perjantai 5. helmikuuta 2021

MIKROAGGRESSIO JA VOODOO

Kirjoituksen inspiraatio tulee Suomen parhaasta sarjakuvasta eli Ryppy & Reiästä jonka uusimmassa postauksessa Ryppy ja Koponen tuumailivat saunan lauteilla mikroaggressiota. Esimerkkinä se tapaus että suomalainen heppu syyllistyy mikroaggressioon kun hän kysyy tummapintaiselta taksikuskilta ihan kohteliaasti että mistäs olet alunperin kotoisin eikä ajattele että ilman muuta kyseinen ilmiselvä afrikkalainen on paljasjalkainen suomalainen. Monikulttuurisuuden hengessä ja nimessä.

Itse asiassa Suomessa ollaan vielä erittäin onnellisessa tilanteessa kun tällaisia kysymyksiä voidaan yleensä esittää. Toisin kuin esmes lähes koko Afrikan monietnisissä ja monikulttuurisissa maissa joissa ei sinänsä tunneta mikroaggressioita mutta huomattavasti rankempia aggressioita kylläkin ja nehän esiintyvät – monikulttuurisuuden hengessä ja nimessä – säännöllisenä ihmisten joukkolahtaamisena eivätkä mustan Afrikan maat muutenkaan ole varsinainen esimerkki rauhasta, rakkaudesta, solidaarisuudesta, vakaudesta ja hyvinvoinnista. Vaikka monikulttuurisuudesta ja sen toimivuudesta ne osuva esimerkki ovatkin.

Mutta mitä tulee tuohon mikroaggressioon niin kyseessähän on tärähtäneistömme mielellään käyttämä newspeak-termi jota pyritään pakkosyöttämään ihmisille ja vaikuttamaan sitä kautta ihmisten niin käyttäytymiseen kuin ajatteluun. Aivan samoin kuin ”toiseuttaminen”, ”rodullistaminen” ja mitämerkeleitä niitä nyt oikein onkaan. Hallitse kieltä, hallitset ajattelua ja siten hallitset maailmaa. Mutta näitä tiedostavaisia termejä ei Suomen laki tunne eikä niistä tarvitse välittää. Tosiasiassa kyse on vain suvaitsevais-tiedostavasta varsin pienen ihmisryhmän käyttämästä voodoosta. Ja aivan niin kuin se varsinainen voodoo, se ei vaikuta kuin niihin, jotka siihen uskovat ja antavat sen vaikuttaa.

Eli: jos lukija kohtaa suvaitsevais-tiedostavan tättähäärän joka sanoo että lukija on syyllistynyt mikroaggressioon, niin lukija voi kaikessa rauhassa sanoa että mene ämmä ja lyö kyynärpääsi kiveen niin ehkä hetkeksi helpottaa. Hyppää sitten mosseen ja mereen ja mene sen jälkeen leikkimään voodoo-leikkejäsi niiden kanssa jotka niihin uskovat.

Ehkä on hyvä myös muistuttaa, että kyseiset voodoo-tättähäärät toimivat joka ainoa suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Akateemisina suojatyöläisinä joiden ainoa tehtävä on keksiä jälleen uusia rasismin muotoja joilla he voivat perustella oman tarpeettoman tarpeellisuutensa. On myös hyvä muistuttaa, että tämä kuviteltu suomalaisten mikroaggressio ei ole vahingoittanut ketään. Sen sijaan monikulttuurisuuden nimissä Suomeen hankittu tuontiaggressio tarkoittaa suomalaisiin kohdistuvia ryöstöjä, pahoinpitelyitä, raiskauksia ja murhia. Se aggressio ei ole kuviteltua. Se on totta.

Ja jos newspeak-termeistä puhutaan niin muistutetaan vielä että cis tarkoittaa edelleenkin ylennettyä c-säveltä eikä mitään, mitä voodoo-pellet vaativat normaalien heteroihmisten opettelevan ja käyttävän kun kyse on heistä itsestään.

Toimittaja löysi mikroaggression ja vajosi transsiin.


37 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Totalitarismissa on tosiaan olemassa se ilmiö, ettei puhdasoppisuuden varjelemisella ole takarajaa. Mitä sitovampi yhteisö sosiaalisesti on, sitä pienemmät yhdenmukaisuuden loukkaukset se kokee uhkina. Normipaineen kasvaessa yhteisö ja yksilö sulavat tajunnallisesti yhdeksi ja samaksi, ja niinpä se, joka joutuu epäillyksi harhaoppisuudesta, sisäistää tämän epäilyn ja alkaa myös itse ankarasti pohtia mahdollista hairahtumistaan -- kuten noituudesta syytetyt takavuosisatoina saattoivat myös itse uskoa siihen että piru oli vallannut heidän sielunsa.

Se on outo ilmiö, jota kannattaa ajatella -- noitaoikeudenkäynneissähän niin tuomarit, rahvas kuin syytetty itsekin saattoivat yhdessä itkeä kovaa kohtaloaan, mutta kukaan ei siis mahtanut asialle mitään, ja vain rovio ratkaisi tilanteen. Mitä tunnustuksellisemman ajattelun vallassa eletään, sitä vähemmän minkään käsitysten premissejä voidaan kyseenalaistaa. Noitaoikeudenkäynneissä keskityttiin todisteluun siitä onko syytetty noita vain ei -- kukaan ei kysynyt, mahtaako maailmassa sellaista asiaa ollakaan kuin noituus.


Ihan vastaavalla tavalla meillä ovat voimassa pykälät "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" ja "uskonrauhan rikkomisesta", vaikka käsitteitä "ryhmä" ja "uskonto" on lakitekstissä käytetty tavalla, joka ei kestä kriittistä tarkastelua. Laki puhuu viitteellisesti yhteisöistä kuin yhteisöt olisivat eräänlaisia suuria yksilöitä. Sitä tosiasiaa, että yhteisöt ovat laadullisesti yhteismitattomia yksilömielikuvien kanssa, laki ei tunnusta.

Niinpä Korkein oikeus sitten saattaa antaa tuomiolauselman, jossa se esimerkiksi ikään kuin ilmoittaa tietävänsä "mikä on ja mikä ei ole omiaan edistämään uskontojen välistä keskustelua". (Ilmeisesti siis sosiologian kieltäminen autonomisena tieteenä?)

Kulttuuriset hylkimisreaktiotkin ovat tosiasioita, jotka indikoivat sitä etteivät kaikki kulttuurit tosiasiassa voi sopeutua toisiinsa. Sillä ei ole mitään tekemistä minkään yksilölähtöisen kanssa -- yksilöt ovat aikamoisia kärsijöitä näissä sosiaalisten voimien myllerryksissä. Yksi jos toinenkin noita-akka todellakin kärsii oman tietoisuutensa epäilyksen piruista, kuten noista "mikroaggressioista". Ne pitäisi kitkeä täydellisesti niin omasta kuin muidenkin mielistä.

Niistä oman mielen mikrokasvuston irtirepimistarpeista ne suuremmat aggressiot sikiävät. Mikään väkivalta ei ole niin julmaa kuin se mitä tehdään ihmistä suurempien voimien nimissä. Jumalien, ylevien aatteiden, ihmisoikeuksien, oikeassa olemisen nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit muun muassa: "Aivan samoin kuin ”toiseuttaminen”, ”rodullistaminen” ja mitämerkeleitä niitä nyt oikein onkaan.. Mutta näitä tiedostavaisia termejä ei Suomen laki tunne...

Olitko asiasta aivan varma?

Päätin tarkistaa asian, ja totesin: olet oikeassa. Ainakaan vielä toistaiseksi tällaisia sanoja ei esiinny missään laissa tai asetuksessa. Mutta kenties muutaman vuoden kuluttua on?

Sen voi helpostikin tarkistaa Internetiin tallennetusta lakikokoelmasta, Finlex-tietokannasta: https://www.finlex.fi/fi/
Jos siinä olevaan hakukenttään näppäilee jonkin sanan, kone etsii kaikki säädökset, joissa kyseinen sana esiintyy. Suomen kielessä sanoilla kuitenkin on toisistaan poikkeavia taivutusmuotoja, mutta saman sanan eri taivutusmuodothan kuitenkin alkavat samalla tavalla. Sekin on tuossa otettu huomioon: siihen voi myös näppäillä sanan alkuosan perään tähtimerkin (*), esimerkiksi rodullist*, jolloin kone etsii kaikki lakiteksteissä esiintyvät sanat, jotka alkavat "rodullist"; toisin sanoen tuon verbin kaikki taivutusmuodot ja mahdolliset johdokset. Hakutulos oli nolla, eli niitä ei esiinny missään laissa tai asetuksessa. Myös toiseut* antoi nolla-hakutuloksen. Mutta miten mahtaa olla muutaman vuoden kuluttua? Ovatko ne kenties tulossa jopa rikoslakiin?

Ja vaikka näitä sanoja ei ainakaan vielä toistaiseksi esiinny lakiteksteissä, ovatko ne jo kauan esiintyneet, paitsi poliitikkojen puheissa, myös joissakin viranomaisten antamissa ohjeissa ja määräyksissä? Esimerkiksi Opetushallituksen laatimassa opetussuunnitelmassa? Tai oletko itsekin lastensuojelun työntekijänä saanut ylemmiltä viranomaisilta ohjeita tai määräyksiä, joissa nämäkin sanat esiintyvät?


Anonyymi kirjoitti...

Sitä vaan ihmettelen miksi sitä Tampereella syytettyä tyyppiä ei voida passittaa kansainväliseen tuomioistuimeen tai vaikka Sierra Leoneen tuomittavaksi. Kalliiksi tulee tämä rikollisten imurointi maamme vankilohin tai pahimmassa tapauksessa jos pitäviä todisteita ei löydykään maksetaan korvuksia.

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta kun ne suvaitsevais-tiedostavaiset voodoo-tättähäärät pitävät hegemonisessa hallussaan maamme ja liian monen EU-maan poliittista, hallinnollista ja mediavaltaa, niin paha heitä on kehottaa iskemään kyynärpäänsä kiveen jne.

Ne suuttuvat siitä, ja niillä on välineitä kostaa. Poliisijohtoa ja oikeuslaitosta myöten.
Eikä mikään viittaa siihen, että asiantila olisi miksimään muuttumassa, paitsi alati pahenevaan suuntaan.

Joppos123 kirjoitti...

Anolle: tampesterin ihmissyöjä on aikoinaan itse tavjan maahanhaalima rikkaus. Nyt alkaa taas ainakin 20 miljoonan euron turha oikeudenkäynti kuukauden Sierra Leonen matkoineen ja jätkä ei tule saamaan tuomiota, ihmetten jos saa.
Vanha tapaus Irakilaiskaksosista on taas lööpeissä. Mulkuthan olivat teloittamassa Irakilaissolttuja niskalaukauksin ja siitä oli ihan viedomateriaalia.
Paskoja ei tuomittu osittain siksi, että ei voitu kiistattomasti osoittaa kumpi läjä niitä niskalaukauksia videolla jakoi.
Paskat vapaaksi ja isot korvaukset kehiin.
Nyt on saadut tapporahat hummattu ja röyhkeät paskat vaativat valtiolta lisää massia pitääkseen bileitään pystyssä vihervasemmistolaisessa hölmölässä.
Nuo koiranoksennukset pitävät meitä vajakkeina ja idiootteina ja jos näille rikastajille jaettuja tuomioita tai sitä, että ovat päässet maahan katsoo niin he ovat sataprosenttisen oikeassa.

muuanpena kirjoitti...

Kun mustalta (siis suvakin mielestä) ei voi kysyä, että mistä lie kotoisin eikä mustaa saa sanoa neekeriksi, niin kävisikö tällainen. Tavallisena pottunokkana, sillä tuulella ollessani, voisin hyvinkin suvakille väittää olevani neekeri ja koska olen neekeri, voin tietysti käyttää sanaa neekeri, eikä se loukkaa minua mitenkään.
Hyväksyisikö tuo väitteen suoralta kädeltä, vai alkaisiko rodullistaa minua, koska en näytä suvakinkaan mielestä sellaiselta, miltä neekeri suvakinkin mielestä pitää näyttää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Ano1:lle, Ano2: lle, Qroquius Kadille, Joppos123:lle ja muuanpenalle & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Tämä uusnoitavainohan on vasta alkamassa ja voi miettiä että mihin se päätyy. Ja ei sosiologiaa olla suinkaan kieltämässä. Ainoastaan sosiologit jotka tekevät järjestelmän kannalta vääriä johtopäätöksiä.

Ano1: Olin asiasta aivan varma mutta nykyisinhän tietyllä tavalla lain asemassa on myös ns. ajan henki. Ja pirustako tosiaan tietää, koska ne ovat laissa. Opetushallituksen käytännöissä ne ovat olleet jo hyvän aikaa.

Ano2: Et muuten ole ainoa joka tuota ihmettelee.

Qroquius Kad: Tuo on valitettavan totta ja nimenomaan mediavalta on asian ydin. Tilanne tulee pahenemaan entisestään. Mutta onneksi tässä normaalielämässä sillä ei ole vielä lainvoimaa. Ja ei tavallisen ihmisen elämässä onneksi usein tuollaisiin tättähääriin törmää. Ainakaan täällä syrjäseudulla.

Joppos123: Juuri näin. Ei lisättävää. Tarja päätti ja Erkki vahvisti.

muuanpena: Se saisi raivokohtauksen ja sanoisi että sinä vittuilit hänelle ja maalitit hänet.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä näistä päivän uutisoinneista pitää jo mikro- tai oikeammin makroaggressiot saada:

1) "Suomalaisethan" siellä myymässä passejaan satasella:
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/3592630

2) Kun mikään ei riitä ja vääräuskoista saa huijata:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/isis-joukkomurhaan-syyttomiksi-todetut-irakilaiskaksoset-vaativat-lisaa-korvauksia-vain-anneli-auer-saanut-yhta-suuren-paivakorvauksen/8055880

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Tiedät joutuneesi nappulaksi valtapeliin mikäli sinua syytetään mikroagressioista. Oikea tapa toimia on kuten blogi-isäntä ehdotti, tosin suotavampaa olisi käyttäytyä huomattavasti epäkohteliaammin. Vastauksen tulee sisältää huomattavasti enemmän, ellei sitten peräti pelkästään kirosanoja ja alatyylin ilmaisuja.

Liitteenä video tällaisesta valtapelistä. Olen aina pitänyt kiinni sellaisista ritarillisista periaatteista, että heikompia ei kiusata mutta olen valmis joustamaan näistä periaatteista mikäli tällainen likasanko ikinä ilmaantuu minun kiertoradalleni. Luultavasti moni syyllistyisi pahoinpitelyyn tällaisessa tilanteessa.

https://m.youtube.com/watch?v=FeNJFz-WCZs

Strix Senex kirjoitti...

Mikroaggressio = hyttystä pienempi aggressio, jonka huomaa aggressioksi vain suurennuslasilla. Kun hienohipiäisyys ja totalitaarinen kontrolli ovat kehittyneet riittävän pitkälle, eli aitoa aggressiota ei enää esiinny (politrukkien vääräoppisiin kohdistuvaa aggressiota ei tietysti lasketa mukaan) ja mikroaggressiotkin on kuurnittu, niin seuraavana päästään jahtaamaan nanoaggressioita, joiden havaitsemiseen tarvitaan elektronimikroskooppi.

Minun nuoruudessani tavattiin sanoa, että joka syyttä suuttuu saa lahjatta leppyä. Ja kyllä minä olen sitä mieltä, että suhteellisuudentaju ja kohtuuden ymmärtäminen ovat edelleen suositeltavia hyveitä. Sitä voi opettaa itsensä tulemaan toimeen ihmisten kanssa niin, että ei nyt turhista mieltään pahoita. Tai sitä voi opettaa itsensä niin hienohipiäiseksi, että ei tule toimeen missään eikä kenenkään kanssa. Minne tämän jälkimmäisen tien valinneet päätyvät, lienee kohtuullisen hyvin ennakoitavissa. Mitään sietämättömät ihmiset kun ovat jokseenkin kaikkien mielestä sietämättömiä.

Valottaja kirjoitti...

Tulin itsekin piirtäneeksi kuvan tästä sinänsä herkullisesta aiheesta 'mikroaggressio'. Eiköhän liene aika laittaa se ja jatkossa muutama muu tänne blogosfääriin.

https://kivatsullehei.blogspot.com/2021/01/mikroaggressio.html

Anonyymi kirjoitti...

Tuttavani ulkonäkö, niin kantasuomalainen kuin onkin, sattumalta viittaa hieman eteläisemmille leveysasteille. Onkohan se mikroaggressiota, jos häneltä kysytään "mistä olet kotoisin, et vaikuta suomalaiselta?" Häneltä näet kysellään sellaista useinkin ja onpa käynyt niinkin, että ollessamme kapakassa sitkeä etelämaalaiseksi väittäjä ei uskonut, vaikka hän näytti ajokorttinsa.

Joppos123 kirjoitti...

Meillä on aivan liian helppoa. Vihervasemmistolla on aikaa laulaa gumbajaa geelipäiden kanssa.
Eniten keskimäärin vituttaa kaikki mutta yksi yli kaiken.
Vuonna 2017 tasoristeyskolarista junnua ei jätetä rauhaan. Nyt vitun valtakunnansyyttäjä haluaa edelleen junnulle tuomion.
Kun nämä valtakunnasyyttäjät kerrankin olisivat oikeiden rikollisten perään.
Mitä minä noiden junnujen päänsisusta tunnen niin eiköhän tuomio ole jo aika monta kertaa kärsitty. Se on elinkautinen vaikka vahinko.
Valtakunnansyyttäjä on edelleen sen pojan kimpussa.
VMP. Ei vaan käy oikeustajuun varsinkin kun sama oikeuslaitos vapauttaa ihmissontaa jatkamaan rikoksiaan.
Valtakunnan syyttäjä haistakoon pitkän paskan.

Joppos123 kirjoitti...

Vähän huvittaa kun tänä päivänä joillekkin väkivalta, jopa äärimmäinen tulee yllätyksenä.
Tiettyihin käyttäymismalleihin joko oppii tai kasvaa. Joistain voi kasvaa pois tai päätyy toteuttamaan samaa mihin on tottunut.
Sitten kun mennään alueelle missä säännöt eivät päde niin säännöt ovat paperia.
Siellä pärjää koska se on aina porukan sopimus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys hepalle, Ano1:lle, Strix Senexille, Valottajalle, Ano2:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

heppa: Kun on hyväuskoisten hölmöjen kansakuntia niin nehän vetävät hyväksikäyttäjiä puoleensa kuin paska kärpäsiä.

Ano1: Joo, tuossa kyllä aika monella päre palaisi. Mukaan lukien minulla.

Stix Senex: Totta haastat. Nythän ollaan vaan ajauduttu sellaiseen tilanteeseen jossa suhteellisuudentajun puutteesta on tehty ammatti.

Valottaja: Tuo oli kieltämättä aika hyvä.

Ano2: Taitaa tuo mikroaggressio koskea vain etnisesti edistyksellisiä.

Joppos123:

Viesti1: Tuota olen ihmetellyt itsekin. Miksi helvetissä kaverin elämä halutaan tuhota täysin? Valtakunnansyyttäjälle annan samat terveiset kuin sinäkin.

Viesti2: Noille ihmisille väkivalta on pelkkää teoriaa ja ne elävät muutenkin unimaailmassa. Ja haluavat pakottaa muutkin elämään siinä.

Joppos123 kirjoitti...

Mua vituttaa kun tuota junnua kiusataan, sitähän tämä on. Ei ole kysymys oikeudesta vaan kuten valtakunnanmulkku totesi, ennakkotapauksesta.
Voisi valtakunnanmulkku olla yhtä noheva siinä vaiheessa kun samanlainen junnu tapetaan tai ryöstetään.
Ei meinaan ole kauheasti kuulunut siitäkään Kaivohuoneen tapauksesta.
Osa vissiin otti ritolat ja painuivat muualle vainoa ja kuolemaa pakoon, mitä olen kuullut.
En ole turhaan opettanut junnujani tappelemaan ja jokainen on "havumies" reservissä.
Joku valtti ettei potkita hengiltä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123. Kun noita kahta tapausta vertaa keskenään niin huomaa kyllä mikä valtiovallalle on tärkeintä. Ja se ei ole suomalainen. Se Kaivohuoneen tapaus on jo täysin haudattu. Ja suomalainen ei saisi varmaan enää edes puolustaa itseään.

QroquiusKad kirjoitti...

Tässä kun pureskelin ja pyörittelin mikroaggression käsitettä, keksin sille omanlaisen merkityksen:

mikroaggressio on sitä, että kuunnellaan vittuilua ja siedetään silmille sylkemistä naama alati punaisempana ja kädet alati nyrkkiin tiukemmin puristuen, mutta vaiti seisten.
Kun ylitetään tietty raja, mikroaggressio muuttuu makroaggressioksi ja kiusaajan naama alkaa vuorostaan punottaa, mutta eri syystä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet epäilemättä oikeassa. Mutta näitten mikro-, puolimakro- ja makroaggressioitten etsiminenhän jatkuu sillä tuo lauma joka niitä etsii ja joista se suomalaisia varoittaa ja syyllistää toimii myös oman elantonsa eteen. Ja eihän silloin käy päinsä että kyseiset avoimet, piilo- tai tiedostamattomat rasismin muodot joskus todella loppuisivat. Niitä etsitään ja löydetään aina vain lisää.

Pate kirjoitti...

Todetaan siihen Kaivopuiston tapaukseen sen verran, että kyllä siellä on neuvojiä sekä avustajia jotka ovat avustaneet ns katoamaan. Asia on aivan pokkana todellakin haudattu. Ja kuten todettua, valtakunnanmulqvisti on ristiretkellä suomalaista vastaan jahdaten jotain prkl:n nettikirjoituksia. Kyllä näitä lukiessa on nyt joku aggressio taso noussut. Hiihtolenkille on lähdettävä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo apulaisvaltakunnanmulkku tarvis sukkasaippuaa oikein kunnolla.

Saisi selittää miten ainoa vastuunalaien on se asevelvollinen kuormurikuski. Eikä yksikään virkakyösti. Miksi määrätiin ajamaan vaarallista reittiä. Miksi semmoinen risteys oli olemassa. Miksi muuten juna ei koske määräys, että pitää saada pysähtymään näkyvissä olevalla matkalla?

Lisäksi saisi tuo apulaisvaltakunnanmulkku krtoa MITÄ olisi pitänyt kuskin tehdä erilailla.

Pyssymies

Trilisser kirjoitti...

Voisiko joku kertoa enemmän tuosta junnu vs. valtakunnansyyttäjäjutusta?

Trilisser

QroquiusKad kirjoitti...

Tässä omanlaisessa merkityksessäni mikroaggressio tarkoitti toki tilaa, jonka aiheuttaa uusilmiö nimeltä Mikroaggresio™ jatkuvan etsinnän ja sen ns. löydösten jynssääminen Väärämielisten naamoihin.

Tavoitteena on saada väärämieliset ymmärtämään lopettaa väärämielisyytemme, mutta menettelytapa on omiaan vain aiheuttamaan meissä, korjaamattomasti väärinajattelevissa ihmisessä reaktion, jossa silmille jynssätty Mikroaggressio™ tuottaa todellisen mikroaggression.

Se puolestaan ilmenee erilaisten epäoikeudenmukaisuuden, katkeruuden, vihan ja raivon tunteina, jotka saattavat käsittelemättöminä johtaa makroaggressioon,
eli mikroksi kukistetun vääryydenvastaisen raivon kohoamisen purkautumaan...!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuuri-marxilaisten käyttämää kieltä ei tule omaksua normaaliin kielenkäyttöön vaan sitä tulee käyttää ainoastaan sarkastisesti. Heidän kehittämien termien tekeminen naurunalaiseksi on mahdollista. Kukaan ei esim enää vakavissaan käytä termejä kuten moniosaaja tai kulttuurin rikastus. Aina kun joku noita sanoja käyttää niin tietää että kyse on kettuilusta.

Sama pitää tehdä näille mikroaggressioille, triggeröitymisille, rodullistetuille yms hölynpölytermeille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle, Pyssymiehelle, Trilisserille, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Jep. Verenpaine kohoaa päivä päivältä.

Pyssymies: Ja se risteyshän on sittemmin otettu pois käytöstä.

Trilisser: Kyse on siis tästä tapauksesta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Raaseporin_tasoristeysturma

Qroquius Kad: Joo, ymmärsin toki. Ja olet oikeassa.

Ano: Juuri näin. Röhönauretaan termit nurin.

Anonyymi kirjoitti...

Vaan osataan sitä syyttää Saksassakin.Joku yli 90v.mummo on nyt syytettynä 10000 tuhannen keskitysleirivangin murhasta.Hän oli toiminut ala-ikäisenä leirin sihteerinä.No ei muuta kuin mummolle elinkautinen, kun ei voi enää Nurgberghissä syyttää.Siellähän ois tullu naru kaulaan,jos olisi ollut nyky tuomarit.Jotenkin sitä aattelee että voidaanko nyt asiaa käsitellä objektiivisesti.Kun ajattelee että osa ihan oikeista ss ja gestapo murhaajista ja kiduttajista pääsivät liittoituneitten ja Venäjän tiedustelu ja armeija palveluihin hommiin.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi tukee yksityisen turvevoimalan rakentamista Ruandaan.
Tämän uutisen kun luin Kansalaisen sivulta tuli mieleen, että pitäisikö tuntea mikroagressiota suurempaa ärsyyntymistä.
Finvera rahoittaa ja Fortum on osaliisena tässä turvevoimalaprojektissa. Sitä mie vaan, että miten se turve on ilmastpoystävllisempää Ruandan voimalassa kuin Suomessa? Ruandassa sitä perustellaan sillä, että diesel eli löpö on kallista ja turve halvempaa. Tätä ei varmaankaan osaa selittää, tai no osaa se, ilmastokanisteri Mikonen varmaankin. Kzaikki tän hallituksen ministerit osaa selittää, mutta muta ne ei osakkaan.
Äääh..taas tupakinpolton lopettaminen siirtyy, pitää hermosavut vetästä. Ja sekin on samariinin hallituksen vika:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: On vaan jännää että Neuvostoliiton massamurhista ei vaadita ketään tuomiolle. Mutta se rosvovaltio kun voitti sodan. Ja joo, hyvin monesta natsista tuli uskollisia DDR:n palvelijoita.

Huru-ukko: Tätä olen keskenäni ihmetellyt minäkin. Ja ei onnistu tupakkilakko näinä maailmanaikoina kyllä minultakaan.

vieras kirjoitti...

Semmoiset käsitteet kuin intersektionaalinen feminismi ja kriittinen rotuteoria ovat sylttytehtaana monelle termille kuten "valkoinen etuoikeus", "mikroaggressio", uhrihierarkiat- ja positiot tms. Olisi tärkeää tietää mitä ovat intersektionaalinen feminismi ja kriittinen rotuteoria, koska noista ovat peräisin monet päättömät ja vahingolliset termit joita sovelletaan kaikkialla.

Tämä ei ehkä liity aiheeseen mutta onko Kumitonttua näkynyt kommentoimassa Ykän blogissa? Hänen blogin päivityksestä on aikaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Kaikkinensahan tuo intersektionaalinen feminismi on ihmisten jakamista eri arvoluokkiin. Eli tasa-arvon irvikuva. Kumis ei ole aikoihin kommentoinut tänne mutta hän on kyllä ihan alive and well.

Anonyymi kirjoitti...

Pilhun tasa-arvo. Ne joilla ei näinä päivinä karvarouskua lämmikkeeksi löydy,on helppoa sanoutua irti asioista, jotka haittaavat häntä.
Pilhun chakra on tänäpäivänä peräisin ylhäältä korviensa välistä, hienoin chakra on mennyt kaikilla pilhuun.
Tähän pilhupeliin ei siis kannata puuttua, no, mitä jäi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jaa mitäkö jäi? No, kommentin punainen lanka jäi. Vähän epäselväksi, meinaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jätän tämän vain tähän...

https://m.youtube.com/watch?v=XjmUgjWle5w

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kiitos linkistä.

Hokki kirjoitti...

Mikroaggressio on yksi aiheista tässä: https://www.facebook.com/whitehousebrief/videos/2198669513719188

Hyviä pointteja ja ne menevät vielä paremmin läpi kun musta mies tuo ne esille.

Hokki kirjoitti...

USA:ssa on olemassa nainen joka nostaa toiveita siitä, että päästään takaisin oikeille raiteille: Candace Owens.

Hieno, nuori nainen.Synnytti vissiin aika äskettäin.

https://www.facebook.com/TheCJPearson/videos/2712711612143714/

https://www.youtube.com/watch?v=JtPfoEvNJ74

Nuori, fiksu nainen jonka neekeriyhteiskunta ottaa vastaan koska on itse neekeri. Siksi pääsekin puhumaan näiden eteen vaikka onkin kontroversiaalinen.

Pystyy hienoilla puheillaan ja fiksuilla mielipiteillään varmaan muuttamaan eräiden mustien mielipiteitä.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hokki ja kiitos linkeistä. Kaiken kaikkiaan Yhdysvallat on tällä hetkellä hyvin pelottavassa tilanteessa.