maanantai 27. marraskuuta 2023

MYÖS LÄNNESTÄ TUULEE

Tällä hetkellähän tilanne on se, että Venäjä vittuilee Suomelle ihan urakalla ja työntää ryönää meidän kiusaksemme. Koska me sallimme sen. Aikaisemman hallituksen ja hallitusten järjettömien lakien ja käytäntöjen vuoksi. Mutta ei tule unohtaa että myös lännestä, toisin sanoen Brysselistä on vittuiltu Suomelle jo iät sekä ajat ja ryönää tulee sieltäkin säännöllisesti. Koska me sallimme sen.

On ollut kaikenlaista rahastoa johon Suomen on täytynyt pumpata miljardeja. Ja on järjettömiä direktiivejä joilla on pyritty kyykyttämään varsinkin suomalainen metsätalous niin että koko maasta tulisi EU:n reservaatti. Puhumattakaan täysin järjettömistä remonttidirektiiveistä jotka toteutuessaan tietäisivät pankrottia lukemattomille talouksille.

Ja sellainen on jälleen luvassa:

EU:n direktiivi uhkaa tuoda jättilaskun Suomelle

Juomavesidirektiivin toimeenpano voi johtaa vesilaitteistojen tiuhaan uusimiseen ja terveyshaittojen kasvamiseen.

*

Euroopan komission juomavesidirektiivin säädökset voivat sellaisenaan toteutuessaan aiheuttaa Suomelle suuren vuosittaisen laskun.

Direktiivissä on kyse aiempaa tarkemmista vaatimuksista veden kanssa kosketuksissa oleville materiaaleille. Säätelyn tarkoituksena on taata ihmisten käyttöön tarkoitetun veden puhtaus ja terveellisyys.

*

Komission mukaan messinkimateriaaleista liukenee veteen liikaa lyijyä. Sen sijaan valtioneuvosto vetoaa tieteelliseen näyttöön ja veden laadun seurannan tuloksiin perustuen, ettei Suomessa käytössä olevista materiaaleista tosiasiassa liukene terveydelle haitallisia määriä lyijyä talousveteen.

Mikäli komission ehdotus menee sellaisenaan läpi, tulisi Suomessa käytössä olevia vesilaitteistoja uusia jopa 3–5 vuoden välein, valtioneuvosto arvioi.

Pelkästään rakennetun asuntokannan osalta kustannukset nousisivat arvion mukaan 3,2–3,5 miljardiin euroon vuodessa.

Eli EU jatkaa linjallaan: ”jos se toimii, niin mene ja räplää”. Tämä kuuluu metsädirektiivienkin tavoin sarjaan ”sokea opettaa näkevälle värejä”. Meinaan, suomalaista hanavettä voi aivan rauhassa juoda.

EU:han jatkaa tuota kyykytystä juuri niin kauan kun Suomi on sen jäsenenä. Ja EU:n myötä Suomi luopui vapaaehtoisesti itsenäisyydestään, rahastaan ja rajoistaan. Mitä ei tapahtunut edes Neuvostoliiton aikana.


41 kommenttia:

KKi kirjoitti...

Jaha. Josko nyt ensin saisivat jallajallamaiden (italia, espanja sun muut käsillä puhuvat) hanaveden juomakelpoiseksi. Kaalimailta moista ei kai voi odottaakaan.

Tapio Suhonen kirjoitti...

EU on jotenkin epäkypsä, sen perustarkoitus on hämärtytnyt ideologisten so. hyveellissymbolististen ideoiden taakse.
Se näkyy mm. hyväksyttävän uutisoinnin sävyissä: miten ja mitä saa kertoa.
Esimerkiksi Viktor Orban on kategorisesti täyspahis: "No one dared to stand in his way" kuten Uriah Heep (joskus kivikaudella) lauloi...(Rainbow Demon).
Orbanin sanomisia olisi hyvä kuunnella ilman ideologissävytteisiä ennakkoehtoja: onhan meillä jo Brexit. EU ei ole Euroopan USA.

Pauli Vahtera kirjoitti...

EU:ssa on liikaa henkilökuntaa. Sille porukalle ei ole järkevää tekemistä ja jokainen puuhaa omalla hiekkalaatikollaan jotakin, jotta kokisi olevansa ison palkkansa väärti. Kukaan ei laske näitä hiekkalaatikon tuotoksia yhteen.

Vuonna 2021 elinajanodote oli EU:ssa naisilla 82,8 vuotta ja miehillä 77,2 vuotta. Vesijohtoputkien vaihtaminen muutaman vuoden välein saattaisi lisätä sitä muutamalla päivällä. EU:n iso ongelma on se, että ihmiset elävät liian kauan ja eläkkeiden maksamiseen ei ole rahaa.

Ennustetaan, että kolmasosa eurooppalaisista elää yli 100 vuotiaaksi tämän vuosisadan loppupuolella. Ennuste on tehty ennen kuin vesijohtoasiaa on tuotu julkisuuteen.

Liian pitkään elävien viimeiset vuodet, jopa vuosikymmenet, ovat liian usein tuskaa velvollisuudesta elää. On elettävä, vaikka jokainen päivä on kärsimys eikä toivoa paremmasta ole. EU:n pitäisi tehdä eutanasiadirektiivi, joka mahdollistaisi tällaisen tuskan ja kiduttamisen lopettamisen.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan ajan kun kupariputkea ei saanut käyttää teräsputken kanssa samassa lämmitysverkostossa. Sähkökemiallinen reaktio nääs. Nyt sitä käytetään surutta. Huomattiin ettei kuparista liukene lämmitysveteen mitään syövyttävää.

kt

Olavi Koskela kirjoitti...

Niin, messinkiähän (kuparin ja sinkin seos) on myös lyijytöntä. Ja kuinka kauan talousveden pitää putkistoissa seistä, että siihen ehtii liueta haitallisia määriä mitään metallista alkuainetta? Happamuudeltaan liki neutraali puhdas vesi on perin huono liuotin juuri millekään siirtymäalkuaineryhmän metallille. Ennen kuin asiaan liittyen annetaan mitään direktiivejä, olisi syytä selvittää onko tässä kyseessä ihan todellinen ongelma. Epäilen kyllä, että ei ole. Kuinkahan kauan omat herrat aikovat antaa komission byrokraattien pomottaa ja kupata Suomea ennen kuin mitta tulee täyteen?

Anonyymi kirjoitti...

Tuskinpa kukaan olisi uskonut 1995 kun äänestettiin että EU'sta ei tule sitä mitä sanotaan vaan jumalattoman kallis turhake josta tulee vain rupia perseeseen.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Tämä venäjän fidduilu oli odotettavissa,kun meidän pomot liittyivät tähän EU/USA-pakoterintamaan ja aseavun antamiseen Ukrainalle,eli puolueettomuudesta vihamieliseksi naapuriksi.Ja yksi asia on suhteellisen varma:Homma eikun pahenee ja pitkäks aikaa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Muistan ajan kun kupariputkea ei saanut käyttää teräsputken kanssa samassa lämmitysverkostossa. Sähkökemiallinen reaktio nääs. Nyt sitä käytetään surutta. Huomattiin ettei kuparista liukene lämmitysveteen mitään syövyttävää.

Juuei. Se on teräs, joka siinä syöpyy. Kupari on sähkökemiallisessa jännitesarjassa terästä jalompi.

Antifilatelisti kirjoitti...

Tuskinpa kukaan olisi uskonut 1995 kun äänestettiin että EU'sta ei tule sitä mitä sanotaan vaan jumalattoman kallis turhake josta tulee vain rupia perseeseen.

EU nyt vain on tuonut meille jumalattomasti paljon enemmän etuja kuin haittoja. Yksi paras niistä on, että me olemme saaneet herrat herroillemme. Suomettumisen aikana omat herramme potkivat meitä päähän ja bylsivät sköntsään minkä ehtivät. EU-aikana hallintoalamainen on saanut oikeusturvan.

Suomi saa vapaakaupan, vapaan liikkuvuuden, tullittomuuden, sisämarkkinoiden jne myötä paljon enemmän tuloja kuin mitä menee veroja EU:n jäsenyyteen. Pelkästään yhteisvaluutta euro on ollut valtava etu. Markka oli pienen mikkihiirivaltion roskaraha, jota isot pojat veivät keinottelussa kuin litran mittaa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Vanha kyynikko: se on Venäjän ongelma. Itselleen sika vahingon tekee kun purtilonsa kaataa - vaikka olisi sitten miten iso sika tahansa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Se on eräänlainen ilotalo, tuo EU-komission kolossi.

Niillä ei oikeasti ole mitään ihmisyyden sävelkorvaa, mutta ne ovat kuitenkin omineet Beethovenin yhdeksännen sinfonian kuoro-osuuden jumalalliseksi tunnusmusiikikseen.

Vai pitäisikö sanoa jumalattomaksi?

EU-internatsionalismi on eurooppalaisuuden alennustilan institutionaalinen ilmestys. Ilmestyskirjan peto, pahuuden pesä, Hobbesin helvetti, Leviathan.

Mitä kunnon sotamies Svejk nyt huudahtaisi, kun kapakan ovesta astuu kadulle, jossa kansalaiset salaa puristelevat käsiään nyrkkiin taskussaan kuultuaan taas uutisia oman hallituksemme kyvyttömyydestä sulkea itäraja sotarikollinen Putinin lähettiläiltä?

Eläköön ylevät aatteet ja kaikki ihmisoikeusrohvessoorit!!!???

Anonyymi kirjoitti...

Äänestin jo silloin vastaan, vaikutti liian ihanalta ollakseen totta.

Anonyymi kirjoitti...

Koskahan Eu keksii,että meillä tehdään kuten Neuvostoliitossa eli vilja pitää kaikkialla kylvää samaan aikaan..en pidättele hengitystäni,etteikö täällä siihen suostuttaisi

Vanha kyynikko kirjoitti...

Tarkoittiko arvoisa Antifilatelisti suomalaista vai venäläistä sikaa?? :)

QroquiusKad kirjoitti...

Antifilatelisti sen sanoi.

Moni muistelee Kekkoslovakiaa onnellisena aikana mm. siksi, ettei tänne silloin työnnetty viisinumeroista määrää kehitysmaalaisia raiskaajaryöstäjäterrorisoijia.
Siinä unohdetaan kokonaan Somali-invaasio:

YYA-Kekkoslovakian aikana Suomi-neitoa yksityisluksuskurtisaaninaan pitänyt Imperialistinen Roistovaltio Moskovia ei olisi hyötynyt mitään kehitysmaalaisinvaasion lähettämisestä.
Siksi se ei sellaisia lähettänyt.
Vuonna 1990 tilanne oli toinen.
Silloin Moskovia hyötyi siitä.
Niinpä se lähetti niitä.

Jos Moskovia olisi hyötynyt vuonna 1970 viisinumeroisesta määrästä ryöstäjäraiskaajaterrorisoijia Suomeen lähetettynä, se olisi lähettänyt ne.
Ja Urkki olisi siunannut kaiken sen ja käskenyt suomalaisia kiittämään.

Näin tämä nyt vaan menee.
Suomalaisella on outo, kouristuksenomainen tarve heittäytyä maahan kenen tahansa ulkomaalaisen edessä.
Virolaisilla ei tällaista ole, vaikka heitä orjuutettin paljon julmemmin kuin suomalaisia.
Todellisuudessa suomalaisia ei ole edes varsinaisesti orjuutettu.
Paljon huonoa kohtelua on kyllä vuosisatojen mittaan tullut, mutta juurikin siksi että siihen on aina alistuttu.

Kuten nytkin.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteisvaluutta euro valtava etu ja EU:n toinen toistaan typerämmät direktiivit ja sopimukset ovat suorastaan siunauksellisia... Jo pelkästään EU:n elvytyspaketin, metsien ennallistamisen, rakennusten vesiputkien ja lämmityksen uusimisen ja energiatehokkuuden parantamisen hinta sekä valtionvelan nousevat korot ovat pienelle pohjoiselle maalle tähtitieteelliset. Kurttulehtiruusun ja lupiinin pakollisesta hävittämisestä ei sen sijaan ole vähään aikaan kuulunut mitään; ehkä järjen valo on jossakin syttynyt.

Edesmennestä neukkulasta laulettiin joskus, että "sä suuri ja mahtava Neuvostoliitto, se kaikkien kansojen hautausmaa." Nyt paikan on vienyt EU, jonka orjaksi ja mallioppilaaksi Suomi vielä jälkisuomettuneessa tilassa on lähtenyt; edes omia rajojaan ei saisi puolustaa. Ei riitä, että maa on rähmällään EU:n edessä, se on nyt sitä Putinin ja jopa kehitysmaalaisten onnenonkijoiden edessä. Miten itsenäinen valtio on voinutkin joutua tällaiseen alennustilaan?

Rouva Ano

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Suomi saa vapaakaupan, vapaan liikkuvuuden, tullittomuuden, sisämarkkinoiden jne myötä paljon enemmän tuloja kuin mitä menee veroja EU:n jäsenyyteen. "

Ystävä hyvä, perataanpa tuo sinun lauseesi auki, niin ehkä ymmärrät miten höpöjä puhut.

Vapaakauppa: meillä oli vapaakauppa samalla alueella jo kauan ennen EU:hun liittymistä. EU ei tuonut tähän mitään uutta.

Vapaa liikkuvuus: suomalaiset saivat liikkua ihan vapaasti likipitäen koko maailmassa jo pitkään ennen EU:ta. Ei nykyisen EU:n alueella tarvittu viisumeja ja EU:n ulkopuolella samat maat, eli suurin osa, oli meille viisumivapaita kuin mitkä on nykyäänkin. Ei mitään muutosta.

Tullittomuus: no, suurimpaan osaan niistä maista josta tavaraa tuodaan EU:n ulkopuolela, ei nytkään mitään tullittomuutta ole. Ja EU:n sisällähän oli vapaakauppa, sitähän se käytännössä tarkoittaa, tullittomuutta, oli jo vuosikymmeniä ennen EU:ta. Ainoa ero mikä nyt on, on se että me emme saa itse pitää niitä tulleja joita keräämme EU:n ulkopuolelta tulevista tavaroista. Ne pitää tilittää nyt Brysseliin. Jos näet tämän jotenkin positiivisena asiana, niin ehkä haluat selittää kantaasi hieman tarkemmin? Eli mentiin EU:hun liittymisen myötä huonompaan suuntaan.

Sisämarkkinat: Mitä se sisämarkkina oikein tässä yhteydessä tarkoittaa? siinä kun ei tapahtunut mitään muutoksia EU:hu liittymisen myötä, meidän suurimmat vientimarkkinamme olivat ja ovat keskieuroopassa, mikään ei ole muuttunut. Ainoastaan suomalaisten kielitaito on huonontunut kun ei enää osata saksaa, ranskaa eikä espanjaa, vain englantia. Saksaan kun ei myydä oikein mitään englanniksi...

Euro: meidän suurin ongelmamme on tuottavuuden osalta se että emme voi reagoida valuuttakursseilla. Siitähän tämä SAK riitakin nyt tulee, liian jäykkä työelämä, ei jouston mahdollisuuksia joten.... no, se siitä, et ehkä ymmärrä. Mutta euron lopputulema on että me olemme erittäin kallis maa, palkat huonot, verotus aivan tolkutonta se sen seurauksena meidän ostovoimamme vain laskee koko ajan. Markka-aikaan ostovoima oli suurempi, vaikka sitä ei haluta myöntää.

Monet muutokset olisivat tulleet ilman mitään EU jäsenyyttäkin, joten niitä ei kannata laskea EU:n "etuihin" ja toisaalta kuten edeltä näkyy, suurin osa ns. EU:n hyödyistä oli jo erillisillä sopimuksilla voimassa pitkään ENNEN EU:ta. Lapset ja lapsenmieliset, jotka eivät tiedä mitä ennen oli, eivät vain tiedä sitä ja luulevat niitä EU:n tuomiksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Juomavesidirektiivin toimeenpano voi johtaa vesilaitteistojen tiuhaan uusimiseen ja terveyshaittojen kasvamiseen."

Avainsana on "juomavesi". Direktiivi koskee juomavesiä, ei muita vesiä. Edelleen saa tiskata, huuhtoa, huuhdella, pestä, kastella ja uida.

Ehkä remonteilta voi välttyä ilmoittamalla varoitustauluin ja -kilvin, ettei remontoimattomasta putkistosta tulevaa vettä saa juoda vaan juomiseen on käytettävä viranomaisten hyväksymiä pullovesiä.

Poliittiseen keskusteluun noussee kysymys varoitustaulujen noudattamisen valvonnasta.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Pauli kirjoitti:
"EU:n pitäisi tehdä eutanasiadirektiivi, joka mahdollistaisi tällaisen tuskan ja kiduttamisen lopettamisen."


Ehkäpä tuollainen direktiivi onkin askel kohti dystopiaa. Kanadasta on kantautunut uutisia, joissa kuolemaa on tarjottu hoidoksi liiankin herkästi.

Kenties luvassa on lopulta EU-direktiivi sallitusta elinajasta, jonka saa ylittää vain erityisen painavista syistä. Luultavasti vanhoja painostetaan valitsemaan kuolema ja nuorempia opetetaan hylkimään kuolinavusta kieltäyviä.

Miltä kuulostaisi viranomaiskirje "Sallittu elinaikanne päättymispäiväksi on vahvistettu 2050-10-12. Silloin pankkitilinne suljetaan, kaikki kortit ja avaimet lakkaavat toimimasta. Ottakaa pikaisesti yhteyttä terveyskeskukseen, jos ette ole vielä sopinut elämänne päättämisestä lain edellyttämällä tavalla."

acc

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä analyysi!

Anonyymi kirjoitti...

Mikä selittää suomen sijoittumisen syöpätilastojen kärkeen missä olleen oltu vuosikymmeniä. Minulla vesi kuivaan suihkun jälkeen koko ihon niin että veri valuu ja 2 kuukautta sitten löyti syöpä, en juo viinaa enkä tupakoi. Olen juomana juonut vain vesijohtovettä en ikinä maitojab tai muita litkuja. En kyllä ian heti allekirjoita miten "hienoja" tämän maan vesijohdot on.

Antifilatelisti kirjoitti...

Tarkoittiko arvoisa Antifilatelisti suomalaista vai venäläistä sikaa?? :)

Venäläistä. Venäjä tarvitsee länsimaita enemmän kuin länsimaat Venäjää. Paska-Putte on onnistunut paskomaan sen maan ainakin pariksi sukupolveksi, eikä tuollainen koulukiusaajamainen kiukuttelu ainakaan paranna sen osakkeita oikeastaan kenenkään silmissä.

Jäämme näkemään, miten pahoin Moskovan-Pekingin-Pjöngjangin akseli leikkaa lähivuosina kiinni. Ainakaan pohjoiskorealaiset ammukset eivät ole osoittautuneet olemaan sieltä luotettavimmasta päästä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys lukuisille kommentoijille ja kiitos kommenteistanne ja monista hyvistä lisäyksistä.

Antifilatelistin EU-kommenttiin en yhdy. Joskaan en ole ihan varma että oliko se tehty kieli poskessa. Thorvald Eskilinpoika vastasikin siihen jo hyvin.

Qroquius Kad meni vaihtoehtohistorian puolelle ja siitä on turha lähteä kiistelemään koska me emme tiedä. Voimme vain uskoa tai olla uskomatta.

Sen viimeisimmän Anon ongelmat eivät välttämättä johdu vesijohdoista. En lähde väittämään, en ole lääkäri. Mutta turha yhden ihmisen ongelmaa on yleistää koskemaan koko maata.

Eutanasia on sen verran oma – ja iso – asiansa että siihen liittyviä kommentteja en tässä postauksessa enää julkaise.

Anonyymi kirjoitti...

Antifilatelistille: Oikeassa olet. Asennusjärjestyksellä on merkitys.

QroquiusKad kirjoitti...

Olisi tosiaan pitänyt jättää vaihtoehtohistoria pois, eihän sellaisella voi spekuloida mitä ei koskaan tapahtunut.
Se ei kuitenkaan ollut pointti, vaan se, ettei Suomen ja Moskovian välillä ole koskaan ollut ystävyyttä, yhteistyötä ja avunantoa muualla kuin paktin nimessä.
Kaikki muu on ollut eriasteista kyykytystä.

Emme koskaan joutuneet voimissaan olleen Suuren ja Mahtavan naapurissa kokemaan sitä, että se olisi saanut hyötyä suomalaisten possuttamisesta ulkomaalaisvyöryllä.
Somali-invaasion me näimme ja koimme SSSR:n ja YYA:n ollessa henkitoreissaan.

Anonyymi kirjoitti...

"yhden ihmisen"? Jos nyt ei taju kanna niin uusitaan. Suomi on kuulunut vuosikymmeniä syöpätilastojen ykköspallille koko maapallolla, sekö on yksi ihminen? Eihän sitä voi putket mitään aiheutaa, paskat ne vähän lyijyä imeytä vesijohtoihin, kai sitä "tutkijat" sitä väittää kun rahaa tarpeeksi saavat. Lausunnot sen mukaan. Kun jossain tehdään putkistoremonttia, menkääpä katsomaan miten helvetin syöpyneitä ne putket on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Viesti välitetty.

Qroquius Kad: Se YYA-yhteiselohan on tosiaan pelkkää teeskentelyä. Kunnes sitten 60 – 70-luvulla se nuorempi poliitikkopolvi alkoi ihan oikeasti uskoa siihen liturgiaan. En muuten usko että Neuvostoliitto toimitti somalit Suomeen vittuillessaan. Se vaan halusi päästä eroon näistä ”solidaarisuuskoulutettavista” (Lumumba-yliopisto) kun maalla alkoi olla perse auki ja Suomi typeryyttään otti somalit vastaan. SPR:n osuutta tässä ei ole vieläkään täysin selvitetty.

Ano2: Ne putket ovat syöpyneitä muuallakin. Ja sattuneesta syystä syöpä on minullekin tuttu aihe. En lähde etsimään siihen yhtä ainoaa syytä.

Antifilatelisti kirjoitti...

Rouva Ano: Lisätään tuohon listaan vielä Suomen rataverkon raideleveys, jolla ei kertakaikkiaan pitäisi olla minkäänlaista olemassaolon oikeutta. Suomen raideleveys on sama kuin Venäjän, ja se puolestaan on sellainen turvallisuusriski ettei tosikaan. Espanja on saanut EU-tukea luotijunaverkostonsa rakentamiseen. Suomi voisi maksattaa EU:lla rataverkon kaventamisen normaalileveyteen eli 1435 mm. Suomen rautateillä on kaupan päälle suurempi kuormaulottuma kuin muualla Puolaa lukuunottamatta, mikä luonnollisesti on etu.

Thorvald: Suomella oli vapaakauppasopimus vain EFTA-maiden kanssa. Neuvostoliitto esti vapaakauppasopimuksen silloisen EEC:n kanssa. Eli siihen suuntaan oli samat tullirajat kuin mitä Britannia ja Norja ovat saaneet riesakseen. ETA muodostettiin vasta 1992, kun taas Suomi liittyi EU:hun 1995. Schengenin sopimus viisumittomuudesta sovittiin 1985. Passipompottelu jatkui aina vuoteen 1995 - vain Pohjoismaihin ei vaadittu passia.

Suomen markka oli pienen mikkihiirivaltion pieni roskaraha, jota isot pojat keinottelivat miten halusivat ja jolla valuuttasiat tienasivat. Inflaatio laukkasi kaksinumeroisissa luvuissa 1950-luvulta 1980-luvulle, ja välissä jouduttiin tekemään rahanuudistus, kun oli liikaa nollia hinnoissa. Suomi oli erittäin kallis maa jo markka-aikanakin - sillä erolla, että raaka-ainevaltaisen teollisuuden vaatimuksesta markkaa devalvoitiin säännöllisesti ja sen ostovoima oli surkea. Ruotsin kruunu on nykypäivänä samanlainen leikkiraha, sillä ei ole uskottavuutta.

Ennenkaikkea tavalliselle sukankuluttajalle se, ettei Keski-Eurooppaan mennessään tarvitse pitää lompakossa viiden eri maan valuuttaa ja ettei luottokortilla maksaessa tarvitse koko ajan kyylätä kursseja, on ollut valtava helpotus. Eurohintojen vertailu eri maiden välillä helpottaa ostamista huomattavasti.

Jos EU on sellainen hirveä mörkö kuin annat ymmärtää, miksi sinne on jatkuvasti tunkua ja sinne halutaan jäseniksi - ja miksei Brexit hajottanut koko systeemiä?

Anonyymi kirjoitti...

Kun itäpuhuri laantunee, niin länsituuli voi taas tuoda mukanaan 30 000 uutta kultamunapalleroista... Ja sitä rajaa ei taaskaan tukita, pahaa pelkään.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antifilatelistille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Antifilatelisti:

Viesti1: Kiitos lisäyksestä.

Viesti2: Kummasti vaan Ruotsin talous on pärjännyt omalla valuutalla. EU:hun on varmasti ollut tunkua itä-Euroopan taholta koska on toivottu avustuksia. Mutta EU on viemässä/vienyt itsenäisyyden valtioilta ja pyrkii keskusjohtoiseen valtioon. Suomelle tämä on tietänyt täysin järjettömiä direktiivejä. Jos miellät, että matkustaminen on helpompaa niin itselleni tämä pointti ei merkitse mitään.

Tapsa vaan: Hyvin paljon mahdollista.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Passipompottelu jatkui aina vuoteen 1995 - vain Pohjoismaihin ei vaadittu passia."

Mihin sinä pääset täältä saarelta tänä päivänä ilman passia tai henkkaria? et mihinkään. Eli koko passi-juttu ei ole mikää ongelma, ei ollut silloin ennen EU:ta, eikä ole tänäpäivänäkään. Euroopassa ei maarajoilla tarvinnut käytännössä passia lainkaan, sen kuin ajoi rajan yli, ei siellä mitään raja-asemia ollut silloinkaan, tärkeämpi oli ja on moottoritiemaksutiketti. Laivoihin ja lentokoneisiin piti silloin ja pitää nykyään olla henkkarit mukana, joten mikään ei muuttunut siinäkään. Enemmän matkustamista muutti muslimien terrori-iskut lentokoneisiin ja juniin, tuli turvatarkastukset. PIdään tänään ultimaalisena vitsinä kun kentällä on turvatarkastuksessa muslimeja töissä. Heidän takiaanhan ne tulivat, miten he nyt sitten valvovat sitä matkustusturvallisuutta. Hieman vituttaakin ne geelipäät ja huiviniekat.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ja vielä lisäys antifilatelistille. Oletko sisälukutaitoinen lainkaan? missä kohtaa näet minun kirjoittaneen että EU on mörkö? aivan, et missään. Korjasin vain käsityksiä sen tuomista eduista, joita on hyvin vähän.

Onhan se tuskaa ymmärtää valuuttoja Euroopassa, jos ei osaa laskea. Kuitenkin joudun laskemaan hintoja päässäni kaikissa niissä maissa joissa käyn ja jotka eivät ole euro-maita. Nykyään niitä on enemmän kuin niitä missä maksetaan eurolla. Heikkolahjaiselle kaikki on vaikeaa, ja tuo nyt ei ole juttu eikä mikään. Tosin, nykyään eivät nuoret todistetusti osaa laskea mitään päässään, joten ilmeisesti tämä ON ongelma monille. Onneksi käteinen vähenee, koska kassat eivät enää osaa laskea edes kahdeksan euron ostoksen palautussummaa kymin seteliin ilman laskinta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Thorvald Eskilinpoika ja kiitos hyvistä kommenteista. Noin lyhyesti totean että jos EU olisi pysynyt jonkinlaisena itsenäisten maiden vapaakauppaliittona niin minulla ei olisi mitään sitä vastaan. Mutta sellaisenahan se ei ole pysynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon Thorvaldin mainitsemaan nuorten lakutaidottomuuteen liittyen, minulla on siitä omakohtainen kokemus viime kesältä. Ostin litran mansikoita ja kaksi litraa herneitä. Yhteenäs, oliko 16 euroa tai jotain. Laskin sen siinä päässäni ja senkin paljonko olin saamassa takaisin kakskymppisestä. Sanoinkin sille myyjälle antaessani sitä rahaani, että anna mulle neljä ekee takas. Mutta ei, otti laskimen ja sillä väänsi laskua kotvan eikä menannut osua oikeaan, kun oli eri määrät niitä mansikoita ja herneitä.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kävin Lontoossa ennen EU-maakunta-aikaamme vuonna 1991. Kävelin tulliin, virkailija katsoi passia, kysyi, millä asialla olen ja kuinka kauan viivyn, löi leiman ja toivotti tervetulleeksi. Aikaa meni minuutti. Sellaisen "rumban" kestäisin mielelläni, jos minun ei tarvitsisi euroineni olla maksamassa EU:n viinimaille tukiaisia tai Brysselin sirkuksen vittumaisia direktiivejä syytävän pellearmeijan kuluja.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä se on tällainen unioni, joka rikkoo surutta yhdessä sovittuja sääntöjään? No bail out:n noudattamatta jättäminen on tullut erityisen kalliiksi Suomelle. Jos päätöksentekoon kohta riittää 3/4:n enemmistö, niin Suomi voi kutsua edustajansa kotiin. Huutavan ääni korvessa muuttuu päästäisen piipitykseksi.

Rouva Ano

Ekku kirjoitti...

1994 tehtiin sellainen pidempi matkailuauto -reissu Espanjaan. Rajat oli, mutta käytännössä passeja ei kyselty. Kun näkivät Suomen passin kannen, niin viittasivat eteenpäin. Rahan vaihtoa toki oli, mutta eiköhän luottokortit ja verkkomaksut olisi yleistyneet ilman euroakin?
Hinnat ainakin nousi kautta eu-maiden yhteisvaluuttaan siirryttäessä.

Ekku kirjoitti...

Minulta on kysytty paikallisen poliisin toimesta passia 2000-luvulla Itävaltalaisen huoltoaseman vessassa. Lisäksi käskettiin avaamaan pakettiauton ovet ja katsottiin mitä on kyydissä siitä huolimatta, että näkivät heti passeista, että ollaan eu-kansalaisia.
Että sellaista viranomastoimintaa täällä euro-onnelassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle, Rouva Anolle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Ja on jo paljon nuoria jotka eivät tunne viisarikelloa.

Ano & Ekku: Kiitos matkailulisäyksistä.

Rouva Ano: Tuo on pelottava ja hyvin mahdollinen tulevaisuudenkuva.

-TR- kirjoitti...

Onkohan irlantilaiset ainoita valkoihoisia jotka pistävät hösseliksi kun kuppi menee nurin kuten viime viikolla kävi?

Toki Irlannissa vaikuttaa että sen maan on kaapannut jokin rikolliskopla joka tekee parhaansa tuhotaaksern maan ja kansan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. En tiedä, mutta ainakin he olivat ensimmäisiä.