keskiviikko 1. marraskuuta 2023

ANTERO LÄRVÄNEN JA TUTKISKELIJAN VUODATUS


- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Nyt on lähetyksessämme vuorossa Antero Lärväsen uusastraalivartti johon on asiakseen halunnut päästä mukaan Helsingin yliopiston tutkiskelija Ruilikki Vätkytän-Läkittäinen. Muistutetakoon ensiksi että täällä Pinnanmaalla termiä ”tutkija” käytetään kovien tieteitten oikeista tutkijoista ja ne muut menevät sitten kategoriaan ”tutkiskelija”. Kyseisistä henkilöistä on myös käytetty pitkiä, rumia ja karvaisia sanoja mutta jätetään ne nyt kertomatta koska lähetystä saattaa kuunnella alaikäisetkin. Ruilikki, tervetuloa lähetykseen. Kerrotko ensin itsestäsi?

- Kiitos, Antero. Olen siis Ruilikki Vätkytän-Läkittäinen ja olen yhteiskuntatanhuamisen tohtori sekä sen lisäksi maisteri selitteläätiössä, sovelletussa spedestetiikassa ja akateemisessa käsitehässimisessä. Toimin Helsingin yliopiston Neurotica-instituutissa sekä rasismi- että sukupuolitutkijana. Ja olen tullut sanomaan pinnanmaalaisille kuulijoille että niin minua kuin kollegojani arvostetaan aivan liian vähän. Jopa pilkataan. Ja se on niin väärin, niin väärin.

- Kerrotko vähän perusteita väitteellesi. Täällä Pinnanmaalla kun ei nuo mainitut käsitehässimisen alat ole kovinkaan pop.

- Perustelen sen sillä, että meillä on äärimmäisen vaikea työ joka vaatii arvostusta..

- Tästä voisi olla toistakin mieltä. Joten saiskos hieman lisätäsmennystä?

- Johan nyt toki. Kas kun kyllähän me oikein hyvin tiedämme että todella harvassa länsimaassa niin totaalisesti paapotaan ja jalustalle nostetaan sekä etnisesti edistyksellisiä että naissukupuolta kuin täällä Suomessa. Ihan vain sillä perusteella että ne ovat etnisesti edistyksellisiä ja naissukupuolta. Ilman mitään sen kummempaa perustetta. Siinä on kuule aika vaikeaa löytää vakuuttavasti valittavan ja ruikuttavan tutkimuksen aiheita. Ja kas kun niitä pitää säännöllisesti löytää. Että saataisiin turvattua jatkuva rahoitus. Kas kun syömällä se elää tutkiskelijakin.

- Mutta epäilemättä teillä on jonkinlainen kikka kuutonen.

- Kyllä on, eli ”tuntuuhan susta, no kyllä musta tuntuu”-tutkimukset. Kun kysymykset asetellaan niin että oletko kokenut rasistista sortoa tai patriarkaalista alistamista niin ihminen mielellään vastaa negaatioitten kautta. Kun vain kysytään oikealta ihmiseltä. Vaikka hän olisi pelkkä syöttiläsporsas joka ei tee mitään hyödyllistä. Mutta sitten meillä on se toinen, hyvin vaikea ongelma. Se taas vaatii aktiivista sormien läpi katsomista, unohtamista ja vaikenemista. Eli akateemista ammattitaitoa.

- Ja mikäs se on?

- No se on se islam. Tokihan me tiedämme että islam edustaa juuri sellaista patriarkaalista sortoa jota vastaan me väitämme taistelevamme mutta jos me tunnustaisimme sen, niin me joutuisimme myös tunnustamaan että ne meidän halveksimat valkoiset lihaa syövät heteromiehet ovat koko ajan olleet oikeassa ja me taas olemme olleet täysiä pellejä ja hyödyllisiä idiootteja. Sellaista häpeää me emme kestäisi ja niinpä meidän linjanamme on jatkossakin että islam on tietoisesti väärinymmärretty religion of peace ja islamin naiset ovat Säkkivälineen mannekiineja ihan omasta halustaan koska se vapauttaa ja voimauttaa heitä. Ja että se VHM ei tunnusta tätä vain siksi koska se on impivaaralaisen rasismin läpikotaisin mädättämä.

- Hjuu… onhan teillä siinä oma homma…  kylläkin juu… joskaan ei kovin hikinen… mitenkäs, oletteko te koskaan harkinnut noin niin kuin oikeisiin töihin menemistä?

- No emme tietenkään! Jo ajatus siitä että meidän tulisi olla koko ajan tekemisissä muurahaiskansalaisten kanssa on meihin kohdistettua henkistä väkivaltaa. Ja mitä me muka tekisimme? Tämähän on ihan työsuojelukysymys. Kas jos meidät pakotettaisiin johonkin oikeisiin töihin, no, sanotaanko vaikka hoitoalalle niin siinähän ei mene kuin pyhätön viikko kun me olemme egoinemme sotkeneet työpaikan kuviot aivan sekaisin. Kyllä se vaan on parempi että me saamme olla jatkossakin yliopistolla ja tehdä mitä huvittaa.

- Myöntää täytyy, myöntää täytyy… noin työsuojelun puolesta. Mutta näkisin kyllä että ehkä yhteiskuntaa eniten hyödyttävä ratkaisu olisi teidän siirtyminen pitkäaikaistyöttömiksi. Tulee se ainakin yhteiskunnalle halvemmaksi.

- Tuo on selvää misogyniaa! Ja koska halveksit työtämme tai ainakin sellaiseksi tulkitsemaamme niin se on myös rasismia. Laitankin seuraavaksi pystyyn tutkimuksen siitä, kuinka paljon mediassa on naisvihamielisyyttä.

- Arvaanko oikein että asiaa kysytään vain valtamedian feministiksi julistautuneilta naistoimittelijoilta?

- Tietenkin. Täytyyhän oikea tulos varmistaa.

- Ja sitten kun asiasta uutisoidaan esim. Ylellä ja Helsingin Pravdassa niin siihen laitetaan tietysti paljon teikäläisten kuvia mukaan ja jokaisessa on se viittä vaille itkuun purskahtava ilme.

- Totta kai. On sitä ilmettä muuten tullut harjoiteltuakin.

- Yhteiskuntatanhuamisen jne jne jotakin Ruilikki Vätkytän-Läkittäinen, kiitän teistä valaisevasta haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, siirto rutioon.

- Ja täällä paikallisration rutio. Seuraavaksi vuorossa yhdistettynä musiikkia ja oraakkeleita. Nimittäin hollantilainen Focus-yhtye osasi tiivistää Thijs van Leerin vokaaliosuuksissa nykyisen yhteiskuntatanhuavan tutkimuksen oleellisen sisällön muutamaan minuuttiin jo viisikymmentä vuotta sitten. Nämä miehet olivat näkijöitä.


41 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Totta kaikki. Myös nauratti niin, että selkään saattui.

Olavi Koskela kirjoitti...

Niinpä niin. Vaikka hiukan epäilyttää olisivatko nämä yhteiskuntatanhuajat ihan noin avoimia ja rehellisiä vaikuttimiensa ja pyrkimystensä suhteen. Ykän muotoilemat nimet näille tättähäärille ovat aina yhtä riemastuttavia.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä yhtye osasi jo sanoa kaiken sanottavan aiheesta. Ei lisättävää.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa kuuntelin ylen radio lässytystä keskustelu kulttuurista. Jotta on ilmapiiri ns kiristynyt. Ja että pitää katsoa peiliin jokaisen. Sanoisin, että sitä omaa lärväänsä voi katsoa vmp sekä vihervasemmisto. Rasismi hysterian yms osalta, mikä on lähtenyt täysin käsistä. Ja olipa raju veto fokus bändiltä! Rumpali van linden onkin tuttu muista jutuista. Mutta saipa les paul kyytiä sekä kiipparisti veti kyllä hienosti. Ei mitään helppoa ollenkaan. Kiitos tästä ykälle &lärväselle. Noinhan se on.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin liikuttavan rehellinen tuo Ruilikki.

Antifilatelisti kirjoitti...

Näin Focuksen joitakin vuosia sitten Äänekoskella Keitele-Jazzissa. "Hocus Pocus" on juuri noin mielipuolista mölinää kuin mitä Thijs van Leer sen esittää ja se oli "häh?"-kokemus.

Ja se kuvastaa juuri täsmälleen Ruilikin kaltaisten femitanttojen kitinää. He olisivat paljon vaarattomampia yhteiskunnalle pitkäaikaistyöttöminä. Sano minun sanoneen, tämä johtaa tavalla tai toisella todella tukalaan lopputulokseen naisten kannalta.

Anonyymi kirjoitti...

Me boomerit tms, itseasiassa puolustamme naisten oikeuksia. Naisillahan on asiat oikein hyvin suomessa. Toki parannettavaakin on. Mutta. Minusta ovat ns pissaamassa omiin muroihinsa näillä yltiöpäisillä feministi/lqtbfgtdb/ meillä on unelma/intersektionaalinen kastia jako sekä mitä niitä nyt on sekä valkoinen suomalainen mies on vihollinen sekä syyllinen & paskaa julistuksineen. Pelkkää kommunismia sekä yhteiskunta rauhan horjuttamista.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin. Basistikin oli hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Rita moreno & animal puppets. Siinä minun vastaus. Jos joku voisi liittää linkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, JJR:lle, Olavi Koskelalle, Huru-ukolle, Ano2:lle, Ano3:lle, Antifilatelistille, Ano4:lle, Ano5:lle ja Ano6:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Taitaa olla niin että Pinnanmaan ulkopuolella tutkiskelijat eivät ole yhtä avoimia ja rehellisiä.

QroquiusKad kirjoitti...

Joitain vuosia sitten mainittiin, että Kanadan julkinen sektori on saman kokoinen kuin Suomen mutta väkiluku on kuusinkertainen ja pinta-ala peräti lähes kolmikymmenkertainen.
Nyt väkiluku on seitsenkertainen, mutta julkinen sektori ei liene edelleenkään paisunut.

Siinä sitä olisi oikeille yhteiskuntatutkijoille selvityssarkaa, miten kanukit pystyvät siihen mutta suomalaiset eivät.
Kun ei se Kanadan vasemmistokaan aivan vaatimaton ole, mutta ei sillä ole samanlaista halua ja tarvetta turvottaa julkista sektoria kuin meikäläisellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad.

Viesti1: Käsittääkseni Sveitsistäkin on samanlaisia lukemia.

Viesti2: Jaahah, tästä tulee sitten vissiin samanlainen pakkohypetyskuukausi kuin siitä pridestäkin.

Joppos123 kirjoitti...

Me olemme rakentaneet julkisesta sektorista eräänlaisen itse itseään ruokkivan , rahaa nielevän hirviön.
Kuikka vai mikä puolisukeltaja tuo edellinen terveysministeri olikaan niin lisäsi perkeleesti kovapalkkaisia paperinsiirtelijöitä joiden ainoa duuni on, no siirrellä papruja ja liksa aina yli 10k kuukaudessa.
Aito sosialistihan keksii kaikenlaisia tarpeellisia töitä.
Joskus vuonna kivi ja sakset mm Bulgaariassa oli paskahuussinvahdeiksi palkattu vanhoja äkäisiä akkoja.

Ot: tulin juuri Kuopiosta. Lähdin eilen tarkoituksena jeesata keskimmäistä junnua siirtämään sen vene ( 10,5 metrinen) Kuopiosta Maaningalle,ajamalla.
Yövyttiin yhden saaren rannassa ja tulisteltiin sapuskat rannan laavussa.
Aamulla keli olikin aika mielenkiintoinen. Lunta ihan perkeleesti.
Aika lähelle määränpäätä se kaleeri saatiin mutta oli aika kylmä reissu vaikka kamat ovatkin hyvät.
Ei tuo ajokelikään mikään paras ollut tullessa mutta hauskaa se on omien junnujen kanssa puuhastella välillä jotai ei niin järkevää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Kyllä, julkisesta sektorista on tullut hirviö. Hirviö, joka on unohtanut, että mitä varten se on alun perin perustettu. Eli antamaan kansalaisille välttämättömiä peruspalveluja.

Ja tuo reissusi kuulosti varsin mukavalta.

Joppos123 kirjoitti...

SOTE uudistushan oli tasan ääsdeepeen ja kepujen yhdessä ajama järjettömyys missä luotiin jo olemassa olevan virkakoneiston päälle uusi kovapalkkainen rälssi.
Palkat poskettomia ja työt vähintäänkin kyseenalaisia.
Tehtiin ikäänkuin läänitys lääninherroineen.
Olisi mielenkiintoista nähdä jonkun SOTE päällikön työnkuvaus ja siitä tehty vaativuudenarviointi. Ei niitä pääse tsuumailemaan koska aika helposti niihin voidaan ujuttaa poikkeusolojen juttuja ja silloin ne muuttuvat salaisiksi.
Sama koskee tuota siviilipuolen tutkimuskulttuuria.
Jos edes otsikkotasolla otetaan kantaa vaikkapa varautumiseen niin punaleima heilahtaa nopeasti vaikka tutkimus itsesssään olisi vaikkapa oman navan kaivelua.
Hyvä olla eläkeukkona.
Just Kuopiosta ja ensiviikonloppuna Pahkajärvelle latvalintuja kyttäämään.
Yllättävästi näitä menoja riittää niin paljon, että joistain kutsuista on pakko kieltäytyä.

Joppos123 kirjoitti...

Noissa "uudistuksissa" on näköjään tarkoitus rakentaa uutta rälssiä edellisen päälle.
Samaan aikaan suorittava porras huutaa kun ei ole tekijöitä.
Ääsdeeepeen ja kepun kravattikaulat ja villahameet vetää coktailia naamaan ja valittaa kun ei ole rahaa palkata käsiä.
Kommunismille on aika tyypillistä se, että "päälliköita on moninkertaisesti verratttuna inkkareihein".

Anonyymi kirjoitti...

Eiks se Riikka Purrakin ole suorittanut tutkintonsa nimenomaan yhteiskuntatanhuamisen alalla, vai onko hän jokin myönteinen poikkeus sääntöön?

Anonyymi kirjoitti...

Suurin osa tutkimustuloksista saataisiin menemällä kadulle ja kysymällä kymmeneltä tavalliselta ihmiseltä. Uskoisin vastaustenkin olen yhdenmukaisia ja johdonmukaisia. Tietenkin, Suomen virallisen linjan mukaan vastaukset olisivat vääriä eikä siihen tutkimukseen myönnettäisi edes puoltamiljoonaa verovaroja.

Anonyymi kirjoitti...

Ja jos julkisella sektorilla ei muuta keksitä, niin kehitetään. Se on päivän evankeliumi. Joskus tuntuu, että valtion palveluksessa on ihan erikseen porukka, jonka työnä on tehdä organisaatiomuutoksia. Kun muutamien vuosien päästä huomataan ettei uudistus ollutkaan hyvä, sitten kehitetään lisää eli sotketaan selvät asiat ja aiheutetaan uusia ongelmia. Ja entäs ne tolkuttomat atk-menot ja ohjelmien kanssa sählääminen! Miten meillä voi olla varaa tällaiseen? No, eihän meillä oikeasti olekaan.

Rouva Ano

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Sote-puolella, joka on asiantuntijatyötä par excellence, on ollut meillä johtaminen hukassa likipitäen aina.

Ei edes pv:ssä ole aikoihin, siis ainakaan 80-luvulta lähtien, johdettu asiantuntijoita siten kun sote-alalla tänäpäivänä. Enkä oikein usko että firmassa on oikein koskaan, tiettyjä henkilöitä lukuunottamatta, ollut sellainen tilanne etteivät alaiset uskalla edes kysyä pomolta että menikö tuo käsky tehdä tämä juttu nyt ihan oikein koska joku kuolee jos noin teemme. Sote-alalla tuo on enempi arkea että hierarkia on aivan tolkuton ja kaikki käsketään pilkun tarkkaan ylhäältä. Ei asiantuntijoita siten johdeta.

Nyt tuo "uudistus" on tuonut saneeraajia peliin ja he määrittävät miten työt tehdään, tunnin hommat vaikkapa neuvolassa pitää tehdä puolessa tunnissa. Jos ei ehdi, lasta ja vanhempia kuulemma pitäisi juoksuttaa sinne toisen ajanvarauksen puitteissa, mutta kun niitä aikoja ei ole. Voipi olla aika haastavaa saada kolmivuotias piirtelemään ympyröitä tädille kiireaikataulun mukaan. Aivan aivokuollutta hommaa. Ei tuo meidän terveydenhuolto mihinkään parane ellei sen hierarkkisia rakenteita ja hierarkkista kulttuuria saada räjäytettyä hajalle ja rakennettua koko hommaa ylhäältä saakka ihan uudelleen. Eli en usko mihinkään positiiviseen sen suhteen, ei tule tapahtumaan. Nythän sitä käskytyskulttuuria vain vahvistetaan.

Ja raportointeja, kirjaamisia jne. Kirjaaminen ja raportointi on tällä hetkellä sote-alan päätehtävä, ainakin jos katsotaan mihin työaikaa ja investointeja laitetaan. Enkä puhu mistään potilaskäynnin hoitotietojen kirjaamisesta potilastietojärjestelmään, joka sekin on tehty aivan tolkuttomaksi, vaan kaikesta siitä muusta mitä systeemissä tietoja kirjataan, ja joita tietoja ei todellisuudessa käytetä tai tarvita yhtään mihinkään. Tai niitä ei käytetä ainakaan mihinkään sellaiseen joka olisi sen rahasumman arvoista edes murto-osaltaan, mikä siihen työnä ja järjestelmien tekemisenä ja ylläpitona sun muuna käytetään. Hullut kontrollifriikit byrokraatit ovat saaneet vallan tässä yhteiskunnassa eikä heidän egonsa taivu laskemaan kustannuksia ja hyötyjä eikä määrittämään minimitarpeita. Puhun ihan omasta kokemuksesta kun olen systeemissä ollut mukana.

QroquiusKad kirjoitti...

Hyvät naiset ja herrat, katsaus loistavan sotemme toimintaan:

https://www.ts.fi/uutiset/6145411

"Turun Kaskenlinnan sairaalan saattohoito-osaston hoitaja löytyi viime viikolla yövuoronsa aikana osaston vessan lattialta makaamasta olkavarressaan kiristin ja kaksi ruiskua vierellään.

Tiedot kertovat, että noin 40–50-vuotias sairaanhoitaja on aloittanut palliatiivisella osastolla vakituisena työntekijänä vuoden alusta. Osastolla epäillään, että hän olisi käyttänyt jo pidempään saattohoitopotilaiden kipulääkkeitä ja korvannut niitä keittosuolaliuoksella. Tiettävästi hoitaja jatkoi työskentelyään yövuorossa tapahtuneen jälkeen.

Tyksin sairaalapalveluiden tulosaluejohtaja Mikko Pietilä vahvistaa, että on saanut kuvatun laisesta asiasta selvityksen. Selvityksen ollessa kesken hän ei pysty vahvistamaan tarkkaa tapahtumakuvausta.
– Asiasta ollaan tietoisia ja toimenpiteisiin on ryhdytty. Meillä selvitetään epäiltyä tilannetta, jossa työntekijä olisi ollut päihdyttävien aineiden alaisena työtehtävissä, Pietilä sanoo.
Asiassa on syytä epäillä potilasturvallisuuden vaarantuneen. Pietilä kommentoi kuitenkin yleisellä tasolla.
– Jos ihminen olisi tajuttomuustasoisesti päihtynyt, olipa aine mikä tahansa, niin totta kai potilasturvallisuus on vaarantunut.
Pietilän mukaan osastolla tehtiin tapahtuneen jälkeen lääkkeiden tarkastuslaskenta, jonka mukaan mitään ei puuttunut.
– Tällä hetkellä ei ole näyttöä, että potilaille tarkoitettuja lääkkeitä olisi käytetty tällä tavoin.
Pietilä kuitenkin myöntää, että lääkkeiden tarkastuslaskenta ei poista mahdollisuutta, että lääkkeitä olisi jätetty potilaille antamatta tai että niitä olisi korvattu keittosuolaliuoksella.
Pietilä ei suoraan vastaa kysymykseen työskenteleekö epäilty hoitaja edelleen osastolla, vaan kommentoi yleisellä tasolla.
– On selvä asia, että jos meillä on ihminen, jolla on näin vaikea päihdeongelma, hän ei voi jatkaa työtehtävässä. En pysty vastaamaan, onko kyseistä yksittäistä työntekijää koskevia päätöksiä vielä tehty.
Pietilän mukaan on äärimmäisen harvinaista, että vaikeasta päihderiippuvuudesta kärsivä ja suonensisäisiä aineita käyttävä henkilö työskentelisi terveydenhuollossa.
– Joitakin yksittäisiä tapauksia tulee mieleeni 30 vuoden aikana, kun olen terveydenhuoltolailla laillistettuna henkilönä toiminut. Mutta äärimmäisen harvinaista se on.
Lounais-Suomen poliisilaitoksen viestinnästä kerrotaan, että viime viikon ajalta on poliisille jätetty yksi Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta koskeva rikosilmoitus.
– Koska asia on keskeneräinen ja tutkintatoimet alussa, poliisi ei voi kommentoida asiaa yksityiskohtaisemmin, Lounais-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Anna Saarenoja sanoo.

Sosiaali- ja terveydenhuollon valvontavirasto Valvira saa vuosittain satoja ilmoituksia terveydenhuollon ammattihenkilöstön päihdeongelmista. Valviran ryhmäpäällikkö Kirsi Liukkosen mukaan noin pariinkymmeneen tapaukseen liittyy lääkkeiden anastamista työpaikalta. Viime vuosina tietoon on tullut myös tapauksia, jossa potilaiden lääkkeitä on laimennettu tai jätetty antamatta kokonaan.
Liukkonen ei voi kommentoida Kaskenlinnan tapausta, mutta kertoo asiasta yleisellä tasolla. Hän korostaa, että työnantajalla ei ole velvollisuutta ilmoittaa tapauksista Valviralle. Valvontaviranomaiselle ei välttämättä ole tarvetta, jos työnantaja pystyy omin keinoin, kuten hoitoonohjauksella ja työtehtävien rajauksella, selvittämään tilanteet. Liukkonen sanoo, että Kaskenlinnan kaltaisessa tapauksessa on kuitenkin kyse erittäin vakavasta asiasta.
– Jos on näin vakavasta asiasta kysymys, voi olla perusteltua, että Valvirakin asiaa selvittää. Velvollisuutta meille ei ole ilmoittaa, mutta tällaisia tietoja voimme myös tiedustella, jos ne meidän tietoomme tulee muuta kautta."

Ei ollut edes ensimmäinen kerta:

https://www.ts.fi/uutiset/6149584

"Kaskenlinnan huumehoitaja piikitti itseään vessassa myös edellisessä työpaikassaan, irtisanottiin kuolleen potilaan lääkkeiden väärinkäytön takia"

Älä sairastu vakavasti Suomessa.
Älä tule vanhaksi Suomessa.
Älä joudu saattohoitoon Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Eutanasia pitäisi sallia suomessa. Että oma valinta, haluaako kärsiä vai ei. Esim äitini ilmoitti, että hän ei lähde mihinkään laitokseen, siis vanhusten. Uhkaili, että käyttää vaikka kaikki rahansa siihen, että matkustaa maahan missä se viimeinen piikki sallitaan. Ollut 40 vuotta hoitajana, mistä yöhoitajana teho- osastolla. Sitä ennen vanhusten hoitajana. Sanoo kokemuksesta, että nykyinen tilanne on suoraan sanoen p*kaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun tuosta metsästyksestä on ollut juttua, niin enoni nyt kutsui jahtiin. Seuraksi. Ilvesten metsästys on nyt tapetilla. Laitetaan nyt vitsillä, että mites ne Ilveksen kannattajat? Nehän juoksentelee pitkin metsiä. Harvennetaan niitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Thorvald Eskilinpojalle, Qroquius Kadille, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123, Rouva Ano, Thorvald Eskilinpoika & Qroquius Kad: Kommenteissanne tuli tanakka annos niin sotea kuin julkista sektoria yleensä. Voin allekirjoittaa. Aihe kun on sattuneesta syystä minulle enemmän kuin tuttu.

Ano1: Toki myönteisiä poikkeuksia on ja Riikka Purra ei ole rasismin- tai sukupuolen tutkija.

Ano2: Tällaisia tuloksia tuskin halutaan.

Ano3: Ymmärrän idean. Mutta se täytyisi tehdä niin että lääkäreitä ei velvoiteta siihen. Lääkärinvala kun ei kata pyövelin hommia.

Ano4: Ettet vaan olis niitä Tapparan miähiä?

Anonyymi kirjoitti...

Jaa mää vai? Myönnetään. Tappara on junnu iästä lähtien ollut sydämmen asia. Mustamakkaraa myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Kun on tullut ilmi mitä turhimpia yliopisto tutkimuksia, niin minusta pitäisi tutkia miljoonilla sitä, miten seurajoukkueen kannatus vaikuttaa vihapuheeseen yms. Ja että miksi naisten jääkiekko/jalkapallo ei kiinnosta. Onko kyseessä naisviha/valkoisen miehen ylivalta? Vai olisiko kyseessä vain se, ettei kiinnosta pätkääkään naisten suoraan sanoen kömpelöt yritykset olla tasa arvoisia lajeissa, missä eivät pärjää miehille. Esim katselin naisten mm kisoja jalkapallon osalta. Taso oli kuin miesten 5 divarissa. Ärsyttää niin prkl:sti se , että lyödään tiskiin hehkuttaen kuinka joku naisten futaaja nyt potkaisi palloa kovempaa kuin mies. Sehän on täyttä paskaa. Tai että 60 kg nainen laittaa tatamiin yli 100 kg miehen tatamiin tuosta noin vaan. Valhetta. Kurkkua myöten täynnä tätä intersektionaalista valehtelua . Ne liikennemerkit. Joita vaihdettiin, Koska tasa-arvo. Ketään ei kiinnostanut. Eikä kiinnosta vieläkään mutta miljoonia siihenkin, koska vähemmistö nyt on loukkaantunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Arvasin. Mutta mutta… Tampereen kiekkokina on sen verran arka aihe, että en ota kantaa. Ja joo, onhan siellä vielä se KOOVEE. Joka muuten on voittanut kertaalleen Suomen mestaruuden joskus 1960-luvulla.

Ano2: Saattoihan niitä naisten pelejä kesällä katsoa, kun joukkueet olivat sinänsä keskenään tasavertaisia. Mutta vaatimukset siitä, että naisten pitäisi saada samat liksat kuin miesten kun ne naisjoukkueet häviävät miespuolisille c-junnuillekin sata-nolla ovat, no, säälittäviä. Ja se kuva miehiä turpaan läiskivistä naisista tulee puhtaasti tv:stä ja elokuvista. Täyttä utopiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Noista naisten porukoista, niin jääkiekossa kuin potkupallosta ehkäpä jotain tiedän minäkin sanoa niitä aikoinani kuskattuani. Ainakin ne minun kyyditsemäni porukat ottivat sen pelin enemmänkin ihan siitä ilosta, että pelasivat. Ja se yhteishenki, se että oltiin samaa porukkaa jne. Ei ne olleet niin ryppyotsaisia, ainakaan suurin osa kuin ns. äijäporukat vastaavissa sarjoissa.
Huru-ukko
PS. Joppokselle: Kerro terkkuja Pahkajärven petäjille. Niitä minäkin vuosikymmeniä sitten sihtailin ja huusin toisten mukana laukaus laukaus:)))

QroquiusKad kirjoitti...

En minä vaan ymmärrä, miksi siihen eutanasiaan pitää väen vängällä lääkäriä saada tekijäksi.
Viime vuosituhannen puolella "Alibi"-lehti teki artikkelin vanhahkosta miehestä, joka teki avustetun itsemurhan;
häntä piti avustaa, koska oli kaulasta alaspäin halvaantunut.

Artikkelissa oli neljä kuvakaappausta videolta, jolle mies kertoi tilanteensa sekä vakaan halunsa kuolla.
Sitten kuvan oikean reunan ulkopuolelta käsi ojensi miehen suupielen viereen juomalasissa olevan mehupillin.
Mies ponnisti kaiken lihaskontrollinsa saadakseen päänsä kääntymään viitisen senttiä, että sai pillin suupieleensä.
Sitten hän imi lasista syanidia niin paljon kuin ehti.
Ehti suunnilleen puolet, ennen kuin kuolema seurasi nopeasti.

Näin piti tehdä, koska eutanasia ei ollut mahdollinen.
Mies oli kotisängyssään, koska tuskinpa vaan lääkäri olisi antanut lupaa sairaalassa vaikka toimenpide olisi ollutkin täysin laillinen;
en muista missä päin maailmaa tämä tapahtui, mutta mes oli valkoinen, samoin avustaja josta nähtiin vain käsi ja ranne.
Suomessa ei taatusti antaisi, vaan mies pidettäisiin ihan vittuilumielessä kitumassa ja hoitsu vetää kipulääkkeet hihaansa!

Niinpä siis, eutanasian pitäisi tapahtua jotenkin seuraavaan tapaan:

kuolinapua tarvitseva kutsuu paikalle asianajajan ja kaksi esteetöntä todistajaa.
Hän ilmoittaa heille vakaan tahtonsa kuolla.
Pyyntö videoidaan ja hakija joutuu harkitsemaan vielä viikon.
Jos päätös pitää, hakija lausuu uudestaan asianajajan ja todistajien läsnäollessa vakaan tahtonsa kuolla ja laittaa kuittauksen dokumenttiin kykenemällään tavalla.

Sitten hän saa juotavakseen syanidia tai jotain muuta nopeasti tappavaa.
Sen toimittaa henkilö, jolle on myönnetty siihen mahdollisimman korkean virkaportaan erityinen lupa vain tähän tarkoitukseen.
En keksi, miten tuota voitaisiin väärinkäyttää, eikä lääkäriä vaivata missään vaiheessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Sinänsä noissa naisten matseissa mitä mm-kisoista katsoin oli sitä filmaamista ja näyttelemistä huomattavasti vähemmän kuin miespuolisten miljonäärien mm-kisoissa.

Qroquius Kad: Jotenkin noin se voisi mennä. Avustajana voisi olla lähisukulainen tai ystävä.

29051453 kirjoitti...

Moi Ykä, kiitos blogistani, kohta 8 000 000 näyttöä. Olen vaikuttunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys 29051453:lle ja Thorvald Rskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

29051453: Lämmin kiitos. Onhan noita yllättävän paljon kertynyt. Meinaan, kun aloitin blogin niin ajattelin että ei tää ketään kiinnosta.

Thorvald: Utopistisesta EU:sta ei tule mitään hyvää.

QroquiusKad kirjoitti...

Onneksi Pohjois-Savon hyvinvointialue sentään jaksaa ajatella vanhusten hyvinvointia ja vie heiltä täysmaidon ja voin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009964070.html

Olisihan tuo nyt vallan kauhiaa, jos vanhukset sairastuisivat vanhoilla päivillään vielä sydän- ja verisuonitauteihin!
Onneksi heidän hyvinvointiaan ajatellaan heidän puolestaan.
Nykymeno on ajoittain niin vituttavaa, ettei mikä tahansa enää riitä ryypyksi murheeseen.
Onneksi tämä OnlyFans-ammattilainen on tehnyt loisteliaan innovaation:

https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000009957118.html

Jo on kumma, ellei tuolla kaljalla vitutus lähde!
Onpa neidolla myynnissä toinenkin luonnontuotteensa:

https://www.youtube.com/watch?v=WhrDKpN5cWY

Tämä tuskin lyö Suomessa läpi, sen verran tarmokkaasti eliittimme haistattaa muurahaiskansalaisille sitä itseään jatkuvalla syötöllä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Noihin ei voi sanoa enää muuta kuin että vittu joo.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät ovat keksineet, millä opiskelijat saavat pitää reilut etuutensa; verotetaan lisää eläkkeitä! Porukka, joka on koko ikänsä ollut pelkkä menoerä, kadehtii 40-45 vuotta työtä tehneitä, joiden keskieläke on bruttona 1600 euron kieppeillä. Vihreät unohtavat myös, että jos vanhus on joutunut hoitokotiin, yhteiskunta vie kahvirahaa lukuunottamatta nekin rahat parempaan tarkoitukseen, vaikkapa opiskelijoille. Heiltä ei saa leikata, aivan kuin he olisivat itse tienanneet ne rahat, joista nyt ollaan nipistämässä. Kuvaavaa on yhteiskunnan toivojen aivoitus työntää leikkaukset ministerin peräreikään. Toisaalla sitten häärää ruhtinaallista palkkaa nauttiva SAK:n Jarkko Eloranta, joka agiteeraa duunareita poliittiseen lakkoon ja uhkaa pysäyttää koko Suomen teollisuuden. Kohta taitavat ne pelätyt salkkuherrat soittaa Suomineidon ovikelloa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Erittäin hyviä huomioita. Ja mistäs ne vihreät saavatkaan äänensä? Jep, opiskelijoilta.

QroquiusKad kirjoitti...

Taas näkyy vain vastauksesi kommenttiini mutta ei enää kommenttiani.
Tästä on tullut kroonista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. No nyt se näkyy taas. En ymmärrä. Kyllä minä olin sen julkaissut.

QroquiusKad kirjoitti...

Muistan että olit, en olisi kai muuten huomannutkaan jotain puuttuvan.
Tätä tapahtuu nyt yhtenään.
Onko koneelleesi päässyt tunkemaan jokin bugi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

En oikein usko. Kun mitään muuta ongelmaa ei ole. Varaan tietysti mahdollisuuden sille, että olen itse onnistunut sähläämään jotakin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Itse olen kokenut, kun lähiomainen tekee sen viimeisen ratkaisun. Jaa-a. Kannatan kyllä eutanasiaa. Itsehän olen päättänyt, etten lähde mihinkään letkuruokittavaksi tms, mikäli sen pystyn estämään. Ja älkää ymmärtäkö väärin. Kunnioitan suuresti lähiomaiseni ratkaisua. Vaikka se aiheutti suurta tuskaa. Suurta rohkeutta se vaati. Sanokaa mitä sanotte. Minusta se pitäisi käydä helpommin. Arka aihe. Giljotiini ei ainakaan kirpaise. Kuulemma.