keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

LYHYESTI PUOLUEEN RUUNAAMISESTA

EU-vaalit sitten tulivat ja menivät. Onnea Sampo Terholle.

Vaaleja on käsitelty siellä sun täällä, joten tuskinpa tässä meikäläiseltä kovin syväluotaavaa analyysiä kaivataan. Keskityn sen sijaan Timo Soinin vaalipäivän iltana antamaan ”kuri kovenee”-haastatteluun. Uuden Suomen juttu on tietysti Uuden Suomen juttu, mutta koska Soini ei sitä ole sen enempää kommentoinut, vaikka vaaleista jo muutama päivä on, voidaan olettaa, että Soini sanoi sen, mitä juttu kertoo.

Soini siis ilmoittaa, että hän ”antaa puolueen joukoille selvät "käytösohjeet" ja kirkastaa poliittista linjaa ennen seuraavia eduskuntavaaleja vuonna 2011.”

Soini myös sanoo ”tiuhentavansa "ehdokasseulaa" eli puolueen eduskuntavaaliehdokkaiksi tulevat henkilöt syynätään aiempaa tarkemmin.”
Tästähän haastattelija on tietenkin tehnyt myös pakollisen Halla-ahoa koskevan kysymyksen ja vastaus on ”en tarkoita henkilöitä, jotka eivät ole ehdokkaina”.

Viesti lienee aika selvä.

Uuden Suomen tulkintaa: ” Soini ei selvästikään halua poliittisia eikä muita käytöshäiriöitä puolueen ehdokkailta seuraavissa eduskuntavaaleissa, joissa perussuomalaisten tavoitteena on mennä vaalien jälkeen hallitukseen.” Yhdyn tulkintaan.

Heti seuraavana aamuna oli Veltto Virtanen blogissaan pahalla päällä siitä, että Sampo Terho vei häneltä palan suusta. Jos otsikkoa ei lasketa mukaan, on blogikirjoitus seitsemän riviä pitkä, ja siihen mies onnistuu mahduttamaan äärioikeiston, Jussi Halla-ahon sekä vielä armottoman tuen Satu Hassille – jolta suunnalta tukea tuskin on takaisinpäin odotettavissa.

Toki Veltto saa olla asiasta pahalla päällä, ei poliitikonkaan mikään hymyrobotti tartte olla, ja tervettä miestä vituttaa aika ajoin. Mutta koska Soini ei ole millään tavalla jyrähtänyt tästä kirjoituksesta, kyseessä ei varmaankaan ole sen sortin huono käytös, jota Soini haluaisi karsia. Kun Soinihan kumminkin on maailman tolppa perussuomalaisten pirtissä.

Itsehän iloitsin perussuomalaisten menestyksestä vielä viimeisten kunnallisvaalien aikaan, ja nimenomaan sen vuoksi, että perussuomalaisten kautta olivat äänensä saaneet kuuluville mm. Jussi Halla-ahon, Olli Immosen, James Hirvisaaren ja Jiri Kerosen kaltaiset tyypit. Näytti siltä, että perussuomalaisista on tulossa väylä, jonka kautta voi vastustaa nykysuomalaista käsittämättömän löysää ulkomaalaispolitiikkaa.

Keväinen ehdokasepisodi ja nämä viimeiset lausunnot vahvistavat, että Prahan Kevät jäi lyhköseksi. Soini on hallitushimossaan ruunaamassa perussuomalaiset perusdemareiksi. Lisäksi tässä tapauksessa voittaja nuolee hävinneitä. Minä kiillotan meidän poliittisen linjamme semmoiseksi, että se varmasti teille kelpaa.

Tosin sitten voi miettiä, että missä se muutos sitten on? Toivottavasti tuumailen turhia. Vaan tällä hetkellä näyttää siltä, että täytyy odottaa sen Homma-puolueen perustamista ja liittyä edes kannatusjäseneksi. Koska nimenomaan niitä ”poliittisia käytöshäiriöitä” näen tämän maan tarvitsevan.

12 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Soisi vaan että sen totuuden lopullinen ymmärtäminen, että H-a ei pääse persujen listoilta eduskunatavaaliehdokkaaksi ei jäisi aivan viime tinkaan, vaan uusi puolue olisi vaalikunnossa vähintään vuotta kahta ennnen vaaleja.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho, Keronen ja herra Perskeles itse ovat ainakin itseäni innoittaneet teksteillään miettimään asioita useammaltakin kantilta. Iloitsen tässä vaiheessa Sampo Terhon varapaikasta ja toivon, että mies pääsee Brysseliin, kunhan Soini palautuu kotimaahan. Vähän kyllä ärsytti siinä mielessä äänestää Persuja, kun tuntuu että Soinilta hävisi palli(t) aivan viime metreillä. Ei välttämättä olisi Soinilta huono veto viedä Sampoa Brysseliin parlamentaarikon avustajaksi (kai niin voi tehdä).

IDA kirjoitti...

Joo. Minustakin Soinin lausunto oli käsittämätön ja puolueväkeä suorastaan solvaava.

Puolue ottaa aivan uskomattoman voiton kaksissa vaaleissa peräkkäin ja puheenjohtaja toteaa, että nyt laitetaan porukka kuriin :D

PS:n kannatus ainakaan täällä ei ole pääasiassa Soinin, vaan nimenomaan sen porukan ansiota.

Ari Laakso kirjoitti...

Muistetaan, että PerusS puoluekokouksessa sorvattiin jo puolueen sääntöjä siitä, keitä ehdokkaiksi hyväksytään.

Ei ole myöskään vaikea arvata, KEITÄ tai KETÄ varten sääntöjä on sorvattu ja ketä tai keitä Soinin lausumat koskeen. Se on heinovaraisesti sanottu km-kentälle: Teitä ei kaivata!

Valitettavasti monet yhä Soiniin luottavat. Hyväuskoista tässä maailmassa kusetetaan!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille. Sen verta vakavasti Soini kuitenkin tuntuu meidät propellipäät ottavan, että sanoo asiat hienosti kiertäen, eikä ilmoita suoraan, että teitä ei riveihimme kaivata.

Tämä tietysti jättää vähemmän aikaa järjestäytyä, ihan niin kuin Jukka tuumi.

Paha Setä kirjoitti...

Haistakoon Soini se vitun populisti pitkän monikulttuurisenpaskan hajun! Minä ainakin itse lopetan äänestämisen PerseSoinilaisten suuntaan ja vittuilen vielä lisää. Äänestän virheitä ihan vain vittuillakseni Timo "Maanpetturi" Soinille. Ainut vaihtoehto pitkään aikaan ns. valtapuolueille, ääni PS ja mikä lopputulos? Soini ampuu poliitiikkopaskan läskistä perseestään ja haluaa "salonki"kelpoiseksi hallitukseen... Tarjoan vaihtoehdoksi "lopullista" ratkaisua poliitikoille: Ei äänestetä ketään enää koskaan!

Jukka kirjoitti...

Isot pisteet muuten otsikosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset, Jukka.

Ja tervehdys myös pahalle sedälle. Älä nyt sentään vihreitä äänestä, vaikka jurppiikin.

Niin kuin olen aikaisemminkin todennut, niin saahan Soini toki tehdä puolueelleen mitä lystää, onhan hänellä siihen tietty oikeus. Meillä on taas oikeus tehdä johtopäätöksiä ja olla äänestämättä ruunattua puoluetta.

Anonyymi kirjoitti...

Soinin henkilöhistoriahan sen kertoo.Päähänpotkittu pallinaama joka haluaa henkilökohtaista menestystä ja hyvitystä käydessään kohti elämän ehtoota. Aatteen palo
on kääntynyt vallan janoksi..
Kautta historian ylimystön kiusaajat on päästetty piireihin ja sitämyöten ruotuun.

Uncovered Meat kirjoitti...

Valta korruptoi. Salonkikelpoisuus kiehtoo. Ministeriys houkuttaa.
Niin inhimillista, Soini, niin inhimillistä. Mutta ajatteleva porukka liukenee muualle, jos sitä halveksutaan. Ja kuinkas sitten suu pannaan ?

Antti Rantakokko kirjoitti...

Olen itsekin perussuomalaisena aktiivina pettynyt Soinin keväisiin touhuihin. On julkinen salaisuus, että Soini pelasti vaalit, koska eihän juuri kukaan ehdokkaista ollut maanlaajuisesti tunnettu.

Pitää kuitenkin muistaa, että Soini puhuu omasta puolestaan. Piirihallitushan eduskuntavaaliehdokkaat päättää eikä Soini. Itse näen mielelläni Halla-ahon ehdokkaana tuomiosta huolimatta. Ja kyllähän maailma muuttuu ja mielipiteet sen mukana. Onhan inhimillistä muuttaa mielensä ja tuskallista tunnustaa se. Että ollaan vielä toiveikkaana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antille ja kiitos kommentista. Seurataan tilannetta ja toivotaan parasta. Tämänhetkinen tilanne ei vain mielestäni kovin hyvältä näytä, mutta eletään toivossa.