maanantai 6. marraskuuta 2023

HILPEÄN HUIJARIN SUURI IHMETYS

Hän oli ymmällään. Todella ymmällään. Toisaalta hän oli tietysti tyytyväinen elämäänsä jonka nuo suomalaiset kustansivat. Olivat kustantaneet jo kauan aikaa. Hän vain ihmetteli että miksi? Miksi ihmeessä ne suostuivat siihen? Eihän kukaan niitä siihen pakottanut. Hän ei ollut niitä aivan ensimmäisiä jotka saapuivat tänne silloin 1990-luvun alussa mutta olipa ollut täällä jo yli parikymmentä vuotta. Hän oli aikanaan lähtenyt perheineen koska ne aikaisemmat Suomeen siirtyneet maanmiehet olivat kertoneet että siellä kaukana pohjoisessa on rikas maa, jonka kansa tai ainakin virka- ja poliittinen koneisto oli täynnä hyväuskoisia hölmöjä. Hölmöjä, jotka uskoivat kaiken. Aivan kaiken. Ja kustansivat elämän. Ilmaiseksi.

Aikansa kuunneltuaan hänkin päätti että no hitto, ei hänen elintasonsa ainakaan pienene ja jos sen saman saa tekemättä mitään, niin sehän kyllä sopi. Niinpä hänen perheensä saapui Suomeen, tietysti hävitettyään ensin passinsa. Kaikki mitä he sanoivat meni läpi. He olivat Somaliassa välittömässä hengenvaarassa. Niin he sanoivat. Sitä ei kyseenalaistettu kertaakaan. Nimenomaan naiset uskoivat kaiken. Hän tajusi että ne palvoivat häntä kuin jotkut hindut pyhää lehmää.

Kuinka helvetin tyhmiä ne saattoivat olla?

Se, mitä sitten seurasi pisti hänen päänsä pyörälle. Luonnollisesti hänen kolmesta vaimostaan kaksi ilmoittautui yksinhuoltajiksi. Näin olivat maanmiehet neuvoneet. He saivat omat asunnot ja hän ykkösvaimoineen ja lapsineen puolestaan saivat todella tilavan lukaalin alueelta missä asusti jo ennestään hänen maanmiehiään. Eikä pelkkää lukaalia vaan lisäksi kaikki mööpelit. Aivan kaikki. Uutta ja priimaa. Sekä tietysti satelliitti-tv:n jonka kautta saattoi pitäytyä islamilaisen maailman lähetyksissä. Suomen kanavia ei hänen huushollissaan seurattu eikä hän aikonut missään vaiheessa opetella tuota käsittämätöntä kieltä. Ei hänellä ollut siihen tarvettakaan sillä hänelle oltiin tehty hyvin selväksi että niiden suomalaisten kustantamat tulkkipalvelut jatkuisivat ajasta ikuisuuteen.

Kaiken lisäksi suomalaiset maksoivat hänen perheelleen pelkästä olemisesta silkkaa rahaa jota lisäsi asia jota kutsuttiin harkinnanvaraiseksi sosiaaliturvaksi. Se toimi, varsinkin kun muisti säännöllisesti sanoa taikasanan rasismi. Viimeistään se aukaisi kaikki ovet naisvaltaisessa sosiaalihuollossa. Lisäksi hän perheen päänä saattoi tehdä vaimojensa kohdalla tiettyjä asumisjärjestelyjä joten yhden ”yksinhuoltajan” asunto oli pimeällä vuokralla. Tästä kaikesta saattoi lähettää rahaa sukulaisille Somaliaan. Kas suomalaisen rahan ostovoima dollareiksi muutettuna oli siellä hiukkasen suurempi kuin täällä pohjoisessa.

Hänen oli koko ajan ollut vaikeaa uskoa näkemäänsä ja kokemaansa. Mutta pakkohan se oli uskoa. Varsinkin kun hän saattoi käydä lomailemassa Somaliassa. Turvapaikanhakijana. Somaliassa, jossa hän oli ilmoittamansa mukaan välittömässä hengenvaarassa. Suomalaiset eivät noteeranneet asiaa ollenkaan. Samalla hän saattoi jättää pari tytärtään sinne oikeaoppiseen kasvatukseen. Länsimaat sopivat kyllä elättäjäksi mutta niin hänen kuin hänen maanmiestensä kotona ylläpidettiin perinteisiä arvoja. Ja sekin, jopa sekin sopi niille typerille suomalaisille jotka julistivat että maahanmuuttajien oman kielen ja kulttuurin tukeminen tukee myös heidän kotoutumistaan. Vaikka se tosiasiassa tuki vain heidän eristäytymistään.

Kuinka helvetin tyhmiä ne saattoivat olla?

Mutta ne olivat vielä tyhmempiä. Ne antoivat hänelle ja hänen perheelleen Suomen kansalaisuuden. Häh hää, hän olikin yhtä-äkkiä suomalainen. Vaikkei hän osannut suomen kieltä juuri ollenkaan. Ja kurissa pidetyt ja säkkiin puetut vaimot vielä vähemmän. No, lapset sitä osasivat kun niitten oli pakko käydä koulussa. Hän oli toki kuullut että hänen pari poikaansa olivat kouluissa varsinaisia terroristeja ja muutenkin hyvää vauhtia aloittelemassa pikkurikollisen uraa. Joskus hän olisi siitä huolestunut. Ei itse asiasta, koska terrorin kohteina olivat suomalaiset. Ei niistä vääräuskoisista ollut niin väliä.  Vaan siitä, että heidät saatettaisiin karkoittaa. Mutta hän oli oppinut, että mikään, ei niin mikään saisi sitä aikaiseksi. Varsinkin kun oltiin Suomen kansalaisia. Koulujen opettajatkaan eivät olleet huolissaan hänen poikiensa perseilystä. Vaan siitä, ettei se saisi aikaan rasistista ajattelua.

Jälleen: kuinka helvetin tyhmiä ne saattoivat olla?

Hän oli ihmetellyt Suomea ja suomalaisia. Maa oli selvästi paljon rikkaampi ja paljon kehittyneempi kuin hänen kotimaansa. Ne osasivat tehdä jotain todella oikein. Mutta nuo ihmiset olivat silti täysin typeriä ja nenästä vedettäviä idiootteja. Kuinka ne olivat saaneet tällaisen maan aikaiseksi? Maan, jolla oli varaa, ja joka suostui elättämään hänet ja hänen maanmiehensä jotka olivat niille suomalaisille pelkkä tarpeeton rasite ja rikollisuuspesä? Jotain käsittämätöntä siinä oli.

Viime aikoina hän oli jutellut paljon maan- ja uskonveljiensä kanssa. Hänellähän oli siihen aikaa kun työ ei sitä haitannut. Se työ oli suomalaisten hommaa se. Moni hänen uskonveljensä oli sanonut että tämä alistuvien lampaiden kansa tarvitsisi sharia-lakia. Se tulisi alistaa. Lopullisesti. Eihän hän puheissa vastaan pannut. Mutta hän ei ollut tyhmä. Hän ajatteli, että jos tämä maa alistettaisiin sharian alle, niin siitä tulisi pian samanlainen kuin hänen kotimaansa. Ja silloin nousisi esille tärkeä kysymys:

Kukas heidät sitten enää elättäisi?


28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä, älä....tämmöisiä totuudenmukaisia kauhujuttuja heti maanantaiaamuna!

heppa

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Siinähän se oli, tiiviissä paketissa. Mutta minä olenkin kuulemma rasisti. Tosin sitten on YK:kin koska kannatan sen alkuperäistä tasa-arvon julistusta, mutta sattuuhan sitä.

Olavi Koskela kirjoitti...

Joo, niin. Vaan ei se mahda tämä hilpeä huijari oikeasti tajuta - kun ympärillä pyörii kaikenlaista tippasilmäistä hössöttäjä akkaa - kuinka valtaosa suomalaisista miehistä lähinnä halveksii tai suorastaan vihaa tuollaista härskiä hyväksikäyttöä. Ihan turha kuvitella, etteikö sitä ymmärrettäisi tai huomattaisi. Tämän huijarin on täysi syy toivoa, ettei hän käytännössä törmää henkilökohtaisesti suomalaiseen vihaan, mikä on sanonnan mukaan kuin suolampi: kylmä ja syvä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Bregmanin "Hyvän historia" ei ole hyvä kirja, mutta juuri sellainen teos, joka on kevyt lukea ja jonka antamien hajanaisten impulssien pohjalta sitten on mukava ajatella omiaan.

Monien todistelujen ja käskeltä löytyy jonkinlainen kokoava visio siitä, että ei se tämä ihminen pohjimmiltan niin kauhean paha ole, mutta kun kaverit aina pilaa kaiken.

Siitä tämäkin kirja epäsuorasti todistaa, että alitajunta jyllää sekä yksilössä että yhteiskunnissa paljon määräävämmin kuin kukaan uskaltaa kuvitella. Jos ajattelusta yksi kymmenesosa on tietoisuudessa, ja jossa kaikkien asioiden käsittelyssä kaikki kästteet modostuvat pinnan tasossa -- eipä siinä ole paljon aseita taistella todellisia vaikutusvoimia vastaan.

Joidenkin suureiden muodostumisessa Pareton mittaluku 20/80 on näyttänyt omaavan todistusvoimaa, mutta noin niinkuin ylimalkaan sanoisin että ajattelua vaativissa mielipidekysymyksissä jokin 10/90 saattaa selittää paremmin sitä mitä todellisuudessa tapahtuu.

Perinteinen jako tietoisuuden ja alitajunnan kesken olisi tuo 1/9. Voi olla -- ja jos oikein ymmärsin, tästä on vähintäänkin epäsuoraa tutkimusnäyttöäkin -- että 90 prosenttiä meistä uskoo omaan älylliseen kykyynsä ja rehellisyyteensä, mutta uskoo samalla edustavansa sitä 10 presenttia, ja kuvittelee, etteivät muut ihmiset -- siis ilmeisesti se valtaenemmistö -- ole vastaavalla tavalla valistuneita.

Niinpä monien kysymysten käsittelyssä sitten edetäänkin sellaisten käsitteellistysten ja päättelyjen mukaan, jotka ehkä 10-prosenttisesti vastaavat mitään reaalitodellisuutta.

Eli syntyy jokin "eliittiajattelun" kynnys tuohon ykkösluokan ja 9/10 kuvitteellisen "tavallisen kansan" väliin.

Tähän kynnykseen kuuluu, että kun sosiaalisesti ehyessä yhteiskunnassa kaikki yksilöt tuppaavat normaalisti samaistumaan "sosiaalisesti ylöspäin", eliitin omissa sfääreissään hellimät ylevöitetyt idelistiset opit muuttuvat yleisemmin tunnusttetuiksi totuuksiksi.

Paha juuttu sikäli, että eliitillä on myös kova tarve kyhätä sellaisia käsityksiä ja opillisia totuuksia, joilla se voi erottautua tavantallaajista ja mieluiten mitätöidä tietynlaisena "impivaaralaisuutena" kaiken mitä normaalijärkiset todellisuudentajuiset arki-ihmiset kokevat ja tietävät.

Kansainvaellusta ei tulla saamaan tarpeeksi ajoissa -- jos ollenkaan -- aisoihin, koska eliitillä näinä päivinä on niin valtava tarve loistaa omissa narsistisissa tunnoissaan, joihin esimerkiksi ylevöitetty uhriajattelu olemuksellisesti kuuluu.

Eliitin rooli ja asema yhteiskunnassa toistaa jotain ikuista kuviota. Ei kannata ihmetellä esimerkiksi sitä, että niin sanottu "taistolainen" opiskelijaporukka muodostui niin suurelta osin hienojen porvariskotien lapsista.

Taistolaisuus tavallaan kokee nyt uutta tulemista. Väestönvaihto on alitajunnan hanke, jolla on tarkoitus osoittaa oman kansan alaluokalle sen sääty-yhteiskunnallinen asema.


Krekori kirjoitti...

Hieno blogi taas Ykä!
Samasta aiheesta omia ajatuksiani: https://krekori.blogspot.com/2023/11/islam-valtaan-allahu-akhbarbieruprkle.html

Pauli Vahtera kirjoitti...

Hyvä tarina. Totta se ei voi olla, koska smalin ÄO ei riitä loogiseen ajatteluun. Orjien pitäjäkansana he uskovat, että näin sen pitää olla. Suomalaiset ovat heidän orjiaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Yksi tosiasia kannattaa panna mieleen. Hulluuden välttämätön edellytys on sosiaalidemokratia, eli yhteiskunta, jossa vastikkeettoman rahan jako valtion budjetista joutilaille ihmisille edustaa ylintä hyvää, jota ei saa asettaa kyseen alaiseksi. Nimitys pyhä lehmä on tässä yhteydessä erittäin sopiva.

Bogreol kirjoitti...

Islamin aiheuttamaa turvallisuusriskiä vähätellään, kerrotaan, että on olemassa maltillisia muslimeja, mutta Britanniassa ihmetellään, miksi Hamasin juutalaisiin siviileihin kohdistamaa massamurhaa ei nousta tuomitsemaan muslimien yhteisöissä. Muslimien puolelle on toki noussut myös kantaväestöä, woke-henkistä edistyksellistä väkeä, queer Palestiinan puolesta -kyltit näyttävät koomisilta surullisesta aiheyhteydestään huolimatta. Tuki toki kelpaa Koraania ohjeenaan pitäville muhamettilaisille - mahtavat ajatella kuten hilpeä huijari - kuinka helvetin tyhmiä nuo ovat.

Pysytään palestiinalaisissa, Tanska tunnustaa tyhmyytensä, eikä aio toistaa palestiinalaisten ottamista pakolaisiksi. 1990-luvulla Tanska otti 321 palestiinalaista, joista 270 asuu yhä Tanskassa. Tästä 321-joukosta 64% on saanut vakavasta rikoksesta tuomion (liikennerikkomuksia ei ole laskettu). Suuri osa ei ole kelvannut työmarkkinoille, ja elelee varhaiseläkkeen turvin. Heidän lapsistaan (n. 1000 henkeä) 34% on syyllistynyt vakavaan rikokseen, ja suurin osa elää sosiaalituilla.

Tuolloin Tanskassa herätti suurta ihmetystä, että valituksi tulleet matkustivat heti maahan, josta heidät oli haettu, juhlivat näissä "vaarallisissa" oloissa aikansa ja palasivat Tanskaan nostamaan etuisuuksiaan. Tuohon aikaan oli vielä rasismin suhteen pelokas ilmapiiri, joten asiasta ei paljon puhuttu. Nyt tanskalaiset varoittavat muita kansoja, älkää ottako näitä, kun heitä ei voitu integroida Tanskan oloissa, niin ei varmasti muuallakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmetys oli Abdilla varmaan vielä entistäkin suurempi, kun tajusi, että Afrikassa somput ovat halveksittua porukkaa, Afrikan mustalaisia. Täällä somput puolestaan ovat jalustalle nostettuja kunniakansalaisia.

Tuo kortti on kyllä mainio. Siis kuvitukseltaan. Kertoo kaiken hölmölästä. Valitettavasti pätee kuitenkin käytännössä. Joku hammaslääkäri tässä ihmetteli jossain valtamedian yleisönosastolla, että miksi hemmetissä matuille tilataan pilvin pimein hammaslääkäriaioja yksityiselle, joihin hyvin suureen osaan he eivät vaivaudu menemään. Ja arvaat varmaan kuka maksaa nämäkin käyttämättä jääneet ajat.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin kuukautisliite panee parastaan ja toidistaa, että ei se maahanmuutto ole ollenkaan huono asia. Jutussa niputetaan kaikki maahanmuutto saman otsikon alle ja asiat piilotetaan tilastoihin vetoamalla. Saman teki joku ruåtsalainen tomittelijatarkin aftobladetissa, todisti, että maahanmuutto on suuri rikkaus ja voimavara.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Näin on nämä asiat nähtävä, sanokoon johtava yhteiskuntavaikuttaja Gunvor Perselius mitä tahansa. Naisista puheenollen, ehdottaisin vuoden puupää mitalia ja ensimmäiseksi palkituksi Tytti Yliviikaria.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys hepalle, Thorvald Eskilinpojalle, Olavi Koskelalle, Seppo Oikkoselle, Jrekorille, Paauli Vahteralle, Vasarahammerille, Bogreolille, Tapsalle vaan, Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Tästä mielettömyydestähän länsimaaat voivat vain syyttää itseään ja typeryyttään. Mikään ei olisi pakottanut. Ja nythän tuo porukka alkaa vaatia jo kalifaattia.

QroquiusKad kirjoitti...

Gaddafi ja kumppanit luulivat islamin valloittavan Euroopan naistensa kohduilla.
Olisivat ihmeissään kun nykymenoa katselisivat:
ennen niin voimakkaat ja ylpeät, maailmaa hallinneet euromiehet antavat naistensa sallia islamin valtaavan Euroopan kyltymättömällä vierasrakkaudellaan, jota miehet eivät yritäkään hillitä.

Eivät kohdut toki merkityksettömässä asemassa täsä valloituksessa ole, eivät suinkaan:
musliminainen makaa jalat levällään aviovuoteessaan ja synnytysklinikalla.
Länsimainen nainen makaa jalat levällään matumiehen vuoteessa ja aborttiklinikalla.

Länsimainen mies sallii tämän katsellen vain alistuneena vierestä.
Parhaimillaan se alkaa syytellä toista länsimiestä naisvihaajaksi tämän asiantilan julkituomisesta.

Syy on vain ja ainoastaan meidän.
Mitäs emme enää halua olla isäntiä talossamme, vaan olemme luovuttaneet kaiken isäntävallan emännille, jotka käyttävät sitä päästämällä piiat tanssimaan pöydille ja kutsuneet vihollisen sänkyihinsä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Pitkälti joo. Tosin se taise olla se Algerian Ahmed Ben Bella joka näin puhui. Ja Gaddafi puolestaan sanoi että hän on ainoa tekijä joka estää valtavan afrikkalaisinvaasion Eurooppaan. Ja niinhän se, piru vie, taisi olla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Hyvin mahdollista.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Vissiin turha lähettää tätä juttua Eva Biuaudelle, tuskin hän sitä kuitenkaan lukisi. Totuuden kuuleminen tekee kipeää, koska on koko ikänsä elänyt täydellisessä valheessa maahanmuuton suhteen. Tuli mieleen sama asia juttua lukiessani, että jos sharia-laki saataisiin voimaan Suomessakin, niin elättäisikö nämä somput sitten meidät entiset kantikset? Ja kuka elättäisi heidät itsensä? Asialla on puolensa ja puolensa.

-TR- kirjoitti...

Jotkut ihmiset oikeasti luulevat että jonkin maan vauraus on pelkästään kiinni maaperästä eikä kansasta. Siksi he uskovat että kun tehdään vallankumous niin pysytään yhtä rikkaina kuin ennenkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Jos sharia saataisiin voimaan Suomessa, suomalaiset eläisivät dhimmeinä oikeauskoisten somalien alamaisina ja elättäisivät ne jizyalla, jota maksaisivat nöyryytysten kera.
Asiantila ei somalien näkövinkkelistä eroaisi silloin kovin paljon nykyisestäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni eräs kokkareiden entinen ministeri treelta, ehdotti vuosia sitten, että sharia laki pitäisi sallia. Muutenkin tullut sellaisia avautumisia tässä vuosien varrella esim vmp:n osalta, miten kantis suomi blondit ovat niin tohkeissaan ja että kuinka ne kohtelevat ihanasti mihin suomijuntti ei pysty/osaa. Ehdotan, että kokeillaan. Sallitaan se ihana kulttuuri vaikkapa kokeilumielessä. Näin kärjistäen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalle Pelttarille, TR:lle, Qroquius Kadille, Thorvald Eskilinpojalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Kalle & Qroquius Kad: No se kyseinen ämmä on vapauttanut itsensä kaikista reaalimaailman ja loogisen ajattelun kahleista. Mitä sharia-lakiin tulee niin meidän osamme olisi kyllä pitkälti se, mitä QK kirjoitti.

TR: Ja näitä ihmisiä on valitettavan paljon.

Thorvald: Jep. Voi sanoa että kyseessä ei ole enää vika, vaan ominaisuus.

Ano: Samanlaisia havaintoja minulla.

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt tuli taas uutinen/tosiasia, että kantikset eivät enää lisäänny, eli syntyvyys on romahtanut, niin hyvin on vihervasemmisto kommunistit onnistuneet. Tehtävänään suomen tuhoaminen. Ruotsihan on jo menetetty. Tuli nähtyä pikaisestikkin omin silmin. Eli se normaali perhe on syyri perkele. Sen sijaan on valkoisten velvollisuus, antaa elin tilansa niille, jotka eivät ole onnistuneet luomaan ns toimivaa yhteiskuntaa, kuten pohjola. Huolimatta miljardeista, biljoonia. Samaa paskaa joka päivä siellä. Ja nyt ovat toden teolla tuomassa sen paskan tänne. Ja miten ylimielisiä ne ovat suvakkeineen. Raivostuttavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitin hieman sekavasti, mutta pointtini oli, että minkä omin silmin näkee sekä kuulee avoimesti, sekä toteaa todellisuuden ilman mitään ns ideologiaa, onhan se nyt selvää. Muslimien yms invaasio on tosiasia. Ei kahta sanaa.

Anonyymi kirjoitti...

Päivästä toiseen saamme lukea rasismia siellä täällä, sekä juuri luin ylen artikkelin siitä, miten seksuaalinen häirintä nyt yhtäkkiä kauhea kriisi. Syynä miesihanne. Eli kautta rantain, miehet eivät saisi olla miehiä. Kärjistäen. Tottakai se seksuaalinen ahdistelu on väärin. Mutta väitän että on täysin marginaalinen ongelma. Varsinkin kantisten osalta. Kyllä se on niin, että ainakin allekirjoittanut kasvatettiin niin, että naisia pitää kunnioittaa sekä olla herrasmies. Aloin muistelemaan, mitä sellaista olen joskus sanonut naisille alkaen vaikkapa 18 alkaen. En ole kertaakaan puhunut ns halveksivasti . Tottakai normaalia juttua, tyyliin oletpa hyvännäköinen. Kaunis . Ja ollaan kommentoitu, että onpa hyvät tissit yms täysin normaalia. Mikä siinä on? 2 x kertaa naimisissa, juttua on ollut, mihin naiset kiinnittävät huomiota jne. Ja sekö ei ole ns sukupuoli rasismia? Naurettavaa pelleilyä koko nykymeno.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1 (oletan, että nuo kaksi peräkkäistä kommenttia olivat sinun): Joo, muslimit eivät edes peittele invaasioaikeitaan. Sinänsä en usko vihervasemmiston pyrkivän maittemme tuhoamiseen. Ovatpahan vain niin helvetin hyväuskoisia idiootteja.

Ano2: Samanlaisia muistikuvia ja havaintoja minulla.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, kuten totesin kärjistäen. Toivottavasti. Kun kävin ruotsissa, niin siellä ei naiset uskalla liikkua enää ns normaalisti, tyttäreni, joka asuu pk seudulla, todisti, miten matujen jengi hakkasi täysin viattoman kulkijan. Hän on työssä, missä joutuu kulkemaan myöhään. Nykyään ei enää kulje julkisilla. Kaunis nainen. Eli ei uskalla enää kulkea julkisilla. Minusta tuo on kuin kehitysmaasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olet oikeassa. Se on juuri kuin kehitysmaasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm... Naureskelin jonkin aikaa sille kuvaamallesi kortille, mutta sitten huomasin siinä ilmeisen kömmähdyksen.

Itse asiassa olisi suuri helpotus suomalaisten veronmaksajien kannalta, mutta pakolaisille suuri pettymys, jos se heidän saamansa kortti tosiaan olisi täsmälleen sellainen kuin kuvassasi.
Siinähän oli ∞-merkit (ääretön) sekä "Valid from"- että "Until end" -kohdassa.
Näistä edellinen kuitenkin mitätöisi kortin. Sehän merkitsisi, että kortti tulee voimaan vasta "vuonna ∞" – äärettömän pitkän ajan kuluttua, ei koskaan!

Pikemminkin se kortti oli sellainen kuin ilmeisesti kuvittelit, jos siinä "Valid from" -kohdassa olisi jokin jo mennyt ajankohta (eli ise olisi jo voimassa) ja vain "Until end" -kohdassa ∞.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kortti ei ole itse tekemäni. Löysin sen netistä. Minusta se vaan sopi postaukseen.