keskiviikko 8. marraskuuta 2023

JAARITTELU PYSYY JA PARANOO

On oikeastaan tavallaan hellyttävää kuinka tietyt ihmiset ja ihmisryhmät pitävät kiinni omaksumastaan epistolasta vaikka reaalimaailma on röhönauranut ne nurin jo aikaa sitten. Yksi tällaisista on eräs varataponen eli ylikomisario Jussi Huhtela joka on toki tässä blogissa esiintynyt ennenkin.

Kyseinen ylikomisarius puhuu Ylen haastattelussa nuorisorikollisuudesta ja tietoisesti jättää puhumatta tosiasiallisesta ongelmasta eli tuontitavararikollisuudesta. Sitähän se on, vaikka nythän valtamediapuolue VMP:ssä onkin korkattu shampanjat kun Suomestakin on löytynyt ihan kokonainen katujengi. Jota ei tällä kertaa sanotakaan löyhäksi kaveriporukaksi niin kuin tuontitavaraa.

Mutta siihen epistolaan, mitä poliisin tietyt tahot ovat toistaneet kerta toisensa jälkeen ja Huhtela toistaa taas:

Huhtela myös toteaa, että poliisin määritelmän mukaan katujengeistä puhuttaessa kyse on täysi-ikäisistä ihmisistä. Nuorisorikollisuus ja katujengit menevät yleisessä keskustelussa usein sekaisin ja Huhtelan mukaan termit olisi tärkeä muistaa erottaa.

– Tässä ei saisi mennä sekaisin se, että jos on ryhmä nuoria on tehnyt vaikkapa jonkun ryöstön, niin se ei välttämättä ole katujengi vaan ihan jotain muuta.

Toistan kysymykseni jonka olen esittänyt ennenkin: Tekeekö turpaansa saaneelle ja ryöstetylle suomalaiselle vähemmän kipeetä jos hän ei saanut turpaansa katujengiksi tulkitulta vaan ”joltain ihan muulta”?

Ja epistola jatkuu:

Huhtelan mukaan poliisin mahdollisuudet ja keinot puuttua nuorten tekemiin ryöstöihin ja katurikollisuuteen ovat hyvät, mutta ennalta estävää poliisityötä tulisi päästä tekemään yhä enemmän.

Ai siis sitä ”moniammatillista yhteistyötä” joka on mennyt säännöllisesti ja jatkuvasti perseelleen? Nuo tuontitavararikolliset eivät voi huonosti. Niiden rikokset eivät ole pahan olon oireilua. Ne tekevät sitä, kun niitä ei estetä.


27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun kysymys on suomalaisista, leimakirves heilahtaa alta aikayksikön ja kaikki saivartelu jää sikseen. Läpinäkyvää, etten sanoisi. Vähän samaa luokkaa, kun Yleltä ja Hesarilta kesti useampi päivä ennen kuin kutsuivat Hamasia terrorijärjestöksi. Vasemmistolaiset ovat todella outoa porukkaa. Kun heidän ihailemansa maat johtajineen ovat toinen toisensa jälkeen osoittautuneet toimimattomiksi roistovaltioiksi, mikään ei päitä käännä ja nyt on muotia kiillottaa sädekehää olemalla palestiinalaisten puolella. Miten he onnistuvatkin olemaan aina väärässä? Ja miten meillä voi olla kansalaisten turvallisuudesta vastaamassa (kauniisti sanottuna) jästipäisiä tomppeleita?

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Ensin piti ylikomissaarien Pyllytär ja Huhhujussi suilla kauan kiistää, ettei Suomessa mitään katujengejä ole.
Kun katujengejä ja niiden uhreja lopulta oli jo liian paljon, että valehtelua olisi voitu jatkaa (vaikka Pyllytär jatkoi vaan senkin jälkeen, kun oikeat poliisit olivat julkisesti suuttuneet hänelle valehtelusta) piti katujengin määritelmiä tiukentaa niin, ettei meillä vieläkään ollut katujengejä.

Nyt kun sitten saatiin ensimmäinen kantakirjasuomalainen (tai sellaiseksi väitetty) katujengi, pitikin taas määritelmiä höllätä että niihin saadaan mukaan kaikenlaiset torien laidoilla notkuvat puliporukat.

Ehkäpä sisäministeri voisi hieman potkia ylikomissaareja ja muita poliisityötä tekemättömiä poliisipomoja perseeseen tuosta loputtomasta valehtelusta, kun salkku lopultakin on Perussuomalaisilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys JJR:lle, Rouva Anolle ja Qroquius Kadille & Kiitos kommenteistanne.

JJR: No joo, tuo on sitä VMP:tä tyypillisimmillään.

Rouva Ano: Hyviä huomioita. Ja tuossahan on mukana ihmisen hauras ego. Jos jotain on julistettu kymmeniä vuosia niin harvalla on pokkaa sanoa että olimme väärässä koko ajan.

Qroquius Kad: Tiivistit tuossa asian kyllä osuvasti. Ja samaa perseeseenpotkimista toivoisin minäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyit jälleen kerran:
"Tekeekö turpaansa saaneelle ja ryöstetylle suomalaiselle vähemmän kipeetä jos hän ei saanut turpaansa katujengiksi tulkitulta vaan ”joltain ihan muulta?"

No ei. Mutta siitä tässä ei ollutkaan kysymys. Sen sijaan tällä seikalla voi olla suurikin merkitys pohdittaessa keinoja, joilla tällaiset rikokset voitaisiin torjua ennakolta.
Jos rikoksia valmisteleva katujengi voidaan ennalta tunnistaa, voidaan esimerkiksi pohtia keinoja, joilla jengin saisi hajotetuksi.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Eipä tässä muuta iltatuimaan kuin että: Täällä Turussa on mukava Kauppatorin juoppojengi, johon ei somppuja ole tyrkyllä, ja jos olisi, niin "se ei oo meidän jengiä".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ja mitäs keinoja meinasit keksiä näille tuontitavararikollisille?

Terho: Sinänsä niitä vanhan maailman pultsareita alkaa olla kyllä tosi vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kyllä pitäisi persujen nyt aktivoitua rivakammin, kun keskeiset ministerinsalkut on hallussa. Vihervasemmisto kun ei koskaan jätä tämänkaltaisia tilaisuuksia käyttämättä. Kesäinen paskamyrsky on jo sen verran kaukaista, että nyt heti hihat käärimään ja hommiin. Taposet ja kumppanit jonnekin eri osastolle hommiin tai ainakin täydellinen mediasulku noille idiooteille.



Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Totta kyllä. Tosin ei ehkä sitä mediasulkua. Mitä enemmän idiootit voivat julistaa epistolaansa, ehkä aina useammat ihmiset näkevät sen epistolan läpi.

Strix Senex kirjoitti...

Taitaa juttu mennä tavanomaista reittiä. Ensin syntyy yhdenlaisia katujengejä, sellaisia etnisiä. Koska niiden tausta on virallisen ideologian kannalta vähän kiusallinen, väitetään, että mitään jengejä ei ole, joten mitään toimiakaan ei tarvita. Saivarrellaan käsitteillä, sorvataan määritelmiä ja varmasti tehdään PowerPoint esityksiäkin. Niinpä sitten syntyy lisää jengejä. Kun niitä on syntynyt riittävästi, asiaa ei voida enää piilottaa, joten ryhdytään selittelemään, että oikeasti ne jengiläiset ovat uhreja. Ja vaaditaan lisää resursseja ennalta ehkäisevään työhön, jolle oikeampi nimitys tulosten perusteella olisi ennalta edistävä työ. No, lopulta ilmestyy jossakin kantasuomalainenkin jengi ja silloin media pääsee riemuitsemaan ja jopa lyömään rumpua porukan etnisellä taustallakin että "kyllä ne kantasuomalaisetkin". Ja sittenpä kaikki huoli ja julkinen huomio voidaankin kohdistaa siihen yhteen jengiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Jep. Tässähän mitä varmimmin päädytään siihen han-suomalaisuuteen eli raiskaavat-han suomalaisetkin. Joten ongelmaa ei ole, koska se on pois selitetty.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Täällä susirajan tuntumassa ei ole etnistä katujengitoimintaa,kylien väliset tappeluksetkin on vähentyneet.Ehkä se johtuu kunniakansalaisten vähyydestä.Jokunen "oikeauskoinen" henkilö ei hihhuloi kauan näillä tienoin.Net siirtyy isompiin kaapunteihin,missä on enempi samanmoisia.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisilla on varmaan kahta laatua ohjeistusta. Etnisesti edistyksellisiin pitää käyttää moniammatillista osaamista tekivät mitä tahansa. Kantavalkonaamoja pitää kytätä. Jos ajavat 7 km/h ylinopeutta heidät pitää pysäyttää, puhalluttaa, vittuilla ja sakottaa. Ainakin minun kokemukseni mukaan. Suomi on varmaan ainoa maa joka budjetoi sakotkin nousujohteisesti. Sama juttu kuin kehittyvissä maissa joissa poliisi kerää palkkansa maantieltä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Eurooppalaiseen ajatushistoriaan sijoitettuina nämä tällaiset nykytyylin mukaiset ihmisen käyttäytymisen kuvaukset ja selitykset ovat pelkkää yliyleistävien yleiskäsitteiden pyörittelyä. Ne eivät edusta sitä tiedollista asiahallintaa, joka uudella ajalla käynnisti erityisesti luonnontieteiden voittokulun, mutta jonka ajatusmuodot pitäisi nostaa kunniaan myös ihmistieteissä.

Luonnontieteet kehittyivät kukin omien suureiden ja mittayksiköisensä pohjalta ja käyttäen yleisenä työkaluna empirististä metodia. Ihmisen suhteen tilanne on paljon vaikeampi, kun ihmistä olis siihen saakka arvioitu lähinnä syntyperänsä ja säätynsä pohjalta. Valitettavasti ihmistä kaikkein eniten kuvaavat määreet, kuten inhimillinen kehitys jäivät alusta alkaen tieteen silmän sokeaan pisteeseen -- ja niin sääty-yhteiskunta sai muuttua esimerkiksi vastakohtaisten yhteiskunta- ja talousoppien -- liberalismin ja sosialismin -- aatteiden pohjalta kuvatuksi ja selitetyksi, ja, hmmm, varsin epätieteellisesti hallityuksi aatteellisten oppien taistelukentäksi.

Aika harva edelleenkään tajua että maailmaa ihan "tieteen" arvovallalla jakaneet aatteet -- kuten juuri liberalismi ja sosialismi -- ovat tosiasiassa saman erityisen, eurooppalaisella uudella ajalla syntyneen ja kehittyneen "opillisuuden" toistuvia ajatusmuotoja. Kun sääty-yhteiskunta käsitteellistettiin uudelleen ja siitä tuli luokkayhteiskunta, itse asiassa mitään varsinaista syvätason muutosta ei tapahtunut.

Ja tuo yhteiskunnallisen jakautumisen kuvio meitä yhä määrää. Meillä on eliitti, joka itse oman ajattelunsa täydellistä epäpätevyyttä ymmärtämättä kokee omaavansa sellaistaki n valtaa, joka oman tietämättömyytemme keskuudessa voidaan siunata "ihmistieteelliseksi".

Mutta eihän näissä aatteellisten yhteiskunta-akateemikkojen -- eikä nyt ainakaan tiedemiheiksi samaistuvien poliisimiesten tai taistolaislaulujaan väräjävällä äänellä esittävien artistien -- julistuksissa mitään sisällöllistä järkeä ole. Ei niillä mitään todellista saada hallintaan.

Esimerkiksi näissä jengimäärittelyissä ei lähdetä edes sosiologian kaikkein perustavimmanlaatuisista tosiasioista liikkeelle. Että siis niissä -- tapahtuipa tuollainen epösosiaalisuuden ilmenemä missä yhteiskunnassa tahansa -- on kyse ennen muuta sosiopsyykkisestä taantumailmiöstä, jossa ilmaisullinen käyttäytyminen korvaa instrumentaalisen -- päämäärärationaalisen, keinot ja päämäärät erottelevan -- käyttäytymisen.

Ei jengityimisilmiötä pidä käsitellä minkään päämäärärationaalisen selitysmallin pohjalta. Se on olemuksellisesti "jotain ihan muuta". Tämä asia ei vain toistaiseksi mene oikein kenenkään kaaliin.

Taannoin, kun maahanmuuttajakoltiaiset pelasivat niin sanottua "knock-out" -peliä, jossa hakattiin satiunnaisia vastaatulijoita, poliisi ei raporteissaan pannut mitään painoa käyttäytymisen kaikkein olemuksillisimmille piirteille -- esimerkiksi sille, että päämotiivina oli jännityksen hakeminen, ja jengit jopa jakoivat keskuudessaan pisteitä siitä miten paljon pelkoa saivat hakattaviksi valittujen slmissä syntymään.

Kuinka näin kehnolla sosiologian osaamisella sitten saadaan vaötuudet puhua julkisuudessa pelkkää ideologista soopaa? Kun ei ymmärretä edes sitä, että sosiopsyykkinen taantuminen nimenomaan ilmenee esimerkiksi siinä, että jengeissä saattaa olla mukana minkä tahansa sosiaalisen taustan yksilöitä? Tai että jenginsisäiset asenteet toistavat alistajan ja alistetun
rooleja -- jopa niin, että joitakin jengin jäseniä voidaan ilta toisensa jälkeen pahoinpidellä -- ja aina seuravana iltana he kuitenkin palaavat taas alistetuiksi?

Meillä menee huonosti. Ensimmäiseksi pitäisi päästä näiden itseään neropatteina pitävien aatteellisten mestaroijien auktoriteeteista ja valta-asemista eroon. VMP:n pitäisi ryhdistäytyä älyllisesti ja ensihätään nyt ainakin purkaa sensuurimielialaa ja alkaa uutisoida tapahtumista kaihtamatta niiden käsitteellistämistä todellisuutta oikein kuvaavin käsittein.


Anonyymi kirjoitti...

" Ja mitäs keinoja meinasit keksiä näille tuontitavararikollisille?"

Eiköhän niiden keinojen keksiminen kuulu pikemminkin poliiseille. Tai ehkä heillä on jo keinonsa mietittyinä, mutta niitä ei ole kerrottu julkisesti. Niiden tehoavuuden kannalta voi kuitenkin olla suuri ero riippuen siitä, onko kyseessä "katujengi" vai "jotakin muuta".

Sikäli kuin kysymys on "tuontitavararikollisista", paras keino olisi tietysti ollut, ettei heitä olisi edes päästetty maahan.
Mutta kun he ovat jo täällä, on turvauduttava muihin kieltoihin, mahdollisesti karkotuksiinkin. Joka tapauksessa järjestäytynyt rikollisjengi on tietysti saatava hajotetuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on moni toivonut, että nyt kun Perussuomalaisilla on muutamakin ministeriö hallinnassaan, niin että alkaisivat tolokun toimet asioiden kuntoon saattamiseksi. En eppäile etteikö ko. ministereidenkin toive ja aikomukset olisi juurikin sitä.
Mutta otettakoon huomioon, että vaikka ministeri haluaisi/haluaa asioiden muuttuvan on monenkin ministeriön virkakunta miehitetty virhevasemmistolaisella virkakunnalla jotka kaikin lailisin ja osin laittominkin toimin jarruttavat ja yrittävät estää ministerin toivetta toteutumasta.
Esim. sisäministeriön kansliapääliikä bidee ja monet muut kaltaisensa.
Uskon että kyllä perusministerit tekevät parhaansa vallitsevissa oloissa mahdollisuuksiensa mukaan. Vaan älkää petykö jos tilanne ei muutu nopeasti virkakyöstien jarrutuksen takia.
Kun ne ovat tekevinään "virkavastuulla" niitä kansaa vahingoittavia päätöksiä. Josta virkavastuusta ei ole merkkiäkkään jäljellä jos ja kun niistä hölmöntölmäyksistä jäävät kiinni.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vanhalle kyynikolle, Ano1:lle, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Vaanha kyynikko: Sama homma täällä. Maaseutu on onneksi pitkälti välttynyt rikaastukselta.

Ano1: Hyvin pitkälti näin.

Seppo: Kiitos lisäyksistä.

Ano2: Poliisilla ei niitä keinoja ole. Tässä tarkoitetaan nimenomaan sosiaali- ja nuorisotyötä joilla niilläkään ei mitään viisasten kiveä ole. Mitä karkoituksiin tulee, olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Huru-ukko: Tuo on totta. Sitä, mitä on rapautettu pian 30 vuotta ei korjata hetkessä.

QroquiusKad kirjoitti...

Mikäli Mari Sisäministeri ja Leena Oikeusministeri vaihtaisivat ministeriöidensä virkakunnan perussuomalaiseksi, ei seuraavalla hallituksella (Viisi V**ittua II) olisi pienimpiäkään vaikeuksia antaa kaikille potkut lainvastaisesti ja nimittää tilalle takaisin viherkommunistit.
Nyt se ei ole mahdollista.

Siksi nykyinen hallitus on pelkkä pieni häiriö normimeininkiin, joka jatkuu taas seuraavan hallituksen saavuttua vanhalla virkakunnalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En ole kyllä aivan varma että onnistuisivatko nuo lainvastaiset potkut.

Anonyymi kirjoitti...

Blogger Qroquius Kad sanoi...

Mikäli Mari Sisäministeri ja Leena Oikeusministeri vaihtaisivat ministeriöidensä virkakunnan perussuomalaiseksi, ei seuraavalla hallituksella (Viisi V**ittua II) olisi pienimpiäkään vaikeuksia antaa kaikille potkut lainvastaisesti ja nimittää tilalle takaisin viherkommunistit.
Nyt se ei ole mahdollista.

Siksi nykyinen hallitus on pelkkä pieni häiriö normimeininkiin, joka jatkuu taas seuraavan hallituksen saavuttua vanhalla virkakunnalla.

9. marraskuuta 2023 klo 19.31
Blogger Yrjöperskeles sanoi...

Tervehdys, Qroquius Kad. En ole kyllä aivan varma että onnistuisivatko nuo lainvastaiset potkut.

9. marraskuuta 2023 klo 20.47
Tuossa se juurikin tuli ilmi. PS-ministerit toimivat lakien ja asetusten mukaan, mutta kuten QK sanoo,toisin käyden lakeja ja asetuksia luettaisiin kuin piru raamattua.
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Jos muuan Bättre Folkiin kuuluva ylioppilas voitiin nimittää lainvastaisesti vähemmistövaltuutetun virkaan ohi lukuisten korkeakoulutettujen hakijoiden ja
muuan toinen ylioppilas saattoi ulkoministerinä toimiessaan haettaa al-Holin leiriltä lainvastaisesti terroristeja Suomeen,
eipä noita kai mikään pidättele?

Ei Suomen laki ainakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Ymmärään pointin mutta tuskin se ihan niin helppoa se koko virkamieskunnan potkiminen on.

Anonyymi kirjoitti...

Vihervasurit tosiaan röyhkeästi käyttää kaikki tilaisuudet hyväksi, laillisesti ja laittomastikin. Mutta se etu heillä on, että media ja oikeuslaitos on heidän puolellaan. Rantanen ja Meri varmasti yrittävät parhaansa, mutta toivoa sopii, että kaikki tehdään mieluummin harkitsevan rohkeasti ja jopa röyhkeästi, kuin että ollaan tekevinään parhaansa.

Hutisalo ainakin teki röyhkeästi virkamiesten valinnat ideologia edellä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Tuo on kyllä totta. Mutta parhaaseensahan he pyrkivät.

kauko kaipuu kirjoitti...

Cripsit ja bloodsit eivät huhtelan määritelmän mukaan ole katujengejä, koska suurin osa jäsenistä ei ole täysi-ikäisiä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, kauko kaipuu. Tuo oli ihan hyvä huomio.

Anonyymi kirjoitti...

Selvää tahtoa on, tehdä pk seudusta ns ghetto. Espoo taitaa olla esimerkkinä. No siitä vaan. Kyllä ne ajatukset muuttuu, kun tulevat omille nurkille. Ja nehän tulevat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jos kaupungissa eletään niin varmasti tulevat. Maaseutu saanee olla rauhassa.