lauantai 28. helmikuuta 2009

LYHYESTI AFRIKAN SALATUSTA AVUSTA

Lukaisin hiljattain maanmainion Kullevo Kalervonpojan kirjoituksen ”A Zoom 27.2.2009:”Ei pitäisi ajatella etta on suomalaisten veroraha” ja se pisti mieleeni muutamia ajatuksia.

Tässä A Zoom-ohjelmassa oli mukana Abdirahin Hussein, joka kehuskeli Suomelle maksamillaan veromarkoilla. Näistä veromarkoista siirrän ajatuksen itseeni, Yrjöperskeleeseen. Minä olen nimittäin loinen. Minä en tee tälle maalle ensimmäistäkään veromarkkaa. Minun työni rahoitetaan metallimiesten, paperimiesten, ahtaajien yms tienaamilla veromarkoilla. Minulta toki tilinauhassa otetaan tietty määrä veroina pois, mutta sen vaikutus on sama, kuin mies siirtää meisselinsä vasemmasta puntista oikeaan. Meisseleitä on silti vain yksi, eikä sen koko kasvanut siirrosta ensinkään.

Mutta minun työni, lastensuojelutyö siis, mielletään kansan keskuudessa tarpeelliseksi ja suht välttämättömäksi. Abdirahin Hussein, somalian kielen tulkki, on mies, joka tekee työtä, jota ei tarvittaisi, mikäli somaleita ei tänne alun perin olisi tullutkaan. Lisäksi somaleilla on ollut kohta parikymmentä vuotta aikaa opetella suomenkieli. Ei pitäisi elvistellä asialla, josta ei ole elvistelemistä.

Toinen asia, mikä iski silmään (uskon, että Kullervo Kalervonpoika tekee tästä ainakin viikon, ellei sitten vuoden mokutuksen):

” Minusta Suomea on autettu. Onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin, kun Suomessa oli hätää ja ongelmia. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen. Oliko se silloin, pitikö silloin miettiä, että se on meidän verorahaa ei sais lähettää Suomeen.”

Koska näin Yrjöperskeleen ominaisuudessa suhtaudun asioihin positiivisesti, en tyrmää lausetta asiaa tutkimatta. Ja kun asiaa tutkitaan, selviää, että Afrikasta todellakin tuli Suomeen apua talvisodan aikana. Nimittäin Etelä-Afrikan Liittovaltio lähetti Suomeen 29 kappaletta Gloster Gauntlet-hävittäjäkonetta. Koneet olivat kaksitasoisia ja auttamattomasti vanhentuneita. Ja ne saapuivat Suomeen vasta talvisodan jälkeen. Ei niillä jatkosodassakaan ollut mitään käyttöä. (Korjaus tuohon, ei käyttöä rintamalla, mutta käytettiinhän niitä koulutuskoneina).

Mutta ajatus ratkaisee. Kyllähän Etelä-Afrikka sentään yritti. Mutta missä on se Somalian apu? Tuliko Somaliasta Suomeen sotiemme aikaan jotain salaista apua? Miksi tätä ei ole tuotu julki? Että osattais kiittää oikein kunnolla.

Yleisradion toimittaja olisi varmaan voinut kysyä, että onko sulla jätkä jotain perusteita tolle väitteellesi. Vaan eipä kysynyt. Yleisradiossa saa monikulttuurisuuden nimessä puhua paskaa minkä ennättää. Ellei sitten Abdirahin Husseinin väite ole tosi. Tää pitää selvittää. Tuliko Tali-Ihantalaan tarvitut panssarinyrkit somalialaisella rahoituksella? Maksoiko Mogadishun Pankki- ja Tavaravälitys salaisesti osasto Kuhlmeyn tarvitsemat bensat ja pommit? Opettiko somalialainen tykistökenraali Mohammed Hassan Abdul suomalaiselle kollegalleen V.P. Nenoselle korjausmuuntimen toiminnan?

Helvattu. Asiat tietoon. Selvitettävä on. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu.


8 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Puoliso tiesi kertoa, että Gauntletit olivat koulukoneita, ja 29 Gauntletilla pystyttiin tuplaamaan Ilmasotakoulun konekalusto ja kouluttamaan enemmän lentäjiä. Eli ei turha lahja. Yksi Gauntlet on yhä jäljellä ja se on restauroitu lentokuntoiseksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Joo, tossa olet oikeassa. Rintamalla niille ei ollut käyttöä, mutta koulutuskoneina niitä käytettiin. Eli hoitivat revohkassa oman osansa. Ehkäpä kiitämme Etelä-Afrikkaa ottamalla tänne työperäistä buuriväkeä.

Jaska Brown kirjoitti...

Erinomainen huomio kyseisestä maasta tulevien kansalaisten veroeurojen tuotannosta. Erkko-Sanomat julkaisi vajaa kolme vuotta sitten Nyt-liitteessään jutun Mistä tulet Mukhtar, jossa esiteltiin eri maista tulleita menestyneitä maahanmuuttajia. Kun eivät kehdanneet somaleista rahdata paikalle sitä iänikuista Zahra Abdullaa, niin olivat ilmeisesti jostakin kiven alta tarpeeksi kaivettuaan onnistuneet löytämään yhden työtätekevän somalimiehen. En enää muista, oliko kyseessä juuri Abdirahin Hussein, mutta tuntomerkit täsmäävät. Heppu näet työskenteli rikollisten ja syrjäytyneiden somalimaahanmuuttajien sosiaaliohjaajana.

En voinut vastustaa kiusausta, vaan kirjoitin toimittajalle vastineen. Totesin, että luulin juttua aluksi ironiaksi, kun menestyneenä somalina pidettiin sellaista, joka yritti ratkoa ongelmia joita ei edes olisi olemassa ilman somaleita. Vastinetta ei julkaistu, sen sijaan sain toimittajalta takaisin töykeän sähköpostin.

Työskentelin aikoinaan vuoden ajan maahanmuuttajatyössä. Kaikista muista kansallisuuksista pystyi sanomaan, että joukossa oli niin hyviä kuin mätiäkin. Somaleista ei pystynyt.

Unknown kirjoitti...

Minä olen nimittäin loinen. Minä en tee tälle maalle ensimmäistäkään veromarkkaa.

Kuin myös - näin virkamiehenä. Tosin vaimoni yrittäjänä on veronmaksaja. Ja luonnollisesti olen henkilö numero yksi paikkaamaan hänen yrityksensä kulloistakin akuuttia työvoimapulaa missä milloinkin - palkatta.

Tämä ehkä tassa jotenkin puntteja.

Husseinia en parhaimmallakaan tahdolla pysty käsittämään henkilönä suomalaiselle yhteiskunnalle tärkeäksi - enkä todelliseksi veronmaksajaksi.

(Juu - tulevan viikon mokutuksesta ei muuten ole - toistaiseksi - epäselvyyttä...)

;) :D

Habahoo kirjoitti...

Vai pitäisikö meidän tehdä semmoinen sopimus E-Afrikan kanssa että he lähettää tänne 5 kpl työperäistä maahanmuuttajaa. Vastaavasti he saavat täältä tilalle 1 kpl VHM.

Naiset varmaan tykkäisivät kun härmäläinen sikamies vaihtuisi 5 ihanaan geeninrikastuttajaan.
Tällä toimenpiteellä täältä loppuisi perheväkivalta ja Hyysärikin joutuisi keksimään uusia uutisia.

Anonyymi kirjoitti...

Etelä Afrikasta tuli Suomeen apuna myös villasukkia yms. vaatteita. Säilykelihaa, viljaa, brandyä ja jopa biltongia. http://www.biltongbox.com

Enää ei tulisi, ei enää kun mustilla on valta ja tekevät kaikkensa kehittääkseen maitaan.

Eteläafrikkalaisille oli Suomen taistelu Neuvostoliittoa vastaan myös heidän asia. Moni vanha sotaveteraani, he itse enimmäkseen osallistuivat Pohjois Afrikan taisteluihin, kertovat että he seurasivat tarkasti mitä pohjoisessa tapahtui ja pitivät ihmeenä ja kunnioittivat Suomen selviytymistä.

Muista Afikan maista ei minkäänlaista apua annettu. Eli nykyisten Etelä Afrikka, Rhodesia ja Namibia alueelta buurien ja brittien toimesta apua toimitettiin.

- buuri johannesbuurista -

Anonyymi kirjoitti...

Totta on, ettemme Ykä, minä tai tulkkina toimiva Mohammed tee ns. tuottavaa työtä. Erotuksena on se ettei allekirjoittanut tai Ykä ole sellaisen teollisuudenalan palveluksessa, joka pyörittää itse itseään - veronmaksajien rahoilla. Ja on olemassa vain itseään varten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille. Erityisesti Kullervolle & Arille: olette oikeassa. Sekä sotavaltiota että vartijoita tarvitaan.