maanantai 18. huhtikuuta 2022

TAPOSEN EPISTOLA JATKUU

Korkeasti kunnioitettu ylikomisario Taponen alkaa muistuttaa entistä enemmän sitä Irakin tiedotusministeriä joka aikanaan julisti että jenkit saavat kuokkaansa kaikilla rintamilla samaan aikaan kun jenkkien panssarit olivat jo Bagdadissa. Tuoreimmassa epistolassaan Taponen sekä vie vastuun pois Ruotsissa mellakoivilta kehitysmaalaisilta omista teoistaan että kehuu ettei Suomessa kuuna päivänä tällaista tapahdu. Epistolan otsikkona on komeasti Ylikomisario Ruotsin katujengeistä: Suomi on ihan omalla tiellään. Käydään hieman Taposen sanomisia läpi ja esitetään muutama kommentti:

Ylikomisarion mukaan eräs keskeinen ero Suomen ja Ruotsin välillä on se, että Suomessa ei juuri ilmene ekstremististä väkivaltaa.

Tätä voisi sanoa vähättelyn ja sanakikkailun mestarinäytökseksi. Taponen tietää oikein hyvin, että suomalaisiin kohdistuu aina lisääntyvä ja raaistuva määrä nimenomaan kehitysmaalaista katuväkivaltaa – aivan samalla nöyryyttämiskaavalla kuin Ruotsissa – ja lisäksi seksuaalirikollisuutta. Mutta Taponen sivuttaa asian, koska se ei ole sitä ekstremististä väkivaltaa. Oletettavasti tämä ei-ekstremistinen väkivalta tekee sitten vähemmän kipeetä. Ainakin se on merkityksettömäksi selitetty. Taponen jatkaa:

Jos katsotaan yhteiskuntarakenteita, niin voimme todeta, että Ruotsi on yhä melko vahva luokkayhteiskunta, jossa sosiaalinen liikkuvuus on selvästi vähäisempää kuin Suomessa ja Norjassa (sosiaalinen liikkuvuus = mahdollisuus siirtyä kaupan kassalta valtion johtoon).

Muuan pääministeri mainittu! Mutta jos noiden jatkuvien mellakoiden syy on ruotsalainen luokkayhteiskunta niin missä ovat ne kantaruotsalaisten mellakat? Mellakat, jotka ovat johtuneet siitä että joku on uhannut polttaa Raamatun. Muutenkin Taposen kommentti on myös hyvä esimerkki siitä väitteestä että kehitysmaalaisten riehuminen ei voi johtua kehitysmaalaisista itsestään eikä missään nimessä islamista. Uhrejahan he ovat. Ruotsalaisen yhteiskunnan epäonnistuminen haastavissa sosioekonomisissa asioissa. Ja Taponen jatkaa vielä:

Esimerkiksi asuntopolitiikan periaatteet Suomessa ovat hyvin erilaiset.

Helsingissä asuntopolitiikka perustuu sosiaaliseen sekoittamiseen, jonka hyvinä puolina on, että sosiaaliset ongelmat, kuten työttömyys, kouluttamattomuus tai matalapalkkaisuus ei pääse keskittymään yhteen paikkaan.

Mitenkä on? Lakkasivatko esmes Itä-Helsinki ja Varissuo Taposen loihelausuman jälkeen kokonaan olemasta? Ja ovatko kyseisten alueiden koulut nyt myös kantasuomalaisille rauhallisuuden ja oppimishalun tyyssijoja? Voisiko vielä epäillä että täällä elatusautomaatin parissa olevat kehitysmaalaiset ovat ghetoissaan juuri siinä tilanteessa missä ne haluavatkin olla?

Taponenkin tietää oikein hyvin että Suomi on menossa juuri samaan kuseen kuin Ruotsi, mutta uskollisena järjestelmän palvelijana hänen ratkaisunsa ongelmaan on kiistää ongelman olemassaolo. Ja tulee muistaa, että se, mitä Taponen julistaa, on myös sisäministeriön ääni.

Vai onko kukaan kuullut sisäministeriössä soraääniä Taposen julistuksista?


36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole kuulunut soraääniä. Julistaahan Taponen virallista linjaa, siksi. Olen ihmetellyt, miten jokaiseen valtakuntaan ideologiasta ja väristä riippumatta pukkaa aina nomenklatuuraa joka julistaa ja säätää kansalle, vaan ei itselleen. Heitä mokomat säädökset eivät yleensä koske ja kaikki on kansalla hyvin kunhan vain uskovat. Uskonnoissakin pitää uskoa johonkin jota ei näe. Tässä pitää uskoa julistuksiin vaikka näkee. Siinä on eroa. Nomenklatuuralla on aina voimakas taipumus irtautua reaalimaailmasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Juurikin näin. Ja niin kovin helposti se nomenklatura muodostui Suomeenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on syytä ruveta varautumaan mellakoihin varustamalla poliisit panssariajoneuvoilla ja vesitykkiautoilla joiden tankit täytetään haja-asutusalueiden paskakaivoista. On yksi lisä maahanmuuton kustannuksiin mutta on "välttämätöntä, ei ole vaihtoehtoja". Ihmettelen miksi poliisi Ruotsissa ei ole jo paremmin varustettu.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeasti jos ählämejä otetaan maahan tarpeeksi pitää sitten valita joko Libanonin tai Israelin toimintatavan väliltä.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Taponen on vain rakkikoira joka räksyttää isäntiensä sanomaa.
Täytyy muistaa, että syylliset Suomen tilanteeseen löytyy kokoomuksesta.
Sisäministerit Orpo, Risikko ja Mykkänen kukin vuorollaan keittivät sopan jota nyt nämä Viherfasisti ministerit ja virkamiehet hämmentää!
Mielenkiinnolla seuraan Ruotsin libanonisoitumista ja mihin suuntaan vaaka aikanaan keinahtaa! Ruotsista saattaa tulla Suomelle Venäjää suurempi turvallisuus uhka, kun Islamistinen Ruotsi julistetaan syntyneeksi! Pohjoismainen yhteistyö saattaa saada mielenkiintoisia piirteitä siinä vaiheessa.
Kätilöt jotka tätä pihtisynnytystä kätilöi, pitää muistaa ja aikanaan palkita oikeudenmukaisesti!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...vesitykkiautoilla joiden tankit täytetään haja-asutusalueiden paskakaivoista."

Eiku sikatilojen lietealtaista. :D

Paskakaivojen lietteen kiinteä jäännöskin on kiellettyä kemiallista sodankäyntiä, se kun pitää lämpökäsitellä ennen kuin voi käyttää lannoitukseen(kaan). (Sikäli kuin oikein muistan.)

Nils- Aslak kirjoitti...

Televisiossa on ollut vakituisena Ruotsin kommentoijana eräs tutkija Anu mikä lie. Kerran hän sanoi Tukholman ongelmalähiöt Rinkeby ja muut rakennetun liian kauas työpaikoista ja sen takia ongelmat.

Minä asuin aikoinaan vuoden ihan Rinkebyn vieressä Hallonbergenissä, jotka olivat silloin vielä rauhallisia alueita. Metrolla matka keskustaan oli sama kuin Herttoniemestä keskustaan ja siis 12 minuuttia. Olin itse töissä keskustassa ja kesällä kuljin matkan polkupyörällä.

Silloin 40 vuotta sitten ei ollut mitään ongelmia, vaikka meitä maahanmuuttajia oli paljon. Koska silloin siellä ei asunut somaleja, arabeja, afgaaneja ja afrikkalaisiakin hyvin vähän. Eikä ollut vielä Khomeinin keksimää poliittista islamia.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä tekiskö paskakaivon sisällyksen suihkuttelu toivottavaa tulosta mutta otetaan sikaloiden lietesäiliöstä tankit täyteen ja kuorrutetaan kivenheittelijät sillä.
Sittenhän näkee kuka on tosi uskonsoturi.

KKi kirjoitti...

Turhapa tässä kitistä. Itse olemme sosiaalifemokraatteja, kepuleita, kokkareita äänestämällä antaneet ählämeiden ja puikulapäiden haalimiselle.

Netissä on kyllä kova uhoaminen päällä mutta äänestämään ei ilmeisestikään jakseta, sataakin, on krapula. Viisaimpia ajattelun suuruuksia, suorastaan filosofian mestareita ovat nämä jotka eivät äänestä. Ikäänkuin ilmaisevat protestinsa siten. Sitten ihmettelevät kuinkas taas sosiaalifemokratia vallassa.

Ruotsista näkee miten yhteiskunta koostuu ihmisistä. ählämeille on annettu Ruotsissa kaikki mahdollisuudet. Mutta he muuttavat ennen niin hienon Ruotsin itselleen sopivammaksi ählämimaaksi.

Joskus miettinyt onko tämä länsimaiden munattomuus puikuloiden, ählämeiden sun muiden neekereiden edessä jonkinlainen luonnon oma puolustautumismenetelmä? Meinaan kun teknisesti kehittynyt länsi ählämöidään ja neekeröidään, niin loppuu aikanaan se teollisuus ja saastuttaminen. Savimajateknologia ei juurikaan kuluta, eikä saastuta. Semminkään kun lännen neekeröinnin seurauksena länsimaistakin tulee kehitysmaita ja jotka eivät enää Afrikan väestönkasvua tue.

Taposet, sun muut hipsterit, Jan-Erik Lapaset, eivät he tyhmiä ole, eivätkä pahoja, pikemminkin päin vastoin.
He ovat kasvaneet pullamössöllä vaahtokarkkimaassa, jossa sudet hoivaa karitsoja ja syövät soijanakkeja.
He eivät kerta kaikkiaan voi ymmärtää, että on olemassa susia, jotka lajityypilliseen tapaansa, syövät karitsat.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Eiköhän tuo Taponen itse ole erinomainen esimerkki siitä, miten meillä ollaan tismalleen ja täsmälleen Ruotsin tiellä. Tuollainen usko siihen, että keskenään sosiodynaamisesti täysin erisuuntaisten ja yhteensopimattomien kulttuurien ongelmat voitaisiin ratkaista "oikeiden arvojen ja asenteiden" tasolla -- eikös se ole juuri sitä joka ruotsalaisillekin oli ainoa oikea ideologia ja joka sitten johti näihin monikulttuuriselle yhteiskunnalle ominaisiin, koskaan ratkeamattomiin ongelmiin.

Tuollaisessa ideologisessa suvakkiajattelussa on se rankka lähtökohtavirhe, että kuvitellaan ihmisen pystyvän ratkaisemaan yksilötasolla häneen tuhansien ellei kymmenien tuhansien vuosien mittaan valikoituneet yhteisöominaisuudet. Ettei siis ymmärretä sitä ylipääsemätöntä lähtökohtaa, että ihminen on sosiaalinen laji, yhteisöolento, joka on selviytynyt ja selviytyy, jos yleensä selviytyy, olemassaolon taistelussa vain yhteisöinä, ei toisiaan vastaan taistelevina yksilöinä.

Että siis yhteisövoimat ja yhteisöominaisuudet ovat olleet meissä se, mikä evoluutiossa on valikoitunut ja muodostanut kaikkein "periytyvimmän" tekijän meissä. Niin sanotut "kulttuurit" ovat kovia kognitiivisia tosiasioita, eikä niihin pidä suhtautua kuin ne olisivat jonkin yksilön valintoja. Tosiasiassa ne eivät ole ollenkaan välttämättä toisilleen yhteensopivia, eivät edes yhteismitallisia.

Eivätkä edes saman kulttuuripiirin kansat ja yhteiskunnat ole niin yhteismitallisia kuin mitä kaikkein typerimmästä yksilölähtöisestä ja -keskeisestä näkökulmasta saattaa näyttää. Tuollaisia tapostyypillisiä "yleiskatsauksellisia" -- eli yliyleistävillä yleiskäsitteillä laadittuja ja näennäisesti päteviltä vaikuttavia -- pähkäilyjä yhteiskuntien ominaisuuksista on äärettömän helppo laatia. Niissä päätellään käsittesitä todellisuuteen päin, vaikka todellisuudessa samannimiset asiat voivat johtua aivan päinvastaisista syistä.

Ymmärrystä noituvia yleiskäsitteitä. Esimerkiksi "luokkayhteiskunta". Oman sosiologiamme grand old man, Erik Allardt, painotti nimenomaan sitä, että suomalaiselle yhteiskunnalle on ominaista poikkeuksellisen suuri kuilu päättävän eliitin ja niin sanotun tavallisen kansan välillä. Sitä on yritetty muun muassa peruskoulun, sosiaaliturvan ja tulontasauksen keinoin lievittää. Se on johtanut koulutuksen laadun ja oppimistulosten romahtamiseen, ja sosiaaliturvasta korjaavat hyödyn nämä Taposen monikulttuuriset suojatit.

Ruotsin luokkayhteiskunta tiivistyy siihen ylipääsemättömään kuiluun, jota sikäläinen, todellisten ongelmien kieltämiseen keskittynyt polittinen eliitti on pitänyt demonisoimaansa vastustajaan, ruotsidemokraatteihin. Se on sairastuttanut yhteiskunnallisen keskustelun siellä. Sikäläisillä taposilla on yleinen hyväksyntä puolellaan -- ja siinä mielessähän meillä ollaan nimenomaan menossa Ruotsin tiellä.

Toki päinvastaisia, ajateltuja puheenvuoroja siellä on noussut. Yksi parhaista on ohjaaja Ruben Östlundin elokuva "Play", jossa monikulttuuristuvaa yhteiskuntaa kuvataan oikeustapauksista koottujen tietojen pohhjalta ja asettamalla keskiöön lapset -- ne jotka tulevat kärsimään tästä suvakkiaikuisten monikulttuuri-idealismista eniten. Tuossa on linkki juttuun "Playsta".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Voi Ajoille Voi Tavoille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Nils-Aslakille. Ano3:lle, KKi:lle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Ano1, VNV & Ano3: Käsittääkseni sikatilojen tuotokset haisevat pahimmalta. Mutta joo, tässähän olisi käyttökelpoinen ja sinänsä täysin väkivallaton mellakanhallinta-ase. Varsinkin islamilaista mellakkaa kohtaan sillä heillähän on sikaan - ja siis varmaankin sen jätöksiinkin - omanlaisensa suhtautuminen.

Ano2: Ruotsi tulee ylittämään Libanon-kynnyksen jossain vaiheessa aivan varmasti. Ja sillä ei ole tahtoa panna vastaan niin kuin Israelilla.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Kokoomusministerien peruja tämä osittain on ja yleensäkin hallitusten jo 1990-luvun alusta alkaen. Nykyinen pimuhallitus vain jatkaa innolla linjaa. Ruotsin kannattaisi alkaa pian jälleenrakentaa sitä armeijaansa. Sekä ulkoisen että sisäisen uhan takia.

Nils-Aslak: Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä kommentti.

KKi: Olen pitkälti samaa mieltä mutta yhdestä asiasta olen eri mieltä. Niin sinulla kuin minulla on oikeus kitistä koska me emme ole sosialifemokraatteja ja olemme käyneet äänestämässä.

Seppo: Tämäkin oli erittäin hyvä kommentti ja Taponen on arkkityyppi siitä, mitä kuvasit.

Strix Senex kirjoitti...

Entisellä opettajallani oli oikein tyhmän vastauksen kuullessaan tapana sanoa ”Tyhmä kun suunsa aukaisee, ihan hirvittää, että mitä sieltä nyt mahtaa tulla”. Jostakin, todennäköisesti helposti arvattavasta syystä johtuen tämä tuli mieleen tästä Taposen ulostulosta. Ja seuraava ajatus tietysti oli, että minkä takia tehtäväänsä selvästi epäpätevän ja sopimattoman virkahenkilön hyllyttäminen on niin tavattoman vaikeaa. Tietysti on niin, että virkahenkilön aseman täytyy olla suojattu mielivallalta, ettei tapahtuisi sellaisia asiattomuuksia, joita Pekka Haavisto harrasti ulkoministeriössä. Mutta kun tulokset kertovat selvästä epäonnistumisesta, kuten ne Taposen tapauksessa kertovat, siirto muihin töihin olisi hyvin ja helposti perusteltavissa. Saman tien Ylekin voisi etsiä juttuihinsa henkilöitä, jotka tietävät ja ymmärtävät asiasta jotakin, sen sijaan että toistelevat niitä iänikuisia latteuksiaan, joiden mukaan mikään ongelma ”ei koske meitä” vaikka jokainen, jolla on silmät päässään näkee sen, että kyllä koskee.

No, Yle tietysti näkee tai on näkemättä asiat omalla tavallaan. Kun äsken kävin katsomassa, jostakin syystä Ylen etusivulla näistä Ruotsin mellakoista ei näkynyt pihaustakaan. Löytyi sieltä nettisivuilta sentään huolellisesti kaivamalla juttu, jossa kerrottiin, että ”Ruotsissa levottomuudet jatkuivat maanantain vastaisena yönä ainakin Malmössa sekä Norrköpingissa” jotka ”saivat alkunsa äärioikeistolaista tanskalaispoliitikkoa vastustaneista mielenosoituksista”. Askarruttamaan jäi kysymys, että ketkähän siellä mahtoivat mellakoida, kun ei siitä mitään vinkkiä annettu.

Professori kirjoitti...

Tänään meillä oli näköjään samat ajatukset. Hyvä asia sikäli, että näin Taposen viestin ongelmat saadaan osoitetuksi mahdollisimman monelle internetin ihmeellisessä maailmassa seikkailevalle - vaikka epäilenkin että tämän ja oman blogini lukijakunta on suurelta osin yhteneväistä, eikä sille joukolle ole tässä asiassa mitään epäselvää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille ja Professorlle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Lienee niin, että Taposta ei hyllytetä, koska Taponen kertoo juuri sen, mitä vihervasemmistolainen valtakoneistomme haluaa sanoa. Mikä on aika helvetin pelottavaa. Yle taas toimii omalla linjallaan ja miksei toimisi kun se on pakkoverorahoitteinen. Sekin muistuttaa sitä irakilaista tiedotusministeriä.

Professori: Samat ajatukset oli. Ja blogiemme lukijat ovat varmasti melko lailla samaa porukkaa. Mutta näitä asioita kannattaa tosiaan tuoda esille mahdollisimman monesta suunnasta. Sillä Taponen on pelottava ihminen. Ei siksi, mitä hän itse on vaan siksi, että minkälaista valehtelun koneistoa hän edustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Muistellaanpa vähän niitä aikoja, kun suomalaisia muutti satoja tuhansia Ruotsiin. Slussenin sisseihin päätyi pieni murto-osa kun viinan kanssa läträttiin, toisiaan puukoteltiin ja päästiin osikoihin. Ilmeisesti kuitenkin naisrauha oli aivan toista luokkaa kuin nykyään. Suurin osa kuitenkin pääsi ja lähti kiltisti töihin rakentamaan ruotsalaista yhteiskuntaa. Moni kärsi koti-ikävästä, syrjäytyi puutteellisen kielitaidon takia ja tunsi alemmuudentunnetta ruotsalaisten edessä. Lähdettiinkö silloin pahaa mieltä purkamaan autoja polttamalla, kaduilla riehumalla ja paikkoja särkemällä eli haistattamalla pitkät maalle, joka on auttanut uuden elämän alkuun? Ovatko suomalaiset siirtolaiset mellakoineet Amerikassa, Kanadassa tai Australiassa? Nykyiset ns. pakolaiset, etupäässä muslimit osoittavat kiitollisuutensa oudolla tavalla ja ovat tuoneet kaikki negatiiviset tapansa entisistä kotimaistaan kaikkien länsimaiden riesaksi. Eivät he ole valmiita sopeutumaan tai tinkimään mistään, vaan esiintyvät valloittajien tavoin. Ja mikä on esiintyessä, kun jarruja ei laiteta? Autopaloista ei juuri koskaan saada ketään kiinni ja vaikka murhallakin olisi silminnäkijöitä, eivät uskalla todistaa oikeudessa. Koston kierre on niin valtava, että keskellä päivää kadulla voi kuka tahansa sivullinenkin, jopa lapsi, joutua ampujien ristituleen.

Ollaan tultu jo kauas hyvinvoivasta ruotsalaisesta kansankodista; KANSAINKOTI on surkeasti epäonnistunut ja siellä toteutuu kirjaimellisesti vanha sanonta eli tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Eipä ole kommunismikaan tuonut tähän universumiin mitään hyvää ja vähintään yhtä huonolta tuntuu monikultturismi.

Rouva Ano

KKi kirjoitti...

"
me emme ole sosialifemokraatteja ja olemme käyneet äänestämässä.
"

No juu, näinhän toki.
Vaan olen minä nähnyt blogeissa oikein kommentteja joissa joku ajattelun airut oikein kehuu kuinka protestoi yhteiskuntaa jättämällä äänestämättä. Niinpä niin...

Taposesta tuli mieleeni tämä Ruotsalaisen naiviuden huippu. Se paikallisen kepun johtajapimu, joka kehui Ruotsissa on lailla kiellettyä olla rikollinen. :D

Kertonee aika paljon punaviherkuplan ajatusmaailmasta.

"
https://pics.onsizzle.com/a-swedish-woman-explains-why-sweden-has-virtually-no-crime-4117647.png
"

QroquiusKad kirjoitti...

Ennen kuin vesitykeillä päästään suihkuttamaan apinakohtauksen vallassa kirkuvia ählämejä vedellä tai muulla täytyy muuttaa pari asiaa.
Ensimmäinen on Pelastuslaki, joka kieltää palokaluston käytön muuhun kuin sen varsinaiseen käyttöön.

Toinen on hallitus. Eli se siitä.

Pyllytär hehkuttaa Manna Sariinia, joka nousi Sokoksen kassalta päämgangsteriksi. Kai hän nyt jotain muutakin siinä välissä teki?
Eikä se Mannan ruotsalainen kollega Mataleenakaan mistään aatelista ole peräisin:
isänsä oli kansakoulunopettajan poika, opetti itse tilastotiedettä Uppsalan yliopistossa.
Opettajana niinikään toimninut äiti on puolestaan muurarin tytär.

Vähän jäi oudoksuttamaan myös, miksi Pyllytär ei hoksannut julistaa Suomen ekstremismin rajoittuvan vain ja ainoastaan ääärrrioikeistoon, jota sitten riittääkin kaikkialla?
No, ei kai se Pyllytärkään jaksa aina muistaa kaikkea, mitä piti valehdella.

-TR- kirjoitti...

Mellakoitsijoiden ymmärtäjät eivät taida käsittää että heidän asenteensa se vasta rasistinen onkin.

Nimittäin, mellakoitsijat eivät mukamas vaan mahda itselleen mitään kun jokin loukkaamisen raja ylitetään.

Sama kuin härnäisit koiraa ja sitten koira puree niin on oma vika joutua koiran puremaksi koska härnäsi sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Joku mainitsi kuinka jonkun tutkijan mukaan on Rinkeby on liian kaukana työpaikoista. Meinas tulla kahvit nenästä, sillä niinhän se on. Tutkija osui kerrankin naulankantaan: näille tulijoille mikä tahansa sijainti on aina liian kaukana työpaikasta.

Anonyymi kirjoitti...

Pitkän etsinnän jälkeen löysin mieleeni jääneen Ykän jutun, kirjoitettu 27.8.2013 ja otsikoitu nimellä "Lyhyt ymmärrysharjoitus". En pysty tabletilla valitettavasti suoraa vinkkiä antamaan, mutta Ykä voi korjata puutteen. On nimittäin niin hyvä ja ajankohtainen, vaikka osoittaakin sen, että lähes kymmenessä vuodessa valtaa pitävät eivät ole saaneet silmiään auki, ei edes vuoden 2015 invaasion jälkeen. Pikemminkin päinvastoin, kun nykyinen hallitus suunnittelee tuolloin maahan keplotelleille ja moneen kertaan hylätyille oleskelulupaa kouraan!

Mitä pahaa me suomalaiset olemme tehneet, kun meillä on tällainen hallitus ja tällaiset naapurit; idässä suuruudenhullu diktaattori ja lännessä maa, joka on islamisoitumassa kovaa vauhtia. Yli 300 moskeijaa on jo hyvä alku.

Rouva Ano

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Mutta tämä on hauska:
https://www.youtube.com/shorts/cYSGhSfOSYE

Anonyymi kirjoitti...

Missä tapauksessa väkivalta on Taposen tarkoittamassa mielessä "ekstremististä" ja missä tapauksessa se ei sellaista ole? Mistä se riippuu?

Riippuuko se siitä, kuinka raakaa se on? Siitä, kuinka ankaraa tuskaa väkivallan uhri joutuu kärsimään, ja tuleeko siitä vaikea ja pysyvä ruumiinvamma vai eikö tule?
(Tämän tapaisilla perusteillahan rikoslaissamme erotetaan toisistaan tavallinen, lievä ja törkeä pahoinpitely. Mutta sanaa "ekstremistinen" ei rikoslaissamme esiinny.)
Vai riippuko se sittenkin lähinnä uhrien lukumäärästä? Vai molemmista? Vai kenties siitä, onko uhrilla mahdollisuuksia puolustautua?
Vai riippuuko ennen kaikkea väkivallanteon motiiveista? Vai kenties kaikista edellä mainituista tekijöistä?

Vai sittenkin, ennen kaikkea tai yksinomaan, siitä, ketkä sitä harjoittavat ja ketä kohtaan? Niinkö, että vain teot, jotka länsimaiden kanta-asukkaat kohdistavat Lähi-idästä tai Afrikasta tulleisiin maahanmuuttajiin, voivat olla "ekstremististä" välivaltaa, kun taas aivan samanlaiset teot, joita viimeksi mainitut kohdistavat kantaväestöön, eivät sellaisia missään tapauksessa voi olla?

Ratanaama kirjoitti...

Koko elämäni (43v.) Itä-Helsingissä asuneena (2. polven Stadilainen) voin kertoa, että Itä-Helsinki pelottaa lähinnä junantuomia ja siitä olen iloinen sillä täällä voi rauhassa bamlaa slangia. Kansainvälisyys tuntuu ahdistavan eniten niitä, jotka sitä eivät ole kokeneet. Loppukaneettina voin todeta, että mun veroprossa on 34%.

Anonyymi kirjoitti...

Muslimien asennetta on selitetty sillä, että heille pienestä pitäen opetetaan, että "muslimit ovat parhaita ihmisiä" ja poikia muutenkin kasvatetaan sillä tavalla, että vikaa harvoin etsitään ensin tai ollenkaan itsestä. Länsimaisessa yhteiskunnassa tällainen jamppa joutuu ikävään ristiriitaan todellisuuden kanssa kun selkeästi hän ei kaikesta oppimastaan huolimatta osoittaudu parhaaksi tai edes hyväksi vaan suorastaan jopa luuseriksi, riippuen toki siitä kuinka paljon hän yrittää pitää kiinni oman kulttuurinsa ahdasmielisistä asenteista. Useimmiten vika löydetään ulkopuolelta tutuin seurauksin. Mielestäni tämä on kyllä sikäli aivan normaalia, että kuka meistäkään olisi valmis hylkäämään kaiken aikaisemman ja kokoamaan identiteettinsä uudelleen. Tai edes kykenevä moiseen vaikka haluakin olisi. Väittäisin, että omasta kulttuuritaustastamme johtuen moinen olisi kuitenkin helpompaa meille kuin muslimille. Näistä lähtökohdista pidän Aya Hirsi Alia yhtenä vuosisadan edistyksellisimmistä ihmisistä. Kuinka pitkän matkan joutuukaan ihminen kulkemaan, että niistä lähtökohdista kehittyy ihmiseksi, joka ymmärtää ja arvostaa länsimaisen kulttuurin paremmin ja korkeammalle kuin 99% länsimaisista ihmisistä.

tira kirjoitti...

Jaahas, Taposen mielestä on siis hienoa ettei Suomessa ole luokkayhteiskuntaa ja kaupan kassalta voi siirtyä tuosta vaan valtiojohtoon? Hyväksyisikö Taponen omaksi esinaisekseen kaupan kassan, jolla ei ole poliisitehtävistä minkäänlaista hajuakaan/kokemusta? Hui, onks tää joku pyssy, kihertää Taposen päällikkö. No jaa, eipä ollut Marinilla johtamiskokemusta eikä ole vieläkään.

Helsingissä siis asuntopolitiikka hoidettu loistavasti sekoittamalla eri sosiaaliluokkia? Siis maassa joka ei onnekseen ole luokkayhteiskunta, joten se siitä logiikasta. Tervetuloa tutustumaan itäisiin kaupunginosiimme, Taponen, ja kerrankin ilman hymistelevää medialaahusta ja fotaajia. "Taponen käy Puhoksessa! Katso rohkeat kuvat! Käy tykkäämässä! Taponen kättelee tasa-arvoisesti Mohista! Ihan vaan harmaassa hupparissa incognito siellä hiippailet ja tutustut paikalliseen elämään ja kantisasukkaiden mielipiteisiin, jotka eivät yhtä valoisia ole. Yleinen kokemusperäinen mielipide kun on se, että yksikin muslimiperhe kerrostalossa pilaa sen vähäisenkin viihtyvyyden jota halveksitut sossusuomalaiset ovat saaneet vuosien saatossa rakennettua.

Taponen henkilönä ei ole kiinnostava, kiinnostavaa on se kenen nöyrä käskyläinen hän on. Yksittäisellä komissariolla ei ole mahdollisuutta mokomiin twiitteihin. Poliisiorganisaatiossa jos missä valta valuu ylhäältä alaspäin. Vastuu sitten tietenkin vastavirtaan.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan Taposen muistelmia. Vaihtoehtoja on varmaankin kaksi: 1. Tein niin kuin käskettiin, tai 2. Miksi Suomi epäonnistui kotouttamisessa.

Se kuitenkin on varmaa, että Suomessa hän ei muistelmiaan kirjoita.

Anonyymi kirjoitti...

Nimimerkille Ratanaama tiedoksi,että ei pelota VIELÄ. Mutta odotapa nykymenolla tilannetta 10 vuoden päästä. Luulenpa että et Meri-Rastilassa ainakaan kulje yksin turvallisin mielin pimeinä iltoina. Tuskin edes päiväsaikaan.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, KKi:lle, Qroquius Kadille, TR:lle, Ano1:lle, Catilinalle, Ano2:lle, Ratanaamalle, Ano3:lle, tira+:lle, Ano4:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Olet oikeassa. Suomalaiset olivat siirtolaisia jotka menivät maihin jotka tarvitsevat työvoimaa. Ei niissä maissa ollut elatus- eikä puolestaloukkaantumisautomaattia. Ei silloisessa Ruotsissakaan. Kehitysmaalaiset taas ovat tulleet sille elatusautomaatille. Idealla ”ei se tyhmä ole joka pyytää vaan se, joka maksaa”.

Sen ymmärrysharjoituksen linkki on tässä:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2013/08/lyhyt-ymmarrysharjoitus.html

ja tosi on, ei tässä kymmenessä vuodessa ole muuttunut mikään.

KKi: Joo, olen nähnyt noita kommentteja minäkin. Meillä kun vaan ei tällä hetkellä ole muuta kuin se äänestäminen. Ja joo, tuo Annie Lööf on kyllä elävä legenda.

Qroquius Kad: Totta on. Eli muutoksia ei ole näköpiirissä. Ja joo, kun valehtelemaan rupeaa niin tartteisi pitää tarkkaan kirjaa siitä, mitä on sanonut.

TR: Erittäin hyvä huomio.

Ano1: Ja miettiä voi että mikä työpaikka yleensäkään tarvitsee kieli- ja ammattitaidotonta ihmistä.

Catilina: Kieltämättä.

Ano2: Ainakin silloin kun on tapahtunut islamilainen terroriteko niin helposti on määritelty että tämä ei ollut islamilainen terroriteko vaan ekstremistinen terroriteko ja islam on edelleen rauhan uskonto.

Ratanaama: Piru vie, putsasit pöydän ja me muut ollaan vaan nähty näkyjä.

Ano3: Olet oikeassa ja kyseinen Hirsi Ali ansaitsee mitä suurimman kunnioituksen.

tira+: Joo, Taponen voisi mennä kyseisiin paikkoihin siviilivehkeissä, ilman tykkiä ja partiota tukenaan. Ja tuo poliisiorganisaation tilannehan on pitkään jatkuneen poliittisen mädättämisen tulos. Ja se mädättäminen on toki alkanut jo ennen nykyistä hallitusta.

Ano4: Jaa-a, nähtäväksi jää. Olihan entinen poliisiylijohtaja Paaterokin täysin järjestelmän mies ja eläkkeelle siirryttyään alkoi yllättäin puhua järkeviä.

Tapsa vaan: Anna kyseisen tyypin olla. Se heitti mielestään hyvän läpän, kuvitteli että nyt meni kaikilla jauhot suuhun ja läiskii itselleen ylävitosia.

Anonyymi kirjoitti...

Mites ne ennen sanoivat: Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Sopii Taposeen oikein hyvin. Vähän samaa kuin Lahdessa entisaikaan veturinlämmittäjät (ammattinimike) kyselivät vanhalta veturinkuljettajalta (ammattinimike) joka oli ns. yliajalla eli ei jäänyt eläkkeelle ns. normiajassa vaan oli anonut ja saanut jatkoa, olisiko ollut n. seitenkymppinen jo, niin nuoremmat aina vuoroon tullesan kyselivät, että kenen leipää tänään syöt. Kun se palkkaluokka riippui aina siitä nimityksestä.
Tuskin Taponenkaan nuoremman konstan palkalla mosia lausuisi ja laukoisi. Vaan kun on aikansa tuota epistolaa laukonut on edennyt ehkäpä monen kyvykkäämmän polliisin ohi virkaurallaan.
Huru-ukko

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Uus-Ruotsalainen tapa lentää signaalitiedustelulentoja Nato-maa Puolan ilmatilassa. https://www.flightradar24.com/SVF645/2b8b2b1f

Anonyymi kirjoitti...

Olen ehdottanut törkeää huijausta. koskien uutiseen, miten Italiassa nyt naureskeltiin, mihin niitä rahoja nyt laitetaan. Eli rempataan paikat, ja sitten valtio maksaa. Kun rahaa on. Samaan aikaan Suomessa. Tämä törkeä huijaus, liittyy siihen, että alamme valehtelemaan. Eli kuten Suomessa on oliko nyt savolaiset. Jotka osaavat myydä vaikka eskimolle jääpuikot. Aletaan vetämäämään samaa linjaa. Valtion velka on jo kohta 170:miljardia euroa. Ei. Sitähän ei makseta takaisin, ellei leipäjonot kasva 10 km pituisiksi. Jne. Alamme valehtelemaan. Kuten Kreikka ja Italia yms. Tyyliin. Nyt on venäjä hyökkäämässä. Olemme romahtaneet. Äkkiä apuja. Maatalous on täysin nolla. Joitain yksittäisiä kainaloita on. Ihmiset ovat paniikissa. Levottomuuksia on odotettavissa. Kuten italia. Turismi on romahtanut.suomi tarvitsee heti 2 biljoonaa euroa. vastineeksi saatte joulupukin Lapista. Mutta meillä vakuudet Kreikasta. Toivottavasti se otetaan huomioon. Antakaa vaikkapa 50 miljardia. Rakennamme Tukialuksen, kiitos. sekä laivoja ilman aivoja.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Tutkija osui kerrankin naulankantaan: näille tulijoille mikä tahansa sijainti on aina liian kaukana työpaikasta."

Muistelen, että Saksalla oli tähän joku ratkaisu 1930- ja 1940-luvuilla?
Ja Neuvostoliitolla 1920 - 1990 luvuilla?
(Korjatkaa jos muistan väärin.)

QroquiusKad kirjoitti...

Italia kun mainittu, tuossapa mainio kirjoitus asian tiimoilta:

https://beta.oikeamedia.com/o1-179700

Rikkaan Suomen asia on auttaa köyhää Italia-parkaa, vaikka Italian kultavaranto on 2 451 800 kiloa, kun taas Suomen vaatimaton 41 900 kiloa.
Lyhyesti sanoen:
Italialla on kultaa lähes tasan 50 kertaa enemmän kuin Suomella!

Edelleen Suomessa keskimääräinen varallisuus yhtä täysi-ikäistä kohti on 167 000 dollaria, eli kuudennesmiljoona.
Italiassa se on $ 234 000, eli lähes varttimiljoona.

Mutta Suomen asia on auttaa Italiaa taloudellisesti, vaikka varallisuuden puolesta pitäisi olla juur toisinpäin.
Mutta eeei.
Ei ei ei, Annukka Pullukka käskee Meidän Kaikkien täällä kylmässä Pohjolassa kiristää vyötä, ettei Italian tarvitse. – Annukka ei taida tosin omaa vyötään pahemmin kiristellä, on paremmninkin tainnut hallitustaipaleellaan pullukoitua hieman lisää.
Sen sijaan Manna Sariini sen kun laihtuu, vaikka alunperinkään ei olisi oikein ollut varaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Totta joo, ja Taposen tilalle olisi varmasti löytynyt osaavampiakin poliiseja.

VNV: Ei löydy. Herjaa vaan että ”live flight not found”.

Ano: Voi olla, että siitä kusessa olemisesta ei lähitulevaisuudessa tarvitse edes valehdella.

Qroquius Kad: Tuossa tiivistyy se suomalaisen valtaeliitin mielettömyys.

Anonyymi kirjoitti...

Kun Suomeen tullaan ala-ikäisenä turvapaikanhakijana ilman huoltajaa, kunnat velvoitetaan pitämään heistä huolta ja siinähän on kunnostauduttu niin, että kotoutumislain (kyllä, sellainen on saatu aikaiseksi) mukaista jälkihuoltoa saa nykyään 25-vuotiaaksi asti. Se voi käsittää seuraavia asioita:
- koulutuksen järjestäminen,
- oppisopimuspaikan tai työpaikan järjestäminen,
- taloudellinen tuki, käyttövarat opintoja, harrastuksia, henkilökohtaisia tarpeita ja itsenäistymistä varten,
- tuettu asuminen ja työpaikan etsiminen,
- oman työntekijän antama ohjaus,
- tukihenkilö tai -perhe,
- verkostokartoitus,
- läheisneuvonpito ja
- vertaistuki tai elämänkertatyö (?)

Samalle viivalle kun laitetaan suomalainen nuori ja maahanmuuttaja, ei voi välttyä positiivisen syrjinnän ajatukselta. Periaatteessa toisen aikuisuus ja elämän ottaminen omiin käsiin alkaa toisilla seitsemän vuotta myöhemmin ja paapominen on ylitsevuotavaa alusta asti. Ko. etuus on kuitenkin vain yksi suomalaisen yhteiskunnan erikoistarjouksista, mutta ei missään tapauksessa vetovoimatekijä, koska eihän meillä edes sellaisia ole, ainakin jos hallitusta kuuntelee. Joillakin menee vaan pitempään ja lopputulos voi olla plus miinus nolla, mutta kukapa ei haluaisi olla 25-vuotiaaksi asti rahahuolista vapaa ja elää kuin se kuuluisa Ellun kana? Talo tarjoaa.


Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Olet täysin oikeassa ja yleensäkin tämä etninen edistyksellisyys lisää lastensuojelun kuormitusta aika helvatun paljon.