tiistai 14. marraskuuta 2023

MISSIO

Eli vaihteeksi jotain järkevääkin. Toisin sanoen se missio Päivi Räsästä vastaan jonka aloitti valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ja jota innolla jatkoi valtionsyyttäjä Anu Mantila on sitten epäonnistunut. Hovioikeus hylkäsi kaikki Päivi Räsäseen kohdistuneet syytteet. Asiasta, jossa jo poliisi aikaa kevättä sitten totesi että ei ylitä edes esitutkintakynnystä.

Sinänsä kyseinen kaksikko on osittain päässyt tavoitteeseensa. Sillä tyhjästä alkanut ja vuosikausia venytetty prosessi toimii jo rangaistuksena itsessään. Ja se on varmasti ollut tarkoituskin. Tämähän on hyväksi havaittu metodi väärinajattelijoita kohtaan. Muistanemme erään Halla-ahon oikeusprosessin.

Kuvaavaa on että kun suomalainen kansanedustaja siteeraa Raamattua niin niitä sanomisia kytätään kuin pikkulapsen silmää. Sen sijaan tuontitavara saa huudella kuujumalansa kirjasta ihan mitä lystää.

Kuvaavaa on myös se, että tässä on oikeudessa vuosia vatvottu että tuliko joku loukanneeksi jotakin vaiko ehkä ei. Olisiko oikeuslaitoksella tähdellisempääkin tekemistä? Ja jos halutaan yhteiskunta jossa kukaan ei koskaan loukkaa ketään, niin se yhteiskunta on mykkä ja kirjoitustaidoton.

Eli missio on epäonnistunut. Onneksi. Mutta vain toistaiseksi.

Sillä toinen valtiohaukka Anu Mantila harkitsee valitusluvan hakemista korkeimmasta oikeudesta. Eli farssi jatkuu. Mikä kertoo hyvin siitä, että suomalaisen sanoma sana on edelleenkin pahempi asia kuin tuontitavaran tekemä väkivallan teko.

Ehkä se kertoo myös kyseisen naisen pahasta pakkomielteestä.


24 kommenttia:

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Löysit hyvän kuvan Roland Freisleristä.... juristi, joka ei ymmärtänyt mitään länsimaisesta oikeudenkäytöstä, vaikka oli sitä vuosikaudet opiskellut.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuossa Freisslerissä on mielenkiintoista että hän oli ollut myös Kommunistisen Puolueen jäsen. Siitä on hyvin lyhyt matka Sosialistisen Työväenpuolueen jäseneksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Roland Freisler tuomitsi syksyllä 1943 kuolemaan rouva Elfriede Scholzin, jonka rikos oli olla Saksasta muuttaneen Erich Maria Remarquen pikkusisko.

Remarque kun oli suututtanut natseja klassikollaan "Länsirintamalta ei mitään uutta", ja Freisler teki kupletin juonen kaikille selväksi ilkkumalla Scholzille päin naamaa että veljesi pääsi karkuun mutta sinäpä et!
Remarque oli tosin muuttanut jo Weimarin tasavallasta kaksi vuotta ennen natsien valtaannousua, mutta miksipä pilata hyvää lällättelyä yksityiskohdilla.

Kaipa valtakunnansyyttäjän täytyy nyt yrittää tehdä freislerit kostamalla Päivi Räsäselle sen, että Jussi Halla-aho veti hänen edeltäjänsä niin komeasti kölin alta Korkeinta Oikeutta myöten.

QroquiusKad kirjoitti...

Freisler ei muuten tietääkseni ollut KPD:n jäsen, vaikka olikin saanut herätyksen kommunismiin moskoviittien sotavankeudessa ja toiminut vapauduttuaan bolsevikkien joukoissa pari vuotta komissaarina.

Hitlerismi ja stalinismi eivät todellakaan ole mitään äärivastakohtia, vaan saman kolikon eri puolet tai toistensa peilikuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-ahon tuomio vs isis pekka. Siinäpä kaksintaistelu.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


On kyllä Freisler "löytänyt" hengenheimolaisensa !!!

Anonyymi kirjoitti...

Maallikkona jättäisin uskonnonharrastajat väittelemään keskenään kenen jumala on parempi ja tuomitsisin maallisten lakien mukaan. Vain tehdyistä rikoksista ja niitäkin on liikaa. Uskontoa rikoksen motiivina pitäisin raskauttavana asianhaarana. Uskonnollisilla kysymyksillä ei pidä kuormittaa oikeuslaitosta. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on aika ihmeellinen, vaikka säädetty laki. Sitä voi tulkita miten vaan ja valikoivasti. On kumottava Suomen lainsäädännöstä. Nyt se puolustaa eniten kuujumalaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Qroquius Kadille, Ano1:lle, Terho Hämeenkorvelle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald & Qroquius Kad: Niinhän on sanottu että kommunistista saa hyvän natsin ja natsista hyvän kommunistin.

Ano1: Jep. Kumman toimet olivat rikollisia? Ja kumpi tuomittiin?

Terho: Onneksi pienemmillä valtuuksilla.

Ano2: Se laki kiihotuksesta kansanryhmää vastaanhan on pelkkä blankolaki jota käytetään poliittisena aseena.

Ekku kirjoitti...

On sinänsä uskomattoman huvittavaa, että kun Räsänen sanoo, että hänen uskontonsa mukaan homous on ,"synti", niin tästä käydään oikeutta.
Kun imaami sanoo, että Koraanin mukaan homot on tapettava, niin mitään reaktiota ei synny.
Ei synti ole mikään oikeudellinen käsite. Jos sanoo jotakuta syntiseksi, niin ei sillä keltään mitään oikeuksia riistetä, kun tietääkseni emme elä teokratisessa yhteiskunnassa eikä uskonto määrittele lakeja.

Olavi Koskela kirjoitti...

Tuo terminologia on kyllä hiukan hämmentävää. Tekeekö sukupuolinen suuntautuminen todellakin homoseksuaaleista kansanryhmän? Etniset, historialliset, kielelliset tms ryhmittelyt,OK. Mutta valtapopulaation kotkotuksista poikkeavat sukupuoliset taipumukset? En minä oikein sitäkään ymmärrä, miksi totaalisen toisesta kulttuurista ja maailmanajasta peräisin olevat käsitykset ovat Räsäselle niin tärkeitä - mutta se on hänen asiansa, eikä Suomen oikeuslaitoksen.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Sanoin ehkä hieman huonosti, en tarkoittanut Saksan kommunistista puoluetta vaan Venäjän. Hänen on täytynyt olla sen jäsen koska toimi Venäjällä komissaarina, kuten Kad:kin sanoi.

Anonyymi kirjoitti...

Natsit ja kommunistithan löysivät toisensa jo v. 1939. Jaettiin Puola toverihengessä.

Odotan mielen kiinnolla milloin meillä heilahtaa viharikostuomio, vieraan etelästä, tekemästä törkyteosta kotimaassaan asuvaa henkilöä vastaan. Paikalliselle tekijälle viharikos on asteikkoa korottava. Muistuu mieleen tapaus Joensuusta. Kerrostaloon muutti somppuperhe. Kanta-astuja huomautti hajuhaitosta. Käräjillehhän siitä mentiin.

kt

-TR- kirjoitti...

Oikeuden tuomarit ovat varmasti enemmän tuon syytjän kuin Räsäsen hengenheimolaisia mutta nyt vaan oli niin heikot eväät että edes hengenheimolaisuus ei auta.

Vaikuttaa erittäin kaunaiselta ja pakkomielteiseltä ihmiseltä tuo syyttäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Petri Olauksen tuomarinohjeita 1500-luvulta olisi hyvä vilkaista ainakin niiden jotka lakeja säätävät ja tulkitsevat. Tässä yksi
Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä.

Anonyymi kirjoitti...

Vaihteeksi positiivinen uutinen. Tällaiset illmanit, toiviaiset ja mantilat kuormittavat oikeuslaitosta jonninjoutavilla jutuilla, mutta mikä siinä on syytteitä tehtailla ja tuomioita jakaa, kun mukava liksa juoksee ja voi toteuttaa omaa ideologiaansa. Täytyy olla jotenkin erikoisella järjenjuoksulla varustettu kiusanhenki, joka korkeasta yhteiskunnallisesta asemasta huolimatta on kuitenkin niin suvaitsematon, että tehtailee syytteitä ja marssittaa tuomiolle toisinajattelijoita uskontoon ja maaahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Mikä siinä pridessäkin on niin erinomaisen ylpeyden aihe, suorastaan tabu, ettei siitä saa kritiikkiä esittää?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Jos valtakunnassa johtavien syyttäjien taso on tuota luokkaa, niin huh huh. Demla jyrää. Ideologia paistaa läpi yhtä paljon kuin Pravdasta. Olisi aika suorittaa puhdistukset tuossakin puljussa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Olavi Koskelalle, Thorvald Eskilinpojalle, kt:lle, TR:lle, Anolle, Rouva Anolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Jep. Synti on täysin abstrakti käsite.

Olavi: Halla-ahon tuomion kohdalla oikeus vetosi että näitä asioita ei voi järkisyillä perustella tjsp. mutta tällaistahan noudatetaan vain islamin kohdalla. Uskonto ei sinänsä tosiaan kuuluisi oikeuslaitokselle.

Thorvald: Kiitos lisäyksestä.

kt: Natsit ja kommunistit ovat vain saman kolikon kaksi eri puolta. Ja noita käräjäjuttuja varmaaan tulee jatkossakin. Idean käräjistä muuten tuskin keksi somppuperhe vaan joku suomalainen juristi.

TR: Totta.

Ano: Myös totta.

Rouva Ano: Hyviä huomioita ja paljonkohan tuo prosessi on mahtanut maksaa?

Tapsa vaan: Demla jyrää valitettavan paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Kristinusko ihmiskäsityksineen vaikuttaa kulttuurissamme enemmän kuin uskotkaan. Vasta se antoi yksilölle sen ihmisarvon, jota maallistunut länsi pitää nykyään itsestäänselvänä. Esimerkiksi Rooman vallan aikana oli täysin hyväksyttävää jättää lapsi heitteille, jos vanhemmat niin päättivät. Myös orjuus oli ihan ok. Vasta kristillinen käsitys ihmisestä Jumalan luomana olentona muutti vähitellen suhtautumiseen yksilöön ja oli pohjana nykyaikaiselle ihmisarvokäsitykselle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tällainen käsitys minullakin on. Mutta nythän sitä ollaan ”uudistamassa”.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä kohdassa jossa sanotaan, että he ovat kuolemansa ansainneet lukee kyllä paljon muitakin juttuja kuin homot, että taitaa tuo räsänen itse niistä kohdista täyttää aika monta... Joten onko räsäsestä sopivaa sanoa, että hän on . . . .. . .

1:29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä;

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ehkäpä voisit täsmentää syytettäsi hieman?

Anonyymi kirjoitti...

No otettaisiinko koko päivi rässäsen tuotanto vai ihan pakolliset sattumalta ulostulot tuossa vaikka afrikan väestöräjädys kysymyksessä, jossa hän pahanilkisyyttä ja häijyyttään tekopyhästi kertoi kuinka hänen on nyt pakko juuri tällä hetkelle kun on majavat ja kaikki niin muistaa tälläinen esitys jne. lue sen tviitit ex-kravatti ministeristä, väärää todistustahan tuo antoi mutta toisaalta eihän se varmaan räsäsen lähimmäinen ole ja nähtävästi räsäsen mielestä väärän todistuksen voi antaa kaikista muista kuin lähimmäisistä, tekopyhä. Olihan tuo sitä paitsi petos hallitusta kohtaan kuten nytkin kaljaa kittaavilta rahan kuppaaminen syövätpähän nuo vapaat ja villit joille päivi on kateeellinen sitten halvempaa ja huonompaa ruokaa ainakin.

Jä tämän tapauksen jälkeen en ole enää päivä puolustanut vaikka ennen sitä teinkin..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tää jäi kyllä pikkusen epäselväksi.

Anonyymi kirjoitti...

No kerron selvemmin kun ehdin työt pukkaa päälle.