maanantai 23. toukokuuta 2022

KÄPPÄUKOT JA EUROOPPALAISET ARVOT

Huitsinnevadan Örnätjärvi, näitä päiviä…

Erään tutun grillikodan savupiipusta nousi jälleen kerran savua, samoin kuin muuan örnätjärveläisen väärään energiatehokkuusluokkaan kuuluvan omakotitalon piisistä. Molemmissa tulisijoissa poltettiin EU:n fossiiliseksi energiaksi määrittämää puuta. Paha, paha rikos.  Grillikodassa istui kaksi setärumaa käppäukkoa joista lukija on ehkä joskus kuullutkin. Eli siinä saunataukoaan viettivät Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis. Miehet olivat olleet toimitsijoina valmistelemassa Huitsinnevadan urheilutalolla pidettäviä joutenolon lopettelemisen SM-kisoja ja raskaan talkootyöpäivän jälkeen sauna oli sekä paikallaan että ansaittu. Lötjönen aukaisi Tsuhnan Koston, otti hörpyn ja totesi:

- Niin. Siellä Ukrainassa käydään sitä sotaa. Vaikka asiaa kuinka pähkäilisi niin Venäjä on hyökkääjävaltio ja toivottavasti ukrainalaiset pistävät hyökkääjää käkättimeen, ajavat sen maastansa pois ja maahan saataisiin rauha.

Ykä laittoi muutaman klapin tulipesään, aukaisi oman Tsuhnan Kostonsa ja vastasi:

- Eipä tästä voi eri mieltä olla. Hyökkääjävaltion kuuluu saadakin kuokkaansa. Mutta onhan niin että kun sodassa tulee raatoja niin niiden raatojen päälle tulee ratsastamaan eräs taho, jota ei sinne kaivata ja joka pyrkii keräämään kaikki PR-pisteet itselleen.

- Jaa, meinaat EU:ta. Joka sitten tulee mainostamaan että Ukrainan mahdollinen voitto on niiden kuuluisien ”eurooppalaisten arvojen” voitto.

- Just niin. Vaikka Ukrainan mahdollinen voitto tulisi vain ja ainoastaan olemaan ukrainalaisten sotilaiden ja heille annettujen eurooppalaisten ja amerikkalaisten aseiden voitto. Joita ei antanut EU vaan erilliset kansallisvaltiot. Vaan mietitäänpä mitä ne kovasti mainostetut eurooppalaiset arvot ovat?

Lötjönen sytytti voimasavuke Bostonin ja vastasi:

- No sehän on helppo vastata. Virallisestihan ne ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Käytännössä ne ovat sitä, että Eurooppaan on otettava niin paljon kehitysmaalaisia pysyvälle elatukselle kuin niitä on vaan tulossa ja Herra nähköön niitä on tulossa.

- Jep. Ja kun Itä-Euroopan maat, jotka muistavat hyvin neuvostomiehityksen eivät tuohon suostu, niin EU:ssa sekä erityisesti Suomen valtamediassa muistutetaan jatkuvasti että kyseiset maat eivät tue eurooppalaisia arvoja. Eli ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen, vapauden, kansanvallan, tasa-arvon ja oikeusvaltion vastaisia.

- Niinpä. Ja EU:n käsitys siitä oikeusvaltiosta on se, että sananvapautta rajoitetaan tai se kielletään jos se ei ole EU:n virallisen, monikultturistisen epistolan mukaista. Ja ne, jotka eivät suostu sananvapauden rajoittamiseen, ne ovat sananvapauden vastaisia. Ja poliittisesti määriteltyä sananvapautta taas puolustetaan valtion ilmianto-organisaatioilla. Neuvostoliittolainen anonymka tekee paluutaan. Tai on tullut jo.

- No niinhän tekee ja on tullut ja samalla EU pyrkii hiljentämään ”kielletyt sisällöt, vihapuheen, disinformaation sekä väärän ja harhaanjohtavan tiedon”.

- Minkä seurauksena me, jotka emme näitä putinistisia menettelytapoja hyväksy, olemmekin yllättäin itse putinisteja. Vaan minkäslaisia ne suomalaisille syötettävät eurooppalaiset arvot olisi tiivistettynä?

- Jaa, oliskos ne tällaisia:

- Joo, tuohon ne voisi tiivistää. Siinä on sekä monikulttuurisuus että ilmastokiima. Ja irvistely. Sekä toive siitä että meistä käppäukkofossiileista päästään eroon yhden sukupolven aikana. Mutta onhan se hyvä, että meillä on eurooppalaisiin arvoihin uskova pääministeritär, joka osaa muokata menneisyyttäkin.

- Joo, kas kun ensiksi se oli että…

- Hähhää, joo, ja sitten se olikin että…

- Hjuu, ja koska meillä on eurooppalaisien arvojen nimeen vannova valtamedia jolle nuori ja vihervasemmistolainen feministi Sanna Marin on jumalatar niin eihän häneltä kysytä ikäviä kysymyksiä siitä, mitä on tullut sanottua. Mehän niitä kysymyksiä esitetään mutta me ollaan marginaalissa ja meidät voi aina tulkita putinisteiksi. Eiköhän lähdetä saunaan ja otetaan sitä ennen moukut Äkkölämäkölän bönjakkia?

- Näin tehdään. Kukas se olikaan se kirjailija joka varoitteli menneisyyden muokkaamisesta ja väärinajattelun kitkemisestä?

- No Orwellhan se. Se vaan kuvitteli kirjoittavansa fiktiota…


15 kommenttia:

KKi kirjoitti...

Jaha vai mainostaa Vattenfallin mannekiinipuikulapää fossiilittomuutta sukupolven aikana, jaha. Itse asiassa varmasti tuleekin, vaan tuskin sukupolvessa.

Toivottavasti ainakin menee hetken kauemmin ennenkuin puikulat saavat maan neekeröityä teknologialtaan kyvyttömäksi.

Vaan kaikki aikanaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi: Joo, tuossa kuvassa tiivistyy aikamoinen määrä pakkosyöttöä. Ja yhden sukupolven aikana ehditään tuhota paljon. Mehän tässä ei onneksi enää hengissä käkitä enää yhtä sukupolvea pidemmälle.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Näin lainsäädäntö kehittyy Suomessa. ”Esimerkiksi ilmianto-organisaatiota suositteli kaksi ihmistä ja moderaattorien vastuuttamista yksi.” Kootaan paneeli suvakeista ja siihen naisenemmistö. Sitten jokainen saa sanoa mitä mieleen juolahtaa. Sen jälkeen hallitus alkaa toimeenpanna näitä pöljiä esityksiä. Suomi on oikeusvaltio, onhan.

Olen jo viime vuosituhannella kutsunut tällaista päätöksentekoa tyhmyysdiktatuuriksi. Kokouksen pöljin ehdottaa jotain pähkähullua, eikä kukaan kehtaa sanoa, että pidä nyt suusi kiinni niin näytät fiksummalta kuin olet. Näin tyhmin mielipide tulee kokouksen päätökseksi. Sama se on naisvaltaisessa hallituksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kauan niistä arvoista on kohkattu, on vedottu eduskunnan puhujapöntöstä, puhuttu torilla ja turuilla vaalien alla lähes samalla paatoksella kuin kansainvälisistä ihmisoikeuksista ja ilmastonmuutoksen torjunnasta nimenomaan suomalaisten velvollisuutena. Kukaan ei vaan ole vaivautunut selittämään, mitkä ne arvot oikeasti ovat, mutta kalpea aavistus on ollut siitä, että ne eivät kuitenkaan koske meitä tavallisia suomalaisia, vaan on varattu ihan muille. Uudessa uljaassa maailmassa meidän oma kulttuurimme ja arvomme jyrätään EU: ja YK:n taholta maan rakoon palvelemaan ihan muita tahoja ja ihmisiä. Suomi on muutenkin kuin se kuuluisa kärpäsenpaskan alle jäänyt läntti Spede-vainaan mainiossa sketsissä, jossa mentiin sanomaan itänaapuriin suorat sanat. Suomi kelpaa vain maksumieheksi, kehitysmaiden sosiaalitoimistoksi ja luonnonvarojen riiston kohteeksi ja sitten kehdataan puhua yhteisistä länsimaisista arvoista!

Rehellisyys on mielestäni yksi suomalaisista arvoista, mutta edes pääministeri ei sitä kunnioita.

Rouva Ano

thinker Dill kirjoitti...

Tähän Suomen (sekä IPCC:n ja EU:n) nykymenoon, ilmastonmuutoksen ja muidenkin asioiden osalta, pätee jonkin politrukin toteamus Neuvostoliitossa:
Tulevaisuuden tiedämme tarkasti. Mutta menneisyys, se muuttuu jatkuvasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, poliittinen muisti on niin lyhyt aikamääre että ihan mikä tahansa paskapuhe uppoaa kansaan jos sillä vaan on valtamedia tuki. Pikkusanna Tyhjäpää saa puhua pehmosia natosta ihan kuten vihreät ydinvoimasta (en nyt ala nostamaan esiin heidän muita klassikoita sähköstä, elintarvikkeiden hinnan muodostumisesta jne.), kaikki menee läpi nuoriin yhteiskuntatieteilijöihin ja sukupuolentutkijoihin jotka sitten twitter/facebook mölinällään antavat sen kuvan että edustettaisiin suurempaakin kansanryhmää.

Kansanryhmistä puhuttaessa ihan oma lukunsa ovat sitten nämä etnisestiedistyneet, värikkäät. Mainostajat ovat aivan polvillaan näiden kanssa, ärsyttää katsoa mitään mainosmediaa etnokiimoineen. Uusin etuoikeus on sitten pikkuhiljalleen ainakin julkishallinnossa yleistyvä "anonyymi rekrytointi", jolla siis pyritään takaamaan etnojen työllistyminen. Nauraisin tälle (siis etnojen työllisyydelle) jos ei vituttaisi niin paljon. Työhaluisia senioreita tuo ei auta pätkääkään, ei niitä oikein kukaan tahdo palkata kuitenkaan. Mutta etnot voivat aina alkaa kulttuurille ominaisen mölinän rasismista jos joku itseä kiinnostava paikka = helppo työ veronmaksajien piikkin, menisi ohi. Tasa-arvoiseen rekrytointiinhan kuuluu myös se ettei kielitaitoa saa kysellä ellei se ole työntekemisen kannalta välttämätöntä. Siis mitä vit?

Ei näitä pysty keksimään, ei vaan riitä käppäukon mielikuvitus.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuo eliitin meuhkaaminen käppäukkojen "väärän tiedon" levittämisestä korpeaa minua erityisesti. Mikä yhteiskunnallinen tai historiallinen tieto on muka kiistatonta? Suurimmaksi osaksi ajatukset ovat mielipiteitä ja näkökantoja, joita voidaan perustella, muttei todistaa kiistattomiksi tosiasioiksi. Harva inhimillinen tieto on puhdasta faktaa.

Miksi sitten "disinformaatio" on niin vaarallista? No siksi, että se uhkaa jonkun tahon valta-asemaa. Jo kauan maata on pidetty pallona, mutta ketään pannukakku-teoriaan uskovaa ei tietääkseni olla lynkkaamassa, koska sellainen ajatus ei vavisuta vallasväen asemaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, Rouva Anolle, thinker Dillille, Puupääukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pauli: Asiahan menee juuri niin kuin sanoit. Ja olen törmännyt kyseiseen ilmiöön omassa työssäni joskus itsekin. Tähän voi muuten lisätä että se pähkähulluimman idean esittäjä on lähes säännöllisesti nainen. Nainen, josta tietää että jos ei ideaa hyväksytä niin alkaa välittömästi meteli naisvihasta ja sukupuolisyrjinnästä.

Rouva Ano: Vaan täytyypä sanoa että tiivistit nykyisen alennustilan erinomaisen osuvasti.

thinker Dill: Joo. Onhan nyt löydetty se suomalaistenkin hirveä imperialistinen siirtomaavaltamenneisyys. Olihan meinaan aikanaan Kongojoen lautoilla muutama suomalainen konemies.

Puupääukko: Sinäkin tiivistit nykytilan erinomaisen hyvin. Lisätään tuohon se, että ne seniorit olivat vielä vähän aikaa sitten viisikymppisinä viimeisessä työpaikassaan mutta nykyisin se luku menee vuosi vuodelta alemmaksi.

Ano: Kyllä. Se ”disinformaatio” joka on faktaa uhkaa nimenomaan nykyisen nomenklaturan valta-asemaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän tuo näyttää että, ideologiasta geologiasta ja vaikka mistä riippumatta jokaiseen yhteiskuntaan pukkaa ennen pitkää rälssiä jotka katsovat olevansa etuoikeutettuja ja päteviä säätämään miten muurahaiskansalaisten pitää sanoa olla ja kulkea. Itseään rälssiä mitkään määräykset eivät tietenkään koske. Kansalaisten oikeus on olla ahkeria ja kuuliaisia ja antaa kaikki työnsä tulokset lyhentämättömänä rälssille joka tietää aina paremmin miten niitä käytetään. Ja vielä, kansalaisen tulee uskoa vahvasti että rälssillä on yksinoikeus totuuteen eikä sitä saa kyseenalaistaa.

Näin se on ollut maailman sivu eikä päätä ole näkyvissä. Rälssien nimet vain vaihtuvat ajan saatossa. Kun Ranskassa aikanaan aatelinen rälssi luuli olevansa päätänsä pidempi muita, keksivät ranskalaiset koneen jolla sai heidät päätänsä lyhyemmäksi. Nykyisin voidaan varmaan keinoälyn avulla laskea kuinka suuri osa kansasta voidaan köyhdyttää etteivät ota päänlyhennyskonetta käyttöön. Ihmisen äly tuskin riittäisi niin vaativaan ajatteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka kuinka miettii, niin ei oikein täysin pääse jyvälle, miksi ihmiset äänestää näitä tiettyjä poliitikkoja päättäviin asemiin. Sanna Mariinillekin ylivoiman ykkössija prioriteeteissä on oman julkisivun kiillottaminen. Kakkosena tulee EU-palkkioviran metsästys ja jossain kaukana siellä kolmantena puolueen ja vielä paljon kauempana neljäntenä oman kansan etujen puolustaminen.

Taantuuko ihminen niin paljon arjen kiireen ja paineiden sekä valtamedian (viihdehömpän) seurauksena, että tulos on tämä?

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Ano: Näin tuntuu aina uudelleen käyvän. Minä en kaipaisi päänlyhennyskonetta vaan uranlyhennyskonetta ja äänestyslippu toimisi sellaisena. Vaan kun muurahaiskansalaiseen iskee aina uudelleen se äänestyskoppikooma.

Tapsa vaan: Tätä miettii sinun lisäksesi moni muu eikä selitystä tunnu löytyvän.

Laskiämpäri kirjoitti...

Tulipa tuosta vattenfall-kuvasta mieleen jostain lukemani sitaatti: "suurella vaivalla hän sai väännettyä naamalleen jonkinlaisen hymyksi tulkittavan irvistyksen"

Ei mulla muuta. Sininen tukka voisi tarkoittaa kromin yliannostusta. Toivottavasti kuusiarvoisen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Laskiämpäri. Hyvin käypä sitaatti. Ja tuota etnisesti edistyksellistä irvistystä meidän pitäisi opetella ajattelemaan uutena suomalaisuutena.

QroquiusKad kirjoitti...

Äänestäjiähän on viittä lajia.

Traditionalisti:
äänestää aina sitä puoluetta, mitä on aina äänestetty suvussa, maakunnassa, ammattikunnassa jne.
Pitävät huolen siitä, että Sössöt, Kepuli ja KaKo saavat aina tietynkokoinen äänipotin, vaikka mitä tekisivät.

Irrationalisti:
äänestää sitä, jolla on kiva kravatti, nätti kampaus tai kertoi television hupiohjelmassa hauskimmat vitsit.
Pitävät huolen siitä, että eduskunnassa on kaudesta toiseen tissimissejä ja muita turhia julkkiksia.

Raviveikkaaja:
seuraa politiikkaa tarkasti, mutta ei nähdäkseen kuka poliitikko tai mikä puolue ajaa hänen kannattamiaan asioita, vaan on todennäköisin tulemaan valituksi.
Vaali-iltana ärjähtelee voitonriemusta ja sitten koko vaalikauden raivosta, kun se tekeekin ihan väärää politiikkaa, vaikka Minä Äänestin Häntä!! – Tunnetaan myös termillä "italialainen äänestäminen", joka selittää kaiken maailman mussolinien ja berlusconien porskuttamisen sikäläisessä politiikassa.

Ihmeen odottaja:
äänesti Persuille Jytkyn ja suuttui, kun PS ei tehnytkään Ihmettä vaikka voimasuhteet olivat PS 39 - kaikki muut 161.
Seuraavissa vaaleissa äänesti Kepulia ja suuttui, kun Pipilä ei tehnytkään Ihmettä vaan arabi-invaasion.
Viime vaaleissa äänesti Virheitä, ja on nyt vihainen kun Manna Sariini tyttökavereineen ei teekään Ihmettä, vaan tuhoaa Suomen taloutta.

Realisti:
seuraa politiikkaa tarkoin nähdäkseen kuka ehdokas ja mikä puolue ajavat hänen kannattamiaan asioita, äänestää sen mukaisesti ja ymmärtää, ettei ole syytä pettyä, vaikka vaalitulos ei tuonutkaan Suurta Voittoa.
He ovat valitettavasti pieni vähemmistö.

And this is how the work continues, sanoi Portia Reiners.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo. Valitettavasti se Realistien osa on vain pieni vähemmistö.