Laitetaan nyt tältäkin nurkalta muutama sana. Onhan meinaan niin että vaaliuutisoinnissa on melkein kokonaan unohdettu vaalien suurin voittaja joka oli tälläkin kertaa Nukkuvien Puolue. Onnittelut voittajalle.
Ja ehkäpä NuPun menestyksen vuoksi äänestäneistä neljä
viidesosaa antoi jatkomandaatin Järjestelmäpuolueelle. Ehkäpä kansalaiset eivät
ole saaneet vieläkään tarpeeksi raippaa. Mutta ei huolta. Sitä on kyllä
tulossa. Sillä pääministeripuolueeksi nouseva Kokoomus on ilmoittanut että
ilmastohysteriasta ei tingitä. Ja eihän se lähde maahanmuuttoteollista
kompleksia purkamaan kun se on sitä itse ollut innokkaasti rakentamassa.
Niin että ei tässä juuri henkselien paukutteluun ole
aihetta. Ei mulla oikeastaan muuta tällä erää.
43 kommenttia:
Tein itse yhden mielenkiintoisen vaalimainoshavainnon. Vihreät nimittäin on aivan ällistyttävän rehellinen porukka. Tuossa ihan meidän nurkalla oli bussipysäkillä heidän mainoksensa. Olisin ottanut siitä kuvan, mutta ehtivät jo eilen illalla sen kerätä pois. En nyt ulkoa muista sen viestiä ihan tarkalleen, mutta jotenkin niin siinä luki, että kouluissa on oppimistulokset pudonneet, ja asia pitää korjata. Kaikilla pitää olla oikeus oppimiseen, tjsp. Eipä tuosta voi olla eri mieltä. Tämän viestin tehostamiseksi siinä oli kuva koululaisista, ja kuvassa näkyi myös syy oppimistulosten huononemiseen. Saattoi olla kaksikin syytä, en muista varmasti, mutta ne muut lapset näyttivät ihan kantasuomalaisilta.
Oli niin rehellinen meininki, että olisko sittenkin pitänyt antaa ääni Virheille?
Nyt kaivattaisiin Sekoomukselta konservatiivisen aineksen isällistä puhuttelua pikku-Petterille. Mutta löytyykö sellaista ainesta enää? Pikku-Petteri kun tarvitsee kovasti neuvonantajia, kun omaa selkärankaa ei juuri näy. Zysse voisi olla sellainen, mutta kun siitäkään ei ota oikein enää selvää, kun yhtenä päivänä saattaa olla ihan eri ääni kellossa kuin seuraavana päivänä.
Tapsa vaan
Ei tietenkään tingitä. Muistamme vokkibisnekset. Kukas/keitä siellä olikaan taustalla? Puhumattakaan tuulivoima/kaivos/trafi jne jne. Follow the money. Työvoimapula on hirvittävä. Eli suomeksi, halpatyövoiman puute on hirvittävä. Kärjistäen ehkä, mutta suomeen on saatava 500 000 - miljoona köyhää lisää, sen miljoonan lisäksi, joka jo ennestäänkin on. Pääasia, että Suomi on avoin ja kuuluu kaikille. Kuten se 101 yksi pykälää, jossa mamuille jaettiin pelkkiä oikeuksia mutta ei velvollisuuksia. 2 - 4 vuoden sisään, 200 000- 500 000 osaajaa tulee. Mitä ne osaavat, onkin sitten laaja käsite.
Kolme suurinta puoluetta olivat äänimäärillään alle prosentin sisällä. Vain suhteellinen vaalitapa erotti heidän paikkalukunsa. Kukaan ei yksin saa enemmistöhallitusta kasaan ja kaikilla oli ennen vaaleja eriäviä "kynnyskysymyksiä". Nähtäväksi jää kuka noista eniten tekee kompromisseja päästäkseen hallitukseen.
Vasemmistoliitosta tuli tasa-arvoisin puolue. 81 % naisia. Täyteen tasa-arvoon on enää 19 %.
Tervehdys Juha R:lle, Tapsalle vaan, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.
Juha R: Saattaa olla, että vihreät eivät tajuneet sitä tahatonta ironiaa.
Tapsa vaan: Taitaa vaan olla kokkareissa se konservatiivinen aines aika vähissä. Ja sekin vähä on hiljennetty. Tapaus Wille Rydman kertoo paljon.
Ano1: Erittäin hyviä huomioita.
Ano2: Minä vaan veikkaan että kokkarit ja demarit löytävät toisensa nopeasti. Ja sen jälkeen niiden on helppo saada tarvittavat apupuolueet.
Oliko niin, että naisten määrä vähenee eduskunnassa? Minusta pelkkä positiivinen asia. Reaali maailmassa valtiota ei johdeta tunteella.
Pahaa jälkeä syntyi kun voimakaksikko katainen&urpilainen aloitti v.2007 suomen velkaantumisen. Kokoomuksen hallitus vastuukausi, 12-vuotta, tuotti valtion velan kasvua 69%. Tästä on hyvä jatkaa. Onko orpo&marin edeltäjiensä veroinen?
kt
ps. pitäkää manttaaleistanne kiinni
Tervehdys Anolle ja kt:lle & kiitos kommenteistanne.
Ano: Totta joo. Tosin ei niitä Järjestelmäpuolueen miehiäkään voi paljoa kehua.
kt: Hemmetin hyvä huomio.
Vähän aikaa sitten joku esitti Hesarissa hauskan muunnoksen eduskunnan paikkojen laskemiseen. Kaikki äänestämättä jättäneiden äänet tulkittaisiin yhden uuden puolueen ääniksi (Nukkuvien puolue). Sitten paikat laskettaisiin normaalisti d'Hondtin menetelmällä. Aina, kun Nukkuvien puolue saisi paikan, kyseinen paikka jätettäisiin täyttämättä. Tällä tavalla eduskunnan kokoa voitaisiin kätevästi supistaa.
Toinen professori
Pahaltahan tämä tulos näyttää, mutta ehkä asioiden täytyy mennä vielä huonommaksi ennen kuin ihmiset heräävät. Jos jotain positiivista täytyy keksiä niin ainakin tulen tuntemaan suurta iloa katsellessani Petteri Orvon kiemurtelua ja vaikeroimista sossun alla, jos lähtee muodostamaan hallitusta demareiden kanssa. Mies on ansainnut kohtalonsa, en voi muuta sanoa. Marin päihitti jo Urpilaisen hirveydessään, katsotaan pääseekö Urpo Käteisen ohi.
Samaa mieltä anonyymin Tapsan kanssa Pikku-Petteristä ja Zyssestä, harkitsihan Zysse myös ehdokkaaksi asettumistaan hoippuen.
Miten uskomattoman huonoja häviäjiä poliitikot ovat, Li Anderssonin sopimaton kielenkäyttö; vihreiden Harjanteen puheet hötöstä kolmen pääministeripuolueen kannanotoissa; kulttuuriministeri Honkosen puheet persujen suurimmasta ongelmasta....pitihän heidän tietää, että röyhkeä Sanna kalastelee heidän äänestäjiään päästäkseen pääministeriksi. Tykkäsivät kovasti, että Sanna asettui äärivasemmiston woke/ilmasto -rintamaan sisäistäen opit lakimuutosten tasolla, mutta äänestäjien olisi tullut kiittää heitä tästä, ei Sannaa.
Vasemmistoliitto syö itse omaa kannatustaan äärifeministisellä politiikallaan. Edustaa liian monia sukupuolia ollakseen enää uskottava.
Tervehdys Toiselle professorille, Anolle ja Bogreolille & kiitos kommenteistanne.
Toinen professori: Tuli kommentistasi mieleen se minun ja Lötjösen kehittämä D´Lötjösen vaalijärjestelmä:
http://yrjoperskeles.blogspot.com/2015/11/lotjonen-ja-aanestajan-kuluttajansuoja.html
Ano: Epäilemättä asioiden täytyy mennä vielä huonommaksi. Mutta kuinka vaikeaa onkaan sitten niiden korjaaminen. Näistä pääministereistä voi todeta että Marinhan oli vahingossa asemaansa päässyt varamies ja Orpo taas yhtä lailla vahingossa päässyt varamiehen varamies.
Bogreol: Niin vasurit kuin vihreät ovat tietysti murrillaan kun ne pelkäävät valtansa menettämistä. Jota ne tosin valitettavasti tuskin menettävät. Vasureillehan tuo transhomma tuntui olevan suorastaan pyhä asia ja se näkyy Anderssonin mädätyksessä kouluissa.
Niin.
Kaksi seitsemästä suomalaisesta äänioikeutetusta antoi hiljaisen hyväksyntänsä Manna Sariinin ja tyttökavereiden touhuille.
Heidän puolestaan pimpsallitus siis saisi jatkaa niin kauan kuin tytöt vaan jaksaisivat ja tehdä mitä lystäävät.
Heille kelpaisi diktatuuri.
Samaan aikaan maailmassa on ihmisiä, jotka ovat invalidisoituneet ja menettäneet läheisiään taistellessaan diktatuuria vastaan demokratian puolesta voittamatta sitä.
Heistä saattaisi tuntua hieman metkalta, jos heille kerrottaisiin vanhojen ja vakaiden demokraattisten maiden kansalaisten väheksyvän tätä oikeuttaan, jonka eteen he itse ovat uhranneet niin paljon.
Hilpeä Huti-Maisa taitaa erota Virhetyttöjen pääpimun pestistä.
Seuraaja saattaa olla Fat I'm Diarrhea.
Siitä tuleekin ratkihauskaa politiikan teatteria:
Suomen ensimmäinen edistyksellissävytteisviritteinen ministeritär rääkyy kurkku suorana kaiken mitä kiljukaulansa milloinkin tuottaa ja Pää-äMmä Petturi Urpo seisoo vieressä typerä hymy huuulillaan nyökytellen kaikelle kuin rikki mennyt vieterilelu.
Mutta hei, kansa on puhunut ja pulinat pois!
Kansalla on niin hyvät hallitsijat kuin se ansaitsee, sanoi roomalainen.
Eikä lainkaan hullusti.
Tervehdys, Qroquius Kad. Ihan hyviä havaintoja. Mutta vaikka kansa on puhunut niin ihan turha luulla, että esmes minulla pulina loppuu.
Kyllähän vihreiden ja vassarien äänestäjiä siirtyi takttisesti demareiden taakse mutta demarit eivät voittaneet yhtä paljon kuin vihreät ja vassarit hävisivät eli kyllä ihan oikeaakin kannatuksen menetystä on.
Toivottavasti muut puolueet ottavat opiksi vihreiden kohtalosta ja toteuttavat vähemmän kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.
Kepulandian romahtaminen oli illan toinen ilonaihe.
Onneksi vielä saa pulista.
Saa nähdä kauanko.
Tietyt tahothan kun ovat jo hyvät tovit meinanneet aivan tosissaan, ettei sananvapauden pidä kuulua kaikille.
Kaikkea saa ajatella, kunhan sitä ei sanota ääneen.
Näin kuuluu suomalainen sananvapaus erään Mr. Ill-Manin mielestä.
Tervehdys. TR:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.
TR: Totta joo, mutta ei siinä ilmastokiimassa näytä olevan pienintäkään jarruttamista. Ehkä kokkareissakin jopa tajutaan että kuinka järjetöntä se on mutta ne eivät uskalla toimia uskontomuotia vastaan.
Qroquius Kad: Ja ei unohdeta sitä ettei sitä maalittamislakia ole suinkaan vielä kaadettu.
En yhtään ihmettelisi, vaikka vaalitulos oli mikä oli, niin simsabim. Marin onkin pääministeri. Kansainvälinen mediakin ihmettelee. Miksi sanna ei saa jatkaa. Tähän konkurssipesään tulee joko marin pääministeri tai Marin voguemalli valtionvarainministeri. Jos ps pääsisi hallitukseen, ja halla-ahosta tulisi sisäministeri, niin lupaan opetella sen prkl:n paradiddlle rudimentin tuplilla. Lisäksi kävelen Reposaareen. Kesällä. Keskustasta.
Tervehdys, Ano. Vissiin se pääministerin pesti on kumminkin varattu varamiehen varamies Orpolle. Vaikka Marin valtamedian rockstar onkin.
QK: "Kansalla on niin hyvät hallitsijat kuin se ansaitsee, sanoi roomalainen." Ei ollut lainkaan hullusti sanottu, mutta ei ihan Roomasta asti tule tämä ilmaisu.
Loihelausuja on Ranskan vallankumouksen aikojen savoijilainen diplomaatti ja filosofi Joseph de Maistre, joka pohti tällaisia ollessaan Venäjällä ja ihmetellessään sikäläisen hallintokulttuurin eroja länsimaiseen nähden ja erityisesti tsaarin laajaa papillista valtaa, jota ei näyttänyt rajoittavan mikään kirkollisenhengellisen ja maallisen regimentin ero (ei siis mitään uutta siinäkään asiassa!) Tarkalleen hän sanoi: "jokainen kansa saa sellaiset hallitsijat kuin se ansaitsee."
Sama asia (tai siihen suuntaan) on sanottu kyllä aiemminkin, mutta ei sekään antiikissa vaan Aragonian kuningas Alfonso V:n (1396-1458) suusta nasevassa muodossa:
"Qualis re, talis grex", eli "millainen kuningas, sellainen kansa." Ja onhan se vaikutussuhde valitettavasti olemassa niinkin päin.
Tässähän kävi niinkuin arveltiinkin. Kansa äänesti taas Muutosta. Eli normaalissa järjestyksessä järjestelmäpuolueen nimi vaihtui.
Katoppa vaan niin hallitusnäytelmän tuloksena femokraatit ja kökkäreet Löytävät Yhteisiä Tärkeitä Asioita ja meillä on taas perinteinen järjestelmähallinto ns. sinipuna tällä kertaa. Sanna valtion rahaministerinä.
Näin se menee. Kun vittuuntuneet ihmiset protestoi älykkäästi jättämällä tosi uhmakkaasti ja rohkeasti äänestämättä.
Tai josko ovat sitten järjestelmä sannailuun kovinkin tyytyväisiä, voi olla niinkin.
Kakon pääurpo orpoa kuvaili iltapulun kolumnisti aka hyvin, kun kuvasi marinin ja purran sormienheilutteluväittelyä. Säikähtänyt marsu seurasi sitä väittelyä, säikähtänyt marsu - kuvaa orpo-urpoa oikein hyvin.
Pyssymies
Tähän nyt voisi vielä lisätä, että on oikeastaan ihan OK vaikkei PS hallitukseen menisikään/pääsisikään. On meinaan maan talous sellaisessa kunnossa, että seuraavasta hallituksesta tulee eräs historian vihatuimmista halituksista.
Olisi ihan oikein järjestelmäpuolueen joutua lusikoimaan ihan itse keittämänsä soppa. Kansalle kun tulee kylmää kyytiä joka tapauksessa.
Hyvinvointivaltio kun on käytännössä jo muutenkin kepuloitu sotemaakuntiin. Eläkevaroilla luultavasti maksetaan velkojen korkoja ja jos jotain jää niin kokkareille kustannetaan halppistyövoimaa jallajalla maista.
Jos KRP vai rkp ei ole seuraavassa hallituksessa syön sen hatun, ja paskannan
Äänestämättä jättäminen ei ole vaikuttamiskeino. Jos jättää äänestämättä, siitä huolimatta vaaleja ei peruta, vaalitulosta ei mitätöidä, vaaleissa jaossa olevia paikkoja ei jätetä jakamatta. Tästä syystä äänestän niin kauan kuin elän ja minulla on äänioikeus.
Hyväksyn sen että en välttämättä ole elossa silloin kun nuivien tavoitteet on saavutettu. Tosin olen tänä vuonna 43 ikäinen joten en nyt ole varsinaisesti vanha. Luultavasti olen suunnilleen elämäni puolivälissä. Hyvässä lykyssä ehdin nähdä esim. EU:n hajoavan jos ei muuten niin itsestään.
Kannattaa muistaa että kulttuurimarxilaisten tavoitteita on toteutettu ylisukupolvisesti yli sata vuotta. Alkuaikojen kulttuurimarxilaiset huomasivat ja hyväksyivät sen sen etteivät he ehdi nähdä aloittamansa työn tuloksia. Heidän työllä oli jatkajia kun olivat ehtineet kuolla pois. Kun jatkajat kuolivat, sitten seuraavat jatkoivat.
Samalla periaattella toimivaa ylisukupolvista tavoitteiden toteuttamista toivon myös nuivilta. Tämä on kuin maratonviesti, jossa viestikapula siirretään seuraaville kun itse on poistunut näyttämöltä.
Täytyy kyllä myöntää että itsekin mietin onko tämän systeemin tukemisessa jatkossa mitään mieltä jos nytkin päädytään sosialistien valtaan siellä erolla että Keskustan sijaan aisankannattajana on Kokoomus. Oikeisto voitti vaalit selvällä enemmsitöllä vaikka Keskustankin laskisi vasemmistopuolueeksi, jota se defakto on nykyään. Jos siitä päädytään jo toista kertaa sosialistihallitukseen, ei äänestämisellä ole oikeasti mitään merkitystä ja sen voi vaikka lopettaa turhana.
Jos nyt ei heti nosteta käsiä pystyyn ja heitetä kirvestä kaivoon kumminkaan.
Huru-ukko
”Onhan meinaan niin että vaaliuutisoinnissa on melkein kokonaan unohdettu vaalien suurin voittaja, joka oli tälläkin kertaa Nukkuvien Puolue”. Vaaliuutisonnissa on unohdettu myös se, mikä on vaalien tarkoitus. Puhumattakaan siitä, mikä on politiikan tarkoitus. Sama näkyy vielä selvemmin kommenttipalstoilla.
Vaalien tarkoitus on kysyä kansalaisilta, minkälaista politiikkaa he haluavat maassa harjoitettavan ja keiden he arvioivat tätä omasta mielestään parhaiten toteuttavan. Politiikan tarkoitus taas on yhteisten asioiden hoitaminen, joka tarkoittaa päätöksiä siitä, mitkä asiat kuuluvat julkisen vallan hoidettaviksi ja miten niitä hoidetaan. Se, että kokee tällaisten juttujen kirjoittelemisen kovasti naiiviksi, kertoo paljon joko yleisestä ilmapiiristä, kirjoittajasta itsestään tai molemmista.
Kun tulosta katsoo ennakkoluulottomasti, luonteva ja vaalien tuloksen mukainen hallitusratkaisu olisi kolmen suuren hallitus eli Kok, PS, SDP. Jos sivuutetaan ne tavanomaiset kuka-ei-tykkää-kenestä asiat, noiden puolueiden linjat yhdistämällä olisi aikaansaatavissa jopa kohtuullisen hyvä hallitusohjelmakin, eikä se vaatisi kovinkaan monessa asiassa edes suuria kompromisseja. Turvallisuuspolitiikassa tuskin on suuria ristiriitoja. Talouspolitiikassa PS taitaa olla jokseenkin tarkoin Kokoomuksen ja SDP:n välissä. Maahanmuuttopolitiikassa PS vetää tiukinta linjaa, mutta kun hurmahenkisimmät vihreät ja vassarit ovat ulkona, järkevä linja on löydettävissä. Ilmastopolitiikan kohdalla haihattelijoita löytyy niin kokoomuksesta kuin demareistakin, mutta teollisuuden ja työpaikkojen paino on niin suuri, että haihattelijoiden äänivalta taitaa jäädä käytännössä pieneksi. Tällaisen hallituksen rakentaminen taitaa olla kuitenkin asenteellisesti ylivoimaisen vaikea paikka.
Keskeinen syy tähän vaikeuteen on vallitseva poliittinen kulttuuri. Parhaassa mahdollisista maailmoista poliittisessa kulttuurissa vallitsevana on sellainen koulukunta, jonka mukaan neuvottelussa ensin etsitään ne tavoitteet, joista voidaan olla jokseenkin samoilla linjoilla, sitten katsotaan, olisivatko näkemykset keinoista yhteensovitettavissa ja vasta viimeiseksi lähdetään katsomaan niitä asioita, joista ollaan eri mieltä ja pyritään etsimään erimielisyyksiin siedettävät ratkaisut. Tämä koulukunta on suloisessa Suomessamme valitettavan vieras, niin poliitikkojen keskuudessa kuin varsinkin mediassa. Vallitseva käytäntö näyttää pikemminkin olevan sellainen, että ensin kaivetaan esille erimielisyydet ja vastenmielisyydet ja sitten todetaan, että "ei tästä mitään tule".
Kommenttipalstoilla muuten näkyy myös mikä ero on vaaleissa äänestämisellä ja äänen pitämisellä kommenttipalstoilla. Vaaleissa sama henkilö vai äänestää vain kerran mutta kommenttipalstoilla sama henkilö voi olla äänessä monella nimellä ja monta kertaa. Ja tämä muuten näkyy selvästi, sillä palstat ovat täynnä vaaleissa hävinneiden purkauksia ja eniten äänessä ovat ne, jotka vaaleissa eniten kannatustaan menettivät. Sitä, onko moderoinnilla joku osa tähän vinoutumaan, en lähde tällä kertaa arvioimaan.
Romaanista kieltähän se Mestari-Joose puhui, joten laskettakoon hänetkin roomalaiseksi.
Vaalitulos on aiheuttanut peppukipuilua kautta Euroopan vasemmistopiirien:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009498783.html
Taitaapa noiden spanskikommunistien pelko ja hadistus olla turhaa:
eiköhän se maailman kaikkien aikojen suosituin fempsapääministeritär saane jatkaa seuraavassakin hallituksessa.
Siellä tuo istuu käskyttämässä Pää-äMmä Petturi Urpoa velanottoministerinä koko maailman voidessa jatkaa palvovaa ihailuaan.
Seinäjokinen-lehden mukaan 156 000 ääntä hukassa kun ovat laskeneet ilmoitetut määrät...
Kerrankos moisia lappusia hukkuu?
-Tvälups-
Tulipa hauska typo, tuo "hadistus";
sehän on ahdistuksen ja hädän yhdistelmä.
Muuten kaikkien on syytä muistaa, ettei KaKo ole oikeasti oikeistopuolue, vaan viherkommunistien huorapuolue.
Sitä se on Pää-äMmäpuolueenakin.
Siihen Urpon vakaumukselliseen totamukseen "Ilmastotavoitteista emme luovu..." (TJSP) kun lisätään Riihimäen lahja Suomelle Sirpa "Selvinpäin en menisi rattiin kännissä(TM)" Pietikäisen, tuore avautuminen suomalaisten kiinteistöjen syväremonttitarpeesta(TM) niin ihan päin vittua mennään turbo-vaihteella seuraavat 4:kin vuotta.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sirpapietikainen/rakennuskantamme-syvaremontointi-on-valttamatonta/
Ei ole äänet hukassa, ylenannon tulospalvelussa vain väärä äänestysprosentti, eli äänioikeutettujen ja annettujen äänien luvussa mukana myös ulkomailla asuvat ja sieltä annetut äänet, mutta prosentti kotimaassa asuvien ja täällä äänensä antaneiden luku. Ainoa ihmettelyn aihe on,minkä takia eivät ole asiaa korjanneet, odottavatko että mahdollisimman moni menee samaan halpaan ja sitten voidaan nauraa kippurassa "salaliitto" idiooteille.
Niinhän se "Seinäjokinen" kirjoittaa, että 156 000 lappua puuttuu:
https://www.seinajokinen.fi/skandaali-eduskuntavaaleissa-156-000-aanta-puuttuu/?fbclid=IwAR13oXQm2Ag3-DzJDiGZ9uEnG4W0RHM9nfL4jEIBquHtM_B3wNdHZuyCDB0
Tuolla kuitenkin selitetään yksityiskohtaisesti, miksi tältä näyttää, vaikka näin ei ole:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ukkram09/vaarennettiinko-vaalit/
Asia selitetään kommenttiosiossa 17 ensimmäisen kommentin aikana.
Loppuja kommentteja ei kannata lukea, koska niissä alkaa kyseiselle foorumille ominainen Iso Ihana Naisellinen Riita.
Kuten muistamme, Petteri "kinkkusämpylä" Orpo esti Halla-ahon jatkamisen valiokunnan puheenjohtajana vedoten rikostuomioon. Koska meillä on viime aikoina ollut rikollisia myös ministereinä (Kanki-Kaikkonen ja se kepulainen karjakko) ei oikein loogisesti ole mahdollista kieltää Halla-aholta esimerkiksi sisäministerin paikkaa, jos persut häntä siihen ehdottaa. En kuitenkaan pidätä hengitystäni.
Israelissa oli järjestely, jossa Netanjahu ja joku nobody olivat tai ovat vuorotellen pääministereinä pari vuotta kerrallaan, jos oikein ymmärsin. En tiedä miten kävi. Siellä oli vaaleja koko ajan.
Eli Sanna voisi jatkaa ja Petteri hyppäisi puikkoihin vuoden parin päästä. Persut jätettäisiin kaiken ulkopuolelle. Tämä siis kauhuskenaario… ei haave.
Acc
Erikoista on taas uutisointi. Katsoin tavoistani poiketen eilen uteliaisuuttani Ylen puoli yhdeksän uutiset. Edelleen nähtiin ja haastateltiin vaaleissa paikkoja menettäneiden puolueiden jäseniä ja Marinia, mutta äänikuningattaresta löytyi yksi kuva Marinin ja Elina Valtosen kanssa, ei haastattelua.
Tänään IL kirjoittaa kuinka Fatim Diarra sai yli 10 000 ääntä, kuvan kanssa tietysti kuten myös joku nuori vasemmistopuolueen edustaja ja sitten PS:n Onni Rostila myöskin ensikertalainen yli 5000:lla äänellä. Tampereen Wigeliuksesta ja Bergbomista oli maininta, mutta ei kuvia eikä äänimäärää, vaikka molemmat. PS:n nuoret miehet ensikertalaisina saivat yli 10 000 ääntä. Näin tämä meidän valtamedia toimii edelleen. Sanonpahan vaan, että tästä Joakim Wigeliuksesta kuullaan vielä ja pitkään, terävä ja sanavalmis kaveri!
Mitä hallituksen muodostamiseen tulee, niin toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta.
Rouva Ano
'Vieras' kello 6:00; "Äänestämättä jättäminen ei ole vaikuttamiskeino. Jos jättää äänestämättä, siitä huolimatta vaaleja ei peruta, vaalitulosta ei mitätöidä, vaaleissa jaossa olevia paikkoja ei jätetä jakamatta. Tästä syystä äänestän niin kauan kuin elän ja minulla on äänioikeus."
Kehyksiin tuo edellinen.
Vaalien lopputulos ei saanut minua heittelemään hattua ilmaan. Ilmastohumppa tulee jatkumaan ja sen varjolla tapahtuva rahan lapiointi 'liikemiehille'. Ympäristön systemaattinen tuhoaminen energiantuotantoon tarkoitetuilla 'puistoilla' jatkuu myös.
Orientin jäppisiä tullaan näkemään suuria määriä sekä kaduilla että ostareissa. Tuontiperäiset ongelmat kouluissa jatkuvat ja todennäköisesti pahenevat entisestään. Erilaisia työryhmiä perustetaan, joiden tärkein tehtävä on olla käsittämättä, mikä kouluissa ja kaduilla mättää.
No näillä nyt mennään sitten. Ilma on kuitenkin hieno
maallikko
Tervehdys Apoliteialle, KKi:lle, Pyssymiehelle, Anolle, Ihmettelijälle, vieraalle, Thorvald Eskilinpojalle, Huru-ukolle, Strix Senexille, Qroquius Kadille, Taisteluvälineupseerille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Mito Islamille, veriselle pierulle, Acc:lle, Rouva Anolle ja maallikolle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä. Itse ihmettelen sitä, että miksi hallintoalamainen edelleenkin äänestää jotain, jota itsekin pitää järjettömänä. Julkaisen kohta asiasta pienen sottailupostauksen.
Oliko Riikalla mahdoton lähtökohta persujen osalta, kun valittiin puheenjohtajaksi oltuaan eduskunnassa vain kaksi vuotta? Jussin lähtöä pidettiin ennenaikaisena ja joistakin tuntui siltä että hän jättäisi persut pulaan. Pitkän aikaa Jussia kaivattiin ja Riikkaa verrattiin jatkuvasti Jussiin. Riikan valinnan jälkeen persuista lähti porukkaa VL-puolueeseen. Osa oli lähtenyt aiemmin VKK-puolueeseen.
Persut oli ja on yhä tietyiltä osin keskeneräinen eikä ole toiminut "valmiin" huippuunsa viritetyn puolueen tavoin. Homman puolella on ihmetelty amatöörimäistä puuhastelua ja esim. vaalimainonnan vähäistä näkyvyyttä verrattuna muihin, jotka tunkevat itseään jonka tuutista ulos ja näkyvät joka nurkalla.
Mediataidoissa, viestinnässä, markkinoinnissa, ylipäätään esillä olemisessa tuntuu olevan paljon parannettavaa.
Ehkä tuota persujen vaalitulosta kannattaa suhteuttaa tuohon.
Kiinnostaisi tietää siirtymät puolueiden välillä.
Kun puolue sai lisää kannatusta, mistä se sai: muilta puolueilta, niiltä jotka nukkuivat viimeksi, vai ensi kertaa äänestäneiltä?
Kun puolue menetti kannatusta, mihin kannatus valui: muille puolueille vai nukkuville?
Esimerkkinä se kun demarit saivat lisää ääniä mutta vihreät ja vasemmistoliitto menettivät ääniä. Vihreät ja Vasemmistoliitto menettivät yhteenlaskettuna enemmän ääniä kuin demarit saivat. Pelkästään vihreiden menetys oli suurempi kuin demarien lisäys. Oliko vihreät vuotanut demariden lisäksi kokoomukseen ja nukkuviin? Mihin vasemmston vuoto suuntautui? Veikkaan että vihreiden ja vasemmiston ääniä ei mennyt persuille.
Toinen esimerkki on kepun äänten menetys. Menikö kepun äänivuoto persuille, vai kokoomukselle ja kristillisille vai kaikille näille? Tuskin ainakaan demareille.
Mistä persujen kannatusnousu on peräisin? Oma arvaus on että osaksi se tuli kepun äänivuodosta sekä nukkuvilta ja ensi kertaa äänestäneiltä. Ei se ole mitenkään voinut tulla kokoomukselta koska kokoomus nousi suurimmaksi. Ellei sitten käynyt niin että kokoomus menetti ääniä persuille mutta sai ääniä vihreiltä?
Yksi asia täytyy myös mainita. Uuvatit eli nykyinen korjausliike ei saanut ketään eduskuntaan joten se poistetaan piakkoin puoluerekisteristä. Puheenjohtaja Roinisella oli älytön 30 000-50 000 euron vaalibudjetti ja äänisaaliiksi tuli 615.
Tervehdys, vieras. Hyviä havaintoja ja kysymyksiä joihin ei oikein pysty vastaamaan. Mutta joo, niitä uuvatteja emme jää kaipaamaan.
Lähetä kommentti