maanantai 29. huhtikuuta 2024

VAHINGONILOA JA LISÄÄ KARSITTAVAA

Nykyisin tulee aika ajoin positiivisia uutisia jotka kieltämättä herättävät myös vahingoniloa. Tuorein sellainen on se, että Rauhanliiton, Sadankomitean, Rauhanpuolustajien, Rauhankasvatusinstituutin sekä rauhan ja turvallisuuden ajatushautomo Safer globen rahoitus on päätetty lakkauttaa. Tämähän on aiheuttanut peppukipua erityisesti vasemmistossa ja jos vasemmistoa vituttaa niin jotain on aina tehty oikein. Kyseisistä järjestöistä kommentoidaan:

Tavoitteen saavuttaminen tulee olemaan vaikeaa, koska rauhanjärjestöt ovat kasvattaneet suomalaiset rauhantyön osaajat yli sadan vuoden aikana. Suomalaiset rauhanjärjestöt ovat olleet ministeriöiden luotettavia kumppaneita Suomen rauhantyön tekemisessä kansallisesti ja kansainvälisesti.

Niin. Ne ”suomalaiset rauhantyön osaajat”. Joitten vaikutus mihin tahansa maailmalla käytävään konfliktiin on nolla. Ovatpahan vaan keskinäisen pulinan kerhoja jotka lähinnä ruokkivat pulisijoiden hyvän ihmisen egoa. Ja siinä samalla ovat pyrkineet heikentämään Suomen puolustusta. Mikä tietysti noitten järjestöjen vasemmistotaustan huomioon ottaen on luonnollista.

Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius on järkyttynyt:

Tämä hallitus käy nyt todella rajusti kansalaisyhteiskunnan kimppuun leikaten kaikelta siltä, mikä tukee moniäänistä demokraattista yhteiskuntaa. Ihmisten ja rauhantyötä tekevien suut halutaan tukkia.

Ei hallitus ole tukkimassa kenenkään suita eikä se ole lakkauttamassa kyseisiä järjestöjä. Toki ne saavat toimia. Kun vaan maksavat toiminnan omasta pussistaan. Järjestöt jatkavat uutisessa:

Järjestöt syyttävät hallitusta tiedotteessaan siitä, että lakkautuspäätös on osa ”hiipivää militarismia, jonka pyrkimyksenä on heikentää kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä”.

Jos tällaiset järjestöt voivat toimia vain julkisen rahoituksen turvin, niin mahdetaanko niitä tosiasiassa tarvita? Ja Suomelle parasta rauhantyötä on pitää yllä niin voimakas maanpuolustus että tänne hyökkääminen ei kannata. Olkoon sitten sitä hiipivää militarismia. Jota voi tosin sanoa myös terveeksi järjeksi. Ja kansalaisyhteiskuntahan tarkoittaa ”kaikkea vapaaehtoisesti järjestäytynyttä inhimillistä toimintaa ja/tai instituutioita, jotka eivät kuulu julkiseen sektoriin”. Niin notta miksi nuo instituutiot tarvitsisivat julkisen sektorin rahaa?

Ja joo, nyt kun siitä turhan karsimisesta oli puhe, niin kas tässä ehdotus hallitukselle. Näiltä järjestöiltä joka ainoa julkinen rahapenni pois. Eli Somalia-verkoston jäsenet:

Bado ry

Esma ry

Galmudug Community Finland ry

Gannaane ry

Hahdo ry

Iftin-Seura ry

Jubbaland Yhteisö Suomessa ry

Kafaalo Hyväntekeväisyys ry

Kanava Nuoriso ry

Kirkon Ulkomaanapu

Lieksan Somaliperheyhdistys ry

Länsi-Helsinki somaliyhteisö ry

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Maakulta ry

MEH ry

Pelastakaa Lapset ry

Puntland Community ry (PC)

Puntland Society of Finland (PSF)

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry

Sahan International Relief Association ry (SAHAN)

Sahed ry

Samha ry

Sillat ry

Socus ry

Solidaarisuus

Somaliland Seura

Somali Peace and Development Organization ry (Sopdo)

Somali Social Development Association ry (SSDA)

Sool, Sanaag and Hawd Development Association ry (SSHDA)

Suomen Itä-Afrikan tuki ry

Suomen Somalimediaverkosto ry

Suomen Somali Suufit ry

Suomi-Galmudug Seura ry

Suomi-Somalia Seura ry

Tule mukaan ry

Viestintä ja kehitys -säätiö (Vikes)

Jep. Kaikki kuuluvat Suomen Somalia-verkostoon. Somalithan ovat hyviä perustamaan kaikenlaisia yhdistyksiä. Ja joo, todellakin sieltä löytyy myös myös noita suomalaisia yhdistyksiä.

Mitä hittoa ne siellä tekevät?

20 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Ei tietenkään pidä unohtaa eikä vääristellä sitä tosiasiaa, että ydinaseiden vastaisella rauhanliikkeellä oli angloamerikkalaisessa maailmassa varsin merkityksellinen rooli.

Bertrand Russell, Albert Einstein ja kymmenkunta muuta Nobel-palkittua luonnontieteilijää perusti Pugwash-järjestön tehdäkseen suurvaltojen hallituksille tiettäväksi, millaisia vaikutuksia ydinaseilla oli. Einsteinin sanoin: "En tiedä millaisin asein kolmas maailmansota käydään, mutta sen tiedän, että neljäs käydään kivillä ja kepeillä."

Tiedemiehet eivät saaneet sen enempää poliitikkoja kuin varsinkaan militantteja vakuuttuneeksi edes siitä, että maanpäälliset ydinkoeräjäytykset aiheuttaisivat peruuttamattomia seurauksia. Vasta kun Russell organisoi kansanliikkeen -- CND:n, jonka yksi perillinen myös tuo harakanvarvasmerkin maailmalle levittänyt Sadankomitea oli -- ja siitä merkistähän sitten tuli maailman levinnein logo -- ja kansanliikkeet järjestivät länsimaailman kaikissa suurkaupungeissa satoja tuhansia mielenosoittajia keränneitä joukkomarsseja, poliitikot alkoivat havahtua.

Maanpäälliset räjäytykset kieltävä sopimus solmittiin 1963. Pugwash sai Nobel-palkintonsa 1995, eli 50 vuotta Hiroshiman ja Nagasakin pommien jälkeen.

Ydinaseiden syntyhistoriaa hyvin dokumentoiva elokuva "Oppenheimer" tuli tänä vuonna nimitetyksi ehdolle 13 Oscar-palkintoon, joista se gaalassa sitten voitti seitsemän. Kannattaa katsoa.

Elokuva nimittäin opettaa sen julman tosiasian, että kolmio tiedemiehet - militaarit - poliitikot on mahdoton yhtälö. Ja epäyhtälö ei jäänyt historiaan, se on edelleen ratkaisemattomana korviemme välissä.

Mitä tulee näihin nykyisin valtionapua saaneisiin "rauhanliikkeen" politisoituneisiin lieveilmiöihin, niiden aatteellinen ja ajatuksellinen rappio ei saisi estää meitä näkemästä sitä millainen historia niillä oli.

Kannattaa tutustua noiden nerojen elämänkertoihin, kuten Einsteinin. Historian pitäisi opettaa meille jotakin.

Anonyymi kirjoitti...

Aikaisemmin myös poliittiset puolueet Suomessa toimivat talkoovoimin ja pienimuotoisella sponsorirahalla (paitsi kommunistit ja SKDL, jotka saivat miljoonia markkoja salaista rahoitusta Neuvostoliitosta). Sitten keksittiin puoluetuki, mutta sehän ei ole poistanut erilaisten ulkoparlamentaaristen etujärjestöjen maksamia sponsorirahoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedoksi vain:
Muutamat listallasi olevista kuten ainakin Pelastakaa Lapset ry on perustettu jo vuosikymmeniä ennen kuin Suomessa oli ainoatakaan somalipakolaista. Sitä ei voi pitää Somalia-verkostoon kuuluvina muutoin kuin ehkä sikäli, että sen välityksellä saatetaan Suomeen joskus adoptoida somalialaissyntyinenkin lapsi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä hittoa ne siellä tekevät?
Elävät leveästi meidän rahoillamme. Koska kukaan järjissään oleva, eli tavallinen ihminen ei niihin vähiä rahojaan haaskaa.
Ja joo, olet Ykä oikeassa, että peppukipu ja rääkyminen todistaa nyt tehdyn oikeita asioita.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Näiden tekstissä mainittujen vasemmistolaisten yhdistyksien rahoituksen lopettaminen on aivan loistava uutinen 😁... Aikojen saatossa ne ovat onnistuneet paskomaan ihmisten asenteita maanpuolustukseen, metsästykseen ja yleisesti ampuma-aseisiin... saaden muutettua ihmisten asenteet aseita kohtaan hyvinkin vinoutuneiksi, ikäänkuin aseet olisivat itsessään pahoja ja niitä omistaa vain pahat ihmiset...
-Lukija

Strix Senex kirjoitti...

Bolsevikit olivat ammattivallankumouksellisia, jotka rahoittivat toimintansa väkivaltaisilla valtion pankkien ja rahakuljetusten ryöstöillä. Heidän seuraajansa ovat oppineet soluttautumaan valtion koneistoon ja varastavat rahansa budjetin kautta. Jälkimmäinen tapa on osoittautunut monin verroin tuottavammaksi ja riskittömäksikin. On todellakin korkea aika ryhtyä rajoittamaan tuota rosvoamista. Toivoa sopii, että toiminnan rikollinen luonne, korruptiostahan tuossa on kysymys, lopultakin tuotaisiin selvästi julkisuuteen, vaikka erityisen optimistinen en tuossa suhteessa ole.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Somput, todentotta, ovat perustaneet yhdistyksiä, mutta yrityksiä eivät niinkään ole: joutuu töitä tekemään. Julkinen so. verovaroin rahoitettu, on leppeämpi vaihtoehto.
En muista kuka, mutta 70/80-lukuinen kommunisti kuitenkin, totesi (älykkäästi) että Neuvostoliiton ohjukset ovat rauhanohjuksia.
Tämä rauhan ja veljellisen yhteistoiminnan mallivaltio harrastaa nykyään lentoliikenteen gps-häirintää. Eivät tokikaan sitä tuunusta. Eivät tunnustaneet sitä neukkuaikanakaan, vaikka kiusanteko ja vakoilu oli noinikään törkeän ja paskamaisuuden välimaastosta.
Muistan armeija-ajalta, neukuilla oli aikaa ja resursseja häiritä jopa meidän radioharjoituksia: Nokian kanavia joutui vaihtelemaan jatkivasti. Tuolloin olin siinä uskossa, että rähinä tästä vielä neukkujen kanssa syntyy.
Se oli aikaa, jolloin en olisi uskonut, että Skoda on joskus vielä hyvä auto....

Anonyymi kirjoitti...

Niin oikein! Ei hallitus estä ihmisiä puuhastelemasta noissa järjestöissä, nyt täytyisi vaan kaivaa omaa kuvetta.. Siihen aikaan, kuin tuin tätä toimintaa (lue: maksoin veroja Suomessa), ei keneltäkään kysytty, haluaako hän tukea näitä järjestöjä... Vähän sama homma kuin tuo YLEnanto-vero...

Joppos123 kirjoitti...

Nuo " rauhanjärjestöt" olivat aikoinaan neukkulan vahvasti tukemia viidennen kolonnan etuvartioita ja taisivat saada rahoitusta myös sieltä suunnalta. Nyt on idän rahahanat menneet tukkoon ja on vain erinomaista kun Suomikin lopettaa tukensa selvästi vihamielisille järjestöille.
Onhan se ollut vähintäänkin irvokasta, että veronmaksajat kustantavat sellaisten porukoiden toimintaa jotka tukevat maan valtausta.
Meenkööt paskat oikeisiin töihin tai puuhastelkoot jatkossa talkoo voimin.

Somppujen mittavassa järjestöluettelossa on lienee satoja puuhakerhoja mutta taustalta löytynee vain joitakin aktiiveja. Yksi puuhakas somppu saattaa häärätä useamman eri puuhakerhon hallituksessa ja niille myönnetyt rahat menevät omien taskujen lisäksi omaan entiseen kotimaahan ja taidetaanpa niillä rahoittaa myös terrorismiä.
Noiden tuki pitäisi myös lakkauttaa kokonaan. Jos ei pyöri vapaaehtoisvoimin niin kaatukoot.
Listalta ei löytynyt "somalien mehiläistenhoito ry:tä". Jokohan se olematon kusetus on lakkautettu? Se sai vielä joitakin vuosia sitten vuosittain 50k veronmaksajien rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kävisiköhän näihin yhdistyksiin seuraava projektin savolainen määritelmä eli se on hanke, jossa kyvyttömät yrittävät saaha haluttomat tekemään mahottomia. Pääasia, että kahvia ja kampaviinereitä riittää, ollaan hyviä ihmisiä ja valtionavut juoksevat maailman tappiin, eikä kukaan kysele aikaansaannoksia tai kirjanpitoa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Ano1:lle, Ano2:lle, Huru-ukolle, Lukijalle, Strix Senexille, Tapio Suhoselle, Ano3:lle, Joppos123:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne. Pistää vaan miettimään että kuinka paljon Suomessa on täysin turhia verorahoitteisia organisaatioita.

Joppos123 kirjoitti...

Ykä:
Suomessa on satoja ellei tuhansia valtion tai Veikkauksen tukemia puuhakerhoja ja sellaista virkakoneistoa ei löydy mistään maasta joka pystyisi vahtimaan mihin niiden rahat oiekeasti menevät. Tilinpäätökset ja toimintakertomukset voi hutaista vasemmalla kädellä kunhan pysytään " yleishyödyllisen" voittoa tavoittelemattoman ry:n puitteissa.
Veronmaksajien rahaa varastetaan noiden varjolla miljoonia vuodessa.
Väitänpä, että valvova viranomainen paskat nakkaa sellaisen järjestön rahankäytöstä minkä tuet ovat alle 50 k vuodessa kunhan tilinpäätös on muodollisesti ok.

Anonyymi kirjoitti...

Oiskohan aika hakea muhevaa tukirahapakettia Likasankopuolueelle? Ykä. Hakemusta peliin.
Anokas

QroquiusKad kirjoitti...

Oikea vastaus kysymykseen paljonko Suomessa on täysin turhia verorahoitteisia organisaatioita riippuu siitä, keneltä kysytään.

Meidän rassistien, nassistien ja fassistien sekä muiden persujen mielestä somaliyhdistykset ovat täysin tarpeettomia ja suorastaan vahingollisia järjestöjä olemassa yleensäkään.

Kysyttäessä somaleilta ja niitä lemmikkeinään pitäviltä yliopistotytöiltä saamme kuulla niiden olevan ehdottoman välttämättömiä, ja niiden verorahoitusta on lisättävä monikymmenkertaiseksi hetihetiheti tai muuten seuraa jotain vallan kauhiaa, vaikka eivät tiedäkään mitä.

Mmmm kirjoitti...

Ja kaiken kukkuraksi on vielä erittäin vaikea saada selvää, kuinka paljon tuonne Molokin kitaan eli sompuille kaadetaan rahaa. Summat ei varmastikaan ole mitään pikkuhiluja...

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Varsin mahtopontisesti kyllä maalaievat omasta merkityksestään ja rahoituksen lopettamisesta. Mutta ehkä tosiaan on aihetta tarkastaa tuota rahoitusta. Ei nuo ryhmät kovin tehokkaasti ole toimineet jos ottaa huomioon, että maailma näyttäisi olevan lähempänä kolmatta maailmansotaa kuin aikoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Veroilla rahoittamiseen pätisi hyvä nyrkkisääntö. (Nyrkkihän oli tässä äskettäin muodissa).Ne lakisääteiset toimet jotka valtiovalta itselleen säätää on rahoitettava. Muutenhan laki ei ole laki jos sitä ei toimeenpanna ja valvota. Kaiken muun voi jättää "markkinatalouden" hoidettavaksi.

Rahoitus on ajan kuluessa rönsyillyt kaikenlaisille "anojille" ja saavutettu tila jossa valtio rahoittaa jo melkein kaiken. Myös "markkinatalouden". Vain viinan ja seksin salakauppiaat yrittävät tulla toimeen ilman valtion tukea mutta ovat vaikeuksissa. Vaikka epäilen heillekin verovaroja valuvan väillisesti niiltä jotka palvelujaan käyttävät.

Einstein oli tiedemies ja hyvin osuva filosofi. Hän sanoi mm, kaksi on ääretöntä, universumi ja ihmisen tyhmyys, mutta tuosta ensimmäisestä en ole aivan varma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Anokkaalle, Qroquius Kadille, Tapsalle vaan, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne. Lienee niin että ne turhimmat järjestöt pitävät eniten meteliä äärimmäisestä tarpeellisuudestaan. Se kuuluisa Joku voisi laskea, paljonko niihin uppoaa mutta tehtävä olisi taatusti vaikea.

Anokas taisi tarkoittaa vuonna 2015 kehittämääni Kansallista Likasankopuoluetta:

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2015/05/kansallinen-likasankopuolue.html

obb kirjoitti...

Pikkaisen kommenttia yhdestä turhasta yhdistyksestä, eli rauhanpuolustajista.
Tein niinsanotusti pienen "pakkolaskun" rakennusapumiehen hommiin kun rahat loppui lomilla varsinaisista töistä (merihommat).

Menin apuhommiin Turun ylioppilaskylän työmaalle rakennus Ruolan palvelukseen.
Kun me apumiehet kaivettiin kuoppa ja kannettiin lautoja niin meidän pomoina olevat työmaan luottamusmies ja poikansa ohjeistivat meitä montun reunalla istuen ja tupakoiden.
Meidän työ ilmeisesti liittyi heidän urakkaan. Erikseen ei varmaan tarvitse mainita luottamusmiehen/ poikansa puolueväriä.
No tämä oli vaan pieni alustus varsinaiseen asiaan.
Ruokatunnilla työmaaparakissa (siihen aikaan ne olivat varsin isoja rakennelmia, eivät mitään kontteja) työmaan naiset (punamummot) koittivat kerätä rahaa rauhanpuolustajille.
No me apumiehet ei tietenkään mitää annettu ja saatiin kuula olevamme vaikka mitä fasisteja ja lahtareita.un saisi tappaa amerikkalaisen
Samana iltana tuli televisiosta ruotsi tv:n tekemä dokumentti pohjois vietnamista.
Siinä haastateltiin 10 vuotiasta vietnamilaista pikkupoikaa ja kysyttiin, että mistä hän haaveilee.....Vastaus oli, että kun saisitappaa amerikkalaisen.

Seuraavana aamuna nämä samaiset punamummot ihasteliva, että olipa ihana poika.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, obb. En yhtään epäile.