perjantai 24. marraskuuta 2023

SIIRTOLAISET JA ”SIIRTOLAISET”

Niin kuin lukijamme on varmaan huomannut, suvaitsevais-tiedostavaisto on jo hyvän aikaa alkanut käyttää näistä Suomeen nytkin pyrkivistä elintasosurffaajista termiä ”siirtolainen”.

Tällähän joko

a) Pyritään hämäämään sitä, mistä itse asiassa on kysymys.

tai

b) Todetaan että tämä on vallitseva ja toivottava olotila, läpsyttelijät tulevat, sille ei ole rajaa eikä kuulu ollakaan. Sillä me tarvitsemme läpsyttelijöitä.

Minä itse – ja varmaan lukijoista varsin moni – olemme sitä ikäpolvea jotka muistamme, mitä varsinainen siirtolaisuus oli. Ja mitä sen kuuluisi olla vieläkin. Siirtolaisia olivat esim. suomalaiset jotka menivät Ruotsiin kun Ruotsin ylikuumana käyvä talous tarvitsi työntekijöitä. Toistan, työntekijöitä eikä elätettäviä.

Ei ollut elatusautomaattia.

Ei ollut puolestaloukkaantumiskoneistoa.

Ei ollut elinikäisiä tulkkipalveluja.

Ei ollut täyden palvelun vastaanottokoteja.

Oli vain suomalaisia jotka menivät töihin esmes Trollhättaniin liukuhihnalle tekemään autoja tai Tukholmaan Maraboulle tekemään suklaata. Nuo suomalaiset siirtolaiset tekivät töitä koska työntekijöille oli tarvetta ja saivat siitä palkkaa kustantaen sillä oman ja perheensä elämän.

Otetaan vielä kuvina lyhyt kertauskurssi:

Tässä kuvassa on suomalaisia siirtolaisia Maraboulla.


Tässä kuvassa ei ole siirtolaisia. Vaikka Helsingin Pravda niin väittääkin. Tässä kuvassa on maahantunkeutujia jotka tunkeutuvat Suomeen koska:

a) Se on mahdollista.

b) Tunkeutumalla ne saavat Suomessa ikuisen elatusautomaatin.

c) Elatusautomaatti säilyy, vaikka ne perseilisivät kuinka.

Vielä hotellin respan ennustus: Veikkaan, että Valtamediapuolue VMP:n kolumneissa aletaan piakkoin taas viljellä ”läksiväthän suomalaisetkin”-epistolaa. Ja mitä todennäköisemmin aletaan myös muistuttaa, että ”suomalaista talouselämää ei olisi ilman maahanmuuttajia”.

Nuo epistolathan aikanaan röhönaurettiin puhki mutta aikaa on kulunut sen verran, että luulen niiden palaavan. Palasihan röhönaurettu R-korttikin viime vaalien jälkeen.

Ehkä härskeimmät toimittelijat alkavat puhua ”työvoimapulan paikkaajista”.

Ehkä jopa kultamunista.


25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin, sanoilla kikkailua. Valtamedia tituleeraa jatkuvasti itärajan takaa puskevaa porukkaa turvapaikanhakijoiksi. Omalla naisen logiikallani on vaikea ymmärtää, miksi turvallisesta maasta tuleva tarvitsee toisen turvapaikan. Rajalla on muutenkin menossa melkoinen farssi: aikuinen mies taluttaa apupyörillä varustettua lasten polkupyörää ja rajan ylitettyään tie Suomineidon syleilyyn on selvä.

Oletteko muuten huomanneet, että koko kesän jatkunut meuhkaaminen rasismista on loppunut? Joka puolella Eurooppaa muslimien julkisesti harjoittama antisemitismi mielenosoituksissa hulmuavine Palestiinan lippuineen ja huutoinen juutalaisten ajamisesta mereen ei sitten taida ollakaan rasismia? Junnilakin voisi ehkä kaivaa esille sen pesukarhukravatin?

Rouva Ano

alianor d'aquitaine kirjoitti...

"Pakolaiset ovat uusi Nokia" kirjoitti Taneli Heikka hurmioissaan Hesarissa 10.9.2015 "On lottovoitto saada Suomeen lisää synnyttäjiä" (!!!)

Suomeen tuli 32.000 nuorta miestä, joten synnyttäjistä ei liene vuonna 2015 ollut kyse.Se ihme on toteutunut meillä vasta 2023.

Vaan saatiinpa vaikeita yhteiskunnallisia ongelmia ja valtava taloudellinen taakka veronmaksajille. Ja jostain syystä tätä halutaan meille lisää.

Pitäisikö kokemuksista oppia? Edes jotain?

Anonyymi kirjoitti...

Nämä ”siirtolaiset” tavoittelevat Suomesta sosiaaliturvapaikkaa.

Heikki kirjoitti...

Perustetaan näille vokkeja Ruotsin rajalle, että pääsevät turvaan, mehän ollaan kuulemma "euroopan" rasistisin valtio.

Anonyymi kirjoitti...

Eilisen uutisen mukaan Vainikkalan raja-asema pidetään auki junarahtiliikennettä varten. Entäs jos Putte ajaa matkustajajunia lähelle rajaa ja pojat talsimaan ratakiskoja pitkin Suomen puolelle?

Strix Senex kirjoitti...

”Niin kuin lukijamme on varmaan huomannut, suvaitsevais-tiedostavaisto on jo hyvän aikaa alkanut käyttää näistä Suomeen nytkin pyrkivistä elintasosurffaajista termiä siirtolainen”.

Varsin hyvin tiedetään, minkä takia tuhansien kilometrien päästä kuljetetaan nuoria miehiä muihin maihin näiden muiden maiden elätettäviksi. Nekin syyt voisi joskus koota tiiviiksi paketiksi mutta annetaan tällä kertaa sen sijaan määritelmän sille, minkälaiset tahot ja miksi heittäytyvät tässä asiassa ymmärtämättömiksi.

Viides kolonna on termi, jolla kutsutaan ryhmää, joka pyrkii heikentämään laajempaa joukkoa tai valtiota sen sisältä käsin, yleensä vieraan valtion, aatteellisen organisaation tai muun ulkopuolisen intressiryhmän hyväksi toimien. Viidennen kolonnan toiminta voi olla joko avointa tai salaista. Salassa kootut joukot voivat tilanteen tullen aktivoitua avustamaan ja tukemaan ulkoa tulevaa hyökkäystä. Viidennen kolonnan salassa tapahtuva toiminta voi olla sabotaasia, disinformaation levittämistä, terrorismia tai vakoilua ulkoisen uhkaajan hyväksi. Katso myös termi Quisling.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tämä Venäjältä tulevien "turvapaikanhakijoiden" farssi kertoo kyllä meidän virkakyöstien ja -kaisojen totaalisen epäpätevyyden. Nyt ne ovat raahanneet porukkaa rajalta vastaanottokeskuksiin ja vasta perillä on käynyt ilmi että nämä eivät ole aikeissakaan hakea turvapaikkaa.

Miksi ne on ylipäätään raahattu sieltä rajalta minnekään jos ne eivät ole sanoneet hakevansa turvapaikkaa? raahaako nämä idiootit kaikki kävellen ja polkupyörää taluttamalla tulevat partasuut vokkiin, kysymättäkään että mikäs tulijalla on aikeena, kun ei ole viisumia?

Siellä vokissa heidän kun ei ole mikään pakko pysyä, eli voivat kävellä samantien ulos ja jatkaa matkaa Euroopan tai Suomen sisällä ihan minne huvittaa. Tulivat siis sisään ilman papereita, kukaan ei tiedä keitä ovat ja saavat mennä minne haluavat....

Mikä hiton virka tällä viisumi, turvapaikanhaku tai ylipäätään rajan valvonta jutulla oikein on? todellisuudessahan tänne saa tulla kuka haluaa ja tehdä mitä haluaa ilman mitään ehtoja tai kieltoja.

Ja vokin johtaja Oulusta vielä korosti ettei ne uudet sisäministerin kehumat keskukset ole kuin nimien ottamista varten, sieltä saa sen jälkeen lähteä ja homma olevinaan jatkuu vokeissa. No ei jatku, koska nämähän jatkavat matkaa heti kun on rahaa matkalippuun eteenpäin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010013434.html

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnitin huomiota käytettyjen termien variaatioihin eri valtamedioissa. Jotkut käyttävät tosiaan sitkeästi siirtolainen- ja turvapaikanhakijat-termiä, toiset maahantulijat-termiä, jotkut jopa laittomat siirtolaiset -termiä. Lähelle totuutta päästään, mutta ei nyt sentään ihan rehellisiä vielä olla. Pakolainen-termi on kyllä vähentynyt lähes olemattomiin.

Toisaalta taas esim. Yle käyttää tunteisiin vetoavia sanoja, kuten paukkupakkasiin (ei ole nyt edes Lapissa) saapuvia turvapaikanhakijoita, tai että Ahmedin käsiä paleltaa. Joku hellämielisempi voisi mennä retkuun tällaisen uutisoinnin edessä, mutta tällaista paatunutta rasistia ei hetkauta.

Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta!

Ikätoveritar

Gottihan Se kirjoitti...

Joo varmasti ovat ”työvoimapulan paikkaajia”. Niitä moniosaajia kun ei koskaan ole tarpeeksi! Tekevät niin paljon töitä, että tuottavat tuhansia uusia työpaikkoja kokoajan joiden takia me tarvitsemme vielä enemmän näitä moniosaajia! Täähän on loistava idea... Eiku?

Minua vain ihmetyttää näiden "hyvien" ihmisten ajatustenjuoksu. Yleensä nekin puhuu "Venäjä, sitä, Venäjä tätä, Venäjä paha", mutta heti kun ryssät dumppaa roskasakkia rajalle, joiden ihonväri ei ole vaalea, niin avoimet ovet pitää saada heti tänne nyt!

Mitä enemmän tätä yrittää ymmärtää, sitä enemmän päätä alkaa särkemään. Logiikka loistaa poissaolollaan.

Sitten, jotkin ovat varmaan nähneet, että Irkkulassa tapahtuu. Älkää uskoko mitään mitä media kirjoittelee tässäkään tapauksessa. Tiedossa olevat varmistetut asiat ovat seuraavat:

- Algeerian kansalainen heilui puukon kanssa Dublinin keskustassa puukottaen kolmea lasta ja yhtä naista.
- Brasialian kansalainen pysäytti puukottajan hakkaamalla hänet kypärällään sairaalakuntoon.
- Vielä ei ole varmuutta motiivista, eli oliko allahi suuri vai toisella tavalla päästään vialla.
- Paikallinen poliisi kusi tiedotuksen täydellisesti. Eka kertoivat, että mahdollinen terrori tapaus, sitten sanoivat että varmaankin mielisairas ja ei missään nimessä terrori-isku.
- Porukka ei ottanut tätä kovin hyvin, joka johti että Dublinin keskusta oli sitten eilen tulessa.
- Vielä en ole löytänyt todistettua tietoa, miten tämä mellakka oikeasti alkoi ja kuka aloitti, media ja poliisi tietysti syyttää "far-right ja rasistit". Voi olla, koska kyllä niitä täältä löytyy ja joitain oli mellakassa mukana, mutta oli siellä paljon muitakin. Ja se on se perus syntipukki tietysti...
- Irlannissa ihmiset ovat todella ärsyyntyneitä monista asioista ja moni on vain odottanyt jotain syytä pistää mellakkaa pystyyn ja nyt tämä oli se tällä kertaa.
- Voin jossain välissä syventyä näihin syihin jos jotain kiinnostaa.
- Niin ja tuosta puukotuksesta. Tiesin heti, että ei ollut valkoihoinen tekijä, koska uutiset puhuivat vain "miehestä". Eli ihan sama malli se täälläkin on uutisoinnissa.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Niin, kysymyshän on hyveellisyyden symboliikasta: se kohdistetaan niihin, joilla ei varsinaisesti ole minkäänlaisia kulttuurillisia saavutuksia.
Lähi-itäläiset ovat kehitysmaalaisia, mutta kun se tasa-arvoisuuskysymys.Tässä tapauksesssa se on sitä, että kaikesta riippumatta "siirtolaisuus" halutaan nähdä kauniina ja kaikkia hyödyttävänä: faktojen esittäminen on rasismia.
Entä sitten Afrikka? Sehän on kokoelma kehitysmaita, joista ei ole tullut muuta kuin jokunen kilpajuoksia. Mitään kulttuurillista innovaatiota sieltä ei ole tullut, eikä ole edes odotettavissa. Mustaihoisuus on tabu ja sen mainitseminen on rasismia: vaikka se, musta afrikkalaisuus, on aina ollut teknillisen, kulttuurillisen so. tieteellisen osaamattomuuden maailmallinen näyteikkuna.
Jopa sana neekeri, joka on johdettu espanjankielen negro/negra=musta (feminiini ja maskuliini). Nykyisin "neekeri" on kauhistuttavinta rasismia, vaikka se ei ole blanco=valkoinen sanaa kummempi.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Se että ihmisyyden kehityksessä yksi keskeisimmistä kehityskynnyksistä ylitettiin silloin kun vaeltelevat joukot asettuivat aloilleen ja aloittivat viljelyn -- paikoilleen asettuminen, josta yhteiskunnan uudenlainen, pysyviä rooleja ja työnjakoa, myös käsitteelistä ajattelua uudelleen organisoinut kognitiivinen kehitys käynnistyivät -- se on yhä vielä meillekin ihan liian vähälle ymmärrykselle jäänyt ihmisyyden ytimiin kuuluva tosiseikka.

Kieli ja ajattelu ovat sosiaalista muodostetta, eikä meillä olisi mitään niistä mielemme onimnaisuuksista joita nyt pidämme itseemme itsestään selvästi kuuluvina, elleivät muinaiset esi-isämme olisi lopettaneet vaeltelua ja asettuneet aloilleen.

Koska emme ymmärrä juuri mitään omasta ihmisyydestämme, emme esimerkiksi ymmärrä sitä miksi reviirin puolustaminen on kokonaan erisuuntaista tajunnallista dynamiikkaa edustava yhteisöreaktio kuin juurettomille vaeltajille ominainen reviirien valloittaminen ja ryöstely.

Jos ymmärtäisimme ihmisyytemme syntyjä syviä, ymmärtäisimme myös kulttuurien keskinäistä yhteismitattomuutta. Nyt ymmärryksemme on suunnilleen sillä tasolla, että naisemme yhä odottelevat koska prinssi uljas itämaan saapuu heidät noutamaan.

Käsitteellisen kielen erityisiä kirjallisiin laatuominaisuuksiin liittyviä kognitiivisia ongelmia ymmärtää nykymaailmassa tuskin kukaan. Samat poliitikkonaiset, jotka myrkyttävät pientä mieltään käyttämällä poliittisista vastustajistaan maagisia leimasanoja -- natsi! rasisti! äärioikeistolainen! -- kokevat olevansa asiantuntijoita tulkitessaan "kansainvaälisten sopimusten" lakipykäliä, joiden juristeristiset koukerot ovat puhdasta keskiaikaista skolastiikkaa ja käsiterealismia.

Ihmisyytemme alöennustila on hirvittävä. Olemme kansakunta jolla on oma aikalailla ikiaikainen asuma-alueemme -- mutta olemme kansana kriisiytyneet, ja oma historiamme vieraalla hallintokielellä alistettuna kansana on istuttanut meihin yhtäältä mielistelytarpeen, toisaalta kapinallisuuden -- ja jokaisessa asiakysymyksessä jakaudumme aina pahasti kahtia.

Emme osaa varjella reviiriämme, emmekä pysty sulkemaan rajojamme. Kun tänne vaeltaa juuretonta porukkaa joka on pantu tänne vaeltamaan, samaistumme heihin ja kuvittelemme heidät "ihan samanlaisiksi ihmisiksi kuin me itse olemme".

Varmuuden vuoksi juristeristit määrittelevät heidät "kansainvälisten sopimusten" mukaisiksi suojelukohteiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen sivuilla tänään sotatieteilijä Käihkö ottaa voimakkaasti kantaa Suomen puolustusvoimien varusmieskoulutukseen. Hänen mukaansa intissä vallitsee naisviha, homofobia ja seksismi. Kieltämättä näitä saattaa joissakin paikoin esiintyäkin, mutta tietääkseni niihin kyllä herkästi puututaankin. Olisiko kyse sittenkin yksittäistapauksista, eikä rakenteellisesta ongelmasta, kuten ko. sotatieteilijä antaa ymmärtää? Eniten kuitenkin hämmästyttää, miksi sotatieteilijä nostaa asian julkisuuteen juuri nyt, kun valtakunta on hybridisodassa ja meiltä vaadittaisiin yksituumaisuutta ja yhtenäisyyttä? Onko herra sotatieteilijällä joku oma agenda?

Bogreol kirjoitti...

Meitä ohjaillaan niin vahvasti ideologisesti, ettei tutkita kuinka "siirtolaiset" tuhoavat Länsi-Euroopan taloutta ja kulttuuria. Massamaahanmuutto on monissa maissa aiheuttanut asuntopulaa, Britannia sijoittaa kanaalin yli tulevia laittomia maahanmuuttajia kalliisti hotelleihin. Maahanmuuttajille jaetaan varonmaksajien rahaa, mitä nämä lähettävät kotimaihinsa, ja raha on poissa kulutuksesta. Maahanmuuttajat ovat vieraasta kulttuurista, eivätkä integroidu. Tapahtuu kulttuurinen yhteentörmäys. Rikollisuus muuttaa muotoaan, harmonia häiriintyy, kantaväestö pakotetaan itsesensuuriin, nöyryyttämiskokemuksia kertyy.

Hollannissa Geert Wilders voitti vaalit, YLE uutisissa näytti kuinka islamin hyödylliset idiootit lähtivät heti mielenosoitukseen. Vasemmistolle on aina vaikea hyväksyä vaalitulosta, ja "laitaoikeisto, islam-vastaisuus, tyrmäävä tulos" -ilmaukset nousivat meilläkin valtamedian otsikoihin. Media ei kertonut, että kansallismielinen Wilders voitti, äärioikeisto-retoriikka uppoaa helpommin media-kritiikittömään kansaan. Ei meille varmaan kerrota myöskään, että islamofiili Urpilainen aasettui SDP:n ehdokkaaksi, vaikka samalla lailla kuin kuvaavaksi adjektiiviksi otetaan kielteinen ilmaus, voisi ottaa myönteisenkin.

Islamilaisista maista tapahtuva maahanmuutto on kansainvaellusta, ei siirtolaisuutta eikä pakolaisuutta (pakolaiseksi voi asettua uskonveljiensä huomaan lähialueille). Uusi liberaali eliitti on globalistista ja valmis hyväksymään länsimaisen sivilisaation tuhon.

Antifilatelisti kirjoitti...

Sillä välin Oulussa: ukrainalaiset naiset ja lapset työnnetään ulos, että hybridioperaation miehille saadaan tilaa.

Tämänkö puolesta isoisämme taistelivat?

Anonyymi kirjoitti...

Ukrainalaiset lapset & naiset " hankeen " sijalle kunniakansalaiset. Näin siis migri tänään.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuli muuten mieleen tästä sähkön hinta sekoilusta, että nyt olisi todella tärkeää selvittää miten tuo virhe, vai "virhe"?, pääsi syntymään. Tämä meidän sähköpörssimme taitaa olla ihan perusteiltaan sillä tavalla valuvikainen että siihen voi vaikuttaa tahallaan aiheuttaakseen kaaosta ja tolkuttomia kuluja, ehkä jopa kaataa koko systeemin. Oikein otollinen iskun paikka viholliselle saada aikaan pahoja vaikeuksia meille ja jopa sähkönjakelumme keskeytymisen, ainakin sen voi saada aiheuttamaan tolkuttomia kustannuksia joko asiakkaille tai myyjille ihan tahallaan. Ei taatusti jäänyt venäläisiltä huomaamatta. Seuraava sähkön hintakriisi tulee sieltä, jollei jo tämäkin ollut sikäläistä työtä. Nyt ainakin on selvää kaikille, mitä tuollaisilla "virheillä" voi saada aikaan jos haluaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sotaspekulantti Käihkö on tuohtunut varusmieskulttuurista. Mikä lienee hemmon sotilasarvo?

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Silloin kun joku maahanmuuttaja yrittää jotakin Suomen puolesta sitä pitää kunnioittaa. Vladimir Putinin syntymäpäivä oli 7.10. Terrori isku Israeliin oli Hamasin syntymäpäivälahja Putinille. Hamasin perustajan poika puhui maanantaina YK:ssa. Youtuber Anter Yasalla on tästä kaksi pätkää. Kannattaa katsoa minkälaista vaikuttamista saattaa tulla meidän rajojemme yli koko ajan!!

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senex:in kommenttiin lisäisin vielä sen, että kun näitä näköjään sittenkin päästetään sisään, kannattaisi varmaan paikallisten asukkaiden ja viranomaisten hieman tarkkailla, lisääntyykö ryssien ostamien kiinteistöjen lähellä kuhina.

Ainakin toivon, että tärkeiden kohteiden lähellä olevia "lomakeskuksia" ja "varastotiloja" pidetään silmällä tämän vyöryn myötä.


t: Vittuuntunut Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

Tuo heppu on alunpitäenkin mielestäni epäilyttävä.

Anonyymi kirjoitti...

No juu, Oulussa Migrin väki sekoilee oikein huolella. Ukrainalaiset naiset ja lapset, jotka ovat jo asettuneet Ouluun kouluun ja töihin heitetäänkin Kemijärvelle ja Raaheen. Kun eihän näitä tarhapaikanhakijoita voi minnekkän syrjäkylille viedä. Isoon kylään ne pitää saada Oulun naisia ja lapsia raiskaamaan. Nyttemmin Migrin iso päällikkö on sitten muka perunut päätöksen kun siitä nousi älämölö, ja ihan aiheesta. Mitenkän se edesmennyt oressa sanoikaan: SAATANAN TUNARIT!!!
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys lukuisille kommentoijille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Tuo ukrainalaisten kohtelu on kyllä äärimmäisen häpeällistä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Lyhyesti: Saatanan migri !!!

Anonyymi kirjoitti...

Vieläköhän Migrissä pätee päätöksenteossa se, että haastattelijan täytyy vain uskoa kaikkiin satuihin mitä "asiakas" kertoo. Irakilaiset varmaan jo tietävät, että Irak ei huoli omiaan takaisin (vankeja, armeijan karkureita, rikollisia vai mikä on syy?), joten heistä ei päästä eroon millään konstilla.

Onko Orpo edelleen sitä mieltä, että pelkkä tulijoiden motiivienkin arvostelu on rasismia ja käyttääkö RKP hallituksessa taas kokoaan suurempaa valtaa? Emme voi tietää, mitä kulisseissa tapahtuu. Sen tiedämme kuitenkin, että asiat voisivat olla paljon huonommin, jos hallituksessa istuisi edelleen tyttötertsetti Marin, Ohisalo/ Mikkonen ja Andersson sekä lisäbonuksena Haavisto. Pelkkä ajatuskin puistattaa.

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Miksipä Migrin menettelytavat ja Petturi Urpon asenteet olisivat miksikään muuttuneet?