keskiviikko 9. joulukuuta 2009

ERÄÄN VITTUILUN ANATOMIASTA

Vittuilu. Siinäpä vasta jalo taito. Moni sitä harrastaa, mutta harva sen kunnolla taitaa. Pyrin itsekin aika ajoin käyttämään vittuilua blogikirjoituksissani tehokeinona, mutta tunnustan kyllä olevani tässä taiteenlajissa kevyttä piirisarjakamaa todellisiin ammattilaisiin verrattuna.

Vittuilua on mielestäni kahta päätyyppiä. Ensimmäinen laji on Kevyt Kenttävittuilu, joka ei itse asiassa ole vittuilua ollenkaan, vaan semmoista verbaalista pullantuoksua, jolla piristetään jo muutenkin mukavaa tunnelmaa. Esimerkkinä voidaan ajatella tilannetta, jossa Perskeles, Lötjönen, Kutvonen, Pöntinen ja Pätinen viettävät oluella ja makkaralla maustettua saunailtaa. Siinä voidaan heittää ankaraakin läppää puolin ja toisin, eikä siitä kukaan hermostu. Asia vaatii tietysti sopivan seuran, ja kyvyn nauraa itselleen.

Vittuilun toinen päätyyppi on Raskas Rynnäkkövittuilu. Sillä on selvä kohde, yksittäinen henkilö tai ryhmä ihmisiä, joille pyritään saamaan aikaiseksi Armoton Vitutus.

Raskaaseen Rynnäkkövittuiluun törmää aika ajoin, ja viimeksi törmäsin siihen Pakolainen-lehden numerossa, jonka bongasin aina valppaasta Mediaseurannasta (kiitos Roopelle). Raskaan Rynnäkkövittuilun otsikkona on ”Suomalainen kerrostalo somalialaisin silmin”, ja taitavana rynnäkkövittuilijana toimii neito nimeltä Maiju Korpela. Kehotan lukijaa lukemaan jutun ensin tuosta linkistä ennen kuin jatketaan.

.
.
.

No niin, mikäli juttu on luettu, niin jatketaan. Pyrin käsittelemään näin alkuun tuota Korpelan tuotosta ihan teknisenä suorituksena, puhtaasti Raskaan Rynnäkkövittuilun näkökulmasta. Osuuko erillisläppä kohdalleen? Saadaanko aikaan Armoton Vitutus? Mietitään mahdollisia esimerkkejä:

*

Työvoimatoimistossa juuri suomalaisesta teollisuusyrityksestä toiminnan ulkomaille siirtämisen takia kalossinkuvan persuuksiin saanut kokenut metallimies odottaa aikaa työvoimaneuvojalleen, joka tulee ohjaamaan hänet jollekin ”löydä portti sisältäsi niin kuin Pekka Streng – opi soittamaan ovikelloa molemmilla käsillä”-kurssille. Ennen sovittua aikaa hän pläräilee aikansa kuluksi työvoimatoimistosta löytyvää Pakolainen-lehteä ja törmää Korpelan tuotokseen.

Metallimies lukee, kuinka jutussa ihastellaan somalialaista yhteisöllisyyttä ja asiakseen mainitaan somalialaisen yksinhuoltajaäidin Syyriasta saakka tilaama kahdentoista hengen sohva. Metallimies muistelee, että nehän ovat pirun kalliita noi ihan tavallisesta IKEAsta ostetut kolmenkin hengen sohvat. Joo, käsitöinä tommonen pitää tehdä. Varmaan jossain Syyriassa sitten. Mitähän ne rahtikulutkin sieltä asti mahtaa olla? Mitähän toi homma kaikkiaan maksaa?

Pitkäaikaistyöttömän elämään totuttelevan miehen päässä alkaa taskulaskin raksuttaa. Otsanahka rypistyy. Ohimosuoni tykyttää. Lehti rytistyy kourissa palloksi ja lentää puhtaalla kolmen pisteen heitolla paperikoriin.

Tehtävä on onnistunut. Metallimiehelle on saatu aikaan Armoton Vitutus.

*

Helsinkiläisessä sosiaalitoimistossa asioiva, ihan kantaväestöön kuuluva yksinhuoltajaäiti alkaa myös lukemaan Korpelan juttua. Hänkin törmää jutussa ns. kollegansa eli somalialaisen yksinhuoltajaäidin kahdentoista hengen sohvaan. Huomaapa hän, että ”kollega” keittelee aina ruuat viidelle, vaikka syöjiä on kolme. Jos vaikka joku sattuis käymään. Suomalainen yksinhuoltajaäiti tuumii, että eipä taida hänellä olla sama sosiaalityöntekijä kuin minulla. Hampaat alkaa kirskua muutenkin.

Tehtävä on onnistunut. Yksinhuoltajaäidille on saatu aikaan Armoton Vitutus.

*

Helsingissä asuu paljon Esimerkkihenkilön tyyppisiä ihmisiä. Esimerkkihenkilö on muuttanut aikanaan pieneltä paikkakunnalta työn perässä Helsinkiin. Hän asuu kanakopin kokoisessa yksiössä, johon ei oikein kunnolla mahdu minkäänlaista sohvaa, ja maksaa siitä törkeää hintaa. Hän lukee kämpässään tietokoneen ruudulta Korpelan juttua ja oppii lukemastaan, kuinka hienoa ovat somalialaistyyppiset tiiviit perhe- ja sukulaissuhteet. Olis ehkä suomalaisillakin oppimista. Esimerkkihenkilö tuumii, että olishan sitä perhettä ja sukua mukava tavata tiiviimminkin, mutta kun vanhemmat asuvat Luhangalla, veli Vaasassa, sisko Oulussa ja Esimerkkihenkilö itse Helsingissä, ja kun tota työtäkin täytyy tehdä, niin eihän se ehkä yhtä helposti käy kuin eräillä.

Esimerkkihenkilö on saattanut aikaisemmin lukea lehdestä, että somalit voisivat opettaa suomalaisille sovittelua, koska se on heillä yleisessä käytössä. Nyt Esimerkkihenkilö lukee Korpelan jutusta kuinka suomalainen kaupunkisuunnittelu ja arkkitehtuuri ei palvele tarpeeksi hyvin tietyn vähemmistön yhteisöllistä elämää. Niin juu, Esimerkkihenkilö muistaa myös tekevänsä hommia konepajalla ja ymmärtää maksavansa sekä tietyn vähemmistön että erään Korpelan elämisen.

Esimerkkihenkilö pystyy hillitsemään ensimmäisen mielihalunsa, koska hän ymmärtää, että tietokoneen näyttö hajoaa, jos hän sitä lyö, ja hän joutuu ostamaan uuden näytön omilla rahoillaan. Joka tapauksessa Esimerkkihenkilön päässä pyörii pitkiä, rumia, karvaisia, rikinkatkuisia ja jo ammoin kuolleilla ja kielletyillä kielillä lausuttuja Julmia Sanoja.

Tehtävä on onnistunut. Esimerkkihenkilölle on saatu aikaan Armoton Vitutus.

*

Perskeleen Ykäkin luki Korpelan jutun ja hänellekin tuli Armoton Vitutus.

*

Näkisin, että teknisenä suorituksena Raskas Rynnäkkövittuilu on onnistunut.

Se on sitten eri asia, oliko Korpela tarkoittanut tämän vittuiluksi. Jos ei, niin ehkä hän on aidosti ylpeä tuotoksestaan, ja uskoo muittenkin olevan. Meillähän on tässä maahanmuuttohommassa näitä suojatyöllistettyjä ihmisiä, jotka vakaasti uskovat heidän ammatillisen hiekkalaatikkonsa olevan koko maailman keskipiste, ja muulla maailmalla on siihen lähinnä jatkuva ruokkimis- ja hyväksymisvelvollisuus.

Tietysti kyseessä voi olla tämmönen julkishallinnossa yleinen asia, että kun kerran virassa ollaan tai jotakin tutkitaan, niin se otetaan sitten yliviedyn haudanvakavasti. Jos vaikka valtio kehittää perseenpäristysviraston, ovat sen työntekijät, varsinkin johto- ja tutkijaportaassa sitä mieltä, että perseenpäristäminen on ihan oikeasti ensiarvoisen tärkeää. Muuten ei hengissä selvitä. Lopulta he sitten kehittävät perseenpäristimen joka ei mahdu perseeseen eikä pärise. Ja marmattavat sitten siitä, kun tuote ei ihmisiä innosta, ihmiset naureskelevat teoriassa ihan hyvin suunnitellulle perseenpäristimelle ja pitävät heitä muutenkin pelleinä ja koko touhua silkkana rahantuhlauksena.

Mitä tulee jutussa haastateltuihin somaleihin, en ensimmäisenä lähtisi osoittamaan heitä sormella. Kun he ovat olleet tarpeeksi tekemisissä tämäntyyppisten maijukorpeloitten kanssa, kai siinä heillekin tulee vauhtisokeus, ja he alkavat uskoa siihen, että suomalaiset ovat heidän tänne tulostaan ihan oikeasti innoissaan. Mutta kannattaisi vähän miettiä näitä juttuja. Jos somalialainen yksinhuoltajaäiti mainostaa Syyriasta asti tuotua kahdentoista hengen sohvaansa, se ihan oikeasti voi aiheuttaa kantaväestössä Armottoman Vitutuksen. Kuinka monella meistä on edes semmonen kämppä, johon moinen möhkäle mahtuisi?

Puhutaan, että rasismia tulisi vastustaa. Minä olen asiasta samaa mieltä. Mutta tuonkaltaiset kirjoitukset ovat juuri niitä, jotka rasismia lisäävät. Jos joku ei ymmärrä, että miksi, ei asia varmaan selviä hänelle edes Raskaalla Rynnäkkövittuilulla.


29 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Minua vituttaa vieläkin enemmän, kuin nämä yksittäiset uutiset, se, että vaikka kansalla on halutessaan valta aina yli valtiovallan, mikään ei tule nykymenon vallitessa muuttumaan, koska me kansalaiset emme tee asialle mitään!

Valtiovalta voi toimia niin kuin toimii vain ja ainoastaan koska kansalaiset velvollisuudentunnossaan työn tekemistä ja verojen maksua kohtaan jatkavat omien etujensa vastaisen toiminnan rahoitusta. Verojen kantamisen lopettaminen valtiolle olisi satavarma keino pakottaa valtiovalta lopettamaan perseilynsä rahoituksen puuttuessa.

Mika Sankari kirjoitti...

Perskeles sentään, kuinka hyvä kirjoitus taas! Ja niin totta, että pahaa tekee.

Kumitonttu kirjoitti...

Loistava kirjoitus!

Omiin käsiini sattui tuo kirjoitus jo aiemmin, enkä viitsinyt lukea kuin vähän alkua. Alkoi niimmaar paljo vituttaa ja kun piti asiakkaitakin siinä illalla vielä tavata, niin ajattelin tilaisuuden sujuvan rattoisammin, jos olen hyvällä tuulella.

Ana-5000 kirjoitti...

Onnistui. En yhtään ihmettele, että toiset perustavat natsijärjestöjä, viskovat polttopulloja ja pahoinpitelevät viattomia kaduntallaajia, koska 12 hengen syyrialaisen sohvan tilaaminen ja se kosminen epäoikeudenmukaisuus millä se on mahdollista herättää minussa niin vahvoja tunteita että jossen olisi rauhan mies läpeeni olisin valmis tekemään jotain asialle, vaikka siitä ei olisikaan mitään hyötyä.

Sen sijaan pistän vain linkkiä eteenpäin. Saa riittää tällä erää, nähdään vaaliuurnilla.

Vasarahammer kirjoitti...

Ehkä rasismi- ja viharikoskiintiöstä puuttuu vielä. Siksi pitää vähän provosoida, jotta rasismin vastustamiseen saadaan lisää määrärahoja.

Anonyymi kirjoitti...

Selvisipä Pohjalaisten geneettinen alkukoti.

Ovat piru vie Somaleita alkujaan. Leviätä pitää olla.

Olikohan se nahkasohva? Tiedätkö mitwn tummanahkaiselle sohvalle haetaan paikka huoneesta?

Tervehtien Jääppis


T

Dr. Doctor kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=IqhlQfXUk7w

Anonyymi kirjoitti...

Kävi kyllä mielessä tuota lukiessa, että ovatko ne maijukorpelat ihan vilpittömästi hölmöjä, vai haluavatko ne oikein huolella hieroa naamaan?

-MW-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille. En usko, että nää maijukorpelat asiakseen haluavat vittuilla, ne ovat vaan reaalimaailmasta niin kerta kaikkiaan ulkona.

Toi Dr. Doctorin lähettämä Monty Python: Ministry Of Silly Walks-pätkä on klassikko. Jos joku ei vielä oo sitä nähnyt, niin välittömästi katsomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä kyseisessä jutussa näytti kuitenkin olevan niin, että haastatellut somalialaistaustaiset ihmiset kertoivat käyvänsä töissä. Miksi ihmeessä tämän blogin kirjoittaja olettaa, että sossun rahalla sitä eletään?

Esim. helvetin aikaisissa aamujunissa, joissa kulkevat aamusiivoojat on mustaihoisia valtavan paljon, töihin näyttävät olevan menossa. Ja jos aloittaa aikaisin, ehtii kyllä tehdä aika paljon töitä. Monelle kansasuomalaiselle pitkäaikaistyöttömällekin löytyisi sitä siivoamista, jos sattuisi kelpaamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys anonyymille ja kiitos kommentista. Hienoa saada välillä negatiivista palautetta.

Palaute tosin hieman ontuu. Minä en meinaan huomannut Pakolais-lehden jutussa muuta viitettä Suomessa tehtävään työhön kuin tämän Alin (nimi muutettu) kommentti ”Meitä on seitsemän ja me mennään ja tullaan, töihin ja kouluun ja harrastuksiin, ja ketään muuta ei näy porraskäytävässä."

Niin että eipä yleistetä, kun meilläkään ei siihen lupaa ole.

Siks toiseks, onhan se mahdollista, että yksinhuoltajaäiti Aisha (nimi muutettu) tulee jo aamujuniin siivoomaan. Ei tosin sanonut tulevansa. Mutta jos löydät siivousfirman, jonka palkoilla on mahdollisuus tilailla ulkomailta asti kahdentoista hengen sohvia ja hankkia Helsingistä kämpän johon se mahtuu, niin ilmoita ihmeessä minullekin. Täytyy panna silloin urasuunnitelmat kerralla uusiksi.

Joka tapauksessa voimia eloon anonyymille ja mukavaa joulun odotusta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin juu, anonyymille vielä. Unohtui sanoa, että noudatetaanpa hieman kohteliaisuutta Suomessa asuvaa ulkomaalaisväestöä kohtaan.

Meinaan, jos puhut somaleista, niin puhu somaleista. Älä puhu somaleista ja mustaihoisista. Itse olen töissäni ollut varsin monen afrikkalaisen kansakunnan kanssa tekemisissä.

Varsin yhteistä heille on se, että he ovat mustaihoisia, mutta esmes gambialainen tai ghanalainen ei välttämättä tykkää yhtään siitä, että heitä sanotaan somaleiksi pelkän ihonvärin takia. Ja sama tietysti toistepäin.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, en pyrkinyt väittämään kaikkia mustaihoisia somalitaustaisiksi, enkä tapaa kysellä aamujunissa kenenkään passia tai entistä kotimaata, en minkään värisiltä.

Mutta Suomessa asuvista mustaihoisista kohtuullinen osuus on Somaliasta kotoisin, toiset toki muualta ja ihan paljon nykyisellään ihmisiä, jotka eivät ole koskaan Suomen ulkopuolella asuneetkaan.

Sitä yritin alunperin sanoa, että on erikoinen oletus, että ihminen ei tee töitä, jos toisin ei todisteta. Tuskinpa kukaan suomalainenkaan erikseen haluaa lehtijuttuun kirjoitettavan, että töissä sitä käydään, jos se ei aiheeseen liity.

t: Se anonyymi, Maria

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, anonyymi Maria. Tiedänhän minä, että sieluun koskee kun tämmöisiä sinun ajatusmaailmaasi vastaisia juttuja kirjoitetaan.

Muista nyt kumminkin, että suomessa asuvasta somaliväestöstä suurin osa ei ole työelämässä. Työelämässä olevista suurin osa on julkishallinnossa, joko tulkkeina, tai selvittämässä ongelmia joita ei olisi, jos he eivät olisi täällä.

Heidän saldonsa tälle maalle on pahasti pakkasen puolella. Ja työssäkäyville, tavallisille suomalaisille jonkun somaliyksinhuoltajaäidin ulkomailta tilattu kahdentoista hengen sohva saattaa ihan oikeasti aiheuttaa vitutusta.

Kirjoituksessani ei ollut asiana mollata somaliväestöä, vaan tiettyä osaa suomalaisista, jotka elävät unelmissa, ja joilla ei ole reaalimaailmasta mitään käsitystä. Luulen, että olen tavannut tuota kansojen kirjoa enemmän kuin sinä.

Minä en rupea käymään kanssasi 30-osaista juupas/eipäs-väittelyä. Jos sulla on vielä jotain sanomista, tai osoitusta, että esim somaliväestö on todistetusti huomattavan tarpeellinen ja suomalaista elintasoa nostava, niin sano se. Sen jälkeen lyön kommenttihanat kiinni.

Ja sano sitten jotakin faktaa. Älä musta tuntuu-juttuja. Aikaisemmassa kommentissa viittasit lehtijuttuun ja sanoit, että "näyttää olevan näin". Ei ollut. Siitä et sitten kommentoinut enää mitään.

Jos kommentoit jotain, niin sen julkaisu venyy sitten varmaan myöhään iltaan. En ole tietokoneen ääressä ennen sitä. Täytyy meinaan mennä töihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin, se unohtui, se siivousfirma. Kerro nyt ihmeessä missä firmassa semmoisia liksoja saa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, en yrittänytkään ollenkaan olla kattava, kunhan osoittaa yhtä tekemääsi oletusta. En missään kohdassa sanonut, että minusta somalitaustaiset kuuluvat/eivät kuulu Suomeen tai mitään muutakaan kantaa en tähän asiaan tässä ottanut.

Aika koville sulla taitaa ottaa palaute, jossa sanotaan mitä tahansa muuta kuin hymistellään sinun olevan täysin oikeassa. Melko tiukka oletus sinulta myös, että olisit nähnyt kulttuurien kirjoa minua enemmän, ethän tiedä minusta mitään (sen enempää kuin minä sinusta, joten en ota tähän väitteeseesi kantaa).

Ainoa asia mitä oikeastaan haluaisin enää tähän lisätä on se, että stereotypioihin perustuva keskustelu kenestä tahansa mihin tahansa ryhmään kuuluvasti ihmisestä aiheuttaa yleensä suuren määrän vääriä luokitteluja.

Suomessa on yhtenä länsimaiden kärkimaista itsemurhia ja naisiin kohdistuvaa perheväkivaltaa. Jos tästä yleistetään voidaan todeta, että suomalaiset ovat itsemurhaan taipuvaisia tai että suomalaiset miehet vetävät vaimojaan turpaan. Kumpikaan näistä ei kuitenkaan päde kuin edelleen varsin pieneen osaan suomalaisista. Samalla tavalla somalitaustaisiin liitetyt stereotypiat ovat ihan varmasti osan kohdalla totta ja osan kohdalla vääriä.

On yhtä epäreilua väittää, että kaikki somalitaustaiset ovat laiskoja tai mitä tahansa muuta heihin liitettyä, kuin on epäreilua sanoa kaikkia suomalaisia miehiä vaimonhakkaajiksi tai kaikkia suomalaisia itsemurhantekijöiksi.

Jos kohtelet muita reilusti, niin voit ehkä olettaa samaa kohdistuen itseesi. Ihmiset ovat enemmän yksilöitä kuin ryhmiensä edustajia.

-Maria

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Marialle. En minä suinkaan hymistelyä kaipaa, mutta selvää sisälukutaitoa kylläkin.

Ongelmanahan tässä on se, että sinä teet oletuksia minun puolesta. Tyyliin "On yhtä epäreilua väittää, että kaikki somalitaustaiset ovat laiskoja tai mitä tahansa muuta heihin liitettyä". Mitä ei jutussa lukenut. Sulle pitäis vissiin jutussa erikseen aina huomauttaa, että "kaikki somalit eivät ole jne.".

Kun jutun pääidea ei edes ollut somalivähemmistömme, vaan eräitten suomalaispiirien käsittämätön suitsutus siihen suuntaan. Ja sen aiheuttama tympiintyminen valtaväestön keskuudessa. Luepa juttu uudestaan.

Ja juu, somaleista suurin osa on työelämän ulkopuolella. Ei se sun jänkkäämisellä mihinkään muutu.

Ja oikeassa olet, reilusti pitää kohdella. Niin kuin esmes minä kohtelen ihmisiä työssäni. Minä en ihonvärin takia kyykytä ketään. Mutta en anna myöskään mitään etuoikeuksia. Reiluna miehenä annoin myös sinulle paljon palstatilaa, mutta tämä jänkkääminen loppuu tältä erää tähän.

Voimia eloon Marialle.

Kokoliha kirjoitti...

Maatamme vahingoittaneen Kioton idiottimaisen päästökauppapelleilyn satuhassilais-orastynkkysläisenä jatkumona Kööpenhaminan massiivinen ilmastokusetus voidaan nähdäkseni suoraan laskea Järeän Rynnäkkövittuilun kategoriaan. Suomalaista maailmaan puhtaimpiin kuuluvaa teollisuutta tapetaan nyt urakalla ja velkataakan alla painivaa kansaa rangaistaan aina vaan lisää. Satuhasseiltahan tämä on normitouhua, siitähän me heille heidän palkkansa maksamme, mutta onko hulluus todellakin vallannut hallituksen, vai mistä on kyse?

"Suomi nosti omaa panostaan viime yönä. Suomi antaa nyt kolmen vuoden aikana 110 miljoonaa euroa eli noin 37 miljoonaa vuodessa. Alkuperäinen lupaus oli 100 miljoonaa euroa.

Nyt pääministeri on sopinut, että Kiina voi vähintään kaksinkertaistaa omat päästönsä jos Kiinan talouskasvu säilyy vähintään 8% tasolla. Tämä edellytyksenä on luonnollisesti se, että Kiinalle maksetaan tarpeeksi tukia.

Sovittu maksu on hyttysen surinaa näin alkuun. Maksu kehitysmaille tulee kymmen-kaksikymmenkertaistumaan lähivuosina. Kansalaista kohti se on noin kaksi-neljäsataa euroa vuodessa.
"

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2009/12/1015509

Yksi Eija-Riitta Korhola tai Timo Soini ei taida riittää vastustamaan tätä hulluutta. Ja kysyn vaan, että mikä oikeastaan on pahin vaihtoehto:
a) Kyseessä on tietoinen päin-näköä-Raskas_Rynnäkkövittuilu
b) Vakaumuksellinen halu ja pyrkimys vahingoittaa maatamme = maanpetturuus
c) Kyseessä on lauma täydellisiä idiootteja

Unknown kirjoitti...

Itse kummastelen saamaanne vitutusta. On kummallista, kuinka kaikesta tarvitsee olla kateellinen.

Totta kyllä on, että artikkeli saattoi pahentaa asiaa. Tämä johtuu siitä, ettei ihmisten taustoja selvitetä lukijalle. Toisin sanottuna: Jos suomalaiset eivät ymmärrä somalien tapaa elää, saattavat suomalaiset sitä vieroksua.

Artikkelin julkaiseminen olis silti hyödyllinen teko. Se nimittäin selventää maamme alkuperäiskansalle hieman meille muuten outoa kulttuuria ja helpottaa näin toisen kulttuurin hyväksymistä.

Unknown kirjoitti...

muuten...
En koe keskustelua järkeväksi, jos jollain keskustelun osapuolista on oikeus lopettaa keskustelu haluamaansa kohtaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kommentoijille.

Kokoliha: Kallistuisin vaihtoehtoon C. Octaviuksen blogiin heitin kommentin, jolla hoitaisin oman "velvollisuuteni" näin:

"Ehdottaisin sellaista mahdollisuutta, että voisin vaihtoehtoisesti polttaa omia rahojani viranomaisen valvonnassa sen 200 – 400 euroa. Vaikka viitosen seteleinä, niin tulee komeampi roihu. Sitten viranomainen kirjottaisi minulle todistuksen, että olen antanut oman osani, eikä rahojani enää siirrettäisi Kinshasan Kalashnikovkunnostamoon."

Matias: reiluna miehenä julkaisin mielipiteesi. Tuo kateuteen vetoava one-lineri sinänsä tuskin koko juttua vesittää. Se on muutenkin nii-in vanha.

Luulisinpa tämänkin blogin lukijoista suurimman osan hyväksyvän muualta muuttaneiden ihmisten tavat elää, mikäli he olisivat varmoja siitä, että se tapahtuu omalla kustannuksella.

Toisaalta en ymmärrä, miksi somalialaista elämäntapaa on väen väkisin tuettava. Eihän tämä ole somalia. En puutu siihen, kuinka somalit elävät somaliassa. Se taas on heidän oma asiansa.

"En koe keskustelua järkeväksi, jos jollain keskustelun osapuolista on oikeus lopettaa keskustelu haluamaansa kohtaan."

Joskus aikanaan olen ollut kohteliaampi, ja silloin tuloksena on ollut jatkuvat jänkkäysorgiat, jotka eivät johda yhtään mihinkään. Luulen, että itseäsikin semmoinen alkaisi tympiä. Toi nimirekki Maria sai mielipiteensä ilmaistua, ja hänen viimeisessä kommentissa olikin jo loppukaneetin makua.

Siks toiseks, kun tämän blogin lukeminen ei maksa mitään, niin ei mulla ole mitään "velvotteita asiakkaita kohtaan".

Anonyymi kirjoitti...

Ykä on tulessa. Linkatkaa kaikki eteenpäin.

Kiitos.

Ja kiitos Ykä! Teet arvokasta työtä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos Anolle ja voimia eloon.

Huurop Kelmi kirjoitti...

Yrjöperskeles kirjoitti:
"En usko, että nää maijukorpelat asiakseen haluavat vittuilla, ne ovat vaan reaalimaailmasta niin kerta kaikkiaan ulkona."

Tuo kommentti vie pohjan koko kirjoitukseltasi. Vittuiluhan on määritelmällisesti tahallista asiaintilan peiteltyä tai ei-niin-peiteltyä hieromista vastaanottajan naamaan. Oletko siis tahallasi ymmärtänyt artikkelin tarkoituksen väärin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tai sitten lukija on ymmärtänyt kirjoituksesta jotain väärin. Vaan mikäli näin on, on syy yleensä kirjoittajassa. Täytynee pitäytyä jatkossa enempi rautalangassa. Vaan voimia eloon Huurop Kelmille.

Anonyymi kirjoitti...

oppineet paljon

Lakeudenmies kirjoitti...

Täällä keskustelu on mennyt ihan naurettavaksi.

Tässä on juurikin yksi niistä henkilöäni suuresti ärsyttävistä piirteistä ihmisessä.
Jätetään kokonaan katsomatta sitä kokonaiskuvaa mistä kirjoitettiin vaan takerrutaan siihen miten asian ilmaisit ja mitä tällä lauseella, irrotettuna asiayhtälöstänsä, on tarkoitettu.

Tämä on perkele vapaa maa ja kirjoitusasunkin asiansa ilmaisemiseksi saa valita.

Ja vielä keskustelussa minua jäi häiritsemään se että suomalaisia verrataan vähemmistöryhmään.
Suomessa on korkeat itsemurhaluvut ja perheväkivaltaluvut suhteutettuna muihin maihin mutta viittaaminen siihen ettemme voi oletusta tehdä prosenttiosuuksiin perustuen jostakin vähemmistöryhmästä on naurettava. Jokainen rakentaa olettamuksia ja käsityksiä asioista ja ihmisistä päivittäin. Jos emme tekisi näin niin emme olisi ikinä selviytyneet laskeutumaan alas puusta
"no jospa tuo tiikeri ei olisi samanlainen kuin se edellinen.

Eri asia olisi jos olisi esittää tietoa joka pohjautuisi siihe että tämä itsemurhaluvut ja vaimonhakkaaminen on yleistä jossakin maassa missä suomalaiset ovat vähemmistössä.

Sekin on vain täydellinen tosiasia että tälläkin hetkellä Suomeen virtaa maahanmuuttajia sosiaalietuuksien perässä eniten juuri somaliasta.
Ja jos perus järjellä taas mietitään että olet mennyt jonnekin tietyn etuuden perässä, ja saat tämän etuuden, niin se että alkaisit tekemään hirmeästi töitä sen eteen että saat enemmän etuuksia on absurdi.

Ihminen on mukavuusalueellaan vaikuttava yksilö, joka luontaisesti pyrkii saavuttamaan mahdollisimman paljon mahdollisimman vähällä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys uudelle tuttavalle Lakeudenmiehelle ja kiitos hyvästä kommentista.

Anonyymi kirjoitti...

20.12.2012
Nyt joulun tullen pakolaisstatuksella Suomeen jääneet pääsevät lomille Somaliaan,jossa isoäiti voi valmistaa ruuat näille poliittista vainoa kokeneille onnellisille uussuomalaisille. Yksi somali-isä sanoi rakastavansa Suomea ,koska 8 lastansa saa ilmaisen koulutuksen maassamme. Hyvä syy varsinkin jos vaimot oppivat lukemaan ja kirjoittamaan kaupanpäällisiksi. Olisi mukava tietää kuinka moni poliittisen toimintansa takia vainottu aikoo palata kotiseuduilleen. Poliittisesti aktiivin luulisi jatkavan työtänsä synnyinmaansa olojen kohentamiseksi koko aikuisiän.