ettei tästä hyvää seuraa.

Meille luvattiin sote-rahojen säästöä. Sipilän hallitus puhui 3 miljardin euron vuotuisista säästöistä. Sipilällä oli kaikki muuten hyvin, mutta etumerkki oli virheellinen.

Ahneuden ja mahdottomuuden paras osoitus on, että aluevaltuutetuista 77 % ovat myös kunnanvaltuutettuja. Yli puolet kansanedustajista istuu myös alue- ja kunnanvaltuustoissa. Kyse on silkasta rahastuksesta eli ahneudesta, ei mistään muusta. Sellaista teräsmiestä ei Suomessa ole, joka pystyisi hoitamaan kaikki nuo kolme luottamustehtävää kunnialla. Mutta supernaiset pystyvät enempään.

D kirjoitti...

Itseasiassa heimon voisi tällä kertaa pelastaa maahanmuuttaja kun yleensä sen kaks pitsaa saa ilmaisella kotiin kuljetuksella tai joku summa tms. . niin alkaa syömään pizzaa ja rulla kebabbia niin on taatusti ravitsevampaa ja pitää jää kaappia tarpeeksi kylmänä, että säilyvät siihen toiseen ehkä jopa kolmanteen päivään... Itse tilaisin pizzan ja rullakebabin joka toinen päivä..

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa noita vanhainkotien ruokakuvia verrata esim. VOKkien ja vankiloiden vastaaviin.
(Jos siis ei kärsi korkeasta verenpaineesta)

Timppa

Anonyymi kirjoitti...

Attento tulisi asettaa toimintakieltoon tai vähintään tiukkaan kontrolliin. Jatkuvasti kuuluu siitä suunnasta jotain mädätystä.

Tiukka kontrolli tulisi ulottaa myös vihervasemmistolaisiin vaikuttajiin ja päättäjiin. Nämä kun ovat vaaraksi valtion turvallisuudelle ja yhteiskuntarauhalle. Uusia perusteitä tälle tulee ilmi joka päivä.

Tapsa vaan

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ongelma ei markkinataloudessa ole nämä Attendot sun muut, vaan julkispuolen virkakyöstien ja -kaisojen täysin onnettomat hankintataidot. Se taitojen puute johtuu monesta syystä, eikä pienin ole se ettei useimmat näistä virkahemmoista osaa hoitaa edes omaa talouttaan siten että pystyisivät ostamaan itselleen sen mitä tarvitsevat taloudellisesti. Toisekseen heidän yleinen asenteensa liiketoimintapuoleen on vihamielinen. He luulevat että yrityksille jää heidän ostoistaan tolkuttomat katteet ja sitten he tähän ajatukseen perustuen pyrkivät kusettamaan ja rikkomaan sopimuksia. Yritysten on laskettava melkoiset riskikertoimet heidän kanssaan tehtäviin sopimuksiin, koska julkinen puoli ei pidä sopimuksiaan omalta puoleltaan. Ja sitten ne sopimusten sisällölliset seikat. Julkinen puoli laittaa kaikkiin tarjouspyyntöihin ja sopimuksiin valtavat tekstimäärät melkolailla asiaan liittymätöntä liirumlaarumia, jonka he kuvittelevat turvaavan heidän taustaansa. Ja sitten siitä mitä se kauppa ja sopimus oikeasti koskee, kirjataan jotain aivan yleistä yleisestä. Tai toinen vaihtoehto on että sinne on kirjattu oikeasti toimitettavista tuotteista porkkanan paksuudet ja palojen pituudet ja määrät. Ja ne sitten toimitetaan, jos kerran sille linjalle on lähdetty. Virkamiehet pelkäävät niin paljon virheitä ja olettavat että toimittaja kusettaa heitä, että sopimusket tehdään sellaisiksi että toimittaja todellakin menee, on pakko mennä, siitä mistä aita on matalin, tai koko soppari menee tappiolle. Kaikkiaan tosiasiassa luottamus yritysten ja julkisen puolen asiakkaiden välillä on nolla ja sitten siitä kumpuaa kokonainen lasti ongelmia jotka sitten näkyvät tällä tavalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Huru-ukolle, Joppos123:lle, Terho Hämeenkorvelle, D:lle, Timpalle, Tapsalle vaan ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä. Kaiken kaikkiaan voi todeta että vanhusten asema on jatkuvasti heikentynyt samaan aikaan kun maassa tuhlataan miljardeja tyhjänaikaiseen paskaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Onnellinen se, jolla on asekaapissaan tai lääkekaapissaan henkilökohtaisen Lopullisen Ratkaisun avaimet.
Minulla ei ole kumpaakaan, joten hamppukravattiin meno olisi pystyttävä ennakoimaan tilanteeseen, johon siihen vielä pystyy.
Ja saattaa se aivoinfarkti jysäyttää aseenomistajankin makaamaan loppuiäkseen letkuihin toisten armoille ilman ennakkovaroitusta.

Mitä sitten?
Monellako on niin hyvä lähipiiri, että se tuo kuolinavun sinne, missä sitä ei taatusti suoda vaan nautiskellaan narsistisesti puolustuskyvyttömän kärsimyksistä?

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Eiköhän tässä ole kaikille jo selvää, että Suomen valtion perustehtävä on helliä ja pitää huolta poliittisen eliitin narsistisistisesta minäkuvasta.

Suomalainen vanhus ei ole mediaseksikäs ja esim. presidenttiehdokas Pekka Haavisto tietää hyvin, että hän saa Suomen tiedotusvälineet hurmioon tulemalla lehdistön eteen kertomaan kyyneleet silmissä kuinka hän on henkilökohtiasesti pelastanut pariviikkoisen afganistanilaisen vauvan erityislennolla Suomeen. Sen hienompaa ihmistä ei Suomessa ole!

Suomen eläkeläisillä olisi painavat syyt mennä äänestämään melkein ketä tahansa muuta ehdokasta kuin tuota tapausta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja alianor d´aquitanelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo on valitettavan totta.

alianor d´aquitane: Erittäin hyviä huomioita. Sinänsä muuten suomalaiset eläkeläiset ovat niitä uskollisia äänestäjiä jotka äänestävät sitä, mitä aina ennenkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Yhä uudestaan palaan ajatukseen, että Suomen poliittista järjestelmää saattaisi parhaiten pöyhiä antamalla äänioikeutetulle kolme ääntä.
Ne voisi mielensä mukaan keskittää tai hajauttaa, kaikki lasketaan.

Todella moni voisi äänestettyään niin kuin on pakko Pakko PAKKO (vaikka ei itsekään tiedä miksi) pohtia, ketä tai mitä oikeasti haluaa äänestää.
Saatuaan sen selville hän voi antaa äänensä myös sille taholle.
Ja hei, vieläkin on yksi kokonainen ääni jäljellä!

klova kirjoitti...

2040-luvulla tässä maassa on 2 työikäistä kohden yksi eläkeläinen. Ei varmasti ole hääviä olla vanhainkodissa. Ei ole henkilökuntaa eikä ole rahaa.

Että pitäkää itsenne kunnossa ja toivokaa kuoleman korjaavan ns saappaat jalassa. Ja hoitakaa eläkkeenne jos kykenette jotenkin muuten kuin tähän nykyiseen. Koska eivät ne kaksi työikäistä välttämättä halua/kykene niitä teidän eläkkeitä maksamaan.

Heikki kirjoitti...

Miten voi noin mitätön ateria maksaa noin paljon? Esim. Hyvän tai laadukkaan ison einespizzan saa 8- 9€. Possu lasagne 2kpl 4€. Joku nyt vetää välistä.

Anonyymi kirjoitti...

Siis puolitoista makkaranpätkää.,vetistä pakastemuussia ja vehnäjauhoihin tehtyä kastiketta.
Olen melko varma, että tuo moska ei täytä mitään ravitsemuksellisia kriteereitä.

Anonyymi kirjoitti...

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten palveluiden järjestämisen ja ostopalveluiden päällikkö (komea titteli) Satu Kiuru löi jo semmosen rätingin pöytään että vanhuksilla ei voi olla nälkä.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllähän vaikka lautasellinen haaleaksi lämmitettyä vettäkin saadaan maksamaan vaikka sata euroa, kun sille ilmoitetaan se hinta ja sen maksaa joku, joka saa tuhlata toisten rahoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän todistaa että tyhmää tilaaja on kusettu oikein kunnolla. Tuollaisella annoksella on varmasti katteet kohdillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Timppa tuossa edellä mainitsikin vankien ruoat. Kunpa se olisikin ainoa asia, joka mättää kun vertaillaan vankien ja vanhusten kohtelua tässä maassa.

Iltalehdessä oli vuonna 2011 juttu, jossa kerrottiin, että vanki voi saada palkkaa yli 2300 euroa kuukaudessa. Parikymmentä vuotta alalla ollut vartija kirjoitti sitten lehden "Suorat sanat" -palstalle henkilökohtaisen vastineen. Hän kertoi, että tuli aikoinaan turvallisuusalalle, tärkeään yhteiskunnalliseen tehtävään, turvaamaan kansalaisten yöunet. Seuratessaan otsikoita ja uutisia nyt häntä hävettää eikä enää tiedä, voiko moraalisesti toimia työssään, sillä oikeusministeriö ja rikosseuraamuslaitos tuntuvat nykypäivänä olevan vankien etujärjestöjä. Hän kirjoitti myös näin:

"Nykypäivän vanki saa parempaa palkkaa kuin aloitteleva kollegani, syö parempaa ruokaa kuin lapseni, saa nopeammin hammas- ja terveydenhoitopalvelut kuin kukaan meistä sekä lakisääteisen ulkoilun ja suihkun, mistä kaikki vanhukset eivät edes uskalla haaveilla. Missä on oikeus ja kohtuus? Mielestäni on käsittämätöntä, että rikollinen, joka suorittaa lain määräämää vankeusrangaistusta, saa palkkaa.

Mikä rikollisesta tekee etuoikeutetun?"

Ajat ovat tuskin muuttuneet yhtään ja nyt kun vankiloissa "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa" olevien määrä on lisääntynyt, paapojia lienee entistä enemmän. Ja rahaa on!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Viimeinen kuti on pakko jättää ittelle.

T: Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qrqouius Kadille, klovalle, Heikille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Rouva Anolle ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ei välttämättä huono idea. Ja olishan sitten myös se D´Lötjösen vaalijärjestelmä:

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2015/11/lotjonen-ja-aanestajan-kuluttajansuoja.html

klova: Valitettavan todennäköinen tulevaisuudenkuva.

Heikki & Qroquius Kad: Asiahan maksaa sen, mitä on määritelty. Määritteli sen sitten virkakyösti tai ryöstöviljelevä yritys.

Ano1: Ja mitenkä lie maunkaan kanssa?

Ano2: Mites se oli… valhe, emävalhe, tilasto.

Ano3: Katteet ovat varmasti kohdallaan. Hoiva-alan yrityksethän alkavat olla nykyisin kaikki isoja pörssifirmoja. Ja niitä ei kiinnosta palvelun laatu vaan kate.

Rouva Ano: Erittäin hyviä huomioita. Koko touhuhan alkoi aikanaan demlalaisesta K. J. Långista.

Ymmi: Näin olen itsekin ajatellut. Toivottavasti on silloin vielä siinä kunnossa että pystyy painamaan liipaisinta.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ei niissä julkispuolen kaupoissa ole välttämättä katteet kunnossa toimittajan kannalta. Toki voi olla, mutta yleensä ne eivät ole yksittäisten tuotteiden osalta kultakaivoksia. Se mikä niissä on, on se että ne ovat suuria kauppoja, eli liikevaihtoa tulee ja soppari on pitkä, silloin ei sen katteenkaan tarvitse olla kummoinen.

Tuo hinta mikä vanhukselta peritään, ei todennäköisesti mene tälle firmalle suoraan, eikä sitä siis laskuta tämä firma, vaan se menee kaupungin kautta heidän laskuttamanaan. Sitä ei tiedä kukaan paljonko summasta jää jonnekin välille. Sopimukset ja hinnoittelut ovat liikesalaisuuksia.

QroquiusKad kirjoitti...

Onhan jo kuultu sellaisiakin puheenvuoroja, että kun vanhuuden raihnaisuus tuo laitokseen joutumisen ajankohtaiseksi, on paras murhata joku.
Silloin pääsee viettämään loppuelämänsä sellaiseen laitokseen, joka tuottaa kaikki tarvittavat palvelut laadukkaasti.

Niin.
Tai sitten siellä joutuu nuoren edistyksellisen vartijattaren toimesta kuljetetuksi ihan vaan vahingossa väärälle osastolle, jonka väärän sellin ovi jää ihan vaan vahingossa auki, eikä kukaan kuule eikä näe mitään ennen kuin osaston kulttuurinrikastuttaja-asukit ovat potkineet vanhuksen raajarikoksi ja aivovammaiseksi.
Sitten koittaakin matka kivaan hoivakotiin kivan ruoan ja kivojen virikkeiden keskelle...

On tämä Suomi niin perkeleelliseen malliin vedetty, että tuollaista voi aivan hyvin odottaa.
Parasta siis pelata varman päälle ja keskittyä murhaamaan vain itsensä niin, että tulee selvää jälkeä kerralla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Hyviä huomioita sinänsä. Toisaalta julkinen puoli on helppo höynäytettävä. Miksi ottaa riskiä avoimilla markkinoilla kun voi turvallisesti rahastaa julkista sektoria. Tästä on kyllä kokemusta.

Qroquius Kad: Sinulla on kyllä taipumus viedä nuo kuvitelmat ääripäähän. Kaikki menee päin helvettiä. Jopa päin helvettiä meneminen.

QroquiusKad kirjoitti...

En minä tätä keksinyt, tällainen kepponen järjestettiin pienen Vilja-Eerika -tyttärensä kuoliaaksi kiduttaneelle Touko Tarkille.
Hän selvisi toki vain turpasaunalla.

Vahvistamattomien huhujen mukaan myös hänen pääpirunaan toimineelle Sirpa Laamaselle järjestettiin Hämeenlinnassa samanlainen kepponen:
hänellä olivat kaikki toimet yksin, myös sauna.
Niin vain jonkin käsittämättömän sekaannuksen johdosta sinne pääsikin toinen vanki ja Laamanen vähän liukastui saippuaan.

Nämä olivat ansainneet sen.
Yhtälailla tällaisia voidaan järjestää sellaisillekin, jotka eivät ole ansainneet.
Helvetti on toiset ihmiset, sanoi Jean-Paul Sartre.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, mutta nuo ovat pikkusen eri asioita. Tuskin sellaista vartijaa löytyy joka laittaa jonkun rollaattorilla kulkevan mummon joidenkin arabien tapettavaksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
Että nimenomaan ei tapettavaksi, vaan rikottavaksi.
Niin että joutuu vankilan rikollisille mitoitetuista mukavista palveluista pois vanhainkotiin kitumaan nälkää ja kipua;
eihän invalideja vankilassa pitää tarvitse.

Kun edesmennyt äidinäitini oli Radanvarsikaupungin arvauskeskusken vuodeosastolla aivoinfarktinsa jälkeen osittain halvaantuneena, hänen hitaasti toimivaan suuhunsa lappoi ruokaa nuori hoituri rähisten, kuinka moni afrikkalainen pieni lapsi söisi tämän oikein hyvällä halulla.
Tällä tavoin rähisi 1930-luvun laman ja sotavuodet kokeneelle ihmiselle.

Jos sille pimatsulle annettaisiin vanginvartijan virkapuku ja valtuudet, ei sillä olisi varmasti vieläkään mitään pidäkkeitä kuskata vaikka rollaattorimummoja vaikka jyrkänteeltä alas.
Ja meillä saattaa tämän vaalikauden jälkeen aivan hyvin olla taas vallassa Viisi V**ittua II, joka aivan hyvin voi tehdä juuri niin.

Anonyymi kirjoitti...

Hoitelen lähiomaiseni laskuja Attendolle ja hyvinvointialueelle sekä paikalliselle apteekeille, joka toimittaa suht kalliita ravintolisäjuomia omaisilleni. Sapuskat ovat niin surkeita että lisukkeita kai tarvitsee laihakin ihminen.

Anonyymi kirjoitti...

On se, paikallisessa Halpahallissa saa seisvon pöydäss käydä syömässä, hinta 9,5€, ja saa syöda niin paljon kuin jaksaa, salaatit, kahvit ja jälkiruuat ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä aika synkät mielenmaisemat jos miettii kyssaamista nappi otsaan -periaatteella siksi koska ei ole saanut haluamaansa määrää kovia rasvoja elämänsä ehtoona. Mutta eipä siinä, kyllä sitä rupeaa itse kullakin himottamaan täysmaitoa/voita/pullaa kun tuon mainoskuvan näkee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, jpt:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo vartijahomma on omaa kuvitelmaasi. Mitä muuten tulee niin olen samaa mieltä. Sinänsä voi todeta että alimitoitetulla henkilökunnalla vanhusten syöttäminen on vaikeaa. Mutta se ei ole henkilökunnan vika.

Ano1: Voimia ja jaksamista omaisillesi.

jpt: Totta. Julkisella sektorilla mitoitukset ovat toisenlaisia.

Ano2: Kukahan nappia otsaan tuumasi tuolla perusteella?

Anonyymi kirjoitti...

Vähän toisenlaista ajatusta: no näissä hoitoloissa yritetään fyssareitten yms terapeuttien voimilla saada nämä "räähkät" edes vähän liikkumaan. No entäs jos se kokkailu sälytettäiaiin näille asukkaille itselleen vaikka vain 2-3pv/ vko? Kyllä löÿtyisi niitä ikiliikkuja kuorimaan pottuja ja pilppuamaan sipulia sun porkkanaa. Yllättävästi saattaisi se vipattava takareisi kestää alla, kun on tää soosi vahdittavina? Hyviä neuvoja satelisi sieltä pyörätuolista, kun ei enää hella viereen ylety! Tämä 40-50 luvun sukupolvi osasi ja osaa taikoa maukasta ja terveellistä vähistä tarpeista. Itse 60 luvun kakarana en ollut kuullutkaan sanaa curry, oregano ja ketsuppi oli herrojen herkkua! jotenkin se hyvä maku saatiin tuolloin taiottua, vaikka maustepippuria ja suolaa kummempia ei ollu, paitsi ryytimaan yrtit No kaikki tämä tietenkin valvottuna ja mahdollisimman esivalmisteltuna! Kyllä se 30-50 kähmyn viiko- ohjelma olisi mielekkäämpää jos tarjolla olisi Liisan lihasoppaa, Maunon maksapataa tai Reinon riistakäristys , porukalla tehtynä!
Kyllä ne dementoituneet hoidokit osaavat tämän kaiken, kunhan joku vahtii liedet ja uunit sammuksiin! Ja olisihan edes osa viikosta tarjolla RUOKAA! Terv Rane

QroquiusKad kirjoitti...

En tiedä mitä Ano2 tarkoitti kyssaamiskyssärillään eikä minulta kysyttykään, mutta jos pydettäisiin arvaamaan sanoisin että Ano2 toi tänne omia kuvitelmiaan kuten itsekin tein.
Mitä perusteita niille on, riippuvat meidän itsekunkin omista mielenmaisemista.

Anonyymi kirjoitti...

VOKien asukkaille ei kelvannut aamupalaksi mannapuuro ja mustikkahillo. Sanoivat vaan, että heidän kotimaassaan ei edes koirille syötetä vastaavaa. Niinpä suomalaiset virkamiehet hyväksyivät, että heille voidaan aterian sijasta maksaa muonaraha.

Strix Senex kirjoitti...

Tuli tässä mieleen sellainen kansakoulun lukukirjassa ollut tarina. Talon vanha isäntä oli tullut vanhaksi ja raihnaiseksi. Syöminenkin oli hidasta puputtamista ja käsi tärisi. Nuorta isäntää ja hänen vaimoaan tämä ärsytti ja niinpä he siirsivät vanhan isännän syömään ovensuukarsinaan. Katseli sitten nuori isäntä, kun hänen poikansa jotakin veisteli tuvan lattialla ja kysyi, että mitäpä veistelet. Poika sanoi että ”puulusikkaa, jolla voi syödä sitten kun tulet vanhaksi ja sinut laitetaan karsinnan syömään”. Tarinan nuori isäntä tunsi piston sydämessään ja korjasi tapansa, mutta pahoin pelkään, että nämä tämän päivän nuoret isännät ja etenkin emännät moisesta viis veisaavat. Tuhahtavat vain ja äityvät soimaamaan sellaisia, jotka julkeavat heidän ainoita oikeita totuuksiaan epäillä saati sitten arvostella.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa Rane puhui asiaa. Saisivat edes kerran viikossa kunnon ruokaa ja olisihan se mielekästä ajaviettoa tylsän paikallaan olom sijaan.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ruoka-aiheesta tuokin:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d3e87546-3416-4b96-882c-866b20317f4d

Kansanedustajilla on lähes opiskelijahintainen lounas. Hallintojohtaja: Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio, miksi kansanedustajat saavat syödä niin edullista lounasta?

– Siitä saavat kansanedustajat ja myös eduskunnassa töitä tekevät toimittajat kiittää meitä, eduskunnan virkamiehiä. Miksi näin? Siksi, että meidän virkaehtosopimuksessamme on iät ajat ollut lounasetu. Eli me saamme osana palvelussuhde-ehtoja edullisen lounaan. Kilpailutamme helahoidon siitä lähtökohdasta, että sillä tavalla tarjotaan henkilöstölle halpa ruoka ja kahvi. Niin halpa, että verottaja hyväksyy sen lounasetuna, Rauhio vastaa.

– Kansanedustajat eivät saa samaa lounasetua henkilöstöetuna, mutta eduskunnan virkamiesten halpa lounas heijastuu välillisesti myös heihin."

"Kuka saa halpaa lounasta?

– Kun kassalla maksaa, maksajan statusta ei kysytä. Se niin sanottu tavallinen lounas on samanhintainen kaikille."

Tiettävästi kansanedustajat eivät ole missään palkkakuopassa. Asianhan voisi helpostikin korjata, vaikkapa niin että virkamiehillä olisi oma alennuskortti, jota kassalla vilauttamalla saisi edullisemman aterian, ja muilta sitten markkinahintaisempi veloitus. Taitaa vaan puuttua ns. poliittista tahtoa.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ei kannata toteuttaa ihan jokaista kateudesta kumpuavaa ideaa. Sen korttisysteemi investointi ja käyttökulut tulisivat aika varmasti merkittävästi kalliimmaksi kuin mitä kansanedustajilta saataisiin siitä lounaan hinnasta enemmän perittyä. Sitä investointia ei kuoletettaisi koskaan. Jokin tolkku pitää olla verovarojen tuhlauksessa ja tuossa se raja näkyy kyllä kirkolta kylälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ranelle, Qroquius Kadille, Ano1:lle, Strix Senexille, Huru-ukolle, Ano2:lle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Rane & Huru-ukko: Periaatteessa mikä ettei, mutta idea taitaa tyssätä siihen että eihän laitoksissa saa laittaa ruokaa kuin sellaiset joilla on siihen virallinen sertifikaatti.

Qroquius Kad: En lähde oikeastaan spekuloimaan tuota sen enempää.

Ano1: Ja nehän valiitivat niin ruuasta kuin palvelusta. Aivan kuin olisivat olleet maksavia hotelliasiakkaita.

Strix Senex: Erittäin opettavainen tarina.

Ano2 & Thorvald: Ymmärrän Ano2:n pointin, mutta koska byrokratia maksaa aivan tolkuttomasti niin pointti on Thorvaldillakin.

QroquiusKad kirjoitti...

Eiväthän ne puurokenraalit toki maksavia asiakkaita olleet, vaan valloittajia perimässä vääräuskoisilta dhimmeiltä alistettujen maksamaa valloitusveroa, jizyaa.
Sen perimisessä on perinteisesti käytetty vahvistuksena loukkauksia, kuten sandaalilla otsaan lyömistä tai parrasta kiskomista.
Nyt puuro heitettiin vain roskiin ilmoittaen, että se kelpaa vain koirille ja naisille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Eivät nyt ehkä valloittajia koska valloittajalla on ase kädessä. Olivatpahan vaan tyyppejä jotka olivat kuulleet että täällä pohjoisessa on hyväuskoisten hölmöjen maa. Ja sitähän se on ollut.

QroquiusKad kirjoitti...

Muuan herra Sun Tzu, joka nykyään taidetaan tuntea paremmin nimellä Sunzi pohdiskeli:

"Paras voitto on, kun vastustaja antautuu omasta tahdostaan ​​ennen varsinaisia ​​vihollisuuksia --- On parasta voittaa ilman taistelua"
sekä:
"Vihollisen alistaminen ilman taistelua on taidon huippu"
ja loppukaneetiksi:
"Käytännön sotataidossa parasta on ottaa vihollisen maa kokonaisena ja koskemattomana;
sen rikkominen ja tuhoaminen ei ole niin hyvä asia".

Arabivalloittajat tekivät juuri kuten Mestari Sun neuvoi.
Heitä edesauttoi toki suuresti se, että olivat eliitin kutsuvieraita, joiden saapumista oli alettu valmistella jo puoli vuotta aiemmin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Toki on näin ja länsimaat, jotka ovat hyökkäyksen kohteena kiistävät olevansa hyökkäyksen kohteena. Nähtäväksi jää, kuinka kauan tämä jatkuu vai tuleeko muutosta. Sillä alkaa olla kyllä enemmän kuin kiire.

Anonyymi kirjoitti...

Läntisen Euroopan itse aiheutettu perikato nyt vuorossa; syy ei ole epäselvä !

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa käytyä ruotsissa pikareissulla. Laivalla. Harvemmin tulee nykyään lähdettyä. Koska ikä. No ei mitään uutta. Matkan aikana tuli todettua, että väestönvaihto on tapahtumassa. Näin kärjistäen. Pikaisesti tuli käytyä täbyssä sekä nackassa autokyydillä. Tuttuja kun on siellä. Sanotaanko niin, että hieman huolestuttavaa, miten nopeata se on. Tälläiselle suvaitsevaiselle rasistille muutamia tiukkoja paikkoja oli. Muuten ei mitään uutta. Invaasio näyttää jatkuvan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: En tiedä mihin se päätyy mutta itse aiheutettua se kyllä on.

Ano2: Ei varmasti ollut mikään mieltä ylentävä matka. Minä en viitsi enää käydä edes Helsingissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt on ollut keskustelua, miten päättää päivänsä. Rakennetaan studio. Sellainen valkoinen hullujen huone. Mistä ei pääse pois. Laitetaan disco valot vilkkumaan toistuvasti. Ja vaikkapa räppiä soimaan järkyttävällä bassolla nupit kaakossa. Mutta kyllä kirjoittelen lapsellista tekstiä. Sitähän se on nykyään disconaapurissa. Missä vuorokausi rytmi on sitä, että kun jotkut menevät nukkumaan, bileet alkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Matkani tarkoitus oli omaiset. Niinkuin sanoin, olen suvaitsevainen. Mutta vaikeita tilanteita oli. Hommaa helpotti laadukas viski. Näin vitsinä. Pahinta oli junan vaihto/kävely Tampereella . Täynnä somaleita. Ihan oikeasti. Se oli masentava näky.

Anonyymi kirjoitti...

Karmea krapula. Pahintahan tässä on mokat. 50 v äijät kuvittelevat kaikkea. Esim karaokessa. Pari terävää liikaa. Ei siitä enempää. Hauskaa oli, mutta naiset sanoivat mihin vittuun te miehet hävisisitte kun bileet vasta alkoivat. Oltiin nukkumassa. Aamiaisella oltiin kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Verrataan vielä tuota Heimon 10,5 euron ateriaa suunnilleen vastavanhintaiseen ABC buffettiin (siis voi syödä niin paljon kuin jaksaa):

Tänään:
Jauhelihamureketta ja tummaa kastiketta
Kana-nuudeliwokkia
Aasialaiset papupyörykät ja kookos-currykastiketta
Persilja-voiperunat

Noutopöydän hintaan kuuluu salaattipöytä leipineen, ruokajuomat ja jälkiruoaksi kahvi, tee tai kaakao.

Tiistaina:
Viljapossua rosmariinikastikkeessa
Vanhanajan kaalikääryleitä
Puolukkahilloa
Soijabolognese
Perunamuusia

Timppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Timppa ja kiitos lisäyksestä. Pistää miettimään että mikä siinä Attendon annoksessa maksaa.

Kiitokset muillekin kommentoijille.