lauantai 1. huhtikuuta 2017

APRILLIPÄIVÄN ROTUVALISTUSTA


Näin alkuun todettakoon, että otsikostaan huolimatta kyseinen kirjoitus ei sisällä varsinaista aprillipilaa, koska henkilökohtaisesti en ole niistä pahemmin innostunut. Kirjoitus käsittelee taas kertaalleen tiedostavaa valtamediaamme, jonka tuotantoa on tosin pitkään voinut pitää 24/7/365 jatkuvana aprillipilana. Tällä kertaa suvaitsevaista suomalaisuuden uudelleenmäärittelyä tarjoaa Ilta-Sanomat testillään, jossa pitää arvailla, onko valokuvissa näkyvä henkilö suomalainen vaiko ehkä ei.

Testissä on luonnollisesti myös suomalaisen näköisiä ihmisiä jotka sitten eivät olleetkaan Suomesta. Tulipa perunakuoppakansaa hassutettua. Mieleen tulee elävästi joskus vuonna 2007 tehty kysely jossa samaa perunakuoppakansaa hassutettiin kysymällä että ottaisitteko vastaan maahanmuuttajia Kratzeniasta ja sitten lällätettiin kun sivistymättömät eivät tienneet, että kyseistä maata ei ollut olemassakaan. Luonnollisesti testin tekijöille ja siitä uutisoijille olisi voinut heittää haasteen että lyökääpä se tietokone pois päältä ja luetelkaa ulkomuistista maailman kaikki vajaat kaksisataa valtiota.

No, tämähän oli tietysti vain lämmittelyä ja testin clue tulee hetken päästä eli katseltavaksi tulee kovasti tummapintainen naama. Tavan tallailija vastaa tietenkin että kyseessä ei ole suomalainen, jolloin testi opettaa että kyllä häiskä on ihan yhtä suomalainen kuin Saarijärven Paavo:


Luonnollisesti kyseessä oli vielä alaikäinen pärstävärkki eli mukana oli tietysti vanha ja hyväksi havaittu ”ette kai te voi olla suvaitsemattomia viatonta lasta kohtaan”-efekti. Kyseinen alaleuan väpätys ei toimi, joten todetaan, että mitä todennäköisimmin kyseessä on somali, jotka eroavat ulkonäöltään muista afrikkalaisista. Iltasanomien idea onkin (kuuluuhan kyseinen kirjoituskin ”Suomi 100”-kirjoitussarjaan ja siinä mainostetaan että ”Suomessa on esimerkiksi yksi Euroopan merkittävimpiä somalialaisyhteisöjä”), että lukijan tulisi ilman muuta ajatella somaleista että he ovat aivan samanlaisia suomalaisia kuin hän itsekin. Kun toimittaja kerran niin opettaa.

Muistutetaan nyt vielä että somalit ovat ns. kuušilainen kansa, joka eroaa suomalaisista niin etnisesti, kieleltään, uskonnoltaan kuin kulttuuriltaan. Erityisesti he eroavat suomalaisista siten, että pääosa somaleista asuu maassa nimeltä Somalia, jonka suurin vientituote on somalit. Suomalaisetkin ovat oppineet, että kyseinen vientituote, jota ei tänne haluttu eikä tarvittu on osoittautunut sekä kalliiksi että haitalliseksi. Eikä vientituote muutu suomalaiseksi vaikka jonkun hölmöntölväyksen myötä se sattuukin saamaan Suomen passin.

Voi tietysti sanoa, että somalit itsessään eivät ole syyllisiä valtamedian idiotismiin vaan se hallitsee kyseisen taiteenlajin oikein hyvin itsekin. Oletettavasti kirjoituksen laatinut toimittaja uskoo todellakin siihen, että hänen juttunsa vaikuttaa ihmisten käsitykseen suomalaisuudesta. No jaa, vaikuttaahan se, mutta ei välttämättä sillä tavalla kuin toimittaja kuvitteli. Tulee muistuttaa taas kertaalleen, että valtamedia on kuin voodoo-uskonto. Se vaikuttaa vain niihin, jotka uskovat siihen valmiiksi. Voodoo-pappina toimittaja mieltää oikeudekseen omia itselleen suomalaisuuden määrittelyoikeuden mutta se uppoaa vain niihin, jotka ovat toimittajan voodoo-papiksi jo valmiiksi tunnustaneet.

Tähän voodoo-uskontoon uskoville somali on vuoronperään tilanteen mukaan supisuomalainen ja vuoronperään somali. Täysin tilanteesta riippuen. Hän on suomalainen silloin, jos sillä voidaan pönkittää monikultturistista uskontoa. Hän on somali silloin, jos sillä voidaan pönkittää monikultturistista uskontoa. Tärkeintä on se, että hän on kyseenalaistamaton itseisarvo. Tärkeää näille voodoo-uskoville olisi saada Suomen kansalaisuus mahdollisimman monelle niin somalille, arabille kuin Afganistanista saapuneelle, sillä silloinhan heidän tekemänsä väkivalta- ja seksuaalirikokset voitaisiin laittaa aina vain lisääntyvään kantasuomalaisten piikkiin.

Suomalaiseksi ei tulla mediapäätöksellä, ei viranomaispäätöksellä eikä yleisellä ruikutuksella. Tulee muistuttaa se, mitä ennenkin on tullut todettua. Eli jos maahamme saapuu häiskä vaikkapa Angolasta, opettelee kielen ja tavat, painaa konepajalla hommia ihan neekerinä, tienaa suomalaisille veromarkkoja ja käyttäytyy muutenkin ihmisiksi niin häntä pidetään mahdottoman hyvänä tyyppinä. Mutta ei suomalaisena, sillä hän ei ole suomalainen. Tuskin hän itsekään pitää itseään suomalaisena. Ei ehkä angolalaisenakaan, sillä hän saattaisi opettaa suomalaisille kavereilleen, että Angolassa ei ole varsinaisesti angolalaisia, vaan ovimbunduja, kimbunduja, kongoja, chokweja, gangueloja, nhaneca-humbeja, ovamboja, hereroja sekä xindungoita ja hän on joku niistä. Hänkin ymmärtää että on olemassa etnisyys jota ei johonkin sosiaaliseen konstruktioon vetoamalla muuteta toiseksi.

Ilta-sanomien toimittajalle kyseinen angolalaismiehen selvitys Angolan eri kansoista olisi tietysti ihastuttavaa etnistä värinää. Sen sijaan puhe suomalaisesta etnisyydestä olisi taas silkkaa natsismia. Tosin oletettavasti kyseinen angolalainen kelpo häiskä ei suostuisi puhumaan näistä asioista minkään toimittajan kanssa. Kelpo häiskänä hänkin nimittäin olisi hahmottanut, että jos jonkun etnisesti edistyksellisen kansakunnan erinomaisuutta täytyy asiakseen ja jatkuvasti rummuttaa valtamediassa, niin silloin se erinomaisuus on kyllä hyvin hataralla pohjalla. Hyvä kello kuuluisi kauas itsestäänkin. Ehkä hän tajuaisi myös sen, että media jatkuvalla rummutuksellaan yrittää saada ihmiset unohtamaan sen, että se itse on ollut aktiivisesti luomassa yhtä Suomen historian suurimmista virheistä.

Yhtä kaikki, hyvää alkanutta huhtikuuta kaikille lukijoille täältä perunakuopan suvaitsemattomalta reunalta.

37 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Mainiosti kirjoitettu.
Siitäpä sainkin siirtymäajatuksen muihin monikulttuurisiin hankkeisiin:

1) Pitäisikö eläintarhoihin tuoda pandojen lisäksi Tamilintiikereitä

2) Onko kenraali E.R. hyvä valinta Afrikkaan lähtevien rauhanturvaajien johtoon?

Täytyypä muistaa testata noita nuoriin tuttuihin kun seuraavan kerran tapaan. :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Ja hähhää, noi oli kyllä aika pahoja. Kannattaiskos kampuksilla ehkä selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan sijasta opetella aika ajoin hiukka historiaa?

Snowcamo kirjoitti...

VNVM: Hyviä linkkejä! Samassa suvakkien kiusaamissarjassa helmi on mielestäni:

Naisten äänioikeudesta ei mitään hyvää seuraa, opiskelijakin sen tietää.

Ibn Matti kirjoitti...

Luultavasti kuitenkaan "todellinen" etnisyys ei ole este suomalaisuudelle. Esimerkiksi, jos angolasta adoptoidaan vauvana poika Suomeen suomalaiseen perheeseen, niin kyllähän tästä pojasta tulee täysin suomalainen. Eri asia on sitten, onko hänellä ulkopuolisuuden kokemuksia vaikkapa erilaisen ulkonäkönsä aiheuttamien seikkojen (kiusaaminen?) vuoksi. Mutta en oikein voi kuvitella, että tässä tapauksessa suomalaisuus estyisi afrikkalaisilla geeneillä. Itse ajattelen asian enemmänkin niin, että kansaan kuuluminen johtuu meemeistä; suomalainen kasvaa suomalaiseen kulttuuriin, eikä sitä saa suomalaisesta pois pyyhittyä minkäänlaisella kansainvälisyyskasvatuksella. Eikä somalialaisesta saa suomalaista, jos hän on jo ehtinyt omaksua somalialaisuuden meemit (vaikka olisi lapsena adoptoitu suomalainen).

Ihmisellä on luontainen halu kuulua johonkin. Kuulumme omaan perheeseemme, sukuumme, klaaniimme ja heimoomme (puolueeseen, kuplaan, moottoripyöräkerhoon). On vain luonnollista, että somalit haluavat olla somaleita vaikka asuvatkin Suomessa. Amerikassa ja muualla maailmassa toimii edelleen suomalaisten yhdistyksiä, jotka yhdistävät ihmisiä, joiden esi-isät muuttivat sinne Suomesta, vaikka geenit ovat jo sekoittuneet ja kielikin on melkein unohtunut. Ei kukaan voi mahtikäskyllä heille sanoa, että nyt olette vittu amerikkalaisia ja unohdatte tuon Suomi-hömpötyksen. Tai voihan niin tehdä, ainakin Neuvostoliitossa sitä kovasti yritettiin (ja läntisessä rakkaassa naapurimaassamme, josta heitä tulisi pontevasti muistuttaa, mokomat rasisti-natsit).

Olisiko sitten parempi, että jokainen perhe, suku, klaani ja heimo saisivat järjestää oman elämänsä haluamallaan tavalla? Minusta se olisi hienoa. Jaetaan kaikille kansoille oma maapläntti (ja pienemmille yksiköille, kuten perheelle, pienempi maapläntti tai vaikka vaan asunto), jossa he saavat vapaasti asustella haluamallaan tavalla, käydä kauppaa ja kansainvälistyä tai käpertyä omiin oloihinsa, jos se tuntuu mukavammalta. Olisiko tämä hyvä malli? Kaikille kansoille oma maa, jonka hallinnosta se voisi itse päättää? Kuulostaa hyvältä ainakin minun mielestäni. Mitenkähän siihen voitaisiin päästä?

Ibn Matti kirjoitti...

Ervin Rommel ei muuten ollut natsi ja häntä arvostettiin (ja arvostetaan) lännessä kovasti.

Hitler pakotti hänet tekemään itsemurhan säästääkseen perheensä keskitysleiriltä, sillä Rommelin epäiltiin sekaantuneen Hitlerin murhayritykseen.

Rommel olisi luultavasti ollut erinomainen valinta rauhanturvatehtäviin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Erwin_Rommel

Nimetön kirjoitti...

Tein itsekin kyseisen testin, joka jäi kyllä puolitiehen, kun tajusin mistä on kysymys; lukijoiden aliarvioimisesta ja jonkinlaisesta kierosta propagandasta. Tarkoituksella oli pois jätetty myös kommentointimahdollisuus, joka sekin on ko. lehdessä tavallista silloin kun lukijoilla olisi artikkeliin joku toinenkin mielipide kuin toimittajan omana totuutena esitetty.

MV-lehden aprillipäivän jutussa esiteltiin somalialaiset Afrikan älykkäimpänä kansana; taitaa olla joka suhteessa ja tilastossa enemmän se häntäpään valvoja.

Kevät keikkuen tulevi ja kohta saadaan muuttolinnut läheltä ja vähän kauempaakin katukuvaa värittämään. Leirit Rautatientorilla saattavat kasvaa ja helsinkiläiset voivat ihan aitiopaikalta seurata aitoa kansainvälistä multikultia. Kovin lyhyen sytystyslangan omaavat eteläisemmän Euroopan ja idän ihmemiehet voivat saada aikaan kunnon hässäkän, jossa joku voi saada turpaansa ja ellei se joku ole suomalainen, medialla riittää yllin kyllin vatuloitavaa hirveästä rasismista. Kummallista, että moinen sirkus saa jatkua siellä viikosta toiseen, mutta ilmeisesti kaikkia leirissä olijoiden kielteisiä päätöksiä ei ole vielä saatu muutettua myönteisiksi tai sitten vaan päättäjät ovat täysin mu..., no, antaa olla.

Olisi muuten mielenkiintoista tietää, kuinka paljon suomalaiset rikos- ja väkivaltatilastot kaunistuisivat, jos "miksi ovet ei aukene meille" -porukan tekemiä rikoksia ei laskettaisi mukaan suomalaisten tekemiin rikoksiin. Onko kenelläkään minkäänlaista näppitietoa?

Hyvää viikonloppua mainiolle blogistillemme Ykälle ja kaikille lukijoille!

Rouva Ano

Ghettomaksaja kirjoitti...

Kiitos Yrjölle kun jaksat näitä kirjoitella. Tuovat piristystä päivään. Täälläpäinkin ollaan vielä hengissä ja blogeja luetaan.

Lemminkäinen kirjoitti...

Suomalaisia kansana (heimoina; mm. kokoomuslaiset, kepulaiset, vihreät + punaiset neekerit, stadilaiset, savolaiset, maalaiset jne.) yhdistää suomen kieli. Sitten tulee heimoissa kasvanut (opetettu) identiteetti - mentaliteetti, mikä erottaa eri heimolaiset toisistaan. Jos vihreät + punaiset, maalla asuvat neekerit, sattuvat adoptoimaan vastasyntyneen ja viattoman kiinalaisen lapsen ja kasvattavat lapsen omien vihreiden + punaisten neekeriarvojen mukaan, niin aikuisena tämä lapsi mahdollisesti joutuu kokemaan syrjintää vaikkapa kokoomuslaisten ja stadilaisten taholta. On väärin sanoa, että me suomalaiset olisimme etnisesti homogeeninen ryhmä :-)

Professori kirjoitti...

Suomalainen lehdistö näyttäisi oppineen natsien propagandamestarilta Joseph Göbbelsiltä että "kun valheen kertoo tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee totta". Sen sijaan rakas mediamme ei tunnu ymmärtäneen, että Göbbelsin metodi toimii ainoastaan diktatuurissa, jossa ei ole vaihtoehtoisia tiedonlähteitä. Suomessa onneksi on - ja lisää tulee kuten esimerkiksi Oikean Median syntyminen osoittaa.

Nimetön kirjoitti...

Joo-o, tuohon testiin oli tahallaan ympätty vähän eksoottisemman näköisiä henkilöitä jotka sitten osoittautuivatkin suomalaisiksi. Ihan kuin tuntisin syyllisyyttä omista ennakkoluuloistani tai muukalaisvihasta? Sanoina rasismi ja vihapuhe (tai mikä tahanasa viha jotain toisenlaista kohtaan) ovat kokeneet sellaisen inflaation, että noiden sanojen alkuperäinen tarkoitus on hämärtynyt.

Lievä OT: ihme että Yle esitti kanavallaan tällaisen dokumentin kuin "Totuus pelissä"? Tuo jo edesmennyt amerikkalainen journalisti I.F. Stone ansaitsee hatunnostot, hän ei pelannut valtamedian sääntöjen mukaan joten hänestä tuli jonkinasteinen hylkiö ja hän sai porttikiellon Valkoisen talon lehdistötilaisuuksiin. Hän oli sananmukaisesti faktantarkastaja kun hän toi ilmi USA:n hallinnon koukeroita liittyen Vietnamin sotaan.

Alkuperäiskielinen nimi onkin osuvampi "All governments lie". Tuossa dokumentissa on monta asiaa pähkinänkuoressa joita olemme täällä Yrjön blogissa käsitelleet. Jos USA:n hallitus ja valtamedia tekevät noin, niin ihan samaa ne tekevät täälläkin. Varoittava esimerkki mihin absoluuttinen valta johtaa ja se kun oma erinomaisuus kihahtaa keltaisena nesteenä päähän.

Mikä instassi valvomaan poliitikkoja ja/tai valtamedian toimintoja? Suomessa JSN on ainakin kulttuuri-marxistien soluttama, joten siitä ei ole apuja ja se laitos muistuttaa jo farssia. Ev.lut. kirkko on menossa vahvasti samaan suuntaan.

Tuntuu välillä kuin eläisin jossain ihmeellisessä maailmassa jossa arvot ovat kääntyneet päälaellensa, toisten ei tarvitse noudattaa lakeja koska "rasismi" (kaksoisstandardit), mustasta on tullut valkoista jne.


- Soomepois Eestist -

Nimetön kirjoitti...

Olipa todellakin hassunhauska testi, tein sen jo pari päivää sitten ja sain tulokseksi 13/20. Olisin tietenkin saanut paremman tuloksen jos olisin suostunut hyväksymään nuo lehden agendan mukaiset lemmikit suomalaisiksi.Testissä muuten sotkettiin ansiokkaasti käsitteitä. Jokaisen kuvan ylälaidassa kysyttiin Onko hän suomalainen? Kyllä-vastauksissa sitten mainittiin, että hän on kotoisin Suomesta. Nuoren blondin osalta todettiin, että toinen hänen vanhemmistaan on ranskalainen, ja sen neljännen perin etnisnäköisen osalta että hän on Suomen kansalainen mutta syntynyt Myanmarissa. Somali oli yksiselitteisesti Suomesta kotoisin oleva suomalainen, samoin tuo nelikymppinen arabi joka näytti kylläkin muodikkaassa outlookissaan olevan ennemminkin sitä pirskahtelevaa 2015-vuosikertaa kuin "kotoisin Suomesta". Pääasia että puolifrogin ja burmalaisen hämärät taustat tulivat selväksi.

Somalit ovat somaleita silloin kun heille on siitä etua, suomalaisia silloin kun taas siitä on etua. Somaleilla on yhtä hienovarainen suhtautuminen totuudenpuhumiseen kuin kuulemma seksuaalisuuteenkin. (Se yksi hienovaraisesti seksuaalisuuteen suhtautuva kuulemma saatiin vihdoinkin maasta ulos, vain vaivaisen 16 vuoden karkoitusprojekti.) Hyvä esimerkki on meidän kaikkien lempisomalimme Husu, joka IL- ja US-blogeissaan muistaa aloittaa joka toisen lauseensa "me suomalaiset" silloin kun on kyse jostain positiivisesta, muuten teksti on sitä tuttua uhri-ulinaa ja suomalaisten haukkumista. Ja miten ihanaksi somaliksi hän tunsikaan itsensä kun pääsi Mekkaan (kantsuu lukea tuo IL-bloginsa)! Tosin Mekassa oli inhottavia arabeja, minkä tälle erittäin international vientikonsultille ei olisi pitänyt olla yllätys, saudeissa kun oli.

Hyvää kevättä myös sinne pirtin pimeään, maahisten onkaloon. Varmaan sinnekin valonsäteet osuvat kun vaalit on käyty ja Suomessa vihdoinkin kaikki hyvin.
tira+


Qroquius Kad kirjoitti...

Sinänsä ymmärrettävää toki, on että Suomeen muuttanut somali haluaa pysyä täälläkin somalina. Toinen asia on, onko siitä somalikulttuurissa pitäytymisessä mitään hyötyä suomalaiselle yhteiskunnalle.

Olen antanut kertoa itselleni, että somalien kanssa tekemisissä olleet ja olevat mustan Afrikan bantu- ym. kansat vihaavat ja inhoavat somaleja syvästi. Heitä pidetään eräänlaisina Afrikan mustalaisina: röyhkeinä, laiskoina, epärehellisinä ja tolkuttoman väkivaltaisina voidessaan olla varmoja ylivoimastaan. Kaikkea tätä kuorruttaa miellyttävästi katteeton ylimielisyys. Aika vaikea siis ajatella, että somalien muuttaminen yhtään mihinkään voisi hyödyttää millään tavalla muuta tahoa kuin sitä muuttavaa somalia.

Aiemmissa kommenteissa linkatut YouTube-videot eivät anna kovin mairittelevaa kuvaa kanadalaisen yliopistolaitoksen tasosta. Käsitykseni USA:laisesta ei ole ollut sen korkeampi: vaikka siellä vaikuttaakin sellaisia huippuyliopistoja kuin Harvard, on joukossa myös aavistuksen verran arveluttavia opinahjoja.

Googlettaessani jokunen vuosi sitten tietoa USA:n ROTC-järjestelmästä tuli vastaan erään suomalaisen kertomus opinnoistaan jossain Pittsburghin yliopistoista, en muista enää missä, niitä on siellä useampia. Hän oli siis kiinnostunut ROTC-kurssista, mutta se olisi edellyttänyt USA:n kansalaisuutta. Sen sijaan hän valitsi yhdeksi sivuaineekseen painonnostokurssin,johon olikin hyvät puitteet: olihan yliopistolla menestyvä jenkkifutisseura, jonka tarpeisiin punttisalilla oli mm. kymmenen punnerruspenkkiä.

Hän odottikin kurssilla tarjottavan räätälöidyn harjoitusohjelman ja yksityiskohtaista valmennusta oikeisiin nostotekniikoihin, mutta yllätys oli melkoinen. Kurssiin ei sisältynyt mitään valmennusta eikä edes kurssin suorittamisen seurantaa. Opiskelija sai käydä nostamassa rautaa mielensä mukaiseen tahtiin tai olla vaikka käymättä salilla kertaakaan ja silti kuitata kurssista opintopisteet. Tuli vaikutelma, että tämäkin kurssi oli olemassa lähinnä niitä urheilustipendillä sisään päässeitä jenkkifutareita varten, että voisivat valmistua ylipäänsä jotenkin.

Mutta erään videon kysymykseen, olisiko Erwin Rommel oikea mies johtamaan Afrikan tai miksei Syyrian rauhanturvaoperaatiota, vastaisin kyllä, jos se vain olisi jotenkin mahdollista. Hän kun nykypäivän sotateknologiaan perehdyttyään epäilemättä pystyisi sen rauhan varsin nopeasti ensin tekemään ja sitten turvaamaan, jos saisi vapaat kädet.

Toisaalta samaan pystyisi kyllä aika moni Erwinin elossa ja virassa oleva kollega. Pitäisi vain jostain saada sellainen taho, joka antaisi ne vapaat kädet. Olisihan tuo metkaa, jos Trump ja Putin todellakin tapaisivat Helsingissä ja sopisivat niistä vapaista käsistä.

Ukkeli kirjoitti...

Rachel Dolezal oli musta aktivistijohtaja. Tosin hän on oikeasti valkoinen, mutta onnistui hämäämään muita. Moni suuttui, kun totuus valkeni.

Kuitenkin meille on opetettu, että rotuja ei ole, ne ovat sosiaalisia konstruktioita tai jotain. Myös sukupuoli on kuulemma sosiaalinen konstruktio. Jos näin on, miksei valkoinen nainen voisi päättää olla musta, voihan nainen päättää olla mies vai miten nämä oikein ovat, kysyy epätietoinen keski-ikäinen kehityksen kelkasta pudonnut kalkkis.

AT kirjoitti...

Tuo ylen testi on kyllä sieltä jostakin, ei ihmisestä voi tehdä pelkän ulkonäön perusteella kovin syvällisiä johtopäätöksiä. Silti varoisin menemästä myöskään vastakkaiseen äärilaitaan. Suomalaisuus on toki etnisyys, mutta (kuten meitä usein muistutetaan) se ei ole todellakaan tarkkarajainen ja muuttumaton kokonaisuus joka olisi pysynyt täsmälleen samana jääkaudesta lähtien.

Väittäisin suomalaisuutta suuressa määrin itseidentifikaatiokysymykseksi. Esim. Ben Z on mielestäni suomalainen, vaikka olisikin maahanmuuttajien jälkeläinen. Samoin olisin valmis toteamaan Yrjön kuvaileman entisen angolalaisen olevan muuttunut suomalaiseksi, tai viimeistään hänen jälkeläisensä. Vai missä raja mielestänne kulkee, voitteko sanoa etteivät tänne vaikka 1800- tai 1700-luvulla muuttaneiden jälkeläiset olisi jo sulautuneet suomalaisiin?

Lähinnä sanoisin, että kukaan ei voi samanaikaisesti olla suomalainen sekä korostaa maahanmuuttajuuttaan. Vaikka mitä sanoisi, olet ensisijaisesti suomalainen tai esim. somali. Statustaan voi vaihtaa, mutta muutos kestää vähintään useamman vuoden, eikä sitä voi vaihtaa edestakaisin kuin paitaa.

Nimetön kirjoitti...

Mitä enemmän suomalaisten omakohtaiset monikulttuuriset kokemukset lisääntyvät, sitä vähemmän maksullisen median tarinoihin kukaan uskoo.

Se että jollakin etnisellä ryhmällä on keskusteluissa maineensa, perustuu johonkin. Ykän mainitseman etnisen ryhmän näytöistä Suomessa ollaan saatu nauttia pian kolme vuosikymmentä. Tulokset puhuvat puolestaan. Kovin ovat vaan olleet vaatimattomat median avustuksesta huolimatta. Kyllä se niin on, että arvostus on omalla toiminnallaan ansaittava.

-kitupiikki

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Snowcamolle, Ibn Matille, Rouva Anolle, Ghettomaksajalle, Lemminkäiselle, Professorille, Soomepoisille Eestist, tira+:lle, Qroquius Kadille, Ukkelille, Antille ja Kitupiikille & kiitos kommenteistanne.

Snowcamo: Tarttee varmaan ruveta seurailemaan tuota sivustoa tarkemmin.

Ibn Matti:

Viesti1: Totta tuo mitä puhut, mutta itse olen pikkuisen kyyninen, johtuen ihan kokemuksistani. Ihmisellä on hyvä olla se tunne, että kuuluu johonkin ja adoptoitujen sekä varsinkin ns. puolikkaitten kohdalla on niin, että heistä määräänsä nähden huomattavan suuri osa päätyy nuorena laitokseen. En lähde arvostelemaan näitä ihmisiä enkä heidän vanhempiaan sinänsä, mutta joku vaan yhtälössä mättää. Sitä, kuinka tuo miettimäsi ”uusi isojako” käytännössä tehtäisiin, menee kuvittelukykyni ulkopuolelle.

Viesti2: Pitää paikkansa ja varmasti olisi pärjännyt myös rauhanturvatehtävissä. Mainittakoon muuten, että Rommelin esikuntapäällikkö kenraali Hans Speidel toimi myöhemmin Nato-komentajana.

Rouva Ano: Tuo MV-lehden aprillipila oli siinä mielessä hyvä että puhdasta vittuiluahan se oli, mutta sen saattoi kategorisesti kiistää olevan vittuilua. Se Rautatientorin sirkus on poliisimme häpeäpilkku ja vielä suuremmaksi sen tekee se, ettei se edes tajua sen olevan häpeäpilkku. Niistä tilastoista en osaa äkkiseltään sanoa, mutta mielelläänhän utopian väkivaltakustannukset häivytetään suomalaisten syyksi. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin.

Ghettomaksaja: Kiitokset sinullekin ja voimia eloon. Vielä toistaiseksi olen jaksanut.

Lemminkäinen: Keksitpä melkoisen mikstuuran…

Professori: Tuo on aivan totta. Ja lyckaa sille Oikealle Medialle.

Soomepois: Kiitos linkistä. Ja tuo on hyvä kysymys tuo ”mistä valvoja vallalle?”. Ei sellaista meillä ole. Perustuslakituomioistuintakaan ei ole, vaan perustuslakivaliokunta eli siellä lainsäätäjät vahtivat itse itseään.

tira+: Juuri noin tuo meni. Propagandan voi tehdä hienovaraisesti mutta tää oli lähinnä sitä kuuluisaa amatöörien tohelointia. Ehkä testin tekijä itse on ollut tyytyväinen ja voihan olla, että se on tehty vain toisille toimittajille osoituksena testin tekijän oikeaoppisuudesta. Husu on hyvä esimerkki aikamme kuvasta. Ja voi tuumia, että jos Husu on parasta mitä heillä on tarjota, niin ehkäpä emme tarvitse tarjottua ollenkaan. Hyvää kevättä sinnekin. Lumet sulavat hyvää vauhtia.

Qroquius Kad: Lisätään tuohon muuten vielä se, että somalit itse inhoavat puolestaan syvästi arabeja. Muistan tuolta jenkkien puolelta joskus itse lukeneeni että jossain yliopistossa aineena oli moottoreiten virittäminen ja autojen tuunaaminen. Liekö sitten totta eli urbaanilegendaa? Niistä vapaista käsistä voi todeta, että jos täysi valta palautuu al-Assadille, niin se on loppulaskussa kaikille parempi. Nuo kansat eivät yksinkertaisesti toimi ilman diktaattoria. Venäläiset sen ovat jo tajunneet. Ehkä jenkitkin lopulta. Mikäli asiaa hoitaisi Rommel silloisen Wehrmachtin tasoisilla joukoilla ja nykyteknologialla & vapailla käsillä niin operaatio olisi suht nopea, joskaan ei kyllä kovin kaunis. Vaan sota harvemmin on kaunista.

Ukkeli: Tuossa Dolezalissa aikamme hulluus jotenkin tiivistyy. Noin henkilökohtaisesti olen elänyt ilman sen suurempia sosiaalisia konstruktioita ja kai siksi pysynytkin jokseenkin täyspäisenä. Jos sen sijaan alkaa muodostaa maailmankuvaa mielikuvituksen pohjalta niin siinähän on rajana vain taivas.

Antti: Tuohon suomalaisuuden määrittelemiseen (jos sitä on pakko tehdä) liittyy tietenkin ihmisen oma halu olla suomalainen ja teot sen eteen. Ja juu, Zysseä voi kyllä pitää oikein hyvin suomalaisena. Sitten on eräs toinen vähemmistö jolla olisi ollut aikaa viisisataa vuotta ja edelleen pätkii. Somaleilla ei taas ole edes haluja, vaan he ovat tulleet tänne vaatimaan.

Kitupiikki: Juurikin näin.

Kissamies kirjoitti...

Yllätyin hieman kun osasin päätellä aika monen alkuperän, vaikkakaan ei testin laatijan haluamalla tavalla. No joka tapauksessa tuli mieleen myös tämä Carl Benjaminin, eli Sargon of Akkadin, tempaus yrittää saada mahdollisimman moni ihminen ilmoittamaan etnisyytensä kekistanilaiseksi USAn vuoden 2020 väestönlaskennassa. Jos oman etnisyytensä voi määritellä täysin itse ja ilman objektiivisia kriteerejä, niin sillä logiikalla voi ihan hyvin olla tuon yhden maailman sorretuimman vähemmistön edustaja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kissamies. Piti ihan googlata, kun tuo oli mulle uusi tuttavuus ja tommoset kuviot vähän vieraita. Lentävän spagettihirviön sentään tiedän. Voikohan tuon kekistanilaiskikan ihan oikeasti tehdä jenkkien väestönlaskennassa?

Nimetön kirjoitti...

Tämä juuri kääntämäni Julia Caesarin kronikka sopii aiheeseen.

Julia Caesar, Sunnuntaikronikka: Neljäs valtiomahti

http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=42141.0

http://snaphanen.dk/2017/03/12/sondagskronika-den-fjarde-statsmakten/

Omega

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Omega. Loistava kirjoitus ja kiitos käännöksestä. Toivottavasti MV julkaisee tuon laajemminkin. Tarjoapas sitä piruuttasi myös Oikea Media-julkaisulle.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuo Julia Caesarin kirjoitus oli loistelias kaikilta muilta osin, paitsi että neljäs valtiomahti meni väärin.

Klassisen montesquieulaisen vallan kolmijaon mukaanhan valtiovalta jakaantuu lainsäädäntövaltaan (jota käyttäköön kansalaisten keskuudestaan valitsema parlamentti), toimeenpano- eli hallitusvaltaan (jonka Montesquieu soi alkuperäisessä visiossaan kuninkaalle, joka nimittäisi avustajikseen ministereitä) ja tuomiovaltaan (jota käyttäköön kahdesta edellämainitusta riippumaton tuomioistuinlaitos näiden säätämien lakien ja sääntämien asetusten puitteissa).

Tätä kolmijakoa hämmentämään kohosi aikoinaan media, jolla olikin oma merkityksensä kuninkaiden ja keisareiden tosiasiallisen vallan ollessa jotain aivan muuta kuin nykyisin, arabimaita ja sensellaisia lukuunottamatta. Niinpä media saattoi juuri ensimmäisen eli lakiasäätävän valtiomahdin myötävaikutuksella kohota neljänneksi, eli tiedottavaksi valtiomahdiksi.

Mainittu kohoaminen ei ole mitenkään liioiteltua: kun vaalien edellä media aloittaa rummutuksensa kuinka jokainen Hyvä Ihminen äänestää toki Hyvää Puoluetta eikä missään nimessä Pahan Puolueen vielä Pahempaa ehdokasta, ymmärrämme itsekukin mitä seuraa.

Tai on seurannut: vuoden 2007 eduskuntavaaleissa muuan pikkupuolue Perussuomalaisten listoilta sitoutumattomana vaaleihin lähtenyt, täysin tuntematon yliopistomies Jussi Halla-aho tempaisi melkoisen äänisaaliin, vaikka ei ollut tehnyt käytännössä muuta vaalityötä kuin kirjoittanut blogia. Ei hän tehnyt kovin paljon kummempaa seuraaviinkaan vaaleihin mennessä, mutta silloin hän olikin jo Tohtori Viha, jonka nujertamiseksi Neljäs Valtiomahti oli valjastanut koko voimansa!

Vaikka Julia Caesar on mitä järkevin ja terävä-älyisin nainen, oli hän tässä nyt hieman väärässä: hän ei puhunut neljännestä, vaan viidennestä valtiomahdista. Tämän käsitteen luojaksi mainitaan Wikipediassa espanjalainen journalisti Ignacio Ramonet, joka tarkoitti sillä Julia Caesarinkin kirjoituksessaan tarkoittamaa blogosfääriä ja kansalaisjournalismia, kuten esim. MV-lehteä ja Oikeaa Mediaa.

Niinpä siis: ensimmäinen valtiomahti säätää lakeja. Toinen käyttää niiden puitteissa hallintovaltaa. Kolmas tuomitsee edellämainittujen antamien lakien ja asetusten puitteissa heitä, jotka tekevät sitä mitä ei saa tehdä (rikoksia), tai eivät tee sitä mitä pitäisi tehdä (velvollisuuksia), antaen toisaalta hyvitystä niille jotka eivät ole sitä saaneet vaikka se heille kuuluisi (oikeuksia). Neljäs tarkkailee kolmea edelläminittua.

Kun neljäs valtiomahti on nyt päättänyt heittäytyä kolmen edellämainitun peesaajaksi, on sen rinnalle kohonnut nyt viides: kaikkia neljää tarkkaileva, arvioiva, arvosteleva ja haastava. Vaikka olenkin vain kommentoija, eli rumasti sanottuna perskärpänen, otan silti vapauden julistaa kuin karhun selässä ratsastava muurahainen: täällä me ollaan!

Nimetön kirjoitti...

Kiitos kovasti!

Lähetin Oikea Medialle, katsotaan laittavatko esille!

Tuossa on MV lehden julkaisu:

http://mvlehti.net/2017/04/02/julia-caesar-sunnuntaikronikka-neljas-valtiomahti-osa-1/

http://mvlehti.net/2017/04/02/julia-caesar-sunnuntaikronikka-neljas-valtiomahti-osa-2/

Omega

Nimetön kirjoitti...

Qroquius Kadille:

Kiitos!
Törmäsin näihin samoihin lainauksiisi kääntäessäni tekstiä ja googlatessa historiaa. Minä tietysti vain käänsin orjallisesti.
Oletan, että Julia on lukenut historiansa, ja että tämä on hänen näkemyksensä vallitsevasta tilanteesta Ruotsissa!

Omega

Qroquius Kad kirjoitti...

Omega:

Kiitos kuuluu toki minulta Sinulle, jos olet kerran löytänyt minun jäljiltäni jotain, mitä olet voinut ja voit käyttää työssä maamme ja kansamme paremman tulevaisuuden eteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Omegalle & kiitos kommenteistanne. Varmaankin se termi ”viides valtiomahti” olisi oikea, mutta tuohan ei muuta sitä asiaa mihinkään, että kyseinen kirjoitus on äärimmäisen suuri varoitus, joka tulee ottaa vakavasti. Tosin siinä olevia varoituksia näytetään Suomessakin käytettävän enempi toimintamanuaalina, minkä voi huomata mm. ”tähtitoimittaja” Jessika Aron esiintymisestä eduskunnassa. Vaatii pokkana Hommaforumin, Ylilaudan ja MV-lehden hiljentämistä:

http://mvlehti.net/2017/04/01/jessikka-aro-esitti-eduskunnassa-parannusehdotuksia-hybridi-ja-informaatiovaikuttamisen-rangaistuksiin/

AaJii kirjoitti...

Entä jos on suomessa syntynyt etninen somali joka on syntymästä lähtien ollut suomen kansalainen ja elänyt kuin Suomessa kuuluu. Tämä tapaa sitten toisensukupuolisen Suomessa syntyneen etnisen somalin. He saavat lapsen, joka on edelleen geneettisesti somali, mutta kuitenkin kahden Suomessa syntyneen Suomen kansalaisen lapsi. Onko hänkään suomalainen? Mitenkä monta sukupolvea pitää mennä ennen kuin somalin näköinen kelpaa suomalaiseksi?

Mietin vaan sitä kautta, että onhan amerikassakin amerikkalaisia jotka ovat täysin umpiamerikkalaisia ja heitä pidetään amerikkalaisina vaikka olisivatkin ihan täysin neekereitä.

Nimetön kirjoitti...

Kuului sellaista huhua, että Oikea Media olisi laittamassa lapun luukulle. Liikevaihto jäänyt liian alhaiseksi. Ei ollutkaan enemmistön juttu.

Nimetön kirjoitti...

@ Kissamies, eikös toi kek-juttu liity läheisesti tuohon Pepe the Frog-meemiin? Josta sitten Sargon kehitteli pienehkön jekun USA:n viranomaisia kohtaan. Tosin, tuo "kek" viitannee johonkin korealaiseen tyyliin nauraa "hahhahhaa" tai kuten nuoriso toteaa "lol".

Nimiväännöksistä puhuen, historian syövereistä kaivettuna kun Hollanti oli Ranskan vallan alla ja hollantilaisilla ei ollut kauheasti noita sukunimiä, niin Ranska vaati heille sukunimet hallinnollisista syistä. Protestina tälle seikalle hollantilaiset keksivät mitä ihmeellisimpiä sukunimiä, mielestäni parhaimpia ovat "Naaktgeboren" eli alastomana syntynyt ja "van de Kerkhof" eli hautuumaalta, ja näitä sukunimiä löytyy vielä nykyäänkin. Tuttua Janis Petke laatua.

Jep, toi Julia Caesarin kirjoitus sopii kuin mansikka täytekakkuun, kun katselee tätä valtavirran meedia rimpuilua totuutta kohtaan. Siitä puheenollen tarkistetaanpas faktat, artikkelin tekijänä muuan Johanna Vehkoo. Ihan hauska testi, suosittelen kokeilemaan ja löytämään sen sisäisen "natsin" tai "fascistin".

J.H:n virkkauskäsitöistä tulikin mieleeni, että ehkä Yrjö voisi suositella tätä virkkuuohjetta Ylvalle, tuosta voisi saada mielenkiintoisen pipon aikaiseksi eikä päätä paljon palele! Vahinko etten osaa itse virkata, rättikässyistä muistan sen ikuisesti kun ala-asteen opettaja koitti opastaa meikäläistä virkkauksen jaloihin taitoihin. Koska olen lähes umpivasuri, niin eihän siitä mitään tullut.

OT:nä, Venäjällä Pietarissa on metrossa posahtanut. Tekijöistä ei tätä kirjoitettaessa ole vielä tietoa, mutta auta armias jos he ovat tsetseenejä. Siitähän saa sitten hyvän syyn höökiä Kaukasukselle. Vai olivatko tekijät sitten ihan kotikutoisia Putinin vastustajia?

Venäläisillä kun ei ole kauheasti huumorintajua tällaisia keissejä kohtaan. Muistellaanpas vaan sitä Moskovan teatterikaappausta 2002 ja Beslanin koulukaappausta 2004, he eivät neuvottele terroristien kanssa, vaan paikalle lähetetään erikoisjoukot ja jälki on sitten sen mukaista. Mielestäni oikea periaate, vahinko vain panttivangeille.


- Soomepois Eestist -

Qroquius Kad kirjoitti...

En lukenut tuota MV-lehden artikkelia tuoreeltaan, koska otsikon nähtyäni ajattelin sen olevan taas jatkoa Janitskinin henkilökohtaiselle vendettalle Jessikka Aroa kohtaan. En enää edes muista, mistä se alkoi, mutta sen ilmentymänä taisi pahimmillaan olla saman päivän aikana useampia kirjoituksia, joissa hoettiin "suoninarkomaania" ja vastaavia henkilöönkäyviä loukkauksia. Tätä ilman pärjättäisiin varsin hyvin, etenkin kun sen takia asiakirjoituksetkin saattavat siis jäädä lukematta.

Tästä artikkelista vastuussa oli nyt "T9", joka on ilmeisesti Juha Molari, päätellen hänen kirjoitustyylistään ja artikkeleiden aihesisällöistä. Ilman häntäkin tultaisiin toimeen oikein hyvin, vaikka tämä kirjoitus asiaa olikin.

Jessikka siis vaatii Hommaforumia, Ylilautaa ja muita suljettaviksi. Vaatia toki saa, mutta toteutus on jo toinen juttu. Mutta mutta.

Iltalehdessä oli tällainen artikkeli:

www.iltalehti.fi/digi/201703232200090724_du.shtml

Tuo pisti kyllä miettimään. Pystyisivätkö nuo hiljentämään halutessaan Internetin valikoivasti, vaikkapa Hommaforumin tai tämän blogin osalta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys AaJiille, Anolle, Soomepoisille Eestist ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

AaJii: Amerikan Yhdysvallat on vaan rakennettu hieman toisella periaatteella kuin Suomi. Koko pulaaki perustuu muualta tulleisiin. Suomi ei. Tai no joo, jostain Volgan mutkastahan mekin kuulemma ollaan, mutta Suomeen ei tultu kaikilta mahdollisilta mantereilta.

Ano: Mulla ei ole asiasta tietoa. Käsittääkseni kyseinen sivusto ei ole liikeyritys. Olisko sulla jotain linkkiä tuohon huhuun?

Soomepois: Noita pakkonimiä muuten löytyy yllättävän paljon suomalaisista kartoista kun aikanaan monille lammille ja puroille piti keksiä nimiä. Alapääntermejäkin oli käytössä ja joitain nimiä siistittiin sitten virkapuolen toimesta. Kattelin tuon muuan Johanna Vehkoon testin ja ihmettelen hänen mainettaan arvostettuna toimittajana. Vaan nykyisinhän meillä ei osaaminen ole mediassa tärkeintä vaan poliittinen luotettavuus. Meillä Ylva neuloo enempi villasukkia. Niille on aina käyttöä. Pietarin iskun epäillystä tekijästä on laitettu kuva julkisuuteen ja sinne Kaukasuksellehan se taitaa viitata. Jatkon sitten arvaakin, kun Venäjästä on kyse.

Qroquius Kad: Voi tietysti sanoa, että nyt on myös kyseessä Jessika Aron henkilökohtainen kostomissio niin MV:tä, Hommaforumia kuin Ylilauta kohtaan. Tuo oli aika mielenkiintoinen tuo linkittämäsi juttu. En ole alan ekspertti, mutta ehkä siellä yksittäisiäkin sivustoja pystyttäisiin pimentämään.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ameriikasta ja Suomesta tuli mieleen, jotta niinköhän me ollaan sitä "alkuperäisväestöä" ja matut niitä "uudisraivaajia"? :(

Ainakin johtajamme tuntuvat olevan kovasti kaikenlaisten kiiltävien helmien ja prenikoitten perään. ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Hjuu, kovasti halvallahan se meni se Manhattankin. Tosin siitä sentään maksettiin edes jotakin. Mutta me maksetaan siitä, että miehittäjä tulee ja viihtyy.

Nimetön kirjoitti...

Tuo testihän aiheuttaa "rasistista" ajattelutapaa, joka tarkoittanee joidenkin asettamista ulkoryhmään kuuluviksi, siis ei-suomalaisiksi, vaikka sitten, esimerkiksi etnisyyden kyseessä ollessa, kiistämättömästi. Siinä kysytään "Onko kuvassa suomalainen?", mutta koska suomalaisia on monen näköisiä, ei kysymystä voi järkevästi muuten ymmärtää, kuin "Onko kuvassa etnisesti suomalainen?" Jos kysymys tarkoittaisi kansalaisuutta, vastaus olisi aina "ehkä".

Poliittisesti korrekteintahan olisi ymmärtää kysymys muodossa "Onko kuvassa potentiaalisesti kansalaisuudeltaan suomalainen?", ja vastata kaikkiin kyllä, vaikkei saisikaan näin täysiä pisteitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jaa, perhana, taidat olla oikeassa. Oliskos se oikea kysymys että ”onko kyseessä henkilö, jonka sinun täytyy hyväksyä suomalaiseksi vaikka et tahdokaan, eikä siihen ole varsinaisesti mitään perustetta?”.

Nimetön kirjoitti...

Eilen ja tänään on nähty ettei laki ole kaikille sama.
Poliisin toimet tai toimettomuus on jo nähty matujen ja niiden paapojien suhteen.
-Ahmed käskyttää poliisia ja tekee rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta sitä henkilöä kohtaan joka kuvasi tapahtuneen ja poliisi tutkii!
-punapappi Toivanen riehuu Niinistön yllyttämänä ja poliiseja mm tönitään vokin pihassa

Kuvanauhojen ja viestien perusteella epäilen lakeja rikotuksi.
Ellei näitä tutkita/tuomita niin miksipä meidän muidenkaan sitten pitää niitä noudattaa?

-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Musta orkidea pohtii vähän samoja juttuja tuoreessa blogissaan "Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain"

http://mustaorkidea.blogspot.fi/2017/04/alkaa-erehtyko-luulemaan-etta-koko.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Tuo on taivahan tosi. Palaan asiaan blogissani varmaankin jo huomenna.

Ano: Ihan asiaaan hän kirjoittaa. Tietysti meille voiman pimeän puolen kulkijoille tuo on suhteellisen selvää, mutta tiedostavalle väestönosalle puolestaan ei. He kun oikeasti uskovat, että historia on päättynyt ja he ovat sen lopullinen ja korkein piste.