torstai 24. marraskuuta 2016

XXII YMMÄRRYSHARJOITUS

Hotellin respassa huomataan kerta toisensa jälkeen, että valtamediamme kehittää pohdittavaksi aina vain uusia ongelmia, joita tällainen tavallinen sukankuluttaja ei ole osannut ongelmaksi aikaisemmin tulkitakaan. Tuorein ongelma liittyi isänpäivään, ja ongelmaa käsiteltiin niin Helsingin Sanomissa kuin Ylessä. Ja ongelmahan oli siinä, että suomalaiset miehet eivät lue tarpeeksi naisten kirjoittamia kirjoja.

Hesarissa ongelmaksi määriteltyä asiaa käsitteli lehden kulttuuritoimituksen esimies Hanna Mahlamäki komeasti otsikolla ”Isänpäivän kirjakattaus on täynnä all male-tarjontaa” ja Ylessä asiaan tarttui puolestaan kukapas muu kuin yksi valtakunnan uusviisaita eli Maria Pettersson vieläkin komeammalla otsikolla ”Mies, joka ei lue naisten kirjoittamia kirjoja, ei ole sivistynyt”. Uskoisin, että tätä omaa blogiani lukevat niin mies- kuin naispuoliset lukijat eivät välttämättä osaa suhtautua ongelmaan Mahlamäen ja Petterssonin vaativalla vakavuudella joten onhan heille annettava puheenvuoro ja lausuttava muutamia otteita heidän ongelmanasettelustaan. Ensiksi Hesarin Mahlamäki:

Isänpäivä on perinteisten perhearvojen ja stereotypioiden juhlaa. Isänpäiväviikonlopun mainoksissa tarjoillaan liharuokaa, miehisiä perustarvikkeita kuten partakoneita ja kalsareita – ja miesten kirjoittamia kirjoja.

Kirjankustantajat eivät kavahda esitellä isänpäiväsesongin all male -tarjontaa, vaikka vain miehistä koostuva edustus ei tätä nykyä ole missään tilanteessa meriitti, päinvastoin.

Mahlamäki jatkaa ongelman selvittämistä:

Vuonna 2002 yli 60 prosenttia naisista mutta vain hieman yli kolmannes miehistä ilmoitti lukevansa sekä miesten että naisten kirjoittamia kirjoja. Yli puolet miehistä ilmoitti lukevansa enimmäkseen miesten kirjoittamia kirjoja.

Köyhemmän kansanosan karttuisa järjenjuoksu ei vaan oikein taivu tajuamaan, että missä se ongelma on. Mitä vikaa perinteisissä perhearvoissa on? Muuttuvatko aikojen kuluessa aivan hyväksi ja toimiviksi todetut arvot stereotypioiksi vain siksi, että joku toimittajanplanttu mieltää niitten olevan sellaisia? Isänpäivänä isät myös tuppaavat olemaan all male, johtuen jo tietyistä fysiologisista syistä jotka eivät muutu toisiksi vaikka kuinka selitetään sukupuolen olevan vain sosiaalinen konstruktio. Ehkä heillä on oikeus päättää se, mikä heitä kiinnostaa kysymättä naistoimittajan henkilökohtaista mielipidettä?

Suomessa on erittäin hyvä sanonta ”älä tyrkytä tapojasi” jonka kyseinen toimittaja unohtaa työntäen kärsänsä asioihin jotka eivät hänelle kuulu. Jos asiaa ajattelee toisinpäin ja miettii tilannetta jossa miehet vaatisivat äitienpäivän kirjatarjontaan Veikko Huovista, Esa Anttalaa ja Niilo Lauttamusta niin asian tiimoilta seuraisi taivaankorkea feministinen joukkorääkyminen. Mutta eiväthän he vaadi, sillä he ymmärtävät että piruako toisen lukumaku kenellekään kuuluu. Ei kaiken tarvitse olla jonkun toisen määrittelemää. Mutta tulee muistaa, että Helsingin Sanomat piti tärkeänä, että nimenomaan tämä näkökulma tuli sen sivuilla esittää suomalaisille miehille.

Mutta vauhtiin vasta päästään uusrälssimme ylpeän jäsenen Maria Petterssonin myötä. Oikeastaan otsikko kertoo koko idean, joten toistetaan se:

”Mies, joka ei lue naisten kirjoittamia kirjoja, ei ole sivistynyt.”

Tässähän kyseinen ansiotonta nestettä päähänsä kehittänyt nainen määrittelee ominpäin ja omien mieltymyksiensä mukaan mitä sivistys on ja hänhän on onnistunut näissä määrittelyissään varsin persoonallisesti ennenkin, määritellessään umpirauhallisen kaupungin ja löytäen sen Ruotsin Malmöstä. Tämän jälkeen ei oikeastaan enää herää kysymys Petterssonin perusteluista ja siitä kuinka vakavasti ne täytyy ottaa. Kysymys herää siitä, että kun juttua katsoo, niin sen ylävinkkelissä näkyy ”Yle Uutiset.” Käydäänpä läpi, että mitä Petterssonin avautumisessa noin niin kun uutiseksi jollain alkeellisella tavalla määriteltävää on, eli unohdetaan tämä mielipidekirjoitusaspekti. Ja löytyyhän jutusta jotain faktaa, tai ainakin siksi tulkittavaa. Tietysti Maria Petterssonista itsestään:

Olen pitänyt pelkkiä mieskirjailijoita lukevia miehiä – anteeksi vain – vähän yksinkertaisina. Ei osoita erityisen suurta älyä tai sivistystä, jos pystyy kiinnostumaan vain oman sukupuolensa kirjoittamista asioista. Sitten tajusin olevani ihan yhtä urpo.

Olen lukenut tänä vuonna 85 kirjaa, siis vajaa kaksi kirjaa viikossa. Laskin, kuinka monen kirjailijan ihonväri on eri kuin omani. Vain neljän. Neljän! Säälittävää.

Entä kuinka monen uskonto on muu kuin kristitty tai ateisti? Arvelen, että kahden. Moniko kirjailijoista kuuluu sukupuolivähemmistöön? Tietääkseni ei yksikään.

En tietenkään ole tehnyt tietoista päätöstä lukea lähes yksinomaan valkoihoisia kirjailijoita. Jos joutuisin selittämään lukulistaani, kuulostaisin luultavasti samalta kuin ne vähän yksinkertaiset miehet. Todellisuudessa hyvää syytä ei tietenkään ole. Olen ollut laiska avartamaan maailmaani, sivistymään ja nauttimaan kirjallisuudesta, jonka on luonut joku muu kuin minua itseäni muistuttava ihminen.

Ensi vuonna lupaan lukea ainakin afrikkalaisen, aasialaisen, eteläamerikkalaisen ja australialaisen kirjailijan kirjan. Kirjan, jonka on kirjoittanut muunsukupuolinen. Kirjan, jonka on kirjoittanut seksuaalivähemmistöön kuuluva. Muslimin, hindun, juutalaisen ja buddhalaisen kirjailijan kirjan. Venäläisen, ruotsalaisen, norjalaisen ja virolaisen kirjailijan kirjan, ja kirjan, jonka on kirjoittanut vammainen saamelainen, romani ja suomenruotsalainen.

Asia selvä. Eli mikäli Yle toimisi varsinaisena uutistenvälittäjänä, niin uutinen menisi näin:

MARIA PETTERSSON KERTOO LUKENEENSA PALJON KIRJOJA

Maria Pettersson on ilmoittanut lukevansa paljon kirjoja. Hän ei ole vielä päässyt Paavo Väyrysen Dostojevski-vauhtiin mutta lähentelee sitä kyllä. Ensi vuonna hän aikoo lukea vielä enemmän ja monen rodun sekä vähemmistön edustajan kirjoja ja tuntee täten olevansa vielä entistäkin parempi ihminen. Pettersson on myös kertonut, että hän on määritellyt sivistyksen uudestaan ja ihan omin päin, mutta koska kyseessä on henkilökohtainen ja perustelematon mielipide, niin sitä Yle ei kommentoi sen enempää.

Jos niin Petterssonin kuin Mahlamäen avautuminen olisi ollut jossain henkilökohtaisessa blogissa niin asian olisi voinut todeta viitteellä ”merkitään tiedoksi, ei aiheuta toimenpiteitä”. Mutta kun nämä vuodatukset ovat julkaistu kahdella Suomen suurimmalla median pelialustalla herää tietysti kysymys, että minkähän ihmeen takia. Johonkin tälläkin pyritään. Nämä pelialustat kun eivät tuota uutisia vaan valistusta (tunnettiin ennen nimellä propaganda).

Haluavatko sekä Yle että HS miesten omaksuvan kasvavissa määrin näitä tiedostavais-feministisiä ajatuksia ja asenteita? Ja hyväksyvänsä sitä kautta nykyisen yhteiskuntamme toimintatavat ja –tavoitteet. Kyseisen tiedostavais-feministisen ajattelun osuvana edustajana (tietysti Petterssonin ja Mahlamäen lisäksi) voidaan pitää SDP:n puheenjohtajakilpailuun mahdollisesti osallistuvaa Tytti Tuppuraista, joka tuoreeltaan ilmoitti halunsa nostaa pakolaiskiintiö kymmeneen tuhanteen vuodessa. Toimien samalla hyvänä todisteena siitä, että ainakin meidän sivistymättömien mieshenkilöitten täytyy kyseistä feministis-tiedostavaa ajattelutapaa välttää ja hyvin moni meistä on sitä myös kykenemätön omaksumaan. Sillä sehän vaatisi täydellisestä irtisanoutumista niin logiikasta, realismista kuin laskutaidostakin eikä sivistyksemme taso niin suureen askeleeseen yksinkertaisesti riitä.

Todennäköisintä tietysti on, että kyseiset Ylen ja HS:n viritelmät ovat toimittajien toisille toimittajille heittämiä halinalleja. Toisilleenhan he ovat kirjoittaneet jo vuosia. Ehkä yksinkertaisinta olisi että suurimmat mediatalot kyhäisivät pystyyn verkkoon 24/7-livekanavan jossa päivystävät feministit keskustelisivat punkkulasin ääressä keskenään siitä, kuinka paljon rahvasta fiksumpia he oikein ovatkaan. 

Joka tapauksessa kyseiset avautumiset kannustavat hotellin respassakin lukuharrastuksen lisäämiseen ja täytynee ottaa pikapuoliin uusintakierrokselle ainakin Veikko Huovisen Rasvamaksa ja Lampaansyöjät sekä Arto Paasilinnan Isoisää Etsimässä. Parasta aikaa täällä on työn alla Ari Raunion ja Juri Kilinin sotadokumentti Jatkosodan Torjuntataisteluja 1942-44. Ja hitto vie, sitten voisi ottaa taas työn alle Robert A. Heinleinin scifi-klassikon Kuu On Julma. Siinä kun heikompi pistää vahvempaa pataan joka on aina ideana miellyttävä. Ja onhan sitä haukuttu fasistiseksikin ja mikäs sen paremmin sopisi sivistymättömälle miehelle.

first world problems

64 kommenttia:

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Ei todellakaan ihme, että elämä ahdistaa jos Suomessa asiat ovat jo niin huonosti, että miehet lukevat vähän naisten kirjoittamia kirjoja. Ahdistusta helpottamaan tietysti voi hankkia lemmikin, tai kymmenentuhatta, ja mieluiten tottakai muiden rahoilla.

Omat lukuvinkkini; suomalaisille nuorille "Maastamuuttajan Käsikirja" ja niille vanhemmille joille tuo ei toimi opas nimeltään "Miten selvitä kun yhteiskunta romahtaa?".

Heikki Välimäki kirjoitti...

Piti oikein käydä pikaisesti vilkaisemassa tuossa naapurihuoneessa ja totesin että löytyy muutamia satoja kirjoja ja niistä suurin osa on miesten kirjoittamia. Ihonväristä tai seksuaalisesta suuntautuneisuudesta on paha sanoa joten luultavasti minäkin kuulun tähän sivistymättömien porukkaan. Heinleinistä voisin sanoa että henkilökohtaisesti pidän enemmän teoksesta Yli-ihmisen aika. Ja jos kirjasuosituksia ruvetaan jakelemaan niin Neil Gainman: Unohdetut jumalat http://www.risingshadow.fi/library/book/228-unohdetut-jumalat

turbojuudas kirjoitti...

Pettersonin pitäisi treenata tiedostamista vähän, niin huolettomasti sivuutti koko otherkin-yhteisön. minua ainakin jollain tapaa lohduttaisi jos Maria olisi innkas omaksumaan mm. yksisarvisten, ihmissusien ja taisteluhelikopterien tarinankerrontaperinnettä ja näkökulmia.

tai sitten hän on vaan lajistinen shitlord.

AaJii kirjoitti...

Oltavat on vissiin liian hyvät, kun ongelmia pitää toimittajienkin ihan keksimällä keksiä.

Kun minä luen kirjaa, luen yleensä hyviä kirjoja. Mulle on ihan sama, onko kirjoittaja mies, nainen vai lesbotransuneekeribygmieskimohomoameeba. Jos kirja on hyvä, silloin se on hyvä. Jos elämäni olisi pelkää vapaa-aikaa (kuten ilmeisesti toimittaja Pettersonilla) niin silloin toki voisin ihan sivistyksen vuoksi valita että luenpa nyt tuon ja tuon kirjailijan kirjan ihan mielenkiinnosta vaikka se olisi millaista kuraa. Mutta kun valitettavasti pitää käydä töissä, hoitaa kotia ja perhettä, niin ei siinä viitsi lukea kuin sellaisia kirjoja joita oikeasti kiinnostaa lukea.

Mutta sivistymätön taidan minäkin olla, koska naispuolisista kirjailijoista joiden teoksia olen lukenut, mieleen tulee lähinnä Rowlingin Harry Potterit joista yhtä kirjaa olen lukenut.

Ja sitten tuo, että pidetään pahana jos isänpäivänä mainostetaan partakoneita ja kalsareita. Mainostaja mainostaa tuotetta jota hän haluaa saada myytyä. Ei kannata mainostaa mitään sellaista mistä heti tietää että kohderyhmälle se ei mene kaupaksi.

Ja lisäksi vielä: Mariapettersoneille on iso ongelma, jos suomalainen mies on mies, mutta kun irakilainen mies on mies, niin se ei ole muuta kuin unelmaa.

intrigööri kirjoitti...


Noista Yrjön ymmärrysharjoituksessa mainituista toimittelijoista pitää kiireesti tehdä kantelu JSN:lle tai jollekin muulle syrjivää kirjoittelua suitsivalle sensuuriyksikölle. Että nuo mediamurmelit ilkeävätkin heitellä sukupuolirooleja peliin kuin elähtäneellä viime vuosituhannella. Mehän elämme jo sukupuolineutraalin ylevöitymisen, tms. paremmistosaation aikakaudella. Kenkää vain heti noille mediamoraalin murhaajille ja vastuullisella tavalla suvaitsevia henkilöitä tilalle!
Intrigööri on lukenut aina pelkästään sukupuolineutraalia ja vastuullista kirjallisuutta, mikä on sattunut milloinkin kirjastoissa kiinnostamaan. Vastuullista tuo kirjallisuus on siksikin, eivätkä kirjan lehdet sohvalla lukiessa useinkaan putoile syliin. Kirjasta tai julkaisusta on vastuussa kustantajan lisäksi ainakin kirjoittaja, nimi tai nimimerkin haltija. Joskus tosin vastuu saattaa siirtyä lukijalle, kuten joissakin intrigöörin omissa postauksissa.
Iskän- ja äipänpäivistä on ehdottomasti nopeasti luovuttava ja niiden tilalle on otettava kalentereihin huoltajien päivä. Vanhempien päivä ei käy, sillä lapsen huoltajan ei tarvitse olla lapsen vanhempi, kunhan hän vain on sukupuolineutraalisti ja lapselle siveellisesti sopiva luonnollisneutraali parisuhdehenkilö. Kyllä nyt pyöristyttää, tuo edellä mainittu mediameininki! Sano.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keski-ikäiselle pikkupojalle, Heikki Välimäelle, Turbojuudakselle, AaJiille ja Intrigöörille & kiitos kommenteistanne. On pakko sanoa, että minua alkaa ottaa tuon kaltaiset ämmät päähän ihan oikeasti. Ne siellä feministisessä ja tiedostavassa (ja toisten rahoittamassa) ylemmyydentunnossaan pitävät oikeutenaan määritellä niin yhteiskunnan arvot ja asenteet sekä sen, minkälaisen vastakkaisen sukupuolen tulisi olla, miten sen tulisi ajatella ja käyttäytyä.

Ja millä meriitillä ne sen tekevät?

Jos näitten mariapetterssonien niin sanottu elämäntyö olisi jäänyt tekemättä niin kukaan ei huomaisi mitään. Muuta kuin ehkä sen, että jostain syystä närästäisi vähemmän. Jos taas ne ihmiset joita mariapetterssonit katsovat nenänvarttaan pitkin ja pitävät oikeutenaan olla heidän elämänsä tuomareita lopettaisivat työnsä viikoksi, niin mariapetterssonit olisivat kusessa. Nykyinen yhteiskuntamme vaan mahdollistaa sen, että he voivat kerätä palkkaa vastaan pissaa päähänsä päivä päivältä enemmän.

Luulen muuten että aika yleinen kaava on se, että jos joku rouva pikkufeministi saa koulutettua miehensä juuri sellaiseksi kuin haluaa ts. saa riisuttua siitä miehisyyden rippeensäkin niin seuraava mitä riisutaan on rouva pikkufeministin pikkuhousut mutta ne riisuukin naapurin rahtari-Reiska joka ei pahemmin feministien kotkotusta kuuntele vaan pistää veisaten jos virsikirjan kannet on auki.

Mitä tulee naiskirjoittajiin, niin minä olen lukenut niitä todella vähän. Tiettyjä Ursula K. Le Guinin scifi-kirjoja joo ja ne olivat ihan hyviä, samoin kuin J.K. Rowlingin Harry Potter-kirjat (ennen kuin kyseinen nainen alkoi selittää, että niitten idea olikin suvaitsevaisuus ja Dumbledore oli homo ja mitä se nyt selitti). Leena Lehtolaiselle annoin aikanaan tilaisuuden, luin muutaman kirjan ja totesin, että näitä ei ole kirjoitettu minulle vaan ihan toisenlaiselle lukijalle. Sofi Oksasta olisin saattanut lukea, koska Viron historia kiinnostaa, mutta hän on antanut itsestään julkisuudessa niin vastenmielisen kuvan, että en ole innostunut. Enkä usko suuresti mitään menettäneeni, sillä siltä ajalta hyviä teoksia ovat Ants Oraksen Viron Kohtalonvuodet sekä Arved Viirlaidin Ristittömät Haudat ja Henki Ja Kahleet. Ne miehet ovat eläneet sen ajan ja ne tapahtumat, eivät vain lukeneet niistä.

Niin kuin AaJii totesi, oltavat on vissiin liian hyvät. Ehkä mariapetterssonien kannattaisi osallistua parin vuoden roolipeliin nimeltä ”tutustu yli viisikymppisen pitkäaikaistyöttömän elämään pari vuotta”.

Anonyymi kirjoitti...

Koraani joka on käytännössä ainoa kirja jota merkittävä osa parempikulttuurisesta uudesta herrakansastamme on lukenut tai tulee koskaan edes lukemaan on varmaankin naisen kirjoittama???Eikö ole???Merkittävä osa uudesta pyhästä herrakansastamme on siis mädättäjätorakan mielestä mitä ilmeisimmin sivistymättömiä??Aika rasistista mädättäjältä.

Pörri Orava kirjoitti...

Näkisin mielelläni Mahlamäen ja Petterssonin mainostamassa Ayn Randin (synt. Alicia Rosenbaum)kirjoja. Ne ovat aivan mahtavia! Samoin kuin Ann Coulterin teokset. En pitätä hengitystäni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Anolle ja Pörri Oravalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Heititpä rasistisen pläjäyksen, hä-hää! Vaan oikeassahan sinä olet. Tulee mieleen neljä kysymystä:

Paljonko yleensäkään islamilaisissa maissa painetaan kirjoja verrattuna länsimaihin?

b) Kuinka moni niitten kirjojen kirjoittaja on naisia?

c) Kuinka moni niistä kirjoittajista on mariapetterssonien tyylisiä naisia?

d) Jos niitä on, niin kuinka moni on hengissä?

Mutta meidän Mariamme ei puutu noihin kysymyksiin, sillä hänen on helpompi elää turvallista ihmisoikeustaistelijan roolia länsimaitten turvallisissa olosuhteissa. Ja luonnollisesti inhoamansa VHM:n elättämänä.

Pörri: Joo, ei mullakaan tossa odotellessa kiire tule. Ayn Randista heitän muuten historiamuiston, eli tykkäämäni yhtye Rush ja sen rumpali-sanoittaja Neil Peart käytti teksteissään joskus 1970-luvulla Ayn Randin vaikutteita. Yhtye tulkittiin silloin tiedostavissa piireissä uusfasistiseksi. Unohtaen sellaisen pikkuseikan, että bändin basisti-laulaja-kosketinsoittaja Geddy Lee oli juutalainen, jonka vanhemmat olivat selvinneet keskitysleiriltä. Erityisesti toi hieno kappale The Trees otti tiedostavia kuuppaan:

https://www.youtube.com/watch?v=UWHEcIbhDiw

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Vinkki: Doris Lessingin Canopus in Argos: Archives-sarja (Ensimmäinen osa: Shikasta, myös suomennettuna), oli hyvin mielenkintoinen sciFI-juttu. Virkistävän erilainen tyylilajissaan ja siksi kiinnostava. Pannaan sekin listalle, nyt kun asia kerran tuli mieleen. Ja on niitä monia muitakin minun kirjallisuusmakuuni sopivia naiskirjailijoita.

Mutta yleisemmin, joskus tuntuu siltä, että miehenä oleminen on monien naisten mielestä rikos jo sinällään, valkoinen ja hetero ovat vain raskauttavia asianhaaroja.

Suositus, mikä minun ja muittenkin miesten kannattaisi muistaa: annetaan olla, antaa feministien kiukutella keskenään kaikessa rauhassa, ei niitä juttuja kannata edes kommentoida. Mitä hyvää kukaan on koskaan saanut aikaan havaitsemalla jonkun feministin vaahtosuisia syytöksiä? Jätetään ne vaahtoamaan ja tehdään omia juttujamme.

juhi76 kirjoitti...

Olen lukenut tätä blogia jostain 2009 lähtien. Piti ny sen verran sanoo, että kovasti kiitoksia. Petterssonia oon kauhistellu kovasti varsinkin tämän käsiteltävän purkauksen johdosta. Tämä kommenttiosio on myös ilahduttavaa lukea, kun huomaa ettei ole yksin päätänsä pyörittelemässä.
Jatka samaan malliin.

DuPont kirjoitti...

Naisten kirjoittamissa kirjoissa ilmeisesti ei ole mitään vikaa, vika täytyy olla miehissä.

Varsin vähän olen naisten kirjoittamia kirjoja lukenut, mutta se johtuu siitä, että kiinnostuksen alani, mm. historia ja politiikka ovat hyvin miesvaltaisia.

Romaanikirjallisuudessa minulle on naiskirjailijoista syntynyt aika synkkä ja yksipuolinen kuva. Kirja-arvostelujen perusteella naiskirjailijat keskittyvät aika paljon kahteen aiheeseen. Vahvan naisen selviämistaisteluun miesten sorrosta huolimatta sekä naisen seksuaalisuuteen. Ääriesimerkkinä kai Katja Ketun kaltaiset, jotka kirjoittavat omasta revastaan, kun se on niin erikoislaatuinen. Niin, eihän samanlaisia vehkeitä ole kuin 3,6 miljardilla muullakin, tosin Afrikan kohdalla hieman leikeltyinä.

Miksi minua kiinnostaisi lukea noista aiheista? Ei minua elokuvissakaan naisten suosikit kiinnosta.

Hemuli kirjoitti...

Minkä minä sille mahdan että toisen maailman sodan historiaa sekä fiktiivistä kolmatta maailman sotaa kirjoittaa aika harva nainen - jos kukaan.
Asian voi tietysti kääntää niinkin päin, että naiset eivät osaa kirjoittaa miehiä kiinnostavia kirjoja.
Fantasia ja scifi kuuluu myös lukemaani kirjallisuuteen ja kyllä olen lukenut Harry Potterit! David Eddingsin vaimo muistaakseni on auttanut miestään kirjoittamisessa... Lasketaanko naisen kirjoittamaksi?

Näiden lisäksi eipä tule muita naiskirjailijoita fantasia puolelta mieleen.

Lemminkäinen kirjoitti...

Meikä nyt on ainakin lueskellut naisten kirjoittamia kirjoja tai novelleja, vai mitä ne nyt ovat. Esimerkiksi "Kuukautisten aikaan" "Vaihdevuosien vaikeudet" "Kanaa lautasella" "Sukkahousut vai tangat" "Mieheni on alkoholisti" "Värisevä dildon onnea" ""Nuttura vai letti" "Mustat vai punaiset varpaankynnet?" "Miksi tissit roikkuu?" "Paljaaksi ajeltu vai villi pensas?" "Olenko raskaana?" "Muistinko ottaa pillerin?". Ei sitä nyt Marian sentäs tarvitse tulla silmille hyppelemähän.

korpisoturi kirjoitti...

Jos kirja on kiinnostava, hyvä ja siinä saisi olla myös kielellistä rikkautta, niin se ja sama, onko sen tehnyt mies eli nainen. Ennen oli kirjallisuus ja taide parempaa. Nykyinen on stalinismin pilaamaa. Puisevaa, vastenmielistä ja valheellista aivopesua. Nykytaiteilijat korvaavat luovuuden puutteensa julistamalla mädätystä.
Vastenmielinen p***kasa tämä petterssonin akka.

Anonyymi kirjoitti...

Asian vierestä...

Törmäsin tämmöiseen klippiin.

https://www.youtube.com/watch?v=tCAffMSWSzY&feature=share&app=desktop

Olen tähän asti pitänyt Obaman muslimiutta koskevia väitteitä huonona propagandana.Nyt on vähän häkeltynyt olo kun Barac itse kertoo olevansa juuriltaan muslimi, puhuu islamilaisesta uskostaan "you are absolytely right that John McCain has not talked about my muslim faith" (0:56-1:04), lainaa Koraania, ylistää islamia, puhuu sivilisaatioiden velasta islamille...

Kuunnelkaa itse ja tehkää omat päätelmänne.

Jos Obama on muslimi, niin saatananpalvojat ovat todellakin saaneet paljon valtaa lännessä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän naiskirjailijat kuuluvat sivistyneen miähen lukemistoon.

Esimerkkeinä vaikka toi Ursula Le Guin, Astrid Lindgren, Ayaan Hirsi Ali, Tove Jansson, Lippe Suomalainen, realistisia ulkopoliittisia näkemyksiä esittänyt Sofi Oksanen, Sinikka ja Tiina Nopola, Judith Rich Harris, Susan Blackmore, Kata Kärkkäinen, rappurallin koulukiusaajan kodin ikkunasta sisään paiskannut Päivi Alasalmi, Kirsi Kunnas, Enid Blyton, Anne Frank, Anni Swan, dekkaristeille Agatha Christie, Anais Nin, Märta Tikkanen, Selma Lagerlöf (jolta omistan yhden helmiäiskantisen ensipainoksen), Temple Grandin, Donna Williams, Liisa Keltikangas-Järvinen, Liisa Laukkarinen, Mary Shelley, Emmanuelle Arsan, Doris Lessing, Patricia Highsmith...

Piilotin muuten tohon listaan yhden sellaisen, jonka tuotantoa en ole lukenut enkä omista. Jos joku arvaa mikä, niin siinähän arvaa.

Tokihan tohon voisi nimetä tosta olohuoneen kirjahyllyn runohyllyiltä niin Saima Harmajaa, L Onervaa kuin jotain muutakin. Vaan jääkööt toiseen kertaan.

Se on muuten jännä juttu, että aina kun feminatsit tai kylddyyrisnobit puhuvat naiskirjailjoista, niin ne viittaavat juuri niihin, jotka eivät ole merkittäviä tai kiinnostavia kirjailijoina vaan naiskirjailijoina. Mistähän johtunee?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Täältäkin Hesari löytää Rassizmia ja Valkoisen Miehen Etuoikeutta: Mamuille ei riitä karvalakkeja valokuviin? :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Yhel Turkkulaasel, juhi76:lle, DuPontille, Hemulille, Lemminkäiselle, Korpisoturille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Yksi Turkkulaanen: Tottahan se on, että nää on näitä feministien keskinäisiä kätkätyksiä mutta kun ne määritellään valtamedian puolesta jumala(ttare)n sanaksi, niin voihan asiasta ehkä hieman kuittailla.

juhi76: Lämmin kiitos kannustuksesta. Pettersson on hyvä esimerkki ns. ansiottomasta arvonnoususta. Ja täällä suunnalla pyrin jatkamaan. Seuraavaksi lienee tulossa Viides Epistola.

DuPont, Hemuli, Lemminkäinen, Korpisoturi & Ano2: Tässähän on kyse naisista, jotka ovat ottaneet oikeudekseen määritellä sen, mikä edustaa hyvää makua ja mikä on sivistystä. Luulen, että me kaikki kestämme oikein hyvin sen, että kyseinen Pettersson ei pidä meitä sivistyneenä. Jos Pettersson on sivistyneistön arkkityyppi niin silloin minä olen oikein mielelläni rahvasta. Ja Ano2:n huomio on hyvä. Jos kirjailijan substanssi ei välttämättä riitä, niin boostia haetaan termillä naiskirjailija.

Ano1: Aika tanakkaa settiä. Mutta ei mitenkään yllättävää. Onneksi kyseisen hepun valtakausi päättyy. Obaman suurimpana aseena lienee ollut noin miljoona erilaista nettimeemiä joissa kerrotaan, että Obama on hyvä jätkä koska toisetkin meemit kertovat, että hän on hyvä jätkä.

VNV: Juu, vaan olihan siellä sentään yksi kiinalainenkin kuvattuna…

Qroquius Kad kirjoitti...

Jos Maria Pettersson kirjoittelisi juttujaan vaikkapa tämän blogin kommenttiosioon, hänet voitaisiin katsoa trolliksi perustein, jotka olisivat kaikille asianosaisille ilmeisiä. Jos Pettersson taas pitäisi yksityishenkilönä blogia, jossa kirjoittelee tällaisia, olisi hänen motiivinaan todennäköisesti luoda kommenttikenttäänsä isot ihanat jaanausorgiat, joissa hän saisi tyydyttää naisellista riitelynhimoaan lällättelemällä väärämielisille ja bannaamalla heitä kyllästyttyään lällättelyyn.

Mutta koska hän kirjoittaa näitä Suomen tasavallan Yleisradion mandaatilla, kuitaten krjoittelustaan suomalaiselta veronmaksajalta pakko-otetulla omaisuudella kustannettua palkkaa, on minun katsottava että kyllä, Suomen tasavallan virallinen kanta selvästikin on, että meidän valkoisten, väärämielisten hetero(- ja miksei myös homo)miesten on omaksuttava nämä Petterssonin ylekirkon oveen naulaamat marxilais-feministiset teesit.

Se on tietysti loppupeleissä tuhoisaa kaikille osapuolille: meille miehille, jotka on tarkoitus femininisoida; naisille, jotka menettävät suomalaisen miehen ja saavat tilalle ihanan Abdullahin joka ei pian olekaan enää ihana sekä lopulta Abdullahille, jonka Taikaseinä romahtaa kun suomalainen mies ei ole enää ylläpitämässä sitä. Mutta pakkohan näin on tehdä ja kiirettä on pidettävä: Ruotsilla mokomalla kun on 140 vuoden etumatka kiinni otettavana kansallisessa itsemurhassa. Mitä meistä muuten ajateltaisiin?! Joutuisimmeko häpeämään!?

Becker kirjoitti...

Minullakin löytyy metrikaupalla kirjallisuutta. Etupäässä ne kyllä käsittelee mekaanisia härveleitä ja historiaa, lähinnä sotahistoriaa. Sieltä historiapuolelta tosiaan löytyy joku naiskirjailijakin. En juuri lue fiktiota. Tosin Harry Potter filkat kyllä löytyy hyllystä, mutta nyt puhuttiinkin kirjoista.Mutta mitään femakko soopaa ei ole kokoelmissa.

Feminismiä saa kokea täällä Absurdistanissa lukemattakin ihan kylläkseen.

Olen tuossa Ykän kanssa ihan samaa mieltä. Nainen joka saa miestä oikein kunnolla ei möykkää feminismin perään. Päinvastoin, kehrää kuin mirri kuutamolla. Kokemusta on.

Anonyymi kirjoitti...

Maria Pettersson: ”Mies, joka ei lue naisten kirjoittamia kirjoja, ei ole sivistynyt”.

Olen lukenut hurjassa lapsuudessani koko Pekka Töpöhäntä sarjan ja myös sankarin asemaan nuoren tytön nostavan Peppi Pitkätossut -kirjat. Olen myös lukenut Tove Janssonin muumikirjoja. Luulisin,että useimmat miehet ovat lukeneet joitain näistä.

acc

Ekku kirjoitti...

Edelliset kommentoijat ovat jo sanoneet asiasta enimmän oleellisen, muttalisätään vähäsen.

Ei sitä kirjaa valitessa ensimmäiseksi katso, onko kirjoittaja mies vai nainen. Jos aihe kiinnostaa, niin koitetaan. Tosin osa näistä kovan luokan feministien kirjoittamista kirjoista jää hyllyyn ihan kirjoittajan julkisuudessa esittämien kannanottojen vuoksi 'ala Sofi Oksanen.

Lukemistakin on monenlaista. Syvällisempien ja ei niin helppolukuisten kirjojen vastapainoksi kaipaa päivittäistä "ruisleipää" ja sitähän löytyy varsinkin kotimaisesta dekkari-genrestä. Mäki, Nykänen, Sipilä Bagge tms.

Naisten kirjoittamat ja ruotsalaiset dekkarit yleensä passaan, mutta poikkeuksiakin on.

Naiskirjailijoista ehdoton suosikkini on Annie Proulx. Kyseinen kirjailija oli takavuosina kovasti suvaitsevaiston suosikki, kun hänen novellinsa pohjalta tehtiin elokuva : Brokeback mountain.

Älkää antako tämän häiritä, vaan tutustukaa rouvan tuotantoon, varsinkin niihin novelleihin. Voitte yllättyä hyvin positiivisesti.

PS. Tänään haastateltiin radiossa Atena-kustannuksen toimitusjohtajaa ja onniteltiin siitä, että kyseisellä kustantajalla on hyvä haju sellaisista kirjoista, joilla voitetaan Tietofinlandia-palkinto.

Eikös tämä hyväkäs sitten kommentoinut tyyliin, että "kun luette paljon, niin sitten esimerkiksi maahnmuutto ei enää pelota niin paljon, kun kirjoista saa tietoa".

Eli siis jos olet maahnmuuttokriitikko, niin olet tyhmä kun et usko ihan mitä tahansa, mitä "tietokirjasta" luet?

Tuo haastattelu voisi löytyä Yle Areenasta.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus joitain (nais)kirjailijoiden teoksia minäkin lukenut. Sellaisia kuin Maila Talvio, Minna Kanth(Ganth), Doris Lessing, Laila Hirvisaari(Hietamies), L. Onerva. Ja saattaapa olla monta muutakin, ei vaan tule näin äkkiä mieleen. Jotain sofi oksasta ym. näitä uudempiakin olen yrittänyt, mutta ei vaan jaksa, sellaista kökköä että hyi olkoon. Tunnustan, että kotimaisista suosikkini oli ja on Päätalon Kalle. Että repikää siitä:)
t. Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Hieman asian sivusta, mutta tavallaan myös tähän liittyen:
https://demokraatti.fi/mikko-kivinen-haukkui-tofun-lyttyyn-oliko-kyse-tasta-lihateollisuuden-paniikkireaktio-kasvavan-vegebuumin-edessa/

Tänään aamulla töihin ajellessa ylellä toimittajakaarti räklätti tästä samasta asiasta ja haukkuivat Mikon huonoksi kokiksi ja kovasti olivat huolissaan siitä, että tofua ei kukaan lobbaa. Voi elämän kevät.

ei varmaankaan ollut kenellekään yllätys mitkä mediat rummuttavat tätäkin "uutista"..
KVG :)

Sepi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Beckerille, acc:lle, Ekulle, Huru-ukolle ja Sepille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kommenttisi sattui kerta kaikkiaan kohdalleen. Nostan lätsää.

Becker, acc, Ekku & Huru-ukko: Sillähän ei loppujen lopuksi ole merkitystä ollaanko me luettu kuinka paljon naisten/miesten kirjoittamia kirjoja. Merkitystä on sillä, että asia kuuluu vain meille itsellemme eikä jollekin itseään täynnä olevalle feministinräähkälle. Eikä se räähkä määrittele sivistystä. Omasta mielestäni ventovieraitten ihmisten nimittely sivistymättömäksi on aika sivistymätöntä. Tuo, mitä Ekku kertoi tämän toimitusjohtajan sanoneen alkaa olla jo silkkaa Völkischer Beobachteria. Ja joo, minäkin olen lukenut Kalle Päätalolta jotain 6 – 7 kirjaa niiltä sotavuosilta. Kaveri kirjoitti minusta erittäin osuvaa ajankuvaa.

Sepi: Kaipa tuostakin jonkunlainen causti saadaan aikaiseksi. Liha muuten ei tarvitse lobbaamista, se menee kaupaksi muutenkin. Olen minäkin tofua syönyt ja sen kautta ymmärrän miksi huumorintajuisia kasvissyöjiä on niin vähän.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Ihan nyt sivuhuomiona, että tofuhan on hyvää. Siis niin kuin se on käytössä esim. Kiinan ruokakulttuurissa eli yhtenä osana ateriaa eikä minään lihan korvaajana tai muuna taivaanporttien aukaisijana. Oma suosikkini on tofu chilin ja possun kanssa: https://en.wikipedia.org/wiki/Mapo_doufu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Keski-ikäinen pikkupoika. Joo tuosta en lähde kiistelemään. Jos se on lihan lisukkeena niin kuin vaikka peruna, riisi tai makarooni niin mikä ettei. Ja ihan hyvän näköisiä nuo annokset linkissä olivat. Ja nehän olivat ruoka-annoksia, eivät mitään ideologiaa. Pakko sanoa silti että se tofunakin järsiminen oli masentava kokemus.

Anonyymi kirjoitti...

Morjensta Ykä!

Tuohon tofuun istuu hemmetin hyvin eräässä kertausharjoituksessa yhden ei niin onnistuneen/herkullisen maastoruokailun jälkeen lanseerattu käsite; "ruuankuvausmassa".

Naiskirjailijoista... Minusta tärkeämpää on se mitä löytyy teoksen kansien välistä kuin se mitä on tekijän jalkojen välissä. Sonta on sontaa vaikka sitä kuinka kuorruttaisi ja mainostaisi. Eräs ehdoton suosikkini on Daphne Du Maurier, suuremmalle väelle tekijä on tuttu esim. elokuvista "Rebekka" tai "Linnut", oma suosikkini ko. kirjoittajalta on "Tapahtui eräänä päivänä", suosittelen tutustumaan...

Ja tapani mukaan aiheen vierestä...
Saksassa pelataan jälleen numeropeliä: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000004880652.html

-Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

En kommentoi näiden naisasianaisten valituksia ja/tai niiden aiheita sen enempää, jätän vain tämän linkin tähän:

http://paivanbyrokraatti.com/2016/11/25/pb-rotuerottelua-harjoittavan-feministiryhman-jasenena-yhdenvertaisuusvaltuutettu/

T. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä yksi kommentti mausteeksi naamakirjassa riehuvasta keskustelusta, kirjoittaja on ilmettävästi feministiryhmän jäsen, silvuplee, please enjoy:
"Voi että on nyt valkoisilla setämiehillä ja libbiksillä mennyt herne nenään.

Näissä ulinoissa on nyt jätetty kokonaan huomioimatta valtarakenteet. Feministiryhmä ei jätä näitä huomioimatta. On ihan eri asia pyytää valkoisia kuin mustia väistämään, valkoiset kun eivät voi olla rasismin uhreja mutta mustat ja muut rodullistetut ovat kokeneet rakenteellista sortoa kautta aikain. Siellä ryhmässä ihan vaan pyritään luomaan turvallisempaa tilaa jossa marginaalisten kokemuksista voi puhua rauhassa ilman että etuoikeutetut jyrää päälle. Rasismi on vain yksi tyyppiesimerkki, myös vaikka transihmiset voivat pyytää cistyyppejä väistämään keskustelusta.

Mutta voivoi kun jossain internetin nurkassa on olemassa ryhmä johon valkoinen setämies ei olisi halutessaankaan tervetullut, vaikkei kyseiseen ryhmään kuulu muutenkaan. Kyllä on rankkaa."
Tähän fb-ryhmään siis kuuluu niin kansanedustajia, puolueiden johtoryhmien jäseniä, opettajia, toimittelijoita, ym., ym.... Edelleen Riku Raunioilta

LW kirjoitti...

Osa miehistä lukee tietysti vain miesten kirjoja, mutta ei siinä ole kyse mistään patriarkaatin supersalaisesta juonesta. Asia johtunee lähinnä siitä, että nämä miehet lukevat lähinnä autourheilua, tekniikkaa, sotaa yms. sellaisia perin maskuliinisia aiheita käsitteleviä teoksia, joiden kirjoittajat ovat - yllätys! - miehiä. Ehkä sinne joukkoon on eksynyt jonkun naisen kirjoittama dekkarikin, mutta kun näitä lukijoita ei arvon kirjailijan sukukalleudet kiinnosta, eivät he ajattele, tai välttämättä edes muista, lukeneensa "naiskirjailijoita". Petterssonille, kuten kaikille muillekin monomaanisesti johonkin aiheeseen keskittyneelle ihmiselle, on tietysti ihan mahdotonta kuvitella, että joitakin ei vain voisi vähempää kiinnostaa se Maailman Tärkein Asia.

Tietysti on täysin kannatettavaa lukea laajalti erilaista tekstiä, mutta en ole ihan vakuuttunut siitä, että ohjelma kannattaa perustaa eri identiteettiryhmistä muodostetun listan raksimiseen. Vanha vitsi liberaalista ihanneyhteiskunnasta kuuluu, että se on valtava sateenkaari eri rotuja, sukupuolia, suuntauksia ja niin edelleen, jotka kaikki ajattelevat täsmälleen samalla korrektilla tavalla. Tiedä siitä, mutta vähän epäilen, että jos pyytäisin Petterssonilta kirjalistaa, se kyllä olisi juuri tuota. Samalla unohtuu tyystin se ehkä tärkein aitoa erilaisuutta tuova tekijä, eli aika. Thukydideksen Peloponnesolaissodan Historia? Danten Jumalainen Näytelmä? Näissä kirjoissahan on enemmän ajatusta kuin miljoonassa Petterssonissa, ja ne on kirjoitettu aivan erilaisessa kontekstissa kuin maallistuneessa pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa. Mutta kun nämä ovat pintapuolisesti valkoisia miehiä, niin siihen se rouvan "analyysi" sitten jääkin.

Itse en ota vastaan mitään pisteitä siitä, että olen lukenut joitain afrikkalaistenkin kirjoja, mutta olisi kyllä huvittavaa pistää nämä diversiteettikultistit lukemaan esim. Kourouman Ei Allahin Tartte. Sellainen letkeän humoristinen kirja länsiafrikkalaisesta lapsisotilaasta, joka on samalla niin läpeensä poliittisesti epäkorrekti, että netsi nauraa partaansa ja tiedostava feministi tukehtuu vaginapullaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä laajalti sivistynyt Pettersson on siis nyttemmin - minkä VHMn lukutottumuksien leimaamiseltaan ehtii - ennättänyt myös harrastaa itsekritiikkiä ja aikoo ensi vuonna parantaa tilanteen lukemalla ainakin jopa afrikkalaista, aasialaista, eteläamerikkalaista ja australialaista kirjallisuutta. Huisin globaali myönnytys häneltä! Suosittelen lämpimästi tutustumaan Keltaiseen Kirjastoon, joka on jo yli 50 vuoden ajan julkaissut näidenkin maanosien laatukirjallisuutta. Hän aikoo myös laajentaa sivistystään tutustumalla venäläiseen, ruotsalaiseen, norjalaiseen ja virolaiseen kirjallisuuteen ja etenee sitten eri uskontojen ja vähemmistöjen pyörteisiin, peräti juutalaisten (montaks kirjallisuuden Nobelia?) tai suomenruotsalaisten tuotoksiin. Luonnollisestikaan seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvien, muunsukupuolisten ja vammaisten kirjoja unohtamatta.

Jos kaikki nuo hänen mainitsemansa kirjoittajapiirit ovat hänellä vasta edessä, niin mitä hittoa tuo nainen sitten nykyään oikein lukee, pelkkää feministikirjallisuutta ja rankan paheksumispäivän päätteeksi ja kevennykseksi (salaa) chick-lit'iä, vai?

Muuten, jos kustantaja takakannessa/mainostuksessaan katsoo asiakseen mainita jotain kirjailijan sukupuolisesta suuntautumisesta, vammaisuudesta tai vähemmistöläisyydestä, niin se on mielestäni ihan selkeä signaali lukijalle että joo, ei tämä oikeastaan mikään hyvä kirja ole, mutta ostakaa nyt edes säälistä.

Miehillä ja naisilla nyt sattuu olemaan erilaiset mieltymykset (unohdetaan tällä kertaa ne rakkaat yksilölliset erot)harrastustensa suhteen, joten miksei tämä koskisi myös lukemista. En usko että olisin kovinkaan innostunut jos mieheni uppoutuisi innoissaan Angelika-sarjaan ja Cosmopolitaniin, pieni epäilys hiipisi mieleen kenties...

En jaksa enää lukea kotimaista kirjallisuutta, Kyröä ja Hotakaista lukuunottamatta. Miehiä, kappas vaan. Kaksi lempikirjaani ovat Joseph Hellerin Me sotasankarit ja Orwellin Eläinten vallankumous, ai, nekin miesten kirjoittamia. Kylläpä nyt hävettää. En olekaan solidaarinen sisko.

Sopisikohan Petterssonille sellainen systeemi, että kielletään kirjailijan sukupuolen mainitseminen? Takakansi ja mainoskuvat pikselöidään tunnistamattomiksi. Että ihan vaan omilla taidoilla mentäisiin myymään tuotetta markkinoille?

Yksi asia on Petterssonin hyväksi sanottava: kun perjantain ylen Jälkiviisaissa kuuntelee kombinaatiota Mari Rantasila, Ville Blåfield ja Kreetta Karvala, niin melkein Petterssoniakin on ikävä.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaan tähän "ruoka-aiheinen" kysymys. Mitä yhteistä on hieromasauvalla ja soijalla? Vastaus: Kumpaakin käytetään lihan korvikkeena.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Valtamedia mainostaa Yrjö itseään laadukkaan journalismin tuottajaksi. Tälläiset jutut sitten ilmeisesti ovat sitä laadukasta journalismia.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut ymmärtävinäni, ettei sukupuolella ole väliä tai että se voi olla mikä hyvänsä tai miksi itsensä tuntee. Miksi nyt nostetaan tikun nokkaan naiset, heidän kirjoittamansa kirjat ja lukijakunta? Eikö sen verran ole älliä päässä, että naisia ja miehiä nyt sattuvat kiinnostamaan eri asiat? Nykyfeministit, jotka virkkaavat v-ttuja tai järjestävät kiroiluiltamia kapakassa, eivät ehkä muutenkaan tarjoa samaistumispintaa tavalliselle suomalaiselle naiselle ja mielestäni tällä miehiä kaikesta mahdollisesta maan päällä syyttävällä porukalla on naiseus pahasti kadoksissa.

Kyllä minun puolestani voidaan äitienpäivän aikaan mainostaa partakoneita tai kalsareita, koska valitettavan monet nykynaiset ovat tatuointeineen, värjättyine siilitukkineen ja vaatteineen niin miesmäisiä, että voisi olettaa parrankin kasvavan ja legginsithän muistuttavat miesten pitkiä kalsareita ja ovat ainakin lihavan ihmisen päällä ihan yhtä järkyttävän näköisiä kuin aikoinaan miesten vaaleanbeessit hyvonit polvipusseineen. Kaikkia se ei tunnu häiritsevän ja he voisivatkin vaihtaa suoraan miesten housuihin, kokojakin löytyy ties kuinka monenteen X:ään ja L:ään. Monessa kalsarimallissa on vielä halkio edessä, joka voisi helpottaa siiderin kittaamisen jälkeen puskapissalla käyntiä tai vähän anteliaammalla yksilöllä, no, antaa olla...

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Keskityn kolmannen sukupuolen kirjallisuuteen. Aivan mieletöntä tajunnan räjäyttävää ja sielua hyväilevää tekstiä. Voittaa lesbo -ja homokirjallisuuden anytime. Heterokirjallisuudesta puhumattakaan.

Odotankin mielenkiinnolla neljännen sukupuolen debyyttiteoksia.

Vasarahammer kirjoitti...

Egohumanismiin kuuluu osana oikeus jaella moraalisia tuomioita lonkalta. Lisäksi egonhumanisti on niin sivistynyt, että pystyy määrittämään sivistyksen sisällön. Todellisuudessa egohumanistin hybris puhuu, ei tieto tai ymmärrys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille, Rikulle Raunioilta, LW:lle, tira+:lle, Huru-ukolle, Ano1:lle, Rouva Anolle, Ano2:lle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Hähhää, no hemmetti, pitäähän se ruuankuvausmassa olla kun on kerran tulenkuvauspanoksetkin. Tuli vaan mieleen, että onkohan siellä Saksassa sellaisia tyyppejä jotka ihan palkkaa vastaan etsivät noita kiellettyjä numeroita?

Riku Raunioilla: Vaan olipas varsin komea tittelilista tuossa. Ja näyttävät olevan likimain kaikki niitä VHM:n elättämiä ihmisiä. Tuli mieleen lapamatovertaus. Ehkä teen siitä postauksen jossain vaiheessa. Mutta todeta voi sen Orwellin aikanaan lausuman ”Kaikki ovat tasa-arvoisia. Jotkut ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset”. Se kommentoija totesi että valkoiset eivät voi olla rasismin uhreja. Sen kannattaisi tutustua esmes Zimbabween ja Etelä-Afrikkaan. Erityisesti maatalousvaltaisille seuduille.

LW: Tuli vaan tuosta mieleen että eikös sellaista juuri kannata mainostaa, joka ei mene kaupaksi. Ihmisten valinnanvapaus on asia joka jurppii tiedostavia. Tuon ”Ei Allahin Tartte”-kirjan olen muuten minäkin lukenut. Mielenkiintoinen teos, eikä taatusti länsimaisen tiedostavan yksilön utopian mukainen.

tira+: Kävi vaan mielessä että saattoihan kyseisellä sivistyneellä Petterssonilla olla lukumäärässään hieman lapinlisääkin. Onhan todellisuuskin vain sosiaalinen konstruktio ja sen voi tulkita haluamallaan tavalla, varsinkin jos on siihen sertifikoitu. Noista takakannen mahdollisista maininnoista ajattelen samoin kuin sinä. Niin sanottua säälilisää. Tuota pikselöinti-ideaahan voisi viedä vielä pidemmälle. Kirjakaupat myisivät vain ”kirjallisia tuotteita”. Asiakas ostaa 1 kpl tuotetta ja myyjä antaa randomina jonkun tuotteen. Ilman kansilehtiä ja –tekstejä. Ostajan on vaan sitten tyydyttävä siihen mitä sai. Onhan se meinaan totaalisen väärin, että ihmiset ostavat sitä, mikä kiinnostaa, ei sitä, mikä tiedostaa ja osallistuu.

Huru-ukko: No tuossahan se oli pähkinänkuoressa.

Ano1: Ilmeisesti. Tätä meille myydään (meiltä kysymättä) pakko-omaksuttavaksi.

Rouva Ano: Joo, meinaan kun nämä feministit syyttävät meitä miehiä seksisteiksi niin ei me kyllä vaahdota sukupuolesta murto-osan murto-osaa heihin verrattuna. Ei yksinkertaisesti jaksa, mutta he kyllä jaksavat. Tietysti jos saa palkkansa vaahtoamisesta niin helppoa se kai on, mutta meidän muiden kun täytyy hankkia leipämme vielä sillä vanhanaikaisella työn tekemisellä. Noista tatuoinneista tuli muuten mieleen että mikä ihmeen muoti se on. Tavallisilla naisillakin alkaa nahka olla kuin pakanamaan karttaa. Jos haluaa erottua joukosta niin se onnistuu parhaiten kun EI ole tatuointeja. Kuvitteleeko ihmiset hankkivansa itselleen katu-uskottavuutta sillä kuvien määrällä vai mikä idea siinä on?

Ano2: Eikös niitä sukupuoleen liittyviä määritelmiä ollut jotain vajaa kolmekymmentä. Niin että mahdollisuudethan ovat kyllä rajattomat.

Vasara: Naulan kantaan.

Anonyymi kirjoitti...

@ Ink Visitor, joo huomasin tuon samaisen artikkelin, tosin saksalaisesta meediasta käsin, Die 28 darf nicht mehr aufs Nummernschield - numeroa 28 ei saa enää käyttää rekisterikilvissä. "Der Landkreis Zwickau will einige davon von Nummernschildern verbannen, darunter weniger bekannte" - Zwickaun alue haluaa kieltää eräät rekisterikilpien numeroyhdistelmät, mukana myös vähemmän tunnettuja. No, tälleenhän niistä vaan tehdään yhä tunnetumpia!

Ei noille "Gutmenscheneille" voi muuta kuin enää nauraa tai pudistella päätänsä epäuskossa?! Eräs saksalainen kaverini Facebookissa kertoi että numeroyhdistelmät 18 ja 88 ovat kiellettyjä, kysyin jotta miksi? No aakkoston 1. kirjain on A ja 8. kirjain H, eli noista tulee mieleen Adolf H. ja toisesta Heil H. Johan on syvälle saatu iskostettua syyllisyyttä saksalaisiin etten pahemmin sanoisi!

Ei olisi muuten ihan heti tullut edes mieleenikään. Numeroyhdistelmä 28 on sen takia kiellettyjen listalla koska e.m. logiikan mukaan "Blood and Honor" ja se on kuulemma yksi uusnatsien käyttämistä iskulauseista. On se jollekin taholle kovaa kuten se Trumpin valinta presidentiksi, sano.

Laitan tähän suht'koht pitkän listauksen kirjainyhdistelmistä autojen rekisterikilvistä joista voi tulla ne inhat natsit ja saksalaiset sotaherrat ja -sankarit mieleen (ei mitenkään parhaus-/pahuusjärjestyksessä ja eihän noi edes kaikki olleet natseja), AH:ta ja SS:ää en viitsi enää edes mainita. On tämä maailma hulluksi mennyt ja sen saksalaisen kaverin kanssa tuli naurettua aivan sairaan pitkät p*skaiset naurut tälle listaukselle!

HW: Horst Wessel
HH: Heinrich Himmler
RH: Reinhard Heydrich, Rudolf Hess, Rudolf Höss
HG: Hermann Göring
JR: Joachim von Ribbentrob
JS: Julius Streicher
JG: Josef Göbbels
EK: Ernst Kaltenbrunner
ER: Ernst Röhm
LR: Leni Riefenstahl
SD: Sepp Dietrich, Sicherheitsdienst
OD: Oskar Dirlewanger
WK: Wilhelm Keitel
AJ: Alfred Jodl
WB: Wilhelm Burgdorf
MB: Martin Bormann
ER: Erwin Rommel
HG: Heinz Guderian
FB: Fedor von Bock
AK: Albert Kesselring
AG: Adolf Gallant
EH: Erich Hartmann
OC: Otto Carius
MW: Michael Wittmann
FP: Friedrich Paulus
GR: Gerd von Rundstedt
KD: Karl Dönitz

Taidan kohta ottaa autoni rekisterikilveksi "NAI-69" tai "IMI-69", on tää sellaista settiä että jopa Pahkasika- ja Myrkky-lehdet jäävät toiseksi. Ehkä kohta loppuu poliittisesti korrektit kirjainyhdistelmät rekisterikilvistä ja siirrytään hymiöihin/emojiin....?

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

On siinä meillä taas itse itsestään sivistyneistön tehneellä porukalla ongelmaa kerrakseen-suomalaiset miehet ensin puhuivat väärin,sitten kirjoittivat väärin ja heti perään ajattelivat väärin-ja nyt me sitten luetaankin väärin ja ollaan rasitisuuden lisäksi sivistymättömiäkin!Aika hyvin on pärjätty siihen nähden,että teemme kaiken väärin!Mutta helppo on femakoiden heitellä mutu-tuntumalta kuraa miesten silmille,kun valtamediassa faktaksi riittää,kun jostain telaketjufeministä nyt silleen niinku tuntuu että...
Vaan kovastippa on porukka niitä naiskirjailijoitakin lukenut.Itsekin jo penskana Enid Blyton,Astrid Lindgren,Tove Jansson(taisi jopa kuulua seksuaaliseen vähemmistöön,hui),sitten Rowling,Lessing,LeGuin,Hirsi Ali(somali- ja muslimitaustainen,toinen iso hui)-ompa tullut joskus Marklundin dekkareita ja jopa Nora Robertsinkin tuotoksia ajan tappoon käytettyä.Jotenkin vaan tuntuu,että nämä "sivistyneet" eivät sitten näitä kirjailijoita tarkoittaneetkaan-ehkä kulttuuriministeriö lähettää miehille kotiin listan kirjoista,joiden lukeminen olisi suotavaa,jotta esim. äänioikeus säilyisi tässä feministisessä tasavallassa...
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Minäpä haistan tässä bisnesidean. Jos kehittäisi ihan kokonaan uuden aakkosjärjestelmän joka muistuttaisi omaamme mutta olisi kuitenkin erilainen ja patentoisi sen. Sitten voisi myydä Saksan valtiolle lisenssioikeuden käyttää sitä, kun niillä loppuu rekkareista sekä sallitut kirjaimet että numerot. Siinä vois tienata hyvät rahat.

Vesku: Kas nythän on niin, että me tehdään feministien näkökulmasta aina väärin. Jos me ollaan niin kuin ennenkin niin sehän ei ole hyvä. Jos me muututaan sellaisiksi utopiahahmoiksi mitä ne vaativat, niin sekään ei ole enää hyvä kun ei ole enää mistä nillittää. Helpointa on todeta vaan ääneen että haistakaa ämmät pitkä paska. Ette te kumminkaan voi tehdä muuta kuin joukkorääkyä. Ja meteliinkiin tottuu.

Anonyymi kirjoitti...

Pyydän anteeksi eilistä kirjoitustani. Kirjoitin rumasti, mutta en kerta kaikkiaan ymmärrä tyttöjä/naisia, jotka värjäävät tukkansa siniseksi tai vihreäksi, ajelevat sen toiselta tai molemmilta puolin lähes kaljuksi, antavat tatuoida ihonsa ja hankkivat nenänsä tai huulensa täyteen lävistyksiä. Naisellisuus on mielestäni pahasti kadoksissa, kun ei välttämättä ensivilkaisulla ymmärrä vaatetuksenkaan perusteella kummasta sukupuolesta on kysymys. Mikä on heidän ongelmansa? Kerropa, Ykä, kun olet varmaankin joutunut heidän kanssaan tekemisiin.

Mukavaa viikonloppua Ykälle ja kaikille muillekin mukaville miehille ja naisille. Annetaan feministien vouhottaa. Loppujen lopuksi heillä taitaa elämä olla aika vaikeaa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Eipä häntä tarvitse anteeksi pyydellä. Ei meistä arvokonservatiivisista kansalaisistakaan kovin kauniisti kirjoitella. Vaan mistäkö nuo mainitsemasi asiat johtuvat? No, nuorisomuotiahan on ollut maailman sivu ja sen kohderyhmään kuuluvat nykyisin aina vain vanhemmatkin ihmiset jotka vielä höhlät menevät siihen mukaan. Lisäksi siinä on varmaan tarkoitus erottua joukosta. Erottua sillä samalla turvallisella tavalla kuin kyllästyttävän moni muukin ts. ei käytännössä erottua ollenkaan. Ei tuo minunkaan esteettistä silmää miellytä, mutta jokainenhan värkkää itsensä sen näköiseksi kuin huvittaa. Sama koskee jopa noita naamalävistyksiä jotka ovat henkilökohtainen inhokkini. Ne kun ovat takuuvarma keino saada nätistä naisesta kerralla ruma kuin riihipiru. Rauta kuuluu työkalupakkiin eikä ihmisten naamaan. Joillakin naisilla kyllä sitä rautaa on naamassaan vielä enemmän kuin minulla siellä työkalupakissa.

Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin. Ja jopa niille feministeillekin. Jotenkin vaikuttaa, että ne ovat luontaisesti aina pahalla päällä. Me rahvaan edustajat osataan ottaa joskus rennomminkin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos puolet kansasta lukee enimmäkseen miesten kirjoja, niin millähän perusteella finlandiapalkinnoista puolet on mennyt naiskirjailijoille?

Becker kirjoitti...

Suomessa muotimaailma on aina hehkuttanut sitä miten trenditietoisia Ruotsissa ollaan. No sekin asia on ajan mittaan kyllä selvinnyt. Svennet ovat pahimman sortin laumasieluja. Se johtuu suurelta osin kasvatuksesta (tai sen puutteesta, vanhemmat nimittäin ovat pentujensa kavereita, ei vanhempia) koulussa tapahtuvasta aivopesusta, politiikasta ja Janten laista. Jokaisella svennellä on melkein poikkeuksetta jonkun tason tatuointi jossain päin kroppaa, usein niin että normaalia ihonväriä ei alta erota. Ja sitä omaa egoa pitää sitten pönkittää omituisella pukeutumisella. Viimeisenä huutona farkut, jotka ovat polvista revitty auki ja maksavat tuplasti sen mitä ehjät.
Jätkillä on joku killotin korvassa ja byysit roikkuu polvissa. Kadulla näkee sen tyyppisiä kampauksia joista voi päätellä että joko parturi tai asiakas on ollut umpikännissä leikkuun aikana. Naamat ovat niin täys rautaa, että vaikuttaa niinkuin pää olisi ollut romua sisältävässä ämpärissä jossa on räjäytetty käsikranaatti. Ei siis ole mikään ihme että H&M:n tyyppinen rättikauppa on maassa niin menestynyt. Kaikki trendithän tulevat etupäässä Kaliforniasta mustien miesten toimesta ja sen kyllä huomaa. Eurooppalainenhan ei ole trendejä pystynyt käsittääkseni luomaan.
Suomalaisia naisia ovat ulkolaiset joskus kehuneet yksilöllisestä pukeutumisesta ja tyylistä. Ja tosi asia on että kyllä silmä lepää enemmän kotimaisessa katukuvassa kuin ruotsalaisessa. Lähi-Itäkeskusta lukuunottamatta.

Olen samaa mieltä siitä että Rouva Anon on turha pyydellä anteeksi. Täällä on monia hyviä kommentoijia, mutta ikäiseni arvokonservatiivi on nauttinut erityisesti Rouva Anon mainioista teksteistä.

Mukavat viikonlopun toivotukset kaikille täältäkin Absurdistanista.

vieras kirjoitti...

Ei liity tähän mitenkään mutta huomasiko Ykä että Timo Soini meni saikulle puolentoista viikon ajaksi? Toivottavasti Jabba miettii tilannettaan tuona aikana. Olisiko se valtiovarainministerin salkku ollut kuitenkin parempi? Tai olisi valinnut vaikka elinkeinoministerin. Kun jos Soini olisi tyytynyt elinkeinoministerin pestiin ja luovuttanut ulkoministerin Kepulle ja valtiovarainministerin Kokoomukselle, niin ehkä vaihtokaupassa persut olisivat voineet saada sisäministerin ja opetusministerin salkut. Itse olisin suostunut tällaiseen vaihtokauppaan jos sillä saa sisäministerin ja opetusministerin. Loput salkut olisi sitten neuvoteltu erikseen.

Jokin aika sitten Soini vieraili Ylen Ykkösaamussa. Löytyy Areenasta. Siinä hän sanoi että puolueen pitää olla valmis uuteen puheenjohtajaan ja siihen ettei hän jatka loputtomasti. Miten tuota voisi tulkita? Onko uuden työpaikan etsintä käynnissä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Beckerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: No yleensäkin koko Finlandia-palkinto on minun mielestäni lähinnä vitsi. Sen valitsee aina joku yksittäinen kulttuuriperse. Jos sen valitsijaksi valittaisiin vaikkapa jury, jossa olisi 30-vuotisen uran tehnyt laitossiivooja, sähköasentaja, teknikko, sairaanhoitaja ja rajavartija niin asia saattaisi kiinnostaa enemmän.

Becker: Täällä Suomen maalikylien ulkopuolella ei tuota onneksi vielä pahemmin näy. Tulee vaan mieleen, että jos edesmenneelle mainiolle scifikirjailijalle Philip K. Dickille oltaisiin aikanaan sanottu joskus vuonna 1972 että kirjoitapa oikein paha dystopia Ruotsista niin hepun tuote olisi jäänyt tapahtuneesta todellisuudesta pahasti jälkeen. Mutta älä huoli, meidän nilkit seuraa kyllä perässä. Pakko muuten sanoa, että niin virolaiset kuin venäläiset naiset pukeutuvat kyllä äärimmäisen tyylikkäästi. Voi olla peruja siitä, että noitten maitten muoti suunniteltiin traktoritehtaassa vuoteen 1991 asti ja kun siitä kerran eroon päästiin, niin sehän näytetäänkin. Rouva Ano on yksi minunkin suosikkikommentoijia.

Vieras: Tuo salkkujen jako on spekulaatiota. Ne jaettiin vuonna 2015. Tämän mukaan joudumme elämään. Toivon hartaasti, että Soini etsisi muuta työpaikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö ja hyviä viikonloppuja myös,

OT:nä sitten sellaisia uutisia että Kuuban Fidel Castro on poistunut eilen keskuudestamme, hänessä oli hieman enemmän tuota pitkää ikää kuin Urkilla. UKK pääsi 86-vuoden ikään kun Castro taasen sinnitteli 9-kymppiseksi, kunnioitettava ikä.

Tässä tarkemmin aiheesta, hänen kunniaksensa on ainakin sanottava että tuskin tulevat mitkään suuret hautajaiset kun mies kuuleman mukaan polttohaudataan jo tänään. Säästyy ainakin Kuuban valtion varoja jos näin hirtehisesti saan todeta. Miamissa olivat ainakin kuubalaiset siirtolaiset juhlineet miehen poismenoa.

Ja kuin kohtalon oikusta Castron kuolinpäivä on samalla Pinochetin syntymäpäivä, hassu yhteensattuma jonka eräs FB-kaveri toi esille humoristisella tavalla. Pinochetista on tehty suuri määrä pilailumeemejä jossa hän virnuilee kun ihmisiä tippuu helikopterista, joku koiranleuka oli vaihtanut Castron naaman tuolle putoavalle kaverille. Jep, free helicopter rides.

Kuten kommentoija Becker totesi, niin suotta Rouva Ano pyytelet anteeksi. Kyllä eräiden nuorten pukeutuminen on luvalla sanoen syvältä, puhumattakaan sitten niistä lukuisista lävistyksistä ympäri kehoa. Friikeimmät näistä laittavat genitaaleihinsa rinkuloita ym. härpäkkeitä, en vaan ymmärrä.

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois Eestist. Niin, siitä Castrostakin aika jätti. Jos mietitään kuubalaisia ennen Castroa ja Castron aikaan, niin ei niillä tainnut oikein hyvin mennä ennen Castroakaan. Tiedä hänestä. Jotain sosiaalisia uudistuksia heppu pani kumminkin pystyyn. Niin kuin suht toimivan terveydenhuollon. Totalitarismin häiskä sai kuitenkin aikaiseksi. Ja meinasi osaltaan saada aikaan kolmannen maailmansodan.

Pinochetista mietin (miestähän kun pidetään tiedostavissa piireissä antikristuksena) että oliko hän teoillaan hirviö, vai pelastiko hän pahoilla teoillaan Chilen vielä suuremmalta hirviöltä?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Rekisterikilvistä:
- Uskoiskohan ne Saksassa jos väittäisi ER:n tarkoittavan esim. Erwin Rommelia / Elizabeth Reginaa / Platonin Er-hahmoa tai vaikka Erwin Rothbarthia?

Elizabeth Regina, esim. https://en.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_of_Bavaria,_Queen_of_Germany

Platonin Er: https://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_Er

https://en.wikipedia.org/wiki/Erwin_Rothbarth

Ja kun luntakin (jonnekin) on taas odotettavissa, niin: Ruotsalainen malli"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Joo, tuo ruotsalainen feministinen auraussysteemihän ehti jo saada aikaan sinne kaikkien aikojen liikennekaaoksen. Mitä seuraa jatkossa? Talvihan on vasta alussa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Vuonna 1969 Länsi-Saksaa järkytti gallup, jonka vastaajista 40 % oli sitä mieltä, että Hitler olisi ollut suuri valtiomies jos ei vain olisi aloittanut sotaa. Muistettaisiinkohan Pinochet suurena valtiomiehenä, jos olisi kohdellut maansa vasemmistoa vähemmän kovakouraisesti? Toisaalta ne 40 % olivat ymmärtäneet jotain hieman väärin, koska II maailmansotahan oli nimenomaan yksi Adolfin keskeisimpiä poliittisia tavoitteita Versailles'n nöyryytyksen hyvityksineen ja neuvostobolshevismin tuhoamisineen. Vastaavasti ei voida tietää, mitä olisi tapahtunut ellei Pinochet olisi kovilla kourillaan keskeyttänyt Chilen marxilaistumiskehitystä; parempaa vai huonompaa?

Soini kun mainittiin, tuli mieleeni tästä etukäteen suunnitellusta läketieteellisestä operaatiosta uutisoitaessa ohitusleikkaus, mutta siitä ei toivuttane puolentoista viikon saikulla. Olisiko pallolaajennus, sydänvaivoistahann hän on myöntänyt kärsivänsä. Joka tapauksessa tunnustan olevani niin pahantahtoinen mulkero, että toivoisin Soinin kuolevan siihen sydänvaivaansa tai ainakin tulevan pysyvästi toimintakyvyttömäksi.

Lopuksi nuorten naisten lävistyksistä ja tatuoinneista: Timo Vihavaisen blogin kommentiosiossa oli tämän vuoden aikana juttua samasta aiheesta. Eräs kommentaattori tulkitsi ilmiön johtuvan lapsuuteen tarrautumisesta:

tyttö tulee puberteettiin, karvoja alkaa kasvaa. Ne on ajeltava pois! Niitä mokomia tulee aina vain lisää ja kehoon alkaa tulla muotoja. Ne on kuihdutettava anoreksialla!! Mutta keho se vain muuttuu muuttumistaan, joten jäljelle jää vain kehon rankaiseminen totelemattomuudesta: sitä on raivokkaasti lävistettävä ja tatuoitava, että se ei olisi niin keho, mitä se yrittää olla, vaan epäkeho!!!

Näkökulma oli, sanoisinko, mielenkiintoinen. En sanoisi voivani allekirjoittaa sitä sellaisenaan, mutta oli siinä tiettyjä elementtejä, jotka mielestäni saattavat hyvinkin olla vaikuttamassa nuorissa neidonaivoissa ainakin tiedostamattomalla tasolla.

Lemminkäinen kirjoitti...

50-luvun lättähatut, 60-luvun hipit, 70-luvun punkkarit jne. Kysymys on nuorista ja identiteetistä. Vanhempi porukka on aina karsastanut uusien sukupolvien vaatetusta, nusiikkia, ajatuskiemuroita sun muuta mikä kuuluu nuorien kehitysvaiheeseen. Mielestäni nuoret, jotka erottuvat ryhmästä (esimerkiksi punkkarit aikoinaan) ovat sieltä älykkäämmästä päästä ja tällaiset henkilöt ovat tärkeitä kehityksen kannalta. Yhteiskunnat, missä hyväksytään vain yksi totuus ja ajattelutapa, niin tällaisissa yhteiskunnissa loppuu kehitys kuin seinään. Näin kävi NL:ssa ja jos nykypäivän P-Koreassa joku kuolee ylenmääräiseen ruohon syöntiin, niin kysymyksessä ei suinkaan ole nälästä johtuva kuolema, vaan huonosta ruoansulatuksesta. Olkaamme ylpeitä nuorista jotka eivät kulje talutusnuorassa, vaan haluavat olla oma itsensä.

Anonyymi kirjoitti...

Vuonna 1988 myyntiin tuli Alkon Viski 88. Se oli halvan hintansa vuoksi jopa maan myydyin viski aina vuoteen 2000 saakka, kunnes Alko lopetti sen tuotannon.

Saksalainen ystäväni pyysi tuomaan pullon tuota 90-luvulla. Vein, ja näin jälkeenpäin olen miettinyt tekiköhän hän sillä tiliä vai menikö se tutulle keräilijälle kuten hän asian esitti. Minä en silloin vielä tuntenut tuota symboliikkaa. Olisikohan maahantuonti kiellettyä nykyään, mikäli tuota "ruunankuseksikin" nimiteltyä tuotetta valmistettaisiin?

Arch

Anonyymi kirjoitti...

Marialle suosittelisin kevyeksi iltalukemiseksi Sven Hasselia. Ykälle taas suosittelisin scifin ystävänä Dan Simmosin tuotantoa.Anonyymi kirjoitti...

Iines <3 rehellistä suomalaista MIESTÄ kaikkine vikoineen, kalsareineen, partakoneineen, kaikkine miehisine juttuineen, sotajuttuineen, piipputupakilta tuoksuvia, miesten kirjoittamia kirjoja lukevia ja miesten putkiaivoisuutta ihaillen.

Suomalainen mies, älä koskaan muutu, älä muutu naiseksi! Meitä naisia on ihan riittävästi!

Minulla on poikia, eivät juuri lue mitään kirjoja, ovat silti käveleviä tietosanakirjoja, menestyviä, ihania, kultaisia, toiset huomioon ottavia MIEHIÄ!

I Love suomalainen mies
I Love suomalainen mies
I Love suomalainen mies
I Love suomalainen mies
I Love suomalainen mies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Lemminkäiselle, Archille, Anolle ja Iinekselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Niin, mehän emme tiedä kuinka Chilessä olisi käynyt. Puhtaasti sosialistisissa yhteiskunnissa ollaan kyllä automaattisesti ajauduttu pakkovaltaan. Soinille minä puolestani toivon parantumista ja sen viisauden hoksaamista että oliskohan aika luovuttaa puolue niille ihmisille joiden vuoksi puoluetta on äänestetty. Tuosta näkökulmasta totean, että en minäkään sitä täysin allekirjoita, mutta on siinä varmasti oma totuutensa. Siitä eteenpäin ajatellen voisi myös tuumia, että hyvin moni aikuinen ihminen kärsii nuoruuteen tarrautumisesta. Halutaan aikuisuuden edut ja lapsen vastuu.

Lemminkäinen: Olen tuon asian kanssa vähän fifty-sixty. Osa nuoruuden kapinoinnista on sinänsä ihan ok, jos siitä jossain vaiheessa osaa kasvaa ulos. Ja nykyisin (varmaan jo pitempäänkin) havaitsen kyseisessä ilmiössä myös pilalle hemmoteltua kermaperseisyyttä. Joku Li Andersson elää vieläkin nuoruuskapinaansa vaikka on puolueen puheenjohtaja. Entisiä punkkareita tunnen minäkin. Osa on fiksuja tyyppejä, osa täysiä lutopäitä.

Arch: Olis muuten kiva tietää, että miksi se viski aikanaan nimettiin 88:ksi. Tuskin siinä poliittiset syyt olivat kumminkaan taustalla. Elettiin sentään vielä YYA-Suomen aikaa. Jos joku tietää syyn, niin kuulisin mielelläni.

Ano: Kiitos vinkistä. Minä puolestani lisäisin Marian suosituslistalle Niilo Lauttamuksen.

Iines: Suomalaisena miehenä kiitän, kumarran ja pyrin jatkossakin tekemään parhaani.

Qroquius Kad kirjoitti...

Viski 88:n nimeäminen ei ilmeisestikään ollut millään tavalla poliittinen kannaotto, eihän tuosta numerosymboliikasta tuolloin ollut (ainakaan minun tuttavapiirissäni) tietoakaan. Googlettamalla löytyy sitten useampia selityksiä: yhden mukaan se olisi ollut leikattua viskiä; ehtaa ainetta olisi ollut tuon 88 % verran. Toisen mukaan tuotos kypsytettiin tammitynnyreiden sijaan terästynnyreissä ja mukaan oli vain vuoltu tammilastuja mausteeksi. Kolmannen mukaan viskin vanhimpia ainesosia oli kypsytetty kahdeksan vuoden ajan. Tämän version sanamuoto näyttäisi epäsuorasti tukevan tuota leikatun viskin näkemystä.

Kaikki selitykset ovat mielestäni niin uskottavia, että voisivat pitää paikkansa kaikki yhdellä kertaa. Mainitun saksalaisen viskinystävän motiiveista ei liene epäilystäkään, koska viskiä ei pidetty parhaaseen päähän kuuluvaksi. Maistoin kerran, mutta kun en ole viskimiehiä, en osannut arvottaa sen kummemmin.

Sven Hassel kun mainittiin, niin hän on yksi harvoista kirjailijoista joka on saanut minut nauramaan, vaikka se ei ehkä ollut tarkoitus. Romaanissa "Monte Cassino" kuitenkin on kohtaus, jossa porukka taas kerran ryyppää ja on tuonut kemuhihin mukan sian. Sille he keksivät hakea ja pukea päälle varusvarastolta suurimman mahdollisen asepuvun mikä istuukin muuten hyvin, mitä nyt kaulus on vähän väljä. Tässä kohtaa nauru alkoi kuplia sisälmyksissäni, mutta tarinan jatkuessa miten sika istutettiin tuolille ja sille tarjoiltiin juotavaa, jolloin se muistutti erehdyttävästi happovaivaista vanhahkoa huoltoupseeria, nauroin itsekseni hyvät tovit ääneen.

Sven Hassel (syntyjään Börge Villy Redsted Pedersen) ei tiettävästi osallistunut II maailmansotaan ainakaan rintamalla ja ovathan hänen romaaninsa toki fiktioksi selvästi tunnistettavissa, mutta mitä siitä? Realismia kun joutuu kohtaamaan jostain syystä jatkuvasti, eikä se ole läheskään aina hauskaa. Siksi siitä tekeekin mieli paeta.

Castor kirjoitti...

Taitaa noilta mariapetterssoneilta puuttua niin sivistystä kuin tietoakin. Aika moni suomalainen mies (kin) katseli televisiosarjaa "Buddenbrookit", moni on lukenut "Taikavuoren" ja nähnyt elokuvan "Kuolema Venetsiassa", vaikka eivät ehkä noita kaikkia kirjoja olekaan lukeneet. Kirjailija kuului pederastien ja vielä valitettavampaa, pedofiilien joukkoon. Nobel tulì muistaakseni 1929. Nimi on Thomas Mann. Voi noita kulttuuri-ihmisiä! Ovat muuten aivan erinomaista luettavaa, melkein koko Mannin tuotanto.

Anonyymi kirjoitti...

Olen aivan otettu saamastani huomiosta ja arvelenkin olevan vain "poikien" kohteliaisuutta, sillä täällä on niin paljon minua parempia kirjoittajia. Niin hirtehisen hauskoja ja teräviä kommentteja Ykän tekstien lisäksi täältä löytyy, että lukeminen on usein suuri nautinto, vaikka itse aihe saisikin niskakarvat pörhistymään.

Mutta asiaan. Kuten Maria Petterson, minäkin kävin vuonna 2015 heinäkuussa Ruotsin turneella myös Malmössä. Ajelimme tarkoituksella Rosengårdissa, koska halusin omin silmin nähdä paikan. Kello lähenteli puoltapäivää, aurinko paistoi, kaikkialla oli rauhallista ja puistoissa käyskenteli muutama kantaruotsalainen. Ihmettelin vähän asiaa, kunnes muistin. Oli ramadanin aika ja muslimiväestö oli tietysti vielä unten mailla, keräämässä voimia paastoamiseen jaksaakseen sitten yöllä taas mässäillä. Iltaa ja yötä me emme jääneet odottamaan, mutta eipä uskaltanut Pettersonkaan.

Maria Petterson lienee muutenkin vähän ristiriitainen yksilö. Jos naisten kirjoittamia kirjoja lukemattomat miehet ovat sivistymättömiä, niin mihinkähän kategoriaan hän laittaa yhteiskunnassamme ne miehet, jotka eivät ole lukeneet ensimmäistäkään kirjaa tai ne, jotka eivät osaa edes lukea? Ihminenhän on hänen mielestään vaikka koneinsinööri tai aivokirurgi, jos hän kerran sanoo sitä olevansa. Kun ne paperit ja passit roistot ryöstettiin pakomatkalla Euroopan halki, niin onneksi jättivät sentään älypuhelimen. Sehän on selvä sivistyksen merkki.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Castorille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos whiskyn lisäselvityksestä. Tuosta Sven Hasselista minun on pakko tunnustaa, että ei vaan kolahda. Olen lukenut hepulta pari kirjaa ja jos joistain kirjailijoista voi sanoa että niillä on mukana lapinlisää niin Hasselin kirjat ovat ihan puhdasta lapinlisää. Toisessa kirjassa mitä luin oli näillä hahmoilla aseena jopa Kalashnikovit jotka kuitenkin kehitettiin vasta sen kakkosrähinän jälkeen.

Castor: Ehkä sivistystä ja tietoa puuttuu, mutta mieletön egonruokkimishalu heillä on. Ja elämme yhteiskunnassa joka on kuin heitä varten luotu.

Rouva Ano: Ei ole kohteliaisuutta. Me suomalaiset miehet kun vaan niin kovasti tykätään suomalaisista tervejärkisistä naisista. Sinun kommenttisi ovat aina tervetulleita. Virtuaalisuukko täältä hotellin respasta sinulle. Mitä tulee kyseiseen Petterssoniin niin toistan sen, minkä totesin Castorillekin. Hän on ihminen ilman kykyjä ja joka on varustettu hirvittävän nälkäisellä egolla. Ja hän on nainen joka on syntynyt hänen näkökulmasta aivan oikeaan aikaan. Nykyinen yhteiskuntamme on kuin tehty häntä varten. Järkevässä yhteiskunnassa hän olisi assanvessankassa enkä ole varma, että selviäisikö hän kunnolla siitäkään hommasta. Siinäkin kun on kumminkin oma tekemisensä.

Becker kirjoitti...

Tuosta suomalaisesta viskistä kiersi aikoinaan vitsi, varmaan monelle tuttu. Alko siis lähetti siitä näytteen Skotlantiin testejä varten ja vastauksena tuli: "Teidän hevosenne sairastaa lavantautia."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Anolle jonka kommentin onnistuin jostain syystä hävittämään virtuaaliavaruuteen.

Becker: Näistä viskeistä kun puhutaan niin minä olen mainostanut Lagavulinia. Se on semmonen erikoistilanneviski, mutta tommosessa normaalikäytössä suosikkini on Highland Bird.

Ano: Hävittämäni kommenttisi oli siis:

”http://www.sipoonsanomat.fi/artikkeli/276677-paivan-pilat-viskimaistiaiset-samuli-edelmannin-seurassa-junaliikenteen-pysayttavat

Rajamäen tehdas perustettu 1888

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rajam%C3%A4en_tehtaat”

Ja kiitos noista.