tiistai 15. joulukuuta 2009

PELOTTAVAA JOTAKIN

On käynyt ilmi, että Suomessa on viime aikoina tehty valitettavan paljon Jotakin. Jotakin on jotakin, joka on tosi pahaa, ja näin ollen sitä ei saisi tehdä. Ritva Viljanenkin totesi, että Jotakin pitäisi saada rangaistavaksi. Viljanen ei kylläkään määrittele, että mitä pitää tehdä, että tulisi tehneeksi Jotakin. Jotakin ei voi olla kiinteää tai nestemäistä ainetta, eikä myöskään fyysisiä tekoja, koska Viljasen mukaan Jotakin on tehty sekä kadulla että internetissä, ja internethän on vain nollia ja ykkösiä.

Joka tapauksessa on selvää, että Jotakin ei saa tehdä. Oletettavaa on, että mahdollisessa lainsäädännässä Jotakin määritetään termillä Ottiatuota, joten Viljanen & kumpp. saavat valtuuden määritellä, mitä Jotakin on. Tulevaisuudessa varmaankin sitten leivättömän pöydän ääressä syytetään syytettyä, että hän on tehnyt esim:

- Jotakin (ehdollista vankeutta, sakkoja & korvauksia)

- Törkeää Jotakin (ehdotonta vankeutta, sakkoja & korvauksia)

- Törkeää ja laitaoikeasidonnaista Jotakin (todella paljon ehdotonta vankeutta ja muuta ryönää)

- Alentuneen tai kokonaan hävinneen syyntakeisuuden vallitessa tehtyä Jotakin (laitoshoitoa määrittelemättömäksi ajaksi)

Suomalaiset ihmiset arvostavat vapauttaan varsin korkealle, ja Viljanen & kumpp. tietävät tämän. Epäselvän, mutta uhkaavan Jotakinmäärittelyn tullessa lainsäädännöllisesti voimaan saattaa yhä useampi ihminen päätyä tekemään Ei-Mitään, ettei vaan tulisi vahingossakaan tehtyä Jotakin. Virallisestihan Viljanen & kumpp. pyrkivätkin tähän, mutta se aiheuttaa samalla uuden ongelman, eli tilastoissa voidaan huomata, että Jotakin ei enää pahemmin tehdäkään, ja sehän estää nillittämisen siitä, että suomalaiset tekevät kauheasti Jotakin. Tämä taas saattaa taloudesta päättävät tahot miettimään, että tarvitaankos Jotakinvastaisia organisaatioita ollenkaan, jos kerran täällä ei enää tehdä Jotakin. Onneksi termi Jotakin voidaan tarvittaessa aina määritellä uudelleen, joten siistit sisätyöpaikat ovat jatkossakin turvatut.

Viljanen on pannut merkille, että internetissä nimimerkin käyttö saattaa saada ihmisen tekemään Jotakin. Harmittava on myös, että monet ihmiset tekevät nimimerkin suojissa Jotakin käyttäen ulkomaalaisia, varsinkin amerikkalaisia palvelimia. Näin ollen heitä on vaikeaa saada oikeuteen. Jossain vaiheessa Viljanen tosin ottanee yhteyttä amerikkalaisiin viranomaisiin, ja vaati heidän apuaan suomalaisten nimimerkkibloggaajien käräyttämiseksi, koska he ovat selkeästi tehneet Jotakin. Amerikkalainen viranomainen tosin saattaa siinä tilanteessa tuumia, että toi ämmä on kyllä selkeästi nauttinut jotakin.

11 kommenttia:

Pasi Turunen kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla sitä kun heitin suunnitelmansa ilmiantonapeista saapi toteutuksensa, ja "nettiyhteisö" (esim. 4Chan)vetää herneet nokkaansa.

Sen jälkeen ei ole enää kuin sekunneista kiinni se hetki kun kyseinen järjestelmä on käyttökelvoton :-D

Ari Laakso kirjoitti...

On huomattavaa, että tuossa tutkimuksen julkistamistilaisuudessa viitattiin suoraan kuntavaaleissa käytyyn maahanmuuttokeskusteluun. Sen keskustelun väitetään johtaneen viharikosten kasvuun.

Tarkoitus on ilmeinen: Estää "väärien" kysymysten nousemisen vaaliteemaksi 2011.
On härskiä "virkamiespolitiikkaa"!!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys VX:lle ja Arille ja kiitos kommentista.

VX: Järjestelmä todennäköisesti ylikiehuu samantien, koska ihmiset painavat punaista nappia vaikkapa Kristillisten Kalamiesten sivustoilta ihan piruuttaan, että ylityöllistävät valvovan virkamieskoneiston. Minä painelen myös punaista nappia ihan urakalla. Esmes lottorivi ottaa mua päähän ihan oikeesti. Tai merisää.

Ari: Olet oikeassa. Koko touhun idea on estää ns. vääristä kysymyksistä keskustelu.

Molemmille: Olkaapas jätkät varovaisia. Kommenteillanne olette todistaneet, että te olette tehneet Jotakin.

Ja ihan tolkuttomasti voimia eloon.

Roope kirjoitti...

"Internetin myötä verkossa tapahtuva viharikollisuus on kasvanut räjähdysmäisesti, mistä olen huolissani, sisäasiainministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen toteaa tiedotteessa.

Kysyttäessä hän lisää, että tämä on ihan todellista kasvua, eikä johdu vain seurannan lisääntymisestä."

DigiToday 14.12.

Epäilyjä nettirikoksista oli kokonaista kaksi (2) prosenttia kaikista tutkimuksen rikosepäilyistä, mikä on yhtä suuri osuus kuin edellisvuonnakin. Siis 20-25 kappaletta. Edellisenä vuonna epäilyjä oli 14 kappaletta. Kasvu on ollut nopeaa.

"Nettirikoksista ei kuitenkaan edelleenkään tullut paljoa ilmoituksia. Ritva Viljasen mielestä se kertoo uhrien oletuksesta, ettei ilmoittaminen hyödytä mitään."
DigiToday 14.12.

Eli nettirikosten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, minkä näkyminen tutkimuksessa ei johdu vain seurannan lisääntymisestä, mutta toisaalta ilmoituksia nettirikoksista ei tule paljon, koska ilmoittaminen ei tunnu hyödyttävän.

Olikohan siellä julkistamistilaisuudessa paikalla ketään journalistia? Voisi kirjoittaa tästä Jotakin.

kuhlmey kirjoitti...

Myös entisen Neuvostoliiton lavea lainsäädäntö mahdollisti viranomaisille hyvinkin lavean tulkinnanvaran neuvostovastaisuuden arvioimisessa, josta lieneekin paikallaan "vitsi" vangin ja vanginvartijan ensitapaamisesta:
vartija: jahah, mikäs tuomio ja kesto?
vanki: sain 15 vuotta vaikken tehnyt mitään!
vartija: valehtelet, "ei mistään" saa 5 vuotta !!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommenteista Roopelle ja Kuhlmeylle. Viljasen perustelut lähenevät taidetta.

Erityisesti kiitokset Roopelle Mediaseurannasta.

Anonyymi kirjoitti...

Syylliset on löydetty. Vielä pitää keksiä syytteet.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on epäkorrekti teoria. Tuolla Ritulla näyttää olevan kauhea puutos punaisesta näpykkeestä. Sen huomaa myös hänen aika mielenkiintoisesta kehonkielestään, pelkkä tärisevä hermokimppu koko nainen. Sitten kun yhtälöön lisää hänen saavutuksensa SM:n työilmapiirin muuttajana, voi vetää vain yhden johtopäätöksen.

Kukas pojista olisi vapaaehtoinen?

Saatana, minä se ainakaan ole. Vetoan teorian kehittäjän veto-oikeuteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille.

Octavius: Nyt kun tarkemmin aattelen, niin taidat olla oikeassa. Emmää ainakaan vapaaehtoiseksi rupea. Sen verran pelottaa kyllä. Löytyiskös jätkistä Talvisodan henkeä? Vapaaehtoisia peliin.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä - oletko muuten harkinnut kirjan kirjoittamista?

Sanoisin, että Suomessa on parhaillaan yhden Veikko Huovisen kokoinen ammottava aukko.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Octaviukselle ja kiitos kommentista. Vertailu kiistatta hivelee, mutta Veikko on sentään Veikko, eikä niitä saappaita hevin täytetä.

Siks toiseks kirjan kirjoittamisessa taitais olla se ongelma, että henkilötiedot tulis julki, ja sen jälkeen kirjallisuuspalkinnon tarjoaisi paikallinen valtesmanni leivättömän pöydän muodossa.

Veikkaan että Viljasen & kumpp. mielestä sekä Ykän että Octaviuksen blogit ovat sitä viharikollisuutta tyypillisimmillään.