maanantai 21. lokakuuta 2024

LOIKKAUS, TAKAUMA JA VMP

Kansanedustaja Pekka Aittakummun loikkauksesta kepusta perussuomalaisiin tuli ensimmäisenä mieleeni eräs takautuma. Tein nimittäin vuonna 2011 totaalisen virhearvioinnin. Kas silloinhan persut saivat sen ensimmäisen jytkyn ja minä uumoilin että sen myötä monissa muissakin valtapuolueissa nousisivat kansallismieliset äänet esille ja puolueet saattaisivat jopa muuttaa linjaansa. Erityisesti ajattelin näin kepusta. No, se ennustehan meni totaalisesti perseelleen ja toisaalta persut olivat vielä Soinin aikaan koko lailla valeoppositio.

Mieleen tuli myös tuore tapahtuma jossa kyseinen Aittakumpu totesi:

Jokaisen kansanedustajan kannattaa käydä vaikkapa Itäkeskuksessa. Vierailin siellä. Sanotaan, että muu Suomi seuraa Helsinkiä ja tulee sen perässä. Jos tulevaisuuden näkee Itäkeskuksessa, meillä taitaa olla silloin kirkkojen sijaan minareetteja ja demokratian sijaan sharia-laki.

Tiedä en, mutta epäilen, että kepukoneistossa on vaadittu Aittakummulta äärimmäisiä katumusharjoituksia. Joihin Aittakumpu totesi että pitäkää tunkkinne. Elän toiveessa – joo, se on vain toive – että kepussa olisi enemmänkin kansallismielisiä poliitikkoja jotka alkavat kyllästyä kyseisen huorapuolueen julistamiin ”eurooppalaisiin arvoihin” ja vihervasemmiston kiilapoikana olemiseen.

Iltalehdessähän muuan toimittelija totesi suurinpiirtein niin, että Aittakumpu teki poliittisen itsemurhan loikkauksellaan. Kyseinen toimittelija noudatti siinä VMP:n linjaa eli uutisoidaan toive toteutuvana asiana. Samalla periaatteella Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat aivan turhat, sillä suomalainen valtamedia on päättänyt että kovasti naureskeleva Kamala Harris on jo voittanut.

No, yleensä ja erikseen pistää ihmettelemään että kuinka kepulla on vieläkin niin paljon kannattajia. Ehkä valtaosa niistä kannattajista kuvittelee vieläkin että kepu on edelleenkin Maalaisliitto.

Kauniita unia, kepulaiset.

16 kommenttia:

Terhomatti Hämeenkorpi kirjoitti...

Lestisläiset ova juurikepulaisia, vaikka voissa paistais ! Sieltä tulee keppulaisille 50.000 äänen varma potti - aina ja joka vaaleissa. Se nääs kuuluu heidän uskontoonsa

Anonyymi kirjoitti...

Keskustalla ei ole aikoihin ollut enää minkäänlaista poliittista ideologiaa, vaan se on ollut lähinnä jonkinmoinen perinneyhdistys. Sen pitovoima heikkenee sitä mukaa kun valtionvelka ja haittamaahanmuutto alkavat nakertavat koko valtion olemassaolon perusteita. Aittakumpu teki oikean ratkaisun. Nykylinja on kuin vartavasten suunniteltu koko valtion hävittämiseen, ja ihme on, että jotkut vielä vilpittömästi uskovat siihen.
PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

En nyt muista, että kuka oli kepun johdossa, eiku maalaisliiton johdossa silloin kun lähdettiin kaupunkeja valtaamaan ja muutettiin nimi. KOska eihän kaupunkilaiset äänestä maalaisia. No, kaupungit jäi valtaamatta ja puoluekin kuihtuu kuin pyy maailmanlopun edellä. Ja hyvä niin.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Jokunen vuosi sitten tiedettiin varmana tietona, että Hillary Clinton voittaa presidentinvaalit. Se on kauheaa se kiima saada naisesta presidentti. Varottava esimerkki meilla on kotimaasta.

Strix Senex kirjoitti...

Saa nähdä, onko Aittakummun loikkaus Keskustalle lopun alku tai pikemminkin uusi askel loppua kohti. Puolueen kannattajakunta on perinteisesti ollut verraten konservatiivista jalat maassa porukkaa, joka on uskonut työhön, perheeseen ja muihin vastaaviin asioihin. Maatalousväestön vähennyttyä on vähentynyt myös sellainen yhtenäinen porukka, jonka asioita puolue ajaisi. Puolue on eräällä tavalla jäänyt tyhjän päälle. Kannatus ja poliittinen vaikutusvalta onnistuttiin säilyttämään niin kuan kuin vanhat konkarit ja politiikan taitajat olivat ohjaksissa, mutta uutta polvea puolue ei innostanut eikä vetänyt. Niinpä sitten johtoporras täyttyikin osaamattomista amatööreistä (Kurvinen) ja suoranaisista naapuripuolueen agenteista (Saarikko). Enpä ihmettelisi, jos perussuomalaisiin tai kokoomukseen siirtyisi Aittakummun jälkeen muutama muukin peruskonservatiivi jotka vievät kannattajansa mukanaan. Vasemmallekin voi siirtyä muutama tuulia haistellut pintaliitäjä ja sen jälkeen jäljelle jää niin pieni porukka, että se voidaan voikka myydä Hjallikselle.

Bogreol kirjoitti...

Muistan elävästi vuoden 2011 vaalit, pitkään harkitsin onko aika äänestää perussuomalaisia, kun kerroin asiasta, minua katsottiin kieroon, populismi oli kirosana, ja populisteja kannattava halveksuttava olento. Lähdin vaalien aikaan loma-matkalle, ja lentokentällä tuntematon hieno nainen istui samaan pöytään, ja matkakumppanini kertoessa, että tämä se äänesti persuja, nousi nainen ylväästi ja lausui "minä en seurustele populistien kanssa". Hotellin aulassa oli tietokone, eivätkä kokoomuslaiset kiusallaan päästäneet minua katsomaan vaalien tuloksia, kauhistuneita katseita väärinajattelijaa kohtaan. Samaa tuomitsemista ja vähättelyä tunsin kun kieltäydyin ottamasta korona-rokotetta, nyt olin tieteenvastainen. Vasemmistolainen liberalismi ja maailmanhalaus on onnistunut tunkeutumaan kaikkien perinteisten puolueitten sisään, eikä siinä enää kansallista etua saa ajatella, tärkeää ovat vieraat vähemmistöt ja vääristyneet arvot. Media heiluttaa tahtipuikkoa kaiken takana, kasvattaa kansaa kansasta pois.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terhomatti Hämeenkorvelle, PS-lehdenjakajalle, Huru-ukolle, Anolle, Strix Senexille ja Bogreolille & kiitos kommenteistanne. Ongelman ydin Järjestelmäpuolueessa on juuri se, mitä Bogreol totesi eli ”vasemmistolainen liberalismi ja maailmanhalaus on onnistunut tunkeutumaan kaikkien perinteisten puolueitten sisään, eikä siinä enää kansallista etua saa ajatella, tärkeää ovat vieraat vähemmistöt ja vääristyneet arvot”.

Noissa jenkkivaaleissa minua eniten huvittaa se, että suomalainen valtamedia ihan oikeasti kuvittelee vaikuttavansa niihin.

Anonyymi kirjoitti...

"pistää ihmettelemään että kuinka kepulla on vieläkin niin paljon kannattajia...""

Olisi vaikea uskoa, että kepulaiset todella kannattavat mm. kasvisruokapäiviä, metsästyksen ja puunhakkuun kieltoja ja kaikkea muuta suvakkisontaa.

Päätös loikkaamisesta ei varmasti ole helppo ja luulisin, että hän on saanut sille viestiä ja tukea omilta äänestäjiltään jotka myös ovat viimein todenneet, ettei puolueen linjaa voi enää korjata sisältä käsin..?


t: Vitjaantunu Stadilainen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vitjaantunu Stadilainen. Huomiosi on aivan oikea. Kepun puoluekoneisto ja peruskepulainen äänestäjä elävät kyllä aivan eri maailmassa. Nyt kun ne kepun äänestäjät saataisiin tajuamaan tämä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei tapahtunut 2011 käännettä parempaan valtapuolueissa. Mutta Tanskassa niin on käynyt, että käytännössä kaikki valtapuolueet ovat haittamaahanmuuttokriittisiä. Voipi hyvin olla, että täällä ei koskaan edes käy niin. Vihervasemmisto on niin vahvasti hirttäytynyt jakamattomiin ihmisoikeuksiinsa, ettei edes sisällissota muuta tilannetta.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Iltaläpyskät olivat erehtymättömällä vainullaan löytäneet haastateltaviksi muutaman "kepulin", olivat sitä mieltä että kyllä se Pekka nyt teki pahasti, etenkin kun vaihtoi persuihin, voi voi. Että nyt kyllä ollaan pettyneitä jne. Ja että eivät nämä hänen äänestäjänsä mitenkään voi hyväksyä tuota, että ainakin lestadiolaiset hylkäävät hänet.
Ja nuo usan vaalit. Täkäläinen lehdistö tosiaan kirjoittaa aivan kuin se voisi niihin vaikuttaa, ja että kuinka kamala pesee trumpin mennen tullen kuten "mielipidemittaukset" osoittavat.
Kumpaakin aihetta pohti ja ruoti hyvin Ilkka Vakkuri omalla kanavallaan. Varsinkin noista jenkkivaaleista ja niiden tuloksesta saa aivan toisen kuvan hänen kertomanaan kuin täällä saa lehdistä lukea.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kun äärifeministi Minja Koskela valittiin vassareiden puheenjohtajaksi, alkaa puolueesta valua perinteisiä työmiehiä pikkuhiljaa persuihin. Aittakummun loikka ei jää yksittäistapaukseksi vaikka perustelut ovatkin.

Anonyymi kirjoitti...

Voi, että mitä komediaa Yle silloin esitti kun Biaudet oli raahattu studioon kommentoimaan ensimmäistä USA:n naispresidenttiä. Oli kyllä mainiota katsoa sitä vittuuntuneisuutta kun ei niin käynytkään. Mulla on ko. lähetys jossain kovalevyn kulmalla, jos vaikka haluaa josus nostalgiaa. Samaa mielettömyyttä oli, kun joku vedonlyöntifirma maksoi ennen vaalien lopputulosta Killaryä voittajaksi veikanneille voittorahat. Eivät kuitenkaan perineet takaisin kun Good ole Don voitti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Huru-ukolle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ehkä tanskalaiset ovat nopeampia ymmärtämään asioita. Ja ehkä meidän poliittinen koneistomme on paljon mädäntyneempi.

Huru-ukko: Erittäin hyviä huomioita.

Ano1: Taitaa vaan olla niin että ei siellä vasureissa niitä perinteisiä työmiehiä enää ole. Li Andersson karkoitti ne loputkin.

Ano2: Silloisissa vaaleissa valtamedia kulutti paljon genitaalihiekkaa.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

On vaikea ymmärtää suomalaisen lehdistön innostusta Kamala Harriksesta. Naisparka ei saa kasaan järkeviä, ymmärrettäviä lauseita eikä hänellä ole mitään käsitystä omasta talouspolitiikastaan. Viikonloppuna hän onnistui useammalla tavalla loukkaamaan kristittyjä amerikkalaisia ja viimeisteli tämän järkyttävällä hyeenan naurullaan.

Tiistaina 5. marraskuuta tulemme todennäköisesti jälleen näkemään televisioruuduissa itkeviä ammattitoimittajia, jotka eivät järkytykseltään saa kerrottua pahasta mielestään kun demokratia jälleen kerran kuoli läntisessä maailmassa.

We live in an age of sanctified stupidity.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, alianor d´aquitane. Osuvia huomioita.