lauantai 8. huhtikuuta 2017

EI SAA ANTAA PEDOLLE VALTAA


Ruotsissahan tapahtui se, mikä vähänkään ajattelevalle yksilölle ei tullut yllätyksenä. Yhtä lailla yllätyksettömiä olivat suomalaisten poliitikkojen kommentit asiaan. Ensimmäisenä voisi esitellä kunnioitetun pääministerin Juha Sipilän loihelausuman:


Eli Sipilä ei tiennyt, mitä oli tapahtunut mutta silti hän tiesi, mitä oli tapahtunut. Ja jaksoi luonnollisesti muistuttaa että kyseessä on yksittäistapaus, millä ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Niin kuin aina ennenkin. Vaikkei siis tiennyt, mitä oli tapahtunut. Vaan mitäpäs sanoi demari Eero Heinäluoma:


Niin… eikös se ollut niin, että maailmassa ei ole olemassa mitään niin niljakasta otusta kuin pohjoismainen demari? Heinäluoma ottaa terrori-iskun demarien vaalikamppailun veturiksi. Tämmöinen äkkinäinen tuumisi että tuo on ruumilla ratsastamista mutta demarillehan ei ole olemassa muuta pyhää kuin Oy SDP Ab. Tulee muistuttaa, että ne ihmiset, jotka näitä tekoja tekevät ovat demareille kyseenalaistamaton itseisarvo joitten tänne tuloa ja automaattista elatusta ei saa arvostella.

Mutta tuleekos se näissä tapahtumissa lausuttu tunnetuin klisee esille? No hemmetti, tuleehan se. Ensimmäiseksi sen lausuu ulkoministerimme Timo Soini:


Tulihan se sieltä. Ei saa antaa pelolle valtaa. Ja luonnollisesti kaikkien sukupuolikiintiöministereitten arkkityyppi Sanni ”hei vähänkö mä oon ministeri” Grahn-Laasonen heittää mausteensa soppaan ja kommentoi asiaan, vaikka tuskin edes Kokoomuksen puoluekoneisto haluaisi hänen kommentoivan:


Ja komppaajia tyhjänhokemalle löytyy lisää:

Tuo hokemahan on tyhjää täynnä ja on lähinnä länsimaisen poliitikon versio ins´Allahista. Tosin jos hokemasta muutettaisiin yksi ainoa kirjain alettaisiin olla totuuden äärellä.

He sanovat:

Ei saa antaa pelolle valtaa.

Kun heidän tulisi sanoa:

Ei saa antaa pedolle valtaa.

Nuo tyhjää hokevat papukaijat ovat antaneet pedolle vallan. He ovat kutsuneet sen kotiimme ja vaatineet, että elätämme sen ja rakastamme sitä. He vaativat myös, että petoa ei saa kutsua pedoksi, vaan yhtä aikaa rikkaudeksi, voimavaraksi ja velvollisuudeksi.

Nuo tyhjää hokevat poliittiset papukaijat eivät ole pelkästään antaneet pedolle valtaa. He ovat itse osa petoa.

*

Lisäys hieman myöhemmin (kiitos Kumitontulle vinkistä). Eli katsotaanpas mitä valtionvarainministeriön talouspäällikkö Jan Holmberg toteaa asian tiimoilta:Toistan, kyseessä on valtionvarainministeriön talouspäällikkö. Olemme hyvissä viranomaiskäsissä. Ei kai tähän voi oikein muuta todeta, kuin sen että mikäli ihminen on omaksunut itselleen tietyn utopian, niin hänen kykynsä valehdella itselleen ja uskoa valheisiinsa muuttuu äärettömäksi.

59 kommenttia:

Hemuli kirjoitti...

Kun katsoo mitä Tukholmassa tapahtui iskun jälkeen niin ainakin poliisi pelkäsi. Kaasunaamarit, julkinen liikenne seis, ovet lukkoon käsky.... jos tuo ei ole pelkäämistä niin ei mikä sitten?

Anonyymi kirjoitti...

Aamen.

Kumitonttu kirjoitti...

Mietin Sipilän väitettä että teko on raukkamainen ja yksin tehty. Vaatii melkoista henkistä kanttia ryhtyä tappohommiin. Ampuminen vielä on suhteellisen "kliininen tapa" hoitaa moinen teko, mutta autolla päin ajaminen vaatii munaskuita ihan toisella tapaa. Ihminen joka moiseen kykenee, ei varmastikaan ole (omasta mielestään) raukkamainen. Päin vastoin, hän on Mies isolla kirjaimella ja toteuttaa saamaansa tehtävää.

Mistä päästäänkin toiseen asiaan, eli yksin tehtyyn iskuun. Hän on saanut inspiraationsa Muhammedilta, ohjeita oletettavasti lähipiiriltään ja kiitosta ja kunniaa sataa ympäri islamilaista maailmaa. Ei isoa joukkoa ihmisiä tapeta ilman (sairasta) motiivia. Mielisairaudet sikseen, mutta normaaliin elämään kykenevä 39-vuotias neljän lapsen työssäkäyvä uzbekki tappoi itselleen vaarallisia ja itseään uhkaavia ihmisiä.

Tekijä tavoitteli taivaspaikkaa, mutta reppu ei vaan hytissä räjähtänyt. Miehen pakomatka oli ilmeisen surkea yritys, koska hän ei ilmeisestikään kuvitellut jäävänsä henkiin vaan oli matkalla 72 neitsyen luo.

Mutta kuten Jan Holmberg toteaa, kyseessä saattoi tosiaan olla myös puutteessa elänyt uusnatsi. Holmbergin kommentit ovat toistaiseksi sairain ulostulo, mitä olen aiheeseen liittyen nähnyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille, Anolle ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Ja Tukholma taitaa olla täysin jumissa vieläkin. Mitähän useamman iskun ketju saisi aikaiseksi?

Ano: Ja ins´Allah.

Kumis: Olet täysin oikeassa. Ja tuo Holmbergin kommentti on todella sairas. Tulee vielä muistaa, että kyseinen häiskä on valtionvarainministeriön talouspäällikkö.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jan Holmberg: "...tapauksessa ei välttämättä ole kyse terrorismista vaan esim mielenvikaisuudesta tai seksuaalisesta turhautumisesta"

Toivottavasti numerot ovat paremmin hallussa kuin maalaisjärki. ;)

Toisaalta, hän ehdottelee "En pysty hengittää!"-Suville yhteisiä uintiretkiä????

Castor kirjoitti...

Juuri toissapäivänä juttelin yhden svedun kanssa. Helvatan mukava tyyppi Skellefteåsta, jossa ihmiset ovat "kuin suomalaisia".Siis ennen tätä murhaoperaatiota
. Sanoi, että ainoa keino lopettaa tämä paska on jonkinlainen palatsivallankumous ja suurimman osan musulmaaneista joko viemällä kuopan reunalle tai sitten lähettämällä muihin muslimimaihin. Emme olleet misään eri mieltä. Hän vain oli toivoton kotimaa nsa suhteen: löytyykö sitä kyrpää (sori!). Minä vetosin 30 -vuotiseen sotaan ja sanoin että apua tulee Suomestakin, kai se Hakkapeliittain henki on vielä meilläkin. Hän vain ajatteli että alkaa olla liian myöhäistä...Siihen en jaksa vielä uskoa. Mutta tuollaiset lausunnot mitä Holmberg päästelee, pannaan jossain vaiheessa tikunnokkaan kun häntä v
iedään johonkin.Uskomatonta paskaa ja virkamiehen sanomana! Olisiko tuo sitä vihapuhetta? Kunhan pääsen täältä (sattuneista syistä olen vielä ainakin toukokuun alkuun) niin aion laittaa ns. ranttaliksi ja aina omalla nimellä.

Nyreä kirjoitti...

Peto ei ole lemmikki, mutta turhan monen "city-ihmisen" mielestä se silti muistuttaa pehmolelua.

korpisoturi kirjoitti...

Takana on täysin organisoitu trollauskomppania. Sen tehtävä on syytää tätä paskaa täysillä. Saada pirstaleeksi selvääkin selvempi tosiasia. Henkistä sodankäyntiä. Viides kolonna haluaa maahan uuden vallan, joka ei ole suomalainen. Ihmeellisiä ovat nämä maanpettureiden polut.

Vai demokratian vahvistus? Oksettavaa valepuhetta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle BettoVeronmaksajalle, Castorille, Nyreälle ja Korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Lähinnä tuosta hepusta tulee mieleen se, että aina kun jotain tällaista tapahtuu, niin tyyppi miettii, että kuinka pystyisin vielä kertaalleen selittämään tämän utopiani mukaiseksi. Ja niin kuin näkyy, niin hyvinhän se onnistuu. Nyt saatiin framille pillua saamattomat natsit. Aika hyvä, pakko myöntää. Noin komediamielessä.

Castor: Olen miettinyt sitä, että ruotsalainen yhteiskunta pystyy vielä puolustautumaan kun pakko on edessä, mutta tuo Tukholman lamaantuminen pistää kyllä miettimään. Voimia eloon sinulle, ja tervetuloa näille koordinaateille. Mutta hoida asiat ensin kuntoon ja pidä huoli itsestäsi.

Nyreä: Totta. Kun se peto on heille kuviteltu puudeli joka ei koskaan pure. Minkä nyt välillä vähän hyvänä pitää.

Korpisoturi: Uskoisin, että tämän viidennen kolonnan tärkein tavoite on jollain lailla väistää vastuunsa siitä tilanteesta minkä se on itse aiheuttanut. Ja sen väistämisen hinta ei heitä hetkauta.

Anonyymi kirjoitti...

"Ollos huoleton, poikas valveil' on" jne. Kyllä onkin turvallinen olo. Lässyn lässyn. Vaikea kirjoitaa mitään muuta kun pistää niin vihaksi.

Rouva Ano

Lemminkäinen kirjoitti...

Holmbergin kohdalla ei välttämättä ole kysymys esimerkiksi seksuaalisesta turhautumisesta. Ehkä kysymyksessä on kova lapsuus. Yrittäessään matkia kissaa, niin hän ei koskaan hypätessään onnistunut tulemaan jaloilleen, vaan päälleen ja nyt hän höpöttää äärioikeistosta, vaikka kysymys olisi hernekeitosta.

Anonyymi kirjoitti...

Outoa, eipä näkynyt FB:ssa Venäjän lippuja viikko sitten!
Eilistä iskua alaleuka väpättäen kommentoivilta päättäjiltä ja muilta hyviltä ihmisiltä on järjestään päässyt unohtumaan, että tämä oli jo TOINEN muhamettilaisten tekemä terrori-isku Stockholmabadiin - edellinen vain meni hieman mönkään kun (hyvin koulutettu ja Britteihin(?) hienosti integroitunut) Aziz the Combat Fighter onnistui surmaamaan vain itsensä naulapommilla.

Nuo "Ajatuksemme ovat -" ja "Jaamme surun -" twiitit ja Ruotsin lipun virittelyt FB:ssa ovat vähän kuin "Oh my god - they've killed Kenny!" totemukset South Parkissa - pakkoliike joka on tehtävä, jotta pysyy hyvien ihmisten kirjoissa.

Omat ajatukseni eivät ole Stockholmabadissa, vaan eduskunnassa ja ministeriöiden hallintopalatseissa. Kovasti mietityttää, että kuinka raju pitää rysähdyksen Suomessa olla, että noita instansseja hallitsevien ja pyörittävien puolimielisten olentojen tilalle saadaan järkeviä, rationaaliseen ajatteluun kykeneviä ihmisiä.

Tuon Holmbergin ulostulo on oikeastaan aika mainio juttu. Se paljastaa kuinka jopa korkeatasoiset virkamiehet ovat hylänneet järjenkäytön ja ennemmin leijuvat omissa sairaissa houremaailmoissaan kuin suostuvat katsomaan todellisuutta ympärillään.

...Ja huomenna olisi sitten ne vaalit... olisi kiva, jos täällä Tsadissa olisi ulkomaalaisia tarkkailijoita varmistamassa vaalivilppiä vastaan (niin kuin Sverigestaniassa viimeksi).

Ei muuta kuin hyvää ja rauhaisaa äänestyspäivää huomiselle - toivottavasti selvitään ilman mitään rekkaralleja!

T. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Valtakunnassa on tapahtunut terroriteko. Kansakunnalla on kaksi mahdollisuutta:

1. Annetaan pelolle valtaa.
2. Ei anneta pelolle valtaa.

Voisiko joku selvittää, millaiset toimintatavat kansakunta omaksuu, jos se valitsee vaihtoehdon 1. ja millaiset toimintatavat, jos se valitsee vaihtoehdon 2.

Toinen professori

Hemuli kirjoitti...

Castor,

Minulla on saman tyyppisiä kokemuksia ruotsalaisista. Teen töitä isossa vienti yrityksessä ja (insinööritason) kollegoita useammassa maassa. Ruotsalaiset eivät juuri uskalla puhua asiasta, kun pelkäävät rasistin leimaa. Kun tutustuu paremmin (kertoo olevansa voiman pimeällä puolella) niin julkisivu rapisee hiljalleen. Mulla on sellainen käsitys, että Ruotsi on ruutitynnyri tässä asiassa. Paljon patoutunutta jotakin. Ehkä viha alkaa olemaan oikea sana Ruotsissa.

Kun Ruotsissa tapahtuu jotakin mikä murtaa valtamedian tekemän padon niin alkaa tapahtumaan paljon ja kerralla. Onko tämä isku viimeinen pisara nähdään tulevina päivinä....

Becker kirjoitti...

Mua kyllä pelottaa. Mua pelottaa nämä suomalaiset poliitikot, Sipilät, Heinäluomat, Grahn-Laasosoet, Tuppurat, Toivakat ja Vehviläiset jne. Näiden kyydissä asiat ovat jo menneet päin mäntyä ja mennään vielä päin sitä seuraavaakin mäntyä. Tämä Holmberg on tietysti luku sinänsä. Pitää muistaa että valtionvarainministeriö on valtio valtiossa.
Sieltä saa ulostaa mitä tahansa jätettä, eikä duunit ole vaarassa. Taitanee äijä olla itse seksuaalisesti turhautunut.
Hallinnon ja poliisin toiminta eilen oli hysteeritä ja reilusti ylimitoitettua. Mutta niinhän Ruotsi on toiminut mm. Tsunamin ja Estonian tapauksissa. Keskustan tyhjentäminen kymmenistätuhansista ihmisistä samalla kun kaikki julkinen liikenne pysäytettiin oli kyllä kaikkien aikojen älynväläys. Tätä mieltä on jo joku ollut Ruotsissakin. Tukholma tuntuu tänäänkin olevan aika tyhjillään, tosin liikeellä taitaa olla sankat laumat kriisiryhmiä hoivaamassa hysteerisiä kansalaisia.
Turmapaikalla ovat sitten vierailleet valtionjohto tuhertamassa tippaa. Löven sai aikaan muutaman krokotiilinkyyneleen, kruununprinsessa Victoria niinikään ja onnistui jopa Danielkin alalaeuan väpättämisessä. Svenssonien kyky vääntää tippaa on
aika ainutlaatuinen piirre.
Ja nyt sitten aviisit revittelevät kaikenlaisilla läheltä piti tilanteilla. Minäkin kävin siellä vuosi sitten. Huh, kyllä meni läheltä. Pitäisköhän lähettää Aftonbladettiin juttu miten liki oli henkirievun menetys.
Mä en kyllä jaksa uskoa että maassa mikään muuttuu. Maahan rahdataan kymmeniätuhansia muslimeja ja muuta sekalaista porukkaa Afrikasta, saa raiskata ja rettelöidä ihan vapaasti, mutta menolippua ei lyödä käteen, ISIS sotilaita tullaan "kotouttamaan" yhteiskuntakelpoisiksi jne. Maahanmuutto on niin syvällä maan agendassa, niin pyhä ja arvostelun yläpuolella, ettei siellä mikään muutu. Sitäpaitsi kansa on niin aivopestyä ja laumasieluista ettei ole olemassa sellaista terroritekoa joka suunnan muuttaisi. On siellä olemassa ihan oikeasti fiksuakin väkeä, mutta ongelma on sama kuin muuallakin, eli heitä on ihan liian vähän.
Ruotsin valtio omaa kaikki jo historiassakin tunnetut ominaisuudet ja piirteet jotka ovat ajaneet kulttuureita tuhoon. Suurimpana syynä kulttuurimarksisimi.

Anonyymi kirjoitti...

Aiheen vierestä:

Demareiden kunnallisvaaliehdokkaan vaalivideo. Kannattaa katsoa niin ymmärtää paremmin Demareiden politiikan ja ehdokkaiden tason.

https://www.facebook.com/petrus.saukkonen/videos/10210263333993417/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Lemminkäiselle, Rikulle Raunioilla, Toiselle professorille, Hemulille, Beckerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: ”Ollos huoleton, poikas etsii vihakirjoittajia kaikilla voimillaan”.

Lemminkäinen: Sinänsä ymmärrän hänen kaltaisiaan ihmisiä. Jos on puhunut silkkaa paskaa viimeiset kaksikymmentä vuotta niin melkoista pokkaa sen julkinen tunnustaminen vaatii.

Riku: No eipä näkynyt niin, vaikka ne venäläiset olivat ihan yhtä kuolleita kuin ne ruotsalaisetkin (joku Saara Jantunen varmaan tulkitsee minut tuon lauseen vuoksi putinistiksi). Luulen muuten, että niin kovaa rysähdystä ei tulekaan, ettei hallintopalatseissa luovuta epistolasta. Silloinhan ne joutuisivat tunnustamaan olevansa vastuussa tapahtumista. Tuota Holmbergia voisi sanoa eräänlaiseksi arkkityypiksi. Ei järkeä, mutta ideologista oikeaoppisuutta. Järjestelmän mies.

Toinen professori: Vaihtoehdossa 2 toimitaan niin kuin ennenkin ja todetaan että terroriteko on johtunut siitä, ettei valtakunta ole onnistunut vastaamaan sosioekonomisesti haastaviin tilanteisiin ja ainoa tapa toimia on hankkia lisää sosioekonomisesti haastavia ihmisiä, jotta me kaikki ymmärtäisimme että ongelma on vain omissa kansallismielisissä päissämme. Vaihtoehdosta 1 voisi todeta sen ameriikankielisen lauseen, että ”it´s too late to work within the system and too early to shoot the bastards”.

Hemuli: Minä uskon, että ruotsalaisilla on vielä kykyä. Karmea kysymys on se, että onko heillä halua? En tunne Ruotsia ja ruotsalaisia tarpeeksi hyvin, että osaisin vastata.

Becker: Odotinkin jo vähän kommenttiasi sieltä syltty- tai siis surströmmningtehtaalta. Ja eihän tuo ikeniä naurata. Tietysti toivoisin, että ruotsalaiset löytäisivät itsestään viikingin, mutta onko siitä tulossa ensimmäinen kansa, joka tekee kollektiivisen hurmaavan itsemurhan?

Ano: Jaa, demareitten uusi sukupolvi pistää vielä edellisestäkin paremmaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskeles: myöhästyneet 10-vuotisonnittelut upealle blogillesi, ja lämmin kiitos sinulle sekä kaikille kommentoijille terapeuttista keskusteluista!

T. Helsingitär

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Helsingitär, ja lämmin kiitos sinullekin.

QroquiusKad kirjoitti...

Löytäisivätkö ruotsalaiset vielä sisältään viikingin? Kyllä minun on taas kerran itse itseäni toistaen todettava, etten usko. Ei siellä enää ole mitään viikinkiä, jota löytää. Yli 200 vuotta rauhan ja lisääntyvän hyvinvoinnin kautta ovat veltostuttaneet ruotsalaiset samoin kuin aikoinaan kansainvaelluksillaan niin elinvoimaiset itägermaanit, jotka Välimeren rantojen makeaan elämään päästyään veltostuivat nopeasti kykenemättömiksi puolustamaan itseään. Hyvinvointi ei sovi pohjoisille kansoille.

Tytti Tuppuraisen sitaatti oli kyllä aivan asian ytimessä. Ei ole temppu eikä mikään olla rohkea, jos ei pelkää. Saman ajatuksenhan lausui Kalle kustaa puheessaan todeten, että Ruotsi se on edelleen turvallinen maa ja on sitä jatkossakin.

Tytin on helppo olla rohkea, koska ei pelkää. Ei hänen tarvitse, samasta syystä kuin Ruotsi on Kalle Kustaalle turvallinen maa. Minulle se on vähän helvetin paljon vaikeampaa, koska en kuulu poliittiseen eliittiin eikä minulla ole henkivartijoita. Siksi Suomi ei ole minulle turvallinen maa, kuten se on Tytille.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio luotiin korkean työllisyyden ja homogeenisen yhteiskunnan tilaan, jossa sosiaaliturva oli se trapetsitaiteilijan turvaverkko, joka oli hyvä olla olemassa, mutta johon putoaminen oli epäonnistumisen näkyvä merkki, joka pyrittiin nollaamaan amhdollisiman nopeasti. Asenteet muuttuivat pysyvästi 1990-luvun lamassa: kun maassa oli puoli miljoonaa työtöntä, jokainen suomalainen tunsi henkilökohtaisesti jonkun, jonka on elettävä sosiaaliturvan varassa. Häpeästigman katoamisen myötä kehittyi pian väestönosa, joka alkoi kokea turvaverkon riippumatoksi, johon voi käydä köllöttelemään ja kutsua muitakin keralleen.

Pelkäänpä pahoin, että puoli miljoonaa on jälleen se luku, josta voi odottaa muutosta: kun maassamme on se määrä arabijätkiä, tuntee jokainen suomalainen jonkun joka on joutunut heidän väkivaltansa uhriksi. Silloin, mutta vasta silloin murtuu valtamedian valehtelun valta. Mutta onko silloin jo liian myöhäistä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kysyt, että onko liian myöhäistä. Ja vastaan rehellisesti, että en tiedä. On helppo sanoa, että Ruotsi on ollut sotimatta viimeiset 200 vuotta. Mutta niin on Suomikin viimeiset yli 70 vuotta. Se veltostuminen koskee yhtä lailla meitäkin. Veikkaisin tosin, että suomalainen kansanluonne on astetta vittumaisempi. Pitiväthän venäläisetkin meitä aikanaan tyhminä, rehellisinä ja höynäytettävinä tsuhnina. Kunnes tsuhna näytti todellisen karvansa. Hallintokoneistostamme on tullut jo sellainen. Mutta onko kansasta?

Becker kirjoitti...

Jos jollakin on epäselvää sisäisen viikingin löytyminen ruotsalaisista, niin seuratkaapa ensi kesänä jälleen Kuningaskunnan suurinta vuosittaista juhlaa, Pride-festivaalia Tukholmassa vaikkapa netin kautta, niin voin todeta että tuon kauemmaksi ei viikingeistä enään pääse. Itse odotan sitä jälleeen malttamattomana, sillä kansakunnan henkinen alennustila on mailmanlaajuisesti ainutlaatuista seurattavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tuo on kyllä totta. Sama on Suomessakin. Seksuaalivähemmistöt vaativat, että ”suhtautukaa meihin tavallisina ihmisinä”. Ja niinhän me suhtauduttaisiinkin. Mutta sitten tulee jokavuotinen pervoiluparaati.

Anonyymi kirjoitti...


Saatanan perkeleen ählämit ja muut toiviaiset!
Ei ny´löydy kauniimpia sanoja...
Erland - Terhomatti

Anonyymi kirjoitti...

Katie Hopkins totesi jossain tähän ta paan maansa päättäjistä: "...terrorists in this country have made it so that you now believe that walking down a pavement is brave..." asiayhteys oli juuri tämä ei saa antaa pelolle valtaa sössötys. Koin jonkun asteisen ahaa elämyksen. Sillä niinhän se on. Eliittimme oikeasti uskoo toimeettomuuden olevan osoitus luonteen lujuudesta. Että mitä ikinä tapahtuukin niin rohkeutta on jatkaa niin kuin ei mitään olisi tapahtunut. Aikamme kuva. Mitä pidempään tällainen ajattelu jatkuu sitä rajumpi tulee itsestään selvä vastareaktio olemaan. Nämä hyväntekijät ovat saaneet aikaan sen että euroopassa tullaan vielänäkemään säälimättömät muslimivainot. Kyllä siinä moni muukin ottaa sivussa osumaa.

Snowcamo kirjoitti...

"esim mielenvikaisuudesta tai seksuaalisesta turhautumisesta"

Eikös sokea kana nyt nokkaissut napakymppiin? Jos naiset jätesäkitetään, niin kummasta silloin ei ole kysymys? I rest my case.

Ja myöhästyneet onnittelut 10v blogille! Tämän lukeminen on kuin nirsk ja tsösss.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Snowcamolle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Eipä tuohon paljon kauniimpia sanoja voi sanoa. Hyödylliset idiootit ovat vallassa.

Ano2: Olet oikeassa. Pään hiekkaan hautaaminen on rohkeuden osoitus. Ongelman olemassaolon kieltäminen on rohkeuden osoitus. Typeryys on viisauden osoitus. Minun kaltaiseni ihmiset ovat pyrkineet siihen, että asiat hoidettaisiin poliittisin keinoin. Niitten mahdollisuus käy päivä päivältä pienemmäksi. Sitten puikkoihin tarttuvat aivan toisenlaiset tyypit. Mutta ei voi sanoa, etteikö olisi varoitettu.

Snowcamo: Ymmärrän pointin. Islamhan on uskonto joka vahtii naistensa pimppejä kuin pikkulasten silmää ja tekee siitä uskonnollisen velvollisuuden. Ja kiitos onnitteluista. Heitetään tsössiä kiukaalle.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei saa antaa pelolle valtaa", hokevat poliitikot, jotka eivät uskalla tehdä mitään, eivätkä edes myöntää tosiasiaa, että islamlainen terrori-iskuhan tuo oli, eikä ollut ensimmäinen, eikä viimeinen.

Reijo Koiras kirjoitti...

Täältäkin vielä myöhästyneet onnittelut 10v blogin johdosta. Se on jo suoritus sinänsä, mutta parasta on se, että blogi ei kymmenen vuoden jälkeenkään osoita minkäänlaisia hiipumisen merkkejä, vaan on täyttä rautaa edelleen. Nostan hattua.

Mitä tämän kirjoituksen aiheeseen tulee, niin siihen on vaikea sanoa mitään toistamatta itseään. On meinaan sen verran tuttu kuvio jo. Nykyään vaan alkaa olemaan nämä iskut niin tiheässä, että se on jo miltei koomista kun tyttituppuraiset sanovat pelko pois, ja jo viikon päästä paukahtaa.

Olaf Stephanos kirjoitti...

Saska Saarikosken uusimmasta kolumnista (http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005162937.html) käy selväksi, että linjanmuutosta ei Helsingin Pravdassa pidetä tarpeellisena. Terrorismia saavat vastustaa vain islamilaisen massamaahanmuuton kannattajat. Muuthan ovat oikeastaan samaa porukkaa terroristien kanssa, kuten Facebookin Rasmus-ryhmässä ja muissa paremman väen hengailupaikoissa tiedetään taas Tukholman iskun jälkeen muistuttaa.

Aivoverisuonten katkeilun uhallakin testasin jälleen Pravdan kommenttipalstan sensuurihaavin tiheyttä, ja kappas vaan, siihen tämäkin vastine jäi niin että humahti. Laitanpa sen sitten edes tänne, ettei tule ihan suru puseroon hukkaan heitetystä vihapuheajasta.

---
Hyvä Saska,

Teidän lehtenne on muun suomalaisen valtamedian ohella toiminut ainakin viimeiset kymmenen vuotta maahanmuuttokeskustelun portinvartijana. Olette sensuroineet julkisuudesta kaikki ne kriittiset äänenpainot, jotka käsittelevät asiaa analyyttisesti, tilastojen ja tutkimusten pohjalta.

Sen sijaan olette huomioineet vain Soldiers of Odinin kaltaiset marginaali-ilmiöt, joita kriitikoidenkin on helppo vierastaa. Vältätte puhumasta mitään satojatuhansia lukijoita keräävistä suomenkielisistä blogeista, joita pitävät eri alojen asiantuntijat, professorit, filosofit, kirjailijat ja muut korkeasti koulutetut henkilöt.

Tämä lienee teidän puoleltanne täysin tarkoitushakuista toimintaa. Silti toivotte kiihkotonta keskustelua maahanmuutosta ja annatte ymmärtää, että netti on pullollaan vain aggressiivista, sivistymätöntä älämölöä ja kohinaa.

Onko tekopyhyydellänne rajaa? Kauanko luulette, että tällainen linja voi vielä jatkua? Tunnetteko lainkaan pistoa sydämessänne, kun ainakin kolme neljästä suomalaisesta toivoo moniäänistä ja avointa julkista keskustelua, mutta vuodesta toiseen yritätte lehdessänne rakentaa harhaanjohtavaa kuvaa esillä olevista argumenteista ja puheenvuoroista? Pelkäättekö, etteivät rahkeenne riittäisi vapaassa aikuisten välisessä keskustelussa?

Meitä, jotka eivät halua mitään poliisivaltiotyyppistä valvontaa terrorismin vastaisen sodan nimissä, on tässä maassa paljon. Jos Pohjoismaat menettävät asemansa luottamusyhteiskuntina, kun vallan kabineteissa ja maan rajoilla ei ole pidetty huolta riskiväestöpolitiikasta, sisäiset uhat voidaan yrittää pitää hallinnassa vain ympärivuorokautisella vakoilulla ja muulla salavihkaisella kontrollilla.

Kysyisin, miksi lehtenne ei ole julkaissut yhtään kirjoitusta esimerkiksi pakolaiskriisin vaikutuksesta suomalaisten yksityisyyden suojaan? Minäkin voisin sellaisen kirjoittaa, mutta mielipidepalstanne sensorit eivät tunnetusti anna tilaa liian terävälle tekstille.
---

Lemminkäinen kirjoitti...

Ranskassa on terrorin vuoksi poikkeustila. Ruotsissa ei ole vielä sisäistetty, että mm. poliisin-, palokunnan- ja ambulanssien kivittämiset ovat terrori-iskuja yhteiskuntaa kohtaan. Ruotsissa on Ranskaa mukaillen segregoituneita alueita, missä kukkii maahanmuuttajien mukanaan tuomat kulttuurit, uskonnot, identiteetit jne. Ruotsin mahdollinen poikkeustila on nurkan takana, Tukholman kukitetun "onnettomuuspaikan" vieressä, sanoisinko. Mutta toisaalta. Täytyyhän kukkakauppiaittenkin elää. Puolassa ja Unkarissa ei kukilla ole samaa menekkiä, koska siellä ei tapahdu terrori-iskuja. Mutta tuskinpa Puolan ja Unkarin kukkakauppiaat ovat kateellisia Ruotsin kukkakauppiaille sen vuoksi.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Itse uskon vakaasti, että Ruotsin tie on meidän tiemme ja siksi tämä saakin niin surulliseksi. Ruotsi kun ei selkeästikään osaa tätä kehitystä oikaista, tai edes halua niin tehdä. Koska kuka nyt haluaisi tunnustaa, että on ollut vuosikymmeniä väärässä?

Haluan uskoa, että tarkoitus on ollut hyvä; kun tuodaan kehitysmaasta ihminen Ruotsiin hän tyytyväisenä siitä, että pääsi pakoon sotaa ja tappamista muuttuu sivistyneeksi ruotsalaiseksi. Sen sijaan hän toikin oman kulttuurinsa mukanaan, samoin kuin sodan ja tappamisen.

No, onneksi kaikki poliitikkomme tietävät mitä pitää ja ei pidä tehdä; pelolle ei saa antaa periksi ja kotiuttamiseen pitää laittaa lisää resursseja.

Vasarahammer kirjoitti...

Jos lähdetän juurisyitä etsimään, paskapuhe on kaiken vihapuheen äiti. Kun lukee ja kuuntelee poliitikkojen ja viranomaisten sisällöltään tyhjiä latteuksia täynnä olevia lausuntoja, tulee vihaiseksi. Kiukku kohdistuu näiden lausuntojen antajiin ja heidän typerään kyvyttömyyteensä ja saamattomuuteensa.

Jos Polpo haluaisi tosissaan kitkeä vihapuhetta, se puuttuisi ensisijaisesti paskapuheeseen, joka on kaiken vihapuheen äiti.

Anonyymi kirjoitti...


Ministeriöiden ja muun valtionhallinnon tulisi ohjeistaa johtajistoaan olemaan käyttämättä twitteriä ja facebookia.

Ääriesimerkki on Saara Jantusen harjoittama naapurinvaltion johtajan alatyylinen solvaaminen. Jantunen on puolustusvoimien palveluksessa asemassa, jossa hänen kannanottonsa tulkitaan myös puolustusvoimien johdon hyväksymiksi.

http://mvlehti.net/2017/04/07/sotatohtori-saara-jantusen-facebook-profiiliksi-putin-transsu-pilkkakuva/

Tarkistin Jantusen Facebook-sivut. MV-lehden uutinen ei ollut perätön ja keksitty tyhjästä.

acc

Hemuli kirjoitti...

Yksittäinen seköpään tekemä isku ei mitään suunnitelmallisuutta... Ruotsin poliisi on pidättänyt noin viisi henkilöä....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Reijo Koiraalle, Olaf Stephanokselle, Lemminkäiselle, Keski-ikäiselle pikkupojalle, Vasarahammerille, acc:lle ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Totta. Koska Helsingissä? Kyseessä oli muuten oleskeluhylsyn saanut häiskä. Juuri sellainen, joita eräs punapastori haluaisi pitää ehdoin tahdoin Suomessa.

Reijo: Lämmin kiitos. Olen otettu ja nostan puolestani hattua ryppyilyllesi. Ja totta tuo mitä muuten totesit. Ruotsissa toimitaan nyt juuri niin kuin olettaa saattoikin eli järjestetään (no mitäs muitakaan) rasisminvastaisia mielenosoituksia:

https://pt-media.org/2017/04/09/rasisminvastaiset-mielenosoitukset-kayntiin-terrori-iskun-takia/

Olaf: Vastineesi oli juuri niin hyvä, että sen arvasi jäävän Hesarin sensuuriin.

Lemminkäinen: Kyllä. Jokainen täällä Suomessakin matun tekemä tappo, ryöstö, pahoinpitely ja raiskaus on terroriteko. Jonka toteutumisen on mahdollistanut poliittinen ja virkakoneistomme.

Keski-ikäinen pikkupoika: Kun katsoo poliitikkojen kommentointia niin Ruotsin tiellä ollaan. Ja miksei oltaisi, sillä noilla ihmisillä on päissään jonkunlainen kevytislamin ja kumbayan sekoitus. Mitään muuta ei hyväksytä. Ja luonnollisesti he haluavat puolustaa omaa asemaansa. Ehkä he tietävät, ainakin osa heistä että juuri heidän takia hommat menevät vituralleen, mutta sen sijaan että tunnustettaisiin vastuu, niin pannaan pää pusikkoon ja istutaan toisten perseillä tuleen.

Vasara: Juuri näin. Varsinkin kun sillä paskapuheella pyritään muuttamaan tapahtunut merkityksettömäksi.

acc: Joo, kannattaisi ehkä kaksikin kertaa miettiä, kuinka paljon kannattaa vittuilla suurvallan päämiehelle. Mutta tuosta Jantusesta saa väkisinkin mielikuvan, että nuori pimu on päässyt puolivahingossa istumaan häntä itseään isompiin pöytiin ja sitä myötä on nuppiin päässyt kihoamaan ylimääräistä nestettä.

Hemuli: Tässähän tulkitaan taas sitä filosofista kysymystä että ”kuinka paljon on muutama”.

Anonyymi kirjoitti...

Selkokielellä, kansalaiset, älkää antako pelolle valtaa, käykää reippaina rekkain alle.

Anonyymi kirjoitti...

Dear Stockholm

Poliitikoiden ja julkisuuden henkilöiden ihanilla Twitter-viesteillä ei ole mitään merkitystä. Korulauseet ovat aivan samanlaisia jokaisen YKSITTÄISEN iskun jälkeen, aina.

Pelosta jaksetaan jauhaa. Kysykää pelottomat ihmiset niiltä sveduilta, jotka meinasivat jäädä rekan alle että pelottaako? Sellaisen jälkeen jos on kuset ja paskat housussa, niin kyllä siinä on hitusen voinut pelottaakin (mutta aivan pikkasen tietenkin). Pelolle voi joskua antaa vallan, se on ihmisen luontainen ominaisuus joka pitkällä aikavälillä on auttanut ihmisiä selviytymään.

"Antakaa järjelle valta". Jokainen näkee iskujen taustalla toimivan yhteisen tekijän, mutta siitä ei voida puhua. Ei kaikki muslimit ole terroristejä, mutta rekkaiskuja tekevät ovat kauttaaltaan muslimeja. Niin se vain on.

En kannata Trumpia, enkä Hillaryä, mutta yhden huomion haluaisin tuoda esille: mihin loppui lehtien kirjoittelu Trumpin kommenteista, jotka koskivat Ruotsin terroristitekoa. Siinä työnnettiin piikkiä Trumpin lihaan ja syvälle ruotsalaisten poliitikkojen taputtaessa taustalla. Toivottavasti kolahti ja kunnolla.

Muistakaa, että pahin uhka suomalaisille on maan sisäiset rasistiset liikkeet ja kahden (valkoisen, suomalaisen) miehen välinen tappelu Helsingissä on rasistinen teko. Onkohan näin myös Ruotsisa?

-Tarkkailija-

QroquiusKad kirjoitti...

Se Saara jantusen Putin-herjaus oli siis aito? Voi herrat Jahve, Odin ja Ukko Ylijumala sentään! Olin pitänyt tätä Jantusta järkinaisena. Enpä pidä enää.

Mikä saa tuossa asemassa olevan ihmisen tekemään tuollaista? Onko hänkin alkanut vastoin parempaa tiuetoaan uskoa "NATO-optioon", joka on sama asia kuin palovakuutusoptio: "En ota nyt palovakuutusta, mutta en toki sulje mahdollisuutta ettenkö vaikka ottaisikin, jos taloni syttyy palamaan!" Vai onko tämä sukupuolijuttu: "Minua ei saa kiusata, koska olen Tyttö; siitä seuraa ettei minua voi kiusata! Ja jos Isot Pojat alkaisivatkin niin tehdä, voin toki koska tahansa juosta Meidän Poikiemme selän takse piiloon!"

Mitä jos Meidän Poikien selät on kavennettu niin kapeiksi, ettei sinne enää pääse piiloon Isoa Vladimiria, joka on suuttunut pienen Saaran kiusanteosta? Tai jos meistä ne, joiden selät olisivat vielä riittävän leveitä, eivät pientä Saaraa selän taakse huoli, koska tämä on ihan itse ja tahallaan ärsyttänyt Ison Vladimirin ryhtymään kurinpalautukseen, joten kantakoon vastuunsa kun kerran on kuulemma niin perkeleen tasa-arvoinen ja syököön omat soppansa?

Yhdessäkään mainitussa skenaariossa pieni Saara ei silti välttämättä ymmärtäisi omaa osuuttaan. Eihän siihen kykene hyvän länsinaapurimme hyvä pääministeri Löfvenkään kysellessään turhautuneena, miksei maassa laittomasti notkunutta Scania-islamistia saatu karkotettua maasta? Niin, mistä ihmeestä voikaan johtua, ettei saatu? Mää ole ku klavul päähä lyäty.

Vaikka eihän tässä mitään uutta tälläkään kertaa ole. Kun minä lyön vasaralla sormeeni, en voi syyttää muita kuin itseäni, vaikka kuinka kovasti sattuisi. Saara Jantunen ja Stefan Löfven ottavat minun vasarani ja hakkaavat sillä minun sormiani kysellen hämmentyineinä, miksi hakkaan omia sormiani? Enkö voisi edes yrittää muuttaa outoa käyttäytymistäni? Jos ei ole leipää, mikset syö leivoksia?

Että voi Perkunas, Loki ja Nergal sentään!

Castor kirjoitti...

Ķanadailen ķaverini sanoi, että islam on natsismiin verrattava mielisairaus ja se pitää vain kerta kaikkiaan "pyyhkäistä pois" koko maailmasta.

Kiitos Ykälle sympatiasta, enköhän pärjää vaikka helppoa tämä ei ole, varsinkaan iltäisin. Muutin hotelliin, en voinut olla kaikkien muistojen keskellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Tarkkailijalle, Qroquius Kadille ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Vaikkei se ehkä tunnukaan niin ihanalle…

Tarkkailija: Totta tuo, mitä tuumit. Ja pelko on ihmisessä terve piirre. Ihminen, joka ei pelkää vaaraa ei välttämättä elä hyvin vanhaksi.

Qroquius Kad: Aito oli niin. On poistanut sen facebook-profiilistaan mutta se kuva näkyy vielä siinä sivupalkissa. Minä en siihen Nato-optioon ole enää aikoihin uskonut. Ja ihmettelen sitä, että siitä neljästä kirjaimesta niin metelöidään, eikä yhtään tuumailla, että paljonko siellä on sitä voimaa Suomelle tarjolla.

Castor: Kanadalainen kaverisi on oikeassa. Eihän sitä enää pyyhkimään sinänsä pysty, mutta sen pystyisi sentään ajamaan pois sivistyneestä maailmasta. Ja edelleenkin voimia eloon sinulle ja jaksamista. Tiedän, että sanat ei paljoa paina, mutta jos muutakaan ei voi tehdä, niin sanotaan sitten niitä sanoja.

Anonyymi kirjoitti...

Ja taas vaalivoittajiksi vihervasemmisto ja pakoloismyönteiset hallituspuolueet.Mitään ei opita,mikään ei muutu,vaikka kokoajan meno yltyy hullummaksi.Tuntuu kuin olisin pahassa unessa joka ei lopu.Vaihtoehtoja oli pienpuolueitten muodossa.Terv.Poisko maasta?

QroquiusKad kirjoitti...

Oma NATO-kantani on nimenomaan palovakuutusvertauksen mukainen: jos minulla on vakuutus, voin saada vahingon sattuessa korvauksia. Niitä ei ole saatavissa, mikäli olen sen vahingon aheuttanut itse omalla toiminnalani. Ilman vakuutusta ei kukaan ole millään tavalla velvollinen korvaamaan yhtään mitään.

"NATO-optio" on tämän vakuutuksen optio, ettei minulla ole vakuutusta, mutta voinpa ottaa sen jos vaikka vahinko sattuu. Vaikken ottaisikaan, tottapa vakuutusyhtiö vahingon minulle korvaa: lähettäähän se minulle tuon tuostakin mainoksia, joissa kehottaa ottamaan vakuutuksen! Voin siis olla öllötellä kaikessa rauhassa. Eihän minulle mitään voi koskaan sattua, ja jos sattuisikin, tulee minua toki heti auttamaan...

Oma peruskouluaikani vajaan 5 000 asukkaan kepulaisten ja änkyräkommunistien hallinoimassa pohjoissuomalaisessa muuttotappiokylässä 1970- ja -80-lukujen taitteessa sujui rattoisan väkivallan merkeissä. Molemmat vanhempani olivat kylään muualta muuttaneita: isäni valmistunut Turun yliopistosta filosofian kandidaatiksi (vanhoilla päivillään osti sen maisterin arvon, joka nykyään on siis se hänen senaikaista oppiarvoaan vastaava loppututkinto) pääaaineinaan ruotsi ja saksa. Hän sai viran tuppukylän lukiosta (joka olikin ainoa peruskoulusta seuraava oppilaitos siellä), toimien siinä koko työuransa, muokaten minut ja veljeni ylioppilaiksi. Kantahämäläinen äitini oli apuhoitaja, joka edelleenkouluttautui kirurgian ja sisätautien erikoissairaanhoitajaksi.

Kouluvuoteni olivat raakuuden riemukulkua: olinhan porvarin pentu, jonka isä söi rehellisen työmiehen pöydässä ja joka siksi olisi pitänyt vähintään tappaa. Sitä he yrittivät minun ja veljenikin osalle hitaasti hivuttamalla. Olin kyllä isokokoinen, mutta kömpelö läski, mikä tuli esille viimeistään liikuntatunneilla. Vasta 9. luokalla helpotti vähän, kun edeltäväksi jouluksi olin pyytänyt isältäni lahjaksi punttisarjaa: levytanko, kaksi käsipainotankoa, penkki ja kohtalainen määrä levyjä. Pudotin syksyyn mennessä painoani n. 10 kg, läskeistä katosi suurin osa ja tilalle tuli lihasta. 9. luokalla ei kukaan yrittänytkään enää päälle, mutta psyykkinen ja sosiaalinen väkivalta jatkui. Suurin helpotus oli, että ylempien luokkien pahimmat roistot häipyivät maalikyliin ammattikouluihin minun jatkaessani lukiossa.

Minulla ja veljelläni on keskiasteen tutkinnot, mutta vasta tällä vuosituhannella olen kyennyt pääsemään irti siitä epäoikeudenmukaiseksi tietämästäni mutta silti jyräävästä tunteesta, että kaikki peruskoulusta ammattikouluun siirtyneet ovat entisiä tai nykyisiä väkivaltarikollisia.

NATO-asiassa minulla on siis vähän oma lehmä ojassa. Ei riitä, että omaa lihasta. Ei sekään, että suurin osa vihollisista poistuu. Jos ei ole liittolaisia, on yksin. Yksin! Yksin!! Ja yksinäisen kimppuun käydään aina. Aina! aina!! Ilman mitään syytä!!

Anonyymi kirjoitti...

No eipä tullut yllätyksenä poliitikkojen puheet. Se minua ihmetyttää että kun poliitikot hokee että ei saa antaa pelolle valtaa niin minkä takia niillä kulkee turvamiehet mukana? Kun ei saa antaa pelolle valtaa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Pudasjärvellä tehtiin Putsch, vain 1 perussuomalainen jäi valtuustoon.

Taitavat haluta sinne lisää (enemmän kuin 10%) maahanmuuttotaustaisia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille, Ano2:lle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & VNV: Nämä vaalit eivät herättäneet minussa kovinkaan suuria intohimoja. Tulos tiedettiin. Enemmän minua kiinnostaa persujen ensi kesän puheenjohtajavaalit ja se kysymys, että mahtaisiko meillä sen jälkeen olla ihan oikeasti kansallismielinen puolue.

Qroquius Kad: Olen ollut itsekin koulukiusattu. Mutta näkisin, että kokemuksesi koulukiusaamisesta ja Natosta ei voi sovittaa ihan yksi yhteen.

Ano2: Totta.

Anonyymi kirjoitti...

Terve, Ykä - ja minultakin myöhästyneet onnittelut 10v merkkipaalun ohituksesta.
Pelolle - tai pedolle - vallan antamisesta on piirretty erittäin tiivis ja ajaton kuva Fred Zinnemannin länkkäriklassikkoon High Noon. Ohjaaja-tuottajatiimihän oli McCarthyn komitean kuulustelemia entisiä kommunisteja, ja leffa saikin hyvin ristiriitaisen vastaanoton elokuvapiireissä jo tekeillä ollessaan. Sikäläiset kommunistit koettivat tulkita tarinan siten, että Frank Millerin jengi olisi edustanut mccarthyismia, ja Will Kane mielipiteenvapauden puolustamista. Siitä lähtien liki jokainen leffan nähnyt varmaan asettaa itsensä Kanen saappaisiin, ja vastustajansa rosvojoukoksi. Niin varmaan poliittisen poliisin johtokin näkee nuivat milleriläisinä, ja itsensä urhoollisena sheriffinä. Mutta minä en voi olla näkemättä asiaa niin, että rosvojoukkolaiset hilluvat keskuudessamme tekemässä ihan oikeita rikoksia, ja kerääntyvät jo asemalle odottamaan johtajaansa, joka on luvannut ihan oikeasti tappaa hänelle niskottelevat kyläläiset ja erityisesti lakia noudattaneen sheriffin. Elokuvassahan niin kaupunkilaiset, kaupungin eliitti, Kanen nuorikko sekä Kane itse pelkäävät, se osoitetaan selvästi. Kuin myös se, että Kanekaan ei ole klassinen yksinäinen sankari, vaan kokee tarvitsevansa tukea, jota ei tosin kaupunkilaisilta saa, eikä lopuksi ihan yksin pärjääkään. Kysynkin vaan, olivatko koteihinsa piiloutuneet kaupunkilaiset niitä, jotka eivät antaneet pelolle valtaa, kun vain toivoivat, että Millerin porukka ei juuri heitä kovin huonosti kohtelisi?

Terv. Achtung

Lemminkäinen kirjoitti...

Åhlensilla Tukholmassa oli tarkoitus myödä savuvaurioituneita tavaroita alennettuun hintaan, mutta asiakkaiden mielestä se oli jotenkin inhoittavan kapitalistista ja tavaroita ei sitten myyty. Minulla on idea! Tavarat voisi lähettää Uzbekistaniin kuorma-autolla ja jakaa ne paikallisille köyhille. Siinä olisi jotain herkkää.

Anonyymi kirjoitti...

Näin kristillisestä elämänkatsomuksesta käsin olen ehdottomasti samaa mieltä, ettei saa antaa pedolle valtaa.

Islam on oikeastaan kristinuskosta ja juutalaisuudesta hyvin vääristelevällä tavalla ammentava sairas kultti, joka palvoo sitä pahuuden ruumiillistumaa, joka se itse on.

Islam on kristillisestä viitekehyksestä katsoen oikeastaan saatananpalvonnan muoto. Siinä pahuudesta on tehty jotain sellaista, mille pitäisi alistua ja pahuuden lähettiläistä kaikkien pakollisia esikuvia, joiden vastustaminen johtaa kuolemantuomioon.


https://www.youtube.com/watch?v=MaGS_VrQCeY

Anonyymi kirjoitti...

Qroqulle...

Meidän perhe muutti pääkaupunkiseudulta noin 4000 molempia sukupuolia edustavan juoruämmän savolaiskylään. Vastaanotto ja kohtelu oli vähän samanhenkistä. Väkivaltaa ei ollut hirveästi. Sellaista, että ensin keksitään omasta päästä valheita, sitten levitellään niitä ja sen jälkeen ulossuljetaan ja kiusataan niiden perusteella... Sellainen oli päivittäistä.

Omituisinta kyseisessä paikassa oli se, että kaikkein isoimmilla kusipäillä ja paskanpuhujilla tuntui olevan jotenkin tukevin sosiaalinen asema. Kyseisellä paikkakunnalla oli paljon tosi asiallisiakin ihmisiä, mutta oikeastaan kukaan heistä ei tehnyt juuri koskaan juuri mitään rehellisyyden, asiallisuuden, hyväntahtoisuuden tms. lisäämiseksi. Hyvyys oli sitä, ettei ole paha, muttei myöskään tee mitään pahuuden vähentämiseksi.

Nykyisin kyseisen perseläpelän väkiluku alkaa varmaan kakkosella. Luonto ja ympäristö on siellä valtavan kaunis. Kaikki on puhdasta - paitsi juomavesi on ollut vuosikymmeniä täynnä syöpää aiheuttavia myrkkyjä. Väki kuitenkin pakenee jos vain pääsee pakenemaan.

Sairaalloinen ja perusteeton kateus sielläkin kaikenlaista pahuutta motivoi. Sellainen tuntuu olevan idiokraattisissa ympäristöissä aika yleistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys,Ykä
Kymmenen vuotta taattua laatua-kiitos ja onnea täältä multikulttuurimetropolin vierestä myös!Joo,kansa ei saa antaa pelolle valtaa-pitäähän pelolle jo vallan antaneilla poliitikoilla ja muilla kansan yläpuolelle itse itsensä nostaneilla eliitin arkajaloilla olla ihmiskilpi,jonka taakse piiloutua.Täysin rähmällään muslimien edessä ryömien ja näille alistuen maamme arvojohtajat toivovat,että pommit paukkuisivat muualla,kun vaan tarpeeksi ollaan kieli ruskeana.Muun Euroopan epäonnistuminen muslimien kanssa johtuu liian vähäisestä nöyrtymisestä,jopa Ruotsi on liian vähän panostanut muslimeihin oman kansansa kustannuksella-mutta meidän poliitikot hoitaa homman ja myyvät vaikka mummonsa huoraksi saudiprinssille,jos tämä vaan pyytää ja sanoo perään insallah!Ja vaalit osoittaa,että puolet kansasta on poliitikkojen ja median aivopesun ansiosta kuin se sokea,jota sokea taluttaa.Toinen puoli kansaa tajuaa,mitä tuleman pitää,ja on päätynyt tulokseen,että politiikan tie on kuljettu loppuun ja varautuu selviytymään tulevassa anarkiassa,kuka mitenkin.
Onnea kuitenkin Junes Lokalle,puolueiden ulkopuolelta valtuustoon kahden hengen listalla!Ja parasta on,että juurikin Tytti Tuppuraisen kaltainen maansa myyjä joutuu istumaan samassa salissa "natsin" kanssa-ajatus antoi vaali-illan parhaat ja Tyttiä kohtaan todellakin julkean pahansuovat räkänaurut!
TVesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Lemminkäiselle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Lämmin kiitos. Nyt on muuten pakko tunnustaa, että en ole koskaan nähnyt tuota klassikkoa, mutta vertauksesi kuulostaa osuvalta.

Lemminkäinen: Suvaitseva ihminen osaa loukkaantua monella tavalla ja monesta asiasta.

Ano1: En ole uskonnollinen ihminen, joten en ajattele tuota kautta, mutta eiväthän varsinaiset johtopäätöksemme juurikaan toisista eroa.

Ano2: Sehän tässä ikävintä on, että juuri ne kiusaajat (ikävän vähättelevä termi muuten) ovat niitä, jotka porskuttavat ja voivat hyvin. Asian tiimoilta on kyllä paljon puhua mälkyttämistä, mutta ei asia ole vuosien varrella mihinkään muuttunut.

Vesku: Lämmin kiitos sinullekin. Valitettavasti asia on juuri niin kuin kirjoitit. Mutta onnittelut todellakin Junekselle, sillä omalta listalta ei ihan helpolla läpi mennä. Ja ne Tytti Tuppuraisen naamanliikkeet voivat olla kyllä eeppisiä.

Anonyymi kirjoitti...

No kuule, kyllä sinun sitten täytyy tuo leffa ehdottomasti katsoa. Kyseessähän on mustavalkoinen tuotanto vuodelta 1952, Suomessa kuva näytettiin 1953 nimellä Sheriffi. Sheriffi Will Kanea näytteli Gary Cooper, ja Grace Kelly oli aloittelevana näyttelijättärenä ensimmäisessä kunnon roolissaan Amy Kanen eli sheriffin nuoren kveekarivaimon osassa. Ohjaukseltaan, kuvaukseltaan, juoneltaan ja musiikiltaan mielestäni hyvin vaikuttava filmi. Kenties itse filmiä tunnetumpi on siitä poimittu ja aikanaan varsin suosittu lännenballadi "Do not forsake me, oh my darling", jonka Ola Virta levytti suomeksi. Useat USA:n pressat molemmista puolueista ovat nimenneet tämän filmin suosikikseen: Eisenhower, Reagan ja Clinton muiden muassa. Terv. Achtung

QroquiusKad kirjoitti...

Edellisessä kommentissa pointin oli tarkoitus olla NATO-jäsenyyden rinnastaminen vakuutukseen, mutta sitten jouduin turhan tunteenomaisuuden valtaan ja Schwerpunkt lipesi hieman harhaan. Itse asia ei sinänsä ole minulle mikään uskonasia; olemme useimmista asioista samaa mieltä, joistakin eri mieltä, mutta ei se tässä seurassa niin haitanne?

Sivuasiaan palaten silti: jos kadulla kävelevä opettaja joutuu vastaantulevan jätkälauman yksinteoin suorittaman kunnianloukkauksen, pahoinpitelyn, ryöstön, vahingonteon ja kiristyksen uhriksi, ei kenellekään ole epäselvää, etteikö kyseessä ole ollut rikollinen teko, jonka tekijöitä odottaa nippu syytteitä ja tuomioita. Mutta sama opettaja katselee päivästä toiseen täsmälleen samanlaisia tapahtumasarjoja koulun pihalla, missä ne ovatkin kiusaamista.

Kiusoittelua, pikku kiusimista; uhreilla on huono huumorintaju, kun eivät osaa ottaa sitä hupina. Ehkei se opettajakaan osaisi, jos saisi poliisikamarilla rikosilmoitusta tehdessään joutuneensakin vain katukiusaamisen kohteeksi, eikä rikosuhriksi? - Tähän mennessä joku saattaa jo kysyä, että etkö sinä aikuinen mies pysty jo jättämään tuollaisia taaksesi? Olen sitä kyllä aktiivisesti yrittänyt viimeiset 30 vuotta, mutta siinä on tiettyjä vaikeuksia, kun vähintään kerran viikossa joudun unissani yhä uudestaan sinne tuppukylän koulun pihalle.

Anonymous at 3:58 PM:

Entisen hyvän pääministerimme Matti "anteeksi, muslimit" Vanhasen lausunnon mukaan tuppukylien yhteisöllisyys on jotain perin hienoa ja tavoiteltavaa. Kieltämättä se sitä onkin, jos täyttää sen tuppukyläyhteisön Hyvän Ihmisen normit. Auta armias, ellet täytä.

Siksi viihdyn varsin mainiosti täällä Radanvarsikaupungissa: tämä on sen verran pieni paikka, ettei täällä ole suuremmille kaupungeille ominaista eläintarhamenoa, mutta kuitenkin riittävän suuri, että täällä voi halutessaan kadota massaan joutumatta nostetuksi pylvään nokkaan kivitettäväksi, näin niin kuin kuvaannollisesti. Tuppukylässä ei tätä mahdollisuutta ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Joo, kyllä minun tuo pitäisi joskus ottaa työn alle. 1970-luvulla, kun Yleltä tuli ”Kuukauden Western”, jota me möllit kutsuimme kuukauden vestneriksi tuli katsottua moni klassikko, mutta tuo on jostain syystä jäänyt katsomatta.

Qroquius Kad: Minä olen muuten aika ajoin eri mieltä itsenikin kanssa, joten keskinäiset pienet erimielisyytemme eivät todellakaan haittaa. Ja pointtisi osuu kohdalleen. Painotan vielä, että ”kiusaaminen” on täysin väärä termi. Kyse on suoranaisesta ihmiseen kohdistuvasta terrorista. Olen ollut jo pitkään Tuppukylän ihminen ja tykkään olla täällä. Minulle ei vittuilla, vaikka emme vaimoni kanssa kovin kylän ihmisiä ollakaan. Kyliä on erilaisia, ihmisiä on erilaisia.

Lemminkäinen kirjoitti...

"Qroquius Kad"! Etkö voisi pyytää että pääsisit pitämään esitelmää kiusaamisesta (terrorismi on oikeastaan parempi termi) siinä koulussa missä olet joutunut kiusatuksi? Samalla voisit vittuilla opettajille heidän tehottomuudestaan terroristeja kohtaan. Luulisin että tämä olisi hyvä tapa toimia, että pystyisit heittämään virkatun ikävän menneisyyden niskaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Lemminkäinen:

Ilman muuta voisin. Ymmärrät varmaan, miksen halua. Vaikka haluaisinkin ja pääsisin esitelmän pitämään, ei siitä mitään hyötyä kenellekään olisi, ei minulle eikä kyseisessä koulussa huomennakin turpaansa ottaville.

Anonyymi kirjoitti...

KIusaamisesta:

Suurin osa pahimmista kiusaajista on yksinkertaisesti sairaita sadisteja, jotka saavat kiusaamalla sekä valtaa että kieroutunutta nautintoa niin paljon, että mikään järkisyy ei saa heitä lopettamaan moista.

Näyttää vähän siltä, että näillä on useimmiten joko hyvin kieroutunut koti, josta vanhemmuus puuttuu ainakin isän osalta kokonaan tai jotain sellaista, mitä ei oikein voi sanoa kodiksi tai perheeksi. Eli yhteys joko perinnöllisyyteen tai kasvatukseen - tai molempiin näyttäisi olevan vahva.

Jos kiusaaja ja/tai hänen lähipiirinsä joutuvat itse kärsimään omasta toiminnastaan todella valtavan paljon enemmän kuin kiusattu tai kiusatut, niin kiusaaminen saattaa loppua kuin seinään. Erityisesti jos nimenomaan kiusaajat ja heidän taustavaikuttajansa joutuvat elämään pelon ja ennustamattomuudeen alla.

Jokainen voi miettiä näistä lähtökohdista sitä, että mikä auttaa sadistiseen rääkkäämiseen ja mikä ei.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Noitten kiusaajien (tai siis terrorisoijien) kotioloista en lähde sanomaan mitään yleispätevää mutta muuten olen täysin samaa mieltä kuin sinä.