lauantai 26. helmikuuta 2022

JAA NYTKÖ RAJAT KIINNI?

Tulipa törmättyä uutiseen joka kertoo sisäministeriön suunnitelmista rajakäytäntöjen muuttamiseen. Uutisen otsikko menee näin:

Sisäministeriöltä ehdotuksia siirtolaistulvaan varautumiseen – turvapaikka­hakemukset voitaisiin hylätä jo rajalla

Ja tätähän itse asiassa oltaisiin kaivattu jo vuonna 2015. Pistää vaan miettimään, että miksi tämä julkaistaan juuri nyt kun Suomeen olisi mahdollisesti tulossa ihan niitä oikeita pakolaisia? Eli lapsia, naisia ja vanhuksia. Jotka ovat ihan oikeasti sotaa paossa.

Onko ongelma siinä, että kyseiset pakolaiset ovat aivan liian paljon suomalaisten näköisiä? Kas kun tähän mennessä linja on ollut se, että nimenomaan afrikkalaisten ja lähi-itäläisten jätkien pääsy Suomeen pysyvälle elatukselle on pyhä ja kyseenalaistamaton itseisarvo.

Uutinen kertoo myös:

Sisäministeriön työryhmä ehdottaa lainsäädäntöön muutoksia, joilla voitaisiin torjua muuttoliikettä hyväksikäyttävää hybridivaikuttamista.

Ukrainasta tulevat pakolaiset tuskin ovat hybridivaikuttamista. Puolaan pyrkineet jätkät olivat.

No jep, onhan tosi että tätä on suunniteltu jo ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Pistää vaan ihmettelemään että miksi se julkaistiin juuri hyökkäyksen alettua? Olisko kannattanut hieman odotella?

On meinaan aika noloa jos tänne on laskettu jatkuvasti arabijätkiä jotka ovat tulleet elätettäväksi ja nyt näytetään kämmentä ukrainalaisille lapsille jotka tulevat oikeasti sotaa pakoon.


Kiitos vinkistä Qroquius Kadille

61 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos Putte olisi hyökännyt Somaliaan tai Irakiin, niin Pekan organisoima ilmasilta olisi tuonut jo rintamakarkurit tänne. Nyt ei ole mikään kiire.

Tapsa vaan

Ihmettelijä kirjoitti...

Jospa Suomi on kokoaan suurempi ja edelläkävinä tässäkin asiassa. Ja sitäpaitsi, eiväthän nämä ole VARSINAISIA pakolaisia...

Anonyymi kirjoitti...

No mutta, onhan se nyt ihan selvää, että ei sotatoimialueelta tuleva ole kansaivälisten sopimusten mukaan pakolainen, toisin muin sodan jaloista vaikkapa syyriasta pakeneva itä-pakistanilainen ilmastopakolainen. Tai nigerialainen libyan sotaa pakeneva.

Lisäksi näillä ukranalaisillahan on passi ja paperit, vieläpä oikeat. Eihän oikeilla pakolaisila semmoisia ole. Lisävikana on luku- ja kirjoitustaito - saattaapa niistä joku puhua jotain suomessa jo osattua kieltä. Jotain rajaa nyt sentään.

Pyssymies

K

Joppos123 kirjoitti...

Onhan se Suomen feministihallitukselle shokin paikka jos tänne tulee yhtäkkiä kymmeniätuhansia nuoria ukrainattaria. Stoppihan sellaiselle pelille pitää laittaa.
Eihän sellaisen invaasion jälkeen lähiöiden siiderivalaat kelpaa edes kähtäville.
Ei hallitukselle kelpaa kuin afrikan-ja arabimaiden kädelliset geelipäät.
Naisia ja lapsia, ei helvetissä oteta.

Joppos123 kirjoitti...

Vähän kevennystä raskaisiin aikoihin eli pitkästä aikaa taas pieni apevinkki.

Karitsan potkaa punaviinissä:

4 karitsan potkaa,ei pakaste. Kuivaa ja ruskista öljyssä tai ihan voissa. Ei mitään höpöhöpö Becelejä.
1 iso sipuli, kahdeksan valkosipulinkynttä ja yksi porkkana. Pieni mutta ei ihan silpuksi.
Valurautapata, käy muukin mutta valurauta paras.
Potkat,sipulit ja porkkana pataan.
1 litra punkkua ( puoli kitraa pataan ja puolet kokille)
Jatka vedellä kunnes potkat peittyvät ja nakkaa sekaan puolikas lihakiemikuutio.
Suolaa, mustapippuria, timjamia ja rosmariinia oman maun mukaan.
Pata uuniin 120 astetta 6-7 tuntia.

Lisukkeeksi juuresmuussi (perunaa, lanttua ja punajuurta) tai ihan uunijuurekset samoista aineksista ja eikun lapioimaan tuulensuojaan.

Välillä vähän valoa sinänsä pimeään maailmanaikaan.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt päräytti Ykä Lenni-Pirkitalle pahan paradoksin. En malta odottaa miten Lenni-Pirkitta laittaa, siis ei yritä, vaan ottaa homman pohkeisiini ja laittaa asian jenkoihin. Onhan tää tällainen ihan ennenkuulumatonta, että näillä lakeuksilla voitaisiin nähdä terve, työkykyinen turvapaikanhakijanainen, siis ei mikään -oletettu. Ei Pirskatti, Ei pirskatin pirskatti! Antero hommiin!

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä minun puolesta tänne voi tulla naisia ja lapsia putlerin hyökkäystä pakoon. Taitavat kuitenkin jäädä lähimaihin, haluavat takaisin kotiin kunhan ryssä on ajettu maasta ulos.
Kreml juljaisi tänään varsin absurdin tiedotteen jonka mukaan Venäjän tappiot ovat tähän asti tasan nolla. On huolestuttavaa kun ydinasevaltio elää tuollaisessa harhassa.
Putlerin lausunnoista voi haistaa kuinka sitä pelleä vituttaa kun Ukrainainan asevoimat eivät jääneetkään preeriankokoisille pelloille kiltisti tapettavaksi vaan pakottavat ryssän kuluttaviin kaupunkitaisteluihin.
Väitänpä,että taikakääpiölle tuli yllätyksenä Ukrainalaisten kyky ja halu taistella.
Venäjän tappiot tulevat nousemaan kymmeniin tuhansiin kaatuneina ja jos homma jatkuu sissisodalla niin voidaan odotella satojatuhansia raatoja.
Meidän kannalta on vain hyvä kun puten terävin syömähammas kulutetaan nilelle.

Pikkusen on ihmetyttänyt puten invaasiojoukkojen vanhentunut kalusto. Liekkö laittanut vanhat romut kärkeen ja panttaa uudenpaa kalustoa. Taisteluvauissa näkyy kuvissa jopa vanhaa T-72m versiota. Nehän posahtaa pillunpäreiksi kun napsahtaa Javelin katosta läpi ja niin niitä vissiin on aika paljon posahtanutkin.
Armata-projekti meni perseelleen joten uusin panssariversio ryssällä on T-90 ja se ei ole kovin kummoinen vaunu.
Ukrainan vanhat T-62:t pärjää sille lähietäisyydeltä ihan mainiosti. Kaukaa käy ohrasesti.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Mahtaisikohan siellä Ukrainassa läpsytellä geelipäisiä huippukameliosaajia?

-Tuntematon marssirivistö edessä. Onko meidän?
-Ei, ei oo meidän, ei.
-Selvä. Sitten vaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä kiittämistä, mukava olla vaihteeksi hyödyksikin.
Mitä tulee itse asiaan, siihen että sitä on suunniteltu kauan mutta käyttöönotosta puhutaan vasta nyt, on kyseessä sananlaskusta tunettu tilanne
"Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty".

Todellisuudessahan se on kokonaan tekemättä, mutta kun systeemi suunnitellaan valmiiksi käynnistämistä myöten, voidaan sen puolesta sitten vain odotella tarvetta. – Odottavan aika on tunnetusti pitkä.
Kun jokin on vetosolmun aukinykäisyä vaille valmis, kuten vaikkapa hyökkäys Ukrainaan, onhan sen vetäisyä vaikea vastustaa lapsen ja lapsenmielisen. Ja niitä lapsia on kilttejä ja tuhmia.

Mielessäni on kuitenkin kuuluisa Junacausti:
vallan Kauhia Rasistinen Väkivaltarikos pikku somalityttörassukkaa kohtaan – vailla ensimmäistäkään silminnäkijätodistusta saati valvontakamerakuvaa.
Tapausta arveltiinkin ainakin jossain kämyblogissa, en enää muista missä, systeemin koeajoksi:

Junacaustikohulla koeajettiin valtamedian älämölötorvi, joka oli viritetty odottamaan ensimmäistä suomalaismiehen raiskaamaa somalinaista.

Nyt sitten päästään ottamaan käyttöön systeemi, joka on luotu (että voitaisiin pakon edessä osoittaa, että onhan tällainenkin!) odottamaan sille tarkoitettua tilannetta.
Oikeiden pakolaisten tulvaa.
Mene tiedä, vaikka saisi nimen "Lex Mauno 1990"!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä tuo sisäministeriö taas sekoilee? Siitä vaan katsomaan alaisensa migrin sivustolta osio "Millä perusteella turvapaikan voi saada". Eli jos sinulla on perusteltua aihetta pelätä joutuvasi kotimaassasi tai pysyvässä asuinmaassasi vainotuksi seuraavista syistä:
- alkuperäsi
- uskontosi
- kansallisuutesi
- tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuuluminen
- poliittisten mieliteittesi vuoksi

Sota ei ole peruste turvapaikan anomiselle tai saamiselle, ei Geneven sopparissakaan vaikka muuta jankutetaan. Tp:läiset, pakolaiset, kiintiöläiset, siirtolaiset, kaikki käsitteet tarkoitushakuisesti sekaisin niin mediassa kuin näköjään ministeriössäkin. Vähemmän sitä ideologista hypetystä ja enemmän tutustumista niihin soppareihin joiden väärintulkintojanne meidän pitäisi noudattaa.

Ykä, älä ole huolissasi, kenellekään ei kämmentä näytetä. Tämänpäiväisen uutisen mukaan SPR:n tantat seisovat jo täydessä valmiudessa tienaamaan. Vanhoissa vokeissa on nyt koronan takia runsaasti tilaa ja uusiakin perustetaan, ei toki lähellekään sivilisaatiota eikä täyden palvelun sellaisia koska kai nyt akat ja mukulat osaavat ilman palkattua lepertelijää itse nousta sängystä aamuisin siivoamaan huoneensa ja laittamaan ruokansa. Lumilapiokin pysynee kädessä. Ja kivasti säästyy Spärralta rahaakin kun ahkerat ukrainalaiset hoitavat noiden "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa" olevien karvaranteiden palvelemisen.

tira+

Anonyymi kirjoitti...

Karuja esimerkkejä nykysuomesta uuden kerrostalokompleksin muuttopäivältä.
Nimitaulut silkkaa eksotiikkaa. Ei löydy Korhosta saatikka Lahtista.
Idänihmeiden sohvat kantavat huoneistoon muuttofirman miehet. Muu rupulisakki joutaa roudaamaan piironkinsa sisätiloihin itse.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Ihmettelijälle, Pyssymiehelle, Joppos123:lle, Ano1:lle, Catilinalle, Qroquius Kadille, tira+:lle ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne. Lisätään tähän se, että ukrainalaiset miehethän toimivat aivan väärin eli saattavat vaimonsa ja lapsensa rajalle ja palaavat sitten itse kotiin sotimaan hyökkääjää vastaan.

Kiitos Joppos123:lle reseptistä. Sopiiko, että kokki ottaa punkun sijasta Tsuhnan Kostoa?

Joppos123 puhuikin tuosta venäläisten kalustosta. Itse olen huomannut tietyistä videoista että ukrainalaiset ovat päivittäneet polttopullon eli ne liuottavat bensiiniin styroksia ja lopputulos on koko lailla napalmia. En tiedä, kuinka se toimii nykyisiä tankkeja vastaan. Polttopullonhan piti olla jo aikaa sitten vanhentunut ase.

Ihmettelijä kirjoitti...

No toimiihan sillai että sokasee tankin prismat sun muut inrtapuna härpäkkeet vaikkei sinänsä mitään tuhoa. Ei seillä sokeella tankilla mitään tee.Ja talon katoilta kun nakellaan asutuskeskustaistelussa jalkaväen päälle... no,ei tarvii enenpää varmaan selittää.

QroquiusKad kirjoitti...

Olisiko niin, että wanha patarauta T-72 tehtiin aikoinaan niin hyvin, että se on tositilanteessa edelleen soivempi peli kuin T-90?
Mikäli näin, sitä katkerampaa, että Senaatti-Kiinteistöt Oy pakotti sotavaltiomme ajamaan seiskakakkosemme sulatusuuneihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä blogissa aikanaan julkaistu 2001 - Kertomaton tarina on nykytilanteen silmin suorastaan profeetallinen teos.

Wanhat Neuvostokääkät haluaa palauttaa Rodinan rajat ja kunnian ennen kuolemaansa. Check.

Toivottavasti ei laajene profetoiduksi maailmansodaksi.

SLAVA UKRAINI!

Anonyymi kirjoitti...

Hieman ohi turvisaiheen mutta sodasta kuitenkin. Olin itse uumoillut alkamispäiväksi 7.10. koska se on paitsi Putinin synttaripäivä myös Oktoberrevolutionin. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Arkady Moshes arvioi 14.2.2022 eli vajaa pari viikkoa sitten, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei ole todennäköistä. Olimme molemmat väärässä, mutta minä olenkin tavis jonka arvailuista ei makseta (molemmilta puolilta?). Vilkaisin ko. arvostettua instituuttia: 47 oletettavasti korkeapalkkaista johtajaa/tutkijaa ja tuossa sitten tulos. Milloin Suomessa opitaan pistämään laatu määrän edelle? Ja pitääkö niitä myyriä ihan hakemalla Moskovasta asti hakea, kun näitä kotimaisiakin edelleen itään kallella oleviakin olis tarjolla?

Synkeät sävelet soivat päässäni eli Leonard Cohenin First we take Manhattan and then we take Berlin eli nykytilanteessa First we take Ukraine and then we take Finland. Hiukkasen hyytää tällaista sota-ajan lasta joka sittemmin asui kolmessa neukkujen miehittämässä maassa. Ei nyt vaan taas enää noita jaksais, joten kerros nyt Jenni sille miehelles että ei ole koiralle eikä kersallekaan kiva kun joudutte sen muuttuneen isänmaan pettureina muuttamaan ulkomaille, piski siruttamaan ja mukula opettelemaan uuden kielen. Onko Nato teillä kotona muuten kielletty sana? Me alamaiset kyllä tykättäis kuulua siihen kun kerta Albaniakin.

Feministit somessa näyttävät suhtautuvan hieman nuivasti Ukrainasta pakeneviin koska tärkeämpää on nyt puolestapöyristyminen Suomessa asuvien neukkujen tilanteesta. Joku venäläistaustainen salkkariblondi ildiksessä koki, että häntä ehkä kenties tullaan joskus mollaamaan taustansa vuoksi. Ei hätää, kohtapa se on meriitti. - Feministit ovat myös jo vuosia mollanneet suomalaisia miehiä nimikkeellä toksiset maskuliinit. Eipä hätää, kunhan valtiomme päämieheksi saadaan se botoksinen maskuliini niin riemu sisarjoukossa on rajaton. Vai onko sittenkään...

Kiitos joppos reseptistä, potka on herkkua ja tuota kokeilen. Itse en tosin käyttäisi timjamia ja rosmariinia samassa safkassa, syövät toistensa aromia mutta mikäs chef mä nyt muka olen. Ja sydänhän nyt aina särkyy kun joutuu lorottelemaan sitä Alkon yliverotettua punkkua ihan vaan maustamiseen mutta minkäs teet.
tira+


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ihmettelijälle, Qroquius Kadille, Anolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Ihmettelijä: Itse asiassa suomalaiset suunnittelivat polttopullon käyttöä talvisodassa juuri tankin sokaisemiseen. Siksi siinä oli mukana tervaa. Sitten huomattiin että kun polttopullon heittää tankin moottorin ilmanottoaukkoon niin sehän tuhoaakin koko tankin. Luulisin, että nykyiset tankit ovat suojattu polttopulloilta.

Qroquius Kad: Suomalaisille myyty T-72 oli vientimallia eli heikompi kuin se venäläisten käytössä ollut. Senaatin lisäksi T-72-vaunujen sulattamisen syynä oli käsittääkseni pari seikkaa eli siihen ei ollut varaa ostaaa uudenaikaista ampumatarviketta ja ei myöskään ollut varaa pitää Leopardien kanssa kahta täysin erilaista huoltojärjestelmää. Se otti siis kiinni rahasta jota toki oli koko ajan kehitysapuun ja maahanmuuttoteolliseen koneistoon.

Ano: Sen tarinan minä kirjoitin ihan puhtaana tarinana enkä ennusteena. Toivottavasti se ei millään tavalla toteudu.

tira+: Kiitos lisäyksistä.

Strix Senex kirjoitti...

"Sisäministeriöltä ehdotuksia siirtolaistulvaan varautumiseen – turvapaikka­hakemukset voitaisiin hylätä jo rajalla"

Tämä saattaa olla sisäministeriöltä järkevä juttu ja toivon että tulkintani on oikea. Luottamus siihen putiikkiin on kyllä matalalla, mutta rajansa taitaa olla heidänkin sooloilullaan.

Meillä on 1300 kilometriä rajaa Venäjän kanssa mutta ei yhtään metriä Ukrainan kanssa. Ukrainasta tulevat pakolaiset eivät tule Venäjän rajan yli. He tulevat muita teitä. On myös kerrottu valmiuksista heidän vastaanottamiseensa ja hyvä niin. Venäjältä sen sijaan saattaa tulla sitä hybridivaikutusporukkaa, jota he tänne lähettävät kiukustuneena siitä, miten suomalaiset reagoivat heidän hyökkäyssotaansa. Sen porukan stoppaamiseen täytyy valmistautua ja nyt on jo kiire. Vaarana tässä on lähinnä se, että menettely on liian lepsu eli tulijoita päästetään rajan yli. Silloin siinä käy helposti niin, että "turvapaikanhakija" tulee rajan yli, hakemus hyälätään saman tien mutta paluutie rajan yli onkin tukossa. Rajan sulkemisen täytyy siis tarkoittaa sitä, että kun raja on kiinni, niin tarpeen vaatiessa se on niin kiinni, että yli ei tule ykikään ihminen eikä yksikään auto.

MikkoK kirjoitti...

On merkkejä, että Ukrainastakin on tuloillaan väkeä, jonka lähtömaa sijaitsee Afrikassa tai Lähi-idässä. Tulihan Syyrian sodankin varjolla Kela-siirtolaisia eri puolilta maailmaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Tämähän olisi sinänsä pitänyt tehdä jo vuosia sitten. Herää vaan kysymys että ovatko etnisesti edistykselliset tervetulleita mutta ukrainalaiset eivät?

MikkoK: Tuosta en ole kuullut. Onko jotain tarkempaa tietoa?

MikkoK kirjoitti...

Tässä englantilaisessa videossa (Some interesting 'refugees' from Ukraine) käsiteltiin asiaa viitaten bbc-lähteeseen. Saa nähdä, miten tilanne kehittyy.

https://www.youtube.com/watch?v=2B2HXzAf1gA&ab_channel=HistoryDebunked

Kyseinen vloggaaja tekee lyhyitä mielenkiintoisia pohdintoja ajankohtaisista tapahtumista ja ilmiöistä.

Joppos123 kirjoitti...

QK:lle.
Noi vanhat pataraudat kuten T-72 on meillä leivottu jo paistinpannuiksi. Helvetin ahdas härveli ja nyt T-90:n kanssa sama vika eli kun torniin tulee osuma niin ne menee pilluinpäreeksi.
Automaattisyöttöjärjestelmä suoraan tornin alla tekee niistä pommeja. Siksi niistä lentää osuman tullessa koko torni pois.
Olen ajanut T-72:sta ja vaikka tässä ei mikään karpaasi ole niin ihan älyttömän ahdas.
Se mikä ihmetyttää on se, että ryssä ajelee vielä BTR-60:lla. Se ei ole mikään tossuväen unelma. Bensalla käyvä kaljatölkki josta jopa 12,7mm ittkk:n kuti menee heittämällä läpi.
Bonuksena on se, että siitä pääsee ulos vain päältä. Kuolemanloukku.
Me tehtiin aikoinaaan todella hyvä kauppa kun ostettiin Hollannnista Leopard 2 A6:t. Yksi maailman parhaimmista vaunuista. Samaa kastia kuin uusin Abrams ja iippojen Merkava.
Ei ryssällä ole mitään vastaavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Kiitos linkistä, mutta eihän tuossa ollut kuin yksi mies puhumassa. Ei mitään muuta.

Joppos123: Joo, käsittääkseni se Leopard on ihan maailman huippua. Mitä tuumit tuosta polttopullojutusta?

Joppos123 kirjoitti...

Ykälle: saa ottaa olutta mutta älä laita sitä pataan. Se ei ole hyvä yhdistelmä.

QroquiusKad kirjoitti...

Oi voi, ne BTR-60:t;
niitä oli Sodankylässä ylipäällikkö Koiviston aikaan pari kappaletta, ja silloinkin ne tuntuivat kertakaikkisen karmeilta kuolemanloukuilta kelpo Bandvagnien rinnalla.
Vaan milloinka se viikinkien ja mongolien jälkeläinen olisi ihmiselämää arvostanut?

Joppos123 kirjoitti...

Ei toimi polttopullot nykyisiin panssarivainuihin. Niissä on automaattiset halojärjestelmät, varsinkin ryssänvehkeissä.
Heidän ajattelutavan mukaan miehistö on korvattavissa mutta vaunu ei. Tuo halohan tappaa miehistön kun se laukeaa.
Polttopullot toimii vanhaan kalustoon kuten BTR:iin, ne ovat bensavehkeitä.
Ei niillä taisteluvaunuja vastaan kannata mennä, tulee pataan.
Javelin on vissiin näyttänyt kykynsä. Se menee katosta läpi.
Niitä ei kannata haaskata mihinkään "pettereihin" vaan paksuihin vaunuihin.
Hyvin tuo Ukraina on taistellut. Nostan hattua.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo meilläkin oleva Javelin on osoittautunut aika soivaksi peliksi. Menee katosta läpi ja vähän turhaan pohjastakin. Ihan saatanan kova tankintuhoaja.
Ei siinä ryssän tankkimiestä käy kateeksi kun palaa kilpaa hydraukliikkaöljyjen kanssa jossain pellon laidassa.
Tosin, omiensa sanojen mukaan nolla kuoloutta ryssällä.
Tähän me uskomme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Olutta pannaan sitten poronkäristykseen.

Viesti2 ja 3: Siis onko meillä Javelineja? Minun käsittääkseni meillä ei ole kuin samanlaisia NLAW-ohjuksia.

Qroquius Kad: itse kun olen tykistön miehiä niin ei tullut nähtyä siinä lähellä kuin kerran T55-tankki.

Anonyymi kirjoitti...

Styroksi liukenee bensaan ja tämä liemi palaa sitkeäästi, synkeää mustaaa sauhua lykäten. Tiedettiin jo 70-luvulla. Kokelitiin kaatopaikalla autonraatoon. SIPRI julkaisi oppaan, jossa neuvottiin tämä liemi ja lisäksi mm kokeilemaan luodin tehoa ampumalla vesitäytteiseen "tinakannuun".

Osa haloneista tuottaa myrkyllistä kaasua jouduttuaan kuuman metallin kanssa kosketuksiin. Myös veneissä tämä pitää huomioida, jos konetilan automaaginen halonisammutin laukeaa, pitää sitä tuulettaa ankarasti.

Konesaliimme vaihdettiin halonin tilalle suojakaasusammutus, myrkytön. Kai se on kivempi kuolla hapenpuutteeseen kuin myrkytykseen. Siihen ei kai oikeasti kuole, argonia tuupataan tila täyteen mutta sen jälken tuuletus tuo ilmaa tilalle. Taju pois mutta herää, kai sitten hetken kuluttua. Uskokoon kuka uskoo, kun katossa alkaa oranssi alo vilkkua ja pilli huuttaa, singahdan ulos konesalista, edes kirota en ehdi kuin ulkona. Tätä ihmetteli yks harjottelijamme kesällä. Että: oli se kumma, ku pyssymies huusi, että ulos heti ja alko sitten vasta eteisessä kiroileen sitä temppuilevaa automaattista paloilmoitinta.

Argon on kai typpeä kivempi ja ainakin hiilidioksidia myrkyttömämpi kaasu sammutuskaasuna.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Ykälle. Meillä on molempia ohjuksia.

Anonyymi kirjoitti...

EuroSpikea ja NLAWia löytyy, Javelinia ei ole.

Joppos123 kirjoitti...

Tarkastan asian. Hetki menee.

Joppos123 kirjoitti...

Tuossa tein kyselyt ja Javeliniä ei todellakaan ole operatiivisessä käytössä.
Koeammuntoja tehty.
NLAWi: n verrattuna häiriönsietokyky parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Itse - kuten varmaan monet muutkin - olen ihmetellyt sitä, että miksi näiden suomalaisten vokki-suvakkifemakkojen huolenpito ja hyysäyskiima kohdistuu juuri arabi- ja muslimimaailman äijänroikalisiin ja pimeimmän Afrikan keekereiin?

Nämä kun ovat juuri sitä miehisiä alistamiskulttuurisia tyyppejä mitä feministivouhotus on perimmäisenä vastaan eli (naisten) tasa-arvoa. Näissä maissa nainen tulee arvoasteikossa vasta koiran ja aasin jälkeen.

Olen nähnyt kv.hommissa Lähi-Idässä miten muslimimies laittaa tytön/naisen kulkemaan edellä pellolla. Ei kohteliaisuuttan, vaan jos miina räjähtää jalan alla, niin vahinko on pienempi kuin jos aasi menisi, saati itse mies.

Sitten kun olisi sellaisia kohdemaita, vaikkapa mm. Aasiassa, joissa pulaan jäänyt itse tarttuu aktiivisesti toimeen eikä jäädä käsi ojossa odottamaan valmista palvelua ja diskorahaa sekä haukkumaan että puuro on paskaa.

Nämä kristillisemmän arvot omaavat siivoilee majoituksensa ja laittaa ruokansa itse, iihan normaalina toimintana. Kuten varmaan tekevät sorjat ukrainalaiset vaaleatukkaiset naisetkin.

En vaan ole saanut itselleni vastausta.

heppa

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Myös sodan ensimmäiset positiiviset vaikutukset on syytä huomioida. Ihmisten tajuntaan alkaa nyt upota, että ilmastohumpan pitää nyt loppua. Pikkutyttöjen pillin mukaan tuli tanssittua liian kauan. Kuka olikaan se, joka juuri vasta myi koko Suomen puolen vuoden öljyvaraston?
Pojot Zhelenskylle. Esiintyvällä taiteilijalla pitää tietysti olla draaman tajua, mutta siltikin, ja sirkuksen traagisin hahmo _on_ clowni. Kuvitelkaa esim. Petteri Orpo vastaavaan tilanteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Missä vihreät mielenosoittajat?

Entäs varisverkoston aina valppaat natsinvastustajat?

Miksemme näe mielenosoittajia tehtaankadulla vinkumassa hiilineutraaleja panssareita ukrainaa vapauttaville rauhanturvaajille?

Miksei samassa paikassa ole varisten sekakuoro rytmikkäästi hokemassa:"Ei natsena Kiovaan, ei natseja Harkovaan, ei natseja minnekään!" Putlerjugend on muistaakseni nimeltään joku natsi tms. - meikäläiset vennääksi.

Juutuubi on suuressa viisaudessaan päättänyt nimittää EuroSpikejä Javelineiksi, useammn videon voimin. Ne kun näyttää samalta ja toimii samannäköisesti. Koko, ampumalaite ja toiminta samanlaisia. Taisi olla Boforsin BILL eka samantapaisista ohjuksista, sekin lentää hieman tähtäyslijan yläpuolella ja kun alle ilmastyy jotain opanssarilta vaikuttavaa räjähtää. Ontelopanos suunnattu alaviistoon.

Sinänsä toimintatapa ei ole uusi, kanadalaisille oli jo poistunut ohjus samantapainen - mikä lie ollut nimensä, en muista, kantama oli vain 600 metriä.

Anonyymi kirjoitti...

Ukrainalaiset ovat joka kesä täällä sankoin joukoin tekemässä TYÖTÄ.
Minusta he ovat tervetulleita myös pakolaisina.
Suvaitsevaistolle vaan on paha se, että Ukrainalaisten jälkeen Suomen kiintiö on täynnä
ja turvapaikka-järjestelmää väärinkäyttäville ei enää ole kiintiössä tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Kuvitelkaa esim. Petteri Orpo vastaavaan tilanteeseen."

Juu, "Presidentti Putinin joukkojen motiivien epäily on rasismia." Orpo on pelle, Zhelensky esittää pelleä.

Pyssymies

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Kyllä tässä kohta tapahtuu niin, että Ukrainassa huomataan olevankin tuhatmäärin geelitukkaisia _varsinaisia_ pakolaisia, jotka kiireesti lennätetään Suomeen pois sodan jaloista.

Anonyymi kirjoitti...

Koeammuntoja on suoritettu aivan kaikenlaisilla vehkeillä, se ei tarkoita sotavarustehyväksyntää.

NLAW, ITOW ja Spike -aseperheet edustavat käytössämme olevia pst-ohjuksia.


Noin muuten tuon vanhentuneen kaluston lisäksi parit ihmettelyn aiheet lisää:
Missä ovat speznas-joukot?
-raporttien mukaan ei havaintoja Ukrainassa.
Jos tarkoitus on väitetysti tappaa, korjaan, vaihtaa valtionjohto niin miksi ei ohjusiskua kun patsastelevat hallintopalatsin edessä?
Missä pimennysmääräykset tai edes sähkökatkot?
Missä median mainostamat venäläisten ilmaylivoima, epäsuora tuli ja panssarijoukot?
Minne katosi venäläisten sodankäyntitaito?
-puoli Georgiaa valloitettiin parissä päivässä 2008 ja Krim reilussa viikossa 2014...


-Tvälups-

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Johan Hesari teki jutun jostain Hussainista joka on tullut Ukrainasta pakolaisena Puolaanko se oli. Aika härskiä, sanoisin.

Anonyymi kirjoitti...

OT: Se, kanukkien ohjus.
Eryx https://www.youtube.com/watch?v=7vElpxIOetU , tämä on nykyajan panssarinyrkki. Kannettava, ei kovin kauaskantava. Iso taistelukärki, ei alas suunnattu. Läpäisee reaktiivisen panssarin, pienen esi-taistelukärjen avulla.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Ja niinhän siinä kävi, että Hell-Sinkin Totuus on löytänyt ensimmäisen the Varsinaisen Pakolaisen™ Ukrainan suunnalta:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008645225.html

Eiköhän sieltä kohta ala tulla ilmasiltaa pitkin sotaa, hätää ja vainoa pakenevia Palleroita ilahduttamaan Pulleroita ilmavalla riisillään, iloisilla pelihetkillään ja muulla intersektionaalisella.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Ennustan, että Sanna Marin kohtapuoleen ilmoittaa olevansa raskaana ja siirtyvänsä äitiyslomalle.

Tinahattu kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Itse - kuten varmaan monet muutkin - olen ihmetellyt sitä, että miksi näiden suomalaisten vokki-suvakkifemakkojen huolenpito ja hyysäyskiima kohdistuu juuri arabi- ja muslimimaailman äijänroikalisiin ja pimeimmän Afrikan keekereiin?

heppa
27. helmikuuta 2022 klo 5.43



Toimivat käskyjen mukaan. Eivät ehkä itse ymmärrä saaneensa käskyjä mutta toimivat kuin ankanpoikaset vanhassa biologian oppikirjassa — seuraavat luutaa koska luulevat sen olevan äitinsä.
Piipittävät hädissään jos luuta otetaan pois.
Kalergi-suunnitelman tarkoitus on rodunsekoitus ja siitä syntyvän rahvaan muokkaaminen herrarodun alaisuuteen.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Kaalisoppaa ja mahorkkaa

Tinahattu kirjoitti...


• Reippasti aiheen vierestä: Montakohan hyökkäysvaunua polttopulloilla itseasiassa tuhottiin Suomen sodissa? En ole koskaan nähnyt asiallista kuvausta sellaisesta tapauksesta. Kertokaa tietävämmät.

• Ja sitten natovastaista mäkätystä:
Natoveijarit mölyävät. Eräskin sikailee jossakin loma-auvossa ja viini virtaa, luulisin. Samoin pettymyksen kyynelet. Turha uhitella, länsiluikurit lakoavat kun idän poika porhaltaa, niin se on.
Rotat pois Ukrainasta!

• Sitten vielä että Eurovisio on päättänyt sulkea oven venäläisille. Ryssä vapisee.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Kaalisoppaa ja mahorkkaa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Joppos123:lle, Ano1:lle, hepalle, Catilinalle, Ano2:lle, Ano3:lle, Catilinalle, Taisteluvälineupseerille, Thorvald Eskilinpojalle, Qroquius Kadille ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne ja aseteknisistä lisäyksistä. Joitain lisähuomioita:

heppa: Tämähän on niitä aikamme suuria paradokseja.

Catilina: Toivotaan, että näin käy. Toisaalta voi käydä niin että vallitsevan interperspiraation vastustajia aletaan nimittää putinisteiksi.

Tvälups: Hyviä kysymyksiä. Spetsnazeista en ole kuullut minäkään. VDV-joukkoja on ollut taisteluissa.

Thorvald Eskilinpoika & Qroquius Kad: Joo, Helsingin Pravda toimii niin kuin se vain osaa.

Tinahattu: Sait showsi. Käsittääkseni niitä tankkeja tuhottiin polttopulloilla kuitenkin useampi sata.

Anonyymi kirjoitti...


Rajamäen tehtailla pullotettiin talvisodan aikana yli 450 000 polttopulloa. Tehdasvalmisteisen pullon kehitti Rajamäen tehtaiden työntekijä yli-insinööri Fredrik Toivio Kirkkomäki. Puna-armeija menetti talvisodan taisteluissa 1 919 panssarivaunua, joista 436 tulipalon vuoksi. Suurin osa lienee polttopullolla sytytettyjä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Polttopullo

Johan

verinen pieru kirjoitti...

Mahtaakohan Moppitukka-Tuomioja maata jossain sikiöasennossa valitellen partaansa, että miksi ne rauhanturvaajat hyökkäsivät rauhanohjuksin, -panssarein ja hoosiannaa laulaen? Rauhanvaltio aloitti sodan!

Tuo hesarin musupakolaisjuttu todistaa vain, että "tuota paskaa nyt vain ei voi keksiä".

QroquiusKad kirjoitti...

Puna-armeija menetti Talvisodassa 1 919 panssarivaunua, joista 436 tulipalon vuoksi:

https://sotaveteraanit.fi/molotovin-cocktail-maailman-tuhoisin-juomasekoitus-on-talvisodan-ja-eraan-kapteeni-kuittisen-perintoa/

Alun perin polttopulloilla oli suomalaisen ohjesäännön mukaan tarkoitus vain sokaista panssarivaunun tähystysaukot, mutta kentällä kuulemma havaittiin, että kun polttopullolla osuttiin panssarivaunun ilmanottoluukkuun, imi käyvän moottorin ilmanotto liekit vaunun sisälle, sytyttäen moottorin – ja moottoritilasta miehistötilaan olevan yhteyden kautta koko tankin – tuleen.

Kielikepponen eli cunnilingus kirjoitti...

Sipri ei ole julkaissut mitään aseopasta. Kysymyksessä on "Raportti tavanomaisista aseista". Siinä on tuo "Tin can" eli suomeksi säilyketölkki käännetty tinakannuksi. JOs mahdollista, niin raportti kannattaa lukea alkukielellä eikä suomennoksena. Kuiva teos sinänsä.

Vastoin yleistä käsitystä englannnin kieli ei ole erityisen helppoa sen jälkeen kun mennään "faki, faki, long time short time ten dollars" -tason toiselle puolelle. Erityistä haittaa esimerkiksi kääntäjille tuottaa kielen tavattoman suuri sanasto. Toisaalta englanti on melko staattinen kieli, joten vakiintunutta sanoastoa ei muuteta oikeastaan koskaan toisin kuin suomessa. Sanoja kyllä lisätään sanakirjoihin, mutta harkinnan jälkeen ja jos osoittautuu että sana on pysyvä. Suomessa vainon kohteeksi on otettu esimerkiksi "paloposti", koska se ei kuulemma pala eikä se toimita postia. No, eipä sitä tee myöskään Itellaposti vai mikä se lienee nykyisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, veriselle pierulle, Qroquius Kadille ja Kielikepposelle & kiitos kommenteistanne.

Johan & Qroquius Kad: Näinhän tämä suurinpiirtein meni. Paljonkohan tuhottiin kasapanoksilla? Kylmähermoisen miehen hommaa ovat olleet molemmat. Pst-tykkejähän Suomella oli silloin onnettoman vähän.

verinen pieru: Tuomioja on ollut kyllä viimeiset päivät varsin hiljaa. Ja se Hesarin juttu on Hesaria tyypillisimmillään. Ukrainassa on satojatuhansia ukrainalaisia pakolaisia mutta eikös Hesari löydä pakistanilaisen häiskän.

Kielikepponen: Kiitos lisäyksestä.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Jotain outoa kyllä on. Yleensä on tapana hyökätä murskaavalla ylivoimalla, mutta nyt lähdettiin lähes tasaväkiseen otteluun. Ja miksi vanhoja romuja ja vihreähköjä mosureita? Miksi muka valtaamaan suurkaupunkeja kortteli korttelilta? Ihan kuin juuri pitkittynyttä konfliktia nimen omaan haettaisiin. En oikein usko vahinkoon.

Joppos123 kirjoitti...

Hyvin tuo Ukraina vetää. Nyt on tulossa lisää aseistusta ja puttee alkaa vittuuntumaan. Olen saanut useampia kautta kännyllä kuvattua kuvaa taisteluista ja ryssä saa aika kovasti pataan.
Noista kuvista pitää muistaa se, että ei miehistönkuljetusvaunu tyhjänä ajele. Siellä on ollut kyydissä ainakin yksi ryhmä.
Ei tainnut mennä puten kuviot suunnitellulla tavalla ja pelokas kääpiö alkaa uhoamaan ydinaseilla. Vittu mikä onneton pelokas raukka.
Ukraina kestää ja putte saa turpiinsa.
Ei ole jätkää paljon näkyillyt,pelkää jo omiaankin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne. Ukrainalaiset ovat panneet hyvin hanttiin ja sinänsä Catilinan kysymykset ovat aiheellisia. En tiedä, mitä Putin haluaa mutta elän toivossa että jos häiskä alkaa miettiä ydinaseita niin Venäjän turvallisuuselimet estävät tämän. Kyllä sielläkin täytyy järkijätkiä löytyä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, täysi tuki tälle ajatukselle, kunhan koskee kaikkia! No eihän se koske... Nyt olisi ihan oikeaa sotaa paossa olevia ja meikäläiseen kulttuuriinkin sopivia ihmisiä tulossa. Enpä vaan usko että olisivat tulossa jäädäkseen. Ukrainalaiset eivät ole mitään elätettäväksi tulevia pellejä, hinku omassa maassa elämiselle lienee kova ja pakoon lähdetään vain pakon edessä. Lisäksi tulossa olisi muitakin kuin aikuisia miehiä, eli onhan ne rajalle pysäytettävä. Mitenköhän pitkälle pitää mennä ennen kun suvaitsevistoa äänestävilläkin herää kysymys hallituksen motiiveista. Olettaisin Suomen kansan olevan aika yhdessä rintamassa ukrainalaisten puolella. Täälläkin on koettu se kun ryssä yrittää väkisin rajan yli, toivottavasti lähettävät Putlerin häntä koipien välissä takaisin kuten Suomi aikoinaan!

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Ihmisaaltoa kärkeen (varusmiehet+ressut valehdeltuina ja pakotettuina); keräävät tulen puoleensa ja kuluttavat täten ukrainalaisten arvokkaita a-tarvikkeita sekä paljastavat tuliasemia. Taktiikka on iivanoille tuttu jo ajalta ennen tsaareja ja perfektoitu 2. MS:ssa.

Kakkosaalto on jo liikkeellä ja taitaa aamuun mennessä piirittää Kiovan.


-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Voisiko sittenkin olla vain niinkin yksinkertaisesti, että Tsaari Vladimirille kävi samoin kuin kollegalleen Josif Himselfille reilut 80 vuotta sitten:

lähetettiin voittamaton sotavoima marssimaan Fasistisen Vihollisen pääkaupungiin sanelemaan rauhanehdot, kun vastassa ollut surkea lilliputtiarmeija olisi murskattu parissa päivässä.

Sitten tulikin kauhea järkytys, kun ei se oma sotavoima ollutkaan sitä, mitä propagandassa oli uskoteltu sekä Lännelle että omille niin, että oli alettu uskoa jo itsekin.
Mikä pahinta, eihän se vastustaja ollut läheskään niin surkea kuin oli luultu.

Talvisota Kakkonen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Taisteluvälineupseerille ja Qroquius Kadille & kniitos kommenteistanne.

Puupääukko: Joo, tuskin tulisivat notkumaan. Ja nythän muuten Suomikin lähettää aseita Ukrainaan.

Tvälups: Mahdollista, mutta onneksi sitä Kiovaa ei ole vielä piiritetty. Ja miten toiminee venäläisten huolto?

Qroquius Kad: Joo, kyllä tässäkin usko ja toivo taisi mennä realismin yli.

Anonyymi kirjoitti...

Päättäjiemme kaksinaismoralismi loistaa kirkkaana tässä aseavun tapauksessa; omilta kansalaisiltaan se haluaa kieltää ja poiskerätä luvalliset ampuma-aseet mutta konfliktissa olevaan valtioon se voi niitä surutta toimittaa!

Sodan ensimmäinen uhri on totuus:
https://www.youtube.com/watch?v=98cXig0hOVw&t=7s


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Tuo on totta. Minä sinänsä hyväksyn sen aseavun mutta selväähän on että suomalaisten aseistariisuntaprojekti etenee edelleen.