sunnuntai 13. joulukuuta 2009

SALAHAKATUT

Hotelli Yrjöperskeleen respassa törmättiin Helsingin Oikeaoppisen julkaisemaan uutiseen, jonka mukaan Suomen somaliyhteisö tai osa Suomen somaliyhteisön jäsenistä kokee enemmän uhkailua, väkivaltaa tai vakavaa häirintää kuin mikään muu vähemmistö Euroopassa. Tämmöseen johtopäätökseen on tultu EU:n perusoikeusviraston tuoreen kyselytutkimuksen perusteella. Väkivaltaa, väkivallalla uhkailua tahikka vakavaa häirintää on ollut kyselyn mukaan 74 tapausta jokaista sataa haastateltavaa kohti.

Paskapuhetta.

Tässä maassahan on sen sorttinen media, joka ei taatusti jätä somaleihin kohdistuvia väkivaltarikoksia julkaisematta. Ei tarvittu kuin mahdollisesti junan rappusilla nurin tönäisty somalityttö, niin painokoneet pysähtyi ja etusivu meni uusiksi. Mikäli somaleihin kohdistuvaa väkivaltaa olisi niin paljon kuin tuossa väitetään, jouduttaisiin painokoneisiin vaihtamaan laakerit kerran viikossa. Yllättäin ei tossa jutussa puhuta somalien nostamista rikosilmoituksista mitään. Miksiköhän?

Kyselytutkimuksen ongelmahan on siinä, että siinä kyselijä kyselee ja vastaaja vastaa, ja kyselijä olettaa ilman muuta, että vastaaja puhuu totta. Voinhan minäkin todeta vastaavanlaisessa kyselyssä että joo, sain turpaani kerran tiistaina, kaksi kertaa torstaina ja vielä kertaalleen lauantaina. Jos kyselijä tuumii, että eihän toi sun naamasi näytä mitenkään hakatulta, voisin todeta, että joo, sitä minäkin olen ihmetelly. Kirjaapa ne tulokset sinne kannettavaasi vaan.

Varsin mainiota on se, että jutussa on laitettu väkivalta ja uhkaava tilanne samaan piikkiin. Väkivalta on väkivaltaa. Uhkaavan tilanteen voi ihminen mieltää miten lystää. Jos suomalainen kattoi somalin mielestä pahasti, eikä tarjonnu tulta tupakkiin, niin kyseessähän saattoi olla uhkaava tilanne. Ja toisaalta voihan väkivallankin määritellä mielensä mukaan. Löysihän Johanna Korhonenkin väkivaltaa siitä, kun johtaja ei tervehtinyt.

Todetaanpa jutussa vielä, että että ”somaleita on Suomessa vähän koko väestöön suhteutettuna, mikä altistaa heidät rasististen rikosten uhreiksi.” Jausaa jausaa. Tässä alkaa suorastaan ihmetellä, kuinka Suomessa asuvissa, somaleita pienemmissä väestöryhmissä kuten saamelaisissa (8.700), juutalaisissa (1.300) tai tataareissa (900) on enää kukaan hengissä.

Eli somaleihin kohdistuvaa väkivaltaa on siis pilvin pimein, mutta missään sitä ei näy. Olisiko tässä uudissanan paikka? Kun niitähän on niitä salarakkaita. Niin oliskos nää kyselyssä väkivallasta valittaneet somalit sitten salahakattuja?

Vai voisiko syyllinen sittenkin löytyä? Ettei vaan syyllisiä olisi ne Helsingin Katajanokalla arvotaloissaan asuvat miehet, jotka Sofi Oksasenkin mukaan hakkaavat jatkuvasti naisiaan? Voi olla, että he ovat ottaneet työn alle somalivähemmistönkin. Ja lehdet eivät uskalla asiasta kirjoittaa. Katajanokan Jätkämafian pelko on liian suuri.

9 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

En nyt ehdi linkata sitä artikkelia, joka julkaistiin Egyptissä, mutta siinähän todettiin, että Suomi on muslimien paratiisi. Jotenkin ristiriitaista on tämä mediatyöskentely näinä päivinä, kun mokutalo alkaa sortua.

Anonyymi kirjoitti...

Minä ilmiannan itseni.

En kyllä tiedä mistä, mutta syyllinen olen kyllä.

Näin nimittäin Sofin tuossa Aleksilla tänään ja ihmettelin, että mitähän tuonkin peikon pakkeleiden alla oikein piilee.

Hyviä kirjoja 2/3. Ok. Loistava brändäys. Ok.

Mitä sitten? Missä on se sanoma, mitä peikkotyttö yrittää kertoa?

Kertokaa Te viisaammat, kiitos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kommentoijille.

Kumitonttu: Ristiriitaista joo. Saattaa olla niin, että egyptiläinen tiedonvälitys on asiassa rehellisempää kuin omamme, valitettavasti.

Ano: Siitä, mitä Sofi tarkoittaa julkisilla leiskautuksillaan, en osaa suurempaa viisautta kertoa, koska en itseäni niihin viisaampiin lue. Hänen kirjallisuuttaan en arvostele, koska en ole sitä lukenut. Saattaa olla hyväkin kirjailija, mene ja tiedä.

Kyllästynyt kirjoitti...

Saattaa mennä sivuun, mutta täytyy huomauttaa, että Turun Sanomissa sentään on jotain valon pilkahdusta.

http://www.ts.fi/keskustelut/index.html?forumid=15&topicid=12487&parentid=0&docid=0&topicsortorder=0&topicpage=1&commentsortorder=0&commentpage=1&commentpagesize=20&action=0

Noin vuosi sitten kirjoittelin pari vastausta samaan tyyliin johonkin mokutukseen, mutta eivät silloin menneet läpi, nyt kyllä. Tiedä sitten, mistä muutos johtuu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle ja kiitos kommentista & linkistä. Noissa sanomalehtien kommenttiosioissa kommentit onat kyllä 95%:sesti antibongoa. Valopilkkuna voi tosiaankin ajatella sitä, ettei lehdet modaa nykyään pois näitä mielipiteitä. Ja kaikista valopilkuista pitää olla tyytyväinen.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Viime aikoina sanomalehtien keskustelupalstojen sensuuri on tosiaan hellittänyt. Tämä on saanut monikulttuurisuususkovaiset punavihreät lesbovegaanit kusemaan housuihinsa - he ovat aivan kauhuissaan siitä, että keskustelupalstoilla on "rasistisia", "islamofobisia", "ksenofobisia", "misogyynisiä" ja "homofobisia" mielipiteitä.

Ovat perustaneet tällaisen fb-ryhmän:

Menin vahingossa HS:n keskustelupalstalle, ei olis pitänyt


Tukiryhmä niille, jotka lukevat vahingossa HS:n keskustelupalstaa vaikka tietävät hyvin, että se aiheuttaa vain epätoivon ja kiukun tunteita, ja että siellä esitetyt mielipiteet eivät, onneksi, edusta "yleistä mielipidettä".

Tukiryhmä niille, jotka ovat kyllästyneet pienen ja aktiivisen, matalaotsaisten ryhmän jotka dominoivat HS:n keskustelupalstan keskustelua, homo- ja lesbofobisiin, ulkomaalaisvastaisiin, misogynisiin ja tasa-arvon vastaisiin mielipiteisiin.

Tukiryhmä niille, jotka ovat huomanneet, että HS:n keskustelupalstan moderaattorit päästävät läpi tämän ryhmän asiattomia ja loukkaavia viestejä sekä tasa-arvon vastaisia viestejä mutta joiden omia suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon puolesta argumentoivia viestejä ei usein julkaista, vaikka ne olisivat täysin asiallisia.

Tietoisuutta asiasta levittävä ryhmä niille, jotka eivät ole tienneet, että HS:n keskustelupalstan julkaisupolitiikka on puolueellista, ja että isosta osasta tasa-arvon vastaisia mielipiteitä, ainakin tietyissä kysymyksissä, vastaa vain muutama henkilö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mikolle ja kiitos kommentista. Tohon ei kai muuta voi sanoa, kuin että totuus koskee eniten.

Tietysti voidaan aina sanoa, että mielipiteitään kirjoittelee vain ne 20 netsiä. Toisaalta minä en ole kirjoittanut esim HeSaan ensimmäistäkään mielipidettä, joten kyllä niillä yhdeksällätoista muulla tyypillä saattaa olla sormet ruvella.

Kullervo Kalervonpoika kirjoitti...

Kiitos Ykälle tämän aiheen esilletuonnista. Ajattelin itsekin kirjoittaa jotain, mutta (perskeles) kun työnteko rajoittaa taas osallistumista.

Onhan minulla ehdotuskin. Hyysäri julkaisi nettiversiossaa tällaisen:

Helsingin Sanomat kerää lukijoiden kokemuksia viharikoksista ja arkipäivän rasismista.

Kerro meille tiiviisti joko omista kokemuksistasi tai tapauksista joihin olet törmännyt. Lähetä kertomuksesi meille viimeistään torstaina 18. 12. 2009.

Otamme kertomukset vastaan mieluiten sähköpostitse, mutta myös tavallinen posti tulee perille. Emme vastaa viesteihin muussa tapauksessa kuin jos haluamme haastatella asianosaista.

Käytämme tarinoita tulevissa kirjoituksissamme, mutta käsittelemme henkilötietoja luottamuksellisesti.

Kirjoituksiin tulee kuitenkin liittää yhteystiedot, jotka jäävät halutessanne vain toimituksen tietoon.

Kertomukset voi osoittaa osoitteeseen: kristiina.markkanen@hs.fi. Laita sähköpostisi aiheeksi "Viharikokset".

Postiosoite on: Helsingin Sanomat, uutistoimitus, Töölönlahdenkatu 2, 00089 Sanomat. Kuoreen pitää laittaa tunnus "Viharikokset".


Nyt kaikki joukolla kertomaan HS:lle arkipäivän käänteisrasismista - esim. erään maahanmuuttajaryhmän harrastamasta muksujen kiusaamisesta, vaimojen huorittelusta ja koiran potkimisesta - unohtamatta joka kerran kuulutua aloitusta:

säöle vitu (huora/homo) razzisti!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kullervolle ja kiitos kommentista. Luulenpa että Helsingin Oikeaoppinen ei halua suomalaisten kokemuksia viharikoksista ja arkipäivän rasismista. Kommentit ovat varattu ihan muulle porukalle.

Odotan, että tuon kampanjan myötä tulee tuossa uuden vuoden kieppeillä lehden toimesta oikea mokutus- ja suomalaisten syyllistämisaalto.

Vaan eiköhän me se taas kertaalleen kestetä. Ammutaan näillä pienikaliiberisemmilla takaisin. Hyvää joulun odotusta Kullervolle ja aina enemmän voimia eloon.