keskiviikko 15. marraskuuta 2023

HÄ? ELI AJAN HENKEÄ

Täytyy tunnustaa että minä alan olla aivan liian vanha käppäukko että ymmärtäisin jatkuvasti päälle jyräävää Ajan Henkeä. Minä kun vanhanaikaisena miehenä olen kuvitellut että vain naisilla on kuukautiset. No, olenhan minäkin lukenut menstruoivista miehistä. Olen minä lukenut paljon scifiäkin mutta en ole ottanut sitäkään tosissaan. Mutta nyt huomasin tuoreeltaan uuden tuotteen.

Jaa minkä? No tamponin.

Jaa kenelle? Eihän tamponissa ole mitään uutta? No on, kun se onkin markkinoitu miehille.

Helsingin Pravda uutisoi:

Suomalaisyritys julkaisee miehille suunnatun tamponin

”Haluamme, että myös menstruoivat miehet tulevat nähdyiksi kuukautistuotteita ostaessaan”, sanoo Delipapin toimitusjohtaja Sanna Karhu.

Ja hieman otteita:

Suomalainen Vuokkoset-brändi julkaisee miehille suunnatun tamponin kansainvälisen transtietoisuuden viikon kunniaksi.

Brändistä vastaavan Delipapin mukaan julkaisun tarkoituksena on ”nostaa keskusteluun hygieniatuotteiden sukupuolittuneisuus ja transmiesten kuukautisiin liittyvä ahdistus”.

Niin. Tokihan firma halutessaan voi yrittää ottaa palan hypetyksestä. Joskin veikkaan, että kate saattaa kyseisessä tuotteessa kääntyä miinukselle.

Ja sitten herää kysymys: Jos tätä ilmiötä ei ota vakavasti – esmes minä en ota – niin syyllistyykö vihapuheeseen?

Joka tapauksessa on selvää että jos Wokellusmyymälöitä aikanaan perustetaan niin tämä tuote on taatusti myynnissä.

No shit, Sherlock.

33 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vai semmonen puikko - voihan perkele:-((( Hä(hhää!) Ajan Henki. Jännä nähdä millaisiin kierroksiin hulluus viä ehtii minunkin elinaikanani...

Anonyymi kirjoitti...

Piloillaan niitä varmasti ostetaan, mutta myös kiusatakseen herkempiä miehiä ja poikia. Miten käy jälkimmäisten ahdistuksen?

Anonyymi kirjoitti...

Joo. Luin klikin mutten avannut.Oon kyllä kuullut että kossua tamppooniin ja sinne sitten, myös suppolääkkeet on tiedossa.No maailma rullaa tavallaan.Mikäpä siinä,sanoi Veiko Huovinen.
Ihmettelijä

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä tähänkään ny enää voi sanoo ol...len...kan vai voiko sanoo juur mitään?
No jos mä nyt kuiten koitan:

mitä tapahtuu, jos Menstruoiva Mies käyttää naisten tamponia?
Vaarantaako se hänen terveytensä tai muuttaako sukupuolikokemustaan johonkin väärään suuntaan;
ei sen luulisi kuukautissuojan käytöstä ainakaan epätoivottuun maskuliiniseen suuntaan muuttuvan.
Entä jos nainen käyttää Menstruoivan Miehen menstruaatiosuojaa?
Väheneekö hänen feminiinisyytensä?

Entäpä onko tässä lainkaan pohdittu Rodullistettuja Ihmisiä?
Jos Ruskeaa Tyttöä leikkivälle ylen valkoiselle persialaistytölle näyttää tällaista, tuleeko hänelle Turvaton Olo kuin n-sanasta ja jos tulee, johtuuko se epäsensitiivisyydestä etnisyyttä kohtaan?
Onko näitä nyt varmasti aivan kaikenlaisille?

Anonyymi kirjoitti...

Sairas on maailma. Mies voi synnyttää, miehillä kuukautiset, jne. Olisikohan tuosta hyötyä kun lyö armoton paskatauti päälle?

Anonyymi kirjoitti...

Peffaanko tuo lykätään?

QroquiusKad kirjoitti...

Otsikossa on kenties jonkinlainen krijotiusvrihe?
Senhän pitäisi varmaankin kuulua:
"Hyi tätä Ajan Henkeä!"

Anonyymi kirjoitti...

Ei millään pahalla, mutta oletko sinä semmoinen oman elämäsi Sanna Ukkola vai mikä helskutti sinua oikein vaivaa!?

Tämä on vasta alkusoittoa - kohta tulee miesten pluskoon tissiliivit (vähintään F-kuppi) ja semmoinen kyrvän päälle solautettava kortonki, jonka pakkaus on koristeltu kukkasilla, vaaleanpunaisilla sydämillä ja muilla hörhellyksillä ja tyttöjen väreillä ja jonka pakkauksen kyljessä lukee "Naisille".

Tämä on sitä nykyaikaa ja edistystä, opettele elämään sen kanssa tai kuole pois.

Antifilatelisti kirjoitti...

Ei nyt ole ensimmäinen neljättä!!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Ano1:lle, Ihmettelijälle, Qroquius Kadille, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne. Ja joo, nyt ei ole aprillipäivä. Ei tähän oikein muutakaan osaa sanoa.

Isä Nicolae kirjoitti...

Nå men sinua ikäkulua, Ykä & hejsan alla på pimeä puoli.

Aivan selvästi alat olla viimeisen käyttöpäiväsi lähistöllä... Kyllähän jos miehet menstruoivat, totta heillekin kuuluu tamponimallis(to), sehän on vain niin chiq ja fantsua.

Ano klo 2149 ajatusta työstäen: seuraavaksi kai oma kortonkimalli kehitetään ja markkinoidaan ejakuloiville naisille. Koska sukupuoli, sen välisyys, monisuus tai puuttuminen on vain tahdon asia - tasa-arvoa tietty unohtamatta.

Strix Senex kirjoitti...

Tunkekoot tampionsa sinne, minne päivä ei paista. Ja niinhän ne tietysti tekevätkin.

Anonyymi kirjoitti...

Voeha helvetti nytkö voi elää pelkällä kaljalla ja lähteä vielä kahdenviikon päästä kävelyllekkin... Miksi vasta nyt :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Isä Nicolaelle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Isä Nicolae: Jep, minun kannattaisi varmaan älytä lopettaa hengittäminen. Niin kuin muutkin dinosaurukset ennen minua.

Strix Senex: Karmeinta on että meidän pitäisi muka ottaa tällainen vakavasti.

Sir Ilkka kirjoitti...

Lama on nyt selätetty. On meinaan sen verran kova myyntiartikkeli tulossa kyseiseltä firmalta. Jossakin piireissä valitaan aina vuoden turhake, mutta mielestäni tälle tuotteelle pitäisi myöntää vuoden innovaatio -palkinto.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohan on hirveän helppo ja halpa keino hyvesignaloida: painaa vain viiteen pakkaukseen for men -tekstin, ja palstatila on varmistettu, kulut 0 euroa.

Mutta tänään torstaina katsotaan, saako ryssä työntää vapaasti "turvapaikanhakijoita" Suomeen. Merkittävä päivä tiedossa.

Valtsu

Vasarahammer kirjoitti...

Wokellus ei itsessään ole pahinta, mitä on. Pahinta on se, että huumori on kuollut. Toki voi olla niinkin, että oma huumorintaju wokellusta katsellessa on yksinkertaisesti loppunut

Anonyymi kirjoitti...

Pelkään pahoin, että ei olla vielä kaikkea edes nähtykään. Mutta jotain iloista sentään; ainakin vihreät ovat varmasti innoissaan, kun Venäjän kautta tulevat kehitysmaalaiset ovat niin edistyksellistä väkeä, että ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen sisäistäneenä tulevat maahan polkupyörillä...

Rouva Ano

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Aika on valitettavasti jo kulkenut ohi Delipapin toimeliaisuuden. Ameriikan raitilla ovat jo näkyvissä aivan uudenlaiset kotkotukset. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja voimmehan olla ylpeitä, että kaikilla kolmella ja puolella suomalaisella mestruoivalla miehellä on nyt aivan ikioma tuote, jota esitellä ylpeydellä miesten vessoissa käydessään.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Mielenkiintoinen oikeudellinen kysymys syntynee siitä, ovatko Menstruoivat Miehet "kansanryhmä", ja nauttivatko he näin ollen sitä erityistä suojelua, jota laki "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" tarkoittaa.

Ehkä he voisivat perustaa uskonnon, ja heille pitäisi sitten osoittaa erityistä kunnioitusta, ettei kukaan tulisi "rikkoneeksi uskonrauhaa"?

Ainakin heitä suojelevat juristeristit olisivat vahvoilla, jos syytteet nousisivat oikeusasteista korkeimpaan -- sieltä kun on olemassa ennakkotapauksia ja tuomiolauselmia, joiden mukaan esimerkiksi "tiedolla" ei uskonnollisissa yhteyksissä ole samaa merkitystä kuin mikä sillä yleensä on.

Kyllähän tällaisissa yhteyksissä aika monelle filosofiaa ja ajatushistoriaa harrastaneelle tulee mieleen keskiaika ja skolastiset käsiterealistit, jotka pitkään pähkäilivät sitä miten "reaalisia" yleiskäsitteet ovat. He kokivat sen niin, että samalla tavalla kuin oli olemassa konkreettinen koira "Musti" ja toinen, "Haukku", ihan yhtä "todellinen olemus" oli yleisnimike "koira".

Sellainen oli eurooppalaisen viisauden korkein aste siihen aikaan, kun tajunta operoi vielä pääosin kuuloaistin miellemaailmassa. Uudella ajalla sitten visuaalinen mieltäminen -- perspektiivi, peräkkäisyyden, pääällekkäisyyden, porrasteisuuden, hirarkian ja priorisoinnin ajatushahmot -- alkoivat jäsentää maailmaa, ja syntyi se uusi järki, joka myös muutti maailman ja ihmisen reaaliset elinehdot.

Mutta ihan kaikkialle ja kaikkia koskemaan järki ei vieläkään näytä ulottuvan. Menstruoiva Mies on todellinen olemus siinä missä naiset "Maija" ja "Liisakin".


Anonyymi kirjoitti...

Mutta tottakia Vuokko ja Vuokkoset sopivat yhteen. Aivan kuin Vuokkokalatkin. Jotka vaihatvat sukupuolta tarvittaessa. Esim. kaikki syntyvät vuokkokalat ovat koiraita. Naaras parittelee vahvimman koiraan kanssa, tosin se naaras saattaa olla entinen koiras, se joka on vaihtanut sukupuolta saadakseen.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ennen wanhaan olisi suljettu pyöreään pehmustettuun huoneeseen tällaista kaupittelevat. Nyt tätä pyöritetään niinkuin olisi kyse normaalista toiminnasta. Kaikki kehitys ei ole todellakaan edistystä. Einsteinillakin taisi olla sopiva lause, jota voisi soveltaa myös tähän kehityskulkuun.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on aina vähän ristiriitaista kun asioista ei pitäisi tehdä numeroa, mutta silti niitä täytyy sitten kuitenkin erikseen alleviivata. Eli varmaankin tavallisia tamponeja uudessa paketissa, että naiseksi itsensä tunteva mies voi ostaa niitä, ilman että joutuu mahdollisesti painimaan "mitähän minusta ajatellaan" - tuntemusten kanssa... Miten olisi täysin valkoinen paketti, jossa lukisi vain "tamponeja"? Ai ei käy vai, ei saa hyvepisteitä. Nyt kun on omat tamponit, niin seuraavaksi sitten voi alkaakin ajaa keskustelua menstruoivien miesten kuukautisköyhyydestä – olen oppinut, että tämä on feministien mielestä epätasa-arvo pahimmillaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Entäpä sitten Peniksellisten Naisten kuukautisköyhyys;
heillähän se on äärimmäistä kun heillä ei ole koskaan mitään menstruoitavaa?
Miten tämä Huutava Vääryys voitaisiin korjata ja saada myös Penikselliset Naiset vuotamaan alapäästään verta kuukausittain?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sir Ilkalle, Valtsulle, Vasarahammerille, Rouva Anolle, alianor d´aquitanelle, Seppo Oikkoselle, Huru-ukolle, Tapsalle vaan, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Vasara muuten oli täysin oikeassa. Yksi wokelluksen pahimpia piirteitä on kertakaikkinen huumorivastaisuus. Mitä muuten tulee tuohon itärajan tilanteeseen niin nythän tarvittaisiin hyvin nopea lakimuutos jolla suljettaisiin raja täysin ja jos joku ”pyöräilijä” pääsee läpi niin sille olisi varattu paikka piikkilangan takana odottelemassa josko huvittais lähteä Suomesta ihan vapaaehtoisesti.

Anonyymi kirjoitti...

No siinäpä joululahja vinkki. Tosin monilla saattaa se kuuluisa huumorintaju loppua. Tai sitten ei. Tämä taitaa mennä samaan kategoriaan, kuin se liikennemerkki uudistus.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Vampyyrit menivät baariin ja tilasivat kuumat veret. Yksi otti kuitenkin vain kuumaa vettä ja liotti siellä sitten tamponia. Sanoi juovansa tänään vain teetä. Olipas taas kulunut vitsi.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllähän ne olemassaolevat kansainväliset sopimukset nytkin sanelevat vain, että
asyylihakemus on otettava vastaan ja käsiteltävä, mutta
sitä ei ole mikään pakko myöntää eikä ilmeisen perusteetonta hakemusta tarvitse tutkia vuosikausia.
Edelleen hylsystä on oikeus valittaa, mutta ei useita kertoja.

Niinpä asyylinvonkaaja voidaan velvoittaa laittamaan valitukseen kaikki perusteet, eikä niitä tarvitse tutkia taaskaan vuosikausia, mikäli ovat edelleen yhtä perusteettomia kuin hakemuskin vaan päättää asianomaisen asia siihen saman tien.
Ennen kaikkea, asyylinvonkaaja voidaan internoida maahan saavuttuaan hakemuksen ja sen valituksen käsittelyjen ajaksi, sitä suuremmalla syyllä mitä vähemmän hakijasta tiedetään.

Kun hylsy on vahvistettu, hakija voidaan siirtää VOKista palautuskeskukseen, josta hän poistuu sinne mistä tulikin.
Siihen asti hän saa olla siellä piikkilankojen ja lukkojen takana laitosruokaa syöden.
Ellei maistu, ei ole pakko syödä ja jos on paha olla, pois pääsee heti halutessaan mutta vain maasta pois.
Mikään sopimus ei velvoita päästämään asyylinvonkaajaa minnekään muualle.

Näin voitaisiin tehdä nytkin.
Näin ei haluta tehdä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Kalle Pelttarille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Totta joo, tosin se liikennemerkkihomma tuli huomattavasti kalliimmaksi.

Kalle: Tuttu vitsi. Ja kieltämättä aika kulunut.

Qroquius Kad: Noin lyhyesti totean että jätkä puhuu järkeä. Veikkaan kyllä että persuilla olisi halu tähän. RKP:llä ei ole. Ja onko muilla uskallusta?

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni yksikään täysjärkinen aikuinen ei osallistu keskusteluun aiheesta "onko miehillä kuukautiset?" sen enempää kannattavana kuin vastustavanakaan osapuolena. Se on jotakin sellaista, jota voi odottaa ehkä viisivuotiailta päiväkotilapsilta tai kylähulluilta, mutta aikuisten kapasiteetin olettaisi riittävän tähdellisempien ongelmien käsittelyyn.

Koska nykyään kuitenkin suuri osa aikuisista on valinnut käyttäytyä kuin kylähullut tai pikkulapset, yhteiskunnallinen "keskustelu" on alkanut näyttää suurin piirtein tältä:

A: Lehmät lentää.
B: Eikä lennä! Katsokaa noita hulluja wokeltajia, jotka väittää, että lehmät muka pystyy lentämään. Jos olet meidän kanssa samaa mieltä siitä, että lehmät ei voi lentää, olet meidän puolellamme, joten anna meille äänesi seuraavissa vaaleissa.
B: Me määrittelimme lehmän käsitteen uusiksi. Nyt se voi tarkoittaa myös västäräkkiä ja kottaraista. Koska tuokin västäräkki voi lentää, voidaan siis sanoa, että lehmät lentävät. Jokainen, joka ei kannata tätä uutta määritelmää, on suvaitsematon ja huono ihminen.

Ja niin edelleen ja niin edelleen, hamaan ikuisuuteen asti. Tarinan opetus on siis se, että A ja B ovat tässä omalla tavallaan ihan yhtä hulluja kumpikin, kun vaivautuvat kinastelemaan tällaisesta aiheesta ihan niin kuin se olisi sellainen aihe, josta vänkäämiseen järkevien aikuisten kannattaisi haaskata aikaansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Laitoit sitten etädiagnoosia. Olen eri mieltä. Sillä noita mielettömyyksiä pyritään saamaan uudeksi normaaliksi ja sellaista tuleekin vastustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Se oli kyllä puhetta ihan vaan yleisellä tasolla eikä liittynyt kehenkään, mukaan lukien sinuun mitenkään henkilökohtaisesti. Ethän sinä hullu ole vaan pelkästään idiootti, jos et niin yksinkertaista asiaa ymmärrä kuin että mitä "lehmien lentäminen" tuossa vertauskuvassa merkkaa. Vertauskuva kun tarkoitti sitä, että normaaliälyiset ihmiset eivät osallistu tähän miestamponikiistelyyn kumpanakaan osapuolena vaan antavat koko homman vaan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ei väestön valtaosa nyt sentään niin tyhmiä ole että uskoisi miehillä oikeasti voivan olla kuukautiset vaikka sinä niin tyhmä oletkin ja projisoit tyhmyytesi koko muuhunkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Halusit päteä, julkaisin kommenttisi ja pääsit pätemään.