lauantai 21. huhtikuuta 2012

MIEHITTÄJÄN ASENTEELLA

Hotellin respassahan todettiin aivan hiljattain, että vaikka perussuomalaiset yrittäisivät olla kuinka kiltisti, niin sehän ei valtamedialle riitä. Todiste siitä tuli tuoreeltaan tänään, kun Iltalehden pääkirjoituksessa keitettiin kokoon mainio sekametelisoppa, jossa oli aineksina suomalaiset perhemurhat, Anders Breivik, Hitler, Stalin ja Pol Pot ja johtopäätöksenä oli se, että jotenkin kaikesta vastuussa ovat perussuomalaiset, kun ne eivät ole tarpeeksi kurmoottaneet ns. muukalaiskammoista siipeään. Varsinkin kuvan ja tekstin yhdistämisessä jutussa on laitettu komeasti mutkat suoriksi:


Pääkirjoitushan on muuten tehty nimettömänä, ja tästähän – vallitsevan ajan hengen nimessä – voisi joku koiranleuka tietysti hieman kuittailla. Onneksi itse olen sen verran yksiniitinen, etten asian ironiaa hoksaa, ja mikäs minä muutenkaan viisaille lehtimiehille kuittailemaan olen.

Vaan joka tapauksessa on selvää, että ei valtamedialle riitä mikään muu kuin se, että perussuomalaiset ilmoittavat julkisesti ajavansa puolueen toiminnan alas seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä ja ennen sitä käyvät median edustajilta päivittäin kysymässä, että mitähän mieltä sitä tänä päivänä asioista saa olla. Näin vältetään tragedioista suurin eli toimittajan henkinen pipi.

Toimittaja on kovasti huolissaan muukalaisvihasta. Muukalaisvihaa vaan ei saa aikaan perussuomalaiset. Sen saa aikaan esimerkiksi se, että muukalaiset raiskaavat joukolla kantasuomalaisen tytön, niin kuin tuoreista uutisista on voinut huomata. Muukalaisvihaa lisää myös se, että tätä tekoa ei saa tuomita, vaan se on kerta toisensa jälkeen unohdettava yksittäistapauksena. Muukalaisvihaa lisää se, että mediassa ei itse rikos ole mikään ongelma, mutta se on, että Teuvo Hakkarainen laittoi tekijöitten nimet verkkoon. Ennen kaikkea muukalaisvihaa lisää tämänkaltainen elvistely:


Johtuneeko siitä, että nämä tietyt etnisesti oikeat ryhmät on nostettu Suomessa kunniakansalaisen osaan vai näitten ryhmien omista luonteenpiirteistä vai molemmista, mutta joka tapauksessa näitten ryhmien asenteessa tässä maassa on jo hyvän aikaa ollut miehittäjän asennetta. Eihän se sinänsä ihme ole, kun heitä on täällä nostettu jatkuvasti jalustalle ja julistettu että jos heidän tuomia voimavarojaan ja erityistaitoja ei oteta meillä käyttöön, niin mehän päädymme tsuhnien helvettiin.

Itse uskon, että miehittäjän asenne johtuu siitä, että he uskovat elävänsä lampaitten maassa. Ja tällä hetkellähän se siltä näyttääkin. Jos suomalaisten historiaa vähänkin tuntee, tajuaa kuitenkin, että suomalaisista löytyy hyvin vittumaisia piirteitä, kun mitta tulee täyteen. Ennen kaikkea suomalaiset osaavat toimia organisoidusti, ja sitä, mitä se tarkoittaa kannattaa miettiä parikin kertaa.

Henkilökohtaisesti sinänsä ihmettelen kunniakansalaisten toimintaa. Jos vähänkin järjellä ajattelee, niin pienen kansansirpaleen ei kannattaisi hirveästi perseillä maassa, jossa se on vain pieni kansansirpale. Mehän elämme anteeksipyytämisen luvatussa maassa, mutta onko esmes somalivähemmistön nokkamiehiltä kuultu koskaan anteeksipyyntöjä oman porukkansa edesottamuksista.

Tästä tuoreimmasta tapauksesta ottaa media mitä varmimmin vaarin, ja odotettavissa on reportaasisarja kunniakansalainen X:stä, joka edustaa menestystarinaa eli työskentelee tulkkina ja sovittelijana yrittämässä etsiä ratkaisuja ongelmiin, joita ei olisi olemassakaan ilman hänen edustamaansa kansanryhmää. Median ratkaisu on toistuvasti pään työntäminen puskaan. Ja ihan hyvinhän se ratkaisu toimiikin. Niin pitkään kunnes joku tulee potkimaan perseeseen.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kas kun noissa FB-kommenteissa noiden kommentit ovat suomeksi. Luulin että ne kävisivät jutusteluaan heidän rikkammalla kielellään.

Anonyymi kirjoitti...

Kun Hakkaraisen tekemästä kuvien levittämisestä nousi mediasta taas meteliä, niin tällä kertaa Soini sanoi ettei ota kantaa ja että viranomaiset ottavat kantaa jos on aihetta.

Tämä laittoi miettimään että Helenan ja Jameksen suhteen Soini ja Ruoho-Pirkko olisivat voineet tehdä samoin eli sanoa medialle Juicen tyyliin e-e-e-e-en ko-ko-kommentoi. Tällä se oltaisiin saatu unohdettua saman tien.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras ja kiitos kommenteistasi.

Kommentti 1: Jos ajatellaan, että samassa naamakirjassa puhuu tyypit, joitten äidinkieli on vaikkapa arabia, somalia ja albania ja keskustelu tapahtuu Suomessa, niin suomen kieli on varsin todennäköinen vaihtoehto.

Kommentti 2: A-men to that. Tosin minä en Juicesta erityisemmin välitä. Vaan tuo ”en kommentoi” olisi ollut viisas vaihtoehto aiemmassakin avohärdellissä.

Anonyymi kirjoitti...

On mennyt meno melkoiseksi. Täähän on hyvä vain. Pikku hiljaa jokainen asioita seuraamatonkin alkaa nähdä tässä jotain outoa. Kun Erosgaten yhteydessä esim. Mr perskeles ennusti tällaisen uutisoinnin toistuvan kun kerran myötäiltiin, niin itse kuvittelin niillä tomppeleilla olevan edes sen verran pelisilmää, että odottaisivat nyt edes hetken. Vaan ei. Uuteen hyökkäykseen käytiin välittömästi ja itse uskon, että aivan liian pian. Tää tulee vesittämään niitä kuviteltuja voittoja, mitä erosgatessa ehkä saavutettiin. Tai ainakin pitäisi. Tällainen hulabaloo lisää aivan varmasti käyntejä Halla-ahon, Erosen yms. sivuilla ja kun sieltä ei löydykään hitlereitä niin monia silmiä avautuu. Ja kun epäilys on kerran kylvetty sitä on vaikea tukahduttaa. Näin ainakin toivon. Ehkä on aika herätä ja päästää kissa ulos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Plussaahan tässä on se, että tämänkin caustin kautta tosiaan moni ihminen saattaa tutustua siihen, mitä nämä hirviöt oikeastaan ovat mieltä ja huomaavat, että eihän ne hirviöitä olleetkaan. Pelisilmää ei ollut, vaan koneessa työnnettiin välittömästi vitosta läpeen. Kyseinen toimittaja & kollegansa vissiin elää virtuaalimaailmassa, missä Suomessa on moniosaavia ja helvetin rehellisiä & ahkeria etnisesti oikeaoppisia maahanmuuttajia, joitten erityisosaamista ei voida ottaa käyttöön rakenteellisen rasismin takia. Samassa virtuaalimaailmassa Suomi on täynnä ruskeapaitaisia oikean kainalon tuulettajia. He elävät siinä ja uskovat siihen. Keskusteluyhteyttä ei synny.

Becker kirjoitti...

Niin, eihän meidän tarvitse silmäillä kuin vähän Eurooppaan, niin siellä on jo selvät merkit näkyvissä, että kattila alkaa hiljakseen kiehua.
Ruotsi on erinomainen esimerkki siitä, missä media on täysin hampaaton ja poliittisen korrektiuden mädättämä. Poliitikot mollaavat kilvan alkuperäisasukkaita,jotka aivan selvästi ovat tyhmentyneet vuosikymmeniä kestäneen aivopesun seurauksena. Mamuja ja manneja kuskataan hopeavadeilla ja luvataan ummet ja lammet. Laittomille maassa oleskelijoille ollaan järjestämässä ilmaista terveydenhoitoa ja jopa ammattiliittoja. Pian varmaan eläkettäkin. Milloinkahan svennet oikein heräävät. Meillä on naapurissa mallia mistä ottaa. En muuten kyllä ikinä usko, että meillä oikofobia voi saada vastaavat mittasuhteet, mutta tarkkana pitää olla, sillä merkkejä on jo näkyvissä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos media edes jossain vaiheessa herää siihen, että pää on ollut pensaassa liian pitkään?

Niin veikkaan, että se ei jää siihen "perseelle potkimiseen" vaan he kokevat ns. "arabikevään(tm)" joka on varattu "hyödyllisille idiooteille(tm)".

Anonyymi kirjoitti...

Vastaisuudessa jos persuille tulee eteen uusi tilanne josta uhkaa tulla kausti, niin sillä sekunnilla on persujen johtohenkilöiden on parasta vääntää en kommentoi-kahva täydelle höyrylle ja radiohiljaisuus päälle. Siinä on toimintaohje siitä miten kriisinhallintaa sovelletaan julkisuudessa.

Onko Ykä seurannut uutisia Ilkka Kanervasta ja siitä miten Kokoomus on menetellyt hänen suhteen? En aio kehua Kokoomusta mitenkään, vaan kehun sitä miten se hoitaa kriisinallinnan Ilkka Kanervan osalta. Kehun siis tuota toimintatapaa ja sen toimivuutta. Persut voisivat hankkia lisenssioikeudet tuohonkin metodiin.

Castor kirjoitti...

Terve Yrjöperskeles,

Olen pahoillani etten ole ollut aktviisempi kommentoimaan. Enkä nyt aio kommentoida tuota viimeistä kirjoitustasi vaan kertoa hieman miten täällä asioita nähdään ja tehdään:

Meidän asuntomme lähellä on kaksi koulua. Molempiin mennään kiltisti klo 8 aamulla. On aivan uskomattoman hienoa kuulla "The march of the Volunteers" kaikkien laulamana, jonossa/rivissä ja sen jälkeen erittäin järjestäytyneinä sisälle luokkiin. Armeijassa ollessani laulettiin "Kuullos pyhä vala", en tiedä tehdäänkö sitäkään enää.

Kiinalainen yhteiskunta on järjestäytynyt, se on isänmaallinen (välillä ad absurdum) mutta erittäin järkevällä tavalla. Olen ollut mukana kiinalaisten M&A - hankinnoissa Hong Kongissa ja Yhdysvalloissa, ei mitään paskaa sillä puolella (kiinalaisella). Nämä ovat järkeviä ihmisiä, jotka ymmärtävät isänmaallisuuden sillä tavalla kuin ne ukot, jotka olivat rähinässä Suomen puolesta 1939-45.

En ole kääntynyt kommunismiin (joka on aika inexistentti täällä Shanghaissa) mutta ymmärrän tämän(kin) hallituksen pyrkimyksiä parantaa oloja myös muualla kuin itärannikolla. Se on todellinen. Täällä ei ole Kulosaaren puuteripyllyjä jotka liittouvuvat vihreitten/de röda kanssa, jos silta tai satama halutan, se tehdään. Näin voitetaan länsimainen paska-demokratia, joka ei edes ole todellista. EU meritokratia = Stubb & Co) kaikkine puutteineen on se todellisuus, jossa joudumme tällä hetkellä elämään. Ehkä emme kovin kauaa enää, koska rahat on loppu, sitä vain painetaan.

Haluaisin aina välillä pistää pientä kommenttia Y:n respaan, mutta olisi miellyttävää olla suoraan yhteydessä myös Y:n kanssa. Kuten sanottu, minut löytää Max Jussilan nimellä Hästö & Salingren sivuilta, mutta arvostaisin henkilökohtaista kontaktia. Meiliadressi on max.jussila@gmai.com ja puhelinnumero tänne on, jos haluat soittaa halvalla kulttuurirasistille, 99577 86 1368 128 1380 (3 c minuutti).

Olen muuten sitten kivivuorelainen mies, isäni kotipaikka oli lähellä niitä alueita, joista Linna kirjoittaa. Uskomaton tyyppi se Otto, "homma kun kävi", eikä ainoastaan työ vaan ajattelu myös.

Ystävällisesti,

Max

Castor kirjoitti...

Did I get through???

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Anolle, Vieraalle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Ruotsin tilanteen pitäisi todellakin toimia varoitusmerkkinä sokeallekin. Se, että täällä ei tietyt porukat varoitusta tajua, kertoo lähinnä sen, että ne eivät edes halua tajuta, vaan elävät omassa virtuaalimaailmassaan. Vaan veikkaanpa, että Suomessa kynnys suojelukaartin perustamiseen ei ole läheskään yhtä korkea kuin Ruotsissa.

Ano: Nykyinen media on varmaankin päättänyt kulkea valitsemallaan tiellä ihan loppuun saakka. Paras tapa iskeä takaisin lienee varmaankin lompakko, eli ei kannata tilata noita lehtiä. Ylehän, piru vie, varmisti rahoituksensa muuten.

Vieras: Enpä ole todellakaan nähnyt kokoomuksen suunnasta hätäkakkaa tai paniikkinappulaa. Tietysti kokoomushan pääsee helpommalla ”yleisistä syistä”. Jos persujen kansanedustaja olisi saanut tuomion, niin lööpit eivät viikkoon muuta kirkuisikaan.

Castor: Läpi tuli, loud and clear. Kiitos tilannepäivityksestä Kiinan mailta. Kiinan ja Suomen järjestelmiä on tietysti hyvin vaikea verrata keskenään, mutta Kiinan kokoisessa möhkäleessä tämä pohjoismainen sosialidemokratia tuskin toimisi. Siitä plussat kiinalaisille, että he eivät kysele muilta lupaa siihen, miten omassa maassa eletään. Minä pidän yhteydenpidon pääosin tämän blogin kautta. Joskus aikaisemmin harrastin enemmän sähköpostittelua, mutta homma kääntyi pian siihen, että mulla oli tavallaan kaksi blogia yhtä aikaa hoidettavana, eikä aika oikein siihen riitä.

Castor kirjoitti...

Ymmärrän. Kiitos osoitetusta ystävällisyydestä.
Max

Yrjöperskeles kirjoitti...

Pistäthän Castor jatkossakin tilannepäivityksiä sieltäpäin. Kiina on tämmöselle tavalliselle hepulle kuitenkin mysteeri, josta luodaan mielikuvat ihan puhtaasti kuvitelmien perusteella. On hienoa, kun joku itse paikalla oleva kertoo meiningistä sielläpäin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Castor:

Mulla oliskin kysymys, joka kiinnostaa, kun sinä kattelet asioita siellä paljon lähempää. Eli mitenkä se on se Kiinan ja Taiwanin tilanne? Onko siellä oikeasti sota lähellä, vai onko kyse poliittisesta sapelinkalistelusta? Mikä on kiinalaisen kadunmiehen mielipide asiasta? Kiinnostaako kiinalaista kadunmiestä asia? Ja vaikka mailla on ränävälit, käydäänkö Kiinan ja Taiwanin välillä kauppaa?

Närpiön susi kirjoitti...

Jotain peräti omituista on hyvässä Suomessamme tapahtumassa juuri nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Ykä perehtynyt Kiinan historiaan ajalle 1912-49? Tai Castor?

Keisarivallan loputtua Kiina muutettiin tasavallaksi, mutta jossin kohdin se ajautui hajaannukseen, jolloin sotaherrat hallitsivat provinsseja. Muodollisesti Kiina oli yksi valtio, esim. edusti itseään olympialaisissa 1932 ja 1936.

Japania vastaan osapuolet sotivat yhdessä, mutta sen jälkeen ne jatkoivat rähinää sisällissodassa. Mao oli oikeastaan vain yksi sotaherra muiden joukossa ja hän sitten sattui voittamaan.

Kuomintang pakeni Taiwanille jossa se jatkoi toimintaansa eräänlaisena pakolaishallituksena. Tavallaan Taiwan on eräässä mielessä "oikea" Kiina ja on siten osa pitkää jatkumoa.

Tämmöisiä löysin:

Republic of China (1912–1949)
History of the Republic of China
Warlord era
Chinese reunification (1928)
Chinese Civil War

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Vieraalle & kiitos kommenteista.

Närpes Varg: Kasevaa hieman muokaten "päivä päivältä enemmän me ollaan Suomesta huolissamme niin".

Vieras: Kiitos linkeistä. Tuon maailmankolkan historia tuolta pätkältä on ollut mulla melko huonossa hahmotuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Mihin tämä kannattaisi pistää, mutta mieluiten näkisin sellaisen hallituksen jonka muodostaisivat Paavo Väyrysen Kepu, persut ja kristilliset. Voiko nuivempaa hallitusta saada käytännössä? Ei sitten muita mukaan. Mennään vaikka vähemmistöhallituksella jos ei muuta. Tietysti olisi hienoa jos Väyrys-Kepu, persut ja kristilliset saisivat kolmestaan enemmistön Eduskuntaan.

Eipä siinä, on tuo Mauri Pekkarinen myös perinnekepulainen, joka voisi olla jonkinlainen ylimenokauden ratkaisu palauttamaan perinnekepu. Ei silläkään ole citykepulaisen leimaa. Varmaan hänkin on kokenut ja taitava, osaa muuten puhua saksaakin. Syököön vaan perinnekepu persujen kannatusta mikäli perinnekepu nuivistusi persujen tasolle.

Jos tuollainen hallitus muodostettaisiin, niin voi vaan kuvitella sitä kiukkua ja meteliä, minkä tiedostavat piirit päästäisivät. Mitä ne ajattelisivat ulkomailla ja YK:ssa tuommoisesta hallituksesta?! Vastaus: ei sillä ole merkitystä, koska ulkomailla ei olla kiinnostuneita Suomen asioista. Korkeintaan ulkomaiden tiedostaviessa samppanjasosialistien seurapiireissä ollaan kiinnostuneita.

Kiviniemen möhlintä johtui aika paljon siitä mitä anteeksi-Vanhanen sai aikaan Kepun puheenjohtajana, ja kun lautaskasa-Matti jätti uppoavan Kepu-laivan kuin rotta. En halua puolustaa minkki-Maria, mutta luulen että hän löi pisteen i:n päälle ja antoi armolaukauksen sille kehitykselle joka alkoi siitä kun Vanhanen aloitti sattumapuheenjohtajana ja vaaleissa tuli jatkuvasti tappioita.

Kuullostaa oudolta, mutta Jäätteenmäkeäkin on joskus ollut ikävä. Perinnekepulaiset arvokonservatiivit ja maalaiset aikoinaan nostivat hänet ylös. Olisi vaan Jäättenmäki ollut aikoinaan hiljaa Irakista, niin olisi Vanhanen ja Kiviniemi jääneet nobodyiksi.

No, voin kehua Kiviniemeä ja Vanhasta siitä, että molemmat äänestivät kahden ydinreaktorin puolesta 2010. Hieman viisastuivat aiemmista kerroista, kun 2002 äänestyksessä kumpikin äänesti vastaan ja 1993 äänestyksessä Vanhanen esitti vastustavan ehdotuksen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentistasi. Tommonen skenaario ei olis minunkaan mielestä hassumpi, mutta toisaalta luotan kepuun vähemmän kuin sinä. Väpen pääasiallinen poliittinen linja on Väpe, joka muuttuu tarvittaessa miksi tahansa. Ja en usko, että Väpe edes pystyy voittamaan citykepulaista linjaa. Tietysti nuivistunutta kepua vastaan minulla itsessään ei olisi mitään. Niin kuin ei kridejäkään, mutta minusta tuntuu, että he itsekään eivät oikein tiedä, mitä he haluavat olla. Kridet ovat kumminkin tietyllä tavalla kompuksessa meidän evankelis-luterilaisen kirkon kanssa, joka taas itsessään on enää pelkkä ylisuvaitseva valtionvirasto. Se on muuten totta, että ei muualla kiinnosta hevon v***uakaan se, mitä Suomessa tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Miten minulla sitten on ollut semmoinen käsitys että kristilliset ovat usein saaneet kannatusta helluntailaisilta ja muilta "vapaiden suuntien" kirkoilta. Nuo porukat ovat tietääkseni nuivia kristittyjä. Ja sekin luulo minulla on ollut että kristillisillä olisi aina ollut hankala suhde ev-lut-kirkkoon.

Leo Meller sanoi että Oulun piispa Olavi Rimpiläinen sanoi hänelle 1980-luvun alussa että jos ev.lut-kirkko toteuttaa aikomansa tavoitteet, niin se ei ole sen jälkeen enää kristillinen kirkko. Rimpiläinen ennusti ev-lut-kirkon alameän paikkansa pitävästi, valitettavasti arvio osui kohdalleen.

Jos voisi jotenkin tukea Luther-säätiötä ja SLEY:tä, varsinkin jos noille voisi korvamerkitä kirkollisveron, niin tekisin sen. Noilla on vielä perinteinen, arvokonservatiivinen ja vanhaluterilainen linja käytössä. Jos Luther-säätiö rekisteröityis kirkoksi, niin voisiko se vetää nuivat luterilaiset? Toisaalta kirkko olisi toivottavaa vallata takaisin, vaikka lessujen avulla.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin vielä. Huomasitko että Helena oli töllössä perjantaina Ylen Stream-ohjelmassa ja kolmosella Korkojen kera-ohjelmassa? Kohtuullisesti osasi esiintyä sen mitä ehti sanoa. Ehkä jännitystä oli jos ei ole rutinoitunut esiintyjä. Ei Helena kuitenkaan mokannut eikä ollut mikään bimbo. Toissijaisesti voi todeta että oli häntä ihan kivaa jo pelkästään katsoa....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuossa saattaa olla niin, että sinä olet oikeassa ja minä enempi hakusessa. Rimpiläisen ennustukset ovat kyllä osuneet kohdalleen, sillä kirkko ei ole enää kirkko vaan virasto.

Multa meni tuo ohjelma ohi. Nykyisin tulee katsottua niin vähän televisiota. Mukavan näköinen misuhan se Helena on.