sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

DUUNARIN VALINTA JA SYY SIIHEN

Tänäänhän Suomessa pidetään eduskuntavaalit. Laitan siihen liittyen pienen historiallisen muistutuksen Kekkoslovakian ajoilta. Se on osoitettu erityisesti ja nimenomaan vasemmistopuolueille jotka leikkivät vieläkin työväenpuoluetta mutta jotka ovat tosiasiassa akateemisten utopistinaisten hiekkalaatikko.

Kekkoslovakian duunari äänesti vasemmistopuolueita. Joko demareita tai ihan sitten reippaasti SKP:tä. Tai no, sehän oli vaaleissa aina SKDL. Duunareita ei äänestyspäätöksessään kiinnostanut sosialistinen työläisten solidaarisuus, ei lautanen Guatelmalan verta, ei maito Vietnamin lapsille eikä se, että Lenin-setä asuu Venäjällä. Todennäköisesti hyvin harva edes halusi että maa siirtyisi kokonaan sosialistiseen systeemiin.

Miksi duunari äänesti vasemmistopuolueita? Palkan takia, ja sen vuoksi että se mahdollistaa hänelle ja hänen perheelleen omakotitalon:

Aika usein ne talot olivat tuolloin tuollaisia tasakattoisia joka huomattiin totaaliseksi mokaksi ja alettiin 1980-luvulla remontoida harja- tai pulpettikattoisiksi. Mutta oma tupa ja oma lupa joka tapauksessa. Suurimmissa kaupugeissahan tyydyttiin hankkimaan lähiöistä kerrostalon asunto-osake. Samaan aikaan kun se maaltapako oli kuumimmillaan ja ihmisiä siirtyi maalta lähiöihin:

Se toinen duunarin – toteutunut – unelma oli tietysti auto:

Hyvin monen perheen autona oli tuollainen Toyota Corolla. Niin oli Perskeleilläkin. Se kolmas unelma ja äänestyspäätöksen syy oli luonnollisesti kesämökki:

Tuo kuvan mökki on kyllä jo 1960-luvulta mutta sopii hyvin tähän. Ne silloiset mökit eivät olleet nykyisiä hirsilinnoja vaan lähinnä sähköttömiä lautamökkejä joissa oli kaasuliesi ja ulkohuusi sekä pieni sauna joko mökissä tai rannalla ja viihteen toi patterikäyttöinen matkaradio. Mutta ne olivat omia, itse tienattuja ja itse asiassa ihan pirun viihtyisiä.

Mökkiin kuului sitten duunarin unelman ja äänestyspäätöksen neljäs osa eli vene. Ja hyvin monen veneen perässä oli viisiheppainen Terhi:

Joillakin oli jopa parikymmenheppainen Mercury. Mutta mistään muskeliveneistä ei ollut kysymys. Ei niitä tarvittukaan.

Siinä oli unelma ja siinä oli syy. Kun se saavutettiin, vasemmistopuolueita äänestettiin edelleenkin että saavutettu unelma säilyisi.

Mikäli vaikkapa vuoden 1974 duunareille kerrottaisiin että vuoden 2023 vasemmistopuolueet vaativat duunareita äänestämään niitä seuraavista syistä:

- Suomeen täytyy saada mahdollisimman paljon väkivaltaisia kehitysmaalaisia pysyvälle elatukselle jonka duunarit työllään kustantavat.

ja

- Suomen teollisuus täytyy tuhota ilmastohysterian nimissä joten duunareitten täytyy äänestää sen puolesta että he jäävät työttömiksi.

ja

- Sitten vielä puhuttaisiin vasemmistopuolueiden kiivaasti ajamasta transhysteriasta joka duunareille kuulostaisi lähinnä mielisairaitten juopuneiden mölinältä.

Ja sen päälle heille kerrottaisiin että nämä kaksi naikkosta ovat heidän pääedustajinaan puolueissa jotka väittävät olevansa työväenpuolue:

Niin vuoden 1974 duunarit katsoisivat toisiaan, koputtaisivat sormella ohimoonsa ja tuumisivat kertojasta että se on hullu, ei sitä parane ärsyttää.

Vihreistä tässä postauksessa ei puhuttu mitään sillä Kekkoslovakian aikaan moisesta vitsauksesta ei edes tiedetty. Ja nytkin niiden duunareiden määrä jotka äänestävät vihreitä voi laskea sahatyömiehen sormilla.

Mutta muistakaa lukijat äänestää. Vaikka Estonian perämiestä siteeraten ”pahalta, tosi pahalta näyttää nyt tässä kyllä”, niin kannattaa muistaa että se ikuiseksi kuviteltu neuvostoimperiumikin romahti sitten muutamassa vuodessa.


47 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vihreä liike teki tulojaan jo Kekkosen presidenttikauden lopulla, vaikka puolueeksi se järjestyikin vasta Koiviston kaudella. Usein sen on sanottu Suomessa saaneen alkunsa vuonna 1979 syntyneestä Koijärvi-liikkeestä. Mutta jo sitä ennen Helsingin kunnallisvaaleissa vuonna 1976 ehdokkaita asettanutta Helsinki-liikettäkin on ainakin jälkeenpäin pidetty vihreiden varhaisena esiintymisenä tai edeltäjänä.

Anonyymi kirjoitti...

Yksityisomistus on valtava motivoiva tekijä markkinataloudessa, se saa ihmiset tekemään töitä ja yrittämään. Työllä voi saada kaikenlaista ihan omaksi. Sosialismista se puuttuu, ja lopputulos on Neuvostoliiton kaltainen kaatopaikka.
Hullua on, että vaikka sosialismi on osoittanut ja osoittaa edelleen toimimattomuutensa, näitä Sannoja, Liitä ja Marioita riittää. Puuttuu tieto siitä, mitä reaalisosialismi oikeasti on, eli hirvittävä onnettomuus.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Hauska juttu, vaikka onkin niin vakavasta asiasta. Toivottavasti muutkin duunarit ymmärtävät asian oikean (heh!) laidan.

KKi kirjoitti...

Näinhän se meni. Arvojohtajan aikana sosiaalidemokraateista tuli sosiaalifemokraatteja. Femokraatteja ei juuri persvakoäijien toimeentulo kiinnosta. Ählämeiden ja neekereiden hyysäys sitäkin enemmän. Ja Sanna suuren aikana somettaminen, ilo, valo ja olavi.

Kepulit kokkareet peesaa mukana koska femokratian siivellä maahan saadaan tosi kilpailukykyistä työvoimaa. Työvoimaa joka auttaa romuttamaan sosiaaliturvan. Ja maassa jossa sosiaaliturvaa ei ole se työvoiman hinta on todella kilpailukykyinen.

Nooh, jos sannailu jatkuu vielä, niin kyllä IMF:n mustasalkkuiset sedät tulevat tulevat kertomaan talouden realiteetit sillai, että femokraatitkin ymmärtävät.

klova kirjoitti...

Jos duunareilla käsitetään yksityisellä työskenteleviä, niin persut ovat heidän joukossaan suurin puolue. Julkinen sektori taas äänestää vasemmistoa koska näin äänestää itselleen pomon joka ei ainakaan vaadi tehokkuutta eikä irtisano. Yksityisellä tätä vaihtoehtoa ei ole.

Myöskin ansiotaso jakaa, mediaanipalkan yläpuolella äänestetään varmasti enemmän oikeistoa kuin vasemmistoa. Ja aina kannattaa muistaa ettei vasemmiston äänisaalis ole kuin ~35%. Sdp,Vas ja vihreät tarvitsevat RKP:n lisäksi jonkun muun puolueen. Ja silloin vasurit eivät lähde hallitukseen. Tulee erikoiset hallitusneuvottelut, kaksi isointa eivät saa hallitusta oikein kasaan ja kolme isointa ei taas sovi samaan hallitukseen. Voi olla ettei seuraava hallitus edes istu koko kautta, edessä kun on vain ikäviä asioita.

Tänään on sellainen päivä kun valinnoilla on merkitystä. Olen muutamalle ihmiselle sanonutkin, että en ota kantaa siihen mitä puoluetta kukin äänestää, mutta joka puolueesta löytyy parempia ehdokkaita ja huonoja, kannattaa edes sen verran nähdä vaivaa, että valitsee sen tolkullisen ehdokkaan siinä tolkuttomassa puolueessa jos heitä on kerran pakko äänestää. Silloin se tolkutonkin puolue voi muuttua vähemmän haitalliseksi.

Strix Senex kirjoitti...

Olipa paikallaan palauttaa mieleen se, mitä duunarit tavoittelivat 70-luvulla ja itse asiassa tavoittelevat vieläkin. Niitä oikeita duunareita vaan on paljon vähemmän ja heidän äänivaltansa niissä puolueissa, jotka väittävät ajavansa heidän asiaansa on paljon heikompi. Silloin duunari halusi olla oman onnensa seppä ja itsensä herra ja tarvittaessa ajaa asiaansa porukan voimin. Tuskinpa tämäkään asia on oikeiden duunareiden keskuudessa muuttunut. Omakotitalo, kelvollinen auto, kesämökki ja vene sekä kerran vuodessa Espanjaan tai Kanarialle löytyvät edelleen tavoitelistalta silloin, kun joku taho muistaa asiaa tutkia. Politiikan päättäjät harvemmin haluavat päätellen siitä, että vajaa vuosi sitten tehty Sitran tutkimus kertoi, että vain joka viides kunta- ja hyvinvointialuepäättäjä uskoo, että kansalaiset ovat riittävän kyvykkäitä osallistumaan monimutkaisiin keskusteluihin poliittisista päätöksistä.

Siinä, missä poliitikot kokivat aikanaan olevansa riippuvaisia äänestäjistä (ja sitäkin enemmän Kekkosesta) heistä on muodostunut kansalaisista vieraantunut poliittinen rälssi. Siinä, missä poliitikot aikanaan halusivat tietää, mitä kansalaiset haluavat (ja huomioivat sen, jos huomioivat, mahdollisuuksiensa ja intressiensä mukaisesti) he nyt julistavat, mitä kansalaisten pitää haluta. Niinpä heidän mukaansa kansalaisten ei pidä haluta väljiä omakotitaloja, joissa on oma piha vaan ahtaita ja kalliita kerrostaloasuntoja suurissa taloissa, ahtailla tonteilla. Heidän ei pidä haluta omaa autoa, jolla voi ajaa minne haluaa ja milloin haluaa, vaan heidän täytyy tyytyä joukkoliikenteeseen, joka vie minne vie, milloin vie. Eikä heidän pidä haluta kesämökkiä ja venettä, vaan heidän kuuluu tulla toimeen ilman niitä ja tyytyä ajelemaan polkupyörällä kotinsa ympäristössä. Ja jos se kesämökki sattuu olemaan, sen pihalla ei missään nimessä pidä grillata eikä ainakaan mitään lihaa. Ja jos siellä kesämökillä on sauna, sitä ei pidä lämmittää ainakaan puilla eikä sähköllä. Ja ne lomamatkat, varsinkin lentämällä, ovat tietysti ehdottomasti kiellettyjä.

Siinä missä poliitikot, ainakin osa heistä, kokivat olevansa kansan edustajia, suuri osa heistä kokee nyt olevansa satraappeja eli käskynhaltijoita, jotka vastaavat teoistaan vain puolueensa sisäpiirille ja sen taustavoimille. Siksipä he suureen ääneen valittavat mediassa, kun kansalaiset vielä rohkenevat heitä eri foorumeilla kritisoida, joskus jopa jyrkinkin sanoin. Vaan mitenpä palauttaisimme poliitikot takaisin siihen sinänsä tarpeelliseen rooliinsa, muistamaan ketä ja mitä varten he ovat päässeet siihen asemaan, jossa ovat. Omalta pieneltä osaltani olen sen tehnyt äänestämällä ja uskon, että antamani ääni vaikuttaa oikeaan suuntaan eli jonka tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman paljon hyvinvointia mahdollisimman suurelle osalle suomalaisista mahdollisimman kestävällä tavalla. Ja tässä yhteydessä kannattaa vielä muistaa, että tässä maassa, joka käyttää vajaat puolet tuottamistaan uusiutuvista luonnonvaroista ja jonka biokapasiteetin ylijäämä on maailman 8. korkein, tämä kestävyys ei ole ensisijainen ongelma, vaikka huomioitava asia onkin.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Noista nykyisistä "työväenliikkeen" naisista tulee mieleen lähinnä kiljukaulaiset hävittäjät, joille periaatteellinen poliittinen paasaaminen tulee kuin taivaan lahjana, koska eivät he mitään muuta osaisikaan.

Eurooppalaisen uuden ajan kulttuurikognitiivisesta erityislaadusta he eivät ymmärrä yhtään mitään, joten minkään valtakunnan henkiseksi arvojohtajiksi heistä ei ole. Traagista on, että silti heillä on kahdenkymmenen tai kymmenen proisentin kannatus kansalaisten keskuudessa. Yhteiskunnan tila tai tola ei optimismiin aihetta anna.

Meillä mennään sementoidusti Ruotsin tietä. Nämä samat keskustelut monikulttuuristumisesta on siellä jo käyty -- ja uskokaa tai älkää, vaikka siellä mentiin metsään niin pahasti kuin mikään hyvinvointiyhteiskunta vain mennä voi, silti ei sielläkään ole vielä mitään merkittävää opittu. Eikä tulla oppimaan Suomessakaan -- täälläkin maahanmuuttokriittinen puolue on kokonaan omassa uomassaan, ja boikotoituna -- sama raja railona aukeaa.

Äänestää pitäisi, mutta se täytyy tehdä jo toivonsa menettäneenä.

Nils- Aslak kirjoitti...

Minäkin olen varmaan parikymmentä tasakattoista omakotitaloa rakennellut harjakattoiseksi. Kallis moka omistajalle, mutta sehän oli viranomaisten vaatimus tehdä päin helvettiä.

Vahan witun aikaan rakennustöläisistä 60% äänesti Äskoodeeällää ja kommunisteja ja loput demareita. Nykyisin niistä viimeisistä suomalaisista rakentajista luultavasti 70% äänestää perussuomalaisia.

"Missään toisessa puolueessa kannattajat eivät ole vaihtuneet niin paljon ja niin nopeasti kuin Vasemmistoliitossa", julisti Li Andersson televisiossa ja minä kuuntelin huuli pyöreänä. Olisihan se vallan merkillistä, jos Petteri Orpo julistaisi puolueensa äänestäjien vaihtuneen täysin ja kaikki yrittäjät ovat lähteneet!

Naisilta ei kuitenkaan vaadita täysijärkisyyttä, koska heillä on kiintiöt joka paikkaan ja suomalaisista miehistä yli puolet on kaikessa naisia palvelevia hissukoita.

Anonyymi kirjoitti...

Ei näkyny Jussin mainosta tänään stadin keskustassa lyhyellä kierroksella. Kaiken maailman harakoita ja razmiareja valtavan isolla lakanalla. No, Jussi on kuitenkin taas äänikunkku, ei täällä onneksi niin sekaisin ole jengi.

Toivottavasti äänet lasketaan oikein. En ole kuitenkaan yhtään yllättynyt, jos näin ei käy. Persujen vaalisloganin sanoin:"Tiedät kyllä miksi."

Tapsa vaan

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Nyt täytyy olla klovan kanssa täysin eri mieltä. Sen hyvän tyypin äänestäminen on tilanne jossa nimenomaan ei saa sitä mitä tilaa. Puolue ei välitä tippaakaan näiden hyvien tyyppien, jotka eivät edusta puolueen johdon ajatusmaailmaa, mielipiteistä. Siinä vain huijaa itseään ja saa aikaan voiton sellaisille kannoille joita ei itse kannata. Suomalaisessa vaalisysteemissä valitaan aina ensin puolue sen mukaan millaista politiikkaa se käytännössä noudattaa ja millaista politiikkaa itse haluaa käytännössä tehtävän. Sitten valitaan ao. puolueen edustajista se vähiten idiootti ja äänestetään sitä. Kaikki muu on haihattelua. Olen puhunut.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin äänestämässä samaa puoluetta kuin edellisellä kerralla, vieläpä samaa ehdokastakin. Mukavaa kun on löytynyt ehdokas, jolle voi mielellään antaa äänensä. Tämä ehdokas on hajuton, mauton ja lähes näkymätön eli ei aiheuta kohuja vaan tekee työtään poissa parrasvaloista. Ja kun harvoja kannanottojaan lukee, voi vain nyökkäillä; 'hyvä, juuri näin.'

Illalla sitten selviää, miten ehdokkaalleni kävi ja lähiviikkoina sitten se, että päätyykö äänestämäni puolue hallitukseen vai oppositioon. Jos nyt jotain toivon niin sitä, että poliitikot laskeutuisivat lähemmäksi maan pintaa. 'Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku' - vanha viidakon sanonta. Kuilu reaalimaailman ja fantasiamaailman välillä on melkoinen. Riittää kun silmäilee dataa mineraalien riittävyydestä ja vertaa sitä visioihin, jotka me kaikki tiedämme.

Mineraalien riittävyydestä. Linkissä hyvää luettavaa. Sitten voikin ihmetellä, miksi meillä on vetyhypetys tai ilmastohumppa. Aivan kuin tarkoituksella toimitaan mahdollisimman typerästi, mutta ilmeisesti joku, jolla on valtaa saa näistä hullutteluista rahaa ja ehkä jotain kaikkivaltias-fiiliksiä.

https://tupa.gtk.fi/raportti/arkisto/16_2021.pdf

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Annasku mä arvaan: Ensimmäiset poliittiset satraapit aloittavat canossan matkansa jo tänä iltna. Ja loput joilla on aihetta jatkavat heti huomisaamusta: syön sanani ja pyörrän pyhät (pahat) puheeni. Ja lisäksi: en minä niin ole sanonut.
Huru-ukko

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuo mineraalijuttu on aika mielenkiintoinen sukellus ihmismielen syövereihin. Siitä on nimittäin jo pitkälti yli kymmenen vuotta eli silloin kun tämä sähköautohypetys alkoi, kun maailman geologiset tutkimuslaitokset julkaisivat useammankin raportin akkuihin tarvittavista mineraaleista. Niissä todettiin että etenkin litiumin tunnetut, ei siis nykyiset kaivokset, vaan ylipäätään tunnetut litium varat eivät mahdollista edes sitä että kymmenen prosenttia maailman kaikista liikennekäytössä olevista moottoriajoneuvoista korvattaisiin akkukäyttöisillä sähkövermeillä. Siihen oli jo laskettu mukaan sellaiset tunnetut litium varat jotka ovat tunnettuja, mutta eivät nykyisellä teknologialla hyödynnettävissä kuten merten syvänteissä olevat varat, joihin emme pääse käsiksi.

Silti tämä höyrötys on alkanut. Muutama firma on ollut epäileväinen ja pitänyt esim. vedyn tästä syystä mukana, kuten Toyota ja VAG. Muita tahoja ei ole tällaiset insinörilogiikan totuudet kiinnostaneet tippakaan.

Professori kirjoitti...

Erinomainen muistutus todellisuudesta. Siitä tuli mieleen minun nuoruudessani vaikuttanut vanhemman polven sukulaiseni, joka kovana kommunistina kirosi sitä, että Suomeen otettiin chileläisiä pakolaisia elätettäväksi.

Nuoremmille tiedoksi, että nuo chileläiset olivat ensimmäinen suurempi humanitaaristen pakolaisten ryhmä maassamme ja he olivat poliittiselta kannaltaan vasemmistolaisia, mutta siitä huolimatta sopeutuivat hyvin yhteiskuntaamme. Mitähän tämä sukulaiseni sanoisi nyt, kun maahamme on otettu monin verroin enemmän uskonnollisia muslimeja, joista suuri - vai peräti suurin - osa ei edes yritä sopeutua yhteiskuntaamme?

Prozac kirjoitti...

Duunari vuodesta 1989 lähtien, enkä koskaan ole äänestänyt vasemmistoa enkä koskaan tule äänestämään.

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa äänestäjä olin kun tänään kello 14 aikaan kävin piirtämässä numeron vaalilappuun. Tarjolla kopissa luonnollisen luonnottomasti lyijykynä! Vaan oma kuulakärkikynä kulkee aina matkassa...

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Yhel Turkkulaasel, KKi:lle, klovalle, Strix Senexille, Seppo Oikkoselle, Nils-Aslakille, Tapsalle Vaan, Thorvald Eskilinpojalle, maallikolle, Huru-ukolle, Professorille, Prozacille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistänne. Joitain omia huomioita:

- Protovihreitä oli tosiaan jo 1970-luvulla mutta silloin niillä ei ollut minkäänlaista vaikutusvaltaa.

- Sannat, Lit ja Mariat ovat niin nuoria ettei heillä ole muistikuvaa Neuvostoliitosta ja siitä, mitä se reaalisosialismi oli. Tuoreemmat kokemukset mm. Venezuelasta eivät taas näytä heitä liikauttavan.

- Strix Senexin kommentti kuvaa hyvin sitä, mikä oli ennen ja mihin on menty. Nyt kun on eletty pitkään ammattipoliitikkojen aikaa.

- Sepon loppulitviikistä tuli mieleen keskustelu Tuntemattomasta:

”- Kaikki on lopussa. Niin kertakaikkiaan kuin voi. Toivoa ei ole. Ei niin minkäänlaista.

- Sitten tapellaan toivottomasti.”

Ja äänestetään, piru vie, vaikka toivottomasti. Minä kävin äänestämässä tänään.

- Tasakattoisia taloja olen kauan ihmetellyt mutta en tiennyt että niihin oli joku viranomaismääräyskin. Mihinkähän hittoon sekin on perustunut? Osaako joku valaista?

- Thorvaldin kanssa olen samaa mieltä. Järjestelmäpuolueilla voi olla hyvinkin järkeviä ehdokkaita. Mutta ne äänestävät puoluejohdon mukaan järjettömästi. Ja vain sillä napinpainalluksella on väliä. Hyvä esimerkki kokoomuksen Zysse. Mies puhuu aika ajoin äärimmäisen järkeviä. Mutta kun on äänestyksen aika niin järki kaikkoaa.

- Se sähköauto on kaikkiaan käsistä lähtenyttä muotia.

- Muistan nuo chileläiset minäkin. Ei heistä ollut koskaan mitään harmia. Ja kai lähes kaikki ovat palanneet Chileen.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kun mikään ei riitä. Kun työväenluokan kaikki toiveet on täytetty (alkujaan ihan tarpeellisiakin), nyt ehdotetaan nelipäiväistä työviikkoa ilman palkan pienenemistä. Siis tuosta vaan 20 prosentin palkankorotus.Työnantajaa pidetään edelleen työväkeä riistävänä kapitalistina, jonka kontolle pitäisi saada aina vaan lisää velvoitteita ja maksuja. Esim. sitä suomalaisen pienyrittäjän onnelaa jostakin kumman syystä vasemmistolainen on kovin huono kokeilemaan, vaikka rahaa tulee monen ymmärtämättömän mukaan ovista ja ikkunoista.

Vanhemmat vasemmistolaiset äänestävät niin kuin on aina äänestäneet huomaamatta ollenkaan, että maailma on muuttunut. Kovin vähän taitaa olla yhteistä nykyajan kellokkaiden kanssa, joiden sympatiat ovat aivan muualla kuin omien kansalaisten hyvinvoinnissa. Yhteiskunnan kiitos pitkän päivätyön tehneelle vanhukselle on saada melkein koko eläkkeensä hinnalla elämänsä ehtoolla "hoitoa" kielitaidottomalta kehitysmaalaiselta. Ja lapset taistelevat elintilastaan vieraita kulttuureja vastaan kouluissa ja kaduilla omassa kotimaassaan. Ei ole Suomi sivistysvaltio, kun ei pidä huolta heikoimmista jäsenistään. Nyt puhaltaakin uudet tuulet; oikeusvaltio, tasa-arvo ja ihmisoikeudet on varattu muille kuin suomalaisille.

Suurin toiveeni on, ettei Sanna Marinista enää koskaan tule pääministeriä. Perusteluja tässä porukassa ei tarvinne esittää.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Vähän pukkaa pelkoa, että ääsdeepee on sinimusta pelotteluillaan saanut kaikki vanhat vasurijäärät liikkeelle ja sama tahti jatkuu seuraavat neljä vuotta. Tosin voi olla, että jo kahden vuoden päästä IMF:n mustapukuiset sedät puhaltavat pelin poikki ja sitten ei muuten leikata ihan kevyesti.
Sosialistilla on ihme geneettinen taipumus tuhota kaikki mihin vaan saa näppinsä kiinni. Onhan noita esimerkkejä maailmalta ja historiasta.
Onhan äässdeepeen vaalikamppanjassa ollut mannekiinina eräs punamuumi joka piti vappupuheen 1.5.1976 Hakaniementorilla.

" Suomelle olisi siunauksellista liittyä Neuvostoliittoon rauhanomaisin keinoin. Samalla pääsisimme eroon kapitalismin ikeestä, koska kapitalismi kuitenkin 20 vuoden aikana kuolee. Suomi voisi olla yhdessä Neuvostoliiton kanssa tiennäyttäjä kohti kommunistista yhteiskuntaa".

Samariini on vieläkin punaisempi kommari kuin kassialma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: tiivistit tilanteen taas kerran hyvin. Mitä tulee siihen nelipäiväiseen työviikkoon niin uskon duunareiden tajuavan että mikäli se yrittäjä kyykytetään ensin polvilleen ja sitten turvalleen niin duunarikin on pian peruspäivärahan varassa. Toiveeseesi yhtyy varmasti moi ja ei, perusteluja ei todellakaan tarvitse esittää.

Joppos123: Se punamuumin sanoma on kyllä käsittääkseni urbaanilegendaa. Mutta totta puhut mitä sosialistista puhut. Ja demarit ovat tehneet kyllä parhaansa demonisoidaksen kaiken muun kuin edelleenkin vihervasemmistovaltaisen Suomen.

QroquiusKad kirjoitti...

Äänestää täytyy kun ei muutakaan voi.
Ja kuten mainittu, täytyy ymmärtää että eduskuntavaali on puoluevaali eikä henkilövaali.
Puolueen valinnassa on puolestaan ymärrettävä länsimaiden vasemmistopuolueissa tapahtunut sukupolven- ja sukupuolenvaihdos:

kun ne olivat aiemmin duunarimiesten puolueita, niistä tuli akateemisten jakkupukunaisten puolueita.
Kakun leipojien tilalle tulivat kakun jakajat, jotka eivät ole koskaan olleet edes leipomassa kakkua saati hankkimassa sen tarveaineita.

Lisäksi heidän päätöksentekoaan rasittaa naisellinen hoivavietti yhdistyneenä käsitykseen, että länsimaat ovat jostain syystä velkaa kehitysmaille, vaikka asia on täysin päinvastoin:
ilman Valkoisen Miehen Taakkaa kaikki Afrikan rikkaudet olisivat edelleen maaperässä ja siellä pysyisivät neekerien tanssiessa pyöreiden savimajojen ympärillä.

Tult munil!
Ei saa jäädä tuleen makaamaan, sanoi Kariluoto.
Hänen ja Koskelan kaatumisessa oli kyllä varsinkin ensinmainitulla aika vahva itsemurhan vivahde.
Siitä huolimatta hän sanoi ennen sitä:

“Yritetään pojat vielä kerran! Eteenpäin!”

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet kyllä oikeassa. Kaiken kaikkiaan. Ja nyt kun on vähän aikaa katsonut tuota ääntenlaskua niin näyttää että akateemisten jakkupukunaisten hirmuvalta tulee jatkumaan seuraavat neljä vuotta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Suomen vaalijärjestelmässä vaalivilppi on kyllä varsin vaikeaa. Ja se valtamedian plus ennen kaikkea Tuppuraisen viha Unkaria kohtaan johtuu ihan puhtaasti siitä että Unkari ei ota haittamaahanmuuttajia. Eli siellä ajatellaan. Ajattelu on äärioikeistolaista.

Anonyymi kirjoitti...

Tökerösti nimetty "curley-ilmiö" on jo nyt mahtava voima. Jos joku saa asumistukea - ja yhä useampi saa, varsinkin absurdilla pk-seudulla - rationaalinen ratkaisu on äänestää SDP tai VAS, eikä muutama muukaan ole pelottava vaihtoehto. Tilanne on siis lähes toivoton mutta vaikka olisi täysin toivoton niin me Ykän lukijat pysyisimme oppositiossa! Tsemppiä Ykälle, menivät nämä vaalivalvojaiset syteen tai saveen. -jussi n

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuosta Unkarista, kyllä siinä Unkarin poliittisessa järjestelmässä on muutakin kuin se että he eivät ota haittamaahanmuuttajia. Siellä on oikeasti demokratian ja oikeusvaltion (oikeulaitoksen osalta pääosin) kannalta menty sellaiseen suuntaa että puhuminen demokratiasta alkaa kohta olla melkoinen vitsi. Unkarihan ei ole oikeasti ollut demokratia kuin pari vuotta syntymisensä yhteydessä 1 ms loputtua ja reilut kymmenisen vuotta neukkulan sortumisen jälkeen. Kaiken muun aikaa se on ollut kuningaskunta, keisarikunta tai diktatuuri. JA se näkyy heillä systeemien ja kansan luonteessa. Ei se porukka oikein kuulu EU:n piiriin demokratioiden joukkoon ja siitä että se siitä huolimatta on jäsen. Siitä sakista tulee vielä olemaan pahempia ongelmia kuin tahan saakka. Diktaattorit kun tukevat toisiaan Orban, Putin ja Erdogan.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleen, mitäpä mahtaisi miettiä muuan A. Saarinen Li Andersonin toimista. Tai vihreistä. No, sen nyt ymmärtää mitä semmonen äärioikeistolainen, neuvostovastainen ukko ajattelee. Tai ajattelisi jos olisi hengissä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys jussi n:lle, Thorvald Eskilinpojalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

jussi n: Kiitos kannustuksesta. Ja se curley-ilmiö on totta.

Thorvald: Muistan vaan lukeneeni että Unkarissa on oppositiolla kaksi televisiokanavaa. Montakos Suomessa on?

Pyssymies: Aarne ei uskoisi jos hänelle kerrottaisiin.

Strix Senex kirjoitti...

Jaahas. Tulokset alkavat olla paketissa ja eihän se nyt niin heikosti mennyt. Kok+PS+SDP yhteensä +20 paikkaa. Kepu+Vihr+Vas yhteensä -20 paikkaa. Tietysti moni voi synkistellä, että olisipa PS:llä mennyt hiukan paremmin, ja oikeassa tietysti on. Ja moni voi ihmetellä, että miten ihmeessä SDP pärjäsi tuolla politiikalla noin hyvin, ja oikeassa on. Optimisti taas ajattelee, että kun SDP:n vasemmalla puolella on käynyt kunnon kato ja pahimmat hörhöilijät menettivät kolmanneksen paikoistaan, niin kyllä se voi vaikuttaa itse SDP:henkin järkiyttävästi. Voi olla toiveajattelua, muuta ainahan voi toivoa. Ja jos joku lämmitti sydäntä, niin Ohisalon naama ja Anderssonin puuskahdus, että vituttaa kuin pientä eläintä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Totta joo. Mutta näiden vaalitulosten pohjalta tuskin mikään tulee maassamme muuttumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Varautukaa siihen, että kyyti on kylmää..!

Urpo-orpo saa nyt muodostaa haluamansa hallituksen ja vaalilupaukset vihersiirtymästä tarkoittanevat kokoonpanoa: kok, sdp, rkp, vih ja kes !

Toinen vaihtoehto on "sinimusta" : kok, PS, rkp ja kes.

Siis leikkauksia ja etenkin maailmanparantamista luvassa seuraavatkin neljä vuotta.

Kansalla on "arvoisensa" edustajat ja media käytti jälleen törkeästi asemaansa väärin nostamalla tiettyjä ehdokkaita kaapin päälle pitkän aikaa ennen vaaleja. Tulee vielä sisäinen tappelu puolustuskanisterin virasta evp-kenraaleiden kesken!

Äänikuninkaat ja -kuningattaret on helppo yhdistää medianäkyvyyteen ennen vaaleja.

Hyi olkoon ja poistuvat, aiemmin jo jäädytetyt, indeksikorotukset eläkkeisiin..!


-Tvälups-

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

En tiedä mistään opposition televisiokanavista, mutta jos sillä oppositiolla, oikea tai "oppositio", ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa kun yhdellä puolueella on täysi valta säätää mitä huvittaa ja kun vaalijärjestelmä on viritetty estämään opposition valtaanpääsy, niin voihan sitä antaa heidän pitää näennäisesti jotain mediaakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: En tiedä tulevasta hallituskokoonpanosta mutta kyyti on epäilemättä kylmää. Seuraavan hallituksen pohjana joka tapauksessa lienee KOK & SDP.

Thorvald: Se yksi puolue on vallassa ihan laillisten vaalien mukaisesti. Ehkäpä unkarilaiset halusivat sitä. Mitä se meille kuuluu?

Anonyymi kirjoitti...

Pohja tulee olemaan Kok ja SDP. voitte olla varmoja, nyt aukeavat rajat. 200 000 - 500 000 " osaajaa " tulossa. Ja leikkuri tulee savuamaan, kun kantasuomalaisilta köyhiltä viedään. Tulonsiirto " moniosaajille ".

vieras kirjoitti...

Parasta näissä vaaleissa oli vihreiden ja vasemmistoliiton romahdus. SDP sai lisää ääniä ja paikkoja....MUTTA vihreät ja vasemmistoliitto menettivät yhdessä enemmän ääniä, kannatusta ja paikkoja. Näin SDP+VIHR+VAS yhteinen äänimäärä, kannatus ja paikka määrä tipahti.

Vaikuttaisi siltä että Sanna on esteenä KOK+SDP hallitukselle. Sanna inhoaa kokoomusta ja kokoomuksessa inhotaan sannaa. Toisekseen, Sanna haluaa olla vain pääministeri, ei muu ministeri. Siksi hän ei suostu kokoomuksen kanssa hallitukseen, jos ei saa olla pääministeri.

Tällä tavalla Sanna on se joka "muodostaa" porvarihallituksen, kun melkein "pakottaa" Orpon neuvottelemaan persujen kanssa. Tästä syystä toivon että Sanna änkyröi ja torjuu hallitukseen menon kokoomuksen kanssa.

Demareiden pitää erottaa Sanna jos haluavat kokoomuksen kanssa hallitukseen. Tai sitten Orpon on parempi niellä ylpeys ja vetää arvopohjat pöntöstä alas. Eli kokeilla neuvotteluja persujen kanssa. Sitten persuilla on ammu- ja iltalypsyn paikka. Persujen pitää vaatia sisäministerin ja oikeusministerin salkkuja ehdoksi hallitukseen menolle. Ilman näitä kahta salkkua hallituksessa ei kannata olla sekuntiakaan. Muista salkuista voidaan neuvotella ja tehdä lehmänkauppoja.

Toisaalta ei se opposito ole huono paikka persuille, mikäli se ajetaan sinne tai se päättää mennä omin päin. Parempi mennä oppositioon jos hallitukseen meno edellyttää perseen myyntiä 2015 malliin. Oppositiossa on aikaa lihota ja ja samalla rakentaa puoluetta paremmaksi. Totesin edellisessä viestissä että persupuolue on edelleen keskeneräinen vaikka on valmiimpi kuin koskaan ennen.

Joka tapauksessa persut sai nyt parhaan vaalituloksen ikinä, äänimäärän, kannatuksen ja eduskuntapaikkojen osalta. Onnittelut ja maljan nosto siitä hyvästä!

-TR- kirjoitti...

Olipahan vaalit! Vaikka piikkipaikka jäi vielä persuilla saamatta niin he tuhosivat kepulandian ja muuttivat sen persulandiaksi.

Siis, Lappi, Oulun vaalipiiri, SavoKarjala, Satakunta kaikki persuille.

Se kepunvihreä Suomen kartta muuttui persun vaaleansiniseksi.

vieras kirjoitti...

Hommalla eräs nimimerkki laittoi pari arviota tilanteesta:

https://hommaforum.org/index.php/topic,133924.msg3479181.html#msg3479181

https://hommaforum.org/index.php/topic,133924.msg3479189.html#msg3479189

Anonyymi kirjoitti...

Minä veikkaan kokoomus persut hallitusta jossa kokoomus antaa persuille kuolemansuudelman niin kuin se on antanut kaikille puolueille jotka ovat lähteneet kokoomuksen kanssa kimppaan.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Thorvaldille: Mitä vittua sää sitä Unkaria mollaat, ja uskot byrsselin akkain juoruja. Unkarissa on laillisesti valittu hallitus, joka pitää unkarilaisten puolta. Ygä sanoi just osuvasti: Mitä se meille kuuluu?

QroquiusKad kirjoitti...

Älkäämme olko niin ankaria veli Thorvaldille.
Valtamedian valehtelu on niin massiivista, että se pystyy vaikuttamaan järkeviinkin ihmisiin kuten pienen Greta-rassukankin tapauksessa on nähty.

Tässä artikkelissa spekuloidaan viittä eri hallitusvaihtoehtoa:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009494308.html

Minusta ainoa realistinen esitellyistä on sinipunavihreä Kako + Sössö + Kride + Hippivihu + Hurri + Kride.

Oikeistohallitus KaKo + Persu + Kride + Hurri ei toteudu, koska AnnaBajaMaja ei tee PS:n kanssa yhtikäs mitään,vaikka muuta voikin vihjailla.
Perusporvarihallitus KaKo + PS + Kekkuli tuskin toteutuu, koska Annukka Pullukka kuulostaa haluavan oppositioon lepäilemään.
Sinipunahallitus KaKo + Sössö + Hurri + Kride on myös mahdollinen, mutta ei Petturi Urpon silmissä yhtä herkullisen houkutteleva kuin sinipunavihreä.
Kolmen suuren KaKo + PS + Sössö on yhtä mahdoton kuin PS ja Hurri samassa hallituksessa:
"Me EI leikitä teidän kaa ku te ootte niin tyhmiiii!"

Sellainen se Urpon hallitus aika suurella todennäköisyydellä on.
Ei mitään parempaa odotettavissa, ja neljän vuoden kuluttua viherkommunistit ottavat taas mahtavan vaalivoiton ja perustavat Pimpsallitus Kakkosen, joka tuhoaa loputkin.

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen analyysi. Täysin samaa mieltä. Tuleva oikeusministeri Henrikson, sisäministeri nazima mikäsenyt oli tai miten olisi diarra. Haavistosta tehdään puolustusvoimien ylipäällikkö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, vieraalle, TR:lle, Ano2:lle, Terho Hämeenkorvelle, Qroquius Kadille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne. Kaiken kaikkiaan yhdyn Qroquius Kadin pessimistiseen näkökulmaan. Persujen vaalivoitto oli aivan liian pieni.

Vituuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Arkkitehdit.
Ja vielä tarkemmin yksilöityinä kai Asemakaava-Arkkitehdit jotka sellaisi rupesivat kaavoituksessa vaatimaan.

Siinä ne syylliset tasakattoihin.
Liekö joku professorintynkä käynyt Etelä-Euroopassa lomilla ja ihastunut sellaisiin.
Jakaen sitten oppejaan arkkitehtiopiskelijoille.

Samasta sylttytehtaasta on myös räystäättömät katot, loivat harjakatot ja mitä niitä kaikkia muita olikaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Ei muuten kannata ostaa itselleen arkkitehdin piirtämää taloa. Siihen kun ei saa tehdä muutoksia ilman arkkitehdin lupaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tasakatto toimii hyvin. Välimeren ilmastossa, siellä ei sada lunta metritolkulla, eikä edes joka talvi. Eikä muuten sada vettäkään paljoa. Ja katolla on kiva nukkua, ei ole skorpioneja riesana, eikä kameli, lehmä tai vuohi hortoile päälle kesken unien. Eikä naapurin koira merkkaa petiä. Tasakatto mahdollistaa tiiviin rakentamisen.

Niin ja talot on kiveä, ei puuta. Rakenteet eivät elä, eivätkä lahoa pikku vesivuodon takia.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Joo, siellä ollaan vähän eri leveysasteilla kuin täällä. Eikä se lämmityskään ole niin suuri ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain ihan muuta: iltaschaibassa esitellään se puolustusvoimien uusi salainen ase eli ääni/valosimulaattori rynnäkkökivääriin. Tuli outo tunne; itkeäkö vaiko nauraa?!
Mahtoi ylivääpeliä -tuttaa tämä komennus?
Repesin kyynelnauruun! Jumatsuikka mikä laite! Kestäväkin, varmasti...

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Joo, ei siinä kyllä oikean aseen tuntua taatusti ole. Ja oliskos noihin uhratuilla rahoilla ostettu varsin huomattava määrä räkäpäitä?