torstai 10. lokakuuta 2024

YLE JA NUORET SUOMALAISET OSAAJAT

Yle jatkaa uskollisesti monikurjistavalla linjallaan. Aivan hiljattain se julkaisi uutisen – pääuutislähetyksessä – jossa kerrottiin suomalaisten nuorten opiskelijoiden suosivan suuria ja vakiintuneita firmoja työnhaussa. No, sehän on tietysti luonnollista. Harvempi meinaan epävarmuutta tavoittelee. Mutta mitäs esiteltiinkään kyseisen uutisen ensimmäisenä nuorena suomalaisena ammattilaisena?

Otsikkona oli komeasti ”Nämä työpaikat kiinnostavat suomalaisia nuoria”. Niin, epäilemättä nuorista ammattilaisista somalit muodostavat Suomessa hyvin, hyvin suuren osan. Joku oli värkännyt nettiin asiasta tuon kuvan ja taisi samalla saada aikaiseksi uuden meemin.

Ei mulla oikeastaan muuta tällä erää.

34 kommenttia:

Terhomatti Hämeenkorpi kirjoitti...

Voihan vittu noita ylen "suomalaisia" ! Ihan niinkuin ne puikulapäät jotain tekisivät muuta kuin ilkeyksiä. Niissähän olis muuten jollekin eloapinoille yliajettavaa materiaalia; lojumaan kun ovat tottuneet. Tuli vaan aamuärtyneisyydessäni mieleen.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin. Ja nauroin ! Oliko tämä vielä sotilaspuvussakin.

Ekku kirjoitti...

Tätä se on.

Vähän sama juttu, kun vähän aikaa sitten oli Ylellä juttu yleisistä asepalveluksen keskeytymiseen johtavista terveydellisistä syistä, niin ensimmäinen mainittu asia oli kuukautiskivut...
Suhteellisuuden taju hukassa pahasti.

29051453 kirjoitti...

Haha, Moi Ykä. Ovat nämä moniosaajia. Verkkouutiset kertoi Latvian tapahtumista. Poliisiautoksi naamioitu paku pyrki Latvian puolelle. Takatilassa 46 somalioletettua. Tunnin takaa-ajon jälkeen auto pysäytettiin ampumalla ja laittomat maahantunkeutujat palautettiin ilman isompia seremonioita Valko-Venäjälle.
Ajattelen talvea 1939-1940 ja ihmettelen, mitä Suomelle tapahtui?

Anonyymi kirjoitti...

Tyyppi on selvästi kadottanut Välimeren yli uidessaan papereiden lisäksi muistinsa. Ei muista, että oliko pyrkimässä aivokirurgiksi vai raketti-insinööriksi? Vai sekä että? Ja missä ja ketkä sellaisia paikkoja Suomessa tarjoavat. Vaan yksi ei unohtunut hakea: KELAGOLD:))
Huru-ukko

Strix Senex kirjoitti...

Minä uskon hetkeäkään epäilemättä, että tuolla kundilla ei tule ketään työnantajaa mieleen. Eikä sen puoleen mitään varsinaista työtäkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terhomatti Hämeenkorvelle, Anolle, Ekulle, 29051453:lle, Huru-ukolle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne. Eihän tämä ylen monikulttuurin pakkotuputtaminen ole aikoihin yllättänyt mutta joka kerta se ärsyttää yhtä paljon.

Bogreol kirjoitti...

Yle on kuin mainostoimisto, ja me olemme jatkuvan mainoskampanjan uhreja, aidot mainostoimistot menevät vielä pidemmälle, niille mustasta on tullut lempiväri kuten myös mallitoimistoille, meitä kasvatetaan ja siedätetään uuteen normaaliin, oman elinpiirimme ja sananvapautemme kaventumiseen. Tärkeimmät asiat ensin, tärkeimmille huomiota eniten, asiayhteydet unohtaen. DEI-oppi on toimituksissa ja toimistoissa mennyt perille.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Ajatus työstä hoitoalalla ei kiinnostanut kunnianhimoista 30-vuotiasta nuorta (?!) Ahmedia, joten nyt hän omin sanoin kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan: "Noita maatalousprojekteja kiinnostaa, jossa yritetään ilmastonmuutosta".

Ahmed on selvästi ymmärtänyt meidän aikamme suurimman ongelman ja on suuntaamassa terävän älynsä kohti uraa, jossa pääsee ratkomaan näitä kysymyksiä meidän kaikkien parhaaksi.

Hetkittäin käy mielessäni näitä juttuja lukiessani, että saattaako joillakin ylen toimittajilla olla ketunhäntä kainalossa liittyen talon DEI politiikkaan. Kuinka kerrotaan raaka totuus maahanmuutosta verhoamalla se naurettavaan hymistelyyn.

Tuossa jutussa haastatellut muut nuoret (21, 22, 27, ja 22) tuntuivat olevan hyvin jalat maassa tulevaisuudentoiveidensa suhteen ja varmasti tulevat omassa työssään olemaan hyödyllisiä yhteiskunnalle ja siten palkkansa arvoisia.



Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tuli mieleen ammoinen pilakuva jossa tulija kertoi siitä kauhistuttavasta pakomatkataan tänne pohjan perukoille.
Jossa olis rosvoja ja kaikkia kamaluuksia ja paholaiset puhalsivat ja puhkuivat vaan kurpitsavankkureilla tämä sankari pääsi tänne onnelaan turvaan.
En muista oliko Karin piirroksia? Todennäköisesti? Hyvin kuvaava kuitenkin jo aikojen takaa.
Huru-ukko
PS. Taisi olla Mielikki Tenhunen silloin migrin pomona? Tarkentakoon kellä parempaa kuin mutu-tieto.

Joppos123 kirjoitti...

Somaleiden ylivoimaisesti suurin työnantaja on KELA. Somalin tehtävänkuvaukseen kuuluu täyttää tarvittavat tinketit liitteineen ( harkinnanvarainen tuki, tuki autonostoon, uudet huonekalut, uusin Playstation yms) ja KELA laittaa massit tilille.
Somali lähettää siitä rahasta sitten osan Somaliaan sukulaisille ja veron Boko Haramille.
Kyllä siinä jo kainalot kostuu.

Mmmm kirjoitti...

Millä maalla ei ole matuongelmaa? Vastaus: työmaalla.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Eikö edes dödspatrullen? Samalta suunnalta kotoisin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Bogreolille, alianor d´aquitanelle, Huru-ukolle, Joppos123:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Bogreol: Ylen linjan mukaisesti tuohonkin juttuun piti laittaa somali ensimmäiseksi.

alianor d´aquitane: Ne suomalaiset olivat kyllä ihan jalat maassa. Somali oli vain mannekiinina. En ole varma ketunhännästä.

Huru-ukko: Jep, se oli Karin piirros.

Joppos123: Tosin KELA ei ole työnantaja kun ei ne mitään työtä tee vaan pelkästään elättäjä.

Taapsa vaan: Totta.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, ei KELA ole työnantaja sanan varsinaisessa merkityksessä. "Palkanmaksaja" se kyllä on kaikissa maksajan merkityksissä.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Jos sotilaspuvussa niin ei kuitenkaan mallia sa.int. Paremminkin sovjet army?

Joppos123 kirjoitti...

Ahmed on selvästi jyvällä siitä mitä YLE haluaa kuulla. Ihmettelen vaan kuinka noin huonolla Suomen osaamisella saa tutkintonsa lopputyön valmiiksi.
Kai se nykyään on hyväksyttyä suorittaa lopputyö vaikka maiskutus-/naksutuskielellä.
Kaikki muu olisi syrjintää, rasismia ja impivaaralaista.

Joppos123 kirjoitti...

Ei ollut sotilaspuvussa. Jokin reppu selässä.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Suomalainen? kuulen äbäläväbälää päivittäin, Malmilla. Täällä on enemmän neekereitä, kuin perinteisiä suomalaisia.
YLE on tietysti neekeröinnin pää-äänenkannataja. Ehkä joskus muoti tulee vaihtumaan.
"Suomalainen" Lola avautuu tukiasioissa: "Minua hävettää! Se on ihan sairasta ja järkyttävää! Jos nyt on jo asiat niin helvetin huonosti, että ihmisiä, jotka tarvitsevat apua, on ihan sairaasti ja määrä vain kasvaa koko ajan. Sitten päätetään, että otetaan vielä pois todella paljon rahaa, Odusoga tilittää."
Onhan se pirullista kun tukia karsitaan, lainaa tulisi ottaa enemmän, loputtomasti....

29051453 kirjoitti...

Oli Karin piirros. Nyyh, nyyh:"Turvapaikka myönnetty." Kari sitten bännättiin Hamasin Sanomista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle, Joppos123:lle, Tapio Suhoselle ja 29051453:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Totta.

Ano & Joppos123: Joo, ei ole sotilaspuku.

Joppos123: Hyvin mmahdollista. Yle etsii tuollaisia mannekiineiksi.

Tapio: Olet oikeassa.

29051453: Jep. Sehän oli tämä:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS0oNO3fX2UZ57JKlRfFF-Roqjxs1KJ2xALag&s

Anonyymi kirjoitti...

Tuli katsottua eiliset puoli ysin uutiset. Eilenhän uutisoitiin, että viharikokset ovat ns räjähtäneet kasvuun. No kuinka ollakkaan. Sehän olikin oikein nostettu ns tapetille. Kaikki meni oikein hyvin, kunnes toimittaja oikein tarkoituksella, katsoen kameraan, korosti että syyllisiä ovat kantasuomalaiset valkoiset miehet. Tuli siinä mieleen, että kun faktat ovat ne, että ne tuontitavarat tekevät/ovat tehneet rikoksia varsinkin 2015 jälkeen, niin kertaakaan ei ole mainittu, esim tyttöjen/naisten raiskauksista, saatikka murhista, mainiten että syyllisiä ovat maahanmuuttajat. Erityisesti tietyistä maista. Minusta tämä valikoiva kantasuomalaisten miesten syyllistäminen, melkein joka asiasta, alkaa olla jo vihapuhetta. Tarkoitan yleistämistä. Ja totuus on, että on aihettakin ns mukamas vihapuheelle. Ne perseilevät täällä, sekä vittuilevat vaatien vaatimasta päästyään. Kyllä siinä alkaa pinna kiristymään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

Joppos123 kirjoitti...

Viharikosta ei ole edelleenkään Suomen rikoslaissa. Miksi siis jauhetaan termillä mitä ei ole?
Siksi koska jos katsoo vaikka menneen viikon uutisvirtaa niin on tullut tuomioita raiskauksista ja tapoista ja AINA on tekijänä ollut matu.
Samaan aikaan laittomat matut pyörittävät miljoonakauppaa koksulla lähi-itäkeskuksessa.
Katsotaan josko persut hoitavat homman vai meneekö tämä malliin Ruotsi.


Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ainakaan aiempina vuosina tuo väite kantasuomalaisista valkoisista miehistä olisi/on ollut täyttä paskapuhetta. Kun lukuihin on mennyt otsikkoja syvemmälle, on joka vuosi tullut esille että suurin osa näistä "viharikoksista" on matujen keskinäisiä välienselvittelyjä. Olisin todella yllättynyt jos nyt olisi ollut toisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne. Olette molemmat oikeassa ja palaan varmaankin asiaan uuden postauksen merkeissä.

Anonyymi kirjoitti...

Yle kuriin -kansalaisaloitteesta puuttuu vielä runsaat tuhat kannatusta. Pitäisiköhän tehdä aloite koko paskalaitoksen lopettamiseksi?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, kuka oikein on suomalainen? Virallinen määritelmä on kai se, että jos on syntynyt Suomessa, on suomalainen. Pieni kevennys sallittaneen. Jostakin luin k.o. määritelmään kuittauksen ja nauroin vedet silmissä eli jos rotta on syntynyt tallissa, onko se hevonen?

Rouva

Joppos123 kirjoitti...

YLE sellaisena kuin se aikoinaan perustettiin on ihan ok. Koko lafkan voisi lakkauttaa ja perustaa uudelleen sen alkuperäisen tarkoituksen mukaiseksi palveluksi.
Nythän se on valtio valtiossa joka tekee tasan mitä huvittaa ja kaupan päälle vittuilee rahoittajilleen.

QroquiusKad kirjoitti...

Saattaisi kannattaakin.
En koskaan uskonut kansalaisaloitteilla voivan olla mitään merkitystä, kunnes eilen tipahti tämä uudin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010757904.html

Poliisin ylijohto on alkanut touhuta EgoApinoiden touhujen lakkauttamisen suuntaan.
Kenties hyvin menestyneellä, asiaa vaatineella kansalaisaloitteella ei ole mitään tekemistä asian kanssa.
Ehkä onkin?

QroquiusKad kirjoitti...

Kuka on suomalainen?
Katsotaanpa mitä Wiki sanoo sellaisesta kansasta kuin suomalaiset:

"Suomalaiset ovat suomen kieltä puhuva itämerensuomalainen kansa ja etninen ryhmä, joka kuuluu suomalais-ugrilaisiin ja uralilaisiin kansoihin."
"Suomalainen nykyinen kulttuurillinen identiteetti syntyi Ruotsin ja Venäjän vallan alla, kun suomalaiset kamppailivat säilyttääkseen kansallisen itsenäisyytensä ja omalaatuisuutensa."
"Suomalaiset ovat väkilukuunsa nähden yksi maailman geneettisesti tutkituimmista väestöistä, ja tutkimukset osoittavat, että suomalaiset ovat geneettisesti omaleimaisia."
"Suomalaisten fyysistä antropologiaa tutkineen dosentti Markku Niskasen mukaan suomalaiset ovat geneettisesti kaukasideja eli eurooppalaisia."

No tuota, eipä se Suomeen läpsytellyt somali Abdiqadir taida aivan näihin määritelmiin mahtua ja muutamalla muullakin saattaapi olla hieman vastaavia vaikeuksia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouvalle, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille 6 kiitos kommenteistanne.

Ano: Pitäisi.

Rouva: Hyvä huomio.

Joppos123: Olen samaa mieltää kanssasi.

Qroquius Kad: Kiitos hyvästä lisäyksestä. Saatan tehdä tuosta postauksen tuonnepana,

Joppos123 kirjoitti...

Tuo eloapinoiden lailla lakkauttaminen olisi aika hyvä viesti noiden ekoterroristien suuntaan.
Liivijengejä on lakkautettu ilman iskuja koko yhteiskuntaa vastaan. Nythän eloapinat nauroivat kun eduskuntatalon puhdistus ei onnistunut.
Aivan varmaa on, että eloapinat alkavat jossain vaiheessa murhahommiin ellei nyt tule stoppia.

QroquiusKad kirjoitti...

EgoApinoilla ei ole enää mitään olemassaolon oikeutusta myönnettyään itse omin sanoin, etteivät todellisuudessa tiedä luonnonsuojelusta ja ympäristöstä yhtikäs mitään:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010754980.html

Kolminkertainen lumilautailun maailmanmestari, valkealainen metsäalan yrittäjä Roope Tonteri kutsui EgoApinoita metsään töihin kaivattuaan konkreettisia ideoita ja innovaatioita kadulla istumisen sijaan.
Niinpä hän kutsui heitä metsään ja ehdotti, että rajataan ensiharvennukseen soveltuva männikkö, minkä metsänhoidolliset toimet he saavat suunnitella.
Hän toteuttaisi sen moottorisahatyönä ja mönkijällä mahdollisimman kevyesti ja heidän ohjeistuksensa mukaan.
Vastaukseksi tuli, että eivät voi tulla, kun eivät tiedä miten se pitäisi tehdä.

Eli toimintansa ainoa tarkoitus on silkka pahanteko.
Ja voi rietales, millaisen estrogeeniaggression tämä paljastus laukaisikaan eräässä yliopistotytössä:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1705180#p1705180

ja jatkona

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1705539#p1705539

Tämmöisiä ympäristöihmisiä meillä.
Ei tietoa mistään, mutta tunnetta piisaa.