tiistai 17. huhtikuuta 2012

JÄLKIKUVIA

Kesken tämän Eronen-caustin muistelen hetken aikaa asioitten kehitystä yhden ja viiden vuoden aikana:

Jälkikuva 1: vuotta myöhemmin

Siitähän on vuosi, kun olivat ne eduskuntavaalit. Kun tuli se suuri Jytky. Minäkin äänestin perussuomalaisia. Arvostetut yhteiskuntatutkijat ovat tutkineet äänestyskäyttäytymistäni ja päätyneet johtopäätökseen, että kun olin työttömänä vuonna 1984 ja sain taksijonossa turpaani, niin hitaita hermoratojani pitkin kulkevat ärsykkeet saavuttivat leuasta 27 vuotta kuljettuaan aivoni ja saivat minut tekemään johtopäätöksen, että työttömyyteni syynä vuonna 1984 olivat silloin Suomessa vielä asumattomat somalit ja tämä sai minut painamaan perussuomalaista paniikkinappulaa. Ei silti, tutkijat ovat varmaankin oikeassa. Mikä minä olen vastaan väittämään. Jos väittäisin, väittäisin, että rahvas osaa ajatella, ja sehän on jo vihapuhetta se.

Kieltämättä olin hieman lapsenuskoinen ja luulin, ressukka minä, että kun persut nyt saivat niinkin suuren vaalivoiton, niin eduskunnassa aletaan varmaankin taittamaan peistä asiakysymyksistä. Että piruako tässä enää blogiakaan pitämään. Eihän sille ole tarvetta. No, jatko on kaikille tuttua, media ei siirtynyt ainakaan asiakysymyksiin, lähinnä siellä on kaksi erillistä linjaa, toisen mukaan persuja äänestäneille riittää julkinen anteeksipyyntö ja katumusharjoitukset ja ainoastaan persujen kansanedustajat tulee iskeä seipään nokkaan. Toisen linjan mukaan myös persuja äänestäneet tulee lyödä automaattisesti seipään nokkaan.

Mutta tuohan ei ole kellekään uutinen.

Mutta mitä istuva hallitus ja sitä tukeva eduskunnan enemmistö on sitten tehnyt tämän caustista caustiin edenneen vuoden aikana?

Täysin tavallisen huitsinnevadalaisen jannun huitsinnevadalaisesta näkökulmasta vaikuttaa siltä, että Kokoomus sai viime vaaleissa noin 62% äänistä. Ainakin tapahtuneen käytännön pohjalta. Kokoomus, tai lähinnä sen eurokiimainen sisäpiiri on ajanut tavoitteitaan varsin mainiosti ja onnistuneesti.

Viime syksynähän Suomi muutettiin perustuslakia myöten EU:n maakunnaksi ja sen lisäksi annettiin mahdollisuus siirtää toimivaltaa johonkin edes vielä tarkemmin määrittelemättömään suuntaan. Tämän jälkeen Suomi sidottiin eurooppalaiseen velka- ja takaushimmeliin niin syvälle, että sen kokoa ja merkitystä eivät näytä tajuavan edes asiantuntijat. Velkahimmeliä kasatessa kävi myös ilmi, että valtiovallan ja kreikkalaisten pankkien solmima sopimus on niin salainen, että sitä ei anneta kansanedustajille luettavaksi. Sen lisäksi alettiin laajamittainen maanpuolustuksen romuttaminen.

Eli Suomi on vuodessa järjestetty tulevan Euroopan Liittovaltion uskolliseksi ja nöyräksi peränurkaksi. Kokoomus on vienyt koko teatteria kuin litran mittaa.

Lukija voi tietysti tässä vaiheessa tuumia, että kun katsotaan mikä koohotus täällä Suomen rajojen sisällä on menossa, niin eikös se ole niin päin, että vasurit ja vihreät ovat vieneet Kokoomusta kuin kuoriämpäriä? Ja voihan sitä tietysti niinkin päin ajatella. Tai voisi, jos Suomen rajojen sisäpuolella tapahtuvilla asioilla olisi Kokoomuksen eurostoeliitille enää mitään merkitystä.

Kokoomuksen eliittiosastohan on tavoitteillaan ja toiminnallaan selkeästi osoittanut, että sen näkemyksen mukaan Euroopan Liittovaltio on jo tapahtunut tosiasia, ja tulevalle työnantajalle kannattaa toimittaa mahdollisimman hyvä CV mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Näin ollen tälle porukalle sekä Suomi valtiona että Kokoomus puolueena on vain koneisto, jonka kautta kokoomuseliitti mahdollistaa itselleen pääsyn mahdollisimman korkeisiin EU-virkoihin. Niissä viroissahan ei tarvitse enää välittää jostain niin rahvaanomaisesta asiasta kuin äänestäjä. Ja Suomen rajojen sisällä tapahtuvat asiat ovat vain yhden onnettoman maakunnan säälittävää sisäistä piiperrystä jolla ei ole minkäänlaista merkitystä.

Kokoomuksen euroeliitin puolesta liikenneministeri voi ihan rauhassa kehittää gps-paikannusjärjestelmän, jossa gps on sekä autossa, kuskissa, apukuskissa sekä takapaksissa matkustavassa koirassa ja mittaustuloksilla voi sitten verottaa koko plutoonaa ihan niin paljon kuin vaan ilkeää. Ja liikenneministerihän ilkeää.

Kulttuuriministeri voi kaikessa rauhassa kohottaa egoaan jakamalla avokätisesti avustuksia samanmielisille kavereilleen ja kaapimalla sen jälkeen leivänmurut pöydältä ja viskaamalla ne vastapuolelle naama vittumaisella virneellä. Semmosilla roposilla sytytetään vallan ylemmillä rappusilla sikarit palamaan.

Ympäristöministeri voi huoletta koijata ihmiset maalta asumaan radanvarren ylihintaisiin kanakoppeihin, kieltää kaikki fossiiliset polttoaineet ja säätää vaeltajille ja metsämiehille nuotionpolttoveron, ja saman veron kovennettuna, jos poltetaan tervaspuuta.

Näitä heppuja ei huoleta, vaikka perinteisesti kansallisesti melko tärkeät sisäministerin, oikeusministerin ja puolustusministerin pallit ovat sirpalepuolueitten käsissä.

Koska nuo kaikki ovat vain jonkun tylsän provinssin tylsiä merkityksettömiä asioita. On täysin ymmärrettävää, että O.W.Kuusinen Jyrki Katainen ja Arvid Pelshe Alexander Stubb pyrkivät pois Neuvosto-Karjalasta Suomesta ja haluavat Moskovaan Brysseliin, jossa he voivat luoda huomattavan uran politbyroossa Euroopan Liittovaltion korkeina virkamiehinä. Hehän ovat vielä nuoria heppuja molemmat. Tiedä minkälainen ura heillä on vielä edessä. Hyvistä huorista voi aikanaan tulla itse varakkaita sutenöörejä.

Ja näille hepuille on ihan yhdentekevää, vaikka suomalaisille varattaisiin jatkossa osa mökinrähjän kuistilla banjoa soittavana kierosilmäisenä hörökorvana, jota voi käyttää välikevennyksenä muuten niin synkässä Syvä Joki-leffassa.

Ja joka kerta kun Suomessa saadaan aikaan skandaali ja sensaatio, jossa joku perussuomalainen sanoo jotakin ja sen jälkeen Suomen huumorintajuttomimmat ihmiset alkavat määritellä mikä on huumoria ja mikä ei, läiskivät Jykä ja Alexander yläviitosia, nauravat paskaisen naurun ja ottavat mukin oikein hyvää whiskyä. Ja tuumivat, että onhan noilla hölmöillä sentään jotakin märehdittävää. Kun viime syksynä Suomen asema muutettiin itsenäisestä valtiosta maakunnaksi, oli lehdistössä jatkuvasti pääuutisena se, että ajoiko se Jussi Halla-aho tankilla Ateenan kaduilla, vai kehottiko se vain muita ajamaan vai puhuiko se muuten vaan rumia. Varsinaisesta perustuslakimuutoksesta lätistiin lähinnä sitä, että nyt päätetään, minkä väriseltä lautaselta presidentti syö velliä, jos hän käy kylässä Brysselissä.

Tässä vaiheessa lukija voi tietysti kysyä, että no mitenkäs ne sun kovasti mainostamasi persut. Miks ne ei tehny mitään? No, onhan ne yrittäneet. Mutta kun niillä on edelleenkin vain se 39 paikkaa, niin sillä ei enemmistöpäätöksiä tehdä. Lisäksi heillä on ongelmana se, että he joutuvat jatkuvasti todistaa oikeuttaan yleensä elää ja hengittää. Toivotaan nyt, että persut pysyvät yhdessä läjässä. Uskon kyllä että pysyvät. Kun loppujen lopuksi uusimmasta caustista mutisee lähinnä Ruohonen-Lerner. Hänestä en ole varma, että onko hän tosiaankin uskossaan vahva, vai onko kyse närkästyneen naisen kostosta kun hänen pillinsä mukaan ei tanssittukaan, vai onko mediamme lisännyt asian uutisointiin hieman omia mausteitaan.

Eli kuluneen vuoden poliittisessa elämässä voisi määritellä huitsinnevadalaisessa pähkinänkuoressa seuraavasti:

- Kokoomus on ajanut tavoitteitaan tarmokkaasti ja tehokkaasti.

- Kiilapoikapuolueet ja kepu ovat valittaneet toisilleen ja medialle että kyllä nuo persut on niinqu hirveitä plus auttaneet kokoomusta ajamaan tavoitteitaan tarmokkaasti ja tehokkaasti, koska tietävät, että se vituttaa persuja.

- Persut ovat joutuneet vuoden verran kyselemään, että milloinkas tästä turhan pitkäksi venyneestä alkuriffistä päästään soittamaan varsinaista biisiä.

- Media on käynyt jatkuvasti uudestaan vuoden 2011 eduskuntavaalien vaalikamppailua ja toisaalta viimeiset puoli vuotta selittänyt, että vuoden 2012 kunnallisvaalit on jo käyty.


Joku voi olla tietysti näkemyksestäni toistakin mieltä, mutta hän antanee minulle anteeksi. Meinaan, sainhan minä taksitolpalla turpaani vuonna 1984.

Jälkikuva 2: viisi vuotta myöhemmin

Hoksasin myös, että siitä on nyt sitten viisi vuotta kun minä aloitin tämän blogin naputtelun. Aika se vaan rientää. Vanhetessa jokainen vuosi menee entistä nopeammin. Silloin kun aloitin tämän blogin, edustin ihmisryhmää, jota ei virallisesti ollut olemassakaan. Sanotaanko heitä kansallismielisiksi vaiko maahanmuuttokriittisiksi. Yksi lysti, minä käytän tässä termiä toisinajattelija. Se kuvaa hyvin virallisen Suomen suhtautumista meihin. Eikä toisaalta kovin mairittele virallista Suomea. Eihän demokraattisessa maassa pitäisi olla toisinajattelijoita. Ainoastaan erilaisia mielipiteitä.

Silloin vuonna 2007 ei virallisen näkemyksen mukaan maahanmuuttopolitiikassa ollut minkäänlaisia ongelmia, ja asiasta vallitsi laaja kansallinen yhteisymmärrys. No, olihan ne kuuluisat 20 netsiä, jotka spammasivat kymmenillä, ellei sadoilla nimimerkeillä internetin keskustelupalstoja. Veikkaan muuten, että minä en tainnut ehtiä niiden 20 ensimmäisen netsin joukkoon. Olisinko suurinpiirtein sijoilla 32 – 38.

No, joka tapauksessa niin virkamiesten, poliitikkojen kuin median mielestä me oltiin merkityksetön, naurettava ja mitätön porukka, jolla ei ole mitään merkitystä.

Eikös se ollut Gandhi kun sanoi, että first they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Ignore ja laugh-vaihe oli yhtä aikaa. Se muuttui fight-vaiheeksi suurinpiirtein silloin, kun Jussi Halla-aho pääsi ensimmäisen kerran kaupunginvaltuutetuksi. Ja sitähän on jatkunutkin siitä asti. Päästäänkö vielä joskus win-vaiheeseen, on vielä tulevan kertomaa.

Joka tapauksessa tämä ns. sosiaalinen media, johon edustamani blogirintamakin kuuluu on mahdollistanut varsin nopeassa ajassa suuria muutoksia. Ilman Scriptaa ja Halla-ahon vieraskirjaa ei Jussi olisi koskaan päässyt edes kaupunginvaltuutetuksi. Ilman vieraskirjasta kehitettyä Hommaforumia ei Jytky olisi ollut sen näköinen, mitä se oli. Perussuomalaissakin on tietysti tahoja, jotka halveksivat kottaraispönttöön tuijottajia, mutta jos vaalikamppailu oltaisiin käyty pelkissä paperilehdissä, niin kuinkahan olisi käynyt.

Sen verran minussa löytyy sadistia, että ihan häpeämättä nautin katsellessani valtamedian toimittajien vittuuntumista, joka muuttuu vuosi vuodelta vain katkerammaksi. Eihän siinä, helvetti soikoon, ole mitään tolkkua että tavallinen rahvaan edustaja voi saada tekstinsä julki, ja – vielä pahempaa – että toinen rahvaan edustaja sen lukee, ja – ehkä pahinta – kertoo asiasta kolmannelle.

Joka tapauksessa tässä ollaan porukalla saatu aikaiseksi ainakin se, että kiellettyjä vääriä ajatuksia ei enää voi kieltää olevan olemassa. Niitä voi yrittää juosta pakoon, mutta niitä ei voi enää julistaa olemattomiksi. Tietysti me ollaan tiettyjen tahojen mielestä valtakunnan syöpä, jolle tulisi tarjota pikaista kemoterapiaa, mutta parempi sekin kuin pussillinen usvaa. Virallisen Suomen suhtautumista kuvannee parhaiten se, että asian tiimoilta on saatu aikaiseksi ensimmäinen poliittinen vanki herraties kuinka pitkään aikaan. Kysehän on tietysti itseoppineesta kansantaiteilijasta Seppo Lehdosta. Ennen kuin lukija huutaa päälle, että mielestäni Lehto on x, y, z ja vielä xvptiityy, niin muistutan, että jos tässä maassa ei saa törkeistä pahoinpitelyistä kuin ehdollista, ja törkeästä poskensoitosta joutuu istumaan, niin kyseessä on silloin poliittinen tuomio.

Tämä toisinajattelijoiden sosiaalinen media on saanut mukavasti jotain aikaiseksikin, mutta ei kannata paukutella liikaa henkseleitään. Muotiblogien lukijamäärät ovat satoja tuhansia viikossa. Siinä on meille vertauskohde. Osaisikohan Joku (joo, se kuuluisa Joku, mut emmää itte osaa, voin kyllä osallistua rahallisesti talkoisiin) väsätä sellaisen nettilehden, jossa olisi jatkuvaa päivitystä blogirintamalta, Hommafoorumin parhaista keskusteluista ja vaikkapa Roopen Mediaseurannasta? Jos semmonen olis yhdessä, vielä graafisesti mukavassa pakkauksessa sitä saattaisi olla paljon helpompi sissimarkkinoida kuin sinänsä hajanaista blogirintamaa. Uutisvirta hoitaa tätä asiaa sinänsä (kiitos sulle, joka sitä ylläpidät), mutta sekin on vain blogilista, eikä se ole aikoihin päivittänyt listalleen uusia hyviä kirjoittajia, joita tässä matkan varrella on tullut.

Nuiva vastine Uudelle Suomelle? Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti? Ihan ideana vaan.

Kiitos lukijoille ja kommentoijille & tyypeille blogistanissa yleensäkin kuluneesta viidestä vuodesta. Aloitellaan seuraavat viisi, ja katsotaan mitä ne tuovat tullessaan. Perskeles, tiedä, vaikka ottaisin tänään muutaman mukin whiskyä.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saisivat nyt kesustapuolue Väyrysen Paavon puhenjohtajaksi, niin sais lehdistö lisää ruodittavaa..

Vasarahammer kirjoitti...

"Ja näille hepuille on ihan yhdentekevää, vaikka suomalaisille varattaisiin jatkossa osa mökinrähjän kuistilla banjoa soittavana kierosilmäisenä hörökorvana, jota voi käyttää välikevennyksenä muuten niin synkässä Syvä Joki-leffassa."

Joillekin voi tuoda lohtua se, että pääsee kiusaamaan paikalle sattuvia luontomatkailijoita, kun he vikisevät kuin sika.

"...väsätä sellaisen nettilehden, jossa olisi jatkuvaa päivitystä blogirintamalta"

Uutiskommentointityyppinen nettisivusto voisi olla parempi vaihtoehto. Tämä sivusto linkittäisi valtamedian koottuihin sekoiluihin sekä julkaisisi vierailevien kirjoittajien tekstejä.

Pitäisi toimia täysin anonyymisti ja parin kolmen aktivistin voimin.

Nyt meillä on Mediaseuranta ja Hommaforumin etusivu, joista ainakaan jälkimmäinen ei juuri herätä mitään tunteita tai ajatuksia.

Becker kirjoitti...

Tuo kuvauksesi Jyrkistä ja Stubbista oli aika osuva. Käteinen on sellainen imelä sössöttäjä, joka puhuu kansalaisille niinkuin he olisivat vähämielisiä. Ja aloittaa joka toisen lauseensa mainitsemalla sanan "hyvinvointivaltio", uskoen, että kun valhetta tarpeeksi toistelee, nin se muutuu viiniksi, ts. todeksi.
No tuo Stubb sitten. Hölmönkin luulisi tajuavan, että Suomi on sille liian pieni mesta. Ilmiselvä periaatteidensa myyjä, jahka tarpeeksi painava ulkolainen poliitikko lyö käteen tuubin Oxygenoolia ja kehaisee. Tämän kaverin touhut on laitettava luupin alle, on sekä älykäs että kunnianhimoinen. Juu ja kummatkin em. herrat ovat Rysselissä kuin kotonaan, ja mikäs sen lystimpää kuin jaella poskipusuja vallan ytimessä. Ja me maksetaan.

Pyrrhos kirjoitti...

Täyttä asiaa kirjoitat jälleen. Hieman masentavaa on kyllä seurata tätä kehitystä. En oo tosin varma kumpi tympäisee enemmän, sekö, että media on niin täydellisen selkärangaton että se väsäilee kohuja Halla-ahon tankkipuheista sun muista samaan aikaan kun maata ajetaan tällä tavalla alas, vaiko se, että tässä maassa tuntuu olevan ihan saatanasti porukkaa joka on sitä mieltä että näinhän se kuuluukin olla.

Kiitoksia muuten Ykälle loistavista kirjoituksista, nyt on tullut kaikki luettua.

Anonyymi kirjoitti...

Mediahankkeessa on ongelmana se, että samoin kuin perussuomalaisilla, näkemysten pienin yhteinen nimittäjä on usein varsin pieni. Yhteiskunnallinen tympääntyminen riittää kyllä polttoaineeksi jopa hirmutekoihin, mutta politiikan tekemisessä tai mielipidevaikuttamisessa sen ulottuvuudet ovat rajalliset.

Jos jonkinlainen yhteinen (ja toteutuksen kannalta olennainen seikka nykyisessä vihakirjoitusrangaistusseuraamusilmapiirissä: tiukasti nimimerkkien suojassa toimiva) media kuitenkin saadaan aikaan, olen periaatteessa valmis ilmoittautumaan satunnaiseksi vieraskynäilijäksi. Tulipa sitä blogiakin joskus pidettyä.

Työnimeksi vaikkapa "Suojelukaartin uutiset".

chevy kirjoitti...

"Aivan aluksi haluan kiittää" loistavasta blogista jota on tullut seurattua mmutama vuosi, nyt vasta kommentoin ensimmäistä kertaa. Tämän blogin löysin scriptan kautta, kuten myös ocut, kullervot, vasaran ja muutkin. Itseasiassa noin viikko sitten aioin laittaa palautetta että voisiko se joku joka osaa, koota näistä nuivista blogeista yhden sivuston mistä olisi helppo lukea aina se uusin päivitys, eli jonkunsortin uutis-sivusto. Helpottaisi uusia lukijoita, ja tälläistä yhtä osoitetta olisi helppo jakaa. Lähtisin erittäin mielelläni rahoittamaan tälläistä hanketta.
Yhdelle sivustolle kun saisitte paljon kävijöitä niiin piankos sitä voisi alkaa myydä mainospaikkoja ja saada kirjoittajille vaivanpalkkaa, jota jutta pääsis verottaan.. eikö...

Mutta joka tapauksessa jatkakaa samalla tiellä.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia Ykälle näistä vuosista! Ja toivotaan, että jatko jää mahdollisimman lyhyeksi, sillä sehän tarkoittaa sitä että monikulttuurisuuden riesoista on päästy eroon.

Tuo nettilehti-idea olisi ihan toteuttamiskelpoinen. Itse olen pyöritellyt samaa ja pistänpä sulle kohta sähköpostia, jos vain ehdin kirjoittaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Vasaralle, Beckerille, Pyrrhokselle, Ano2:lle, Chevylle ja Jaskalle & kiitos kommenteista ja kannustuksesta. Nyt tosin jäivät viskimukit juomatta, koska tämänpäiväinen uutinen pisti keskivaikean vitutuksen päälle ja Chivas Regal on sen verran mainiota evästä, ettei sitä kannata ottaa kuin hyvällä tuulella.

Kumitonttu kirjoitti...

Alun synkistelyn jälkeen loppua kohti lukiessani tulin hyvälle tuulelle.

Muotiblogien lukijamäärät ovat satoja tuhansia viikossa. Siinä on meille vertauskohde.

Tämähän on juuri se, mitä Nalle Wahlroos arvosteli: miten 100.000 tolloa voi päättää, mihin he käyttävät 1.000 ahkeralta varastamansa rahat. Eli ei ehkä kannata kamppailla muotiblogeja vastaan, vaan koittaa järjestäytyä pienemmässä piirissä. Homma-forum oli hyvä yritys, kunnes sekin jotenkin tussahti. Tussahdusta nopeutti Turkkilan kokemattomuus, trollien hyväksyminen joukkoon ja lopuksi vielä päätrolli Fobba.

Olet varmaan oikeassa, että toimittajat ja monet muut tahot lukevat näitä salaa kuin pikkupojat 70-luvulla Anttilan kuvastoa. Selvää on myös se, että nämä blogit ovat hyvin kirjoitettuja, älykkäitäkin, joten niitä on mukava lukea. Niillä on ollut vaikutuksensa myös yleiseen ilmapiriin, joskin vähäiseltä osin. Ilta=Sanomissa uutisoitiin, että Breivik teki natsitervehdyksen. Lukijat kommentoivat, ettei se ollut natsi- vaan kommaritervehdys. Toimittaja muutti uutiseen, että Breivik teki omanlaisensa natsitervehdyksen. Huoh...

Tästä keskinäisestä ilakoinnista on se hyöty ollut kuten armeijan käymisestäkin, että näkee, ettei ole yksin. Se rohkaisee puhumaan omasta mielipiteestään. Jos nyt vaikka Hilkka Ahteen tapausta pohtii, niin onhan se kumma, että Suomessa ei työpaikkakiusaamisesta - siis jossain vaiheessahan huono johtaminen muuttuu kiusaamiseksi - puhuta mitään. Moni pitää Ahdetta jonkinlaisena luuserina, vaikka vaikuttaa ilmeiseltä, että häntä on ihan aikuisten oikeasti kiusattu. Olipa motiivi mikä vaan, niin väärin sellainen on.

Noh... Pitänee lähteä laskemaan verkot taas vesille. Josko sieltä tonnikalapurkki tarttuisi kiinni niin saisi illalla apetta.

reino kirjoitti...

Hyvä kirjoitus, vaikka noita persujen ensimmäisen vuoden saavutuksia voisi vähän ankarammallakin kädellä arvostella. ;) Ei ole todellakaan mennyt niin kuin Strömsössä. Ja minä en puhu nyt noista kausteista vaan asiallisesta tekemisestä, joka on ollut todella vähäistä ja vaisua.

Nettilehtiprojekteista sen verran, että useissa olen ollut mukana, ja useat ovat kaatuneet. Suurin ongelma on löytää tyyppejä, jotka jaksaisivat tehdä säännöllistä ja pitkäjänteistä työtä asian eteen. Vaatii aika paljon enemmän kuin bloggailu.

Tällä hetkellä on olemassa Rähmiksen blogi, joka pistää aivan loistavaa settiä Pohjoismaiden osalta. Toisaalta se on niin toimiva kokonaisuus, että sitä tuskin kannattaa lähteä laajentamaan tai muuttelemaan. Sitten on tietenkin Hommaforum, josta on tullut yksi Suomen nettimaailman merkittävimmistä brandeista. Kiitos median. Homma tarjoaisi vaikka minkälaisia laajentamismahdollisuuksia (blogit, etusivun toimittaminen omalla nimellään ja journalistisin periaattein toimivien toimittajien voimin, jne.) mutta ne vaatisivat rahoitusta ja päätoimittajan vastuu on niin kova, että sitä ei ymmärrettävistä syistä kukaan ole innokas ottamaan.

Hommaforumissa itseäni tympii viime aikoina valittu moderointilinja, joka pyrkii moraalisäteilemällä mielistelemään suvaitsevaistoa: antaa kaikkien ruuskien ruuskia vaan ja eipäs nyt spekuloida sopimattomia siellä eikä käytetä neekerisanoja.

Valtamediaa ja vallanpitäjiä ei kuitenkaan voi voittaa tulemalla heidän kaltaisekseen. Siksi huumori kannattaa pitää aina tiukasti mukana ja olla vahvasti niiden asioiden puolella, joita puolustaa. Väriä voi tunnustaa, vaikka muuten toimisi journalistisemmin ja eettisemmin kuin valtamedia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Reinolle & kiitos kommenteistanne.

Kumitonttu: Nimenomaan tuo, että blogistan antaa ihmisille mahdollisuuden huomata, ettei ole mielipiteittensä kanssa yksin, on sen suurimpia saavutuksia. Hilkka Ahteen tilanteesta en lukkovarmaa pysty sanomaan, mutta aikuisten ihmisten toisiinsa kohdistamaa rääkkäystä en pysty sietämään.

Reino (joo, tiedän minä kirjoitan sen aina väärin isolla kirjaimella, ota kirjoitusvirhe arvostuksena): Ei ole ihme, että näitä omalla nimellään toimivia nettipäätoimittajia ei ole jonossa. Syitä ei tarvinne kellekään perustella. Kiitos muuten, että valotit noita kokemuksiasi, niin en kuvittele liikaa omasta ideastani (jonka moni muu on keksinyt minua ennen). Uutiskynnys vaikutti mainiolta, mutta sekin on tainnut loppua. Persuillahan olisi ollut vaalivoittonsa myötä ollut kyllä resurssit pistää vaikka minkälainen nettilehti pystyyn, mutta siellä näyttää faksilinja vs. internetlinjan väännössä olevan faksilinja kovasti voitolla. Minä olen omalta osaltani kovasti pyrkinyt auttamaan persuja, mutta nyt tunnen itsekin saaneeni potkun munille.

”Valtamediaa ja vallanpitäjiä ei kuitenkaan voi voittaa tulemalla heidän kaltaisekseen”:

Tuossa olet sataprosenttisen oikeassa. Mitenkäs muuten sen sun Muutosblogin saisi yhdistettyä tohon RSS-syötteeseen? Olisin laittanut sen sivupalkkiin, mutta se ei meinaa onnistua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Reino: Niin, se unohtui sanoa, että se Rähmiksen blogi on todellakin loistava. Jätkälle äärimmäiset hatunnostot.

Närpes varg (heh, heh, hee) kirjoitti...

Olen pannut merkille, että tälle sivustolle kirjoittavat ovat empaattisia ja sympaattisia. Rohkenenkin esitellä tälle suvaitsevalle seurakunnalle löytöni eilisistä tv-uutisista. Odotin, että joku muu olisi ottanut asian esille, mutta ilmeisesti kaikki olivat liian järkyttyneitä voidakseen edes reagoida.
Niin, uutisissa kerrottiin helsingin pörssiklubista, jonka jäseniksi ei vieläkään hyväksytä naisia. Tämä olisi jo riittävä aihe järjestää mielenosoituskulkue klubin edustalle, mutta vielä pahempaa on tulossa. Pidelkää kiinni penkeistänne!
Pörssiklubin johtaja, joku Nyman-niminen hyypiö sanoi, että naisia kyllä voidaan päästää lounaalle klubin ravintolaan, sillä "onhan minullakin oltava silmäniloa."
Siis mitä, mitä, mitä! Jos ei olisi ollut yhtä aikaa Eros-kausti päällä tästä lauuseesta olisi tullut kyllä Nyymannille potkut hommistaan. Moskovskaja Pravda olisi pääkirjoituksessaan vatinut Iskander- ohjusten suuntaamista kohti pörssitaloa, ellei äijää potkita myös munille. Dos. Bräckman olisi tehnyt rikosilmoituksen keskusrikospoliisille ja Supon miehet olisivat miehittäneet pörssitalon.
Naiset siis ovat herra johtajan mielestään pelkkää "silmäniloa"? Meillä miesasialiitto Munionissa ollaan siis niin saatanan järkyttyneitä että. Naisen ainoa tehtävä on olla silmänilo, sitäkö "herra" Nyyman siis tarkoitti.
Kyllä pitää olla kaameen sovinistista touhua. Ja vielä tv-uutisissa, jotka kohta kustannetaan verovaroin! Sanotaan, saatana, irti tv-luvat ja lähetetään radion pääjohtajalle (kuka se muuten on?) kakkaa kirjekuoressa. Oppii halveksumaan naisia.
Menen nyt itkemään itseni uneen. Jatkakaa te taistelua veljet, viekää viestikapulaa eteenpäin. Olen tehnyt oman osuuteni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Nyt täytyy sanoa, että tässä on todellakin ollut huono tuuri tuon ajoituksen kohdalla. Tästähän olis voinu saada aikaiseksi vaikka minkälaisen avohärdellin, mutta hiharikoscausti tuli pikkuisen ennen. Sehän nimittäin tiedetään, mistä aukosta mediamme nämä jöötit ulos suoltaa, eikä sieltä mahdu ulos kuin yksi pötkö kerrallaan.

matias turkkila kirjoitti...

Cent' anni, Mr Perskeles. Ja kiitokset tähänastisesta.

Vasarahammer kirjoitti...

"Hommaforumissa itseäni tympii viime aikoina valittu moderointilinja, joka pyrkii moraalisäteilemällä mielistelemään suvaitsevaistoa: antaa kaikkien ruuskien ruuskia vaan ja eipäs nyt spekuloida sopimattomia siellä eikä käytetä neekerisanoja."

Hommaforumin moderointilinja on eritäin tiukka ainakin verrattuna Iltalehden keskustelupalstaan, jossa esim. 15-vuotiaan rippikoululaistytön raiskureiden nimet, osoitteet ja sosiaaliturvatunnukset on julkaistu. Myös kuviin on linkkejä.

HF:n poliittisesti oikeaoppisin moderaattori päivystää juuri tuota ketjua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tevehdys Matiakselle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Matias: Grazie.

Vasarahammer: Joka tapauksessa Hommaforumi on mielestäni äärimmäisen tärkeä ihan jo tiedonantajana (koiranleuat huom. en kirjoittanut sitä isolla). Minä en lähde neuvomaan Hommaforumin moderointilinjaa, koska silloin minulta varmaan kysyttäisiin, että kuinkas sen itse hoitaisit ja vastaus olisi että emmä oikein tiedä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Blogger vittuilee taas, joten yhden Anon kommentti jäi kyberavaruuteen blogissani, mutta tuli kuitenkin sähköpostiini. Julkaisen sen tässä:

*

Anonymous has left a new comment on your post "JÄLKIKUVIA":

Jälkikuvista mielenkiintoinen havainto tältä viikolta:

Hbl kirjoittaa jutun Hirvisaaresta, jonka avustaja on ehdottanut hihamerkkejä ulkomaalaisille. Seuraavassa virkkeessä muistutetaan, että saman puolueen Jussi Halla-aho ehdotti sotilasjunttaa Kreikkaan.

Hbl:n lukija, joka ei seuraa lainkaan nettiä, vaan lukee vain lehteään ja keskustelee samanmoisten kanssa, on täysin siinä uskossa, että meillä on äärioikeistolainen puolue ja että sen kansanedustajat vaativat 30-luvun käytäntöjä 2010-luvun Suomessa.

Kukapa nyt ei tuollaista puoluetta kauhistelisi ja vastustaisi?

*

Ja kommentti: Kohdalleen sattui. Nykyisinhän toimittaja näkee uutisen, tekee siitä mieleisensä todellisuudenkuvan, ja tätä kuvaa sitten siteerataan julkisuudessa, eikä viitsitä ottaa selvää, että mitenkäs se asia alun perin menikään.