maanantai 19. maaliskuuta 2012

VANHA HALLITUKSESSA VALITTAA

Hotellin respassa törmättiin aina valppaan Mediaseurannan kautta (kiitos taas Roopelle) uutiseen, jossa ilmoitettiin kolmasti kirkastetun ulkoministerimme Erkki Tuomiojan jyrähtäneen persuille ja jyrähdyksen aiheena oli (tosi omaperäistä muuten, miksei kukaan ole keksinyt tuota ennen) se, että lähes puolet perussuomalaisten eduskuntaryhmästä kuuluu järjestäytyneeseen muukalaisvihaa harjoittavaan falangiin.
Näin äkkiseltään voi todeta, että tämä pelottava falangi näyttää vain kasvavan kasvamistaan, sillä eikös niitä ollut vielä äskettäin vajaa kymmenen. Luonnollisesti sitten Verkkouutiset hieman vielä lisää äärioikeistolaisten määrää ja otsikoi aiheessaan että persujen eduskuntaryhmästä on äärioikeistolaisia puolet, mutta siitä sinänsä viis, sillä lukijakin on hyvin perillä miten Suomessa uutisia tehdään. Tietysti tässä uutisointitavassa on pieni riski siihen, että kun oikein vauhtiin päästään, niin jossain vaiheessa uutisoidaan että 103% persujen eduskuntaryhmästä on äärioikeistolaisia.

Erkki Tuomioja on varsin merkittävä mies myös minulle, sillä hänessä oikeastaan tiivistyy kaikki se, miksi olen nimenomaan entinen demarien äänestäjä, enkä usko olevani ainoa kokemusteni kanssa. Yksi asia, joka ajoi minua pois demareista jo aikaa sitten on Tuomiojan ylimielinen besserwisseröinti. Demarithan ovat kamppailleet jo pitkään laskevien kannatuslukujen kanssa, mutta siellä ei ole hoksattu kysyä ihmisiltä, että mikä se on, kun sanomamme ei miellytä.

Sen sijaan Erkki – demarien voimahahmona – päättelee ominpäin meidän puolestamme äänestyspäätösten syyn, eli perussuomalaisten vaalimenestyksen takana ei kuitenkaan ollut maahanmuutto- tai EU-kysymykset. Sen sijaan, tulos oli reaktio kasvaviin tuloeroihin ja palveluiden yksityistämiseen. Ainakin minulle maahanmuutto- ja EU-kysymykset olivat suurin syy äänestää persuja, väitti Erkki mitä hyvänsä, enkä nyt äkkiseltään keksi miestä, jolla olisi elämässään vähemmän kosketuspintaa demareista persuihin siirtyneisiin äänestäjiin.

Myös yksi suurimmista syistä demareista vieraantumiseeni on ollut Tuomiojan ja hänen hengenheimolaistensa keskiaikaisen pappismiehen asenne. Tämä pappismieshän osasi luetella kyllä sen, montako miljoonaa demonia ihmiskuntaa kiusasi, mutta ei osannut kyllä varsinaisesti löytää sitä ensimmäistäkään. Samoin Erkki kiilapoikineen osaa selittää kuinka äärioikeisto Suomessa levenee ja laajenee, mutta nämä heitot jäävät aina ajatuksen tasolle. Missä se äärioikeisto loppujen lopuksi on? Keitä he ovat? Onko esmes tämä blogi äärioikeistolainen? Millä se perustellaan äärioikeistoksi? Onko Octavius äärioikeistolainen? Onko Jaska Brown? Tapio Tuuri? Tai mainio metallimies VonPee? Ennen kaikkea millä perusteella äärioikeistolaisuus ilmenee perussuomalaisten eduskuntaryhmässä? Silläkö, että Tuomioja sanoo niin? Onko joillakin ihmisillä yksinkertaisesti oikeus tuomita ihmiset äärioikeistolaisiksi? Ja kuka sen oikeuden heille antoi?

Tähän mennessä sen voi kai määritellä tuomiojalaisittain siten, että jos ihminen ei halua, että tänne varta vasten tuodaan jotain jota ei haluttu, ei tarvittu, ei pyydetty, joka maksaa tuhottomasti, josta ei ole mitään hyötyä ja joka on edustettu tietyissä rikostilastoissa varsin mukavasti, hän on luonnollisesti äärioikeistoa.

Tässä vaan olisi demareilla miettimisen paikka. Tavallinen demareista irtaantunut äänestäjä kun on helposti tuon määritelmän mukaan äärioikeistolainen, ja määritelmä sopii myös moniin demareita vielä äänestäneisiin. Entisenä demariäänestäjänä voin helposti todeta, että demarieliitti ei halua kuunnella omia äänestäjiään, vaan vaatii äänestäjiään omaksumaan demarieliitin yleismaailmaahalaavan linjan, eikä välttämättä ymmärrä, että tavallisen demariäänestäjän ajatukset eivät pyöri jatkuvasti yleismaailmallisessa solidaarisuudessa, vaan ihan omaan perheeseen liittyvissä arkisissa asioissa.

Vanhana vasemmistolaisena ja vieläkin jonkinlaisena ottokivivuorelaisena sosialidemokraattina minua suorastaan säälittää demarijohdon tilanne. Heidän kun pitäisi edustaa ja kerätä ääniä sellaiselta kansanryhmältä, jota he eivät enää tunne. Ja vasemmistoaateliston äänestäjistään vieraantumisesta yksi elävimpiä esimerkkejä on Erkki Tuomioja.

Lukija saattaa tietysti todeta, että jätkähän on käsittänyt asian ihan väärin, ei se tollai mene. Mene ja tiedä, piru vie vaikka sitten olisinkin. Mutta kun kattoo demareitten jatkuvaa alamäkeä, niin en liene sitten ainoa, joka on ymmärtänyt asian väärin. Me kun olemme äänestäjiä, ja äänestäjä tekee päätöksensä kokemuksensa pohjalta, ja toisin kuin demarieliitti ehkä ajattelee, äänestäjä osaa tehdä päätöksensä ilman ammattimaista poliittista ohjausta.

Ehkä demarieliitin pitäsi ruveta miettimään, kuka onkaan loppujen lopuksi ymmärtänyt asioita väärin. Tietysti SDP:ssä tapahtuu asian tiimoilta pieni havahtuminen aina siinä vaiheessa, kun puolueelle pitää valita uusi puheenjohtaja. Silloinhan puheenjohtajaksi kelpaa ihan kuka tahansa, kun se vaan ei ole Tuomioja. Että kai siellä puolueen takaraivossa joku järjen muistijälki elää. Tietysti jos puolueessa olisi selkärankaa, se olisi aikaa sitten antanut hepulle kalossinkuvan persuuksiin ja passittanut johonkin yliopistoon kirjoittamaan miljoona sivua hyvää sosialismin käytäntövapaata teoriaa.

Tämän jälkeen puolue olisi koonnut Tuomiojan kootut besserwisseröinnit, tehnyt siitä kirjasen, nimennyt sen ”Ei Näin” ja lähettänyt kirjasta puolueen piirijärjestöille huomattavia määriä ja vielä hieman enemmän.

Vaan siinä selkärangassa on tainnut jo kauan aikaa olla parantumaton luumätä. Yhtä kaikki, itsensä kovin Tuomiojan näköiseksi tuunannut SDP on saanut ainakin mulla henkilökohtaisesti aikaan sen, että aikanaan aikamiehenä demareille annetut äänet nolottavat minua enemmän kuin ajatus siitä, että menisin ja pissisin vajaa viiskymppisenä heppuna sähköpaimeneen. Siihen lorottaessanihan tekisin jäynää ainoastaan itselleni.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sota perussuomalaisia vastaan sen kun kiihtyy näköjään, varsinki case wallinnin jälkeen.
Jussi.K.Niemeläki löytänyt Valtakuntamme antinatsin Panu.H:n, kävi kehumassa tuolla kaverin viimeisintä kirjotusoksennusta persuista plazan blogissa.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko peräti niin, että Eki on saanut tietonsa Vieraskirjasta, jossa esiintyi kuuluisa käsite 20 netsiä. Lukuhan on puolet PS-eduskuntaryhmästä. Numerologia rules.

Anonyymi kirjoitti...

Ps. voi tietenki olla niin että, kavereilla alkaa faktat ja paukut loppua, niin pitää ruveta solvaamislinjalle täyttähäkää ..

Vasarahammer kirjoitti...

Millos falangilla on seuraava saunailta?

Vähän olen itsekin ihmetellyt, miten tuon falangin jäseneksi pääsee. Taitaa olla Örkki, joka päättää asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

HYvä analyyssi siitä, miksi mäkään en enää äänestä vasemmistoa.

VonPee kirjoitti...

Kyllähän minä ainakin olen sellainen äärioikeistolainen, koska muutin äänestyskäyttäytymistäni vasemmalta perussuomalaisiin, niinkuin monet muutkin ymmärtämättömät.

Lisäksi olen niin paatunut, että äänestän jatkossakin äärioikeistolaisen tyylisuunnan mukaan, elikä samalla tavalla.

Pitäisiköhän tämän tunnustuksen jälkeen alkaa odottelemaan yöllistä ovikellon soittoa.

Anonyymi kirjoitti...

Aika on puolellamme. Luonnollinen poistuma hoitaa "tuomiojat" unohduksiin paljon ennen nuorekasta ja energistä falangi-laumaamme.

Jaska Brown kirjoitti...

Niin, kaipa sitä meikäläinen sitten on näitä äärioikeistolaisia tässä maassa. Ihan samasta syystä kuin olisin pitkänhuiskea pygmien joukossa.
Kyllä minäkin lapsuudesta muistan naapurin, joka oli kova demari. Ja jämäkkä mies johon saattoi luottaa, kunnon duunari ja sotaveteraani. Hyvä että pääsi muutama vuosi sitten täältä pois häpeämästä puolueensa nykytilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Metsään mentiin siinä vaiheessa, kun ei tajuttu luopua kaksiulotteisesta vasemmisto-oikeisto-akselista muilla akseleilla toimivia puolueita ja aatteita. Kun näitä muita akseleita yritetään väkisin projisoida vasemmiston tai oikeiston väliin, lopputulos on tragikoominen. Esimerkiksi Saksassa kaikki rasismiin ja nationalismiin viittaavat jutut on määritelty oikein lainsäädännössä äärioikeistolaisiksi. Tämä johti sellaiseen hassunhauskaan tilanteeseen, jossa kansallisSOSIALISTINEN Saksan TYÖVÄENpuolue, kavereiden kesken natsipuolue, nimettiin äärioikeistolaiseksi puolueeksi. Todellisuudessahan talouspolitiikka oli mitä vasemmistolaisinta: kaikki tuotantolaitokset, erityisesti juutalaisten omistamat sellaiset, sosialisoitiin ja valjastettiin tuottamaan suurempaa päämäärää varten pyssyjä, pommeja ja lentokoneita.

Samanlainen tilanne oli Afrikassa vielä Neuvostoliiton ollessa voimissaan, paitsi että siellä kommunistisiin oppeihin taipumisestaan sellaiset maat kuin Sudan ja Angola saivat Neuvostoliitolta osaamista sitä vastaan, että sosialisoivat tuotantolaitokset ja tuottavat öljyä suurempaa päämäärää varten, nimenomaisesti Neuvostoliiton kylmän sodan voittoa silmälläpitäen.

Kannattaisi muuten Tuomiojankin joskus katsoa, millä perusteella Eduskunnan paikat jaetaan, ja missä perussuomalaiset istuvat. Ne ovat siinä keskustalaisten vasemmalla puolella, piiru vihreistä oikealle.

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Hyvän analyysin teit Tuomiojasta, Yrjö. Kiitokset respalle.
Pistähän joskus joutessasi tänne ajatuksiasi myös herra Jugnerista. Itse en voi käsittää, kuinka hän on siinä virassa kuin nyt on.
Jugnerhan noin vain meni Ylen pääjohtajaksi. En tiedä, kuka hänet valitsi, mutta siellä hän vain painoi paita auki kuuluttajattarien perässä.
Sitten eräänä päivänä: hups vaan, hän olikikin demarien puoluesihteeri. Uho oli kova, jotain rakkauden ministeriötä siellä kovasti puuhattiin.
No nyt hän on itse sanonut eroavansa hommistaan. Odotan jännityksellä tuleeko hänestä pääministeri, Alkon johtaja, Suomen Pankin pääjohtaja vai EU:n presidentti. Kaikki hommat ovat miehelle avoimina.
Demareilla on tosiaan pakka niin sekaisin kuin olla ja voi. Tunnustan itsekin äänestäneeni joskus demaria, mutta nyt tämä äärioikeisto houkuttelee enemmän. Vähän luulen, etten ole ainoa äänestyskäyttäytymistään muuttanut.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsin demarit valitsivat puheenjohtajakseen työmiestaustaisen perus-Svenssonin ja jopa alkoi kannatus nousta. SDP:llä ei ole tällaista tyyppiä edes varastossa.

Minulla on SDP:n jäsenkortti, mutta puoluejohdon typeryys hallituksen muodostamisessa otti kyllä kupoliin. Demarien omahyväisyys ärsyttää ja se, että työtätekevä keskiluokka on unohdettu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kommentoijille & kiitokset.

Ano 1: Panu H taitaa olla vielä kiihkeämpi demoninmetsästäjä kuin Erkki. Eikös kyseessä ole sama heppu, joka lupaili persuille viime vaalin jälkeen nappia ottaan?

Vasarahammer: Ei muuta kuin pistetään porukalla Örkille suosituspyynnöt, että päästään falangiin. Olettaisin, että falangi voisi saunoa siinä samassa saunassa missä kauppaneuvos Paukku aikanaan. Ja välillä sitten tietysti vähän tärpättiä.

Ano 2: Sinun ja minun lisäksi varmaan muutama muukin on päätynyt samaan johtopäätökseen.

VonPee & Jaska: Näillä nykymittareilla minäkin olen varmaan äärioikeistolainen. En minä kyllä teidän kirjoituksista löydä äärioikeistolaisuutta täikammallakaan, mutta nykyisin tuo asioitten määrittely on niin tekninen ja monimutkainen laji.

Ano 3: Joo, ”tuomiojien” kohdalla tietysti ajan hammas puree. Vaan liekö demareitten uusi polvi sen fiksumpi. Tällä hetkellä ei kyllä siltä näytä. Vaan itsepähän ovat tiensä valinneet.

Ano 4: Hyvin määritelty. Saksassa oli muistaakseni tosin silloin myös suuria yksityisiä yrityksiä, mutta valtion valvonnassa ja sotatalouteen alistettuna yhtä kaikki. Eduskunnassa muuten ainakin Lipposen aikaan olis demareitten paikka ollut selkeästi persuista oikealla.

Närpes Varg: Jungner on kyllä erinomaisen hyvä esimerkki siitä, mitä paikkaa demarit nykyisin pyyhkivät työläistaustallaan. Ja demarit vissiin ihan oikeasti luulivat, että tuo heppu lisää kannatusta ja palauttaa rautakourat sosialidemokratian turvalliseen syliin. Ja eihän Jungner tyhjän päälle putoa. Hänhän on tietysti kansanedustaja, ja mikäli seuraavissa vaaleissa putoaa, niin eiköhän hyväpalkkainen suojatyöpaikka järjesty. Ei korppi korpin silmää noki.

Ano 5: Joo, taitaa SDP:n varastot olla vähissä ja muottikin pöllitty. Ruotsalaisilla olis tietysti kiire petrata, sillä siellä kansallinen itsemurha on paljon pitemmällä.

Ari Laakso kirjoitti...

Kyllä rauhamerkki-Erkki tietää, että natseilla on maailmanlaajuinen salaliitto.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ari. Toisaalta voidaan todeta, että Erkiltä voi olla paukut lopussa, kun heppu jakaa äärioikeistolaisuussyytteitä kuin pappi öylättiä. Kun ei sitä muuta sanottavaa ole, niin kaivetaan natsikortti.

hannes kirjoitti...

Aamen sano entiin demari ja nykyinen äärioikeistolainen nattinatsi - likipitäen samoista syistä kuin Ykäkin. Sillä erolla, että lähdön syy ei ollut yksin Tuomioja vaan pääasiassa Halonen ja Lipponen esikuntineen...

Anonyymi kirjoitti...

Olipa aikamoista tekstiä tuolla Jussi.K.Niemelällä, siinä kiikaakun että ei voita Cosmo Hunksia perussuomalaisten solvaamisessa, Kolmas samaakuppikuntaa on vissiin toi michael hallila, joka pitää blogia:jälkijupinaa toi jotain, kaveri kirjotti yhdessäkin kirjotuksessa hallaahosta ja väitti tätä psykopaatiksi, tosin se pitää sanoa, että ehkä "järkevin" tuosta kolmikosta.
Olipa mitä mieltä tahansa Hallaahon jussista, pitää ainaki nostaa hattua, ettei kaveri vajoa samalle tasolle, ilmeisesti senverta fiksu kuiteskin että huomannut ettei kannata ruveta reuhaamaan jos toiset sitä tekee
ts. jos rakkairauma räksyttää niin turha siihen on noteerata, paitsi tais kerran noteerata viimekeväänä cosmo hunksin fantasisoinnista perussuomalasiten päähänampumisilla

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hannekselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Hannes: Kyllähän minullakin asiaan vaikutti myös Halonen ja muu sirkus, mutta Tuomioja on vaan niin sopiva esimerkki nykyisestä SDP:stä, joka kuvittelee haalareitten olevan jotakin, jota yliopisto-opiskelijat pitävät vappuna.

Ano: Kahteen ensimmäiseen olen jonkun verran tutustunut, toi Hallila on taas mulle vieras. Yhteinen piirre kai kaikille Halla-ahon demonisoijille on se, että ne kiljuvat Halla-ahon olevan sitä & tätä, mutta unohtavat sitten kertoa, että minkähän takia mies sitten sitä on. Tyyliin ”Scripta on alusta loppuun ihan perseestä, enkä koskaan ole alentunut lukemaan sitä”.