keskiviikko 9. marraskuuta 2016

RAPORTTI YHDYSVALTAIN VAALEISTA


- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Yhdysvalloissa järjestettiin presidentinvaalit. Pääehdokkaina olivat Donald Trump ja Hillary Clinton. Tiukan vaalikamppailun jälkeen Donald Trump voitti. Eurooppalaisen vihervasemmiston mielipidettä ei taaskaan kysytty, vaikka se joka kerta niin luuleekin. Täällä Antero Lärvänen, Washington.


Ja lisätäänpäs tähän vielä Saska Saarikoski-Öforsin ennustus elokuulta 2015:


115 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sanoin jo yöllä mutta koska koko maailman valtajärjestys ja media tuntuu niin tekevän, niin toistan:

Vinkukaa suvakit!

-Tvälups-

Jk Meidänkin lurkit ovat kaiken aikaa veikanneet väärää hevosta ja sen vedonmaksun aika koittaa vielä...

Anonyymi kirjoitti...

Nio niin. Trump voitti. Lieneekö sitten hyvä vai huono asia. Tällai äkistään paha sanoa. Tuskin kuitenkaan kovin paha asia, päätellen vihervasemmiston itkupotkuraivareista. Jotka sinänsä lämmittävät kovin mieltä tällaisena lumisateisena päivänä.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin tiivistetty��

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielipidettäni kysyttiin. Voi pojat että jaksoi hymyilyttää koko päivän. Häviäjinä Saudi-Barbaria ja intellektuaalit idiootit. Jotenkin niin suloista tuon pitkän naaman näyttäminen vaikka en tietääkseni nähnyt koko päivänä yhtään toista äänioikeutettua.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Ehtoota

Täällä mikrouuni alkaa pikkuhiljaa olla tiensä päässä, niin paljon on tänään mikrotettu paukkumaissia. Mietin myös, mitä vuokraisäntä tuumaa lukuisista skumppapullonkorkkien aiheuttamista lommoista katossa.

No, onpa edes jotain lohtua sateiseen Brysselin syksyyn.

t. Bobrikov

WhiteHunter kirjoitti...

Saa nähdä, riittääkö pelkkä puun halailu lievittämään median ja "hyvien ihmisten" henkisen kivun.
Voi olla että ei riitä, vaan nyt on pakko kaivaa esiin rasismia, edes jostain että on jotain mitä paheksua joukolla.

Trumpin tekoja on hyvä alkaa arvostelemaan 2019.
Siihen mennessä se on saanut jotain aikaan tai ajanut itsensä seinään.
Nähtäväksi jää.

Omaa mieltä lämmitti median & hyvien ihmisten vilpitön itkupotkuraivari.
Taisi tulos tulla kuivana kakkoseen

Hemuli kirjoitti...

Erityisen tiukkaa suvakeille tuntuu tekevän Meksikon ja jenkkien väliin mainostettu aita. Valtamedialta ja suvakeilta vain on unohtunut, että aidan rakentaminen aloitettiin jo George W Bushin aikana ja rakentamista on jatkettu koko Obaman kausien ajan.

Trumpille jää käytännössä vain aidan viimeistely...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mexico%E2%80%93United_States_barrier

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, KKi:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Bobrikoville, WhiteHunterille ja Hemulille & kiitos kommenteistanne. Suoraan sanoen minä olin kyllä suht varma että Clinton voittaa, olihan se mediarummutus jenkkienkin puolella sen verran kova. Mutta meidän mediamme ei tajua, että yhdysvaltaiset valisivat itselleen presidentin, eivät eurooppalaisen vihervasemmiston kenraalikuvernööriä. En tiedä, mitä jatkossa tapahtuu mutta tiedostavaiston peppukipu on kaunista. Eilen oli vaalivalvojaiset ja nyt alkaa viikkojen mittaiset vaaliulvojaiset.

Anonyymi kirjoitti...

ai ai että "uutisten" mukaan tulossa vaikeuksia kun on tulevalla presidentillä vähän poliittista kokemusta....hei oliko sitä Carterilla tai Reaganilla? ja hyvin selvisivät
kaudestaan, siis miksi tämä kauhea älämölö?

Anonyymi kirjoitti...

Kotimaisen mediamme eräs päätomittaja sanoi äsken telkun haastattelussa että "pitää meidänkin galluppeja kuunnella herkällä korvalla, että päästään tarvittaessa puuttumaan..." (lähetys loppui)

Siis että mitähän vittua? Puuttumaan. Sattuikohan kukaan muu tätä kuulemaan, vai oliko se vain saunasta tulleen äijänkäävän kuulohäiriö. Kyse oli siis siitä, kun äänestystulos ei ollutkaan sitä mitä gallupit lupasivat, ja siitä tuli vissiin näille Ykän sanassa henkinen pipi.

Mää olen kauhian hämmästyny. Mää ole nii hämmästyny, et mää en oikkestans tier kuin hämmästyny mää ollenka olenka. Mut määhä olenki hiilest tehty ahvena.

T: YmmiAnonyymi kirjoitti...

No mitäs Ykä veikkaat että tapahtuu sitten kun vihervasurit saavat lopullisesti laskun maksettavakseen jos siis niin käy. Auttaako silloin itku ja kiemurtelu? Mitäköhän se laskun maksu voisi olla noin niinkuin käytännön maailmassa.
Käviskö jos vihervasuri muina tyttöinä/poikina hissukseen kääntäis kelkkansa.
Muutkin toki saa vastata.
ELi jos joskus koittaa päivä kun nykyiset maanpetturit ja vihervassarit saavat vastata teoistaan miltä se näyttää. selviääkö ne sillä että pyhästi lupaa parantaa tapansa vai voiko jopa käydä niin että tulee tyly kohtelu. Ja jos on niin mitä se seuraus sitten sisällään pitää.

Terveisin Lumikettu

Lemminkäinen kirjoitti...

Media valkopesi Hillarya ja mustamaalasi Trumpia, mutta pesuohjelma ei tuottanut toivottua tulosta. Pyykki oli muuttunut valkopesussa mustaksi ja Trump oli valkoisempi mitä koskaan. Media voisi ottaa oppia Tahvo Valopäästä. Kun Tahvo yritti hirttää itseään kolmannen kerran, niin hän huomasi että hirttoköydessä täytyy olla solmu ja tämän huomattuaan totesi Tahvo: Elämä on ikuista oppimista.

Lemminkäinen kirjoitti...

Saskalle tiedoksi! Jos nielee litran 0,0 prosenttista ainetta, niin se ei tunnu missään, mutta jos joku lyö laudalla päähän, mikä on 2,70 metriä pitkä, niin se tuntuu.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Nobel-komitea on ajan tasalla, ja ryhtyy valmistelemaan rauhanpalkintoa Trumpille. Olisi noloa, jos niin ei meneteltäisi. Joku voisi päätellä, että palkintoa jaetaan vihervasemmistolaisin perustein.

Olisi hyödyllistä tietää, Obaman kauden nyt päättyessä, miten hän on toimillaan osoittautunut palkinnon arvoiseksi. Palkinnon jakovaiheessa nimittäin näytti siltä, että kriteerit perustuivat ehdokkaaseen kiinnitettyihin tulevaisuuden odotuksiin eikä suinkaan etniseen taustaan, kuten jotkut kriitikot väittivät.

Ironmistress kirjoitti...

Jenkkien valtiolaivassa on nyt pääkannella yksi kanuuna irti.

Täydellinen poliittinen untuvikko, eivätkä hänen ihmissuhdetaitonsa, diplomaatin kykynsä tai tolkkunsa oikein vakuuta. Saa nähdä, miten tästä eteenpäin. Onneksi on olemassa valtiokoneisto ja iso joukko apparatshikkeja. Tuskin Trump sentään voi olla huonompi kuin Warren Harding.

Ironmistress kirjoitti...

Täällä Metallikaupungissa ei olla huvittuneita vaalituloksesta. Ruton ja koletan välisessä vaalissa amerikkalaiset valitsivat ruton. Kilari olisi ollut se ns. pienempi paha. Tulos oli kuin taivaanlahja Venäjälle - suurvallan ruoriin nousee täysin kokematon poliittinen untuvikko.

Suomen kannattaa valmistautua tämän maailmankolkan turvallisuustilanteen äkilliseen huononemiseen. Nykyisessä tilanteessa on pakko todeta, että nyt jokaisen kynnelle kykenevän kannattaa hankkia itselleen sotilas- ja/tai selviytymiskoulutus. Suomelle ruukinmatruuna suosittelee oman ydinaseen hankkimista. Mielellään Simsonin optiolla Israelin tapaan.

Mutta tiettyä vahingoniloa on pakko tuntea. Clintonin voittoa hehkutettiin kaikissa medioissa jo vuorenvarmana. Siitäs saivat.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö kirjoitti:
"Suoraan sanoen minä olin kyllä suht varma että Clinton voittaa, olihan se mediarummutus jenkkienkin puolella sen verran kova."

Sama täällä. Arvelin Clintonin voittavan niukasti, vaikken hänen voittoaan toivonut. Ehkä syynä käsitykseeni oli erityisesti suomalaisen valtamedian harjoittama Trumpin vähättely ja yksipuolinen uutisointi. Se siis tehosi. Trumpin voiton jälkeen 9.11.2016 ainakin kaksi suomalaista on sanonut minulle, että voitto merkitsee sotaa.

Tiedän henkilön, jolla on Trumpin vaalinappi (badge), joka laitetaan rintapieleen. Hän kertoi napin näyttämisen Suomessa aiheuttaneen vihamielisiä reaktiota. Ei siis pelkästään nappia ja Trumpia kohtaan vaan myös napin haltijaa kohtaan. Napin nähneitä piti rauhoitella. Niin kiihtyneitä he olivat.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ymmille, Lumiketulle, Lemminkäiselle, Ano2:lle, Ruukinmatruunalle ja acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Sanoisin, että Carter ei selvinnyt kovin hyvin johtuen hänen sinisilmäisestä hyväuskoisuudestaan mutta Reagan taas pärjäsi paljon paremmin. Tulee muistaa että silloin oli menossa vielä kylmä sota.

Ymmi: Tuo kuulostaa aika hälyttävältä. Mutta en epäile ensinkään.

Lumikettu: Jaa-a… no minähän en ole jakamassa tuomioita enkä niin halua tehdäkään. Tärkeintä olisi kai varmistaa ettei sama porukka saa itselleen enää sellaista valtaa. Ja silloin täytyisi tietysti opetella ja ottaa selvää että kuinka helvetissä tällainen yleensä pääsi tapahtumaan. Jossain vaiheessa niitä takinkääntäjiä saattaa kyllä ilmaantua.

Lemminkäinen: Toi oli aika paha toi Tahvo. Mutta emmehän me Saskaa toki laudalla mäiski. Antaa hänen juosta itse päätään seinään.

Ano2: Kyllähän se on niin, että Obama sai sen kyseisen palkinnon pelkästään orvasketensä värin vuoksi.

Ruukinmatruuna: Jos nyt annettais miehen yrittää ensin. Hillary Clintonilla on kyllä kovastikin sitä poliittista kokemusta mutta eipä tuo vaikutusta tee hänenkään toiminta. Ja jos kanuunavertausta käyttää niin tiedät itsekin että ei jenkkipresidentti voi mennä nukettamaan jotain kaupunkia vain siksi kun siltä tuntuu. Mitä tulee tuohon Venäjään niin olisitko lukenut ja ennenkaikkea uskonut kotimaisen median analyysejä? Sehän on totta että Suomi on suurvaltojen pelinappula mutta sitähän se aina on ollut ja tulee olemaan. Mitä tulee tuoho sotilaskoulutukseen niin etkös sinä kovasti ole vastustanut sitä asevelvollisuutta?

acc: Aika pahaksi siis menee tuo tiedostava hysteria täälläkin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Emmehän me nyt sentäs ala ketään mäiskimään laudalla päähän, lol. Lauta oli kuvaannollinen ilmaisu, koska Trumpilla oli 270 valitsijamiestä takanaan.

Anonyymi kirjoitti...

OFF TOPIC

Yllytän islamin vaaroista kiinnostuneita Ykän lukijoita tutustumaan Walid Shoebatin näkemyksiin islamista.

Yllytän myös tutustumaan sellaiseen termiin kuin "muruna". Se tarkoittaa käytännössä sitä, että edes islamin omat säännöt, lait, periaatteet, kirjoitukset, opetukset... eivät rajoita islamistien toimintaoikeutta tai -tapoja heidän taistellessaan ei-islamilaisia eli juuri meitä vastaan.

"Muruna" tarkoittaa myös sitä, että islamilainen yhteisö tai sen uskonoppineet eivät oikeasti tuomitse sellaisia terroristeja tai rikollisia jotka rikkovat islamin periaatteita ja lakeja meitä vastaan taistellessaan.

Ja kun islamissa ei ole juurikaan rajoituksia siinä että mitä kaikkea pahaa meitä vastaan saa tehdä, niin tuo muruna-periaate poistaa ne loputkin.

Asia, josta kannattaa ehdottomasti ottaa selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Ruukinmatruunalle:

Mukava huomata sinut taas interwinterissä kommentoimassa. Ehti jo melkein tulla ikävä.

Toivottavasti keksit itsellesi jatkossa jonkin sopivan henkireiän jonka kautta voit puhkua pihalle näkemyksiä, ajatuksia, tunteita...

Jumalan siunausta osallesi. Pysyköön kuilu kaukana sinusta ja sinä kuilusta niin ettei tule vääränlaisia tuijotuskilpailuja.

t: Eräs entinen lukijasi ja vakiokommentoija Nääsläänistä.

Anonyymi kirjoitti...

Vahingonilo on paras ilo, ei voi mitään. Mikähän siinäkin on, että tänään olemme varsinkin Ylen lähetyksissä kuulleet moneen kertaan, kuinka kahtiajakautunut Amerikka on nyt. Eikö se olekaan enää kansojen sulatusuuni, jossa kakkialta maailmasta tulleet elävät keskenään monikulttuurisessa onnelassa?

Ei mulla nyt muuta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Point taken.

Ano1: Kiitos lisätiedosta. Heitäpä vinkki myös Ibn Matille, joka on erikoistunut islamiin.

Ano2: Viesti välitetty.

Ano3: Minähän en sinänsä tykkää vahingonilosta mutta tässä tapauksessa teen poikkeuksen. Kun tulee muistaa että suomalainen media mieltää olevansa viranomainen jolla on lain suoma valtuus määritellä mitä saa ajatella ja mitä ei. Ihan hyvä että se saa välillä kusta kintuilleen.

Anonyymi kirjoitti...


Maalaillaan piruja seinälle.. ;-)

Mielessä on jo käynyt tämän "Ameriikan jytkyn" jäljiltä, kuinka monta päivää/viikkoa menee kun paikkaliset vastavoimat järjestävät taas suuren mellakan eripuolilla maata jossa "tummempi" kansanosa hajottaa liikkeiden ikkunoita, polttaa autoja ja muutenkin apinoi suurella äänellä (voivat heitellä myös banaaneja ilman seuraamuksia Suomen lainsäätäjän tulkinnan mukaan..).
Nythän tuollaisille pienille aktiviteeteille on heidän käsityksen mukaan valtakirja seuraavaksi 4:ksi vuodeksi.
Voisikohan tuosta ensimmäisen aktiviteetin ajankohdasta lyödä jossain vetoa??

t.
S.E.P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, S.E.P.: Veikkaan, että max kaksi viikkoa. Ja vaikka jonkun mustan riehujan ampuisi musta poliisi niin, mitäs sitä suotta tälläkään kertaa yksityiskohtiin takertumaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllähän kotimaisen ja kansainvälisen vihervasemmiston pettymys on nyt käsinkosketeltava ja suorastaan suussa maistettavissa. Onko lähitulevaisuudessa odotettavissa vielä pahempi pettymys kun Trump ei

aloitakaan kolmatta maailmansotaa;
alakaan veljeillä kritiikittömästi Putinin kanssa;
heitäkään Suomea ja Baltiaa Venäjän kitaan eikä
esiinny enää öykkäröivänä bisnesmiehenä?

Maailma saakin nähdäkseen USA:n 45. presidentin Donald John Trumpin, joka puhuu, käyttäytyy ja tekee poliittisia päätöksiä rauhallisesti, asiallisesti, harkitsevasti ja yleensäkin kaikin sellaisin tavoin, joita on tapana luonnehtia termillä "valtiomiesmäinen"?

Vai olisiko se sittenkään pettymys: alkaisiko vihervasemmisto sitten julistaa kuinka kehityskelpoinen Trump onkaan: hänhän toimii nyt aivan kuin me Suomen tiedostavaiston eliitti olemme häntä käskeneet mediamme välityksellä? En pitäisi oikeastaan mahdottomana.

vieras kirjoitti...

Ruukinmatruuna: olet sanonut ettei ole tärkeintä valita paras ehdokas vaan vähiten huono ehdokas. Hillary Clinton on huono vaihtoehdo, mutta Donald Trump on vähemmän huono. Tai toisinpäin, Trump on huono vaihtoehto mutta Clinton on huonompi.

Trump on huonokäytöksinen möläyttelijä, mutta hänellä on omaa rahaa, niin hänellä on varaa olla rehellinen eikä tarvitse pelätä muilta peräisin olevan rahallisen tuen menetystä. Clinton on muitten rahojen varassa ja peesaa heitä ja tekee heille tilaustöitä.

Et kai ole kuin amerikanjuutalaisten enemmistö, joka on niin demokraattiuskollista porukkaa (70-80 prosenttia) että äänestäisi vaikka Adolf Hitleriä, mikäli hän olisi elossa ja demokraattien ehdokas?

Ruukinmatruunan kannattaisi muistella minkälainen Hillary Clinton oli ulkoministerinä ja päätellä siitä minkälainen hän olisi presidenttinä. Presidenttinä hän olisi yhdistelmä presidentti Barack Obamaa ja ulkoministeri Clintonia, samssa paketissa. Kyseessä olisi Obaman kolmas kausi.

Luulisi Ruukinmatruunan olevan hyvillään siitä Donald Trump on ottanut esille amerikkalaisten työpaikkojen, varsinkin teollisuuden työpaikkojen karkaamisen ulkomaille. Itsekin olet sanonut ettei poliitikon tarvitse olla älykäs, riittää että hän on päättäväinen ja voimakastahtoinen kuten Ronald Reagan, jota olet itsekin käyttänyt esimerkkinä siitä. Jos Trump on kerännyt muutaman miljardin dollarin verran rahaa niin ei siinä yksinkertaisesti voi olla tyhmä.

Allaspalo kirjoitti...

Trumpetissa ei muuten mitään, hyvä että tiedostavaisto sai näpeilleen. Ei siinäkään mitään että hän pakottaa Euroopan maiden ryhdistäytymään ja ottamaan vastuu omasta puolustuksestaan. Mutta se apinan raivo, jolla hän saattaa romuttaa kaikki ilmastonmuutoksen torjunnan ja uusien energian muotojen kehityksen on pelottavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Vieraalle ja Allaspalolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Veikkaan että Trump ei tee noista mainitsemistasi asioista ensimmäistäkään vaan toimii presidenttinä niin kuin presidentin tulee toimia. Sinänsä en usko Trumpin olevan sen kiinnostuneempi Suomesta kuin muutkaan presidentit plus Hillary. En sano vieläkään Natolle ehdottomasti ei, mutta en voi välttyä ajatukselta että Nato pitää niin Suomea kuin Baltian maita käyttökelpoisena puskurivyöhykkeenä. Tulee muistaa, että Naton eurooppalainen siipi on romahduttanut oman puolustuksensa. En myöskään usko, että vihervasemmisto löytää Trumpista mitään hyvää. Silloinhan se saattaisi tunnustaa, että sen oma epistola pohjautuu puhtaaseen utopiaan ja valheeseen.

Vieras: Viesti välitetty.

Allaspalo: Ilmastonmuutoksen suhteen olen edelleenkin ottiatuota. Siitä olen varma että asiaa ei auta se, että suomalaisten piipertäjien egon vuoksi tuhotaan järjestelmällisesti Suomen teollisuutta vaikka Suomi tuottaa enemmän luonnonvaroja kuin kuluttaa.

vieras kirjoitti...

Trump puhui puhtaasta hengitysilmasta ja puhtaasta vedestä. Ei siinä tarvita ilmastohömppää.

Tuo ilmastohumppaa on miljardiluokan touhua ja muutama heppu tai akkakin on kerännyt siinä aika kivasti tuohta taskuihinsa.

Jos on halvempaa sopeutua muuttuviin säihin kuin taistella muutosta vastaan niin sopeudutaan. Jos on kylmää niin enemmän vaatetta päälle, jos on lämmintä niin sitten kevyemmät vaatteet päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmi: Kuulin saman ja ihmettelin samaa. Puuttumaan mihin?

Voi että olen ollut tänään iloinen, enkä oikeastaan Trumpin valinnasta, vaan niiden joidenkin maanpettureiden reaktioista. Nautittavaa katsottavaa ja kuultavaa. Luultavasti ei riitä heille edes yksi ihmisikä käsittämään mistä on kyse. T. Iloinen Iines

Allaspalo kirjoitti...

Siitä olen varma että asiaa ei auta se, että suomalaisten piipertäjien egon vuoksi tuhotaan järjestelmällisesti Suomen teollisuutta vaikka Suomi tuottaa enemmän luonnonvaroja kuin kuluttaa.

Selvä se, mutta mitä tekimistä meikäläisilä teollisuutta-inhoavilla-egonpuustaajilla on Trumpin kanssa? Itse pidän ihmisperäistä ilmastonmuutosta faktana, mutta iso pointti on että D.T ei tunnu välittävän paskaakaan mistään ympäristöasioista. Ja uusiutuvia energiamuotoja sekä saasteetonta teknologiaa pitäisi kehittää joka tapauksessa, ja Trump hyvällä lykyllä tyssäyttää vihreän teknologian kehityksen täysi.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä määrä toimittelijoilla onkaan mennut hukkaan työaikaa ja näiden kirjoitusten sanomalehteä tehdessä mustetta.

Kaikki meni turhaan niin monet Donald Trumpin vastaiset kirjoitukset.
Amerikssa ei luettu näitä Trumpin vastaisia kirjoituksia.

Omakohtaisesti ei aukene Trumpin vastaisuus, emme saa äänestääkään. Ja nämä valittelut voi voi kun voitti.

Kuten yrjö kirjoitit aikaisemmin meillä on mitään vaikutusta.

Allaspalo kirjoitti...

Länsi tappaa siis maailman
kasvihuonekaasupäästöillään ja kehitysmaat kohduillaan. Kumarrus yhteen suuntaan on pyllistys toiseen suuntaan. Mikä sotku...

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Mutta se apinan raivo, jolla hän saattaa romuttaa kaikki ilmastonmuutoksen torjunnan ja uusien energian muotojen kehityksen on pelottavaa."

Ei vaan aivan loistavaa. :-)

Uusia energiamuotoja? ei kai? tarkoitat varmaan että uusia sähköenergian tuotantomuotoja? en oikein usko että löydämme kovin äkkiä uusia hyödynnettäviä energiamuotoja..... :-)

Mutta tuo on höpöä että nämä "ilmastotalkoot" tuottaisivat edes uusia tuotantomuotoja sillä tämä tukihöpsötys on vienyt tuulivoimaloidenkin kehityksen täydelliseen stagnaatioon, ei tartte kun saa tolkuttomat tuotot muutenkin.

Ainoa uusi tuotantomuoto olisi fuusivoima, ja siihen satsataan pähkinöitä verrattuna vaikkapa tuulivoiman tukemiseen. Tuulivoimasta ei tule mitään ennenkuin keksimme miten varastoida valtavia määriä energiaa ja sellainen ei ole edes sellaisessa horisontissa kuin fuusiovoima ja siihen ei käytännössä satsata senttiäkään. Ihan luulojen pohjalta heitit nuo....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Iloiselle Iinekselle, Allaspalolle, Anolle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne. Vastataanpa vielä näin myöhä yöllä kun valveilla satun olemaan.

Vieras, Allaspalo & Thorvald Eskilinpoika: Näin alkuun totean että tämä ei ole ilmastoblogi. Mitä tulee itse ilmastoon niin maapallon lämpötila on sahaillut aina jo ennen kuin ensimmäistäkään polttomoottoria on kehitetty ja sen on saanut aikaan tuttavamme Arska. Mitä tulee ympäristöön, niin kaikkein suurin uhka sille on tolkuton väestönkasvu ja jos sit ei saada aisoihin niin kaikki muu on pelkkää laastaria ampumahaavaan. Trump muuten ei pysäytä mitään teollisuushaaraa sillä ne taas ovat yhtiöitten omistuksessa. Mitä tulee Suomeen, niin meillä on tolkuttoman suuret turvevarat ja jos niitten kehittämiseen oltaisiin laitettu ne varat jotka on upotettu tuulivoimaan niin me voisimme olla energian suhteen omavaraisia. Thorvaldille vielä: joo, se fuusioenergia olisi aivan ässä. Missähän vaiheessa sen tutkimus lienee?

Iloinen Iines: Jään seuraamaan tuota Ymmin huomiota. Suurella huolestuneisuudella.

Ano: Ja kuinka suuri määrä hyvää paskapaperiksi soveltuvaa ainesta on tuhlattu kun noita lehtijuttuja on painettu?

Anonyymi kirjoitti...

Terppa, Yrjö,

ja onnittelut Amerikan Yhdysvaltojen kansalaisille: valitsitte juuri johdon, joka tuo edes mahdollisuuden globaaliin järjen käyttöön. Hillary olisi kaaderiensa ohjauksessa jatkanut Obaman ja Billin linjoilla, ja republikaanien muut, establishmenttiin kuuluvat, ehdokasehdokkaat olisivat tarjoilleet vain samaa paskaa hiukan eri mausteilla. Luin juuri äsken skottijuurisen Ned Mayn a.k.a. Baron Bodyssayn (on muuten Britannian uudehkon PM:n Theresa Mayn serkku, vaikka monesta asiasta serkkunsa kanssa onkin eri mieltä) blogista "Gates of Vienna" analyysin maansa vaalituloksesta: http://gatesofvienna.net/2016/11/trumping-their-queen/ . Suosittelen kaikille englannin taitoisille, todella väkevää mutta sivistynyttä tekstiä. Baron esitti vaalituloksen syntyneen vahvasti USA:n aluetta kolmisensataa vuotta asuttaneen skotti- ja irkkutaustaisesen ns. kelttiväestön kiivasluontoisuudesta (engl. orneriness; et löydä ainakaan Googlesta sanakirjakäännöstä). Vaalien alkuvaiheessa, kun Trump nousi ehdokkaaksi, Baron ja vaimonsa totesivat useiden kanavien TV-toimittajien suorastaan _kieltävän_ katsojia äänestämästä häntä. Baron totesi siinä vaiheessa vaimolleen (Dymphna): "Tuskin tajuavat, mutta lukitsivat juuri kelttiäänet Trumpille". Baronin määritelmän mukaan kelttitaustainen amerikkalainen välittää vähät politiikasta; lähinnä itsestään ja perheestään. Hänelle ei kumminkaan sovi vittuilla. Jos kiellät häntä tekemästä jotakin, hänen kunnia-asiansa on tehdä juuri kieltoa vastaan. Niinpä Appalakkien, Kalliovuorten, syvän Etelän ja ns. Sydänmaan (Heartland) kelttitaustaiset mummut ja vaarit, politiikalle yleensä piutpaut antavat rekkakuskit yms. tyypit, lähtivät ihan vittuillakseen rekisteröitymään piirikuntiensa pääpaikoille äänestäjäksi, ja sitten kävivät tiistaina äänestämässä juurikin Trumpia. Ihmiset, jotka eivät ole äänestäneet ehkä vuosikymmeniin, jos koskaan. Oman luuloni mukaan myös mustia rekisteröityi äänestäjiksi lähes yhtä paljon kuin Obaman vaaleissa, mutta tulokset kertovat siinäkin väessä esiintyvän poikkeamaa oletettuun äänestyskäyttäytymiseen nähden. Vaalien ennakokyselyissä nämä porukat eivät vain viitsineet turhaan mainostaa aikomuksiaan.. Hienoa, miten Amerikan kansa pystyy kusemaan eliitin kengille...
Donald Tumpista. Uskon, että kaveri on asiaansa sitoutunut ja vilpitön. Ihan jo taustansa vuoksi: liikemies ei voi pärjätä muuten. Tunnusti jo kiitospuheessaan aloittelijuutensa toteamalla. että tämä politiikkahan se vasta on kovaa ja häijyä. Se on hyvä lähtökohta: halu oppia uuden branchin käytännöt. Kunhan ei poliittista kusetusta opi liian hyvin...
Luulen, että esim. ilmastoasiassa Trump ei suoralta kädeltä torppaa koko palettia. Ennemmin hän katsoo, mitä tässä touhussa pidetään tavoitteena.?? OK, vähemmän öljyn ja hiilen käyttöä..Well, mihinkäs sitten perustuu, että meillä (ja EU:lla) on tiukemmat rajat kuin vaikkapas Kiinalla, joka vanhan sopimuksen perusteella tunkee 1970-luvun teknologialla terästä ja muuta tavaraa markkinoille, ja samalla me maksamme kompensaatiomaksuja, kun oma teollisuutemme on kuolemassa??
Ei ole väärin kysyä, miksi USA:n pitäisi luopua tuotannostaan ja samalla maksaa hyvityksiä maille, jotka tekevät kuin USA 40v sitten. Jos sopimusten tavoite on ympäristön kannalta relevanttei, kysyminen on jopa ympäristönäkökulmasta suotavaa.
Reagan pisti monet ydinaserajoitusneuvottelut NL:n kanssa jäihin. Näiden agendalla kun oli USA:n yksipuolinen strategisten aseiden riisunta. Näin hän lopulta - siinä ajallisessa kontekstissa - paransi maailman rauhantilan vakautta. Näen tässä asiassa selkeän analogian. Ei maailman ykkössupervallan johtajan pidä uskoa kaikkea kusetusta.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Ykä pisti taas lyhyen, mutta nasevan blogin. Ja sitä paitsi vielä hauskan!

Media vouhkaa, kuin kolmas maailmasota olisi syttynyt ja esittää taas kaikkitietävän otteella, että kaikki ihmiset ja koko Eurooppakin on järkyttynyt Trumpin valinnasta. Millä oikeudella se sen tekee? Ja millä asiantuntijuudella, kun juuri on tullut osoitettua, ettei sitä ole. Jo vaalitulos kertoo, kuinka paljon tyytymättömyyttä on ilmassa. Valkoinen keskiluokka Amerikassa on saanut tarpeekseen ja sitä kai päättäjät Euroopassakin pelkäävät, että viulut maksava porukka laittaa heidätkin kohta kilometritehtaalle. He ovat näyttönsä antaneet ja koko maanosa on kohta konkurssissa. Ja vielä se kauhea populismikin on nousussa!

Yle oli löytänyt illalla studioon kaksi amerikkalaista ja kas, kuinka ollakaan, molemmat olivat järkyttyneitä Clintonin kannattajia. Toinen haastatelluista kertoi sisarestaan ja kuinka jossakin tilaisuudessa hänen vieressään ollut musliminainen oli kysynyt, miten hänen nyt käy, kun hänellä on kahdeksan lasta. Tuota tuota mielestäni olisi pitänyt pohtia jo vähän aikaisemmin. Tähän juttuun voisi kulminoitua koko maailman pahin ongelma, joka ei ole ilmastonmuutos, vaan hillitsemätön väestönkasvu kehitysmaissa.

Rouva AnoAnonyymi kirjoitti...

Tässä linkki yhteen Walid Shoebat -videoon. Miehellä on todella pätevä tausta islamin arvostelemiseen.
https://www.youtube.com/watch?v=flwt4QkjBkA

Anonyymi kirjoitti...

Walid Shoebatin ohella kannattaa tutustua myös Robert Spencerin, Mona Walterin, Brigitte Gabrielin ja Ayaan Hirsi Alin ajatuksiin ja kokemuksiin islamista.
Googlaamalla löytää.
pp, (myös Walid Shoebat -linkki oli minun pistämäni)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä hyvä mielipide Uuden Suomen puheenvuoro-osiosta

Pelkoa, inhoa ja vihapuhetta sinun rahoillasi, kommenttiosiossa on eräs kommentoija listannut Saksan valtamedian otsikoita. Kyllä tästä maailmanloppu ja ydinsota tulee, kuten puna-Yle aikoinaan haukkui Reaganin maanrakoon jo hänen vaalikampanjansa aikana.

Sitten vaan kävi niin että miehestä kuitenkini tuli USA:n presidentti. Hänen hallintokausien aikana Neuvostoliitto ajautui yhä syvempiin taloudellisiin ongelmiin ja heitti lopulta lusikan nurkkaan. Eli Reaganin ansioksi on laskettava rautaesiripun romahtaminen Euroopassa, kansaa ei pystytty loputtomiin huijaamaan.

Puheenvuorosta toinen juttu Merkel heräsi Saksa nostaa puolustusbudjettiansa, tämä juttu on kirjoitettu ennen USA:n presidentinvaaleja. Miehellä on myös muita mielenkiintoisia artikkeleita ja suosittelen lukaisemaan läpi tuon "Supo varoitti Venäjän maakaupoista" eli suomalaiset ovat myyneet venäläisille maita ja mantujansa mielenkiintoisista paikoista.

On se ollut tavallaan terapeuttista katsella hävinneen osapuolen itkupotkuraivareita Ameriikoista, puhumattakaan sitten valtamediasta.

- Soomepois Eestist -

vieras kirjoitti...

Tiedän ettei tämä ole ilmastoblogi. Hyvä ilmastoblogi on esim. Ilmastorealismia-blogi:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi

Suomella on pysyviä fyysisiä ongelmia joille ei mahdeta mitään ja jotka nostavat tuotantokustannuksia ja hintatasoa, jotka nousevat tuotantoketjun jokaisella portaalla, alkutuotannosta aina loppukäyttäjälle saakka. Ensimmäinen on hankala sijainti. Lisäksi täällä on suuren osan vuodesta kylmää, pimeää ja pitkät matkat. Taloja on pakko lämmittää, katuja pitää valaista ja tavarat saada jotenkin kuljetettua. Näitä ongelmia ei pidä pahentaa vaatimuksilla ja tavoitteilla, jotka on nimetty ilmastotavoitteiksi.

Jos tuotantokustannukset ja hintataso nousevat jollain portaalla esim. sähkön hinnan noustessa, se nostaa hintoja seuraavissa tuotantoketjun portaissa. Se heikentää mahdollisuuksia saada tuotteita kaupaksi, ja heikentää yritysten kannattavuutta, ja näin yritykset joutuvat lopettamaan tai supistamaan toimintojaan. Se taas merkitsee irtisanomisia ja pahentaa työttömyyttä. Se taas merkitsee sitä että toimintoja siirretään ulkomaille.

Pitäisi kysyä onko ilmastopolitiikasta ja ilmastopoliittisista toimenpiteistä mitään iloa, jos se merkitsee veronkiristyksiä, holhousta ja työpaikkojen karkaamista ulkomaille.

Jos on halvempaa sopeutua muuttuviin sääoloihin kuin taistella muutosta vastaan niin sitten on parempi sopeutua. Joskus on kylmempää, joskus on lämpimämpää joten toimitaan sen mukaan.

Ilmasto ei ole vakio, vaan on luonteeltaan muuttuva. Siihen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. aurinko, muu avaruus, maan kaltevuuskulma ja asento aurinkoon nähden, maan pyörimisliike, vesistö ja sitä kautta ilmassa oleva vesihöyry joka muodostaa pilvet ja sateet, verivirrat, tuulet, kasvillisuus, maanpinnan korkeuserot, mantereet ja niiden vaikutus meriin ja tuuliin, mannerliikunnot, tulivuorenpurkaukset jne. Nämä ainakin ovat luonnon omia vaikutuksia ilmastoon.

Hiilidioksidi on saanut suhteettoman suuren roolin. Hiilidioksidi on hajuton, väritön ja mauton. Se on elämälle välttämätön kaasu. Sitä on hengitysilmassa ja kasvit tarvitsevat sitä kasvaakseen. Sen sijaan pitäisi kiinnitää huomiota sellaisiin päästöihin jotka ovat vahingoliisia hengitysilmalle ja vesistölle, ja sitä kautta terveydelle, kuten rikkidioksidi, typpidioksidi ja pienhiukkaset jne. Tässä on oleellista panostaa tuotantoprosesseissa käytettäviin välineisiin niin että tuotanto on puhtaampaa, ja siinä estetään vahingollisten aineiden, kaasujen, yhdisteiden, pienhiukkasten jne. pääsy hengitysilmaan ja veteen.

Ironmistress kirjoitti...

YP: Pitää paikkaansa, ja ruukinmatruuna vastustaa edelleenkin asevelvollisuutta, syistä jotka hän on jo todennut. Pahinta siinä on, että se on a) pakottamisluonteensa vuoksi kaivoon kannettua vettä b) se luo määriä, ei laatua ja c) koulutus, jota ei ylläpidetä, vanhenee ja sen jälkeen se on hukkaanheitetty investointi.

Mutta nyt me elämme sellaisen epävarmuuden ja vaaran aikaa, jolloin itse kunkin on syytä varautua pahimman varalle, eikä tämä ole paranoiaa. Ruukinmatruuna itse on liittynyt Maanpuolustusnaisiin ja on näyttänyt pojallemme vihreää valoa erikoisjoukkojen pääsykokeisiin hakemiseen. Kun elämme tällaista aikaa ja jos se kerran on pakko, niin tehdään se sitten kunnolla.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Vastaus Ykän kysymykseen fuusiovoimasta. Saksalaisten kierteiskammioinen koevoimala on siinä vaiheessa että seuraavaksi yrittävät pitää sen toiminnassa 30 minuuttia, eli enää ei olla ihan alkutekijöissä. Ranskaan rakennettava ITER kärsii siitä että se on kansainvälinen projekti ja rahoitus niukkaa eli on vielä rakennusvaiheessa.

Ironmistress kirjoitti...

Vieras: Poliitikon ei tarvitse olla älykäs, mutta hänen pitää olla tolkullinen. Venäjän johtaja, jonka nimeä ei ole tässä soveliasta mainita, ei ole ruudinkeksijä eikä suunpieksäjä, mutta hänellä on oveluutta, tolkkua ja määrätietoisuutta ja tiettyä valtioviisautta.

Trumpin ongelma on siinä, että hän on täydellinen loose cannon. Se mielikuva, mikä ruukinmatruunalla on hänestä, on että Trump on suurisuinen koulukiusaaja - psykopaattinen luonne, joka on sählännyt kaikki bisneksensä ja tehnyt neljä konkurssia, puliveivannut itselleen valtavan omaisuuden ja hankkinut valtavan määrän vihamiehiä, jotka vain odottavat tilaisuutta puukottaa häntä selkään. Hän on lisäksi patologinen valehtelija - ja poliitikkona täysi untuvikko.

Mikä pahinta, Wall Streetin pankkiirit eivät ikinä pitäneet Trumpia liikemiehenä, vaan myyntimiehenä. Trump oli liikemiehenä täydellinen fiasko. Kuvittele Aku Ankkaa, joka on perinyt Roopen omaisuuden ja aseman.

Clinton olisi ollut presidenttinä ennustettava ja siksi vaaraton. Hän ei ehkä olisi ollut suuri tai hyvä presidentti, muttei myöskään fiasko. Obama tulee jäämään historiaan "ihan kelvollisena" presidenttinä. Mutta Trumpissa on liian suuri vaara, että hänestä tulee uusi Buchanan tai Harding.

Ironmistress kirjoitti...

Turpeen osalta on aina olemassa Fischer-Tropsch -synteesi. Jo Gustav Komppa valmisti aikoinaan turpeesta bensiiniä 1932. Muita synteettisen polttoaineen prosesseja ovat Mobil-, Sasol-, Karrick- ja Bergius-synteesit.

Mutta iso ongelma tässä ei ole teknologia vaan kustannukset. FT-laitosten rakentaminen maksaa (pääomakulut) ja niiden pyörittäminen maksaa (käyttöenergia, palkat, raaka-aine). Fossiilinen öljy on toistaiseksi halvempaa kuin FT-prosessin minimikannattavuushinta.

Synteettisen öljyn tuottamisprosessien paha puoli on se, että ne todella toimivat. Natsi-Saksa oli Toisessa maailmansodassa käytännössä polttoaineomavarainen. Vasta kun USAAF keksi pommittaa synteettisen polttoaineiden tehtaat soraläjiksi, Saksa alkoi kärsiä polttoainepulaa. Sodan jälkeen kaikki jäljellejääneet tehtaat tuhottiin. Syystä ettei Saksa voisi enää ikinä olla polttoaineomavarainen.

vieras kirjoitti...

Ykä, mites pitkään Antero, Hösse ja Pertta viipyvät Washingtonissa? Meinaako Antero haastatella Trumpia, Clintonia, Obamaa tai vaikka ohikulkijoita kadulla? Kysypä Anterolta onko DC:ssä hyviä olutbaareja. Kai ne ehtivät työpäivän päätteeksi käydä semmoisessa, tai jos on jokin vapaapäivä laitettu mukaan matkaohjelmaan niin silloin. Minulla on skeptinen käsitys amerikkalaisesta oluesta mutta kun siellä on paljon panimoalan yrityksiä niin sieltä löytyy pakostakin jukunen hyvä olutmerkki.

Ironmistress kirjoitti...

Yksi hyvä asia Trumpin valinnassa oli. Se oli niin uskomaton isku kaikkien gutmenschien, postmodernin vasemmiston, uusliberalistien ja itsetietoisten älykköjen vyön alle, että he jäävät haukkomaan henkeään vielä kuukaudeksi ja päivittelemään amerikkalaisten vetoa ei kun votea.

Pelkästään jo se oli sen arvoista. Heidän reaktionsa ovat suoneet kertakaikkiaan uskomattoman määrän vahingoniloa. Saska Saarikosken reaktio oli kertakaikkiaan priceless. Mutta ruukinmatruuna tyytyy toteamaan, että ylpeys käy lankeemusksen edellä.

Castor kirjoitti...

Mihin ihmeeseen se Bill Clintomnin kaudella aloitettu 700 mailin aita on kadonnut Meksikon ja Yhdysvaltain rajalta? Oli se siellä vielä 2011, kun kävin katsomassa Sonorassa.

Toimittajat, nuo viisaudessa ja kokemuksessa väkevät, kärjessä Saarikoski/Öfors!

Trumpin valtaantulo toivottavasti lopettaa ainakin Yhdysvalloissa liberaalis-progressiivisen agendan. Kaverin lapsi on yliopistossa siellä (en muista missä) ja oli jossain tilaisuudessa ollut eri mieltä siitä, mitä oppikirjassa sanottiin. Asiasta kuulemma nousi häly, josta keskusteltiin ja päätettiin jossain saatanan oppilaskunnan ja yliopiston yhteiselimessä!

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä,
Alla olevasta linkistä löytyy aika hyvä analyysi Trytkystä, sen voisi sijoittaa yhtähyvin tänne suomen niemelle.
Kun, vaan tietäis miten tätä eliitti sontaa vastaan voisi taistella. Miten palauttaa työmiehen ja naisen arvo!
Ihmisten letkuruokinta pitää saada poikki, ne pitää herättää unesta! Tulee Matrixin tarina mieleen.

Voi Aikoja Voi Tapoja

http://www.cracked.com/blog/6-reasons-trumps-rise-that-no-one-talks-about/

Becker kirjoitti...

Harvoin katselee Ruotsin TV:n aamuuutisia niin mielellään kun tänään. Sekä TV4 ja SVT löysivät kummatkin USA:sta pienoisen mielenosoituksen Trumpan valintaa vastaan. Uutisten mukaan tuhansia, mutta jsotain syystä kameraan ei löytynyt kuin jokunen sata ja sitten tietysti joku lävistyksiä täynnä oleva pervo kommentoimaan. Kyllä PK-media on niin chockad, niin chockad Trumpin valinnasta että... Ruotsissa ei nimittäin tunneta juuri lievempää ilmaisua. Hysteerinen kansa on aina shokissa kun jotain poikkeavaa tapahtuu, vaikkapa että naapurissa asuu en jävla finskt rasist.

Tuo Somalian Sanomien tähtireportteri Saarikoski on sen tason satusetä, että etteikö ne jo siellä lehdessä huomaa jotta jos uskottavuutta halutaan, niin Saskalle monoa hanuriin olisi toimenpide nro UNO.

vieras kirjoitti...

Jos presidentiksi valitaan se jota gutmenschit jne. inhoavat, niin silloin on valittu oikea ehdokas. Aina kun tehdään päinvastoin kun gutmenschit jne. haluavat, niin silloin tehdään oikeita asioita oikein.

Olkoot vaan Trump henkilönä mitä vaan, vaikka psykopaatti ja koulukiusaaja tms. mutta jos hän ei kannata demokratian pakkovientiä ulkomaille eli valtioiden hallintojen kaatamista ja uusien pystyttämistä niin se yksistään riittää siihen miksi on parempi että hän pääsee presidentiksi. Sitäpaitsi Trump on päästääntöisesti kiinnostuneempi sisäpolitiikasta kuin ulkopolitiikasta joten hänen ei odotettaisi sekaantuvan ulkomaiden asioihin. Hän ei liene 100-prosenttinen isolationisti ja/tai non-interventionisti mutta kuitenkin keskimääräistä enemmän.

Obama ja Clinton saivat aikaan "arabikevään" ja sen että Libyasta ja Egyptistä syrjäytettiin hallitsijat ja Syyriassa alkoi sisällissota joka jatkuu yhä. Tämä yksinään on hyvä syy sille miksi on hyvä ettei hän pääse presidentiksi.

Muammar Gaddafi teki palveluksen Euroopalle kun ei antanut porukan mennä Libyan kautta Eurooppaan. Ilman Obamaa ja Clintonia Gaddafi olisi pysynyt vallassa tähänkin hetkeen asti. Mutta USA ja länsi tukivat kapinallisia jotka sitten tappoivat Gaddafin. Sen jälkeen porukka on päässyt valumaan Libyan kautta Eurooppaan.

Egyptissä syrjäytettiin Hosni Mubarak ja tilalle nousi Obaman tukeman Muslimiveljeskunnan Mohammed Mursi. Onneksi asevoimien päällikkö Al Sisi syrjäytti hänet kahden vuoden päästä ja on edelleen vallassa.

Gaddafin ja Mubarakin syrjäyttäminen mahdollistivat sen että Libyasta ja Egyptistä pystyttiin viemään aseita sille taholle josta muodostui ISIS joka ryhtyi toimimaan Irakissa ja Syyriassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Pitää paikkaansa, ja ruukinmatruuna vastustaa edelleenkin asevelvollisuutta, syistä jotka hän on jo todennut. Pahinta siinä on, että se on a) pakottamisluonteensa vuoksi kaivoon kannettua vettä b) se luo määriä, ei laatua ja c) koulutus, jota ei ylläpidetä, vanhenee ja sen jälkeen se on hukkaanheitetty investointi."

a) Millä rahalla Suomi ylläpitää uskottavaa ammattiarmeijaa? Kas kun sveitsiläiset eivät koe omaa laitostaan moisena pakkona, saati ole aikeissakaan ammattimaistaa sitä. Euroopan maat jotka ovat varusmiesarmeijoistaan luopuneet katuvat päätöstään. Huonoa ja epäilyttävää ainesta saaneet varusmiesten tilalle ja huomattavasti kalliimmalla.

b) höpö höpö. Suomalainen varusmiesjoukko pärjää 1:1 ammattiarmeijoiden vastaaville, tämä on todettu lukuisissa koulutustapahtumissa niin meillä kuin maailmalla. Reserviläiset sitten kepittävät ulkomaisia ammattijoukkoja mennen-tullen (yk-joukot). btw eräs JV Stalin totesi, että määräkin on laatua (oli se sitten tykistöä, panssarivaunuja tai vaikka miehistöä).

c) siispä suomalainen peruskoulu-järjestelmä lienee syytä lakkauttaa? Vai alammeko jatkossa vaatia kansalaisilta jokavuotisia peruskursseja opetettujen asioiden tiimoilta? Näinhän eu-hulluudessa on alettu toimia lupakoulutuksienkin kanssa... Lisäksi reserviläisten kertausharjoitusten puute on poliittinen valinta koska rahat tahdotaan lahjoittaa muuhun.

Hlökoht olen kouluttanut ja toiminut niin varusmiesten, reserviläisten kuin kantahenkilökunnan (uuh, ammattisotilaita) parissa ja voin todeta viimeisen ryhmän olevan se hankalin näistä.

Jahka suoritat vm-palveluksen ja/tai jonkin sortin sotilasuran niin palataan sitten asiaan.
Sukulaisten suorittamina ja kertomina ne eivät ole sama asia. Hear say -sano.

-Tvälups-

Lemminkäinen kirjoitti...

Mitä ennustaa Suomen Nostradamus "Saska - 0,0" seuraavan kerran? Odotan jännittyneenä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Totesin maalla käydessäni sen 9.10. väittelyn aikoihin, että Trump saattaa hyvinkin voittaa.
Reaktiot (varsinkin naispuolisten) olivat jonkin verran kauhistuneita.

Täytyypä seuraavalla kerralla kuulostella miltä se nyt tuntuu. :D

vieras kirjoitti...

Sveitsissä on asevelvollisuus mutta siellä maksetaan hyvät päivärahat varusmiehille, vähimmilläänkin yli 50 euroa vastaava summa per päivä.

Tämä varmaan lopettaisi enimmät vaatimukset ammattiasevoimista, kun lätkäistään varusmiesten kouraan isommat päivärahat, että voi kerätä hieman taskun pohjalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Rouva Anolle, Ano1:lle, Soomepoisille Eestist, Vieraalle, Ruukinmatruunalle, Thorvald Eskilinpojalle, Castorille, VAVT:lle, Beckerille, Taisteluvälineupseerille, Lemminkäiselle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne. Amerikkalaiset ovat valinneet itselleen presidentin amerikkalaisilla perusteilla eikä mediamme itkupotkuraivarit siihen vaikuta mitään. Sillähän on tietysti tarkoitus propageerata, ettei ns. väärinajattelu lisäänny täällä Suomessakin ja todellisuus saataisiin edelleenkin määritellä puhanvihreän kuplan sisällä.

Asevelvollisuudesta olen Taisteluvälineupseerin linjoilla ja totean että tulen rajoittamaan siihen liittyviä kommentteja. Sen asian tiimoilta on käyty Ruukinmatruunan blogissa noin tusinan verran jaanausorgioita. Toisaalta kiitän Ruukinmatruunaa tuosta polttoainelinkistä samoin kuin Thorvaldia fuusiolisäyksestä.

Vieras on oikeassa. Amerikkalaistyyppisen demokratian pakkovieminen arabimaihin on saanut aikaan lähinnä kaaosta ja inhimillistä kärsimystä. Sotilasdiktaattorien aikana noissa maissa pärjättiin paljon paremmin. Antero ja kumppanit ovat jo lentämässä Suomeen, enkä ole varma onko asian tiimoilta tulossa sen kummempaa.

vieras kirjoitti...

Olen miettinyt onko Trump käynyt ikinä Suomessa. Ainakin tämän kerran on käynyt, vuonna 1992 kun kävi laivakaupoilla Raumalla. Jos joku tietää muita vierailuja niin saa kertoa.

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/donald-trump-piipahti-1992-raumalla-laivakaupoilla-ja-tansseissa/

Anonyymi kirjoitti...

Achtung kirjoitti:
Vaalien alkuvaiheessa, kun Trump nousi ehdokkaaksi, Baron ja vaimonsa totesivat useiden kanavien TV-toimittajien suorastaan _kieltävän_ katsojia äänestämästä häntä.

Ja tuosta seurauksena äänestivätkin Trumpia. Siis Trumpin pilkkaaminen ja demonisointi toimikin päinvastoin, kuin oli tarkoitus.

Jotain samankaltaista esiintyy Suomessakin. Jokainen matuja nuoleskeleva ulosanti mediassa aiheuttaa vastareaktion. Suvakkieliitti on itsensä pahin vastustaja. He eivät täysin ymmärrä netin vaikutusta. Netti ei unohda. Netti mahdollistaa vapaan viestinnän. Lääkkeeksi on valittu puuttumiskynnyksen alentaminen, kun joku syyllistyy väärän ajatuksen julkiseen esittämiseen. Mutta tämäkin keino voi toimia päinvastoin, kuin puuttujat toivovat.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö,

Kyllä sinut nyt tahtomattasi vedetään mukaan kansainväliseen politiikkaan sanoisin, tuon bloggauksesi ansiosta Seitsemän veljen kampauksesta on tullut netti-ilmiö maailmalla eli Nurmijärven kaupunginvaakuna.

Ja itse olet ottanut bloggauksesi avaukseen tuon vaakunan kuvan mukaan, tästä se kuule lähtee! Pääset kohtapuoliin kommentoimaan USA:n pressalle jotta mistähän ihmeestä tämänkin keksin, lol?

No, menköön tämä nyt tällä kertaa vitsinä. Mutta kieltämättä hauska "yhteensattumus" näin Sikolätin termistöä käyttääkseni. Otaksun että Donaldilla on sen verran huumoria jäljellä, jotta tämä jää tähän.

Hyvin ennakoitu!

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, acc:lle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Minulla ei ole tietoa muista Trumpin vierailuista.

acc: Kyllä näin on. Ja kun asiat eivät etenekään median malliin niin siihen vastataan kiukuttelulla. Ehkä he eivät muuta osaa. Tai no, vaatimukset vastakkaisten mielipiteitten kieltämisestä he kyllä osaavat.

Soomepois: Tuo vaakunaidea on kyllä keksitty tuolla twitterin puolella jo ennen minua. Minä bongasin sen sieltä. Mutta hyvin hoksattu, kuka sen sitten ensimmäisenä hoksasikaan.

Hemuli kirjoitti...

Hivenen yllätyin, että jopa matruuna on sokaistunut valtamedian mustamaalaus kampanjasta. Kertoo pitkälti miten voimakasta median kampanja on ollut. Nythän hesari joutuu opastamaan miten lapsille pitää kertoa Trumpin valinnasta. Media loi hirviön ja joutuu nyt elämään oman mielikuvituksensa vankina.
Esimerkiksi Ronald Reagan pärjäsi vallan mainiosti presidenttinä ilman minkään sortin poliittista kokemusta! Clinton vastaavasti oli jo perustamassa lentokielto aluetta Syyriaan. Tuota kieltoa ei Venäjä olisi noudattanut, joka olisi pakottanut ampumaan venäläiset alas taivaalta. Mitä siitä olisi seurannut?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille ja Ruukinmatruunalle jonka kommentin päätin jättää julkaisematta ja teen niin samasta aiheesta jatkossakin & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Muistan muuten hyvin sen kun kekkoslovakialainen media kirjoitti Reaganista sitä sun tätä. Se oli vähän saman kaltaista mutta kyllä tämän kertainen hysteria ajaa vielä reilusti sen edelle.

Ruukinmatruuna: Kun et ymmärtänyt selvää vihjettä niin sanon sen vielä suorempaan eli mitäpä jos jatkaisit tätä asevelvollisuusjaanaamista omassa blogissasi esmes otsikolla ”minun on nyt pakko puuttua ensimmäistä kertaa asiaan johon en ole puuttunut kuin kahdeksantoista kertaa aikaisemmin.” Mielipiteesi on kuultu. Noin miljoona kertaa. Omassa blogissasi ja muitten blogien kommenttiosioissa.

Anonyymi kirjoitti...

Reagan ei todellakaan ollut mikään poliittinen untuvikko.Hän oli Kalifornian kuvernööri vuodesta 1966 lähtien, ja alkoi valmistelemaan presidenttiyttään jo 70-luvun puolessavälissä.

Trumpin talouspoliittiset ulostulot ovat kyllä olleet melkoisen mielenkiintoisia. Noin äkkiä ajatellen hurjat investoinnit infrastruktuuriin, verojen alennukset ja protektionismi samaan aikaan toteutettuna ei nyt vaan kerta kaikkiaan voi toimia.

Toisaalta miehen linjaukset tuntuvat muuttuvan hyvinkin nopeasti tai siten hän vetää kahta vastakkaista linjaa samanaikaisesti - ainakin puheitten perusteella.

Summa summarum: Kukaan ei tiedä millainen presidentti Trump tulee olemaan. Ei edes mies itse.

Unknown kirjoitti...

Erikoista sakkia nuo suvaitsevaiset ja niitä nuoleskelevat totuusmediat. Ennen USA:n vaaleja medioissa pelättiin, että Trumpin älykääpiö kannattajat rupeaisivat hulinoimaan, jos äärimmäisen pienen sauman omaava hillary valittaisiin pressaks.:D Korkeasti koulutetut, intellektuellit hillaryn kannattajat nielisivät tappion arvokkaasti. Suurinpiirtein näin uutisoi mm HS.
Noh, karvas tappio älymystölle (suurpääomalle, sodan lietsojille, poliittisille puliveivareille, totuusmedioille) tuli ja kas, paremmat ihmiset hilluvat kaduilla, hakkaavat Trumpia äänestäneiksi tiedettyjä, polttavat autoja ja rakennuksia ja ryöstelevät siinä sivussa rehellisiä pienyrittäjiä.
Totuusmediat, kuten yle, uutisoivat nämä kansalaisaktivisteina.
Kyllähän täysjärkiset ihmiset tiesivät jo etukäteen näin käyvän. Tuo on ollut vassarien toimintamalli kautta historian. Jo ennen vaaleja muuan Jenkki toimittelija teki testin. Meni hillaryn tilaisuuden lähettyville Trump-kyltin kanssa ja päinvastoin. Kuten arvata saattaa, vähä-älyiset Trump kannattajat eivät juuri hillary-kylttiä ja hillary iskulauseita huudellutta tyyppiä noteeranneet, jotkut jopa toivottivat onnea vaaleihin. Luultavasti moni noista tampioista ei edes ymmärtänyt mitä kyltissä lukee.:D
Hillaryn tilaisuudessa älymystön ylivertaisuus pääsi hetkessä esiin. Rakentava kritiikki alkoi välittömästi. Juteltiin mukavia F-alkuisilla sanoilla, ohjailtiin jämäkästi tönien oikeaan ajattelutapaan ja lisättiin yhteenkuuluvuudentunnetta sylkemällä naamalle. Kyllä tuo vassarien toiminta on vaan jotenkin niinku parempaa...

Anonyymi kirjoitti...

vieras...

Ei USA saanut aikaan arabikevättä. Arabikevät ja sen jälkeiset vallanvaihdot olivat paljon voimakkaammin Muslimiveljeskunnan kuin minkään muun tahon aikaansaannos.

Ensin liberaalin ja maallistuneen kansanosan annettiin vetää huomio itseensä - etenkin länsimaiden huomio. Tämän marionettina tanssitetun porukan takana noissa maissa pääasiassa laiton Muslimiveljeskunta otti hissunkissun valtaa ja johtoasemaa itselleen. Sitten kun varsinainen kansannousu vyöryi eteenpäin, johtivat ja ohjasivat sitä jo aivan täydellisesti äärimuslimit.

Korneinta asiassa on se, että al Gaida - tai oikeammin yksi sen johtajista - vuoti tuon suunnitelman jo vuosia aikaisemmin julkisuuteen.

Saksassa asiasta kerrottiiin laajasti julkisuuteen alkusyksystä 2005 eli pitkälti toistakymmentä vuotta sitten.

Pikkuisen lapsellista vyöryttää ääri-islamistisen terroristijärjestön toimintaa Obaman ja Clintonin syyksi - etenkin kun kyseisen toiminnan valmistelut aloitettiin jo paljon ennen Obaman presidenttiyttä. Vähän sama kuin syyttäisi Mauno Koivistoa Mainilan laukauksista.

http://www.spiegel.de/international/the-future-of-terrorism-what-al-qaida-really-wants-a-369448.html

vieras kirjoitti...

Jos Trump kannattaa rajavalvonnan parantamista ja laittoman siirtolaisuuden lopettamista niin se on jo yksinään syy toivoa hänen valintaa. Jos Clinton kannattaa laittomien siirtolaisten maahanpääsyä ja niiden laillistamista niin se on jo yksinään syy toivoa ettei häntä valita.

Clintonin ennustettavuus ei ole syy toivoa hänen valintaa jos ei kannata hänen tavoitteita. Jos kannattaa Clintonin tavoitteita niin silloin kannattaa häntä. Jos ei kannata Clintonin tavoitteita niin silloin on parempi kannattaa jotakuta muuta. Parempi on ottaa se riski kuin antaa Clintonin päästä virkaan. Jos olisin amerikkalainen äänestäjä joka äänesti äsken, niin en äänestänyt Trumpin puolesta vaan Clintonia vastaan. Tällöin on parempi kannattaa Trumpia vaikkei hän olisi ennustettava.

Lopuksi, meillä ei ole äänioikeutta Amerikan vaaleissa joten aika hyödytöntä on niihin kiinnittää niin kovin paljoa huomiota ja laittaa paljoa niiden varaan. Meillä on täällä omat tontit joissa on täysi työ päällä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Seuraavat 30 vuotta tulevat olemaan mullistavia vuosia ihmiskunnan historiassa. Trump haaveilee kaukomaille menetettyjen työpaikkojen tuomisesta takaisin kotiin. Kyllähän se tietysti muutaman vuoden toimii jos USA:ssa aletaan kokoamaan autot, teeveet, kännykät, tietokoneet jne., omin voimin. Nyt häätyy kuitenkin sanoa ensiksi, että jos Suomen Nostradamus "Saska - 0,0" on samaa mieltä kanssani, niin silloin kuvittelemani lähitulevaisuus on kuviteltu päin vittua. Digitalisaatio - automaatio ja robotisaatio tulee viemään suurimman osan nykyisistä työpaikoista. Kauppojen kassat häviävät ensimmäisenä ja siihen menee noin 5-10 vuotta. Kun liikenne on tarpeeksi automatisoitu, niin taksi- ja bussikuskit ovat historiaa. Pankit ja virastot tulevat toimimaan tietokoneohjelmien avulla, lääkäreistä (luin jostakin) joutuu 80% työttömiksi, robotit tulevat kokoamaan mahdollisesti USA:han takaisin kärrätyn teollisuuden. Työvoimaa tullaan tarvitsemaan aina, mutta ei ihmistyövoimaa. Jos Trump ja muut maailman kihot eivät ymmärrä mitään tulevasta mahdollisesta kehityksestä, niin Risumies voisi opettaa heille uuden risunkeräysammatin. Laskeskelin tuossa, että työttömyysprosentti voi hyvinkin olla 50%-60% lähitulevaisuudessa. (Tai en minä mitään tosipuheessa laskeskellut, muuten vain Saskaa kiusatakseni keksin noita prosenttilukuja). Muistaakseni Väinämöisellä oli tapana sanoa: Ei se työttömyys mikään paha asia ole, vaan se rahattomuus. Ja siinä on kyllä mielestäni vinha perä.

Anonyymi kirjoitti...

Trumpin infrastruktuuripuheista puheen ollen:

Muistan tässä vaalikamppailun alussa lukeneeni, että Obamallakin olisi ollut samantapainen elvytysohjelma mielessä aikanaan. Se tosin jäi muiden projektien ja lähipiirin vastustuksen - rakennustyöt kun ovat niin miesvaltaisia, ja sukupuolten välinen tulotaso olisi noussut moisen projektin vaikutuksesta.

--PitäisKaiLaskea

Anonyymi kirjoitti...

Tuota kertomaasi vastaan osaatko, Lemminkäinen, sanoa, miksi Suomeen täytyy väen väkisin saada lisää työvoimaa, kun automaatio ja robotit tekevät kohta melkein kaikki työt? Näitä hommia kehittelemään Afrikan tai Lähi-idän pojista ei ole, vaikka vissillä puheella koneinsinöörin paperit on taskussa joka toisella. Vanhusten pyllyjä pyyhkimään taas ei lähde yksikään tulija, koska kaikki tarjoillaan kotisohvalle muutenkin ja diskorahan kanssa on mukava hengailla kaupungilla.

Rouva Ano

Virkamies kirjoitti...

Ketjussa on jo kommentteja runsaasti joten hukkukoot tämä sinne massaan. Itse en olisi koskaan Trumpia äänestänyt, minusta noinkin narsistinen ja epävakaa persoona ei vain ole sopiva presidentti mihinkään valtioon. Mutta, vaalit on pidetty ja tulos selvillä, annetaan kaverille mahdollisuus ennen kuin teilataan. Saattaa olla että osa puheista oli vain teatteria ja kampanjaa, onhan jo nyt T vetänyt vähän eri linjaa. Mutta aika näyttää, kyllä USA ja maailma aina yhdestä Trumpin kaudesta selviää. Onhan Suomikin vielä jotenkin jaloillaan vaikka Tarja Halonenkin valittiin presidentiksi, ja vielä jopa kahdesti.

Hemuli kirjoitti...

Linkki vinkki, joka ei mitenkään liity asiaan

http://yle.fi/uutiset/3-9288409

En kommentoi kun vetää sanattomaksi

Lemminkäinen kirjoitti...

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi "eliitti" puhuu suut vaahdossa tulevasta työvoimapulasta, koska loogisen hahmottelukyvyn mukaan sellaista työvoimapulaa ei tule koskaan olemaan. Tuleva ihmistyövoiman tarve on hyvin vähäistä ja niihin töihin mihin tarvitaan ulkomaista työvoimaa, niin niitä töitä ei tehdä kehitysmaiden koulutuksilla. Työvoimapulasta jankuttavat poliitikot ymmärtävät tulevasta kehityksestä yhtä paljon kuin hintti ymmärtää vitusta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Jari Kurviselle, Ano2:lle, Vieraalle, Lemminkäiselle, PKL:lle, Rouva Anolle, Virkamiehelle ja Hemulille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta tuo mitä puhut Reaganista. Trumpin kohdalla aika näyttää.

Jari: Samanlaisia huomioita niin minulla kuin muillakin. Vastapuolen asenne kun on että ”me ollaan vittu kumminkin oikeessa” ja siitä pidetään kiinni, näytti faktat mitä hyvänsä. Asiasta aikaan saatu riehuminen on sitten todellakin vain aktivismia ja voimakasta mielenilmausta.

Ano2: Totta tuokin, mutta kyllä jenkit ovat kompanneet ja sen ensimmäisen kaadetun arabidiktaattorin Saddam Husseinin kaatoi kyllä Yhdysvaltain asevoimat.

Vieras: Olen pitkälti samaa mieltä.

Lemminkäinen & Rouva Ano: Lemminkäisen ennustava tulevaisuus on mahdollinen. ja sen tiimoilta Rouva Anon esittämä kysymys on hyvin aiheellinen. Ja niin kuin Lemminkäinenkin tuossa selvästi totesi, niin hänkään ei kaipaa haittamaahanmuuttoa. Lemminkäisen ennustama tulevaisuus vaatii tietysti suhteellisen vakaita oloja ja haittamaahanmuutto taas puolestaan uhkaa niitä.

PitäisKaiLaskea: Muistan tämän tiimoilta kuvakaappauksen Amerikoista, olikohan se facebook vai twitter. Siinä eräs nainen valitti kun naisia ei ole tarpeeksi insinööritieteitä opiskelemassa. Eräs mies kysyi että opiskeletko itse insinööritieteitä. Nainen vastasi että en vaan sukupuolentutkimusta. Mies vastasi sitten että miksi et opiskele insinööritieteitä kun sulla olis siihen täysi mahdollisuus ja vastaus oli fuck you. Jokseenkin kuvaavaa.

Virkamies: Meillä yhdelläkään ei ole Yhdysvalloissa äänioikeutta. Jenkit valitsivat presidentin omin perustein. Niin kuin sanoit, niin aika näyttää. Presidentti joutuu aina tekemään joitain kompromisseja.

Hemuli: No voihan v. Kirjaimellisesti.

vieras kirjoitti...

Automaatio ja digitalisointi voivat ampua itseään jalkaan. Kun ne pahentavat työttömyyttä, niin ostovoima heikkenee. Koneet, tietokoneet ja digilaitteet kun eivät muodosta ostovoimaa eivätkä maksa veroja. Joten, kuka ostaa niitä tavaroita ja palveluja, jotka on tehty automatisoidusti ja digitalisoidusti? Ottaako valtio velkaa ja annetaan rahat työttömille, jotta ne ostaisivat automatisoidusti ja digitalisoidusti tuotettuja tavaroita ja palveluja.

Tuottavan yritystoiminnan edellytyksiä voi jotenkin ylläpitää pitämällä yritysveron ja palkkaveron sopivan matalalla. Ja palkkoihin joustoa paikallisella sopimisella. Ja katsomalla ettei ole holhoavia lakeja ja sääntöjä jotka tekevät toiminnan niin kannattamattomaksi että toiminta siirretään toisiin maihin. Sitten on oma kelluva valuutta. Ei näillä pysty ihmeisiin mutta on noista oma apunsa.

vieras kirjoitti...

Molempia Amerikan pääpuolueita on vaivannut öljyarabien mielistely, joskin eri syistä. Republikaanien tietyillä ryhmillä se on käytännön syy eli tarve saada öljyä, sekä käsitys siitä että vihollisen vihollinen on ystävä, joten tällä perusteella voivat tukea jotain arabimaata ostamalla sen öljyä ja myymällä sille aseita. Puhutaan mm. Bushin klaanin yhteyksistä saudeihin. Demokraateilla se on sitävastoin ideologisempi syy mm. se vasemmistolle tyypillinen arabimielisyys ja islamin ihailu. Demokraatti FDR aloitti öljyn hankinnan saudeilta.

Jos Trump onnistuu poistamaan tai edes merkittävästi supistamaan öljyntuontia arabeilta, niin arabeilla ei ole enää sellaista mahdollisuutta vaikuttaa Amerikan toimintaan kuin aiemmin. Jenkit voisivat tuottaa enemmän öljyä itsekin tai ostaa sitä vaikka niistä maista jotka eivät ole arabimaita eikä islamilaisia maita.

Jos USA alkaisi tuonnempana jossain vaiheessa ostaa enemmän öljyä Israelista ja Irakin Kurdistanista niin se olisi hyvä keino näyttää keskisormea öljyarabeille ja Iranille.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Vaihtoehtomedian täytyy se kertoa (taas): Ei se ollutkaan valkoinen mies?

vieras kirjoitti...

Ykä on varmaan huomannut kun jotkut amerikkalaiset liberaalit sanovat muuttavansa Kanadaan kun Trump on voittanut vaalit. Myöntääkö Kanada heille turvapaikat ja elatuksen? Tähän liittyvä kuva:

https://pbs.twimg.com/media/Cw5B2hGXcAAHm3x.jpg

Meksikolla on rajat etelässä Guatemalan ja Belizen kanssa. Mistä minä luin että Meksikon etelärajoilla on nuivat rajavartijat, he kun ampuvat jos ylittää luvatta. Meksiko on myös muiluttanut Guatemalasta tulleita takaisin Guatemalan puolelle....Suvakkihuorat eivät mölyä siitä, ei myöskään Clintonska. Liian tylsä aihe?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti1: Tuo jalkaan ampuminen voi tapahtua. Ja jos ihmiset kasvavissa mitoin saavat elantonsa tuon kehityksen myötä tavallaan ylijäämäihmisinä joilla ei ole mahdollisuutta omalla työllä nousta saati edes elättää itseään niin sekin voi aiheuttaa levottomuutta. Jos mietitään Suomea tuottavaa yritystoimitaa ajatellen niin pieni viilaaminen ei riitä, vaan koko laki-, verotus- ja sätelyviidakko pitäisi panna palasiksi ja rakentaa uudestaan mikroversiona entisestään.

Viesti2: Jenkithän ovat kovasti lisänneet liuskeöljytellisuuttaan. En ole varma, että kuinka suuren osan maan kulutuksesta se mahdollisesti kattaa. Onko sulla tietoa siitä, että missä vaiheessa se iippojen öljy- ja kaasuteollisuus on? Kun ei sieltä paljon uutisia kuulu.

Viesti3: En tiedä, kuinka meksikolaiset rajavartijat toimivat mutta yleensäkään siellä päin ei olla kovin diplomaattisia. Mutta tuossa linkin kuvassa esitetty kysymys on kyllä hyvin osuva.

VNV: Kiitos linkistä. Tuossa videossa esitetyt tiedot ovat sen verran kovia ja Clintonin leirille noloja että niitten peittely varsinaisessa valtamediassa on jo mediaskandaali.

Allaspalo kirjoitti...

@Vieras: että jos Trump onnistuu vähentämään USA:n riippuvuutta arabien öljystä -keinolla millä hyvänsä- niin hän kuuluu ihmiskunnan hyväntekijöihin. Pakko myöntää edellinen, vaikka ilmaisinkin huoleni hänen vaikutesta ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun.

Tuota kaksoistandardia Meksikolle ja USA:lle kutsutaan muuten "madallettujen odotusten rasismiksi."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Allaspalo.

Viesti1: @Vieras-kommentista. Täysin samaa mieltä. Tuo ”madallettujen odotusten rasismi” on mainio termi. Luin muuten, että Samuel L. Jackson uhkasi muuttavansa Trumpin valinnan myötä Etelä-Afrikkaan. Mitenkä minusta tuntuu että jos hän toteuttaa uhkauksensa, niin hän muuttaa alueelle, jossa ihmisten pärstät ovat pääosin valkoisia.

Viesti2: Kiitos lisäselvityksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Suvaitsevaiston unelmamaat löytyvät Afrikasta, nimittäin RSA ja Zimbabwe.
Afrikan helmet joista on tehty kehitysmaita, ja millä tavoin? hmm...

-Tvälups-

Lemminkäinen kirjoitti...

Kun aurinkoenergiaa osataan taltioida riittävän tehokkaasti, niin se tulee muuttamaan yhteiskuntaa suuressa määrin. Ihmisen perustarpeita ovat sapuska, katto pään päällä ja julkisen sektorin tarjoamat palvelut kehdosta hautaan. Tämän päivän kuviot ovat out tulevassa lekotteluyhteiskunnassa. Ilmainen aurinkoenergia takaa hyvinvoinnin meille joutilaille (tai pikemminkin meidän joutilaalle jälkikasvulle)ja robottien ja tietokoneohjelmien verotus, koska täytyyhän sitä jonkun sentäs veroa maksaa, riittää yhteiskunnan pyörittämiseen. Olen sillä linjalla että raha tulee menettämään merkityksensä tulevassa yhteiskunnassa. Ainakin tavalliselle kadun tallaajalle. Kun perustarpeet ovat ilmaisia ja tilille putkahtaa määrätty määrä markkoja?, niin siinä jouten ollessa voi miettiä vaikka hupilentoa kuun ympäri. On itsestään selvää että käteisrahan käyttö häipyy muutaman vuoden päästä ja lompakkotehtailijat voivat alkaa tehtailemaan vaikka omaa lomautustaan, koska lompakolle ei ole enää neulottu edes povitaskua puseroon. Kävellessämme kauppaan ja sieltä ulos, niin meidät on skannattu mennen tullen ja tavaroiden hinta vähennetty tilillä olevista numeroista. Ja että tämä ei nyt menisi ihan lekkeripeliksi, niin halooo "Saska - 0,0", yritä pistää paremmaksi.

vieras kirjoitti...

Sotilaallisesti puolueettoman pienvaltion on parasta taktikoida suhteissaan suurvaltoihin. Sen omat asevoimat tulee olla semmoiset että se otetaan vakavasti kaikilla tahoilla. Samaten sisäinen tiedustelu, ulkoinen tiedustelu sekä sotilastiedustelu.

Kun nämä ovat kunnossa niin pienvaltio on tarvittaessa valmis huoraamaan. Huoraaminen tulee kuitenkin tehdä taitavasti, niin että ulosmittaa tasapuolisesti kummaltakin osapuolelta maksimaaliset edut. Ruumista voidaan huorata mutta ei ikinä aivoja, sydäntä eikä sielua.

Suhteessa suurvaltioihin, pienvaltion ei kannata olla tuomari, syyttäjä, pyöveli eikä varsinkaan moraalisäteilijä. Sen sijaan pienvaltio voi olla lääkäri tai välimies. Pienvaltion kannattaa olla oman itsensä puolustusasianajaja. Tässä on lakitermejä mutta toivottavasti ymmärsitte.

Juttuja joutuu aika lailla etsimään itse. Iippojen öljystä ja kaasusta on suhteellisen vähän ollut suomalaisissa medioissa. Yksityisissä blogeissa niistä on ollut. Englanniksi löytää vaikka Israel oil and gas industry yms., ja juttuja on iippojen omissa medioissa ja yksityisissä blogeissa.

On välittynyt semmoinen kuva että kaasua on enemmän kuin öljyä kun kaasuputket eri suuntiin ovat olleet tapetilla. Kaasua ja öljyä voi olla samoissa lähteissä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_gas_in_Israel

https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_Triangle

https://en.wikipedia.org/wiki/Oil_shale_in_Israel

Energiasta vastaavan ministeriön sivuilla on ladattava tilasto öljystä ja kaasusta:

http://energy.gov.il/English/Subjects/OilAndGasExploration/Pages/GxmsMniOilAndGasExplorationOilAndGasProductionInIsrael.aspx

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelisin Saskoille hädesalvan ostamista. Kannattaa kerralla ostaa enemmän.
On myös oiva lahja loosin pikkujouluissa jaettavaksi, menee varmasti tarpeeseen vähintään poikain vaimoväen keskuudessa. Niiden arvokkaiden, nuhteettomien hyvien.
Hyvän kokovartalopeilin hankintaa kannattaa myös harkita kunhan muistaa lukea moisen kapistuksen käyttöohjeet kunnolla. Vampyyrin ei tarvitse katsoa sitä sillä hän tietää ettei sieltä näy mitään. Kuva on virheetön kun sitä ei ole. Kannattaisikohan havahtua taruista.

Kyllä se siitä vielä tunneli näkyy Saskojenkin valon päässä.
Ties vaikka Isänmaassamme joku päivä eniten vittuilua kuunnelleet pierisivät kirnuun oikein olkain takaa.
Mistä sitä tietää jos ei tiedä oikein mistään mitään.
Aina voi veikata.
Varokaa heikkoja jäitä.
Hyvää jatkoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Lemminkäiselle, Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Oma suomalainen valtamediamme on muuten erittäin onnistuneesti jättänyt kertomatta sen kuinka valkoisia viljelijöitä on teurastettu Zimbabwessa. Samoin kuin sen tappamisen jälkeisen ihmettelyn, että eiks se vilja kasvanutkaan itsestään. Viljanviejämaasta nälänhätämaaksi. Mahtava mustan Afrikan menestystarina.

Lemminkäinen: Toivottavasti sitä aurinkoenergiaa opitaan hyödyttämään mahdollisimman tehokkaasti. Tuo mainitsemasi tulevaisuudenkuva sisältää kyllä myös dystopian ainekset sillä siinä valtavan suuri määrä ihmisiä on elatuksensa puolesta täysin riippuvaisia yhteiskunnasta ilman minkäänlaista mahdollisuutta parantaa asemaansa.

Vieras: Kiitos linkeistä. Ja selväähän on, ettei pienen kannata liikaa elvistellä.

Ano: Mulla löi hetken ajan tyhjää kun mietin että mikä ihmeen hädesalpa mutta sitten kun hoksasin, niin repeilin ajatukselle. Ei muuta kuin apteekkiin ja porukalla peräreikää viilentämään.

Eino kirjoitti...

Seurasin Amerikan vaalivalvojaisia läpi yön. Aivan mahtavaa viihdettä! Kun Trump voitti lopulta Floridan, niin alkoi olla selvää, mihin suuntaan mennään. Olihan vaalit. Todistimme historiaa. Todennäköisesti emme koskaan enää pääse näkemään tällaista menoa Amerikan maalla.

Nyt republikaaneilla on presidentti ja kongressi, Trumpilla on kaksi vuotta aikaa hallita melko vapaasti. Toivottavasti korkeimpaan oikeuteen saadaan järkeviä tuomareita. Toisaalta demokraatit ovat sekaisin, kuten Britanniassa. Kenties järki sittenkin voittaa.

Eino kirjoitti...

Internetin paras ansio on, että voi seurata maailman meininkiä tosiajassa. Ei tästä voitu uneksiakaan 1970-luvulla. Olisi se ollut mahtavaa seurata Elviksen tai Lef Zeppelinin keikkoja netistä. Onneksi niitä on tallella. Oli Elvis vaan the King. Mitä Amerikan vaaleihin tulee, niin takit kääntyivät vauhdilla. Trump on presidentti ja hänen kanssaan on tultava toimeen.

Anonyymi kirjoitti...

Suomeenkin tuli tämä, mistä on MV kertonut ulkomaat
osiossa. Ruotsissa kuinka kerrot lapsille Donald
Trumpin voitosta.

http://www.hs.fi/paivanlehti/11112016/a1478759142982

Lemminkäinen kirjoitti...

Niin Ykä, lol. Kyllähän se tietysti hieman dystooppiselta vaikuttaa tuo mahdollinen tuleva työttömyys ja jos tuleva yhteiskunta ei ota sitä huomioon, niin silloin on kysymyksessä, sanoisinko, lievä eriytymisen vaara. "Ainoastaan muutos on pysyvää" sanoi joku älykkö kauan sitten ja muuttuvan tulevan yhteiskunnan tarpeet ovat tämän päivän näkökulmasta katsottuna erittäin haastavia. Mutta eiköhän meidän järkevät poliitikkomme selvitä tätäkin vyyhteä, hehän ajattelevat vain ja ainoastaan kansan parasta. :-)(Ruotsissa ei kuulemma kannata olla Trumpin näköinen, saa turpiin. Muutosta sekin). Tere.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Einolle, Anolle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Eino:

Viesti1: Voi muuten olla valitettavasti muutenkin niin ettei moista menoa nähdä, sillä valkoisen väestöosuuden määrä Yhdysvalloissa vaan vähenee. Tosin tuossa ylempänä kommentissa oli linkki tuloksiin joitten mukaan Trumpia äänesti suhteessa suurempi osuus niin mustia kuin latinoita verrattuna edellisiin vaaleihin.

Viesti2: Ja ilman internetiä kaikki tieto olisi valtamedian hallussa. Trump on ja pysyy presidenttinä vaikka nämä kiukkuajat vissiin kuvittelevat että kuin oikein rääytään niin vaalien tulokset mitätöidään.

Ano: Joo, olen törmännyt tuohon minäkin. Herrajumala, niin kuin maailmansota olis syttynyt. Varmaan ne tarjoaa kohta kouluissa kriisiapua järkyttyneille oppilaille.

Lemminkäinen: Hjuu… kyllähän tulevaisuus muuten hirvittäisi mutta onneksi – niin kuin sanoit – meillä on tukenamme vastuulliset ja epäitsekkäät poliitikot. Yhden konstin sen jatkuvan joutenolon aiheuttaman levottomuuden hillitsemiseksi ja näennäisen elämänsisällön antamiseksi kehitin yhdessä dystopiassani:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2016/04/datamaahan-kadonnut.html

Ja juu, niinhän ne leipoivat siellä sitä kokkia turpaan. On se vaan hyvä että me opitaan päivä päivältä uusia rakentavia kanssakäymisen muotoja islamilaisilta veljiltämme.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi on jo menetty tapaus. Minkä takia lapsille pitäisi kertoa Trumpista yhtään mitään ja jos vanhemmat pelottelevat nyt sodan syttymisellä, se on mielestäni edesvastuutonta. Parempi olisi pysyä tavalliseen arkielämään liittyvissä asioissa, etteivät vieraannu todellisuudesta. Jos 14-vuotias tyttö koulun kotitaloustunnilla ei tunnista kuorimatonta perunaa tai opiskelijatyttö ihmettelee, miten kananmuna voi 15 minuutin keiton jälkeen olla vieläkin ihan kova, ollaan jännän äärellä. Mitenkähän tämän porukan kävisi, jos oikeasti se sota syttyisi ja ruokahuolto vaarantuisi?

Vähän asian vierestä, mutta menköön näin sunnuntai-illan saunan lämpiämistä odotellessa! Lähettelen vielä Ykälle terveisiä (olet saanut tähänkin blogiin paljon seuraajia ja kommentoijia, onnittelen!) ja toivottelen mukavaa (?) alkavaa työviikkoa!

Rouva Ano


vieras kirjoitti...

Ykä varmaan huomasi kuin Lekamies kertoi omassa blogissaan että demokraattipuolue on ehdollistanut mustat äänestämään demokraatteja ja pitää heidät riippuvuussuhteessa. Se on eräänlaista nykyajan orjuutta ja rotusortoa. Voisi kai Trump nimittää hallitukseensa pelkkiä mustia ministereitä, jolloin hän ja varapresidentti Pence olisivat ainoat valkoiset. Mikäs siinä, päteviä mustia konservatiiveja löytyy varmasti. Se vaan että tästäkin huolimatta mustien demokraattiuskollisuus olisi korkea, elleivät mustat jollain ihmeen kaupalla ala irtaantua demokraattipuolueesta.

Kun penkoo nettiä ja Youtubea niin löytää sellaisia mustia jotka kertovat miksi ovat päätyneet kannattamaan Trumpia. Hyviä ja asiallisia juttuja kertovat. Ehkä Ykä on huomannutkin noita videoita.

Toivoin että 20 prosenttia tai edes 15 prosenttia mustista olisi äänestänyt Trumpia. Nyt ei mennyt edes 10 pinnaa rikki. Tästä huolimatta Trump sai mustien äänistä 8 prosenttia eli enemmän kuin 2012 vaaleissa Mitt Romney joka sai 6 prosenttia, ja 2008 vaaleissa John McCain joka sai 4 prossaa. Siinä mielessä on hyvä tulos kun on nostanut prosenttiosuutta.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2016#Voter_demographics

Pari aiempaa vaalia:

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2012#Voter_demographics

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2008#Voter_demographics

Trump sai latinoilta 29 prossaa ja aika odotettu osuus. Ne muuripuheet ja karkotuspuheet eivät romahduttaneet latinoääniä, vaan taso oli se mitä latinoilta on tarjoilla republikaaneille. Ronmey sai 27 pinnaa ja McCain 31 pinnaa.

Juutalaisista 24 prosenttia äänesti Trumpia eli melko lailla odotettava osuus. Se on samaa tasoa kuin republikaanipuolueen yleinen kannatus juutalaisten keskuudessa, joka pyörii 20-30 kieppeillä. Romney sai 30 pinnaa ja McCain 21 pinnaa.

Konservatiiveilla on joitakin viritelmiä noiden lainoiden suhteen:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Latino_Republicans

https://en.wikipedia.org/wiki/Republican_National_Hispanic_Assembly

https://en.wikipedia.org/wiki/Hispanic_and_Latino_Conservatism_in_the_United_States

https://en.wikipedia.org/wiki/Hispanic_and_Latino_American_politics_in_the_United_States

vieras kirjoitti...

Taisi muuten jokunen islaminuskoinenkin äänestää Trumpia. Prosenttijaon voisi joku laittaa jos tietää. Kaikki äänet lasketaan. En tosin tiedä millä motiiveilla he äänestivät ja olivatko he sekulaareja ja uskonnollisesti välinpitämättöiä. Vai onko niin ettei muslimi halua toista muslimia kilpailemaan samalle reviirille, etenkin jos on eri etnisyyttä tai jos toinen on sunni ja toinen on shiia...tulisi samanlaiset rähinät kuin kotikounnuilla?

QroquiusKad kirjoitti...

En oikeastaan ihmettele sitä, että Trumpilla oli islamia tunnustavia äänestäjiä: uskoisin, että Jytkyyn ja Jatkojytkyyn osallistui tataarejamme, joilla oli samat perusteet äänestää Perussuomalaisia kuin uskonveljillään USA:ssa Trumpia.

vieras kirjoitti...

Pikkupoika keksi hyvän matemaattisen kaavan.

https://twitter.com/Alastontotuus/status/796252140205244416

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Vieraan innostamana aloin hiukan hutkimaan prosenttijakoa ja CNN:ltä löytyi exit poll eli ovensyykyselyiden mukaan äänestäjien ikä ym. jakaumaa. Toki toi ei kerro tarkkoja tuloksia, mutta olisiko se sitten suuntaa-antava. Clinton sai ainakin valtakunnanlaajuisesti enemmän ääniä kuin Trump, joten olin väärässä arvauksessani. Että se siitä naisvihamielisyydestä ja sukupuolten epätasa-arvosta.

Trumpin vastaiset protestit senkuin jatkuvat, mm. New Yorkissa ja Los Angelesissa, mielenosoittavat ovat polttaneet jopa USA:n lippuja ja Trumpin kannattajia on mätkitty. On se pettymys kovaa noilla Hillaryn kannattajilla, sano! Kait osa kaduille lähteneistä on muuten vaan mukana, saavat ainakin syyn keuhkota ja laittaa paikkoja remonttiin?

Ja mitähän tulevaisuus vielä tuo tullessansa? Itsenäisyyspäivän tienoilla on se Itävallan uusi yritys presidentinvaaleissa, aikaisempi äänestystulos peruttiin oikeudessa. Saksassa on lievähkö paniikki päällä poliittisella eliitillä, Merkel taitaa joutua väistymään sivuun seuraavissa vaaleissa? Ranskassa on ensi keväänä presidentinvaalit ja Marine Le Pen kasvattanee kannatustaan eli muitakin "jytkyjä" voipi olla edessä.

Tässä sitten listaa USA:n julkkiksista jotka lupasivat vaihtaa maisemaa jos Trump valitaan, poimin tuosta muutaman henkilön esille Miley Cyrus (hän on se twerkkaava ja kieltänsä näyttävä lauluneitonen), Barbra Streisand (ei kaivanne esittelyjä), Whoopi Goldberg (piti baaria Star Trek-sarjassa) & Lena Dunham (hieman sekavahko henkilö). Tuo Hannityn sivusto on muutenkin mielenkiintoinen kuten tuo edellä ollut britti-saitti.

Ei ainakaan lopu uutisaiheet kesken....

- Soomepois Eestist -

vieras kirjoitti...

Suomalaiset kenraalit totesivat Trumpin sanoneet ettei keisarilla ole vaatteita, kun hänen mukaansa eurooppalaisten NATO-maiden pitäisi kaivaa enemmän kuvetta NATO:n ylöspitoa varten.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001952745.html?utm_medium=social&utm_content=www.iltasanomat.fi&utm_source=t.co&utm_campaign=tweet-share

Anonyymi kirjoitti...

Tässä sitten toisesta lähteestä infoa ehdokkaiden äänimääristä mutta tuo on pelkistetympi versio kuin toi aikaisempi linkki. Ota näistä sitten selvää, mutta tämä oli hyvin todettu tuossa artikkelissa, että Hillary sai yksistään Los Angelesista ja New Yorkista (voittaen samalla Kalifornian ja NY:n osavaltiot) 4 miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump. Ja ihmekö tuo sitten että noissa kaupungeissa mekkaloidaan tuloksesta.

Tässä hyvä veto noita lipunpolttajia vastaan, miettii sitä kun monilla amerikkalaisilla on kuitenkin sukulaisia ellei jopa perheenjäseniä jotka ovat olleet sotimassa ja osa on menettänyt rakkaimpansa, niin toihan suoraan loukkaa heidän kunniaansa. 2. maailmansodan veteraanejakin on vielä elossa ja he joutuvat näkemään tuollaista menoa, huhhuh.

Samaiselta saitilta hyvä kandidaatti Darwin palkinnolle, voiko enää ironisemmaksi mennä? His life didn't matter?

Heh, tästä sitten lisää maahanmuuttajia Eurooppaan? Vakavammin puhuen toi on hyvä alku, mutta onnistuneeko käytännössä?

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Vieraalle, Qroquius Kadille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Ruotsi on menetetty ja meidän nilkit seuraa perässä. Mitä itse olen katsellut (ehkä kuvani on työn puolesta hieman vääristynyt) niin se 14-vuotias tyttö hallitsee kyllä snapchatin, instagramin, whatsupin, askfm:n ja mitä hittoja niitä onkaan ja viettää niitten parissa suurimman osan ajastaan mutta varsinaiset elämäntaidot ovat nollan ja olemattoman puolessa välissä. Tähän postaukseen on tullut kyllä yllättävän paljon kommentteja (sata meni just rikki) vaikka tää oli ehkä lyhyin koskaan. Mutta aihe tietysti on puhuttanut ihmisiä kaikkialla. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin.

Vieras:

Viesti1: Tässä varmaan vaikuttaa se curley-ilmiö. Ja samoin mustan väestön perusajattelu. Jos joku musta kouluttautuu, tekee töitä ja on ihmisiksi niin sitten hän onkin ”acting white”. Eräs musta pastori totesi hiljattain että Amerikan mustille annettiin aikanaan loistava mahdollisuus ja ne jättivät sen typeryyksissään käyttämättä.

Viesti2: Ehkä tuossa porukassa löytyy ne maallistuneet muslimit.

Viesti3: Toi oli kyllä aivan helevetin hyvä…

Viesti4: Ja täysin tottahan tuo on. Länsi-Eurooppa on riisunut itsensä aseista ja mutisee kun jenkit eivät tee heidän puolestaan sitä, minkä he itse jättävät tekemättä.

Qroquius Kad: Samoin uskon minäkin ja Suomen tataarithan ovat kovasti tolkullista väkeä. En ole muuten kuullut ensimmäistäkään mokutuslausuntoa tataareittemme suunnalta.

Soomepois:

Viesti1: Pettymys on kova ja noissa mielenilmauksissahan suoraan vastustetaan demokratiaa. Että se siitä humanismista. Demokratia on ok vain silloin jos tulokset miellyttävät egohumanistia. Jäädään odottelemaan näitä Euroopan puolella tapahtuvia Trump-toisintoja. Noista julkkiksista tuli vaan mieleen että mitähän niin pahaa kanadalaiset ovat tehneet että niitten pitäisi ottaa Miley Cyrus ristikseen?

Viesti2: Joo, minäkään en lippujen polttamista kannata. Se on tietty symboli kumminkin. En pidä Ruotsista mutta en häpäise Ruotsin lippua. En pidä myöskään islamilaisista maista mutta jätän heidänkin lippunsa rauhaan. Venäjäkään ei miellytä, mutta senkin lippu saa liehua minun puolestani rauhassa.

Darwin-palkintoehdokkaasta voisi todeta, että käyttäytymismallin toivoisi leviävän hyvinkin laajalle. Noista karkoitettavista voi todeta, että lehti otsikoi tietenkin Trumpin karkoittavan kolme miljoonaa siirtolaista vaikka itse jutussa selvästi sanotaan että:

” Tulemme hankkiutumaan eroon ihmisistä, jotka ovat rikollisia joilla on rikosrekisteri, jengiläisistä ja huumediilereistä.”

Tuosta muuten kyllä Euroopan puolella alkaa egohumanistit saada kuningasajatuksia ja alkavat vaatia tosissaan kyseisen lössin vastaanottamista Eurooppaan yleisinhimillisistä syistä.

QroquiusKad kirjoitti...

Trump on aivan oikeassa sanoessaan monen Euroopan NATO-maan olevan tavallaan vapaamatkustajan asemassa. Kritiikki kohdistuu kuitenkin vähän turhan usein Viroon, joka on yksi harvoista eurooppalaisista NATO-maista, joka käyttää maanpuolustukseen siihen edellytetyn minimin: 2 % bruttokansantuotteesta.

Ainakin Wikipedian mukaan Viro jopa ylitttää tuon määrän hieman hipaisten, toisin kuin Latvia, Liettua ja Suomi, joiden BKT-osuus maanpuolustukseen on kaikilla suunnilleen samaa luokkaa. Viron puolustusbudjetti on toki Suomeen verrattuna pieni, mutta niinhän se BKT:kin on. Tai toisinpäin: vaikka Viro budjetoisi maanpuolustukseen 40 % BKT:stään, voisiko se silloinkaan muodostaa henkilö- ja materiaaliresursseillaan uskottavaa pelotetta Venäjää vastaan?

Olen itsekin havainnut, että tarpeettoman moni NATOn kannattaja tuntuu odottavan riemulla siihen liittymistä seuraavaa palkka-armeijaa. Sellaiseen ei meillä ole rahaa eikä henkilöstöä vaikka mitä budjetoitaisiin, eikä jäsenyys ole edellyttänyt Kreikalta eikä Turkilta asevelvollisuudesta luopumista, joten se niistä puheista. Aivan toinen asia on maailmalla vallitsevan tuntuinen epärealistinen käsitys Suomen suorituskyvystä:

Heikki Haavisto mainitsi aikoinaan Suomen EU-neuvottelujen maatalouskysymysten olleen käsittämättömän vaikeita: eteläisempien maiden edustajat eivät mitenkään pystyneet ymmärtämään Suomen ilmasto-olosuhteita. Suomi on pohjoismaa, Tanska on pohjoismaa, Tanskassa mennään näin, mikä siinä on kun teillä Suomessa muka ei voida mennä niinkuin Tanskassa? Tämän vuoden aikana Martti Ahtisaari kertoi Suomen NATO-jäsenyyden tulleen esiin hänen presidenttikaudellaan nimenomaan meille tarjottuna, mutta omituisin ehdoin: Suomen olisi pitänyt yhdessä NATOon liittyneen Ruotsin kanssa vastata myös Baltian ilma- ja joltain osin muustakin puolustuksesta! Ahtisaari vastasi ettei Suomella ole Herra nähköön tällaiseen resursseja: NATOon kun haluttaisiin juuri siksi että niitä saataisiin!

Ahtisaarta ei ymmärretty, USA-Länsi-Eurooppa -akselilla oltiin ilmeisesti silloinkin Talvisodan jälkeisissä muistelmissa. Ja pari viikkoa sitten USA:n suurlähettiläs kertoi valtamedialle Suomen NATO-oven olevan edelleen auki. Sehän voi tarkoittaa mitä tahansa, mutta itsekin ajattelen, että Suomi koettaisiin NATOlle vahvistuksena, paljolti juuri asevelvollisuuden ja edelleen melkoisen vahvan tykistön johdosta.

Ajattelen silti, että pienellä ja kiltillä on hyvin paha olla ison ja häijyn vieressä yksin ilman yhtään isoa ja vahvaa kaveria, vaikka ne kaverit olisivatkin juuri tänään heikentyneitä. Heitä kuitenkin olisi. Toisin kuin sillä, joka on yksin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Eikä edes tavallaan, vaan kirjaimellisesti. Kun vertaa läntisen Euroopan asevoimia tänään verrattuna siihen, mitä ne olivat kylmän sodan loppuvaiheissa niin huomaa aseistariisunnan tason. Viroa on turha syyttää. Se yrittää parhaansa mutta on pieni ja heikko ja lisäksi Viro on vielä paljon paremmin panssarisotaan soveltuvaa kuin Suomi, jossa maasto suosii puolustajaa. Näkemyksesi Natosta ovat suurin piirtein samanlaisia kuin minunkin. Olen asian suhteen ottiatuota mutta juuri tällä hetkellä en näe, että Natolta tulisi tosipaikan tullen Suomelle mitään merkittävää apua. Päinvastoin saattaisimme joutua sotimaan myös Baltiassa. En voi myöskään välttyä siltä ajatukselta että Naton suunnassa mielletään niin Suomi kuin Baltia hyvänä puskurivyöhykkeenä jossa hyökkääjää viivytetään ja kulutetaan ja lopulta pysäytetään Ruotsin ja Puolan rajoille. Käyttökelpoinen suunnitelma noin strategisessa mittakaavassa mutta eipä se paljon suomalaisia lohduta.

Lemminkäinen kirjoitti...

Jos Trump on Äijä eikä Pelle-Hermanni, niin silloin hän jännitysten lieventämiseksi Venäjän ja USA:n välillä vetäytyy kokonaan pois Euroopasta. Silloin natokannattaja Järki Vähäinen voi vittuilla suoraan Putinille, Nyt Järki Vähäinen soittaa turpaansa Naton selän takana kuin pahainen rakkikoira, ottamatta huomioon että Venäjä pitää Natoa uhkana. Kuten aikaisemmissa kommenteissa olen kertonut, niin sota on looginen tapahtumaketju, sen voi käydä tai olla käymättä. Euroopan ja Venäjän tulee käydä rakentavaa dialogia keskenään, ilman Natoa ja ydinsotauhkaa. Trumpissa meikää miellyttää, että hän ei ole poliittisesti korrekti ja tällainen henkilö voi saada muutoksia aikaan. Politiikan Järki Vähäinen ei taas osaa edes ajatella että vaihtoehtoja on olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaneen viikon piristykseksi useampi videopläjäys Tuben ihmeellisestä maailmasta, noita on tuolla kymmeniä ellei satoja, näistä näkee suoraan tuon pettymyksen kun se oma maailma/kupla poksahtaa.

Näin Oregonin Portlandissa eli tuossa on sitä parempaa väkivaltaa à la L. Andersson. Tarvii vielä tarkistaa tämä uutinen, mutta jostain olin lukevinani että Kansas Cityn anti-Trump mielenosoituksissa loukkaantui poliisien-hevonen. Jotenkin tuttua "Kiakkovieraista?"

Vaalipäivä - SNL

Young Turks ja totaalinen hajoaminen vaalitulokseen, hienoa katsella selostajia kun tulos alkaa pikkuhiljaa varmistumaan Trumpille.

Triggered by Trump!

Sargon of Akkad - Trump Saltmining Inc tylyä kuittia.

Itkeviä Clintonin kannattajia mukana muutama hyperventiloiva tapaus ja tuossa esiintyy myös se Miley Cyrus. Havaittavissa "lievää" pettymystä.

RoK-saitin yksi Trump-artikkeli, Laci Greenin Twitter-päivitys lähti leviämään kulovalkean tavoin somessa. Kommenttiosiosta poimisin nimimerkki Bob Smithin pilakuvakollaasin jossa nainen sitten toteaa lopuksi "Wanna grab by the pussy?".

Heh, Ranskalla on mahdollisuus äänestää nainen presidentiksi.

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Lärväsen raportti oli lyhyt ja ytimekäs, kiitos siitä.
Trumpin voitosta on paljonkin jo kirjoiteltu, mutta Saska Saarikosken ennustus on selkeästi vihervasemmistoa edustava.

Itse olen arvellut, että eräs Trumpin menestystekijä oli se, että hän tunkeutui kaikkien mieleen, myös vastustajiensa. Eikähän se, josta kaikki puhuvat, voi ollakaan nolla. Toinen syy on nähdäkseni ollut Obaman kausi, joka on tuottanut suunnattoman määrän piiloon jääneitä deplorables -ihmisiä, joita Clinton ei toivonut äänestäjikseen. Trump tarjosi näille toivoa. Jää nähtäväksi, oliko katetta, mutta Clinton olisi tarjonnut kuitenkin vain sosiaalitoimiston ovea.

t. Risto

PH kirjoitti...

Sanoin yli puolitoistavuotta sitten, että KUN Trump voittaa, koko maailma muuttuu paremmaksi paikaksi elää meille kaikille, myös meille suomalaisille ja näin TULEE käymään, YOU WATCH :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Soomepoisille Eestist, Ristolle ja PH:lle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Ehkä ennen jenkkien vetäytymistä Länsi-Euroopan kannattaisi satsata hieman (paljon) lisää puolustukseensa. En usko Venäjän sinänsä suunnittelevan hyökkäystä mutta epävarma valtio se tässä tapauksessa joka tapauksessa on ja edustaa aina potentiaalista uhkaa. Kataisesta on sinänsä turha kommentoida mitään. Se häiskä ajattelee niin kuin hän uskoo olevan viisainta ajateltavan. Joka tapauksessa ne ovat aina jonkun toisen ajatuksia.

Soomepois: Kiitos linkeistä. Ja toivomme todellakin Ranskalle naispresidenttiä. Ja ne Itävallankin vaalithan pannaan uusiksi.

Risto: Pitkälti samaa mieltä.

PH: Toivotaan, että näin käy.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Olkoon tämä nyt viimeinen postaukseni tähän lankaan, tutkiskelin enemmän sitä hevosjuttua ja se tapahtuikin keväällä eräässä Trumpin-vastaisessa mielenosoituksessa. Kaveri laittoi tämän jakoon FB:ssä, jäi siitä mieleen ja tässä pilailumeemi You're f*cking white male!

Ja tässä uutinen Kansas City Starin sivulta. Nää on näitä....

- Soomepois Eestist -

Lemminkäinen kirjoitti...

Ykä ja muut, on hieno asia että pystymme keskustelemaan asioista ja että meillä jokaisella on omat käsitykset, oli kysymyksessä mikä asia tahansa. Ja on myös tärkeää kehityksen kannalta että emme kaikki ole samaa mieltä. Jos kaikki olisivat aina olleet samaa mieltä, niin maailmassa ei olisi ollut minkäänlaista kehitystä. Keräisimme vielä tänäänkin juuria metsässä ja karhu pyyhkisi meillä persettään. Olisimme siis idiootteja. Jos mielipiteenilmaisua tullaan rajoittamaan vihervassarisuperemakkofeministin toimesta, niin kehitys tulee ottamaan takapakkia. Olen alkanut hieman ihmettelemään että mikä kummajainen tämä feminismi/feministi oikeastaan on. Uusi lehmärotu?

Anonyymi kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa!

Netin ihmemaasta löytyy paljonkin tietoa Clintonin taustoista. Rahoittajista, lähipiiristä jne. Vielä ei oikein tiedetä Trumpin taustoista muuta kuin se kiinteistöbisnes-osio. Ajattelin tuota koko presidenttikisaa kahden Porukan tai Ryhmän kisana, joista sitten yksi tällää persuksena presidentin pallille. Lisäksi on jaossa monia mukavia/haastavia posteja.

Eräänlaista joukkuepeliä siis, jossa siis valtaan pyrkivä joukkue roolittaa itse itsensä - ensin voittaakseen kisan ja sen jälkeen ajaakseen niitä tavoitteita, joita joukkueella ja heidän takapiruillaan on. Se että Trump on tällaisen joukkueen jäsen, kertoo minusta jo ainakin jonkinmoisesta kyvystä joukkuepeliin. En tiedä millainen Trump on, kun en häntä tunne, mutta tuskin hänestä sentään niin huonoa presidenttiä tulee, kuin mitä erityisesti edistykselliset ajattelevat. Katsellaan asiaa vaikka jouluna 2017, kun jo jotain hänen presidenttikaudestaan voi sanoa.

Virkamiesten nimitykset tulevat antamaan vihjeitä siitä, mihin Trumpin joukkue pyrkii. Ainakin hänen valintansa on aiheuttanut huolestunutta närää EU:ssa. Trump puhutteli kansaa, kertoi sille mitä kansa halusikin kuulla ja voitti. Voi olla, että jokunen EU politrukki ajattelee Trumpista;" Jokaisesta on johonkin, jos ei muuksi niin aina voi olla huonona esimerkkinä".

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Lemminkäiselle ja Maallikolle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Kun katsoin tuota meemiksi muuttunutta kuvaa, niin mielestäni nimenomaan sen hevosen katseessa näkyy huomattavasti enemmän järkeä ja ymmärrystä kuin sillä kuolaturpaisella ämmällä siinä vieressä.

Lemminkäinen: Kyllä. Tietyn sorttinen erimielisyys vie eteenpäin. Minähän en ole aina samaa mieltä edes itseni kanssa. En oikein tiedä, että minkälaista friisiläisrotua tämä nykyinen feministi edustaa, mutta ainakin se uskoo että historia on päättynyt, absoluuttinen totuus on määritelty ja sen määrittelijänä oli feministi.

Maallikko: Kyllähän Trump joukkuepeliin pystyy eikä ihan puhdas yksinäinen susi koskaan pääsisi U.S. of A:n presidentiksi. Mutta voisi sanoa, että Trumpin joukkue tuli vallitsevan liigan ulkopuolelta ja ilmoitti ettei aio pelata vanhojen sääntöjen mukaan. Minkä vuoksi mies sitten valittiinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Huvittavia ovat minusta olleet ne kommentaattorit, jotka ovat sanoneet ettei Trump tiedä itsekään millainen hän presidenttinä on tai mihin hän pyrkii. Ensin nähdään valtavasti vaivaa, käytetään aikaa ja rahaa presidenttikisaan ja kun se voitetaan ollaankin muka sormi suussa ja yllättyneitä ja täysin valmistautumattomia presidenttiyden haasteisiin. Trump taustajoukkoineen tiesi tasan tarkkaan mitä kamppanjan aikana teki ja on varmasti kartalla nyt kun avainhenkilöitä asetellaan asemiinsa, jotta voidaan sitten ajaa niitä joukkueelle tärkeitä asioita mahdollisimman tehokkaasti. Trumpin leimaaminen esimerkiksi arvaamattomaksi on lähinnä kömpelöä mustamaalaamista.

Kokonaan toinen asia on sitten se, kuinka tavoitteisiin pyrkimisessä onnistutaan. Värivallankumouksesta ( purppura ) jo puhutaan.

maallikko

vieras kirjoitti...

Republikaaneilla on enemmistö uudessa kongressissa, edustajainhuoneessa on 239 ja senaatissa on 51 tai 52. Ne siis pitivät enemmistön vaikka menettivät hieman: kaksi vuotta sitten saivat 247 edustajaa ja 54 senaattoria. Itse olisin toivonut 250 edustajan ja 55 senaattorin saavuttamista.

Mitä Ykä arvelee onko kongressin republikaaninen enemmistö Trumpille avuksi vai tuleeko kahnauksia? Todennäköisesti sen kanssa saa tehtyä diilejä helpommin kuin jos demokraattien kanssa. Siinä on kuitenkin roolijako, jossa kumpikin hoitaa oman tonttinsa eli kongressi on lainsäätäjä ja presidentti on hallitusvallan (toimeenpanovallan) ylin käyttäjä.

Republikaaneilla on ollut kongressin enemmistö osasta Obaman aikaa, edustajainhuoneessa 2010 välivaaleista alkaen ja senaatissa 2014 välivaaleista alkaen. Joku ahkerampi voisi selvittää onko Obama kertaakaan neuvotellut kongressin kanssa kompromisseja, jotka kongressi hyväksyi. Jos johonkin ei ole saanut kongressin molempien kamarien hyväksyntää, niin Obama on määränyt jotkut jutut voimaan presidentin asetuksilla. Niillä ei ole samanlaista juridista sitovuutta kuin senaatin hyväksynnällä. Näin ollen Trump voi pistää roskatynnyriin ne jotka ovat pelkkiä Obaman presidentillisiä asetuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Maallikolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Maallikko: Joo, ilman muuta Trumpilla on ohjelma valmiina. Eihän koko touhussa olisi muuten ollut mitään järkeä. Se, kuinka hän ohjelmansa saa vietyä läpi on sitten toinen juttu ja sitähän meistä ei vielä kukaan tiedä. Neljän (tai kahdeksan) vuoden päästä olemme tästä asiasta paljon fiksumpia.

Vieras:

Viesti1: En pysty ennustamaan tätä. Tilanne on uusi ja Trump tulee niin sanoakseni peliin liigan ulkopuolelta. Tietysti voisi kuvitella, ettei republikaanit hyvin suurella innolla pyri kampittamaan omaa presidenttiään.

Viesti2: Kiitos listasta.

vieras kirjoitti...

Ääntenlaskenta taitaa olla kesken kun ehdokkaiden äänimäärät vaihtelevat edelleen, joten lopullisia ääniä odotellaan yhä. Ehkä ulkomailla annetut äänet pistetään osavaltioista annettujen äänten mukaan. Kun ulkomaille oleville amerikkalaisille ei ole kiintiöity yhtään valitsijamiestä.

Veikkaan että libartaaripuolueen Gary Johnson vei jonkin verran republikaanien ääniä Trumpilta. Johnson sai yli 3 prosenttia äänistä.

Johnson oli aiemmin republikaani joten se on voinut houkutella joitakin republikaaneja, sekä "independenttejä", jotka eivät halunneet äänestää Trumpia eikä Clintonia. Veikkaan että Johnson ei kovin kummoisesti saanut ääniä demokraateilta. Vihreiden Jill Stein saattoi huokutella demokraatteja muttei kovin paljon koska hänen äänisaalis jäi yhteen prosenttiin.

Jotenkin jääräpäistä periaatteellisuutta tuo libertaaripuolueen touhu tässä tilanteessa. Pahimmillaan Johnson olisi voinut varmistaa Clintonin valinnan. Johnson ei kuitenkaan vienyt niin paljoa ääniä Trumpilta, että Trump olisi saanut vähemmän valitsijamiehiä kuin Clinton. Nyt Johnson sai republikaaniääniä mutta kuitenkin niin ettei se estänyt Trumpia saamasta enemmistöä valitsijamiehistä.

Trumpin ja Johnsonin yhteiskannatus ylitti 50 prosentin. Joissakin osavaltiossa missä Clinton sai suuremman kannatukesn kuin Trump, kävi niin että Trumpin ja Johnsonin yhteiskannatus ylitti Clintonin kannatuksen. Tästä syystä kävi mielessä että Trump olisi voinut tehdä diilin libertaaripuolueen ja sen perustuslakipuolueen kanssa siitä että ne tukevat häntä suoraan. Mitä ne olisivat halunneet vastineeksi, verohelpotuksia yrityksille ja osavaltioille lisää päätösvaltaa ainakin verotuksen osalta, ja se että osavaltioille taataan oma päätösvalta aselakien suhteen?